|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 15:32:25   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Spodaj levo javlja napako na strani.
Ker ima moje vprašanje bistveno več znakov, naj kar ostane na blogu.

Sem prebrala. Glede na število znakov, je ta način sigurno boljši. Tam bi tvitala pol dneva user posted image
Upam, da dobiš odgovor čimprej. 

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 17:28:45   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Kerensa, otroka lahko šolaš doma tudi, če nimaš niti razreda osnovne šole, zakon ne določa nobene omejitve.

A ti to resno al' kaj? user posted image
Ja kako pa lahko nekdo (nek starš), ki ni nikdar niti hodil v OŠ (teoretično - praktično je takšnih bolj malo, če ne celo nič) in je nepismen, svojega otroka uči OŠ snov kateregakoli predmeta? user posted image  
Je pa kar nekaj ljudi, ki OŠ niso dokončali - znajo brati in pisati (funkcionalna nepismenost je že druga stvar) in gole osnove matematike (plus in minus). O kemijskih formulah, 1. svetovni vojni in delitvi celice pa ne vedo nič (načeloma tega za tekočim trakom neke tovarne niti ne potrebujejo).
Kako si je zakonodajalec torej zamislil, da bi splošno (popolnoma) neizobražen starš izobraževal svojega otroka? user posted image
In če jih boš vzela iz šole, boš vladi naredila veliko uslugo kajti ravno to je njen cilj. Rušenje javnega šolstva.

Ja, s tega vidika je to popolnoma možno oz. celo verjetno. Ampak glede na to, da meni, kot staršu, ne bi nihče plačal prevoza npr. iz BTC-ja na Vrhniko (hipotetično, jasno - v praksi je to po mojem tako ali tako nemogoče), niti časa, ki se ga za to porabi (ura zjutraj in ura popoldan), pa tudi za plačljivo popoldansko varstvo po 15:30, če bi ga zaradi službe in oddaljenosti delovnega mesta od šole potrebovala, ne bi dobila niti centa, bi v prvi vrsti poskrbela za svojega potomca in za družinski budžet - o namenu vlade v tem primeru ne bi niti razmišljala. Ob takšnem vladnem t.i. ultimatu bi bila jaz voda na njihov mlin, ja.

V bistvu Amerika zelo realno prihaja k nam. Starša takoj, ko se otrok rodi, pač začneta varčevati za otrokovo šolanje. Ob tem seveda varčujeta še vsak za svojo penzijo. In odplačujeta hipoteko. Vsaj eden od njiju hodi v dve službi že zato, da ob teh stroških lahko preživijo - če hočejo kaj privarčevati ali si kaj privoščiti (pa naj si bo to avto, ki ne razpade na prvem ovinku ali pa dopust, daljši od enega vikenda), pa imata po dve službi oba. Ali pa je, nenazadnje, eden (ponavadi oče) karierist, mama pa (p)ostane stay-at-home-mom, ki je full-time zaposlena z gospodinjstvom in otroci. Slednje načeloma, po mojem mnenju, niti ni tako slaba izbira oz. možnost - ampak to je moj vidik, ker nisem karieristka in ki nimam mišljenja, da sem v slednjem primeru družbeno nekoristna. Pri nas je "problem" kvečjemu to, ker enako razmišlja tudi moj g. Mož, ki bi z veseljem postal stay-at-home-dad. user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 17:39:46   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Dej bumerang, ne seri klamf, lepo te prosim. Nekateri tako zganjate, kot da bo konec sveta, kot da se bo porušil cel šolski sistem, bla, bla, bla. Lej, jaz stavko podpiram, če bi bil referendum na temo Ali naj učitelji v odnosu do učencev pridobijo pravice izpred 20,30 let, bi ga šla prva podpisat. Vendar pa...kako so učitelji preživeli včasih, ko je bilo v razredu 34 otrok, prihajali smo ob 6h...Pa jamranja, da s 700,800€ nikakor ne boste preživeli...Veš kaj, koliko ljudi preživi na socialni, pa na minimalcu, pa samo z eno plačo?

