|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
3.5.2012 11:07:16   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: KlaraMay

A se bomo zdej kj dobile, k nismo več 2v1? user posted image


Bi se, samo v lj se nikakor ne spravim, že samo z enim otrokom mi ni uspelo...

Se mi zdi, da je ena omenjala luščenje... no, naš se lušči, lupi, po dolgem in počez, že drugič trebušček in nogice, hrbet prvič, pa roke in ramena... povsod je polno njegove kože, sploh na oblačilih, jih namerno obračam pred pranjem... mazanje tako ne pomaga, samo občutek imam boljši, če je namazan. Se je prvi tudi, oz. še bolj, ampak je bil pošteno prenošen. Za tega so mi v P tudi rekli, da je prenošen, glede na to, kako se lušči, ampak vem, da ni... druga možnost je baje, da mu v trebuhu ni bilo več najboljše, saj zato je pa hotel verjetno ven, če bi mu bilo še OK v trebuhu, bi mi jutri sprožili user posted image user posted image user posted image tak sem imela načrt, dokler me niso popadki presenetili na polno, sploh še nisem imela vsega pripravljenega, niti sama nisem bila pripravljena... si pa sploh ne predstavljam, da bi mogla bit še noseča.

Čišča... sem 14 dni po porodu in je še. Uporabjam pa senta vložke iz mulerja, ker so občutno cenejši od vir (malo pod 2 eur 20 vložkov - tavelikih, ampak imajo mrežico, ki pa meni niti prvič, ko sem bila šivana ni nagajala). Saj bi lahko imela že kakšne navadne manjše, ampak sem jih preveč kupila, ker prvič sem imela veliko močnejšo čiščo in sem porabila res veliko vložkov, sedaj gre pa počasneje po njih.

Ada, to pa ne pustit, da ti trga dojko z usti, ker ti lahko zelo rani bradavice in boli potem. Meni je to delal prvi, ko še ni imel 3 mesecev in so mu začeli prvi zobki nagajat, js pa nisem bila pozorna, v bistvu je zelo na rahlo si drgnil dlesni v bradavico, ampak sem potem en mesec zvezde videla med dojenjem, prej pa nobenih težav. Mogoče bi nastavki pomagali user posted image kakorkoli, upam da ste že uredili.

Krispin, super da je delovalo user posted image user posted image upam, da je še kateri pomagalo. Js sem ugotovila, da Nejc podre kupček tudi, če leži na boku user posted image sploh zelo rad podira kupčke, ker potem lahko še malo da v želodček user posted image user posted image user posted image Samo pri tem položaju se mu še malo pocedi ven, je treba pazit.

Hinata
, tako mali še itak nimajo pravega ritma hranjenja (so pa izjeme seveda), naš dobi, ko je lačen, itak se bo uredilo čez nekaj mesecev ali tednov.... ali let user posted image user posted image user posted image zafrkavam se, ampak pri nekaterih res traja. Moji sestri sta se oba zbujala vsako uro ponoči, dokler je dojila.

tak zdaj pa dost za danes. imejte se lepo.

(odgovor članu KlaraMay)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Aprilčki 2012
3.5.2012 15:24:05   
_ada_
Umivanje pri punčkah...am jaz sem svojo patronažno lih spraševala o tem,ker sem slišala da naj sploh ne bi vmes umival in se mi je zdel ful absurd,sej seb si jo pa umivamouser posted image .In je rekla da obvezno umit,še posebej ko je pokakana,seveda nežno ane,ni treba drgnit une bele snovi dol,a umit je treba zaradi vnetja sečil,da ne bi umazanija zašla not.

Duda..am naša jo občasno prime,ponavadi ko gremo ven z vozičkom da se pomiri,ker jo znervira oblačenje.A pol jo itak ponavadi vrže ven ko zaspi.

Omejevanje hrane...prvič slišim da bi dojenčku omejeval hrano.Že tako se borimo da pridobivajo težo in pool da bi neki omejeveal če se slučajno mal preveč poredi.Pol bi mojo moral dat zdej na dieto ker se na uro in pol do dve uri doji na obeh dojkah plus dodatek 60-90ml.Je pa moram rečt se vidi na njej se orenk poredila.Smo moral že dosti oblekic dat na stran ker so premale.

Čišča...am mi je blo čist ponehalo že, zdej pa 2,3 dni imam krvavkast izcedek,kot bi bla menstruacija,a je možno?

tulpek...ja vem ja da zna ranit bradavico,sej zdej jo kar odstavim,podreva kupčka,pa nposkusim pol še enkrat pristavit in če zopet začne si kar zbrizgam,ponoči pa dam kar dodatek ker se mi ne da črpat.

Aja pa jutri bomo stari že 1mesec user posted image .Kako čas letiuser posted image


(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Aprilčki 2012
3.5.2012 16:39:32   
Sapin
Dober dan!
Mi imamo že skoraj en mesec. Počasi nama že uspeva podret kupček, kar nama je delalo precej problemov. Sicer pa se moram pohvalit, da se kar dobro držim. Smo veliko zunaj. Je pa moja ta večja ob pridobitvi sestrice dobila atopični dermatitis., kar smo ugotovili da zdravniki poimenujejo kožne spremembe, za katere pojma nimajo kaj so. Pa obe sta nekaj smrkavi. Mi je danes, moja ljubezen prinesla aspiratot za nos in upam, da bomo tamali spravili nos v polno operativno stanje.
Ta velika drugače zelo dobro sprejema tamalo. Jo lupcka in jo kliče punci.user posted image

Kolikokrat na dan vam otročki kakajo?
A pa se glede dojenja, dodajanja. Jaz polno dojim in nič ne dodajam. Mi količina mleka malo niha, ampak mala zelo pridno pridobiva na teži. Kolikor sem jaz preučevala naj bi bili dodatki bolj izhod v sili, saj spreminjajo dojenčkovo črevesno floro, user posted image

Moji dve punčki ne bosta podvrženi pomanjkanju hrane, dokler imam jaz kaj vpliva. Skrbela bom raje za zdravo prehrano in dovolj gibanja. Ta večja je bila na trenutke malo backasta,, zdaj ima pa že skoraj leto približno enako težo in je prav lepo vitka dvoletnica. Otroci nekaj časa pridobivajo na teži, da lahko to energijo potem porabijo za rast v višino in duševni razvoj. Moja ni istočasno rasla v višino in širinouser posted image
Dojenček kliče!user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Aprilčki 2012
3.5.2012 16:56:27   
krispin
Ojla,

da vidim koliko mi uspe napisat... user posted image . Danes smo imeli pediatrinjo, je bila nad malim čisto očarana, zadovoljna z razvojem, jaz sem bila pohvaljena zaradi dobrega handlinga, v glavnem vse štima. Tudi s pediatrinjo sem ful zadovoljna - se je splačal po netu surfat in brat komentarje in priporočila.

