|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovke, kje ste
8.9.2005 13:10:48   
Jessy
Dober dan!!!

Kako ste kaj?
Midve sva pravkar iz posvetovalnice. Sem bila kar malce slabe volje, ker sva tako dolgo čakali. Uro sva imeli ob 10.30. Notri sva šli ob 11h. Pri sestri je bilo fajn, pa sva kar hitro opravile vsa tehtanja, merjenja in administracijske zadeve, potem sva šli v prostor, kjer je zdravnica in sva jo čakali cele pol ure. Je zraven posvetovalnice delala še v ambulanti. Fraj sva bili točno ob 12h. Da se ti zmeša! Resnično sem bila slabe volje zaradi čakanja. Je bila revica tako utrujena, da mi je takoj v naročju zaspala in spi še zdaj. Je prespala tudi čas za hranjenje - to me pa sploh ne moti, ker bo pa pol bolj jedla!

Smo se pa lepo poredili, saj smo dobili kar 1220 g, zrastli smo za 5 cm, obseg glavice se je povečal za 3,5 cm. Jo je pohvalila, mamica pa je bila ob tem v . Se eno dobro novičko sem dobila in sicer je rekla zdravnica, da tisti "osip", za katerega sem bila prepričana, da je alergija, sploh ni alergija, ampak da se ji odpirajo pore in da je to čisto normalno. Se mi je kar oddahnilo!!!

Da se še malce pohvalim in vam povem, da mi do predporodne teže manjka le še 6 kg (naj vas spomnim, da sem imela ob porodu + 22 kg). Sem prav vesela, še bolj pa, ker mi je zmerom več prejšnjih cunj prav!!!

Včeraj smo se spet potepali po Ljubljani. Tokrat smo Neji porušili cel ritem, saj smo domov prišli šele ob 22h in se nikakor ni mogla pomiriti. Ni mogla ne jesti, ne spati, le kričala je lahko in to kar uro in pol, nato mi jo je nekako le uspelo potolažiti, da je revica od vsega hudega zaspala. Se mi je kar . Ob tem se m se šele zavedela, kako trpi Tia, ko se ji Demi tako močno joče. Skoraj je ob tem tudi mene spravila v jok. Sem se prav težko zadrževala, ker se mi je tako smilila.
Bomo mogli mi imeti več pameti v glavi in prej priti domov, ko bomo kam šli!

Zdaj sem vam pa napisala cel roman in je kar čas, da neham tipkat!
Grem pogledat našo zaspanko!

pa pa

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Avgustovke, kje ste
8.9.2005 13:12:51   
Jessy
Ups...kaj pa je to predporodna teža??? Malce sem narobe napisala...mišljena je bila teža pred zanositvijo! Blondinka, ni kaj!!!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Avgustovke, kje ste
8.9.2005 17:13:17   
Kety
Bravo Jessy,...glede kg. No, jaz sem se zredila le 10kg in mi je od nosečnosti ostalo še kaka 2 ali 3 kg, je šlo s porodom ful dol, no preostanek bom kar ohranila za mleko!

Komaj čakam na našo prvo posvetovalnico, ki jo imamo 22.9. Malemu bodo naredili UZ kolkov in me res zanima če se stanje izboljšuje. Tehtali ga bomo pa jutri, ko bo patronažna prinesla tehtnico

LP Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Avgustovke, kje ste
8.9.2005 19:43:34   
Jessy
Ja, saj sem vidla na slikah, da si bila že po porodu izredno v formi!!!

Pol imate pa fajn patronažno, ki kar sama prinese tehtnico! Mi smo si jo mogli sami zrihtat!

Midve imama UZ kolkov pa čez 14 dni v Ljubljani. Me prav zanima, kako smo jih porihtal, če smo jih sploh kaj.