Nehajte jamrat. Jamrati bi morala večina v gospodarstvu, ne pa javni sektor (velika večina njih).

Podpis...ma se mi ne da pisat danes, bom kateri drugi dan. Mislim da je dovolj podatek, da v SLO uči en učitelj na 9,3 učence. Ne vem al delate norca iz sebe al iz nas.

Benika, tako kot danes so tudi pred 20imi leti poučevali učitelji, ki so v razredu imeli avtoriteto brez šibe ali klofutanja. Kaj ti to pove? Ma slabo mi je od tega silnega mučeništva nekaterih učiteljev. Pustite službo, pa pridite v gospodarstvo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 17:50:07   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Katera šola (oz. najverjetneje ravnatelj) pa je tako butasta, da bi (bo) odpustila edinega matematika?

In kako lahko šola z enim samim matematikom sploh funkcionira? Saj eden ne sfolga vseh ur v vseh razredih.


Pa sej ga ne bo odpustila. Dobil bo ure iz OPB ali pa bo dobil ure drugi šoli, kjer imajo preveč ur.

Pa veš kaj delajo danes? Kljub temu, da uliteljem manjkajo ure, zaposlujejo za polovičke pa ne vem kakšne deleže druge učitelje. Učitelj s 86% delovnikom ima plačan 100% prispevke, pri plači se mu pa ne pozna veliko. Zato jim je vseeno, če dajo ure nekomu, ki bi s tem spraskal polovičko ur. Naj dajo ven št. koliko učiteljev sploh ima 100% delovnik in koliko je zaposlenih, ki te deleže dobijo, da se ga zaposli. Če bi pa že zaposlenim učiteljem razdelili odvečne ure, bi tako bili več plačani, ampak premalo, da bi se jim ljubilo te ure prevzet.

Poznam dovolj učiteljev, da vem kakšno stanje je na šolah in to kar pišeta Bumerang in Nejcko je prenpihovanje.

še enkrat...sem proti nižanju plač-v tem delu podpiram stavko. Ostalo jim je pa v posmeh.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 19:30:14   
bumerang
Ne pošiljaj mene v gospodarstvo, imam tudi diplomo iz ekonomije in čisto dobro vem, kako je v gospodarstvu! Seveda se ne bom primerjala s tistimi, ki so nekvalificirani delavci ali ki niso našli svoji izobrazbi primerne službe, ampak s tistimi, ki so primerljivi moji izobrazbi. Tako da meni ne moreš prodajati jabolk za hruške, imam preveč prijateljic in znank v gospodarstvu. Kot tudi glede šolstva ne, ker ga poznam predobro!
Dokler so vam izplačevali 50 v kuverto in 50 na roko, dokler ste imeli 0 stroškov za vrtec in 100 pravic za vse možne socialne dodatke, vam je bilo OK, ne?

Kerensa, glede šolanja na domu zakon pravi:
88. člen

(pravica do izobraževanja na domu)
Starši imajo pravico organizirati osnovnošolsko izobraževanje svojih otrok na domu.

89. člen

(uveljavitev pravice do izobraževanja na domu)



Starši morajo najmanj tri mesece pred pričetkom šolskega leta o izobraževanju na domu pisno obvestiti osnovno šolo, v kateri je otrok vpisan.
Obvestilo iz prejšnjega odstavka mora vsebovati: javno veljavni program, po katerem bo otrok opravljal osnovnošolsko izobraževanje na domu, ime in priimek otroka, kraj, kjer bo izobraževanje potekalo, in ime in priimek oseb(e), ki bo(do) otroka poučevala(e).
Osnovna šola vodi dokumentacijo o izobraževanju učenca na domu.


Torej mora starš napisati samo ime in priimek osebe, ki bo otroka izobraževala. V prvi triadi imajo na koncu šolskega leta ti otroci samo izpit iz slovenščine in matematike, v drugi triadi pa poleg tega še iz tujega jezika. Ostalih predmetov ne preverjajo torej jih otroku ni potrebno znati.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 19:32:26   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
V prvi triadi imajo na koncu šolskega leta ti otroci samo izpit iz slovenščine in matematike, v drugi triadi pa poleg tega še iz tujega jezika. Ostalih predmetov ne preverjajo torej jih otroku ni potrebno znati.

