|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: alkohol
7.12.2011 19:40:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice

Pri njemu se pa je začelo tako, da je začel hoditi s prijatelji še danes mu več pomenijo, kot  drugo bližnje sorodsto. Mislim na mene, otroke, mamo očeta, sestro.


Kalbo ima deloma prav.
Vprašaj se, zakaj ni raje s tabo in družino kot s prijatelji? Vsak zdrav odrasel moški ima prioritete poštimane.
Problem ima on, problem imaš ti, in problem imate vsi skupaj - ki pa ga mož rešuje na napačen način oziroma se izogiba njegovemeu reševanju. Običajno ima vsaka medalja dve plati, verjamem, da tudi vaša. Če meniš, da si ti zdravo jedro družine, boš morala začeti reševati uganko.

(odgovor članu pikapolonice)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: alkohol
7.12.2011 21:00:51   
ODSKOK
Ko je prišel domov sem mu povedala samo to, ker se nisem hotela prepirati, da vem, da je bil v bližnjem lokalu. Boli me to, da ve, da sem bolna in mu je očitno vseeno, da sem bila celo popoldne z otroki sama. On pa gre mimo hiše naprej v še en lokal. Če bi bil on bolan mu jaz tega zagotovo ne bi naredila.
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice

Mi pa je včeraj rekel, da njega motijo malenkosti pri meni in da se vse začne pri malenkostih, ko se ne preoblečem takoj, ko pridem domov in da se ne oglasim ta telefon. In da je to isto, kot to da mene moti njegovo pitje alkohola.
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice

Statistično lahko pogledamo na problem takole: saj je skoraj vsak drugi moški tak, no, ta je pa še priden, ker hišo dela.
Z zdravstvenega vidika lahko pogledamo na problem iz vidika posledic za zdravje ali z vidika diagnoze.

V vašem primeru se mi zdi bolj pomembno, da to prepoznavate kot problem in da glede tega želite nekaj narediti. Verjetno ni nujno, da tovrstno pitje takoj opredelite kot alkoholizem. Tudi posledice ni potrebno, da so le zdravstvene.
Ne strinjam se s tistimi, ki odgovornost za njegovo pitje in njegov odmik od doma vidijo v vas. Seveda sta za ohladitev odnosa odgovorna oba, vendar se je za odmik od doma, druženje s prijatelji in pitje odločil on sam. Zato je tudi odgovoren le on.

Na vas pa je, kako boste ravnala s tem dejstvom, zato vas usmerjam v zgornja dva citata:
- V prvem sklepate, da bi se on moral obnašati tako, kot bi se vi obnašala do njega.
- V drugem pristajate na to, da vam je vrnil žogico v nekaj malenkostih.
V obeh primerih (čeprav premalo opisanih) izgleda, da premalo izpostavljate svoje potrebe, da premalo jasno izražate pričakovanja, če pa že, pri tem ne vztrajate v komunikaciji.
V vztrajanju pri pogovorih je lahko vaša moč (odgovarjam na to, da se čutite nemočno), medtem ko z čakanjem le stopnjujete svojo pasivnost, nemoč... 3 leta, da se bo zgradila hiša, vejretno ne mislite čakati? In omenjate, da v preteklosti ni bilo tako... In res ni potrebno, da še ena hiša pokolje še en odnos in družino (slovenski fenomen!).

Pogumen korak je zaprositi za pomoč, forum je ena možnost, pogovori z bližnjimi druga, posvet s strokovnjakom (ne da njega peljete, da se sama okrepite) naslednja. Žal smo moški - upam si posplošiti, čeprav ne velja za vse - pri čustvih in odnosih zelo bosi, v gostilni pa domači. Apeliram na ženske, da nas vabite v odnos in ne pustite, da se odmikamo v svoje delavnice in gostilne.
In ne nazadnje, na otroke vas vežejo materinska čustva in odgovornost, gospoda verjetno dolžnost zgraditi hišo. Otroci v lepih novih stenah žal ne bodo našli tistega, kar rabijo od očeta. Tu je pomembna vaša vloga, da mu to jasno sporočite. Tako ali drugače.
Uroš Metljak