Danes sva dobili tudi kapljice AD3 in jih bom jutri začela postopoma dajat. Mi je rekla pediatrinja, da tistih 7 kapljic lahko razdelim preko dneva, da ni treba, da vseh 7 dobi od enkrat. Upam, da ne bo krčev!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Avgustovke, kje ste
8.9.2005 20:00:08   
Kety
Ja, baje se po teh kaplicah radi pojavijo, mene je tud kar malo strah, ker jih menda fantki še težje prenašajo!

Naša patronažna je pa res ful faca! Zdej je bla že 4x pri nas. Ji je naš fatič zelo všeč. Je zadnjič rekla, da bi ga kar s seboj odnesla.

Sem brala, da ti široko povijaš s plenico na tri dele!? Meni ni nihče povedal kako ga moram povijat in ga zato povijam na 4. Na odpustnici je pa tud pisalo samo široko povijanje. Pa patronažna je rekla, da naj kar tako nadaljujem. Dam najprej pampersko, potem eno plenico na 4 in čez povijalno. To je vse. Imeli smo pa kolke AII in AIII. Pa pri vas??

Zase pa moram rečt, da so se mi šivi ful hitro porihatli in ne bolijo več, tudi čišče sem imela ful malo, tako, da sem že ful aktivna, čeprov sem zvečer mrtvo utrujena. Sem že 100 x rekla, da bom šla popoldan spat skupaj s Timom, pa mi še ni zneslo!

Bo treba malo pazit!!

LP Kety


(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Avgustovke, kje ste
8.9.2005 22:57:51   
Jessy
Veš, da mi je še danes pediatrinja rekla, da če povijamo široko in z dvema plenicama na tri dela, pa sem rekla, da ja in je samo prikimala! Tudi midve dava pleničko za enkratno uporabo, čez pa še dve bombažni in povijalno. Za kolke ti ne vem povedati kakšni so bili, ker mi je v porodnišnici pediatrinja samo rekla, da ji kolki niso bili všeč in da se morava široko povijati do prvega pregleda za kolke. A morda kje piše kakšni so bili kolki?

Jaz sem si pa danes kupila kremico za celjenje brazgotin po operativnih posegih. Baje, da postanejo šivi manj vidni, če pridno masiraš s to kremo. Bomo vidli, če bo res kaj učinka.

Moram pa še malo pojamrati čez taščo. Jaz je sploh ne razumem. Zvečer, ko je Neja utrujena pride naokrog (živi v hiši zraven nas in lahko pride kar v copatih) in jo seveda vzame v naročje. Ko je utrujena enostavno ne mara biti v naročju (tudi drugače ne zelo dolgo) in hitro začne jokcat. Potem pa tašča pametuje in jo ogovarja, da jo boli trebušček, da ima krče. Bolj ko ji jaz pravim, da NIMA krčev in da je samo utrujena, bolj ona ponavlja, da je "trebušček lump, ker jo boli". Kar znorela bi včasih. Ampak sem ji danes dokazala, da je utrujena. Sem pripravila Nejino ležišče na kavču (tam je zelooo rada) in rekla, da bi rada, da jo da ležat. In jo je takoj polegla in Neja je v sekundi utihnila. Prej pa tak jok, ona pa kar vstrajala pri svoji teoriji. Misli, da če je bila zdravstvena delavka, da pa vse ve in vse zna! Saj drugače je čist vredu, ji nimam kaj rečt, sam okrog takih stvari me pa resnično razjezi!
Kako je pa z vašimi taščami?

Uff...sem si olajšala dušo! Bom lažje spala!

Nočko!!!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Avgustovke, kje ste
10.9.2005 14:36:59   
Kety
Dober dan!

Jessy, a mava samo midve cajt viset na forumu?!? Jaz imam računalnik zdej v prostoru, kjer se večino časa zadržjemo in sem skoz on-line! Pol pa lahko med tem ko kaj počnem in mali spi surfam po RR!

