|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
8.4.2013 14:43:56   
ronja
Ojla, pupe!

Beti, sočustvujem s tabo! Ja, po operacijah se kar pozna, če pretiravaš (takes one to know one;). Ne pretiravaj!:D Ne, resno, spočij se! Se jim bolj splača kak dan potrpet kot pa da imaš potem dalj časa probleme ali da se ne zaraste ok!

Trnjulčica, želim ti še en čudež! Upam, da se tvoja bolezen umiri in gre nekam rakom žvižgat! Tele kronične zadeve so tako zoprne! Misliš, da je že vse ok, pozabiš, da sploh maš kaj, pa te zvizne, da sam ne veš, kdaj in kako! Zadnjič sploh nisem dojela, da ne morem dihat, ko sem se sesedla... No, potem sem skapirala, da bi bilo pa verjetno fajn vzet kaj:D. Brihta, ni kej:D. Upam, da se ti razni incidenti z zapenjanjem ne ponovijo in da boš spet lahko srečna v svojem telesu:). Pa da pride pomlad in vzame vse depresije:).

Pri nas? Svit je spet bolan, nek začetek bronhitisa, ampak še ni take panike, pravi p. - vročino ima nizko, kašlja pa precej. Kašlja in mora dobit na 4 re 2x Ventolin. (včeraj ponoči sem mu dala na lastno pest, ker je revež tako kašljal, da ni mogel spat, ves utrujen in je bilo ali to ali da ga peljem direkt k dežrnemu - kar pa je malo težje, ker smo sami (tata na službenom putu:D)... Je pomagalo (spal sicer tudi potem ni,s amo ni pa več tok kašljal:)). Danes sem ga peljala na pregled, pa je oksigeniranost krvi (ali kako se že reče) ok - 97 in tudi duši ga nič ne, samo kašlja pa še (sicer manj kot prej).

Mori me, ker bi morala v službo, žal enih stvari ne morem doma naredit, ker moje računalo tu ni niti približno dovolj zmogljivo (ma vse integrirano), poleg tega je z malimi itak mission impossible delat karkoli:D. Pa ne morem it, ker je tata na službenom putu in nimam kam dat bolnega malega... Klinc, čas pa kar teče! Ampak če se sekiram, ne bo nič boljše, tako da...

Kaj še? Počasi upam, da bo šlo na boljše, trudim se, tako da nekje se bo nekoč moralo poznat:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4201
   RE: Januarčki 2012
8.4.2013 15:13:47   
kokosh
Pozdrav tudi od nas ...

Nam kar gre, me pa grabi zaskrbljenost, ko gledam malega, kako čudno hodi.Precej široko in malce postrani, kot bi hopsal (z eno nogo gre naprej, drugo pa kar malce vleče za seboj). Pred enim mesecem je shodil, gre precej hitro, vzorec hoje se pa ni nič popravil. Razmišljam, da bi ga peljala pokazat k P. Poleg tega pogosto sedi tako, da ima eno nogo naprej drugo pa pokrčeno nazaj. Popravljam, pa nič ne zaleže ...

Ima katera kak predlog - za kakšne vaje? Ali bi ga bilo morda bolj učinkovito pokazat k zasebnemu RNO fizioterapevtu, da bi se čimprej začelo ukrepati?


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4202
   RE: Januarčki 2012
8.4.2013 16:09:47   
beti 1
Kokosh: pediater ne bo škodil, RNO terapevt pa prav tako ne, je pa res, da če ga hočeš kmalu, tj., preden se stvari preveč utečejo, ti pri nas na žalost ne ostane drugega, kot da plačaš. Izberi kakega, ki ima tudi koncesijo, da lahko potem pri istem nadaljuješ z napotnico, če jo bosta dobila.

Hvala vsem za lepe želje

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4203
   RE: Januarčki 2012
9.4.2013 0:22:19   
trnuljčica
Beti menda bo res najboljše, če greš še na kontrolo. Načelno jim je vedno boljše in oteklina vedno manjša. Ok, izjema je po intenzivnem začetku fth, a se potem umiri.

Tele kronične zadeve so tako zoprne! Misliš, da je že vse ok, pozabiš, da sploh maš kaj, pa te zvizne, da sam ne veš, kdaj in kako!

Bereš mi misli.user posted image
Trenutno mali čudež traja že 2 dni. Po treh tednih brez čudežev je prava osvežitev.

