|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
19.9.2012 12:27:44   
Maeve
Hej!

Naš kaka približno dvakrat do štirikrat na dan. Od najinih kolegov tamala menda en teden ni, pa ni bilo nič narobe.
Pri nas pa zaenkrat nima krčev (trkam na les), se pa napenja, ampak ob tem ne joka oz. zelo malo. Se hitro potolaži, tako da ga dam v naročje in mu dam dudo. Patronažna mi je svetovala, da mu dam žličko ali dve čaja iz kumine, janeža, kamilice in majarona in se mi zdi, da mu pomaga.
Midva sva mu danes tudi dala oleovit, pa mi je po obroku tako polival ... Zdej pa ne vem, ali imajo kaj zasluge za to te kapljice ali ne. Bomo videli jutri.
Meni je tudi prijateljica priporočila kapljice boigaja. Baje so fajn.
Držim pesti, da vam krčki čimprej minejo in da ga bo čim manj bolelo!
LP

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
   RE: avgustovke 2012
21.9.2012 8:10:07   
Toopsy
Meave kok pa je star vajin otročiček? Ker najin bo mel zdaj 2meseca, pa na začetku je tut skos kaku zdej se je pa mal umirilo. pomojem da od kapljic nebi polival, lahko da se je malo preveč najedu, pa je višek mogu it ven. pri nama je blo tko, da ko sem probala dojit na obeh straneh, je potem polival, drugače ne. zdaj mu dajava biogaja, da bi neke spremembe opazila, ne, sam baje jih je treba en teden dajat, da se opazi da delujejo.

pozdravčki

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
   RE: avgustovke 2012
21.9.2012 19:17:34   
leonoral
Heeej,

Malo zamujamo ampak vseeno...19.08.2012 je prišla na svet naša lepotička Elenauser posted image , težka 3290g in dolga 51cm.
Ker vidim,da ste se že pogovarjale o krčkih naj še jaz povem svojo izkušnjo. Smo tudi mi imeli krčke in jemali biogajo, nam ni kaj preveč pomagala tako da smo prek lekarne Arnika kupili kapljice Lefaxin. Vse pohvaleuser posted image ...super stvar, no vsaj pri nas je tako.
Drugače smo pa super, v ponedeljek imamo že prvi pregled pa bomo videli kako pridna je naša navihankauser posted image .

Lepo se crkljajte še naprejuser posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
   RE: avgustovke 2012
22.9.2012 12:04:49   
Maeve
Toopsy naš je star en mesec. Ampak se mi zdi, da je na začetku še bolj pogosto kakal, zdej pa malo manj. Gede polivanja je pa tako, da včasih (na srečo bolj redko) precej polije, večinoma pa ne. Ima pa precej velik apetit, to ima očitno po meni, ker res ogromno pojem (že pred nosečnostjo) user posted image
Držim pesti, da vam bo biogaja pomagala user posted image
Mi smo imeli predvčerajšnjim prvi pregled pri pediatrinji, kile so šle super gor - po odpustu iz porodnišnice se je zredil za kilo in pol, tako da ima sedaj skoraj pet kil! ima kar polna lička, ja user posted image Baje je tut zelo vitalen, močen fantek. Sva tut midva s partnerjem opazila ja, ga morava na previjalni zelo pazit, ker se tako obrača in brca, da nama ne bi padel dol, pa čeprav imamo veliko previjalno mizo user posted image
aja toopsy, še to me zanima - koliko časa ga pa dojiš na eni?
Lenoral, čestitke za punčko!!!user posted image

(odgovor članu leonoral)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
   RE: avgustovke 2012
24.9.2012 11:48:51   
Toopsy
Maeve sem šla prov pogledat kok velikega fantiča si rodila da ima sedaj že 5kil:) pa je bil kr večji od našega. naš mali je mel 2.880 in 50 cm, sedaj smo stari 2meseca pa ima malo čez 5 kg, jutri imamo drugi pregled, da bom toćno zvedla. kar si spraševala,najin hitr sesa in ima močan sesalni refleks, mislim da ga podojim v ene 10 min, hecno mi je, ko so v porodnišnicah forsirali po 15min na eno stran, moj je pa ze takoj sit in zadovoljen zaspal. sem pa videla, da ima zvečer več apetita, saj se podoji na obeh straneh, potem mi spi od 21 do 3 ponoč, runda ob 5, potem ob 7, 8, potem pa podaljša na 3 ure. ful hecno, kot da bi rabu not prnest od noči.

smo pa bili na morju za vikend, super je blo, se je nadihal morskega zraka

pozdravčki in čim manj krčkov!

