|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porod v vodi
15.12.2011 13:22:38   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

In kaj so ti rekli glede testiranja? A to se da pri njih naredit al v domačem ZD al kako?
Jaz sem našla moj izvide, ki sem jih nucala za OBMP, samo so iz oktobra 2010. Upam, da bo to veljalo. Moj G. je rekel, da verjetno da ja, ampak naj se pozanimam v bolnici.


Testiranje narediš pač v ZD, kjer pač živiš.. Je rekla, da je samoplačniško, tako kot moj G, ma da ni neka cifra, ampak je potrebno čimprej to narediti, ker se izvidi baje čakajo od 14-21 dni user posted image
Ne bo v redu ta izvid iz 2010, ker ne sme bit starejši od 6 mesecev, tako, da bo potrebno kar še 1x pod iglo.. Jaz se že vsa tresem od straha user posted image Če pa imaš res željo roditi v vodi, moraš obvezno na pogovor, ker te morajo zapisat v eno knjigico.. Midva sva bila, trajalo je vse skupaj cca. 15-20min, dobila sva precej papirologije za prebrat, glede poroda v vodi, kašne vse preiskave naredijo otročku (te preiskave veljajo tudi za otroke, ki niso rojeni v vodi) itd.. Pogovor je pa odvisen od vaju kaj vse bosta imela za vprašat..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porod v vodi
15.12.2011 13:25:48   
Matkurja
A tako? Da moraš it tja... Sam tega pa na spletni strani ni zapisanega. Cccc. No, danes sem jim poslala mail, pa da vidmo, če bodo kaj odpisali.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porod v vodi
15.12.2011 13:46:22   
kimica86
Ja, ma če boš čakala na mail, se boš tudi načakala.. Jaz sem čakala 6 dni, ker so fulll v gužvi.. To so meni napisali v mailu:

Spoštovana,

vabljeni na razgovor z babico približno mesec dni pred predvidenim terminom. Predhodno naročanje ni potrebno.

S spoštovanjem,

pom.dir. za področje zdr.nege: Jana Čelhar

Ko sva pa z mojim tam prišla in povedala za kaj sva prišla, je rekla, da je prav, da sva prišla, ker morava prvo prit na razgovor.. Oni morajo videt, če sploh ti smeš v vodo, pokažeš materinsko knjižico in ti morajo dat vse tiste papirje, ker je treba prebrat in podpisat.. Je pa enih 6-7 listov tako, da na dan poroda, ob unih popadkih ne boš uspela brat user posted image Tako, da verjemi, da, če boš hotela porod v vodi, boš morala na obisk.. Mi iz Kopra imamo točno pol urce do tja, še je deževalo včeraj, spolzka cesta, vozila sva 130-140 km/h user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porod v vodi
27.12.2011 11:55:53   
sashy
No, da vam sporočim: 5.12.2011 ob 20.03 smo dva dni čez rok dobili punčko z imenom Brina dolgo 52cm in težko 3400g.
Porodna zgodba:
v nedeljo je šel čep in začelo se je neko črvičenje. Ker sta se že prej oba poroda pri prvih dveh začela na enak način, sem vedela, da bo rodila v roku enega dneva. Tisto noč smo šli kot vedno normalno v posteljo. V ponedeljek sem kot vsak delovni dan otroka peljala v vrtec in prišla domov. Doma so bili vsi seznanjeni s stanjem in v pripravljenosti, če bo potrebno iti že kaj prej kot po tretji uri ko bo parner doma iz službe. Ker so popadki postajali močnejši , vendar še vedno neredni sem se odločila, da grem najprej do svojega ginekologa. Tisti, da je šla po otroke moja sestra s parnerjempa sva se odpravila do G s torbo za v porodnišnico vred. Ob štirih me je G pregldeal in ugotovil, da se nekaj dogaja in sem 2cm odprta vendar me je poslal domov v prepričanju, da bom v sredo še prišla na pregled. S partnerjem sva šla še v trgovino po pečenega piščanca, da bomo nekaj pojedli, ker nisem nič kuhala. Ob petih smo pojedli, ob šestih pa je imel partner naročenega frizerja, vendar sem mu tik pred odhodom (petnajst minut do šestih) rekla, da bova šla pa midva raje v Postojno (ker sva iz LJ), ker sem imela zdaj že kar redne popadke na 5min. Na poti v P so se popadki stopnjevali in postajači močnejši. V P sva prispela ob pol sedmih, kjer so me dali na CTG in ugotovili, da se odprta že 6-7cm! Ker sem želela naravni porod v vodi mi je babca Minka (vse pohvale za res imenitno delo) na hitro naredila klistir in medtem , ko sem se jaz čistila pripravila vodo. V porodno sobo smo prišli dvajset minut do osmih, 19.50 je dr. Merlo predrl mehur in pogledal plodovnico, da ni slučajno od mekonija, ker potem ne bi smela roditi v vodi. Ko sem šla dol iz porodne postelje do kadi sem že čutila potisni popadek, ki sem ga na hitro predihala in zlezla v vodo. V roku desetih minut sem v vodi rodila naše tretje bitje, malo Brino. Porod je bil ekspresen in niti ne preveč boleč. Nič nisem bila šivana, kar je še dodaten plus zato, da sem lahko polno aktivna doma ob treh navihančkih.

