|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 8:57:55   
klarcy
moj je samo prvi mesec vstajal in mi nosil otroka v posteljo, ker je bil itak doma. potem pa mu tudi ni prišlo na misel, da bi ponoči vstajal, ker ima zjutraj službo, jaz pa sem cel dan doma, kar se mi je tudi zdelo logično. sedaj pa itak nimava problemov z vstajanjem ponoči, ker mi mali spi od 9ih zvečer do 7ih zjutraj. in se vsi fino naspimo user posted image
drugače pa tudi jaz mojega ob vikendih malo bolj angažiram in pripravlja zajtrk in še kaj drugega postori. previja ga bolj redko, raje se z njim igra user posted image in tako je seveda očka bolj zanimiv in je mali čist srečen in nasmejan že ko ga zagleda, ko mene mu ni pa nič posebnega, ker sem cel dan z njim.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 9:56:02   
Arabella1
pozdravljene pupe

_vanilija_ user posted image user posted image jaz tudi začnem kar jokat, če vidim kakšnega ubogega otročka, najbolj pa me je bolelo srce na onkološkem v Ljubljani, kjer je veliko veliko preveč otrok user posted image user posted image lahko smo srečni in se vsaki dan zahvalimo, da imamo naše sončke zdrave.

_ada_ kaj pa če probaš peno od mustele, nam je pomagala, res pa da smo morali laske umiti več kot 3x, pa s pleničko mu vsakič zdaj zmasiram lasišče. Zaenkrat se ni nič temenc pojavilo.

smejanje: naš user posted image se smeje najbolj meni, potem user posted image , ostalim pa odvisno od volje, najbolj vriska pa če ga imam tako v naročju, da je v bistvu kot letalo in hodiva po hiši, takrat pa res prav vriska, pa zadnjič je tudi prav navdušeno se smejal, ko je sfirziral eno jagodo na terasi user posted image

obračanje: da bi se sam obrnil iz hrbta na trebuh se še ni zgodili, že bo, iz boka na trebuh se obrne, ko se igrava, še vedno pa je veliko rajši na hrbtu kot na trebuhu ni tak navdušen pastirček kot tvoja JožicaH user posted image

kajla: to kajlo smo imeli mi na začetku, pa smo jo morali zelo hitro dat ven iz zibke, ker je bil prav siten, ko ni mogel na hrbtu komot ležat z vsemi štirimi od sebe.

spanje in uspavanje: par dni nazaj se je zgodil prav čudež, naš user posted image je zaspal sam... po kopanju sem ga nahranila, ma ni kazal nič navdušenja, da bi on spal, je začel nekaj sitnarit, pa sem ga nesla v njegovo posteljico, mu vklopila vrtiljak in rekla, da že pridem nazaj, ko bo siten, pa ni bilo treba, ker je zaspal sam, ma to je bilo samo takrat, naslednje dni ni delovalo user posted image je pa danes spet podrl "spalni" rekord, spal je od 20ih do 6:55 user posted image potem sva malo klepetala, telovadila, ob 9ih je zaspal nazaj in sedaj še spi.

gh: bomo kar počakali do 6.meseca, čeprav vse none in pranone razlagajo, da mi smo jedli že pri dveh, treh mesecih ne vem kaj vse, čajček mu pa dajem, ker ga ima rad, na začetku ni maral, ma zdaj pa spije vsaki dan cca 300 ml.

arwen te čisto razumem... tu so isti, pa on bi sedel, pa bi jedel že pašto, pa bi ne vem kaj vse... najhujše pa je ko se lotijo pametovat takšni, ki svojih otrok niti nimajo....