Leonoral čestitam!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
   RE: avgustovke 2012
24.9.2012 13:20:00   
Maeve
Uf super, vi tudi zelo lepo napredujete! Pri dojenju sedaj vidim, da moraš samo opazovat dojenčka pa hitro vidiš pri čem si - eni se podojijo izredno hitro, ker dobro sesajo, eni pa potrebujejo več časa. Nama edino nagaja to, da mali ne mara preveč desne dojke, enostavno mu uhaja iz ust potem pa živčen išče bradavico in je v navalu neugodja ne zagrabi. Potem mi pa še poliva. In seveda me vse skupaj zaskrbi, potem nama pa naslednja runda spet lepo uspe user posted image Najbolje, da sem čimbolj mirna in se bova že uskladila user posted image
Naš tudi spi nekje od devetih (ali osmih zvečer) in se zbudi okrog enih ali dveh, danes se je celo šele ob treh, naslednja runda je pa nekje okrog petih. Zjutraj se pa tudi naš ponavadi hoče dojit pogosteje. Meni je res super, danes sem se tako fajn naspala, ker sva se dojila ob treh in ob šestih zjutraj user posted image Upam, da bo čimvečkrat tako user posted image
Fino, da ste bili na morju user posted image Mi tudi v kratkem načrtujemo kak izlet čez vikend v Bohinj, ampak bomo videli kako bo z vremenom.
Pozdravček vsem!

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
   RE: avgustovke 2012
24.9.2012 17:14:24   
tacanja
Zdravo mamice,
mi smo danes imeli prvo posvetovalnico in sem kar zmedena prišla domov. Naša pupa je zrastla iz 50 na 56 cm, in se zredila zelo malo in sicer iz 3070 na 3795. Sem kar malo žalostna ker se res trudiva pri dojenju. Je bolj lene sorte pri pitju tako da vsaki proces traja približno 40 minut. In zdravnica je svetovala da jo je treba še vedno budit na 3 ure. Kako ste pa ostale s tem?
Dragače pa smo okej, smo opravili že kar nekaj sprehodov in dnevno jo imamo na balkonu.
Tako, naša malčica me kliče k obroku user posted image
lepo se mejte!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
   RE: avgustovke 2012
25.9.2012 9:36:46   
Toopsy
Hej hej!
Pri meni je isto, eno dojko lazje zagrabi kot drugo:)) sam vseeno gledam da enkrat eno izprazni drugič drugo da se v obeh dela mleko in da nebi kakega mastitisa dobila. mi je hecno, kok se človek navadi na nespanje oz. spanje po kosih in kok smo srečne če otroček spi ze 3 ure v kosu:))
ja eni otroci zlo hitr sesajo, soseda mi je rekla, da ona vsakič doji po eno uro, ker mala zelo počasi je. tako pač je. jaz ponoči ne podiram kupčkov, mali nima zarad tega nobenih problemov, nikoli ni polival ali pa da bi bil kaj nemiren. ponoči ga dam k sebi v posteljo, podojim, mali zaspi in potem gre v zibko. edino okoli 5 zjutraj ga ponavadi previjem in takrat rabi malo dlje časa da zaspi. se mi pa zdi da so kapljice biogaja začele delovati. zdaj ima krčke okoli pol urce in ne več tako močne. tudi koroških mu več ne dajem ker nebi rada da se navadi na sladko, ker so tako sladke.
minimalna teza koliko se mora otrok na mesec porediti je 400g tako da tacanja ne sikeraj se, super vam gre! sploh pa je tako, da se otrok poredi, potem zraste, potem se spet poredi. in vajin otroček je zelo zrastu! in tut otroke dajat pod en normativ kok se naj bi se zredili ali zrastli.....že me, ko smo ble nosečke se je vsaka drugače zredila in imela drugačen trebušček, vsi smo si različni zato je težko primerjat. glavno je, da je otrok miren, ko se podoji zadovoljen in ne joka. in včasih pride kak dan, ko rabi več mleka in preden se to izpostavi lahko mal več joka sam je kar treba vstrajat.