Ja, moram rečt, da je moja tašča kar uredu. Zdej mi pride zlikat in cunje obesit, pa skuha kosilo, meni pa "ukaže" da grem počivat. Mi je sicer mal smotano takrat ležat, ampak moram izkoristit, dokler traja!

Joj, jest mam pa tolk preveč mleka!! Je mali eno uro nazaj spraznil joško, pa je spet polna, druga pa še sploh na vrsto ni prišla! Spet si bom mogla črpat. Pol ga je pa še več, pa žejna sem skoz FUL, pa ne smem preveč pit, ker bo pol še več mleka!!! Ene majo težave s premalo mleka, ene mamo pa preveč.

Komaj čakam, da bo mali več pojedel!!

Glede kolkov, pa piše na odpustnici od malega! ampak nič ne piše kako bi morali povijati, v porodnišnici pa tudi niso nič rekli. Kako je na 3 zložena plenička?? Mogoče bi pa kar tako začela povijat (z eno tetra plenico)?! Al naj počakam do pregleda čez dva tedna!?!

No, zdele gremo pa mal ven na sprehod, če bom uspela moža prepričat, da neha delat!!

Se še tipkamo!

LP Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Avgustovke, kje ste
10.9.2005 20:13:52   
Jessy
Ja, Kety, očitno sva res edini, ki imava čas za RR. Tudi midva imava računalnik non stop na dosegu rok in je itak 24 ur prižgan, tako da sem lahko nonstop tu.

Jaz imam pa danes krizo z mlekom. Kar usahnil je! Sem sama zasrala to zadevo, ker si nisem več črpala višek ven, pa nič ne počivam in premalo pijem. Sem mogla že iz skrinje vzet eno zalogco, da sem jo nahranila, ker mi je kar naprej jokcala in sem si šla črpat mleko in iz obeh načrpala le 20 ml. OBUP!
Bom zdaj bolj pridna in delala na tem, da ga dobimo nazaj....pa tolk ga je bilo preveč, zdaj pa to sranje...

Bom pogledala za kolke, kaj piše. Do zdaj še nisem.
Na 3 dele zložena plenička je tako, da oba zunanja roba plenice prepogneš na noter, oz. eno čez druge, da pridejo 3 plasti pleničke. In to je tudi vsa umetnost. Je pa treba z dvema pleničkama povijat, izjemoma z eno (kadar je zelo vroče).
Jaz ne bi čakala do pregleda in bi takoj začela. V 14. dneh se da veliko narediti.

Grem večerjat!
Nočko

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Avgustovke, kje ste
10.9.2005 22:04:25   
violinski
Da se vama malo pridružim.... Sem že prej brala, ampak enostavno ni bilo ene priložnosti, da not v debato padem. Mi je pa postalo ful zanimivo, kako ima vsaka porodnišnica - pa kaj porodnišnica, vsaka sestra na oddelku! svoj način širokega povijanja. To sva s Tio74 opazili že tam - njej je eden rekel takole, drugi takole. Jaz sem se držala tistega, kot sem povijala že Lano, pa moja sestra svoje otroke. In sicer noter pamperska, (potem body oz. mako majčka), nato ENA SAMA tetra plenica, prepognjena dvakrat po dolgem (potem je prepognjena počez med nogicami) in nazadnje povijalka. V Postojni, praviš, Jessy, da povijajo z dvema plenicama na tri dele, potem pa je še nekaj med tetra in povijalko? Kaj pa?

Pa še se spomnim, da je v šoli za starše babica povedala, da imajo v Mariboru še en drugačen način, ampak se ne spomnim, kako... Sto ljudi....

Kakorkoli, mi se dvakrat na dan mučimo s krči in dostikrat pomaga ravno to, da odvijem široko povijanje. Pol se Aljoša razbrca. Pa takrat se ful rad pogovarja z mano in me opazuje. Ima ene veeeeeelike očke, čeprav verjetno ne bodo tako lepe, kot jih ima njegova sestra.

