|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
4.2.2012 16:07:21   
lilip
Šlo se je za to, da kaj če se ti (nam) zunaj, npr. ko gre kdo na hitro v vrtec, v trgovino, po pošto, kaj zgodi. In sem napisala, da se nam lahko kaj zgodi tudi doma.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
4.2.2012 16:22:47   
Bojana 29
Ravno toliku ju upam pustiti, da odnesem ven smeti ali skočim v klet kaj iskat. Stara sta 6 in 3,5.


Se kar podpišem.

Res pa je, da lahko starejšo (seveda če mlajšega ni doma) pustim samo doma kakšnih 15 - 20 min da skočim po malega v vrtec, 150 m oddaljeno trgovino ali po atija v službo. Se ji grozno dopade, da lahko ostane sama doma. Vrata zaklenem in ve, da ne sme nobenemu odpirati.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
4.2.2012 17:15:34   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ne, ni povsem enaka zadeva - ampak lahko pride do situacije, kjer se bo moral otrok znajti sam. In na nas je, da otroka naučimo, kako naj v primerih, da se znajde sam, reagira.

In definitivno je 4 leta star otrok tako dojemljiv (seveda, če nima kakšnih drugih problemov), da si zapomni, kje stanuje in da na telefonu odtipka 113. Pa madona, to so ja osnovne stvari, ne pa sci-fi.



se popolnoma strinjam, sam če grem v trgovino ne mislim plašit otroka, s tem, veš če se kaj zgodi...

Drugače pa za nezavestnega, al pa poškodvanega je boljš poklicat kar RECO, ker s klicem na 113 se samo interventni čas podaljšuje.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
5.2.2012 20:36:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu end1)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
5.2.2012 20:48:06   
LuLu
jaz sem tu tudi prvič videla to kratico. Regionalni center za obveščanje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
5.2.2012 20:58:32   
Anonimen
Jst ne vem, če bi lahko pustila tok mejhne same, mogoče, ko bo enkrat družina večja, da bo hči ostala sama doma, tok da bom jaz kam skočila, drugač pa ne, pa ne da paničarim, samo zakaj bi, če ni treba, je do sedaj bila vedno z mano in tako bo tudi ostalo. Tudi ne zagovarjam, da starejši otrok čuva mlajšega, pa ne da je s tem kaj narobe, vendar sem bila sama ta starejši, ki je mogu pazit mlajšega in ni fajn pa tut ni fer, zato sem proti. No, ne rečem 15 min al pa pol ure, sam kej več pa ne.
Glede učenja številk in klicanja je pa prpi nas tako, da tamala obvlada moj telefon, sicer je touch screen, ampak zna klicat in to točno ve koga kliče, samo slikco pogleda pri imenu in pritisne kliči, tako da tut če bi ji rekla da je ena slikca za zdravnika, bi ona vedla kaj pritisnit, pa čeprov je stara 2 leti pa 3 mesce, se ji da marsikej dopovedat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
5.2.2012 21:32:39   
pelin
Moram reči, da sem naravnost šokirana, ko berem kako male otroke puščate same in to v tandemu 4 in 2 leti ali kaj podobnegauser posted image sploh ni važno če je to le za skok v trgovino ( med nami rečeno je ni tako nujne stvari za kupit, da bi pustila tako majhnega otroka samega ) ali vrtec. Iz izkušenj vem ,da še starejši otroci redkokdaj pametno reagirajo ob različnih nesrečah ( večkrat preverjeno!!) kaj šele tako mali, ter da v tandemu še večkrat naredijo kakšno neumnost kot če bi bili sami...Osebno menim, da se obnašate skrajno neodgovorno in izzivate nesrečo...Kot primer lahko navedem tragičen slučaj, ko je v naših koncih pred leti mamica pustila štiriletnika doma samega, le toliko, da je stekla v garažo spodaj pod hišo...Zadržala se je le par minut in med tem časom ( čeprav je seveda malčka podučila naj jo priden počaka) pa si je mali vzel s pulta jabolko in ga hotel "olupiti". Pri tem mu je nesrečno zdrsnil nož in si je prerezal vratno žilo...preden so prišli reševalci je bilo zanj žal prepozno...Spomnim pa se tudi dogodka iz mojega otroštva, ko sta se v družini oče in mamica križala z odhodom in prihodom v in iz službe za slabi dve uri. Ko je oče odšel v službo, je zabičal tri in pet letniku naj pridno počakata mamico. Mamica je  prišla domov čez dobro uro in pred blokom naletela na pravo katastrofo...Otroka sta si zakurila na kavču in gasilci, katere je poklical sosed, so ju zadnji trenutek rešili čez požarne stopnice...pa še bi se kaj našlo...
Pa še slednje...v primeru, da imate takšno srečo, da se kljub kakšni takšni pripetiji zgodi, da jo otroci odnesejo živi in zdravi,....boste tako tenko piskali na CSD-ju, da to kar ni res...takšnim staršem ponavadi grozi odvzem otrok zaradi malomarnosti...toliko v vedenje in razmislek, če se ti skoki sem in tja res splačajo in če so res tako nujni...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
5.2.2012 21:40:11   
Anonimen
Jaz je nikoli ne, oči pa ja, recimo da gre v smeti ali pa do trgovine (to je 3 minute peš), s tem, da se v bloku čisto vsi poznajo in družijo med sabo, kar se mi zdi razlika od tega, da je otrok sam v hiši. Je pa veliko odvisno tudi od otroka, koliko je samozavesten in odgovoren.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
5.2.2012 22:05:26   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Osebno menim, da se obnašate skrajno neodgovorno in izzivate nesrečo...Kot primer lahko navedem tragičen slučaj, ko je v naših koncih pred leti mamica pustila štiriletnika doma samega, le toliko, da je stekla v garažo spodaj pod hišo...Zadržala se je le par minut in med tem časom ( čeprav je seveda malčka podučila naj jo priden počaka) pa si je mali vzel s pulta jabolko in ga hotel "olupiti". Pri tem mu je nesrečno zdrsnil nož in si je prerezal vratno žilo...preden so prišli reševalci je bilo zanj žal prepozno...