ma jst pravim da smo vse mamice nerealne, kok se trudmo in delamo z ljubeznijo tko da čim manj se sikerat in cenit trenutke, ker se vse tko hitro dogaja. Nikoli več ne bojo naše štručke tako majhne, kot v tem trenutku. pozdravčki

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
   RE: avgustovke 2012
25.9.2012 15:17:31   
tapeta
Pozdravljene mamice!

Najprej čestitke vsem mamicam. Se že lep čas nisem oglasila.
Mi lepo napredujemo. Velika sestrica je bratca zelo lepo sprejela. Tako da smo super. user posted image
Dojenje nama je steklo. Me pa še vedno zelo prsi oz. bradavice bolijo. user posted image Upam, da bo kaj bolje. Dojim pa vsak podoj na eni strani. Tako so mi svetovali v porodnišnici in tudi patronažna kasneje. Ponavadi niti ne sprazni dojke čisto do konca. So sicer (sploh zvečer) čisto mehke, ampak še vedno kaj ven priteče. Čez dan se dojiva nekje na dve do tri ure. Včasih tudi prej, kakor kdaj. Ponoči pa jeva ponavadi 1-2x. Tako da spimo tudi po 6 ur v kosu.
Je pa tudi našega začelo popoldne malo zvijat. Sicer je še znosno, se ga da pomiriti. Včeraj sem vseeno kupila Biogaia kapljice v lekarni. Nisem mu jih še dala, ker me nekaj zanima. V navodilih nič ne piše od kdaj naprej se lahko uporabljajo. Na škatlici samo piše Biogaia za otroke. Verjetno velja tudi že za dojenčke, a ne!

Zdej pa šibam. Me že kliče. user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
   RE: avgustovke 2012
25.9.2012 20:54:23   
Toopsy
hej hej!
Evo drug pregled pri zdravniku je za nami, zrasli na 58cm in vagamo 4900! V enmu mesecu je zrastu za 6 cm in pridobil slab kilogram. Kar pa sem bla šokirana, četudi se kopamo vsak drug dan in umivamo kadar se ne kopamo, je imel pod pazduho, ko je sestra dvignila rokico pod gubami umes umazanijo, pa čeprav sva ful umivala. tako da vam svetujem, da fajn pogledate in ste pozorne na ta predel. danes sem fajn namazala z oljčkom in potem sva umila, ampak morava ta predel nezno umivat, nič na silo odstranit.
biogajo sva začela dajat šele pri 8 tednih, ker sva mu prej dajala koroške kapljice, kok zgodi se jih lahko daja pa nevem. pomojem ni kriza če takoj, ker so v lekarni rekle, da so kapljice kot probiotični jogurti in ni nič škodljivo, ali pa da bi se kaj prebava polenila.
še to, na pregledu sva svorašala sestro glede kakanja, ker najin včasih kaka na 3 dni, pa je rekla, da do 5dni ni kriza, potem mu je pa treba dat laktozo, ker spodbudi prebavo.
pozdravčki

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
   RE: avgustovke 2012
26.9.2012 10:16:37   
jemat
Hej!

Tudi midve sva imeli rok 16.8. pa se je rodila 2 meseca prej in sicer 14.6. z 975 g in velika 40 cm. Pediatri so nam rekli, da jo morava pri vsem obravnavati (GH, dvignjena glavica, sedenje...), kot da je bila rojena na PDP. 19.9. ko smo imeli pregled v ZD pri P je imela Živa 3435 g in je bila velika že 54 cm.
Matrajo jo predvsem hudi vetrovi (nonstop) in odvaja le na 3-4 dni. Je pa na AM, ker sama mleka nisem imela. Uživa tudi kapljice AD3 in ferum lek.
Ima katera izkušnje s tem, kaj bi ji pomagalo pri vetrovih, ker se močno napenja preden "ga spust".
Čestitke vsem mamicam in družinam za novega otročka. Mi se imamo super :)