anglistka, če sem te z mojim postom užalila ali karkoli prizadela se oproščam, niti pod točko razno ni letelo nate. Napisala sem samo moje ugotovitve glede naših znancev. Do tega sklepa niti ne bi prišla, če ne bi "pojamrala" enemu kolegu, ki mi reče: ja poznam to... je pri naših sosedih enako in veš kaj je najbolj žalostno, da je mama učiteljica. Šele takrat sem pomislila, da imamo med kolegi tri družine, katerih mame so učiteljice, za otroke pa žal ne morem reči drugega, kot, da so "divjaki"..... Ne vem mogoče imam jaz preveč visoka merila vzgoje ampak meni se ne zdi normalno, da pride družina na obisk, tamala dva razmečeta celo dnevno sobo (blazine po tleh, odeje po tleh), skoraj razstavita voziček, 4letnik začne cuzat dudo od našega user posted image , 7letnik se spravi pod igralni center, odpuli dol vse igrače, razmečeta vse, potem hoče igrat igrice na računalniku mu povemo, da nimamo igric na računalniku, je hudo užaljen, potrem gresta ven, dražita psa, tako, da se je kuža, ki je ponavadi čisto umirjena in prijazna drla kot jesihar, ko so šli domov.... starši njihovi pa nič, ne vem meni se to ne zdi normalno. Jaz se v njihovo vzgojo ne bom umešavala, pač naslednjič se bomo dobili na kavici v kakšnem bifeju... žal... aja pa še to, njun 7letnik si išče novo družino, ker ta tako slabo dela z njim, to je sam izjavil tu pri nas....
V petek je bila na obisku ena kolegica s tremi otroci (9,7 in 4 leta) pravo nasprotje, da ne bo pomote, otroci niso kot prilepljeni sedeli in bili tiho, daleč od tega, so se igrali, ma igrače potem pospravili, nobene trme, ok so popacali, ko so jedli torto, ma to jaz vse razumem, so otroci, se zgodi....user posted image

Ojej sej sem cel roman spisala user posted image

aja še eno vprašanje, kaj imate proti komarjem?

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 11:26:38   
Hinata

IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1
aja še eno vprašanje, kaj imate proti komarjem?


Hihi, jaz imam vse proti....sam ničesar, da nas ne bi pikali user posted image Naša je čisto popikana po obrazku, pa imamo lahko samo enega komarja v sobi...ji jo privošči user posted image mali....danes zjutraj me je en 6x pičil v roko...k sreči sem ga ujela. Ma ne vem, letos mi niso tako nadležni, čeprav smo dosti popikani...večino pikov niti ne srbi preveč, male pa tudi verjetno niti ne, pa tudi praska si jih ne....tako da zaenkrat jih samo lovimo, če jih slišimo :)

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 11:52:45   
danijela1987
da se po dolgem času še jaz javimuser posted image

proti komarjem imamo lučko, ki sem jo kupila v eleclercu - nekajšna neonska lučka, ki privabi komarje,mušice itd. in jih scvre user posted image . nobene kemije, je pa na drugi strani spalnice in jo imamo namesto lučke,da je v sobi rahla svetloba.

smo pa stari že skoraj 4 mesece (no,bomo čez 8 dni user posted image ), kok gre hitro čas naprej. je pa mala pravi dobrovoljček - vozička ne uporabljamo,ker ji ni všeč, imam pa ellaroo trak, v katerem uživa, saj vidi vse okrog sebe v isti višini, kot odrasli. je pa toook radovedna, vse mora videt ... uspavam jo še zmeraj na žogi, dudo ji dam samo za spanje, drugače je itak noče.

se je pa kakih 14 dni nazaj prvič obrnila s trebuha na hrbet - sem jo hecala z eno igračko, ko je pasla kravice in jo dvigala čedalje više, nakar se je prevrnila na hrbet user posted image hehe ... se je zasmejala in zdaj to vsak dan prakticiramo. user posted image

mi gre pa tašča vsak dan bolj na živce ... itak je vsa pametna - sta se zadnjič z njeno sestro menili, kok je mala razvajena, ko smo bili na pikniku in je pri njej začela jokat, ker je bila zmatrana in je imela vsega dost - zaspi pa povečini samo pri meni in včasih še pri mojem user posted image . če je ona pustila sina jokat, da ga je naučila, da je sam zaspal, še ne pomeni, da ga moram tudi jaz ...

eh, bo že ... bodite lepo user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 11:56:21   
anglistka
Arabella: Saj vem, da ni letelo name, ampak avtomatsko se me tak komentar dotakne, ker sem pač sama učiteljica. Ali bom zaradi tega pri vzgoji bolj pod drobnogledom? Seveda bom in to ni prijeten občutek. Ker če trgovka slabo vzgaja otroka, je pač tako kot je (kao ne zna boljše), ko pa učiteljica slabo vzgaja svojega otroka, pa je cel hudič. In to samo zato, ker je to prvo kar opazimo - starša učitelja. Učim kar nekaj otrok svojih kolegov in moram reči, da je povsem enako kot pri drugih starših, eni so zelo pridni in lepo vzgojeni, so pa seveda tudi taki, ko bi jih najraje za ušesa in nekam poslal. Takšne si imela tudi ti na obisku. Moja pa upam, da bo spadala med prve :)))

Komarji: Mi imamo komarnik na balkonskih vratih v spalnici in doma nimamo problemov s komarji. Na morju smo pač raid uporabljali, čeprav vem, da gre za kemikalije, ki ziher niso dobre za naša pljuča, ampak bolje to kot pa da smo vsi popikani.

