kokosh
|
Mistica - uradno velja, da se vse, kar ni mleko, dodaja od dopolnjenega 4. meseca dalje, ampak rizeve kosmice das lahko prej (ne vsebujejo glutena, hipoalergeni, lahko prebavljivi, sem danes za vsak slučaj vprašala P in je potrdila, da so ok). Paziti moraš le, da kupiš prave - brez mlečne formule (v žitnih kašicah je namreč nadaljevalno AM, ki je 6+). V DM imajo npr. Hipp rizevi kosmici, Alnatura rizevi kosmici z rizevo sluzjo in Babylove nekj ... Jaz dajem Hipp. V mleko dam po občutku (~1 čajna žlička na 100 ml), toliko da je lepo tekoče. Če je pregosto, dodam še malo mleka, potem pa počakam nekaj minut, da se kosmiči raztopijo. Steklenička - avent cuclji imajo premajhne luknjice (jaz imam tiste z 2 luknjicama), po Nuk cuclju pa lepo teče, se pa naš na steklenički mora bolj matrati kot pri meni. Povečevanja luknje ti ne priporočam, raje dodaj še malo mleka, da bo še teklo. Namesto svojega mleka lahko narediš isto z AM, nekateri celo samo s prekuhano vodo, ampak tisto je precej ogabno (vsaj jaz take corbe ne bi jedla :D). Jaz sem takole lotila - 1. večer je dobil 20ml, naslednji dan pa nič, da sem opazovala prebavo in ni bilo težav. 3. dan je dobil 90ml in spal celo noč(+ ok prebava), 4. dan nič, pa se je zbudil za nočno dojenje. Sklep: ni vpliva na prebavo + pozitivno vpliva na trajanje neprekinjenega spanja.
< Sporočilo je popravil kokosh -- 12.4.2012 17:05:30 >
|