No, torej to priča, da se tak dogodek lahko zgodi tudi, ko je starš doma....ali da gre v garažo, ali da gre starš na stranišče kakat.....vsako sekundo je nemogoče imeti otroka na očeh.....in če otroku nož zdrsne, tako da mu poškoduje vratno arterijo je verjetnost smrti velika tudi, če je starš v neposredni bližini....redko kateri starš bo mogoče v sekundi vedel, da mora prst poriniti v rano oz. žilo in cel čas tako držati.....vmes pa seveda najti telefon in poklicati rešilca......

Pa še slednje...v primeru, da imate takšno srečo, da se kljub kakšni takšni pripetiji zgodi, da jo otroci odnesejo živi in zdravi,....boste tako tenko piskali na CSD-ju, da to kar ni res...takšnim staršem ponavadi grozi odvzem otrok zaradi malomarnosti...toliko v vedenje in razmislek, če se ti skoki sem in tja res splačajo in če so res tako nujni...


Če je pa sistem tak, da mi lahko otroka odvazemejo, ker me je stisnolo na wc ali ker sem stekla na vrt po solato, otroka pa pustila ob televiziji samega in sem bila tri minute odsotna, otrok pa si je med tem časom nekaj naredil......pa je nekaj grozno narobe s sistemom......vsaj meni se zdi tako....



(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
5.2.2012 22:19:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

ali da gre starš na stranišče kakat.....vsako sekundo je nemogoče imeti otroka na očeh.....in če otroku nož zdrsne, tako da mu poškoduje vratno arterijo je verjetnost smrti velika tudi, če je starš v neposredni bližini....


Drži. Itak se vse nezgode že po definiciji zgodijo v trenutku.
Bližina prisotnosti lahko zaradi hitrosti odziva ublaži posledice, ne more pa preprečiti nezgode same.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 9:06:53   
Star_a
pelin bi ti bilo lažje,če bi napisali da 8 letnike puščamo same? verjetno bi kajne. pa ti lahko OSEBNO iz izkušenj povem,da so otroci različni in poznam veliko otrok,k iso stari po 8-9 let in totalno neodgovorni.