_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porod v vodi
27.12.2011 13:15:24   
Matkurja
Čestitke user posted image user posted image

Si bla pa malo časa v vodi, a ne? A je pri porodu v vodi vedno prisoten porodničar?

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porod v vodi
27.12.2011 13:59:07   
kimica86
Sashy, čestitke user posted image user posted image user posted image

Lepo, da si nam opisala svojo porodno zgodbo- smo te že pogrešali user posted image
Svaka čast, da si kljub popadkom še bila aktivna in hodila naokoli, jaz si ne bi upala- raje bom hodila po stanovanju, je bolj sigurno.. hehehe user posted image Da ne bi kje slučajno sredi trgovine dobila napad iztisa user posted image user posted image
Res pa, da si bila zelooo malo v vodi.. Jaz tudi upam, da bo z mojo plodovnico vse ok in bom lahko meditirala v vodi user posted image Ti si bila že toliko odprta in ker si imela že toliko časa popadke, je potem verjetno šlo tudi vse hitreje user posted image
Kar je pa najboljše v vsej tej zgodbi- da si šla skozi brez šivanja (SUPERMEGAFANTASTIČNO) user posted image user posted image
Kašen obseg glavice je pa imela Brina??

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porod v vodi
28.12.2011 9:42:49   
sashy
Malo časa sem bila v vodi zato, ker sem prišla že toliko odprta v porodnišnico. Pri Taji (starejši hčetki) sem bila v vodi eno uro in pol. Brina je imela obseg glavice 33,5, Taja pa 35 in pri nobeni nisem bila šivan in pri obeh je tudi iztis potekal v vodi.
Drugače porodničar ni prisoten, pride samo toliko, da preveri plodovnico in gre. Pri meni je to naredil, sem šla dol iz postelje in v vodo on se je vsedu na stol in zapisal še nekaj podatkov medtem sem pa že rodila, če ne bi tako ekspresno rodila, ga ne bi bilo več v sobi. Pri Taji ga ni bilo, je bila samo babca.

Drugače vam pa, če je vse v nosečnosti potekalo bp, toplo priporočam porod v vodi, ker je res fantastično. V primerjavi s prvim porodom, ki je potekal v Lj na "suhem", sta bila druga dva sanjska.