Komentarji: Zdaj že po malem vsi pritiskajo ja, da bi morala že kaj drugega piti in začeti jesti gosto hrano, a odgovorim, da ne kaže interesa, da se samo namrdne, ko ji dam lubenico za lizat in da po vseh priporočilih ni nič narobe, če še nekaj časa samo mlekca pije. Imam pa namen začeti uvajati po pregledu pri pediatrinji 29.8.

Obračanje: S trebuha na hrbet ja, obratno pa še ne. Zdaj je itak imela cel teden "počitka", ker smo bili na dopustu s sestro in njenim fantom, kar je pomenilo, da je bila vseskozi na rokah. Na rokah pa se ne da obračati user posted image . Prava carta je.

Moška pomoč: Moj je tak tak pri tem. Včasih mi ful pomaga, drugič pa nič user posted image . Na dopustu je imel ful veselje in jo je skozi nekaj animiral, vsake toliko časa previl, jo nosil v vodo nogice namakat. Ko pa pride iz službe, pa ni tako zelo navdušen. Velikokrat skočim k mojima dvema za kako uro (sta ful blizu doma), da se malo spočije, ker je pol kar boljše volje in voljan pomagat. Me prav zanima ali dobim enak tretma, ko se vrnem v službo user posted image . Bi rada videla ja!!!

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 12:22:01   
Kurumba
Potem imam pa jaz ful srečo, moj se ful ukvarja z user posted image . In niti enkrat še ni rekel, da ima "zjutraj službo". Spodbuja me tudi, da grem sama kdaj kam, na kavo, fitnes, masažo. In ko je z njim sam, vidi, kako je to naporno in ceni moje delo user posted image .

Ponoči je pri nas še vedno ful naporno. Kako dosežete, da vam spijo od 20h, 21h do 7h??? Meni sicer zaspi med 20 in 21h, ampak potem je prva budnica že 23.30. In se kar zbuja in zbuja, tudi vsako uro. Pa še včasih je samo pojedel in zaspal nazaj, zdaj pa se zbudi, ko ga prestavim v njegovo posteljico in ga moram božat, umirjat, še enkrat vzet k sebi. Se bojim, da se zbudi in ne zna zaspati nazaj sam brez joške. Tiste, ki jih čez dan uspavate z joško, a ima to vpliv na nočno zbujanje? Čez dan zaspi samo na joški in še to se vmes skos priklaplja,drugače se zbudi in je siten. Tako da ali ga priklopim vsakič, ko se zbudi in spi naprej, ali pa ne spi in je siten. ampak se mi zdi da je zdaj čez dan tako navajen joške, da tudi ponoči hoče zaspat na isti način.

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 12:24:35   
Arwen_84
Pozdravčke še iz vročinske Primorske,...

joj, tu je za crknit user posted image , sopara, vlaga...če nebi ven pogledala bi mislila, da sem v deževnem gozdu.

No, malo da pokomentiram:

moj user posted image : res, nimam kaj pripomnit...takih pomoje ne delajo večuser posted image On čim pride domov vzame malo in je z njo...se igra, telovadi, igrata klavir, jo previje, preobleče če treba in gre z njo sam na sprehod, zvečer jo drži v banjici on, jaz jo obrišem in oblečem, on pa rito zrihta pol...potem jo prinese k meni v pojstlo on pa pol vse pospravi in naredi vsa gospodinjska opravila kar meni ni ratalo (pospravi pomivalni, da prat perilo, obesi...) jaz se ne spomnem kdaj sem nazadje jaz obešala perilo ali dala prat stroj - pomoje že ene 3 leta ne....Ko je doma čez teden (2x dela od doma) in čez vikend jo zjutraj vzame on, jaz pa odspim še 2h...aja, ponoči on vstaja in mi jo gre iskat in prinese v pojslo že čisto od rojstva...pa se tudi zbudi ob 5.15 in gre delat v Lj...zdej se nama zbudi itak samo ob 1h ..on zaspi takoj nazaj, ko jaz dojim...in ga potem zbudim da jo prestavi nazaj...tko, da se jaz sploh ne dvignem iz pojstle...on ima ful trdnejši spanec in zaspi v 2min nazaj...jaz pa rabim 30min tudi, ker se cela razbudim pri tem prestavljanju...pa še on to dela od začetka in jo iz hrbta (kot zaspi na moji pojstli) prestavi na trebuh v njeno brez problemov...jaz sem vedno mogla potovit vajo, ko je bil on od doma...Tko, da se ukvarja z njo 100% in mu še nikoli nisem nič mogla očitat ali karkoli se nad njim pritožit....Ja, res je da sem jaz doma in on gre delat...ampak spanec je za oba enako pomemben - jaz sem tudi cel dan pol z user posted image in vse vemo, da ni to kot dopust a ne. V glavnem res brez pripomb, super.