To je tvoje mnenje,da sem recimo jaz ki 4 in 6 letnika puščam sama neodgovorna.jaz pa znam KAKO oz. koliko sta moja dva odgovorna otroka.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 17:21:47   
pelin
No, torej to priča, da se tak dogodek lahko zgodi tudi, ko je starš doma....ali da gre v garažo, ali da gre starš na stranišče kakat.....vsako sekundo je nemogoče imeti otroka na očeh.....in če otroku nož zdrsne, tako da mu poškoduje vratno arterijo je verjetnost smrti velika tudi, če je starš v neposredni bližini....redko kateri starš bo mogoče v sekundi vedel, da mora prst poriniti v rano oz. žilo in cel čas tako držati.....vmes pa seveda najti telefon in poklicati rešilca...   IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Liliana...sicer mi je že malo sitno odgovarjat na tvoje komentarje, ker skočiš na vsako mojo poved (daj se skoncentriraj še na koga drugega in si na njem filaj ego prosiiiim)  in pametuješ, pa vseeno...za to, da se lahko otroku kaj naredi pa res ne rabiš nobenih dokazov in prič....vsakdo, ki ima kakšnega to dobro ve...prav tako vsak , ki je odgovoren, ve, da ne more pričakovati od malčka, da bo v kritični situacji reagiral ustrezneje  kot odrasel, pa če je otroček še tako zanesljiv in odgovoren...kakor koli obrneš, je to le otrok...Nimam se namena opravičevati in zagovarjati zato, ker je vsakemu staršu  pri zdravi pameti jasno.: otrok, ki je star le štiri leta ali celo še manj nikakor ne sme biti sam doma...žalostno je, da nekateri takšnemu razmišljanju oporekate...
Tebi Star_a pa...oprosti moji iskrenosti, toda...ja...meni se zdiš neodgovorna in se mi tvoji otroci smilijo....Pa čeprav so po tvojem odgovorni za osemletnike...
Glede tegale Mili pa:
Drži. Itak se vse nezgode že po definiciji zgodijo v trenutku.
Bližina prisotnosti lahko zaradi hitrosti odziva ublaži posledice, ne more pa preprečiti nezgode same.
Močno upam, da bodo tvoje besede glede "definicije" staršem v pomoč in uteho, če se bo njihovemu otroku v času njihove "nujne"odsotnosti kaj zgodilo...Mili...teorija se že dobro bere ja...samo, če pa ti tečeš z okrvavljenim otrokom na urgenco, ker se je poškodoval ko si ti morala nujno po solato na vrt ( ki bi jo mimogrede lahko nabrala takrat, ko je poleg tebe doma še kdo od odraslih, ali pa vzela otroka seboj), ti pa ne pride prav za drugo, kot da si z njo obrišeš...solze...

Drugače pa....ne oglašam se tule, ker bi želela, da ste vsi istega mnenja kot ga imam sama in meni podobno misleči...saj ni važno, če vam grem jaz na živce...bodite pošteni in malo pomislite na svoje otroke...



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
6.2.2012 17:36:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Star_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
6.2.2012 17:37:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 17:37:52   
sazi
Pelin, se v celoti strinjam s tabo.
V odgovore drugim, bi dodala naslednje:


pelin bi ti bilo lažje,če bi napisali da 8 letnike puščamo same? verjetno bi kajne. pa ti lahko OSEBNO iz izkušenj povem,da so otroci različni in poznam veliko otrok,k iso stari po 8-9 let in totalno neodgovorni.

Zagotovo obstaja precej neodgovorinih 8-letnikov, ampak verjetno manj, kot 4-letnikov. Otroci so si med seboj različni, še vedno pa so otroci in v določenih situacijah ni prav, da od njih zahtevamo/pričakujemo preveč.

Kot je pisala pelin, se ji ti otroci smilijo. Gledam eno punco že nekaj let. Res pridna, odgovorna, ni da ni. Ves čas ima "pod kontrolo" svoje tri mlajše sorojence (že od njenega 7 leta). Od nje zahtevajo in pričakujejo veliko in tudi vse opravi, ampak sama se pa nima fajn.

Pa to o tem, da se lhako zgodi tudi, ko je starš zraven. eveda se lahko, ampak če malo pomislim in se skušam vživeti v grozljivo situacijo z nožem.. Če grem samo na WC ali obesit perilo ali karkoli že vem (no, kolikor lahko vem - si mislim), da sin ne bi segel po nožu. Če pa bi ga doma pustila uro in pol samega vem, da bi se začel dolgočasiti. Raziskoval bi naokrog in se morda odločil, da bo velik in samostojen in si razrezal jabolko... Če me ne bi bilo 3 minute, je veliko manjša verjetnost, da bi se zgodilo kaj takega.

Skratka, jaz mojih 6-letnika in 3-letnice ne puščam samih.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 18:18:50   
Star_a
ja,pa pač nismo pri zdravi pameti-očitno to hočeš slišati.
No,naj se ti moji otroci še naprej smilijo user posted image

Zdaj grem pa ven na kavico in veš otroka bosta doma.Tako sem neodgovorna .
lepo noč ti želim.

user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 18:59:18   
ronja
Ne puščam jih še samih - smeti počakajo, 1x sem šla nekaj iskat v klet, to je bilo vse do zdaj. Zdaj, ko je tu še dojenček, pa tudi to ne bi upala... Stari sta 4,5 in 3 leta, dojenček je 14 dni.
Meni se zdi problem to, da če se kaj zgodi, ima lahko tisti, ki jo pri nezgodi boljše odnese, v takem primeru hudo slabo vest, ker se je pa bratcu/sestrici nekaj zgodilo takrat, ko bi naj "on/a zanjo skrbela". Pa to, da se meni kaj zgodi na poti, pa ne morem domov... Uf, ne, to ni zame...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 19:00:53   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Ravno toliku ju upam pustiti, da odnesem ven smeti ali skočim v klet kaj iskat. Stara sta 6 in 3,5.




podpisuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 19:03:26   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pelin


Liliana...sicer mi je že malo sitno odgovarjat na tvoje komentarje, ker skočiš na vsako mojo poved (daj se skoncentriraj še na koga drugega in si na njem filaj ego prosiiiim)  in pametuješ, pa vseeno...