_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porod v vodi
28.12.2011 14:50:08   
anjasanja
Hej, punce!
Berem in prav moram še jaz pristavit svoj lonček. V Postojni imajo 1-2 poroda v vodi na mesec, sedaj smo pa že kar 3 s PDPjem na kupu...da se ne bomo gužvale v banji!!! Jaz imam PDP 21.1. in odkar vem zase mi je jasno, da bom rodila v vodi. Sem ful vodni tip in si res ne predstavljam drugačnega poroda. Do 34.tedna je bilo vse super, fino fajn, ko je G na pregledu ugotovila, da se je mali bučman nazaj obrnil in čiča na ritkiuser posted image V tem primeru seveda ne moreš roditi v vodi. To me je kar malo vrglo s tira in začela sem se pripravljati tudi na druge opcije. 21.11 sva bila z možem na posvetu v porodnišnici, sem prej poklicala in je babica rekla da lahko pridemo kadarkoli v popoldanskih urah, ko je bolj mirno vse skupaj..res se ti posvetijo, na vsa, še tako nemogoča vprašanja odgovorijo...dobila sva kup papirjev, zacahnili so nas in rekli, da krvne preiskave naredim kar pri svoji G...no, tu se je malce zataknilo....moja G je do pred kratkim delala v Po, sedaj se je pa preselila na periferijo-in v tistem ZD še niso imeli primera ko bi nosečnica hotela delat krvne teste za HIV, hepatitis,itd. No, pred kratkim so v Po tudi spremenili zadevo-prej je bila cena teh preiskav vključena v ceno poroda (170€), sedaj temu ni več tako, moraš plačat posebej....no, jaz nisem plačala nič, ker mi niso mogli zaračunat, haha.user posted image
Sedaj čakam izvide, rabijo nekje 14 dni, drug teden imamo pregled in se bomo pogovarjali kako sedaj dalje..vedno bolj razmišljam o zunanjem obratu, res bi rada naredila vse, da grem v vodo. Je pa res, da je mali pravi velikan in nima več prostora za se obrnit-v 34.tednu, ko je naredu preval nazaj na rit sem kr tulila od bolečineuser posted image Ne vem več kaj, pridno delam vaje in sestankujem s tem falotom v trebuhu ter srčno upam, da bo vse bp za se it tunkat v vodo.user posted image

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porod v vodi
28.12.2011 22:06:43   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: sashy

Malo časa sem bila v vodi zato, ker sem prišla že toliko odprta v porodnišnico. Pri Taji (starejši hčetki) sem bila v vodi eno uro in pol. Brina je imela obseg glavice 33,5, Taja pa 35 in pri nobeni nisem bila šivan in pri obeh je tudi iztis potekal v vodi.
Drugače porodničar ni prisoten, pride samo toliko, da preveri plodovnico in gre. Pri meni je to naredil, sem šla dol iz postelje in v vodo on se je vsedu na stol in zapisal še nekaj podatkov medtem sem pa že rodila, če ne bi tako ekspresno rodila, ga ne bi bilo več v sobi. Pri Taji ga ni bilo, je bila samo babca.

Drugače vam pa, če je vse v nosečnosti potekalo bp, toplo priporočam porod v vodi, ker je res fantastično. V primerjavi s prvim porodom, ki je potekal v Lj na "suhem", sta bila druga dva sanjska.


Torej si imela res sanjski porod- svaka čast user posted image Upam, da bo pri meni tudi tako.. Sicer, ne vem kašen je povprečen obseg glavice, da se smatra kot normalno velika, vem pa, da kar je več kot 35cm, je že veliko..
Jaz upam, da bo samo vse v redu in da bo plodovnica ok.. Babica na razgovoru je rekla, da čim pomočim noge v vodo, da je storitev plačljiva- to je razumljivo.. Kaj pa, če napolnijo kad in me pregledajo in ugotovijo, da je plodovnica mekonijska?? Po mojem mi tega potem ne morejo zaračunati, ker dejansko nisem koristila user posted image
Z dragim kar ne moreva dojeti, da je še dobre 3 tedne do poroda.. Upam samo, da ne prideva v P prehitro, da bom morala še skakat naokoli po P, ker dragega pod nobenim pogojem ne bi domov pošiljala.. hehe user posted image

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Porod v vodi
28.12.2011 22:11:40   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: anjasanja