komentarji: mah, ja...pustimo stat. Tko, kot ste napisale nevem, če so bli takrat res tako drugačni cajti...mi reče kdo, da zdej ful kompliciramo z vsem...nevem meni, to da se jo pravilno drži in da zaenkrat samo dojim zdi še najmanj komplicirano od vsega. Res je, da so začeli vsi ful hitro z GH ampak nobena ženska v familji ni polno dojila, AM je bil kar drag...tko, da na kmentiji so itak dali prekuhano kravje mleko ostali so pač čimprej začeli z raznimi juhami....No, moj polbratec je bil izključno dojen do 13 meseca - se mi tudi zdi pretiravanje ampak tako so se očitno odločili in zdaj ni čisto nič narobe z njim.

Že na splošno se mi zdi, da vse nekam hitimo...v razvojno smer, uvajanje GH, ....pač kot da bi nekako rade šle stopnje višje, pa nevem niti sama še zakaj...verjetno je malo ''dolgočasno'' glede na to, da smo skozi z njimi in bi kar potihem rade, da se vse nekam premakne...ampak naši user posted image niso niti še na 1/2 poti kot so bli v maternici pa so že ''bombardirani'' z vsemi možnimi zunanjimi vplivi. Eni so mi že takoj na začetku rekli naj uživam dokler je tko mičkena - pa je blo meni tak napor in sem komaj čakala, da le začne ''nekaj delat'' - zdaj, ko sem tu pa se že pog. kako bo kako bo sedela, hodla...in na koncu bo res tako hitro pel čas, da bomo tik pred službo in ''jokale'' kako nam je bilo lepo. Nevem, to je moje skromno mnenjeuser posted image

komarji: ah, ta nadloga res. Doma smo jih kar uspešno zatrli...no, imamo komarnike naštimane pa tisto v elektriko damo zvečer...tko, da jih v spalnici ni in tudi naša ni bila popikana...dokler nismo šli k mami spat in so jo seveda napadli...ima 4 pike, ta na nogici pa je kar velika bulica prišla...ji mažem z fenisitilom, ma upam ni nič hujega. Joka nič bolj ne, da bi rekla da ji gre mogoče kaj na živceuser posted image . Mene sploh ne pikajo, tko da nimam pojma kako nadležno je pol touser posted image

smejanje: a naša se smeje vsakemu samo, da jo pogledauser posted image če jo še malo ogovori, pa sploh. Smeje se na glas samo, če se kaj z njo počne - recimo daje njene rokice na naše ustnice, ali se jo ima dvignjeno pred nami ...ali pa ko vozi letalo na mojih golenih...drugače vriska sploh ne (razen ko se joče - se pravi negativno), pa tudi čebljat je nehala...imela je obdobje ''vožnje motorja'' je skozi z usti brrr delala in slino ven pljuvala (zraven balončke delala), zdej pa se je tudi to umirilo...in več al manj samo nekaj ''govori'' ko je bolj živčna ali se pa da na bok, obe roki tlači v usta in ''poje'' neke čudne molitvice.

Nič, mala spi že 30min jaz pa tu vidim namesto da bi šla malo zalegnit.

Lepo se mejteuser posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 12:25:33   
Arwen_84
Pozdravčke še iz vročinske Primorske,...

joj, tu je za crknit user posted image , sopara, vlaga...če nebi ven pogledala bi mislila, da sem v deževnem gozdu.