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
   RE: avgustovke 2012
26.9.2012 12:06:21   
tacanja
Toopsy, hvala, si me kr pomirila s tem postomuser posted image Sem se že malo pomirila, ampak me je zdravnica res vrgla iz tira. Drugi teden imamo spet tehtanje in me prav zanima kako bo. Zdaj ji po vsakem obroku še ponudimo Novolac (mogoče se pri meni ne naje dovojl) samo naša malčica nekako ni zainteresirana za pitje. Smo pa kupili flaško Medela harmony in cucelj od te flaške deluje po enakem principu kot mamina dojka. Torej da ne steče kr v želodček, pač pa mora tamala potegnit da dobi kaj v sebe. Baje je to fajn da se otročki ne polenjio pri hranjenu in da se ne odvadijo pit pri mamici. Če bo katera še imela take "sitnosti" kot mi.
Je pa res kar je ena izmed vas napisala glede količine popitega mleka pri enem obroku-boljše večkrat po malo kot pa enkrat preveč.
Kar pa se tiče kakanja-naša kaka na 2-3 dni. In je to čisto vredu, ker dojeni otroci naj ne bi kakali tudi do 4 dni. Drugače pa se da mlečni sladkor s kamilicami (mi smo že oboroženi s tem) in se s tem pospeši prebava.
Pri nas zaenkrat nekih hudih krčev še ni. Imamo pa že kupljen Lefaksin (to smo nabavili v Avstriji hkrati z oleovit D3 kapljicami) in naj bi pomagal, vsaj tako pravijouser posted image
Lepo cartanje user posted image

(odgovor članu jemat)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
   RE: avgustovke 2012
26.9.2012 12:40:14   
Maeve
Ta predel pod ramami je meni prav težko umit, ker se naš tako zvija, prav sovraži umivanje. Potem, ko ga pa potopiva v toplo vodo v kadi, pa zelo uživa. Bom pa še bolj pozorna, hvala za opozorilo Toopsy user posted image Zrastli ste pa ogromno! user posted image
Biogajo mislim da lahko daješ že takoj po rojstvu, sigurno pa po prvem dopolnjenem tednu.
Tacanja jaz se na tvojem mestu tudi ne bi sekirala, ker mislim da se ob taki rasti otroček ne more veliko porediti. Naš se je pa sicer precej poredil v prvem mesecu, zrasel pa skoraj nič. Naj te ne prestrašijo preveč user posted image
Jemat nama je pomagal čaj iz kumine, janeža, majarona in kamilice - ćaj narediš tako, da v 1,5 dl vrele vode daš par zrnc oz. cvetov vsakega zelišča in daš dojenčku v usta eno do dve žlički čaja. Drugače pa imaš še na razpolago vetrovne kapljice Lekobeba in koroške kapljice, ki imajo v sestavinah ta zelišča.
Naš je včeraj skoraj cel dan prečukal, po mojem je spal čez cel dan samo okrog tri ure, je bilo pa zato ponoči zelo mirno, v kosu mi je prespal dobrih 6 ur! fino smo se naspali user posted image
Pozdravček vsem in uživajte!

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
   RE: avgustovke 2012
26.9.2012 20:45:36   
jemat
Lekobebo vetrovno mazilo in kapljice že imamo, pa se mi zdi, da nimajo ravno nekega učinka. Kapljice se mi zdi, da so samo za nekaj sekundno pomiritev :)
Očitno bo treba to prerast...

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
   RE: avgustovke 2012
27.9.2012 13:43:45   
Iz lune
juhuu..končno se mi je uspelo prijavit, da še jaz kaj napišem.

Najprej čestitam vsem mamicam. Berem, da vsi lepo rastete, napredujete. Super.
Mi smo tudi stari mesec in štiri dni. Imamo se super. Starejša 2,5 let stara sestrica jo je super sprejela, tako da sedaj imamo dve user posted image princeski. Seveda je več dela s starejšo...user posted image
Nekako se ji poskušam enako posvetit kot prej, vendar mi to dojenje vzame precej časa, tako da se mi včasih prav smili ko sedi zraven in čaka, da jo stisnem...revicauser posted image

Dojimo se kakor ji paše, na eno, na dve, na tri, na štiri ure...če pohajamo v vozičku spi dlje, vendar se mi zaradi tega ne da pohajat cel dan. Ve? Kako kaj pohajate, kako s sprehodi? Vsak dan? Imate kake urnike že?