Hej, punce!
Berem in prav moram še jaz pristavit svoj lonček. V Postojni imajo 1-2 poroda v vodi na mesec, sedaj smo pa že kar 3 s PDPjem na kupu...da se ne bomo gužvale v banji!!! Jaz imam PDP 21.1. in odkar vem zase mi je jasno, da bom rodila v vodi. Sem ful vodni tip in si res ne predstavljam drugačnega poroda. Do 34.tedna je bilo vse super, fino fajn, ko je G na pregledu ugotovila, da se je mali bučman nazaj obrnil in čiča na ritkiuser posted image V tem primeru seveda ne moreš roditi v vodi. To me je kar malo vrglo s tira in začela sem se pripravljati tudi na druge opcije. 21.11 sva bila z možem na posvetu v porodnišnici, sem prej poklicala in je babica rekla da lahko pridemo kadarkoli v popoldanskih urah, ko je bolj mirno vse skupaj..res se ti posvetijo, na vsa, še tako nemogoča vprašanja odgovorijo...dobila sva kup papirjev, zacahnili so nas in rekli, da krvne preiskave naredim kar pri svoji G...no, tu se je malce zataknilo....moja G je do pred kratkim delala v Po, sedaj se je pa preselila na periferijo-in v tistem ZD še niso imeli primera ko bi nosečnica hotela delat krvne teste za HIV, hepatitis,itd. No, pred kratkim so v Po tudi spremenili zadevo-prej je bila cena teh preiskav vključena v ceno poroda (170€), sedaj temu ni več tako, moraš plačat posebej....no, jaz nisem plačala nič, ker mi niso mogli zaračunat, haha.user posted image
Sedaj čakam izvide, rabijo nekje 14 dni, drug teden imamo pregled in se bomo pogovarjali kako sedaj dalje..vedno bolj razmišljam o zunanjem obratu, res bi rada naredila vse, da grem v vodo. Je pa res, da je mali pravi velikan in nima več prostora za se obrnit-v 34.tednu, ko je naredu preval nazaj na rit sem kr tulila od bolečineuser posted image Ne vem več kaj, pridno delam vaje in sestankujem s tem falotom v trebuhu ter srčno upam, da bo vse bp za se it tunkat v vodo.user posted image


Hehehe.. Ma po mojem ne bo straha za banjo, ker se res redko zgodi, da bi na isti dan vse rodile user posted image
Jaz sem svoje izvide dobila v 3 dneh user posted image Samo, če ti ne naredijo obrata, potem res ne boš mogla rodit v vodi- boš morala izbirat (ali obrat in porod v vodi ali CR glede na to, da je user posted image velik kot praviš)..
Jaz bi rada v vodi rodila največ zaradi tega, da se izognem šivanju- sicer ni 100%, vendar poskusit ni greh user posted image

(odgovor članu anjasanja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Porod v vodi
28.12.2011 22:15:55   
Matkurja
Se pravi, da se bomo tri stiskale v banji? user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz si tudi že od nekdaj želim roditi v vodi. Samo malo me skrbi, ker še nisva bila tam na posvetu. No, zadnjič so imeli ravno gnečo. Upam, da bova to izpeljala 4.1., ko imam pregled pri G. in bova ravno v PO, pa da ne bo prepozno za krvni test oz. da naju kaj ne prehiti.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Porod v vodi
28.12.2011 22:24:04   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Se pravi, da se bomo tri stiskale v banji? user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz si tudi že od nekdaj želim roditi v vodi. Samo malo me skrbi, ker še nisva bila tam na posvetu. No, zadnjič so imeli ravno gnečo. Upam, da bova to izpeljala 4.1., ko imam pregled pri G. in bova ravno v PO, pa da ne bo prepozno za krvni test oz. da naju kaj ne prehiti.


Hehehehe user posted image user posted image Ma nekako se bomo stisnile kaj user posted image Kako bojo to naši "možeki" preživljali pa ne vem.. Hahaha user posted image user posted image
Še nista bila na posvetu?? user posted image In krvne teste tudi še nisi naredila?? 4.1. je čez 1 teden.. Na posvet je treba prit najmanj 3-4 tedne prej in testi se kašenkrat čakajo tudi 10 dni.. Ajejjj, samo, da ne bosta prepozna.. Jaz sem dobila izvide krvi že v 3 dneh, ker sem jih naredila v Izoli in teste naredijo tudi tam.. Ma nimajo povsod tako.. Če boš ti to naredila v Postojni, tam romajo izvidi v Lj in se zna zavlečt.. user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Porod v vodi
29.12.2011 9:26:48   
Matkurja
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Se pravi, da se bomo tri stiskale v banji? user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz si tudi že od nekdaj želim roditi v vodi. Samo malo me skrbi, ker še nisva bila tam na posvetu. No, zadnjič so imeli ravno gnečo. Upam, da bova to izpeljala 4.1., ko imam pregled pri G. in bova ravno v PO, pa da ne bo prepozno za krvni test oz. da naju kaj ne prehiti.