Kdaj imate pa UZ pregled kolkov in kje? Jaz sem se naročila v ZD Šiška in me je kar kap, ker bomo morali toliko časa čakat. Kolikokrat se mi zgodi, da kar pozabim dat gor široko povijanje, ker sem že zdavnaj navajena (ker še vedno previjamo tudi Lano), da dam gor pampersko, zapnem body, oblečem hlače, pa je.

Jaz sem tudi kar pogosto na netu (ADSL rules!), ampak ne morem vedno tipkat, ponoči pa kalkukator ugasnem, ker je v spalnici, kjer spimo tudi mi trije in imam tako glasen napajalnik, da si ušesa kar odpočijejo, ko ga ugasnem.

No, grem še malo posurfat, oba otroka spita, možek bere knjigo na postelji za mojim hrbtom, pa preden se mu pridružim moram še malo pogledat, kar se drugod dogaja.....

Imejta se!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Avgustovke, kje ste
10.9.2005 23:18:38   
violinski
Pri razlagi mojega prepogibanja tetra plenic sem se zmotila: dvakrat po dolgem (nastane trak iz 4 plasti) enkrat počez (nastane 8 plasti). Sredina tega polovičnega traku gre med nogice.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Avgustovke, kje ste
11.9.2005 0:24:29   
miševi
Lepo pozdravljene!

Sem vas končno (oz. naključno našla) - je tako, kot je rekla violinski ključ: 1. nisem še navajena na nov RR, 2. delo z Niko in Juretom.

Pa da malo povzamem stanje pri nas doma. Po tem porodu sem se kar hitro pobrala - fizično (razen če odmislim hemeroide, ki so me zdelali huje kot porod ), psihično pa me je malo načelo za ene dva tedna, tako da te Tia čisto razumem. Sedaj je pri meni že čisto ok, upam, da boš tudi ti v redu. Saj si močna oseba, kot sem videla iz tvojih sporočil. Če pa karkoli rabiš, pa kar povej...
Pregnala sem že vseh 15 kg, ki so se nalepile name, sedaj sem celo že 1 v minusu.
Nika ima bratca zelo rada, le občasno zahteva več pozornosti, pa malo trmasta je postala - kaj čmo, je tipična triletnica. Pa še bolana je, tako da smo na kpljicah in antibiotikih. Pa vedno v pozoru, da ne bo preblizu Jureta, kar pa ni mogoče preprečiti, ke r ga venomer ljubčka, boža. Na začetku je Jure tudi staknil prehlad, ke r sem dojila, zraven pa brisala Nikine ogromne smrklje. Bili sva pač sami doma- moj dragi bo očetovski dopust dobil šele v začetku oktobra .
Kar pa se tiče Jureta - 1 teden sva se samo dojila, potem sem po nasvetu babice in njegovih večernih napadih lakote začela dodajati Aptamil. Sedaj si mleko iztiskam in ko je premalo kombiniram z Aptamilom. Krčev do sedaj ni imel ne vem kako hudih - saj ga zvije, pa dokaj hitro mine. Čakam na drug teden, ko začnemo z AD3 . Podnevi pridno spančka. Zvečer "telovadi" do 23-ih. Včeraj se je zbudil ob pol petih, pojedel in zaspal še do 15 čez 8. Tako da nam spanja niti ne manjka. pa ponavadi ga ponoči nahrani moj najdražji, tako da mi je še lažje. Fant je velik in po moje bo imel na pregledu že kar okoli 5 kg.
Res je zanimivo, kar pišete - nakje morate imeti same tehtnice, pri meni jo je babica imela s seboj. Pa široko povijanje (jaz ga še moram, ker so ga v bolnišnici zgrešili in imava uz kolkov šele čez 2 tedna)- jaz dajem pampersko, pa 1 plenico - trikrat zloženo in čez povijalno ter body.
Zdej bom počasi zaključila - aja, da čestitam še tebi Hugolina. Nisem vedela, ali si rodila ali ne , pa kaj si rodila. Čestitam ti, pa upam, da ti dojenje steče. Jaz sem obupala... Mogoče se pa kdaj srečava na kakšnem sprehodu. Čeprav imam jaz vedno ekspresne sprehode in kar letim čez mesto, ker imam tako srečo kot pri Niki - da Jure postane hitro lačen in mi potem "prepreva" v vozičku.
Se že veselim prvih nasmeškov mojega sončka.
Pobožajte svoje angelčke, naredite kaj zase in predvsem delajte tako, kot mislite same, da je prav in ne kot vam pravijo babice, pa tašče(moja je postala ob rojstvu Jureta poglavje zase, a o tem morda drugič).