Dojiva se po deset minut na eni, nato previjanje in še deset, dvajset minut na drugi. Zvečer je maraton, ki traja tri ure, jest, previjat, se pogovarjat in tako dalje do devetih, desetih ko zaspi...spi pa do treh štirih. poje in spi do sedmih, osmih. Tako zaenkrat, ne smem preveč hvalit, ker vsakič ko pohvalim je nato vse narobe.

Kaka lula non stop, vsakič je pokakana, polulana, za tiste, ki pa vas skrbi, če preveč ali premalo kakajo, ne skrbet, taprva je kakala enkrat na teden, ta pa vsako plenico...tako da...vse je ok.

In tudi kile. vsak otrok ima svoj ritem, ne se obremenjevat...prva je normalno napredovala, kilo na mesec..štiri centimetre...to zdaj pa je razneslo, naredila je točno dve kili v prvem mesecu in osem centimetrov...user posted image user posted image sedaj imamo 5.200 in 61 cm.

kar nismo mogli verjet, jo je dala pedijatrinja trikrat na vago.

Kaplice D sem začela zdaj dajat. Kako jih date ve? Same na žlički? z vašim mlekom, s čajem? So res grenke in ne želim, da se ji zameri žlička.

in ja ena dojka je tudi pri meni večja in da več mleka, čeprav se trudim z obema enako, vendar ko mi zvečer obe sprazne, je zjutraj vedno desna ogromna, leva pa še prav boga. user posted image

Kopamo se vsak drugi dan. Napenja jo pa malo proti jutru, ker ponoči ne podiramo kupčka, čez dan ga tudi velikokrat ne. Nam ne uspe, me tako hrbet začne bolet, da jo moram odložit in pol se pa malo zvija, ma nikoli joče, malo pojamra, prdne, se pokaka in je ok.

Ne vem kako bi lahko kupče učinkoviteje podirale...bo že. Kdaj pravijo, da se črevca uravnajo in se zmanjša napenjanje?

ah..šibam, me kliče. Lepo bodite in res čim bolj mirne, res se veeliko pozna na otročkih naše počutje, kar ne morem verjet razlike.

(odgovor članu jemat)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
   RE: avgustovke 2012
28.9.2012 11:58:53   
Maeve
Tudi jaz sem začela našemu dajat biogajo in upam, da ga bo kaj manj napenjalo.
tudi midva se dojiva, kadar mu paše. Na začetku sem imela bolj špartanski način, da sva se hranila bolj po urniku, pa seveda ni bil najbolj srečen. Pa tut nisem takoj znala razbrat kdaj je lačen, medtem ko sedaj to že dobro vem user posted image Naš tudi spi dlje, če smo na sprehodu ali pa samo zunaj na dvorišču. Sicer tega zadnjega ne počnemo več, ker je tukaj te dni kar haldno. Prej, ko je bilo pa toplo, sva bila ogromno zunaj - najprej sva šla na sprehod v vozku, potem sva bila pa še do naslednjega podoja zunaj na terasi. In je vedno pridno spal. Očitno našim dojenčkom zelo paše svež zrak user posted image No in seveda tudi meni user posted image Midva greva, če vreme dopušča enkrat na dan na sprehod po eno uro. Počasi nabiram kondicijo user posted image Sem pa res tako vesela, da sem se znebila trebuha in spet lahko normalno hodim user posted image
Kapljice z vitaminom D dajemo tako,da mu na žličko nakapam še nekaj mojega mleka. Pa jih lepo pogoltne, medtem ko mu biogaia niso preveč všeč, ker se kar malo nakremži.
Nam tudi zelo velikokrat ne uspe podret kupčka. Ampak opažam, da ga napenja tudi takrat, ko ga podre. Naš tudi redko joka, samo jamra (ampak to rjove skoraj kot pravi levček).
To kako se naše počutje pozna pri naših dojenčkih pa tut sama ne morem verjet. Prejšnja dva dneva sta bila za naju oba zelo naporna. Jaz sem bila živčna, ker moram dokončat diplomo, in ravno ko sem se spravila delat se je zbudil. In kot bi začutil moj nemir, je bil skoraj oba dneva večinoma pokonci, tako da mi ni uspelo naredit ničesar. Se je pa jokal več kot ponavadi, dojila sva se težko - zelo je bil nemiren in na veliko polival. In potem, ko sem se sprijaznila s situacijo in si rekla, da diploma bo ko bo in se odločila, da je bolje da se posvetim svojemu otročku, se je situacija čudežno obrnila - spet pridno spi in se lepo doji user posted image