Malega nam je končno ratal slikat za osebno! user posted image Do zdaj je vedno ven molel jezik, se šobil, zavijal z očmi, mahal z rokicami ali pa preprosto zakomiral in ga nihče ni mogel prebuditi... user posted image

Duda - mi je nimamo in je ne nameravamo imet, razen če bo začel sesati prst. Potem bo duda manjše zlo in jo bom pač šla kupit.

Dojenje - mene so v porodnišnici prav napsihirali s tem tehtanjem pred in po podojih in mislim, da je ta pritisk še dodatno slabšal situacijo in sem tudi zato naval mleka dobila precej pozno. Stres dela svoje. Če imate filing, da je mleka premalo, otroka čim večkrat pristavljajte. Večkrat ko bo sesal, več mleka bo. Par dni zna biti naporno, ampak potem ga je vsaj dovolj. Meni je fajn merilo, koliko je otrok pojedel/popil, število polulanih in pokakanih pleničk, pa še tehtnice ne rabim. user posted image
Črpalke hb zaenkrat še nisem rabila, če je dojka res trda in jo težko zagrabi, jo zmasiram in iztisnem nekaj mleka - potem pa navadno ni težav. Včasih ga joška dobesedno zalije in revež ne uspe goltat tako hitro kot teče. Takrat je kar malo presenečen in naredi tako luštno užaljeno faco, joški se pa potem zelo nezaupljivo in previdno približa. Ga je prav zabavno gledat... Ko ga pristavim, še vedno kar zaboli ko začne sesat - ampak ne toliko kot v porodnišnici, ko je bilo res za pop****
Če mu kaj ni prav in se začne kregat, trgat - ga odstavim, podreva kupčka ali pa naredim nekaj drugega da ga zamotim in prekinem tisto ihto - ko se umiri pa hop nazaj na joško.
Tudi jaz prvič slišim, da se tamali z dojenjem lahko preveč zredijo... Jaz bi vprašala pediatra, ker besedi dieta in dojenček meni ne gresta skupi...

Na sprehode pridno hodimo, mam filing da mu kar sede, meni pa tudi, da si pretegnem križ in noge... (a še katero hrbet boli?) Zdaj ko je bilo res toplo, sva se najhujši vročini izognila oz. sva takrat bila na vrtu, v senčki od dreves.

Krči - jap, jih imamo in nekako furamo. Malega trga proti večeru in zjutraj, tko da se nosimo in nosimo, masiramo trebušček itd. itd. Čaj kumine malo pomaga, ampak ne kaj dosti, zato bo moj šel po Oleovit kapljice v Avstrijo, ker to kar imamo zadnji teden ni več ničemur podobno.

Teža - drugi teden po porodu sem bila na svoji teži, pa še kar nekaj hoče it dol, čeprav imam občutek da se prav nažiram. Dojenje dobesedno topi kilograme.

Tko, zdej pa moram šibat. Držte se!

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Aprilčki 2012
3.5.2012 19:47:49   
Arwen_84
Zdravo,

tole z ''omejevanjem hrane'' sem bolj mislila za nedojene otroke oz. v smislu, da je otrok dojen...in če še joka in si primoran dan dodatek - če mu daješ dokler pač ne neha, ali ne oz pol vmes zaspi za par minutk in pol začne spet jokat in cartanje, podiranje kupčka, previjanje, ne pomagajo, če mu spet dat al ne...- ker so me strašili, da tole umetno lahko nevem kaj preveč zredi otroka in da je pediater rekel eni, da ne sme otroku dajat jest toliko dodatka, ker ne rabi??user posted image Sej, meni se zdi totalen absurd, glede na to da res vsak gram veliko pomeni, tko da...se popolnoma strinjam, da moja bo jedla dokler bo hotla...mislim, da če dojenček ne ve kdaj mu je dovolj in kdaj ne...pol res ne ve nobeden, ne?!? Sicer pa jo tko še samo dojim in upam bo umetno res kdaj samo izhod v sili. user posted image


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Aprilčki 2012
4.5.2012 8:47:17   
krispin
Kaj pa če otrok hoče sesat le zato, da bi se potolažil, pocartal? Zraven pa pač še pije in se tako prenažira? Ne vem, no... Moj je to naredil samo enkrat, ampak mu je bilo potem slabo in je vse tisto izbruhal. Potem je pogruntal, da mleko lahko samo napumpa v usta in ko ni imel več kam dat, je ven pljunil. user posted image No, oboje je že nehal in ko se hoče pocartat se fuuuuul stisne z ličkom k joški in me začne tko navihano gledat - potem se pa pogovarjamo, igramo, pojemo pesmice... user posted image

Se ful strinjam s Sapin - da tamali presežek teže zelo hitro pokurijo z mentalnim razvojem in rastjo... V bistvu presežek rabijo!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Aprilčki 2012
4.5.2012 9:39:01   
čikica
Lep dan vsem skupaj.

Čas mi tako hitro mineva, da komaj "sfolgam" vs skupaj.

Naš Tian je pravi požeruh. Ker je nedolgo nazaj (bilo je v večernih urah) v roku dveh ur pojedel več kot 250 ml mleka (posledično je nastala panika, da ne bo dosti mleka - sledilo je pitje brezalkoholnega piva - sedaj sem pa imam mleka kot kakašna krava mlekarica), mi je zdravnica svetovala naj mu, vsaj pol ure, predno se ponavadi doji, dam v usta dudiko. Da se ne bo prenajedal. Od tega je imel baje tudi krče. Do sedaj je imel en večji napad krčev - bila je moja krivda, ker sem se najedla jabolk.

Mozolčki po glavi pa so v takšnem številu, da izgleda, da imamo doma najstnika, vednar počasi izginjajo.

Se čujemo.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Aprilčki 2012
5.5.2012 8:59:24   
_ada_



user posted image

user posted image


5.3.2012

caelia user posted image Rožle (2420 g,48 cm) user posted image

30.3.2012

frinina user posted image Lukas (3710 g,52 cm) user posted image

31.3.2012

LadyB user posted image Klara (2910 g,49 cm ) user posted image

2.4.2012

krispin , user posted image Domen (3510 g,52 cm) user posted image

3.4.2012

2.mami user posted image Evita Tea user posted image
JanaB user posted image Anja (2200g) in user posted image Bor (2770g) user posted image user posted image

4.4.2012

Gorga user posted image Lili (2670g, 50 cm) in Maja (2470 g,47 cm)user posted image user posted image

_ada_ user posted image Melek (2950 g,49 cm ) user posted image

5.4.2012

ovnica8 user posted image Nik (3620 g,53 cm) user posted image
pobalinkaa user posted image Pia (3490 g,52 cm ) user posted image
čikica user posted image Tian (3090 g,51 cm) user posted image

6.4.2012

sapin user posted image Vesna (3970 g,53 cm ) user posted image
Hinata user posted image (2710 g,51 cm ) user posted image