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: alkohol
8.12.2011 9:44:04   
ronja
Če rečem, da grem kot sem že napisala bo rekel pojdi, vendar brez otrok.

in kdo jih bo dal njemu? Ne bodi prismuknjena, tako neumen pa noben sodnik ni! Itak jih navadno dajo mami, še če ona ni vedno najbolj primeren skrbnik. Če je pa oče alkoholik, ki je cele dneve po gostilnah, kar lahko potrdi milijon prič, pa še njegovi sorodniki, pa lahko samo sanja, da bi mu kdaj dali otroka - še za vikend bi se moral potrudit, ker če je alkoholik, bo vsak normalen sodnik premislil, ali bo takemu človeku pustil otroka, da ga nekam pelje z avtom...

Se pa strinjam, da tudi če bi pil sok, to ni nobena očetovska figura, ker ga nič ni. Ok, je zmatran, ampak saj ti tudi nis kot rožica verjetno... On veliko dela in zasluži, ti si tašas z otroki, kar tudi ni glih nič. Mene bi v opisanem primeru motilo oboje: in alkohol - se mi zdi popolnoma nesprejemljivo, ad bi vsak dan pil, pa tudi če bi bilo to doma, pač mam tu nizko toleranco (kot nekdo ne bi mogel živet s 3 šivalnimi stroji in mu ni treba, samo potem pač nisva za skupuser posted image ). in odsotnost od doma - da bi šel vsak dan rajši v gostilno na sok kot domov. Samo jaz sem zaj*user posted image , nič od tega mi ni ok.

Obrni se an alanon, kot je napisala vijoličarka in postavi ultimat, kot je napisala milijonarka. Prepričala v nepitje ga ne boš. Lahko ga samo postaviš pred ultimat, kaj bo izbral je pa na njem. Otroci bojo vsekakro ostali pri tebi, tega se res nimaš za bat.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: alkohol
8.12.2011 10:54:56   
kalbo
Pa še nekaj bi dodal k ronjinem postu. če ostane sam z otroki mu gostilna že teoretično odpade.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: alkohol
8.12.2011 10:58:14   
kalbo
PS: Ronja, jest osebno, če bi bil s tabo, bi te privezal ponoči na posteljo, da nebi mogla za šivalni stroj user posted image  ti bi pa men zaklenika hladilnik...user posted image

< Sporočilo je popravil kalbo -- 8.12.2011 10:59:10 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: alkohol
8.12.2011 14:45:33   
ronja
haha, deal - v naslednjem življenjuuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: alkohol
8.12.2011 17:44:06   
BellaB
Pije zato, ker ga druzina ne osrecuje in bezi od dejanskega problema oz. custvene praznine. Zadeva vsekakor zahteva temeljito analizo razmerja ki ga imata... On vsekakor ima problem, o katerem ne zeli razpravljati in ga tlaci v podzavest, uteho pa isce v druzbi sebi enakih in alkoholu.
Ce clovk ne bo sam prsu do tega, da ima nek problem, mu zal ne mors pomagat. Vsekakor pa je potrebno tole resevati v dvoje, ko bo to spoznal. It takes two to tango.

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: alkohol
8.12.2011 22:43:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BellaB

Ce clovk ne bo sam prsu do tega, da ima nek problem, mu zal ne mors pomagat. Vsekakor pa je potrebno tole resevati v dvoje, ko bo to spoznal. It takes two to tango.


Seveda kvalitetna ženska lahko pomaga.
Sooči ga z dejstvi (alkohol, odsotnost od družine) in pove svoja pričakovanja, zelo jasno - ali se začneš takoj urejati in se v določenem roku urediš ti in mi kot družina, ali pa ne bomo več družina.

(odgovor članu BellaB)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: alkohol
9.12.2011 10:30:28   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Seveda kvalitetna ženska lahko pomaga.
Sooči ga z dejstvi ....