Kokosh a nisi ti enkrat v p razlagala, da se drugače vsede al vstane? Se ne spomnim več. Skratka da ena noga , zaostaja,oz da vleče za sabo. Domnevam, da je to ista noga. Zagotovo obisk terapevta ne bo škodil. Če ne zato, da ti pokaže vaje.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4204
   RE: Januarčki 2012
9.4.2013 9:47:07   
ronja
beti, ti želim, da se ti hitro pocajta, mojemu sodelavcu se je kar vleklo, je bil mislim da 2 meseca na bolniški...

trnjulčica, naj ti čudež traaaaajaaaaa... da boš lahko spet pozabila, da kaj imaš;).

kokoš, po moj je tudi dobro, da greš do p. in mogoče še v kako samoplačniško razvojno - se mi zdi, da je na začetku te stvari lažje popravit kot kasneje. Sicer z razvojnimi nimam neposrednih izkušenj (hvalabogu niso rabili), ampak poznam par prijatlejic, ki so delale z otročki in se jim je res lepo popravila motorika. Škodit pa verjetno ne more. Vse naj!
Svit se še usede na w kdaj, ampak hodi normalno in tudi na splošno sedi normalno, tako da upam, da ni problem (se priporočam za info, če kaj zveš). Se mi zdi, da mu je težje normalno sedet kot je bilo puncama, ker ima kar konkreten buši:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4205
   RE: Januarčki 2012
9.4.2013 12:20:44   
beti 1
Živ!

Hvala vsem za d obre želje in nasvete. Tokrat se oglašam kar iz Valdoltre, so mi spunktiral koleno. HB zaenkrat nič ne kaže na vnetje, se je pa zgleda v njem nabralo preveč krvi po op. (ker nisem imela drenaže), da bi jo lahko sama resorbirala. Zdaj pa držte pesti, da se mi zadeva ne ponovi. Me spet čaka en teden intenzivnejšega mirovanja, namesto intenziviranja vaj, pa bom že potem (beri v toplicah) notri prinesla. Čakam še izvide, da grem lahko nazaj domov.

Ronja: 2 meseca je po mojem neka običajna bolniška, saj greš po 6-8 tednih za 2 tedna v toplice, do takrat naj bi sicer bi sposoben it normalno po stopnicah in na krajšo razdaljo peljati avto ( z oslabljenimi refleksi v nogah!), tko da če nimaš ravno pisarniškega dela za vogalom ali pridnega prevoznika je težko it prej v službo.
Je mali že kaj boljši? Moj srednji je tudi imel prek kakim mesecem po enem letu spet en tak bronhitis, da je parkrat rabil Ventolin, moj ga ponavadi rabi samo cca. 24 ur, ko se začne izkašljevat je OK tudi brez. Je pa res fuuuuullll težko jih poslušat, ko kašljajo in kašljajo in kašljajo, pa nič od tega nimajo.

sončen morski pozdrav

lily: si dobila zs?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4206
   RE: Januarčki 2012
9.4.2013 21:20:21   
trnuljčica
Beti držim pesti, da se ne ponovi. Boš potem v zdravilišču prinesla not še za nazaj... Glavno, da bo vse ok.user posted image user posted image user posted image

Ronja 2 do 2,5 mes je res nekje normalna doba bs za to. Ok, izjema sta bila tista dva, ki sta šla ,delat, takoj po odstranjenih šivih. A vedno je prisoten Gauss. So tudi taki na drugi strani, ki potem takoj rabijo ponovno op, al pa kmalu po tem.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 9.4.2013 21:21:35 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4207
   RE: Januarčki 2012
9.4.2013 21:23:06   
trnuljčica
da boš lahko spet pozabila, da kaj imaš;).

Uh, to pa bi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4208
   RE: Januarčki 2012
10.4.2013 5:22:26   
lily32
lily: si dobila zs?


Dobila. Beti, hvala, to sem rabla.

Beti, trnjulčica, močno stiskam pesti, da se zdravstveno stanje kmalu popravi oz. pri tebi trnjulčica se pridužujem ronji: naj čudež traja!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4209
   RE: Januarčki 2012
10.4.2013 15:58:12   
kokosh
No, midva sva nazaj od P. Povzetek je nekako sledeč:
- vzorec hoje se razvija približno 3 mesece od začetka samostojne hoje
- sedenje s pokrčeno nogo nazaj se odpravlja tako, da otroku zamenjamo nogici in tako enakomerno zategujemo obe strani
- trebušček visi večini naprej, ker se S oblika hrbtenice še razvija (tole mislim, da je zanimalo Ronjo)