Do konca 6. razreda OŠ torej samo SLO, MAT in ANG. Čemu pa je v OŠ še 10 drugih predmetov? Saj ne, da je to narobe, ampak - zakaj razlikovanje? Saj spričevalo o končani OŠ je enakovredno v obeh primerih - ali OŠ narediš v OŠ ali pa doma.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 19:35:17   
bumerang
To bi pa morala zakonodajalca vprašati, jaz ti tega ne znam odgovoriti. Vem samo, da so učenci, ki so pri tisti komisiji, katere član sem bila, delali razredni izpit, znali veliko manj kot njihovi vrstniki, ki so hodili v šolo.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 19:36:36   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Vem samo, da so učenci, ki so pri tisti komisiji, katere član sem bila, delali razredni izpit, znali veliko manj kot njihovi vrstniki, ki so hodili v šolo.

Ampak verjetno vseeno vsaj za minimum, da so izdelali, kajne?

Čeprav mi ni jasno, kako je minimum za domače šolanje lahko za cca. 10 predmetov manjši, kakor za šolanje v OŠ.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 19:41:13   
bumerang
Na prvo vprašanje ti javno ne bom odgovorila, na drugo pa kot rečeno ne poznam odgovora. Tako so pač določili kot še sto drugih stvari.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 19:42:57   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Na prvo vprašanje ti javno ne bom odgovorila

Mislim, da si mi že. user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:12:11   
mika
Dokler so vam izplačevali 50 v kuverto in 50 na roko, dokler ste imeli 0 stroškov za vrtec in 100 pravic za vse možne socialne dodatke, vam je bilo OK, ne?


Ja hvala bogu, da so omejili plačevanja na roko. A je kdo stavkal za to? Nikoli nisem prejela plače na roko, vrtec plačevala po razerdu v katerega smo sodili, otroški dodatek sem pa dala vlogo samo 1x in to po hčerinem rojstvu. kasneje OD nisem vlagala.
In tega kar zgoraj pišeš nikoli nisem podpirala. Ti pa podpiraš kotaljenje odvečnih učiteljev po šolah. Zakaj ne komentiraš tega kar sem napisala?

Zavajaš starše kako bodo morali otroke vozit 30km v šolo. Pa ti sploh veš kaj pomeni združevanje manjših šol v en okoliš? Da bodo imeli enega ravnatelja, ostali pa bodo vodje podružnic. kadrovske in računovodske dejavnosti bodo na eni šoli. Šol zapirali ne bodo. Že sedaj nekatere ne dosegajo spodnjih normativov, pa kljub temu delujejo in tako bo naprej.
Bodo pa lažje razporejali učitelje z viškom ali manj urami. Tako so že naredili s srednjimi šolami.

Ja pa kaj si ti nor....stavkat nameravate, pa sploh ne veste za kaj.

< Sporočilo je popravil mika -- 8.4.2012 20:13:55 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:16:33   
bumerang
Ne komentiram, ker se mi ne da razpravljat z nekom, ki nima pojma.
Kar dokazuješ z vsako vrstico, ki ti pride izpod prstov.
Izvoli, lahko bruhaš dalje, če te je volja!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:19:21   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mika
Šol zapirali ne bodo. Že sedaj nekatere ne dosegajo spodnjih normativov, pa kljub temu delujejo in tako bo naprej.

Hmmm... še pred temi varčevalnimi ukrepi je bilo omenjenih kar nekaj (vaških) šol, ki sicer služijo svojemu namenu (poučujejo učence), ampak ekonomsko gledano pa, ker je v njih učencev samo toliko, da jih prešteješ na prste obeh rok, delajo izgubo. In so ugotavljali, da bi bilo bistveno ceneje, če tem nekaj otrokom uredijo in v celoti plačajo prevoz do bližnje, večje, bolj obiskane šole.
Zdaj, ob teh varčevalnih ukrepih, bodo takšne in podobne šole po mojem "pocepale kakor muhe", otroci bodo premeščeni, učitelji pa tudi (ali pa odpuščeni, no - po potrebi).