Ja, že pokojni Rugelj je to zagovarjal, da je žena (ne ženska) kriva. Prvič je kriva, ker to dopušča in drugič če to ne pali je kriva ker je še naprej žena. Tudi obratno, če žena pije velja da je kriv mož, samo da je takšnih primerov manj.

Hočem reči, pri takšni "kvalitetni" ženski, kot jo navajaš bi bilo popivanje ali že v kali zatrto ali pa ne bi bila več zraven. Ampak to ne pomeni da ženska, ki je v takšnem odnosu ni kvalitetna. Gre enostavno za to, da so ene stvari (alkohol, sigarete, droga, ponočevanje, skoki čez plot,... - katerikoli od teh) za ene sprejemljive za druge niso. Eni lahko s tem živijo, drugi ne morejo. Torej ne gre toliko za kvaliteto osebe kot za zahtevanje standarda določene kvalitete odnosa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: alkohol
9.12.2011 19:03:46   
ODSKOK
Pije zato, ker ga druzina ne osrecuje in bezi od dejanskega problema oz. custvene praznine.
IZVIRNO SPOROČILO: BellaB

Seveda kvalitetna ženska lahko pomaga.
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ja, že pokojni Rugelj je to zagovarjal, da je žena (ne ženska) kriva.
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Vem, da sem zgornje citate izvzel iz konteksta, a ne morem mimo občutka, da mnogi del odgovornosti, celo krivde za odločitev gospoda, da se umika od družine in hodi piti, pripisujete ženi. Debata je res da postala bolj splošna, žal pa zato tudi mogoče lažje mečemo neke sodbe. Jaz se na mestu pikapolonice ne bi najbolje počutil, saj je začela z "Obračam se še na vas, ker ne vem več kaj narediti." - debata pa je šla v smer krivde.

Pije zato, ker ga družina ne osrečuje: to si lahko on misli, tako si lahko on razlaga in opravičuje svoje početje (npr.: jaz se matram, delam, ona pa nehvaležna, teži, jaz bi se pa samo sprostil rad s prijatelji ob pivu... bom pa še enga zraven, če je že tako nezadovoljna, tečna...) - torej, če gospoda tako razumemo, utrjujemo njegovo mnenje - primer sem zapisal v oklepaju.
Ali želimo z debato res prepričati pikapolonice, da je s svojim odnosom odgovorna za moževo pitje? Verjamem da ne, ampak mnogo misli gre v to smer.
Bolj konstruktivno se mi zdi, da namesto o krivdi govorimo o tem, kakšno moč ima spremeniti situacijo in kako uporabiti to moč. In če je ne zna, noče, ne zmore, je še vedno za pitje odgovoren on in ne ona, ker ni "kvalitetna ženska".




(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: alkohol
10.12.2011 12:02:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Seveda kvalitetna ženska lahko pomaga.
Sooči ga z dejstvi ....

Ja, že pokojni Rugelj je to zagovarjal, da je žena (ne ženska) kriva. Prvič je kriva, ker to dopušča in drugič če to ne pali je kriva ker je še naprej žena. Tudi obratno, če žena pije velja da je kriv mož, samo da je takšnih primerov manj.


Ženska ni kriva, kriv je tisti, ki pije alkohol. Ženska (ali moški, v pimeru, da je alkoholik ženska), je odgovorna za svoje reakcije do njega, ali bo to še naprej prenašala ali postavi ultimat, družina ali alkohol. Ni pa kriva. 

IZVIRNO SPOROČILO: ODSKOK

Ali želimo z debato res prepričati pikapolonice, da je s svojim odnosom odgovorna za moževo pitje? Verjamem da ne, ampak mnogo misli gre v to smer.
Bolj konstruktivno se mi zdi, da namesto o krivdi govorimo o tem, kakšno moč ima spremeniti situacijo in kako uporabiti to moč. In če je ne zna, noče, ne zmore, je še vedno za pitje odgovoren on in ne ona, ker ni "kvalitetna ženska".



Torej ne gre toliko za kvaliteto osebe kot za zahtevanje standarda določene kvalitete odnosa.

Kako lahko nekvalitetna oseba prinese kaliteten odnos?