8.4.2012

cimetovka user posted image Ula user posted image
Adryanca user posted image Rok (2630 g,50 cm) user posted image
aniani user posted image Ana Vika (3090 g,51 cm) user posted image

9.4.2012

nusi user posted image Anže (3420 g,53 cm) user posted image
Trikratmami user posted image Primož (3460 g,53 cm) user posted image

10.4.2012

KlaraMay user posted image Mark (3550 g,52 cm) user posted image

11.4.2012

blueone user posted image Anže (3760 g g,53 cm) user posted image
_vanilija_ user posted image Tina (3800 g,50 cm) user posted image

12.4.2012

Aprilcek2012 user posted image Aljaž (3215g, 51cm) user posted image

13.4.2012

**Tinkara78** user posted image Zoja (3750 g,54 cm ) user posted image
ancika83 user posted image Tina (4050 g,50 cm ) user posted image

15.4.2012

tramar user posted image (3600 g,53 cm ) user posted image

17.4.2012

Arabella1 user posted image Tobias (4400 g,56 cm)user posted image

18.4.2012

Skarjice user posted image (3850 g,56 cm ) user posted image
Jean P. user posted image Tine (3100 g,49 cm)user posted image

19.4.2012

Tulpek user posted image Nejc (3690 g,54 cm)user posted image
ovnica7 user posted image user posted image


20.4.2012

TINČIVA user posted image Urh (3990 g,54 cm)user posted image

21.4.2012

baloncek* user posted image Taj (3505 g,53 cm)user posted image
Lency85 user posted image Anže (2940 g,50 cm)user posted image


23.4.2012

Arwen_84 user posted image Naia (3200 g,51 cm ) user posted image
brina2012 user posted image Brina (3500 g,53 cm ) user posted image
JozicaH user posted image Zala (3650 g, 53 cm ) user posted image

28.4.2012

ursap user posted image Pia (3800 g,52 cm ) user posted image
ribella user posted image Maks (4300 g,55 cm)user posted image
danijela1987 user posted image Manca (3610 g,53 cm ) user posted image


Št. user posted image 22
Št.user posted image 19


Skupajuser posted image 41


(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Aprilčki 2012
5.5.2012 20:07:42   
Arabella1
pozdravljene mamice

ja vanilija zato so vsi pridni in zaspani v Šempetru, ker jih nafutrajo do amenauser posted image

dojenje: zdaj sem si par dni črpala mleko, da malo vidimo koliko dejansko naš user posted image poje. Spije cca 100-110 ml na obrok,danes sva mupri enem obroku dodala 30, drugače ni bilo potrebno, upam,da bo proizvodnja zalaufala malček bolj user posted image so pa zdaj k sebi prišle moje bradavice, tako, da pri dojenju ne boli več... vsaj nekaj.....

spanje: ponoči je Tobias priden zbudi se 2x, čez dan pa je divje, ta user posted image sploh noče spat... ne vem če spi vsega skupaj čez dan pa ur user posted image user posted image user posted image

krčki: ker smo malček požrešni in prehitro pije iz stekleničke, danes smo mu prvič ali kapljice sab simplex, zgleda malček bolje...

čišča: mislim, da gre h koncu user posted image


(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Aprilčki 2012
5.5.2012 21:55:21   
ovnica8
Sem napisala cel roman in me je vrglo vn :-(. Bom probala se enkrat bolj na hitro...
Mi se pridno edimo,imamo ze 4550,tudi zrastu je ful(sva z mozem neki merila in ima cca61cm,vidi pa se tudi po oblekicah,nosimo ze 62).
Drugace se samo dojimo(hb da je dosti mleka),mali pa je zadnjih 14 dni ful bozcek,se je pa v zadnjem tednu se okrepilo. Ima ful mocne krcke in je cez dan se kar ok,zvecer pa je jok cca 3 urce,tako da ko mali koncno zaspi sva z mozem tako fuc,da tudi kidva padeva v komo hehe.... No mali zdele ooncno dremucka,ga pa imam namen zbuditi ob 10(probavam vpeljati neko rutino),da ga podojim in previjem,ker potem spi tja nekje do 2.30-3,naslednje dojenje in potem spet spancka tja do ene 5.30-6. meni je to prav super ker se potem kar naspim. Upam pa da ne bo kriza ker ga bom zbudila(pravijo da specega dojencka ne smes zbujat,ampak meni moja trma in odlocnost dopoveduje svoje-no sprobat morm,da potem vem na cem sem.
Za krcke uporablajm vse mozno,pijem caje za dojenje(ki vsebujejo vse kar naj bi pomagalo pri napenjanju),dodajali smo mu coliprev,zdej smo presaltali na antiflat ce bo kaj boljse,drugace grem nazaj na coliprev,na dudiko mu dajeva se koroske kapljice(od vseh teh za pomiritev te se najbolj pomagajo),podirava kupcke,masirava trebuscek in krciva nogice k trebuscku da lazje spusti pukce...vcasih pomaga,ne pa vedno. Je kaksen da res kar hudo. Tri dni nazaj je bilo tako hudo,da sem pomislila da mogoce pa se ne naje pd mojega mleka dovolj in sem panicno klicala patronazno,da se je naslednji dan oglasila z vago. Seveda se malu pozeruscek pridno redi in ima ze 4550. Tako da sem si potem kar malo oddahnila,pac je revcek fasal ful mocne kolike in bomo mogli to prebroditi. Baje da trajajo tam nekje do 3-4 meseca (joj ipam da bo prej konec,res mi je prav grozno gledat ko ga tako boli,ti pa totalno nemoce in panicko razmisljas kaj se lahko naredis,da bi mu pomagal).
Prvi pregled pri pediatru inamo sele cez 14 dni. Kako ste ostale narocene? Vidim da ste nekatere ze sle oz. boste kmalu imeli pregled. Mene je kar malo zaskrbelo ker ga imamo tako pozno,ampak je nasa zlata patronazka me pomirila,da bo pac ona se parkrat prisla. Res je ful vredu,ker jaz imam vedno 1000 vprasanj in mi leteh nikoli ne zmanjka hehe.