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:20:38   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Kar začni si predstavljati kajti to je naša realnost, če bodo začeli odpuščati učitelje.
In začnite si predstavljati tudi to, da vam bodo otroka zaradi doseganja minimalnega števila učencev, 24, premaknili v šolo, oddaljeno 30 km.
In šele potem razmislite o tem ali stavka da ali ne.





Težko si to predstavljam......glede na to, da ima pri nas vsaka tretja vas svojo občino in s tem tudi svojo šolo, se mi ne zdi ne vem kako realno, da bi bilo potrebno voziti otroke 30 km daleč v OŠ.....glede na to, da je sedaj (vsaj v Prekmurju) vsakih 5 km ena osnovna šola....in za eno vem sigurno, da ima samo 8 učencev.....


(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:33:05   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Afna bumerang, sem prebrala vse zapise. In še vedno, ti ne bom verjela, da bi edinega učitelja matematike odpustili. Če pa že, pa verjamem, da ga bo nadomestil učitelj iz pozdužnične šole, ki v osnovi poleg matematike uči tudi fiziko in še kaj drugega.
Tudi v gospodarstvu je selekcija. Če ne obvladaš več zadev te nadomestijo s tistim,ki obvlada.
Noben ni nenadomestljiv. In ne, ne verjamem, da bodo tisti (čeprav ne verjamem, da bo prišlo tako daleč), tako neodgovorni in odpuščali kar tako.


A ni bilo pred leti študij na pedagoški pogojen s tem, da si je bodoči učitelj izbral za študij 2 predmeta, ki jih bo učil......nato so to spremenili in zdaj si bodoči učitelj izbere lahko le en predmet.....in potem z enim predmetom nima zadostnega števila ur....zato so verjetno v prvi vrsti tudi spremenili zakonodajo, da so omogočili tem učiteljem z manjkom ur, da si naberejo ure z drugimi predmeti.....in če bo vodstvo šole šlo odpuščat edinega matematika na šoli (ki je povrhu vsega še dober), se jaz resno vprašam o strokovni usposobljenosti zaposlenih v šolstvu.....

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:33:10   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ne komentiram, ker se mi ne da razpravljat z nekom, ki nima pojma.
Kar dokazuješ z vsako vrstico, ki ti pride izpod prstov.
Izvoli, lahko bruhaš dalje, če te je volja!

ne komentiraš zato, ker pišem dejstva, za katera nekateri želite, da bi ostala prikrita. Nič hudegauser posted image

No pa še to...veš kaj se mi zdi žalostno in zaskrbljujoče? Da niste stavkali, ko so vam zamrznili napredovanja. Dovolili ste, da najprej dobijo focn učitelji, ki resnično delajo in imajo za pokazat rezultate. Kričite pa sedaj, ko se tistim, ki delajo po liniji najmanjšega upora, časi komoditete iztekajo. Zanimivo, da se nobenemu od uspešnih učiteljev, ki jih poznam, novi normativi ne zdijo sploh problem. Zakaj že?

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:39:20   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ne pošiljaj mene v gospodarstvo, imam tudi diplomo iz ekonomije in čisto dobro vem, kako je v gospodarstvu! Seveda se ne bom primerjala s tistimi, ki so nekvalificirani delavci ali ki niso našli svoji izobrazbi primerne službe, ampak s tistimi, ki so primerljivi moji izobrazbi. Tako da meni ne moreš prodajati jabolk za hruške, imam preveč prijateljic in znank v gospodarstvu. Kot tudi glede šolstva ne, ker ga poznam predobro!
Dokler so vam izplačevali 50 v kuverto in 50 na roko, dokler ste imeli 0 stroškov za vrtec in 100 pravic za vse možne socialne dodatke, vam je bilo OK, ne?