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 10.12.2011 12:05:46 >

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: alkohol
10.12.2011 12:44:53   
pelin
Sama sem zrasla gor v takem odnosu in se mi ob tebi Pikapolonica zdi kot bi poslušala ( brala) svojo mamo....Večni pogovori v prazno, iskanje vzrokov, prošnje, izsiljevanja, prepričevanja....brez veze...pravih konkretnih pristopov pa ne...Leta in leta čakanja, da bo bolje pa ni nikoli bilo. Oba z bratom sva jo podurhala iz domače hiše pred polnoletnostjo, ker tega nisva več zdržala in materi bolj kot očetu ( ta se nama je zdel pač egoist in slabič)zamerila, ker ni temu naredila konec.
Ne rečem draga Pikapolonica , da si kriva ti, ker tvoj mož pije oz. je s tem začel...kriva si da lahko kljub temu, da ima družino, odgovornosti do nje in do sebe, to dela iz dneva v dan, ker mu to dopuščaš...Upa si na ta način lajšati vsakdanji stres in včasih verjetno dolgčas, ker ve da ti več od teženja in prepričevanja očitno ne misliš narediti...
Tu sta že zdavnaj šla čez fazo pogovorov in trosenja izgovorov kaj koga pri kom moti....Če bi meni težil, glede cunj in preoblačenja, pa glede telefona in to navajal kot nek posredni razlog, da hodi za šank, se z njim ne bi več menila. pa tudi izgovori, da ima vsega čez glavo, pa hiša, pa služba, pa....halooo...to je normalna slika preproste slovenske familije, ki se bori za boljši jutri...pa vseeno ne visijo vsi za šankom...
Skratka...dokler boš samo težila in hodila okrog sorodnikov ( baj de vej to bi meni šlo strašno na živce....to so ja vajine osebne družinske zadeve!) in ne jasno in odločno ukrepala... bo mož veselo podpiral šank...Otroci bodo zrasli gor skoraj brez očeta ali v prisotnosti njegovih alkoholnih hlapov, ti pa boš pri njih slabo zapisana ,ker te zaradi neodločnosti in dovoljevanja takšnega početja ne bodo spoštovali...Toliko iz lastnih izkušenj...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: alkohol
12.12.2011 16:19:01   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Seveda kvalitetna ženska lahko pomaga.
IZVIRNO SPOROČILO:Tehnofil
Torej ne gre toliko za kvaliteto osebe kot za zahtevanje standarda določene kvalitete odnosa.

Kako lahko nekvalitetna oseba prinese kaliteten odnos?


Če prav razumem vrstni red in kontekst potem izhaja da je ona nekvalitetna oseba, kar pa dvomim da si tako mislila.

IZVIRNO SPOROČILO: ODSKOK
..., a ne morem mimo občutka, da mnogi del odgovornosti, celo krivde za odločitev gospoda, da se umika od družine in hodi piti, pripisujete ženi.

Tako je. Del odgovornosti je tudi njen. Vendar to ne pomeni da ona kaj dela nalašč, ampak enostavno tako sta se s partnerjem ujela in se začela na tak način odzivati drug na drugega. Kakšna pa je ta njena vloga pa ni enostavno najti odgovora, ampak ko, če, ji ga uspe bo to prav gotovo ključ za izhod iz njunega začaranega kroga.

Najlažje je s prstom kazati na enega krivca, vendar to odnosa ne more spremeniti, ker sta v odnos udeležena oba. Prej ko bo to spoznala, lažje bo našla izhod iz težave. V vsakem odnosu plešeta dva, ne samo eden. Pri odvisnostih je znano da žrtev praviloma aktivno sodeluje v tem plesu. Včasih tudi žrtvi "paše" vloga žrtve, ker je to tisto kar sicer ne mara ampak v takšnem zna funkcionirati.

Torej enoznačen odgovor "kriv je pijanec" je preveč poenostavljen glede na raznolikost in kompleksnost partnerskih odnosov.