Aja pa se da se pohvalimo,danes smo stari ze 1 mesec :-). Joj kolk cas bezi. cez 1 mesec gremo pa ze prvic na morje,potem pa se enkrat septembra. Smo sli pa za prvomajske za 3 dni v toplice. Ker je to moj prvi otrok sem seveda spakirala ful stvari s sabo,ker nimam pojma koliko stvari se potrebuje. No se dobr,ker smo sele tam ugotovili,da je mali ocitno prerasel plenicke st.1 in smo imeli posledicno vsako previjanje umazane zabice in bodije. No potem je moz letu po vecje plenicke in stvari so se pocasi umirile. Toplice so bile super,edino zoprno je bilo,da se zaradi cisce in sivov(brazgotine) nisem mogla kopat(jaz pa tako uzivam v vodi).
Ja cisca se sedaj pocasi koncuje,oz.je ze kak teden(seveda takoj po toplicah) je ravno toliko da rahlo umaze dnevni vlozek,kaksen da je pa tudi ni in seveda pomisli da to je pa to koncno oonec in naslednji dan zopet presenecenje. Sranje dost mam teh vlozkov.
Bolece bradavice-mene na momente se kdaj zabolije ko startamo s hranjenjem,ampak je to bolj odvisno,kolk je mali lace oz. zivcen. Ce je slucajno predolgo cakal na hrano(ker je bil recimo ful pokakan),potem je kot mala barajuda,na zacetku cist panicno napade bradavico,sej potem ko malo spije se umiri.
Podiranje kupckov-nam kar ratuje,redkokdaj da ga ne podre. Vcasih se tudi sam med dojenjem umakne in podre kupcek potem pa veselj naprej papca. j

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Aprilčki 2012
5.5.2012 22:00:14   
ovnica8
Nisem se koncala s svojim romanom,samo me je zopet hotlo vn vrzt. Me zanima ce mate kaksne predloge kaj narediti glede polivanja. Mali ful poliva po dojenju,vcasih takoj,vcasih pa kaksno urco ali dve kasneje.
JBi se pa res lahoo zdaj ko smo ze rodile kaj dobile z vozicki. Jaz sem iz Ljubljane in bom prwv vesea,ce se nam uspe kaj uskladiti.
Zdaj bo pa pocasi akcija. Vem da sem pozabila pokomentirat ful stvari,ampak si bom kak drug dan vzela cas se za te komentarje. Zaenkrat bo to to od menw. lep pozdrav i. prijetno cartanje z malcki

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Aprilčki 2012
6.5.2012 18:22:13   
ovnica8
Imam eno vprasanje. Tiste ki dojite,kaj jeste od sadnja in zelenjave? Nasga Nika ze tako matrajo krcki in se ne upam nic jest in mi posledicno zato primanjkuje idej za jest(ker sem vegetarianka). Nocem bit pa samo na krompirju,polenti,kruhu in makaronih ;-).
Hvala za odgovore

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Aprilčki 2012
6.5.2012 18:49:16   
_ada_
Spanje: mi smo tudi čez dan veliko budni,jo mam po 10-15 minut v ležalniku, pa na pojstli drugač večinoma jo je treba držat,na rokah sicer zaspi al ko jo spustiš se dokaj hiter zbudi. Zdaj nekaj noči kar lepo spi,imamo pa zdej skoraj vsak večer krče in jo to zmatra pa še kopanje in pol zaspi okol 9-10 ure,se zbuja na 3-4 ure,ponavadi okrog 1.00-2.00 se zbudi pa pol okoli 3.30-5.00 enkrat.Moram rečt da je kar fajn ker se tudi jaz naspim in sem spočita.Upam da tako ostane,pa četudi je čez dan bolj budna,sam da ponoči spi.
ovnica8...am jaz jem skoraj vse in do zdaj sem ugotovila da ji škodijo samo kumare,ker jo še bolj zvija.Sem se pa ravno zadnjič pogovarjala s sorodnico in je sina dojila do 1,5 leta,krče imel do 2 let.Je pa imela tole svetovalko za dojenje in je rekla menda da v bistvu se morajo njihova črevesja navadit na to hrano in da jih zvija zaradi nerazvitega črevesja.Tako da ni dobro lih izločati nevem kolko živil,če vidiš da ni nobenega učinka in krči še kar naprej trajajo.
Pa še to,ne me zdej narobe razumet ampak mislim da ni dobro toliko kapljic uporabljat proti krčem,sem mnenja da jih to še bolj povzroča.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Aprilčki 2012
6.5.2012 20:32:59   
_vanilija_
Kako ste mamice in otročki? user posted image

Mi smo dans malo zmatrani, že par dni Tina je cel dan konektana.... Mi se zdi da zdej mamo tisti skoku v razvoju in da bo par dni tko... Ponoči sam jo dojila ob 2, 3, 5, potem ob 8ih, in tko cel dan... Včeraj ni spala od 13:00 do 20:00... Sem mislila da mi bojo odpadle bradavičke... Huh... Dans je spala 2 urce v kosu in sem se malo odpočila. Mleka nimam še vedno dosti, tko da ji dajamo AM 2x na dan, dans pa nismo, bomo samo zvečer ob10tih, ker zdej res nič nimam več... Sem dobila en čaj iz Bosni ki baje pomaga za večjo količino mleka (imenuje se Piskavica) in je tudi ful poznana v Kanadi in Avstraliji. Zdej jo pijem že 4 dni in mi se zdi da je malo boljše (sem opazila da zdej mam tiste flekce od mleka na majički, prej ni blo tega user posted image , nikoli prej nič ni samo teklo). Jst sem ful zadovoljna da zdej dodjamo samo 1x ali 2x na dan, prej smo mogli dodajati za vsak obrok....

Tudi mi se lepo redimo, smo imeli 3650 ko smo šli ven iz porodnišnice, dans pa mamo 4200, 1 mesec bomo imeli 11ega.

Krči - upam da jih Tina ne bo imela... Zaenkrat jo samo ful zvija pa se napenja, ampak ni tistega joka o katerem pišete. Sem sji mislila kupit tiste Bimbi Gas kapljice. A katera jih uporablja? Za krče sem slišala da obstajajo nekakšne kapljice ki se dajo kupit v Italiji, ki ful pomagajo, ampak ne vem kako se imenujejo.

Sadje in zelenjava - jst zaenkrat jem sveže samo zeleno solato in jabolko, ostalo vse samo kuhano.

Zdej pa grem, alarm se je vklopil user posted image


_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 3:54:22   
caelia
ojla,mamice!!

me že dolgo časa ni blo z vami, sem pri marčevkah, ker je pač moj aprilček pohitel in je bil zelo zgoden marček user posted image

No, Rožle je star "že" dva meseca in dva dni, kako gre hitro.. imava 4200g, meni se zdi pravi bajsekuser posted image  Tako, da super napredujeva s težo, (porodna je bla 2420 in odpustna 2330g) rojen pa je bil 5 tednov prezgodaj. Sva zdaj na št. 56., počasi bo že kak bodi premajhenuser posted image user posted image user posted image

Nisva preklopila na dojenje, je pa na mojem mleku. Je pač tako, da se sesalni refleks razvije v zadnjih tednih in to je mopj sonček prehitel, se mu je mudilo ven, pogledat mamicouser posted image  Sva na flaški, ampak izključno na mojem mleku, si pridno črpam, zato sem tudi zdajle na RR, ker sem ravno odčrpala nočno dozouser posted image
Včasih ga pristavim na joško, kadar vem, da jhe čisto polna in je tudi že spil po 100 ml pri meni, ampak se revež tako namuči.. da ga ne matram vsakič. enkrat na dan pa vsaj, da se jaz malo pocertamuser posted image

sam da malo pokomentiram..