Nihče te ne sili, da mi odgovarjaš......sicer pa, da si ne bi slučajno domišljala, da gojim do tebe kake ekstra simpatije ali antipatije.....pač samo odgovarjam......user posted image

.za to, da se lahko otroku kaj naredi pa res ne rabiš nobenih dokazov in prič....vsakdo, ki ima kakšnega to dobro ve...prav tako vsak , ki je odgovoren, ve, da ne more pričakovati od malčka, da bo v kritični situacji reagiral ustrezneje kot odrasel, pa če je otroček še tako zanesljiv in odgovoren...kakor koli obrneš, je to le otrok...Nimam se namena opravičevati in zagovarjati zato, ker je vsakemu staršu pri zdravi pameti jasno.: otrok, ki je star le štiri leta ali celo še manj nikakor ne sme biti sam doma...žalostno je, da nekateri takšnemu razmišljanju oporekate...


S tem se celo strinjam....replicirala sem prej le na nesreče, ki se lahko zgodijo tudi takrat, ko so starši v bližini.....in na to, da nam CSD lahko odvzame otroka iz malomarnosti, če si otrok kaj naredi, ko gremo na vrt po solato.....

In da te potolažim......moja hči bo čez tri mesece stara 5 let....in ni bila še pol ure sama doma....je pa večkrat sama v sobi, kakih 3 ali 5 minut, ko nesem pač perilo v stroj, ko grem na vrt, ko grem kakat, ko zjutraj kidam sneg, ko grem tu pa tam na čik ven, ko se tuširam.....mojega moža namreč med tednom ni, babice in dedki pa ne živijo z nami....in vseh stvari ne morem opraviti vnaprej v soboto in nedeljo, otroka pa tudi ne morem venomer s sabo peljati, ali se njemu ne da, ali pa se je meni ne da oblačiti....

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
6.2.2012 20:12:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   [Brisano sporočilo]
6.2.2012 22:28:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
6.2.2012 22:39:10   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

In da te potolažim......moja hči bo čez tri mesece stara 5 let....in ni bila še pol ure sama doma....je pa večkrat sama v sobi, kakih 3 ali 5 minut, ko nesem pač perilo v stroj, ko grem na vrt, ko grem kakat, ko zjutraj kidam sneg, ko grem tu pa tam na čik ven, ko se tuširam.....mojega moža namreč med tednom ni, babice in dedki pa ne živijo z nami....in vseh stvari ne morem opraviti vnaprej v soboto in nedeljo, otroka pa tudi ne morem venomer s sabo peljati, ali se njemu ne da, ali pa se je meni ne da oblačiti....


Kako pa naj funkcioniramo v enostarševski družini? To, kar je zgoraj opisano, je moja vsakodnevnica. Saj sta probala tudi z mano na wc, ko kakam... no takšno druženje z otrokoma bi pa res že bilo za CSD... user posted image  Tudi tuširamo se ne skupaj.
Lažje je, če si doma v garsonjeri, če pa imaš več sob, pa se tudi zgodi, da sta otroka sama v sobi par minut... a to tudi ni vredu, če jaz kaj razumem ne?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
7.2.2012 11:58:49   
Anonimen






IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA
Raje ostanem doma - ali pa jih vlačim povsod s seboj. Se same znajo lepo zaigrat, ne visim vseskozi z njimi, so tudi rade same. Samo sem pa takšna, da jih moram vsaj s kančkom očesa na vsake toliko časa prečekirat - po možnosti tako, da me ne opazijo.
 




Jst sm ista!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
7.2.2012 13:34:27   
Pupa1
Se v celoti strinjam s pelin. Sploh ne razumem tistih mamic, ki pustijo 4 letnika samega doma. Svašta, ej, kaj vse prebereš tu... Redko sicer kaj napišem gor na RR, zdaj se nisem mogla upret, da ne bi pokomentirala ...

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn...
7.2.2012 13:44:52   
betty.ford
lepo, da se otroka uči samostojnosti.
ampak: prvošolčka je treba prvo leto pospremiti v šolo. šele desetletni otrok lahko pospremi mlajšega otroka.

jaz se bom držala tega pravila.
torej: šele 8letnemu bom kdaj pa kdaj pustila biti "sam doma" in šele pri 10h letih mu bom zaupala "varstvo sorojenca" ali "glavno besedo", če bom jaz mogla kam skočit.

imam pa do sedaj "srečo", da imam v bližini ljudi, ki bi mi priskočili na pomoč, v kolikor bi imela kakšen nujen opravek.

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?