|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška nato porodniška
11.1.2012 10:20:04   
Anonimen
Živjo.
jaz bi pa rabila  informacijo, če katera ve....v glavnem bom do konca na bolniški zaradi težav...na žalost, čeprav mi ne paše ravno...Me pa zanimajo 2 ali tri stvari:

- ali je res, da se porodniška potem prične 45 dni prej in ne 28 dni? posledično greš prej v službo po končani porodniški ? Nekje (stare teme) sem prebrala da, se lahko odločiš? Drži ne drži, kaj je res ??
-komisijsko odločbo imam nekako tako, da je bolniški stalež končan en dan pred nastopom 28 dnevne porodniške ?
- ali se sploh splača preračunati vmes in končati bolniško prej ter porabiti dopust (lanski in seveda 10 dni novega)? Sprašujem zato, ker ne bi rada komplicirala nekaj brezveze, na koncu pa nič od tega imela, samo v službi bi lahko imela težave?

Hvala za info.

lp

veliko srečnih dni želim vsem!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška nato porodniška
11.1.2012 11:36:38   
**Tinkara78**
V vsakem primeru greš na porodniško 28 dni pred PDP. Ni več izbire.

Prekinitev bolniške pred koncem ne bo prinesel bolje porodniške, ker boš že oddala vlogo za porodniško. Lahko pa imaš teh 10 dni + stari dopust 100% plačo. Kako bo to sprejel tvoj delodajalec pa je vprašanje, ker bo dal za tvojo plačo ob prekinitvi iz svojega žepa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniška nato porodniška
11.1.2012 12:05:27   
butt3rfly
če se ti bolniška konča 1 dan pred nastopom porodniške, bo pač zdravnik dal na komisijo še za en ta dan. pri meni je bilo tako, da bi se mi bolniška končala 1 teden pred porodniško in je zdravnik dal predlog, da mi podaljšajo še kar za ta en teden, tako da ni bilo problema. če pa imaš možnost, pa daš ta dan pač dopust. jst je na žalost nisem imela, ker so mi v službi zelo komplicirali glede dopusta. njihov odgovor je bil, da če imam dopust, sem sposobna za delo, zato nerabim bolniškeuser posted image v glavnim-zelo nesramni so bili, zato sem pač gnala to bolniško kolker se je dalo.

porodniško pa na vsak način začneš 28 dni prej.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniška nato porodniška
11.1.2012 15:18:25   
roladica
To da si lahko izbral 45 dni in ne 28 je res nekaj starega, to se ne da več. Z dopustom je pa tako, kakor se uspeš zmenit. Če koristiš ostanek starega dopusta in 10 dni letošnjega si lahko doma na ta račun tudi cel mesec. V tem primeru svojega delodajalca oškoduješ za celo bruto plačo, sebi pa koristiš bistveno manj. Če si večji del nosečnosti na staležu boš na račun tega koriščenja dopusta imela le nekaj evrov višjo porodniško. Meni se to ne zdi fer do delodajalca. Saj doma si v vsakem primeru.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniška nato porodniška
12.1.2012 11:10:42   
Anonimen
Najlepša hvala za pojasnitve. Sama sploh nisem vedela, da si šel prej 45 dni prej v porodniško, to so me razsvetlili drugiuser posted image , ko sem povedala, da bom do konca v bolniški in zagnali vik in krik. Ok, pri meni res ni problem, ne doma ne v službi če bi naslednje leto morala 10 dni prej končati porodniško.

Sem sama tudi razmišljala, ker imam nekaj lanskega-starega dopusta in pa seveda pripadajočega letošnjega (10 dni za koriščenje mislim), da se mi na račun nekaj dni ne bo poznalo nič in se mi je zdelo brezveze da bi komplicirala in računala, da bi do dneva točno izkoristila vse. Pa saj sem konec koncev  itak doma, velike razlike med nekaj dni bolniške ali dopusta pa itak ni. konec koncev bi pa lahko tudi v službi potem rekli, če lahko prekinim bolniško, bi pa lahko tudi delala.

Hvala vsem še enkrat in lep sončen pozdrav.

(odgovor članu roladica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?