Za našega je ugotovila naslednje:
- njegova hoja je res še nekoliko nezrela in se bo morda popravila sama od sebe v prihodnjih mesecih, za vsak slučaj pa sva dobila napotnico za RA in pregled tam čez 2 meseca (ravno ob koncu te kritične dobe).
- verjetno bo levičar, zato naj mu zavestno spodbujam uporabo desne roke, da bo z obema čim bolj spreten

Sem ji razložila, da moja (pretirana?) zaskrbljenost temelji tudi na "potencialno negativnih" genih od MM (ni ravno športen tip) in da pač želim otroku pomagati, da se morebitna dedno pogojena odstopanja premostijo s pravočasno strokovno pomočjo. Je razumela :)

trnuljčica - mislim nate, da se tvoje zdravstveno stanje čimprej vrne na nivo znosnosti. Si pa še kako predstavljam, da je zares težko. Moja mama ima namreč migrene in mi je bilo kot otroku zelo težko razumeti, da mama ne more/ jo boli/ je od bolečin izmučena. Drži se in srečno.

beti - čim bolj uspešno in čimhitrejše okrevanje tudi tebi.

ronja - kako gre tvoj dr? Upam, da se ti piše :)

< Sporočilo je popravil kokosh -- 10.4.2013 16:03:13 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 4210
   RE: Januarčki 2012
12.4.2013 12:20:06   
beti 1
Kokosh: res super, da še obstajajo tako razumevajoči pediatri. Iz moje izkušnje s srednjim bi rekla, da nič ne škodi, če že sedaj vsaj pokličeš katerega od fizioterapevtov in vprašaš o smislu začetnega pregleda in morebitne nadaljne obravnave. Mi2 sva sicer hodile k specialni pedagoginji, ki pa je rekla, da bi se dalo to v starosti do treh let bistveno hitreje in z manj napora bolje popraviti, kot pri 6-ih, ko sva mi2 hodila. Ima pa tud moj precejšno dedno obremenjenost, ampak po moji strani.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4211
   RE: Januarčki 2012
14.4.2013 9:28:14   
vijolica2
Pozdravček vsem...
samo na hitro... katere teniste ste-boste kupile svojim otrokom? Kaj menite o npr. Adidasovih teniskih? So dobri? Jutri mu greva kupit saj je vse že prerastel? A je mogoče katera sedaj kaj brskala po trgovinah in kje zasledila kake lepe jaknice -prehodne?

Lep sončen dan

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4212
   RE: Januarčki 2012
15.4.2013 10:53:42   
beti 1
Vijolica: mojima so načeloma vedno najbolj pasale Nike, jima praviloma vedno kupujem znamke, ki tudi sicer delajo športno obutev (Nike, Adidas, Asics, Merrell) in sem zelo zadovoljna. Jih ne uničita ravno v enem mesecu kot kakšne druge. Starejši ima sedaj najraje Asics, mlajši je pa tako izbirčen glede obutve, da nima smisla niti razmišljat o tem, kaj bi mu ustrezalo user posted image user posted image

Jaknice: kot prehodne imam jaz najraje podložene soft-shell, dobiš jih v Intersportu, pa tudi v Hoferju, lidlu,...

Naša user posted image  je šla danes prvič v vrtec. So ji bili otroci tako zanimivi, da je kar pozabila name in na babico. Me zanima, kako dolgo bo trajalo. Z vzgojiteljico smo zmenjeni da bo tam cca. 1 uro. Je pa moja mami ni mogla kar tam pustit, je pripeljala mene nazaj domov in se vrnila v vrtec, gledat, kako se ima. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4213
   RE: Januarčki 2012
15.4.2013 14:59:16   
kokosh
Jaknica - naš ima softshell jakno, s kapuco, "malce" preveliko, da bo še za jesen in moreda še naslednjo pomlad user posted image

superge - zelo verjetno jih ne bom kupovala za tako majhnega. Smo kar prestavili na cicibanove usnjene mokasin sandale (samo bo verjetno treba kasneje dokupiti še ene poletne čevlje, ker mu je #21 zdaj kot ulita). Bomo pa verjetno ostali pri znamki Superfit, ker ima naš user posted image ozko stopalo.

frizer za tamale - naš fantič je precej lasaste sorte in ga bo treba že spet postrižt (že 4 ali 5ič). Kako se ve lotevate teh stvari? Peljete črmlja k frizerju, ga same z mašinco ali s škarjami? Ali pač vaši malčki niso tako kosmati user posted image ?