Lahko noč!!!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
11.9.2005 1:14:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
11.9.2005 1:20:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   Avgustovke, kje ste
11.9.2005 11:59:22   
Jessy
Da se spet malce javim!
Včeraj smo dežurali do 1h zjutraj, ker Neja ni hotela zaspati. Sem mislila, da bom kar znorela, ker sem bila že tako utrujena. K sreči jo je potem zmanjkalo in mi je spala vse do 6h, ko je prvič hotela jesti. Še sreča, ker se je do takrat tudi mleko že naredilo, tako da je pridno popapcala, nato pa sva zaspali še do 10h. Sem začela fuuuull piti, pa čez dan si bom redno iztiskovala mleko, kar ga bo viška. Sem razmišljala, če bi si morda tudi med dvema obrokoma čisto malo ven stisnila. Naj bi se tako tudi več mleka delalo, al se morda motim??? Res bi rada prišla na prejšnjo stopnjo, ko je bilo mleka v izobilju. Danes sem že spravila 60 ml v skrinjo, upam, da čez dan tudi še kaj naberem.

Glede povijanja! Jaz dam najprej pampersko, potem dve plenički in nato povijalko. To je vse.
Datum in uro za pregled kolkov so mi zrihtali že v porodnišnici in ko sem šla domov sem dobila papir v roke, edino še po napotnico moram. Imava pa pregled 28.9. na Polikliniki v Ljubljani. Me prav zanima kaj bodo rekli.
Sem šla zdaj pogledat papirje od kolkov, pa jih NI! Zgleda, da jih je sestra pri pediatrinji vzela!!! HALOOO???? Bom mogla prav poklicat in vprašat!

Bubabaya, za tisto kremo je meni rekla farmacevtka, da če res dobro in na moč ne masiraš, potem nič ne pomaga. Da je treba fajn pritisnit, da te že kar boli in tudi dolgo masirat. Jaz si vzamem čas zvečer pred TV, pol pa celih 10 minut masiram. Kar je do zdaj pomagalo (ne vem ali krema ali masaža) je to, da pod kožnim šivom ne čutim več tako velikih zatrdlin, kot so bile pred tem. Ma po moje je to le od masaže. Bom vidla, kaj bo s šivi. Sicer se pa ne bom sekirala, če se bo videlo, saj je tako nizko narejen rez (že med sramnimi dlakami), da ga hlačke popolnoma prekrijejo. Probala bom, pol pa če ne bo učinka, ga pač ne bo.

Zdaj pa grem kuhat naprej!
Lepo se mejte, pa pište kej!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Avgustovke, kje ste
11.9.2005 22:17:58   
Jessy
Da vam povem, kolk sem smotana! Sem šla še enkrat pregledovat papirje, ki so mi jih dali v porodnišnici in našla tudi izvid UZ kolkov. Tako na mičkeno piše, da moraš res vse prebrat!
Izvid je: oba kolka sta 2A. Kaj pa to pomeni, pa nimam pojma! A katera ve mogoče???