In ravno zato je izredno malo verjetno, da bosta sama (ali še celo ona sama), brez strokovne pomoči, zmogla najti rešitev na dolgi rok.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: alkohol
12.12.2011 20:17:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Če prav razumem vrstni red in kontekst potem izhaja da je ona nekvalitetna oseba, kar pa dvomim da si tako mislila.


Prehiter sklep si potegnil user posted image .

Kvalitetna oseba se bo v takih okoliščinah pokazala - če je, bo reagirala odgovorno, razumno, konsistentno. Če ni, tako ne more reagirati. Iz dane okoliščine lahko kvalitetna oseba potegne (spet) kvaliteten odnos, nekvalitetna to stori težje, ali pa s pomočjo kančka sreče. Kakšen je kdo, se pokaže ob takšnih preizkušnjah.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 12.12.2011 20:19:26 >

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: alkohol
20.12.2011 23:06:36   
LuLu
In kaj se danes dogaja... me zanima?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: alkohol
21.12.2011 8:41:06   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice

Vse se konča, ko začnem omenjati alkohol in pitje. Ima namreč samo on prav in je zadeva zaključena, ker nikamor ne pridem. Pravi naj potrpim, ker da je preobremenjen v cca. 3 letih se bomo namreč vselili v hišo brez kredita. Saj glede tega mu res nimam kaj očitati, pa vendar me moti to, da porabi pretežno prosti čas za gostilno in prijatelje. Mi je pa včeraj rekel, da če jaz nočem z njim v gostilno se družiti s prijatelji, da on ne bo hodil na izlete, ker mu to ne paše in je utrujen. Da je njemu ljubše na morju... Moram rečt, da drugam kot na morje- gremo res , pogosto-smo približno 1 mesec in pol na morju-ne hodimo. Mi pa je včeraj rekel, da njega motijo malenkosti pri meni in da se vse začne pri malenkostih, ko se ne preoblečem takoj, ko pridem domov in da se ne oglasim ta telefon. In da je to isto, kot to da mene moti njegovo pitje alkohola.


Tvoj mož je kreten... Mi ni jasno, kako se boste vselili v hišo v treh letih, če pa itak nič ne dela. Razen če se ukvarja s sumljivimi posli. To, da hodiš v gostilne, ni delo. Pri naju je bil isti cilj - hiša. Z minimalnim kreditom, res skoraj nič, sva bila v treh letih notri, še malo prej, ampak sva delala kot norca cele dneve in v službah, kar pa ne, pa na bajti. Če bi res delal, se mu ne bi dalo v gostilno. Pri naju je pivo v hladilniku za okras... Ne pije nihče, sploh pa ne z razlogom.

Problem pri tebi je, da imaš materialno vse in se ti je težko od tega poslovit. Tvoj mož je na notri zelo plehka oseba, če mene vprašaš... Kako si sploh dovoli te poniževat, a si mu že omenila, da so pri tebi pa te malenkosti že prerastle v nekaj večjega?

Gradnja hiše je zahtevna stvar, sem dala skozi... Po mojem to nekdo, ki je tako neodgovoren, ni sposoben izpeljat - mogoče, sam tudi narejeno ne bo tako kot mora bit. Poznam ljudi, iz foha BTW, z veliko več denarja kot midva, ki jim nikakor ne uspe do konca - problem je v njihovih nerealnih predstavah in ne vem, mislijo, da se bo samo naredilo. Ko bo treba delat, bo tvoj mož na neki točki obupal. Povem ti pa, ker imam celo očeta gradbinca, alkohol, kot večina v tem... Vodil sicer včasih cela gradbišča v bivši Yu, ko je pa prišlo do te točke - preko mere, pa ni bil sposoben končat svoje lastne hiše. Ker ne vem, čut za odgovornost, kaj je treba, propade. Pa denar ni bil problem, sam ko padeš tako nizko, je problem.

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: alkohol
30.12.2011 12:29:28   
pikapolonice
Hvala vsem za nasvete! Vsak nasvet mi odpre oči, da gledam na stvari tudi z druge plati.