krčki:
jaz sem tudi brala pri svetovalkah, da krče povzroča nerazvitost črevesja in ne prehrana mamice, kar je tudi logično- če bi jih povzročala prehrana, jih otroci ki so na AM nebi imeli. naš starejši je bil izključno na AM (zamenjali par različnih) pa je imel grozne krče.
jaz dojim- no, si črpam, in jem vse. Res da ne pretiravam s sadjem ampak pojem kako jabolko, banano, jedla sem breskov kompot.. pa ni blo panike..

kapljice:
Krispin je opmenila, da gre mož po Olepvit za krče- Oleovit so kapljice z vitraminom D3 za razvoj kosti (to ste doble v porodnišnici ali posvetovalnici recept za Plivit kapljice- slovenska izvedba Oleovita), ki naj nebi povzročale dodatnih krčev, niso pa namenjene preprečevanju krčev. Najbrž si mislila Sab Simplex ali Antiflat kapljice iz Avstrije- te pa so proti krčem, slavne avstrijskeuser posted image
No, Rožle je mel tudi krče, revček.. smo mu začeli dajati Coli Prev- zlata vredne kapljice-drage, ampak.. bi dala tud več. če bi blo treba..

Pridobivanje/nepridobivanje kg:
Midva sva v prvem mesecu pridobila 800g, v drugem pa 1000g!user posted image
je pa od sestrične sin (10 dni mlajši odd rožleta, ampak donošen) v enem mesecu pridobil 1800g in so ji tudi rekli, da je preveč, da naj mu omeji obroke. Ker po zdravi pameti je tudi nekako logično, da je malo preveč.. je imel revček čisto napihnjen trebušček in trd. Samo, zdaj imata pa jok in dretjeuser posted image user posted image  Upam, da bosta zrihtala...
je pa psihiranje tole s kg... jaz sem bla cela živčna od začetka.. sem bla najbolj srečna, ko sva končno presegla 300g!

zbujanje ponoči:
Ovnica jaz sem morala Rožleta zbujat na 3 ure od začetka, ker je imel tako močnho zlatenico in še nedonošen je bil, bi kar spal.. Sem ga zbujala do teže 3000g, potem pa ne več. Ker je včasih kar težko kaj pojedel, ker najbrž še ni bil lačen. sem pa mela izpsojeno tehtnico in sem ga tudi potem vagala vsak dan, da sem videla, če zgublja na teži, pa se je prav lepo redil.
Sem ga pa najprej nehala zbujat ponoči (da sem se še jaz malo naspala) potem pa počasi še čez dan in zdaj imava že nekaj časa prav lep ritem. Pač presodi.. sej boš videla...

Čez dan ima menjavanje budnega in spanca.. Ponavadi je zbujen tam okrog 10h-12h, potem spi z vmesnim zbijanjem za hrano in je spet pokonci od 5h-6h popoldan do 9h, ko gre spat. Ponoči spi od 9h do 3h-4h, se najeva in zaspi nazaj do 7h-8h.. spet jeva in spi do 9h-10h.. odvisno pač kdaj se prebudi za jest. res je priden!! Upam, da se zdaj ne skvari, ko ga hvalimuser posted image

No, morava pa se naročit za posvetovalnico, kontrola rasti pri dveh mesecih, pa so imeli prejšnji teden kar dopust med prazniki, bova šla ta teden.

Drugače sem pa full vesela,ker še mam svoje mleko, sem vztrajna in črpam.. kakšen dan mi za kak obrok sfali, ker se preveč naprezam in premalo pijemuser posted image , pa potem vzamem en lonček iz skrinje (hvalabogu za naval mleka na začetkuuser posted image ).

No, upam, da ste se že navadili eden na drugega in se pridno certate... mi res uživamo... Fajn vas je brat, ker maste ista vprašanja in pogovore kot pri marčevkah, samo z mesečnim zamikomuser posted image

Se še kaj oglasim, če vas ne moti preveč ker vdiram nazaj k vam...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 9:51:57   
Arwen_84
caelia nič nas ne moti, ravno obratno, vsak nasvet in izkušnja prideta prav!user posted image user posted image No, super da mali Rožle (no, zdaj ni več tak mali) pridno napreduje...tebi pa vsaka čast za vstrajnost s tem mlekom...morem povedat, da sem jaz prvi teden tudi dala dušo za to (mi je patronažna rekla, da še ni srečala tako vstrajne mamice za črpanje)-namreč črpalka mi ni prav delala, mala je težko pila in sem si z roko izčrpavala po 6h/dan ven mleko, da je ona dobila nekaj mojega (50ml + dodatek) na obrok...Zdaj, ko se je stvar stabilizirala sem si hvaležna, da sem ohranila laktacijo...čeprav, morem priznat, sem takrat bila na robu zloma...Katero črpalko pa uporabljaš? Jaz sem zdaj pri ročni od aventa in si hitro izčrpam, pa tudi boli ne več tolko.

Dojenje: V nosečnosti sem obiskala predavanja o ''izzivih in radostih dojenja'', morem priznat, da je tole res umetnost in daleč od tega kar si na začetku mislišuser posted image - da je tole nekako takole: daš otroka k jožkom, zagrabi in pije 15min, podre kupček in gre spat - tole je knjižna razlaga, daleč od realnosti. Enim res super steče takoj, enim verjetno nikoli....
Midve imava kar natampiran urnik čez dan. Mala včasih spi 2-3h skupaj...vendar je zadnje dni kar budna. Recimo okoli 17-23h kar nekaj kolovrati, malo je, malo gleda okoli, ene 3x jo vmes previjemo, itd...pol jo pa težko pomirim za spat. Kdaj se pa zbudi, ful joka in cmoka...spije 10ml in zaspi kot topuser posted image . Sicer pa čez dan kar nekaj stocka vmes, pa kar sama takoj zaspi...ne skočim za vsak glasek k njej. Sicer prej, ko sem ji dajala še AM sem vedla točno kolko spije na obrok...in je res vsake 3h spila ca 50-80ml (tudi 100ml), zdaj pa s tem dojenjem je cela zmeda, kdaj jo tehtam pred in po...in poje ca 30-max 50...ampak pol spi 1h in pol spet po malo je....nevem, se mi zdi, da manj poje kot prejuser posted image . Sploh pa lahko to traja tudi 1h-1,5h...pol spi za 30min in pol spet...vmes pa sllišim, da pije, a nevem a dela požirke po 0,001ml al meni tko počasi ven gre...user posted image Njena porodna teža 3200g, odpusta 3100g in ima zdaj po 14 dneh 3341g...je to dovolj? user posted image

krči: Jih ''še'' nimamo (upam, da tako ostane). A kera uporablja kapljice BioGaia? Kot preventivo tudi? Sej je nekamešanica bakterij - pa nevem, če bi blo fajn kako kapljico ji vseeno dat, da bi mogoče preprečili krče z ugodnejšo floro v črevesju?