Kje pa je to tako bilouser posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:40:26   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Dokler so vam izplačevali 50 v kuverto in 50 na roko, dokler ste imeli 0 stroškov za vrtec in 100 pravic za vse možne socialne dodatke, vam je bilo OK, ne?

Kje pa je to tako bilouser posted image

Marsikje je še danes.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   [Brisano sporočilo]
8.4.2012 20:41:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 244
   [Brisano sporočilo]
8.4.2012 20:42:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:42:39   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mika


Ja pa kaj si ti nor....stavkat nameravate, pa sploh ne veste za kaj.


Ja, zelo pomemno je da se ve, ko se stavka oz. se protestira, zakaj se to počne.....ne da se zgolj stavka zaradi tega, da se stavka proti vladi, ker nekdo tako reče.....

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:43:09   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: flower
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Dokler so vam izplačevali 50 v kuverto in 50 na roko, dokler ste imeli 0 stroškov za vrtec in 100 pravic za vse možne socialne dodatke, vam je bilo OK, ne?

Kje pa je to tako bilouser posted image

Marsikje je še danes.

Itak. Nadure na roko..

Ne, ne... minimalec na TRR, razlika pa na roke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:43:32   
mika
Napredovanja niso zamrznjena, še vedno se napreduje, le finančnega učinka ni za čas veljave interventnega zakona.


tako je, ja-sem pozabila dopisat. Je bil ''samo'' finančni focn.



< Sporočilo je popravil mika -- 8.4.2012 20:46:02 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 20:46:58   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Dokler so vam izplačevali 50 v kuverto in 50 na roko, dokler ste imeli 0 stroškov za vrtec in 100 pravic za vse možne socialne dodatke, vam je bilo OK, ne?

Kje pa je to tako bilouser posted image

Marsikje je še danes.


Marsikje pa ni......

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
8.4.2012 21:24:51   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: mika


IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ne komentiram, ker se mi ne da razpravljat z nekom, ki nima pojma.
Kar dokazuješ z vsako vrstico, ki ti pride izpod prstov.
Izvoli, lahko bruhaš dalje, če te je volja!

ne komentiraš zato, ker pišem dejstva, za katera nekateri želite, da bi ostala prikrita. Nič hudegauser posted image
...


Lahko si tudi tako razlagaš, mi dol visi.
Kot rečeno tvoji posti govorijo največ o tebi.
Tudi nadaljevanje posta izraža tvoje nepoznavanje problematike. Napredovanja nimajo nobene neposredne zveze s poučevanjem učitelja in odražajo vse kaj drugega kot kvaliteten pouk. Sindikat pa je pristal na zamrznitev ravno zato, ker so nam že od takrat z vseh strani govorili, da ni denarja, in je bil to najbolj mil ukrep, ki se je lahko izvedel skupaj z odvajanjem dela plače v kvazi državne pokojninske stebre iz katerih ne bomo nikoli dobili ničesar.
Toliko na kratko in prvič in edinič, od tu naprej lahko razpredaš in si izmišljuješ sama.


IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Zdaj, ob teh varčevalnih ukrepih, bodo takšne in podobne šole po mojem "pocepale kakor muhe", otroci bodo premeščeni, učitelji pa tudi (ali pa odpuščeni, no - po potrebi).


Ni govora samo o šolah, v katerih je več učencev kot učiteljev, ampak o vseh šolah, ki nimajo vsaj 9 razredov. Neglede na število učencev v šoli. Vse te šole bodo združene z ostalimi. In vsi razredi oz. kar največ je možno, dopolnjeni do števila 24 učencev pa vse do 30.

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
.....in če bo vodstvo šole šlo odpuščat edinega matematika na šoli (ki je povrhu vsega še dober), se jaz resno vprašam o strokovni usposobljenosti zaposlenih v šolstvu.....


Še enkrat: odvečni učitelji se ne računajo glede na to, kateri predmet učijo, ampak po točkovniku kjer je pomembno vse kaj drugega kot predmet, ki ga nekdo poučuje. Zmanjka lahko kdorkoli.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?