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
   RE: avgustovke 2012
28.9.2012 21:34:42   
Toopsy
Maeve držim pesti za diplomo. si ne predstavljam kok naporno ti mora bit, jaz sem diplomirala 2meseca pred rokom, pa mi je blo že to ful naporno. mam pa kolegico, ki sedaj piše diplomo pa ima doma 2letno in 4mesečno pupo.
kupčkov tut jaz ne podiram ponoči, tudi čez dan tko tko, ma sem se na začetku ful matrala in po pol ure podirala kupčke, pa nič ni bilo, pa hrbet me je bolel, pa sem odnehala. in iskreno, da bi opazla kako razliko? ne. kapljice po tanovem dajam na žličko, prej sem pa na dudico. moram rečt, da se krčki res umirjajo, čez dan jih je očitno manj, zvečer pa trajajo slabe pol urce. na sprehode hodiva vsak dan, danes sem bla uzuni 2 ure, mali uživa jaz pa tudi da nisem skos not. edino kar nevem, kok ga oblečt, v stanovanju mamo okoli 22stopinj, mali ma bodi in majčko čez, ko greva vn, ga oblečem v bodi in v puloverček s kapuco. kako pa pol ko bo še hladneje? bundic verjetno nimajo, imam zimsko vrečo, sam rokice so uzunaj. kako jih boste ve oblekle?

pozdravčki

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
   RE: avgustovke 2012
29.9.2012 17:43:05   
tacanja
Jemat in Iz lune, pozdravljeni in čestitke za otročka!user posted image .

Mi dajemo oleovit D3 kar v usta, ker je treba dajat samo eno kapljico na dan. Smo pa se odločli da bomo AD3 dajali po tretjem mesecu (takrat naj bi se tudi že krčki pomirili), do takrat pa samo oleovit.
Tudi mi smo redno na svežem zraku, če ne gremo na sprehod okoli jezera, pa smo skupaj na balkonu in uživamo v sončku. Zdaj jo oblečem v bodi s kratkimi rokavčki pa nekaj plišastega preko ali pa bodi z dolgimi rokavi in pa bombažno majčko z dolgimi. Dol pa žabice in pa tople zoknčke. Tak je skozi pokrita, če pa je zunaj na sončku pa jo tudi odkrijemo da ji ni prevroče. Ko pa bo bolj hladno pa bomo kupli kombinezonček (majo v h&m-u ful luštkane) in ji bomo še tisto dali preko če bomo šli na sprehod.
Maeve, tudi jaz držim pesti za diplomo. Sem jo lani taki čas tudi sama pisala in sem bila nekje na sredini. Potem sem diplomirala sredi decembra in se še dobro spomnim da sem samo 3 dni pred zagovorom naredila test nosečnosti in ugotovila da bomo letos dobili bebicouser posted image . Še zdaj ne vem kak sem jo zagovorila ker sem imela glavo čisto v oblakihuser posted image .
Lepo se cartajteuser posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
   RE: avgustovke 2012
1.10.2012 9:22:02   
Maeve
Hvala punce, se bomo že znašli user posted image Na srečo je tašča tako prijazna, da se je ponudila, da popazi našega škratka za kako uro dve (stanuje štuk pod nama), da lahko tačas naredim kaj za diplomo. Večji del sem že spisala in to poslala svoji mentorici kak teden preden sem rodila (to je že skoraj dva meseca nazaj), ampak na žalost še nisem dobila odgovora ... Ji bom danes poslala mail, da vidim pri čem sem.
Tacanja to pa verjamem, da si imela takrat glavo čisto v oblakih user posted image Jaz sem bila tudi tako vesela user posted image Je bilo pa prav smešno kako sem izvedela. V glavnem menstruacija mi je zamujala že en mesec, vmes sem naredila dva testa in sta bila negativna. Obenem sem pa jamrala, da mi želodec nagaja, da me boli in da sem verjetno staknila kako infekcijo. Potem sem en dan bruhala in sem šla k zdravniku, ki mi je dal neka zdravila. Pa sem si rekla, nič bom naredila za vsak slučaj še en test, da ne bom noseča jemala zdravil. In je bil pozitiven user posted image Potem mi je bilo takoj jasno od kod tak slab želodec user posted image
Toopsy jaz bom imela za hladnejše dni pajacek iz flisa, pa enega imam iz pliša. Me pa zanima, če se dobijo pajacki iz takega materiala, ki ne prepiha? Pri nas skoraj vedno malo piha. In ima že rahlo prehlajene učke. Tako da ne vem, če je pametno, da ga sedaj vozim ven?
Pozdravček vsem!