Kapljice D3: V porodnišnici sem dobila navodila, da jih morem začet dajat 1 teden po porodu...patronažna je rekla naj počakam, tako, da jih sedaj še ne dobiva. Čez dan spi v košari v dnevni sobi, kjer je normalna dnevna svetloba...in je rekla, da zato, še ni treba.

spanje čez dan A ve dajate čez dan spat otroka v drugo sobo? Meni se zdi fajn, da nekak loči dan/noč in da se ne navadi na popolno tišino...ker bo problem zaspat ob vsakem šumu kasneje. Ponoči mamo res minimalno lučko, samo kdaj vseeno ne zaspi takoj in kar nekaj gleda in jamra...in jo imam pol pri sebi v pojstli, da se umiri...in smo parkrat kar vsi skupaj zaspali - a je to narobe? V smislu, da nebo mogla zaspat v svoji pojstlici kasneje. Parkrat smo jo premestli, pa se je tkoj zbudila - verjetno tudi sprememba temperature (je patronažna predlagala, da jo imam med podojem v neki dekici in jo pol z njo premaknem), samo se mi zdi, da se tkoj predrami, če ne zaspi ravno tisto trdno.

žulčki: a vaši user posted image majo na ustnici žulček? Naša ga je imela na zgornji ustnici na pregibu, zdaj ga ima čez celo spodnjo tudi. meni je tko srčkanouser posted image . Upam, samo, da ni to pokazatelj kolko se matra s temi mojimi jožkiuser posted image .

Nič grem, alarem....user posted image





_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 11:06:09   
krispin
Prehrana med dojenjem Jaz sem na začetku jedla vse (ok, razen tistega kar napenja), potem sem pa za določeno hrano ugotovila, da poslabša krče, tako da zdaj malo pazim, kaj jem. Sadje in zelenjava v surovi ali prekuhani obliki nama ne povzročata težav (pomaranče, banane, rabarbara, solate, paprika, bučke, špinača itd...). Krče malemu poslabša predelana hrana - recimo jušne osnove in tista paradižnikova kaša od Valfrutte, ki je fajn za testeninske omake ali pice. Zdaj vse pripravljam sama, iz osnovnih sestavin, pa se kar obnese.

Krči in kapljice
IZVIRNO SPOROČILO: caelia
kapljice:
Krispin je opmenila, da gre mož po Olepvit za krče- Oleovit so kapljice z vitraminom D3 za razvoj kosti (to ste doble v porodnišnici ali posvetovalnici recept za Plivit kapljice- slovenska izvedba Oleovita), ki naj nebi povzročale dodatnih krčev, niso pa namenjene preprečevanju krčev. Najbrž si mislila Sab Simplex ali Antiflat kapljice iz Avstrije- te pa so proti krčem, slavne avstrijske.
No, Rožle je mel tudi krče, revček.. smo mu začeli dajati Coli Prev- zlata vredne kapljice-drage, ampak.. bi dala tud več. če bi blo treba..


Oleovit bo moj prinesel ta teden in ga bomo jemali namesto Plivita (ne kot nekaj kar krče preprečuje) - verjetno si me narobe razumela. Po Plivitu ima Domen take krče da dol padeš. Smo probali en dan brez, pa potem samo eno kapljico namesto dveh in je ful razlika. Če ga ne dobi, ima zvečer malo krčev, trikrat ga zvije, ampak se ga da potolažit, malo ga dava čez ramico, pomasirava trebušček in je to to. S Plivitom se krči začnejo že takoj zjutraj, kakšno uro /dve po tem ko jih dobi, ponavljajo se čez cel dan, zvečer pa imamo žurko od šestih pa tja do pol desetih. Neutoložljiv jok in ne pomaga NIČ. Tisti v Plivi, ki si je zmislil tele kapljice ... Tepst bi ga bilo treba. user posted image user posted image user posted image

Arwen - BioGaia kapljice sem mu prvič dala včeraj, tko da ti še ne morem rečt ali kaj zaležejo. Bomo videli kako bo danes.

Spanje čez dan - naš vedno spi v košku, v spalnici, res pa je, da imava tam tudi delovni mizi in tako nikoli nima pravega miru, ker se vedno kaj dogaja. Buden je od 6-9h zjutraj, potem zaspi nekako do 11-12h, potem pa s krajšimi prekinitvami prebedi kar večino popoldneva, vse tja do 6h zvečer. Kopamo se okrog 8.30 zvečer, za tem ga podojim in otrok potem spi kot top. Podojim ga še ob polnoči in naslednjič okrog petih zjutraj.
Čez dan nikoli ne pazimo, da ga ne bi zbudili, prej bi rekla, da se trudimo, da se okrog njega vedno kaj dogaja in ga čim bolj zanimiramo, pojemo, se igramo, gremo na sprehod, greva na obisk k babici, ki živi par hiš stran... Zvečer, po kopanju pa je v spalnici prižgana samo mala lučka, ko se ponoči dojiva pa prižgem samo "čelko", pa še to imam zabasano v enem kotu, da ni preveč svetlo - ravno toliko da ga lahko pristavim in jo takoj ugasnem. Od kopanja naprej z njim delam bistveno bolj umirjeno, se poskušam čim manj pogovarjati z njim - da se ne bi razživel. Včasih kar zvedavo gleda naokrog, ampak vseeno zelo hitro zaspi.

No, evo ga... Ura je enajst in smo budni :))))

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 12:27:38   
Arwen_84
Kapljice Plivit: glih je rekla patronažna, da začnemo postopoma...1 kapljico na 3-4 dni, itd...tko, da se uvajajo počasi in ne naenkrat po 2 kapljice kot je v navodilih. Tudi BioGaia kapljice je rekla, da lahko dajamo preventivno, škodijo ne...malo več bo drekcal in prdel verjetno..ampak je to olajšalno za črevesje.

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 12:28:19   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Kapljice Plivit: glih je rekla patronažna, da začnemo postopoma...1 kapljico na 3-4 dni, itd...tko, da se uvajajo počasi in ne naenkrat po 2 kapljice kot je v navodilih. Tudi BioGaia kapljice je rekla, da lahko dajamo preventivno, škodijo ne...malo več bo drekcala in prdela verjetno..ampak je to olajšalno za črevesje.