Hehehehe user posted image user posted image Ma nekako se bomo stisnile kaj user posted image Kako bojo to naši "možeki" preživljali pa ne vem.. Hahaha user posted image user posted image
Še nista bila na posvetu?? user posted image In krvne teste tudi še nisi naredila?? 4.1. je čez 1 teden.. Na posvet je treba prit najmanj 3-4 tedne prej in testi se kašenkrat čakajo tudi 10 dni.. Ajejjj, samo, da ne bosta prepozna.. Jaz sem dobila izvide krvi že v 3 dneh, ker sem jih naredila v Izoli in teste naredijo tudi tam.. Ma nimajo povsod tako.. Če boš ti to naredila v Postojni, tam romajo izvidi v Lj in se zna zavlečt.. user posted image


Ne, nisva še bila (no bila sva tam, ampak niso imeli časa). Tudi krvnih nisem še naredila. Upam, da me ne prehiti vseskupaj. Sicer sem pa itak prvorodka in upam, da ne bo prej hotel naš mali škrat na ta svet. Ne vem pa zakaj bi morala tja 3-4 tedne prej (razen zaradi možnosti prehitevanja) na posvet. Za kri pa... bom dala tam, kjer bo prej rezultat.

Drugače pa jaz v vodo hoče ravno zaradi presredka. No, malo tud zaradi tega, ker sem brala, da manj boli.


< Sporočilo je popravil Matkurja -- 29.12.2011 9:30:41 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Porod v vodi
29.12.2011 13:19:12   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Ne, nisva še bila (no bila sva tam, ampak niso imeli časa). Tudi krvnih nisem še naredila. Upam, da me ne prehiti vseskupaj. Sicer sem pa itak prvorodka in upam, da ne bo prej hotel naš mali škrat na ta svet. Ne vem pa zakaj bi morala tja 3-4 tedne prej (razen zaradi možnosti prehitevanja) na posvet. Za kri pa... bom dala tam, kjer bo prej rezultat.

Drugače pa jaz v vodo hoče ravno zaradi presredka. No, malo tud zaradi tega, ker sem brala, da manj boli.


Ajej.. Pol pa pohitita, kajti nikoli se ne ve.. Poznam par primerov, ki so tudi 2-3 tedne prej rodile pa so bile prvorodke- jaz si tega definitivno ne želim, ker se počasi pripravljam na dan D..
Zaželjeno je priti 3-4 tedne prej, da te katera ne prehiti, ker, če pride kašna skupaj s tabo, ki je bila že prej na posvetu, bodo prej njo spustili.. Tako pa je, ker za porod v vodi se ne moreš v naprej naročit na datum kot za CR..
Za kri se pa pozanimaj kje bo prej rezultat..
Sej jaz si tudi želim v vodo največ zaradi presredka in ker blaži bolečino.. Sicer, če prideš tam kot sashy, je 3/4 že skozi, ker največ bolijo popadki, ona je pa v vodi bila samo 10 min.. hehehe user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Porod v vodi
3.1.2012 12:23:17   
_Ajla_
Ojla punce!

Vas berem in z navdušenjem spremljam vaše komentarje in novičke :-)


sashy...iskrene čestitke ob že tretjemu sončku user posted image Jaz čakam komaj na prvega, hehe.

kimica, anjasanja, matkurja...ve imate vse pdp v januarju? Well, jaz ga imam 19.2., čeprav mi se mi je že danes odluščil čep. Ma berem, da se to pogostokrat zgodi v 34. tednu. Midva nameravava na razgovor ta teden, če ne bo gužve. Kar se tiče testov bi šla za HIV kar na Infekcijsko, Lj. v ponedeljek, ko je brezplačno, za hepatitis B in C bom pa še vprašala :-9

Bodite lepo, uživajte v bušijih user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Porod v vodi
3.1.2012 12:46:42   
Matkurja
A mislite, da grem lahko na ta razgovor sam? Jutri imam namreč popoldne pregled pri G, pa bi šla kar "Usput" in moj ne dobi dopusta.