razno - včeraj je naš falot osvojil svoj prvi hribček (no, krtino :D) Pogumno jo je mahal v hrib kot gams.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4214
   RE: Januarčki 2012
23.4.2013 9:47:19   
Matkurja
Živjo punce.
Nimam časa sploh. Sem pa tudi ful utrujena in mi je slabo user posted image .
Naš Lojzek je ful priden. Zdaj smo ga odvajali od dude. Rabi jo samo še za spat. pa še to samo zvečer.
No, sam tolk. Mi je slabo, če buljim v monitor. Čawči

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4215
   RE: Januarčki 2012
23.4.2013 10:04:42   
kokosh
Ooo, slabo ti je. Lahko user posted image ?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4216
   RE: Januarčki 2012
24.4.2013 9:42:54   
beti 1
Kokosh: čestitke za osvojene višine. user posted image user posted image user posted image

Matkurja: tudi meni so najprej padle na pamet user posted image user posted image user posted image . A je to, to???

uživajte v lepih dnevih!!!

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4217
   RE: Januarčki 2012
25.4.2013 9:21:50   
Matkurja
user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4218
   RE: Januarčki 2012
25.4.2013 10:34:27   
lily32
Matkurja, iskrene čestitke! user posted image user posted image Boste imeli enako razliko kot pri nas doma. Držim pesti, da slabosti in utrujenost čim prej minejo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4219
   RE: Januarčki 2012
25.4.2013 13:20:33   
kokosh
Matkurja, kdaj pa bo tvoj Lojzek postal Big Brother :P ? Čimlepšo nosečnost ti želim user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 4220
   RE: Januarčki 2012
25.4.2013 16:14:39   
ronja
IIIII, matkurja, čestiiiitkeeee!!! Imela boš super razlikouser posted image Tam nekje 2 leti se mi zdi idealno:). Vsaka razlika ima svoje + in -, ampak se mi zdi taka res praktiš - tavelik ni več taka beba, da bi morala oba nosit, hkrati pa sta še vedno čista klapa in generacija:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4221
   RE: Januarčki 2012
26.4.2013 20:30:36   
trnuljčica
Markura, iskrene čestitke. user posted image Lepo nosečnost in zdravegauser posted image .

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 4222
   RE: Januarčki 2012
26.4.2013 20:54:34   
Mistica
Matkurja - čestike iz srca tudi z moje strani!!! Lepo lepo nosečnost ti želim in zdravega bebija! user posted image user posted image user posted image
Ko sem brala tvoj post zgoraj, je tudi mene najprej prešinila ta misel user posted image

Tudi meni zmanjkuje časa, da bi se oglašala. Trenutno je tudi naša mala bolna, sicer pa je živahna in radovedna, v vrtcu se ima luštno, spimo tako tako, ker je vedno kaj (zobki, prehladi, kašlji,...), ... A na splošno je luštno user posted image Ker sem prvič mamica, se še vedno ne morem načuditi, kako dojemljiva bitjeca so ti mali drobižki.. A se vam dogaja isto?

Beti - tudi jaz ti želim hitro, predvsem pa uspešno okrevanje.

Vsem, ki imate doma bolne otročičke, želim čim hitrejše okrevanje. Lepo, mirno noč tud :)

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4223
   RE: Januarčki 2012
27.4.2013 15:54:12   
Matkurja
Hvala za čestitke!

Sem p adanes že kar malo v skrbeh za Lojzeka. Že od srede ima vročino in to tja do 40 gre. Pade, ko mu dam sirup Daleron (smo bili včeraj pri pediatrinji in ga je predpisala), ampak se mi zdi, da so svečke Paracetamola boljše. Pa tudi ko prime, drži kratek čas. Za povrh vsega sem ostala še sama z njim doma, saj je MM šel na dopust. Ja, imeli smo rezervirane letalske karte in bi mogli it vsi trije, pa sva žal zaradi bolezni midva ostala doma. Možeka sem pa se kar poslala, ker je imel veliko željo.
Mogoče kakšen domač nasvet, kaj naj še naredim, da mu bo temperatura padla?

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4224
   RE: Januarčki 2012
27.4.2013 16:35:35   
beti 1
Matkurja: Ohlajanje s kopeljo, samo pazi, če ma 40° ga moraš dat  vodo, ki jih ima 39° in potem z dodajanjem hladne vode postopno zniževat.
Meni je sicer bolj domače in do otročka prijazno, da mu daš na nogice precej vlažne nogavičke z mešanico kisa (pospeši hlapenje) in vode in čez še debelejše nogavičke, da ni vse mokro.
Si pa zelo uvidevna in prijazna do tvojega. Jaz bi po moje zahtevala, da ostane doma.

Mistica: jaz mam 3, pa me vedno znova navdušujejo z dokazi o tem koliko že razumejo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?