_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 12:37:58   
krispin
Fajn, kako različne informacije dajejo zdravniki in patronažne... Meni je rekla naj prvi teden začnem po eno, in potem po dve... V porodnišnici so itak rekli naj kar takoj štartamo z 2 na dan, eni jih dajejo šele po 3 mesecu... Svašta. Jaz mu jih najraje sploh ne bi dajala in ga vsak dan dala raje na sončka, kot pa da se takole matra. user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 21:21:05   
krispin
BioGaia kapljice - po enem dnevu ni neke razlike. Tako kot je napisala Arwen, malo več se je pokakcal, ampak na krče pa zaenkrat nimajo vpliva. Jokali smo skoraj tri ure., tko da sva prehodila kar ene par km-jev po hiši.
Mali je zdaj končno zaspal - skopan, previt, nahranjen, pa še krči so ponehali... user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Aprilčki 2012
7.5.2012 22:32:51   
Hinata
Krči: Tudi naša ima zadnji teden na par dni krče v poznih popoldanskih urah, drugače se je pa samo napenjala veliko...danes sem za razliko od ostalih dni pozabila dat d3 kapljice in se mi zdi, da se je malo manj napenjala, krčilo pa jo je vseeno, tako da ne vem ravno koliko imajo vpliva te kapljice, ker ji že od prvega tedna redmo dajem.
Danes jo je spet krčilo in takrat joka s nekim visokim tonom. Tudi ne da se je potolažit, ampak kar naenkrat samo neha. Se pa recimo dokaj hitro umiri, če jo pristavim in včasih sploh ne ločim ali jo zvija ali je lačna ali pa se samo carta.

Počutje: No, zadnje čase so popoldnevi kar naporni, ker ta mala ne more sama zaspati in/ali jo krči, pa še jaz sem ponavadi čisto zmatrana, ker tekom dneva nič ne počivam in me ujame neprespana noč. Kakšen dan sem kot otrok, ki je utrujen in noče zaspati in se potem kar cmeram od utrujenosti, spat pa ne grem, dokler se ne znoči...

Kopanje: Se mi zdi, da naša kar uživa v kopanju....topla voda ji zelo paše...na suhem pa včasih začne protestirat. Kopava jo izmenično z milom in vsak drugi dan. Danes sva jo v čebričku in je lepo uživala lebde v vodi...samo glavo je imela zunaj :)

Prehrana med dojenjem: Jaz jem sveže sadje in zelenjavo, res pa je, da nisem jedla še vsega. Zaenkrat sem bolj na jabolkih in bananah in se bolj alergenega sadja še izogibam...počasi pa bom verjetno začela jesti vse po malem. Od zelenjave načeloma bi jedla vse, ampak nimam še dovolj raznovrstne prehrane...v glavnem so na jedilniku bučke, korenje, solata. Gre tukaj bolj za pomanjkanje idej, kot to da si ne bi upala česa jesti. Od mesa se zaenkrat izogibam svinjini, saj naj bi bila bolj alergena. Bi bilo pa verejtno pametno jesti vsega po malem, kot izločevati določena živila, saj je verjetno bolje, da določene snovi dobi preko mleka, kot da jih prvič prejme šele ob uvajanju goste hrane.

Spanje:Mi jo imamo čez dan v dnevni sobi, ponoči pa v spalnici...ponavadi po hranjenju lepo sama zaspi v postelji, so pa dnevi in ure, ko se kar ne more uspavati in jo potem hranim , previjam, pestujem....enkrat že nekaj pomaga...no, pa v vozičku ponavadi tudi zaspi...itak greva pa na sprehod po dojenju, da je vsaj za par uric mir....ko prideva domov je ponavadi takoj čas za hrano :)

Podiranje kupčkov: Prve tedne se sploh nisem preveč trudila s tem...probala sem, prav dolgo pa nisem vztrajala....ponavadi ni imela težav, polivala ni, samo kolcati se ji je začelo...včeraj pa mi je nekako uspelo skoraj vsakič podreti kupčka tako, da sem jo dala s trebuhom na svojo roko....no, čisto vsakič tudi tako ne rata in še vedno občasno kolca, ko jo položim v posteljo, tako da jo je treba kmalu dvigniti in odkolcati :)

Jutri imamo prvi redni pregled pri pediatru, pa da vidimo koliko je kaj zrasla in se zredila :) Zdaj pa čakam, da se zbudi in se zrihtava, da grem končno lahko spat...sem že čisto zadeta od utrujenosti....user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Aprilčki 2012
8.5.2012 10:43:03   
ovnica8
no da se jaz malo pokomentiram tele kapljice.

biogaia- meni jih je svetovala in patronažka in v lekarni, da se jih da vsak dan po 5 skupaj (jaz jih dam zjutraj skupaj z d3). Njihov učinek je uravnavanje črevesne fluore in ne lajšanje krčkov. Krčki pa so posledica nerazvite črevesne flore. (no tako je bilo meni obrazloženo)

D3-jaz mu že od začetka(ko je bil star 1 teden) dajem avstrijske oleovit, ker so mi vsi svetovali uporabo le teh (še dobr, ker imamo že tako zadosti krčkov). Tudi patronažna se je strinjala, da so te boljše. Dajem pa mu po 1 kapljico na dan.

Coliprev- to so kapljice (dobi se jih pri nas v lekarni), ki pomagajo za krčke v smislu, da se lažje spukcajo (sprdijouser posted image ) in pokakajo in da jih ne črviči toliko. Našmu pomagajo in je z uoprabo le teh veliko bolj miren. Vmes sem sicer sporbala tudi antiflat namesto teh, ampak so našmu bolj ustrezale coliprev in smo zato šli nazaj na te. Daje pa se mu pred vsakim obrokom cca 5 kaplic (odvisno koliko ml vsebuje obrok). Sicer so drage te kapljice, ampak me misli biti več brez njih, ker mu pomagajo.

Koroške kapljice- so kapljice, ki so ful sladke, njihov učinek naj bi bil ublažitev krčkov. Ne vem,če dejansko kaj pomagajo, jih pa za par minutk res pomirijo in zame je tudi to dovolj, da se mali malo spočije od hudega napenjanja in dretja. Pri nas je čez dan dokaj mirno, akcija se začne okoli 19 ure in traja tja nekje do 22 ure,ko mali končno zaspi. takrat stopijo v igro te koroške kapljice.

Tesno povijanje- včeraj se sprobala to metodo, da ga zaviješ (jaz sem ga kar s tetra plenico povila) zelo na tesno,da ima rokice tesno stisnjene ob telo,rahlo ga pozibaš in po potrebi izvajaš še ššššš šumenje. Moram priznat, da je zelo uporabna tale metoda in da resnično deluje. mali je prespal polovico krčkov (poledično sva bila oba z možem veliko bolj spočita v primerjavi s prejsnimi dnevi,ko sva si ga mogla dejasko 3 ure podajat), niti kapljic ni bilo potrebno uporabit, tako da bomo sedaj tole metodo kar vpeljali v svojo večerno rutino. Res zgleda čudno,ko je mali tako povit v bubico,ampak je bil pa veliko bolj miren in tudi ko je zajokal si ga samo malo poguncal in je zaspal nazaj.