(odgovor članu _Ajla_)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Porod v vodi
3.1.2012 13:42:42   
kimica86
Ajla: vse 3 imamo rok januarja, ja.. Se pa zna zgodit, da se odlušči čep že prej, ja.. Verjetno pa boš par dni prej rodila, cca. 1 teden prej- tiste, ki poznam in se jim je prej odluščil čep, so malenkost prej rodile..
Obvezno pejta na razgovor popoldan- po 15h, ker zjutraj imajo največ gužve.. Za porod v vodi, narediš samo test za HIV in hepatitis C, ker za hepatitis B te pošlje G na preiskave.. To se pa naredi 2-3 tedne pred PDP- jem.. Jaz grem jutri..

Matkurja: ti kar pejdi sama, nimaš nič za zgubit, ker boš itak tam user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Porod v vodi
3.1.2012 15:23:47   
_Ajla_
matkurja....jaz osebno ne vidim razloga zakaj ne bi šla sama, če ne gre drugače. Bi bilo pa verjetno bolje, če bi tudi tvoj slišal, videl in vprašal kaj uporabnega user posted image

Hvala za informacije kimica.
Ja, dopoldan itaq ne pride v poštev ker dragi dela. Greva popoldan.
Bo treba G spomniti, ker tega res nisem vedela. On pa tudi bolj malo pove, če se sama ne angažiram.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Porod v vodi
5.1.2012 8:28:01   
_Ajla_
No, pa da še jaz malo poročam user posted image Včeraj sva bila v P na razgovoru, ki ga je vodila babica Polona. Mlajša pupa, ki nas je imela tudi v MŠ v Postojni. Faca, zelo prijazna, strokovna, odprta in upam, da se še srečava. V glavnem me kot osebje še niso razočarali. Skoraj prosila me je naj napišem porodni načrt, o katerem sem še oklevala. Se bo malo za usesti dol in preštudirati kako in kaj.

Kar se tiče testiranja za HIV, hep. B in hep. C ( če bo katera brala, ki še ne ve).....za HIV je brezplačno na Japljevi 2 v Ljubljani vsak ponedeljek 12-14h, prav tako je brezplačen test za hep. C, če imaš napotnico od G. Hep. B ti naredi ginekolog že tekom nosečnosti ( očitno bi bilo dobro malo bolj podrobno prebrati materinskouser posted image ). Rezultati so v četrtek na istem mestu.

Bodite fajn,
A


(odgovor članu _Ajla_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Porod v vodi
5.1.2012 9:04:21   
Matkurja
Ajla, midve bi se pa lahko srečali. Jaz sem tudi bila včeraj tam. Pa ni bila babica Polona, ampak Minka. Zelo zelo prijazna gospa. Do sedaj sem spoznala tri babice iz tamkajšnje porodnišnice, in vse tri so bile zelo prijazne. Upam, da bo tudi pri porodu tako.
A imaš ti dve imeni? Ker ko je vpisovala v zvezek, je bilo na levi strani meni se zdi tako vpisano.
No, meni je tudi rekla, naj zapišem porodni načrt in ga že prej prinesem pokazat, ko bom prišla na CTG, če bo tako v redu zgledalo. Se moram kar lotit, ker grem v sredo na CTG. Imaš ti kakšen vzorec, kako naj izgleda?
Jaz sem pa kri dala kar tam v porodnišnici. Koštalo me je pa skoraj 50€. Saj mi ni težko dat, zdaj samo upam, da ne bom prej rodila, preden pridejo rezultati. Saj bi šla v LJ, ampak to pomeni spet, da moram sama v LJ pa še za bencin bi dala toliko, kot je bil test za HIV. Pa še po rezultate bi mogla it, kar spet pomeni strošek. Za hepatitis pa ni G pol nič reku, da bi lahko dal napotnico, pa sem mu omenila, da sem ravno dala kri.