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
   RE: avgustovke 2012
1.10.2012 11:10:09   
tacanja
Maeve, da ti čisto na hitro odpišem... tudi naši se solzijo očke,ampak pri nas to ni od vnetja ampak ker ima zamašene solzne kanale. Je mogoče pri vas tudi to? Mi smo dobili že v začetku antibiotik (ciloxan) da bi omililo vse skupaj (proti jutru ko se je zbudila je imela takšne rumene zaspančke okoli očke), vendar ni pomagalo. Potem sem se pa ornk pozanimala o stvari in ugotovila da sploh ne bi rabli dajat antibiotika, pač pa pomaga masaža in spiranje očke s fiziološko. Ker sem tudi jaz na začetku mislila da je vnetje, pa je patronažna rekla da so zamašeni solzevodi.
Tak, jo grem malo nahranit potem pa nas čaka tehtanje v posvetovlanici, držimo pesti da se bo v zadnjem tedni pridno zredilauser posted image
Lep dan user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
   RE: avgustovke 2012
1.10.2012 13:11:10   
Maeve
Tacanja možno, da je to. Tudi naš sinko ima zaspančke v kotu učk in ko sem ga dojila, sem opazila, da se mu precej solzijo. Rumeno se obarva šele, ko se posuši. Bom poskusila s fiziološko.
Držim pesti, da ste se dobro zredili user posted image Poročaj, kako je bilo.
Danes je mali zelo priden - spi že dve uri, tako da lahko diplomo delam user posted image
Pa še lepo se je naredilo zunaj in bomo šli lahko na sprehod popoldan user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
   RE: avgustovke 2012
1.10.2012 15:36:58   
Iz lune
ej user posted image

korajžno z diplomo. Ja ja še dobro, da imamo tašče in mame, da nam kdaj na pomoč priskočijo. Mentorico pa kar pomasiraj, jaz sem mogla kar pritiskat na mojo, da smo kam prišli.

Oblačimo se v bodi dolg rokav in žabice. Za not in ven isto, ker je enaka temperatura. Edino v trgovinah jo pokrijem, ker so postale prave hladilnice...katastrofa, če pozabim majčko zmrznem..user posted image
Imam pa še od prve veliko pajacov plišastih, se samo notri položi, zapne in gre.

Z učkamo smo imele kar tri tedne borbo. Je dobila prav rumeno skorjo čez, ko je dlje spala. Sem pa samo z fiziološko spirala stokrat na dan in masirala in zdej ima najlepše očke na svetu. Tak smejko je. user posted image

Me pa zanima še nekaj. Ve dojite na obe istočasno al najprej na eni in naslednji obrok na drugi. Sama sem do včeraj dojila na obeh, pa je švoh spala. Sem sklepala, da ne dobi dovolj gostega, tako da jo sedaj na eni in res dlje spi. Pa se sprašujem, če je tako ok. Me zanima kako ve to prakticirate?
Se dojijo vsak dan ob isti uri? Naša kak dan lepo papa na tri ure, naslednji dan pa jo imam cel dan na dojki.