Imamo pa mi res krčke po kapljicah AD3. Sem se slučajno danes srečala s svojo patronažno in ji povedala o krčkih, pa je rekla, da naj nekaj časa le po 1 kapljico dajemo. Že zdaj je problem, ko smo popili le 3 kapljice, kaj bo šele potem, ko jih bo treba 7??? Razmišljam o tem, da če bo šlo tako naprej, da jih sploh ne bom dajala!!!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Avgustovke, kje ste
12.9.2005 8:49:39   
miševi
Jessy, mene je pri Niki pediatrinja opozorila, naj začnem z eno kapljico in zares postopoma prehajam do 7. Ker je tudi nika imela krčke, smo ta postopoma vzeli dobesedno in raztegnili do treh mesecev. Takrat pa 7 kapljic ni bilo več problem. Sedaj pa razmišljam, da če bo Jureta fejst zvijalo, da bomo po kapljice šli v Avstrijo in z AD3 nadaljevali po dopolnjenem 3. mesecu. sej smo imeli tudi kapljice proti krčem, sam mam tako miselnost, da sta pa to potem že 2 stvari, ki jih otročku vnašaš v telo. Sicer pa, ker polno ne dojim, bo dobil nekaj teh vitaminčkov tudi skozi mleko - zato tistim, ki so samo na adaptiranem mleku sploh ni potrebno "priplezati" do 7 kapljic - mislim, da so takrat dovolj le 3.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Avgustovke, kje ste
12.9.2005 10:31:16   
Jessy
Miševi, saj bom res tako naredila. Bom kar nekaj časa dajala po 1 kapljico. Mi je tudi patronažna včeraj tako svetovala in mi tudi povedala, da se jim po dopolnjenem tretjem mesecu uredi črevesna flora in takrat to ni več problem.
K sreči je včeraj dokaj hitro zaspala - malo po 22h. Danes pa ji bom dala le eno.
Je pa tašča šla danes v zdravstveni dom in bo vprašala, če imajo še kake druge kapljice. Sam po moje bo brez uspeha.
Kako se pa imenujejo kapljice, ki jih dobiš v Avstriji? A rabiš za to recept ali so tudi brez recepta? A po njih pa ni krčev?

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   Avgustovke, kje ste
12.9.2005 12:22:13   
miševi
Kapljice se imenujejo Oleovit in ne rabiš recepta. Gre v bistvu za D3 kapljice. Po njih ni krčev - vsaj tako pravijo tiste, ki so jih uporabljale, pa jih kar nekaj poznam.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Avgustovke, kje ste
12.9.2005 20:41:09   
Jessy
Da spet malce poročam o našem stanju.
Danes sem ji dala le 1 kapljico in krčev NI!!! Bom kar nekaj časa dajala po eno.
Se pa tudi pri nas dobijo nadomestne kapljice namesto AD3, vendar ne vem pod katerim imenom. Se je danes pozanimala tašča v Bio trgovini. Jih sicer nimajo na zalogi, vendar jih naročijo.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Avgustovke, kje ste
12.9.2005 21:10:16   
Tiamo
Čer,

stanje pri nas se ni nič poboljšalo. Krči, in spet krči. Včeraj je cel dan kričala, sem skoraj znorela, še dobro da mi je tašča pomagala. Tašča mi je rekla, da se preveč čustvena in da naj odmislim njene bolečine...no posledica tega je bilo, da ko so prišli ta hudi krči in kričanje, je tudi ona jokala.

O mojem psihičnem in fizičnem stanju vam sploh ne bom govorila, naj samo povem, da sem že pod predporodno težo

Jaz ji kaplic AD3 sploh ne dajem, ker je že tako revca. Greva raje na sončka in dobi vse potrebne vitamine.

Glede dojenja se ne sekiram več, ker sem v knjigi prebrala, da tudi če dojenje traja samo teden dni, otročiček dobi vsa potrebna protitelesa Upam, da drži!!