Rutina-začela sem tudi z vpeljevanjem rutine (ja priznam da je mogoče še malo zgodaj,ampak sem tudi sama ovenček in sem malo kontrolfreak hehe). Začne se ob 19-19.30 nekje imamo kopanje (v katerem noro uživa),potem se nahranimo in nosimo po rokah (koliki). Nik nato zaspi ob 21.45 (mali ima določene ure vprogramirane), jaz ga nato ob 22 uri previjem (to skoraj prespi) in ga še enkrat podojim, podreva kupček in on pade v komo do 3 ure zjutraj,ko se zbudi, se podojiva in pade nazaj v komo do 5.30, se zopet podojiva in spi nato tja nekje do 7.30-8....in potem skozi dan se doji na cca2-4 urice, vmes malo spi, gleda,brunda in se poskuša pogovarjat, malo ga dam v pojstlico (čez dan prestavim košek v dnevno sobo),pa na stolček, pa na igralno podlago...tako da se mu kaj dogaja,da ni skos na istem. Vmes skočiva tudi na kak sprehod (ki ga on seveda gladko prespi). in to je to. Morm povedat da odkar furam tole večerno prebujanje in dojenje ob 22 uri, da se sama res naspim in se tudi posledično veliko boljše počutim. Ker če bi ga pa pustila,da bi se nazadnje podojil ob 20 uri,potem se pa sistem totalno poruši in on potem je ob polnoči in nato ob 3 in potem zopet ob 5.30...jaz pa sem potem totalno fuč.

prehrana-hvala za nasvete,bom tudi sama poskusila bolj pogumno kaj več raznolike hrane pojest,ker mi predvsem sadje in zelenjava noro primanjkujeta. Jaz se izogibam edino mleku (mlečne izdelke sicer jem,ker po njih ni reakcije), tudi za v kavo uporabljam sojino ali riževo mleko,ker če spijem kavo z navadnim mlekom, začne malega po cca 3 urcah totalno zvijat.

Mozoljčki-naš je kot en najstnik,ima totalen napad mozoljčkov po obrazu. Vem da se to samo čisti koža, ampak mali tako opleta z rokicami in se praska, da si jih je enepar kar grdo spraskal. Sicer mu jaz strižem nohtke,ampak mu rastejo tako hitro da mi sploh ni jasn (kot da jih nebi postrigla). Včeraj se mu obraz umila s kamilicami (mi je svetovala patronažna) in mu je kar malo posušilo te mozoljčke.

Oblekice- Nik ful raste in smo sedaj na št.62(nekatere oblekice so mu tudi te že premajhne-različne zmanke,če imajo oznako do 3 mesecev mu je to zdaj že premalo), danes morava nujno v trgocino po pra oblekic,ker nam jih primanjkuje,pa še oblekice št.68 morm kupit,ker jih še nisem(sem mislila,da mam še ful cajta do takrat-pomota očitno jih bomo rabili že naslednji mesec,ker imamo malega velikana).

ALARM....jaja prišla je njegova ura za hranjenje in previjanje, lepo se imejte

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Aprilčki 2012
8.5.2012 12:52:13   
_ada_
No danes smo bili v posvetovalnici in sicer imamo 4190g(smo se zredili od odpustne teže 1450g,me ful veseli ker je bla tista blokada s težo ko ni pridobivala na začetku),dolgi 53cm in obseg glavice 37cm.Refleksi in ostalo je vse v redu,so se kar načudli ko je kar sama držala glavico že tak močno ko je kravce paslaje kar ni hotla spustituser posted image .Naslednji pregled je pri 2.mesecu,ko je samo kontrola rasti in teže.

Plivit D3..no danes sem se pogovarjala o kapljicah z zdravnikom in te naj ne bi povzročale krčev,ampak AD3,ker krče povzoča vitamin A in ne D,zato imajo do 3.meseca te kapljice in šele po 3.mesecu dobijo AD3,ko je črevesje razvito in krči počasi izzvenijo,A vitamin pa pomaga zaradi vida.Tako je bilo meni razloženo s strokovne platiuser posted image .

Mozoljčki...no nam so tisti ta grozni že čisto izginili, sicer smo pa mazali 2-krat na dan s kremico ki nam jo predpisala pediatrinja.Imamo pa par belih pikic,ampak to nič v primerjavi kako je bilo.Pomagajo tudi sicer obkladki s fiziološko,da to hladi in posledično manj jih srbi.Tako da poskusite s tem še,medtem ko jih crkljate po par minutk.

Oblekice...ta teden sem že toliko oblačil pospravla,ker so ji premala.So pa zanimive te številke,res je odvisno od firme oz.kje kupiš oblačilo,ker nekatere številke so čist sfaljene in nekatera oblačila so nam 62 na knap,nekatera 56 pa večjauser posted image .

Rutina...že od prvega dne skoraj vsak večer imamo isti ritual, in sicer od 19.30 do 20.30 enkrat jo skopam oz.umijem,nahranim in uspavam.Sicer ima še krče tam do 22.00 zadnje dni in potem vsa zmatrana zaspi.Ponoči se še dvakrat zbudi.

No grem se zbuja,pa je zaspala 15minut nazaj,čez dan se tok matra s tem spanjem,kar nekaj se ves čas zbuja.Sem danes brala da naj bi imel čez dan 7 ur spanca in moja sigurno manj spi.

< Sporočilo je popravil _ada_ -- 8.5.2012 12:56:35 >

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Aprilčki 2012
11.5.2012 11:04:01   
krispin
Ojla mamice,

vidim da ste vse polno zaposlene oz. uživate kje zunaj na sončku (edino prav). Ta teden sva s tamalim krotila krče in tisoč in en način.
BioGaia kapljice mu pomagajo, ker je vsak dan malo boljše. Manj ga napenja, hitreje se spukca, ...
Koroške kapljice sem mu dala samo 2x, samo po eno kapljico in so pomagale praktično v trenutku. Pomoje ga umiri ogromna doza sladkorja, tko da mi niso preveč všeč in mu jih ne bom več dajala...
Tesno povijanje - hvala ovnica8 za tale nasvet, ker dejansko pomaga. user posted image
Topel trebušček - ful mu odleže če mu dam toplo pleničko na trebuh, včeraj sem ga slekla in ga tako položila na svoj gol trebuh... Glavno da je toplo in se takoj občutno sprosti.
Sprehodi - sprehajava se po makedamu in ga malo prešejka, tko da nekje na sredini sprehoda začne pukice spuščat. user posted image

Mozoljčki - jih imamo še vedno, ampak se že umirjajo. Hb se ni kaj dosti spraskal.

Oblekce - je pa res hec s temi številkami. Ene par majčk 54 mu je še prav, nekaj 60 premajhnih... Včeraj sem mu kupila ene kavbojke 62 in so ogroooooomne v primerjavi z ostalimi hlačami te številke... user posted image

Naš je včeraj s krajšimi prekinitvami prebedel večino dneva, do nekako petih popoldne, ko ga je končno zmanjkalo... Se pozna, da ga okolica vedno bolj zanima... Kar je čisto ok, ker ponoči spi kot top.

Šibam še jaz na sprehod. user posted image
Uživajte!

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?