(odgovor članu _Ajla_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Porod v vodi
5.1.2012 13:12:15   
kimica86
Jaz sem že vedela za hepatitis B, da te pošlje G z napotnico že tekom nosečnosti user posted image
U glavnem, test za hepatitis C, moraš sama plačati, ker G noče dati napotnice, razen, če sumi v to, da bi ga lahko imela (npr. če imaš partnerja, ki ga ima, če se tetoviraš ipd..) To so edini razlogi kjer ti bo G dal napotnico, drugače ne!! To je meni rekel moj G, da je v praksi tako in da noben G ne bi smel dat napotnice za ta hepatitis C kr tako na lepe oči, da pač ne plačaš..
Ker sem ga vprašala, če se da dobit napotnico, da bi potem plačala samo za HIV, ker iz KP v LJ se ne bi vozla zaradi tistih 20 eur.. In je rekel, da napotnice za C pa ne, če hočem rodit v vodi..

Jaz imam svoj porodni načrt že sestavljen.. Malo sem se zgubljala kako začet, ma na koncu mi je uspelo user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Porod v vodi
5.1.2012 15:12:32   
_Ajla_
matkurja...samo eno ime imam: Alenka user posted image Bila sva tam malo čez 17h in zaključila nekaj do 18h. Si je vzela čas. Sicer pa sem tudi za babico Minko brala, da je zelo ok, jap user posted image

Vzorca nimam, sem pa našla tole: http://www.naravniporod.si/naravni-porod/porodni-nacrt/sestavine-porodnega-nacrta
in se bom orientirala kar po teh točkah. Sicer res ni ne vem koliko za pisati, ampak glede na to, da sem bolj filozofa je kar fino imeti pregled user posted image

kimica....tetovažo imam, ampak že skoraj 10 let od tega...ga bom vprašala kako je s tem. Očitno ne gre vse tako kot bi me rade user posted image
Super za porodni načrt!

Lp, A

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Porod v vodi
5.1.2012 15:44:45   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: _Ajla_

kimica....tetovažo imam, ampak že skoraj 10 let od tega...ga bom vprašala kako je s tem. Očitno ne gre vse tako kot bi me rade user posted image
Super za porodni načrt!

Lp, A


No, ti kar vprašaj.. Nič nimaš za zgubit, če vprašaš user posted image

(odgovor članu _Ajla_)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Porod v vodi
8.1.2012 23:20:38   
anjasanja
Zdravo, punce..
No, mi smo imeli v čertrtek pregled in smo še fejst zabarikadirani, G pravi, da bomo zamudniki...tako da ne bo gužve v jacuzziju;) Rezultate testov sem tudi dobila in začuda mi res niso nič računali, čeprav sem spraševala-se nočejo ukvarjat s tem, hahauser posted image Se je pa mali obrnil na glavo, tako da zdaj pa res vse štima in se gremo lahko tunkat v banjo, jupiiii! No, samo še do četrtka naj počaka, ko pridejo testi za streptokok, pol smo pa res ready!
V Postojni so pa res vse babice super, sestre na oddelku pa so druga zgodba. Sama imam čudovito izkušnjo z babico Minko in Majo, sam je pa res, da še ene nisem slišala čez kako.. Bomo same videle...kmalu že...mogoče bomo pa še cimre, hehe..bodite lepo do takrat!

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Porod v vodi
8.1.2012 23:40:59   
kimica86
Pozdravljena.
Lepo, da je vse ok user posted image Kaj pa misliš s tem, da so sestre na oddelku druga zgodba???? A niso v redu??? user posted image No, samo, da bo moj porod tekel kot mora in jaz bom happy.. hehe user posted image
Hmmm.. Jaz bi rada še kašnih 12 dni počakala- takrat imam rok, tako, da naj kar ta moja žabica lepo počaka notri na toplem user posted image

(odgovor članu anjasanja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?