Kako se pa ve kaj fizično počutite. Se mi zdi, da bi lahko slona premaknila, ko pa grem sesat ugotovim, da sem še prav za en dr...user posted image
joooj spet sem pozabila dat kapljice d3...pa to ni res...grem jih iskat..ste morda ugotovile kdaj jih je najboljše dajat, al je vseeno?

lepo se cartajte, redite, tipkajteuser posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
   RE: avgustovke 2012
2.10.2012 11:58:12   
tacanja
Tako, pa smo dali včerajšnje tehtanje skozi in se je naša mala v enem tednu zredila za 173 gramovuser posted image . Se mi zdi da se mi je kar kamen odvalil od srca, ker bi mi bilo res hudo da ji ne bi mogla dat dovolj svojega mleka.
Dojimo pa se načeloma na vsake tri ure, ponoči spi 5-6 ur skupaj (ponoči jo moram še vseeno predramit da je lepo budna, drugače mi zaspi in ni nič z dojenjem). Jo pa dojim na vsaki dobrih 10 minut. V eni dojki je ful več mleka kot v drugi, tako da tisto "malo" nima dosti. Ne vem pa kak je s to gostoto mleka.. na začetku naj bi bilo bolj redko, da se dojenček odžeja in nato bolj gosto?

Maeve, si poskusla z masažo za očke? Spodaj je link od youtuba... jaz podobno masiram naši malčici očko, samo da ne vlečem s prstom pod veko, pač pa z blazinico kazalca tak porolam pod očko. Upam da sem razumljivo napisalauser posted image . Sicer nam je patronažna tudi pokazala to masažo ampak čisto nekje druge (nekak med obrvijo in očesnim kotičkom), tam pa sploh ni solznih kanalov.

Glede energije pa sem jaz čisto na tleh... sem slabokrvna in sem morala še do prejšnjega tedna jemat železo. Katastrofa! Že tak bolj malo spim, pol pa sem še utrujena ker ni dovolj železa v krviuser posted image . Tak da moram vsaj eno urco na čez dan spat da lahko dokaj normalno funkcioniram.
Je pa zanimivo kak se telo poleni če nekaj časa ne delaš nič posebenga in si bolj "statičen". Smo šli zadnjič na sprehod in smo morali en del hodit v hrib... so me potem še dva dni bolele mišice! Bomo že počasi prišli do kondicijeuser posted image

Nekaj me še zanima... kako ostale prekticirate dudo? Mi smo ji probali dat dva dni nazaj da bi se malo pomirila pa se mi zdi da ji dudkanje sploh ne gre. Dudo vleče not in ven kot da bi imela jojo v ustih, prav smešno za videtuser posted image

Nič, lepo se mejte

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
   RE: avgustovke 2012
2.10.2012 14:17:34   
tacanja
eh, sem vedla da sem nekaj pozabla... tukaj je link http://www.youtube.com/watch?v=b5OX3gOusao&feature=related
user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
   RE: avgustovke 2012
5.10.2012 17:31:15   
Toopsy
Hej hej
Mi dudico uporabljamo,z njimi lajšamo krčke,ma sem za enkrat prekinla dajanje kapljic in nima krčev. smo vsak dan na sončku in sem se odločila da jih bo jemal kasneje. dudico skos vlečejo vn not, s tem si sproščajo sesalni refleks,eni dojenčki imajo zelo močnega. jaz sem za dudico,ker drugače bi bil skos na joški. probam pa da ne zaspi z njo. pa včasih je malutrujajoče,ker jo skos vn meče ali pa mu vn pade in potem joka. mi mamo 23tega ta mesec že prvo cepljenje, kar mi zelo mori in ga probam porediti da bo imel čimboljši imunski sistem.

bodite lepo

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Ime za oba spola
MorjeMorje

Zanima me vaše mnenje glede predlaganih imen-katero vam je najbolj všeč?

Meta (10%)

Julija (31%)

Mija (20%)

Marko (9%)

Filip (19%)

Vasja (11%)


Število vseh glasov: 457

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!