Nočko
Tia74

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Avgustovke, kje ste
13.9.2005 0:32:10   
Jessy
Tia, hudo mi je, ko berem, kakšno je stanje pri vas in zdaj si znam tudi malce predstavljati kako to zgleda, čeprav smo senca proti vam.
Mi je ravno danes mož rekel, da mu je prijatelj iz Anglije rekel, da imajo oni ene kapljice, ki jih avtomatsko predpišejo vsem otrokom, ki imajo krče in baje pomagajo.
Če te zanimajo, bi se dalo zrihtat. Stanejo pa cca 2500 SIT.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Avgustovke, kje ste
13.9.2005 9:44:19   
miševi
Tia, mi je prav žal, da je pri vas tako hudo. Kaj pa če bi poskusila s kapljicami proti krčem iz Tržiške lekarne (delajo jih samo tam). Baje so zelo učinkovite.
Mi je pa zanimiva ena misel, ki sem jo prebrala na papirjih s predlogi za nego otročka, ki sem jih dobila v porodnišnici. Neka starejša pediatrinja predlaga, da takrat, ko je tako hudo, otročka vzameš k sebi in ga pač po najboljših močeh crkljaš, sebi pa daš na ušesa slušalke z muziko, da si malo ublažiš jok, da ti ni tako hudo. Saj ga še vedno vidiš, ko joka, vendar... Mogoče pa pomaga. Ne vem, samo razmišljam, s čim bi ti še lahko olajšala zadevo. Sigurno bo pa po treh mesecih bolje. Zaradi dojenja se pa sploh ne sekiraj - veš koliko zdravih otročkov je gor zraslo na umetnem mleku že od 1. dneva. Ti si pa vseeno vsaj na začetku dojila.
Vse bo še v redu .

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   Avgustovke, kje ste
13.9.2005 13:39:55   
Kety
Ojla, me dolg ni blo na RR (cela 2 dneva) !

Joj, Tia, pa tako je že kazalo, da gre na bolje! Saj bodo 3 meseci hitro mimo, potem bo pa zagotovo bolje. To naj te potolaži.

Drugače pa mi tudi ne spimo ponoči. Ne vem ali je mali zamenjal noč za dan ali kaj!?! Čez dan mi ful spi in je komaj na 3-4 ure, ponoči bi pa na 2 uri jedel. Danes je že drugi dan tak ritem in sem čist neprespana.

Krčkov sicer (še) nimamo, ampak ga pri kakanju tako boli, da joka pa še ful ga napenja! Upam, da ni kaj narobe!

Aja, pa še to. Naš malček tako "švica", da je skoz moker. Spoti se pri hranjenju ali pa če se pestva, pa pri kakanju in naprezanju pri vetrovih...ga imam pa ful malo oblečenega. A je to normalno??

Svetujte, kaj lahko naredim, da bi mi ponoči dalj časa spal!!

LP Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   Avgustovke, kje ste
13.9.2005 20:27:59   
Jessy
Kety, saj midve imava vsake toliko tudi podoben ritem hranjenja, kot ga opisuješ ti. Potem se pa čez kake tri dni vse uredi. Če bi zamenjal noč za dan, potem ponoči sploh ne bi spal, ampak bi bil buden in vi zagotovo ne bi spali. Kaj narediti? Nimam pojma! Jaz nisem nič posebnega delala, le vstrajala sem, da mi je čimveč pojedla. Sva takoj, ko je postala utrujena med sesanjem, podirali kupčka, pa malce sem jo božala pod vratom, pa sva spet jedli. Sem jo kar po 3x zaporedoma pristavljala. Nekako nama je kar uspelo podaljšat. Upam, da vama uspe!

To, da se tako poti, pa ti ne znam pomagat. Če ga slučajno še nimaš oblečenega v tanke bombažne cunje, potem lahko to poskusiš, drgač pa res ne vem. Kaj pa, ko bi vprašala pediatrinjo ali pa patronažno, če ti je pustila kakšno tel. številko?!??

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 20:45:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?