Tega pa nisem rekla, da nič ne dela in se tudi ne ukvarja z sumljivimi posli. Dela do pozno popoldan in potem ne gre domov ampak v gostilno. To me moti, ker jaz, ko končam s službo hitim k otrokom, ker ves prosti čas preživim z njimi. Zato sem to napisala, ker ne zastopim tega, da mi ni, da bi šel takoj domov. Imela pa sva kar debato okrog tega pitja in misli, da se je stanje malo izboljšalo. Gre sicer vsak dan po končanem delu v lokal, ampak pride prej domov. To mi je že zdavnaj rekel, da tako pač je. Če dela celi dan, da bo šel tudi s prijatelji na pijačo.

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: alkohol
30.12.2011 14:45:15   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice
....Če dela celi dan, da bo šel tudi s prijatelji na pijačo.

Sprostitev bi moral imeti v družini in ne v gostilni.

Da manj pije in da prej pride ne spremeni ničesar. Samo celoten problem razvleče v daljši čas. Daljši kot pa je čas, bolj se zakorenini.

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: alkohol
30.12.2011 16:29:50   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonice

Obračam se še na vas, ker ne vem več kaj narediti. Mož poročena sva 10 let in imava dva krasna otroka, pije. Vsak dan, ko konča službo se dobijo s prijatelji v gostilni in spijejo dva ali tri pijače (tam nekje) in pride potem proti večerju domov. O tem sva se pogovarjala pa mi vedno reče, da dobro zasluži, kar je res in mu to, da se dobi s prijatelji ne bom preprečila. Potem pa še zvečer, ko gremo z otroci spat spije kakšna dva špricerja. Vsak dan. Proti koncu tedna pa se dobi z družbo in spijejo tudi več. Meni se zdi to odvisnost, ali pretiravam? Res je, da mi nikoli ne reče, če jaz kaj kupim ali grem kar je redko oziroma skoraj nikoli me ne omejuje. Grem v službo in gledam, da sem čimprej doma pri otrocih. Vendar meni ni vseeno že zaradi njegovega zdravja.




ne pretiravaš..in ne sploh ni normalno tako početje, pa ne glede na to, koliko kdo zaslužiuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: alkohol
30.12.2011 16:35:59   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil


Sprostitev bi moral imeti v družini in ne v gostilni.





podpisuser posted image

Z nekim namenom gre raje tja, kot domov, pa ne glede na to kaj tam pijeuser posted image Doma ga vglavnem ni, ker nima interesa user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: alkohol
17.1.2012 10:06:46   
dreamhorse
To je njegova rutina, ki je ti ne boš premenila. On mora it s prijatelji v gostilno, ne glede na to, kaj pije.
Dokler bo še vedno hodil domov in ga boš tam čakala ti in tvoji otroci, bo tudi njegova rutina ostala takšna.
Ko bo prišel domov in naletel na prazno hišo, bo morda začel razmišljati, kje ga je polomil.
Dokler ne boš ti nečesa spremenila, tudi on ne bo. In pogovori ne bodo pomagali. Dokler ti ne bo povedal, kaj je v bistvu razlog, da je raje s prijatelji in v gostilni.
Naredi sebi in predvsem otrokom uslugo in pojdi. In ne skrbi, otrok ne bo dobil... Niti jih ne bo želel, ker se potem teoretično njegovo popivanje s prijatelji konča. S tem te je samo obdržal v šahu.


(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   [Brisano sporočilo]
17.1.2012 16:18:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dreamhorse)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: alkohol
19.1.2012 15:11:39   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse
..., ker se potem teoretično njegovo popivanje s prijatelji konča.

Razen če da otroke za čas popivanja k tašči.

IZVIRNO SPOROČILO: flower
... preveč minimalizirate alkohol. To je močna odvisnost ...

Alkohol je le zunanja manifestacija problema. Je enostaven za kazanje s prstom, vendar vsako zdravljenje odvisnosti ima temelj v odstranitvi vzroka nastanka odvisnosti. In vzrok ni v tem, da je v gostilni ampak v tistem kar "gostilna" tolaži.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?