No, malo da pokomentiram:

moj user posted image : res, nimam kaj pripomnit...takih pomoje ne delajo večuser posted image On čim pride domov vzame malo in je z njo...se igra, telovadi, igrata klavir, jo previje, preobleče če treba in gre z njo sam na sprehod, zvečer jo drži v banjici on, jaz jo obrišem in oblečem, on pa rito zrihta pol...potem jo prinese k meni v pojstlo on pa pol vse pospravi in naredi vsa gospodinjska opravila kar meni ni ratalo (pospravi pomivalni, da prat perilo, obesi...) jaz se ne spomnem kdaj sem nazadje jaz obešala perilo ali dala prat stroj - pomoje že ene 3 leta ne....Ko je doma čez teden (2x dela od doma) in čez vikend jo zjutraj vzame on, jaz pa odspim še 2h...aja, ponoči on vstaja in mi jo gre iskat in prinese v pojslo že čisto od rojstva...pa se tudi zbudi ob 5.15 in gre delat v Lj...zdej se nama zbudi itak samo ob 1h ..on zaspi takoj nazaj, ko jaz dojim...in ga potem zbudim da jo prestavi nazaj...tko, da se jaz sploh ne dvignem iz pojstle...on ima ful trdnejši spanec in zaspi v 2min nazaj...jaz pa rabim 30min tudi, ker se cela razbudim pri tem prestavljanju...pa še on to dela od začetka in jo iz hrbta (kot zaspi na moji pojstli) prestavi na trebuh v njeno brez problemov...jaz sem vedno mogla potovit vajo, ko je bil on od doma...Tko, da se ukvarja z njo 100% in mu še nikoli nisem nič mogla očitat ali karkoli se nad njim pritožit....Ja, res je da sem jaz doma in on gre delat...ampak spanec je za oba enako pomemben - jaz sem tudi cel dan pol z user posted image in vse vemo, da ni to kot dopust a ne. V glavnem res brez pripomb, super.

komentarji: mah, ja...pustimo stat. Tko, kot ste napisale nevem, če so bli takrat res tako drugačni cajti...mi reče kdo, da zdej ful kompliciramo z vsem...nevem meni, to da se jo pravilno drži in da zaenkrat samo dojim zdi še najmanj komplicirano od vsega. Res je, da so začeli vsi ful hitro z GH ampak nobena ženska v familji ni polno dojila, AM je bil kar drag...tko, da na kmentiji so itak dali prekuhano kravje mleko ostali so pač čimprej začeli z raznimi juhami....No, moj polbratec je bil izključno dojen do 13 meseca - se mi tudi zdi pretiravanje ampak tako so se očitno odločili in zdaj ni čisto nič narobe z njim.

Že na splošno se mi zdi, da vse nekam hitimo...v razvojno smer, uvajanje GH, ....pač kot da bi nekako rade šle stopnje višje, pa nevem niti sama še zakaj...verjetno je malo ''dolgočasno'' glede na to, da smo skozi z njimi in bi kar potihem rade, da se vse nekam premakne...ampak naši user posted image niso niti še na 1/2 poti kot so bli v maternici pa so že ''bombardirani'' z vsemi možnimi zunanjimi vplivi. Eni so mi že takoj na začetku rekli naj uživam dokler je tko mičkena - pa je blo meni tak napor in sem komaj čakala, da le začne ''nekaj delat'' - zdaj, ko sem tu pa se že pog. kako bo kako bo sedela, hodla...in na koncu bo res tako hitro pel čas, da bomo tik pred službo in ''jokale'' kako nam je bilo lepo. Nevem, to je moje skromno mnenjeuser posted image

komarji: ah, ta nadloga res. Doma smo jih kar uspešno zatrli...no, imamo komarnike naštimane pa tisto v elektriko damo zvečer...tko, da jih v spalnici ni in tudi naša ni bila popikana...dokler nismo šli k mami spat in so jo seveda napadli...ima 4 pike, ta na nogici pa je kar velika bulica prišla...ji mažem z fenisitilom, ma upam ni nič hujega. Joka nič bolj ne, da bi rekla da ji gre mogoče kaj na živceuser posted image . Mene sploh ne pikajo, tko da nimam pojma kako nadležno je pol touser posted image

smejanje: a naša se smeje vsakemu samo, da jo pogledauser posted image če jo še malo ogovori, pa sploh. Smeje se na glas samo, če se kaj z njo počne - recimo daje njene rokice na naše ustnice, ali se jo ima dvignjeno pred nami ...ali pa ko vozi letalo na mojih golenih...drugače vriska sploh ne (razen ko se joče - se pravi negativno), pa tudi čebljat je nehala...imela je obdobje ''vožnje motorja'' je skozi z usti brrr delala in slino ven pljuvala (zraven balončke delala), zdej pa se je tudi to umirilo...in več al manj samo nekaj ''govori'' ko je bolj živčna ali se pa da na bok, obe roki tlači v usta in ''poje'' neke čudne molitvice.

Nič, mala spi že 30min jaz pa tu vidim namesto da bi šla malo zalegnit.

Lepo se mejteuser posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 17:08:15   
frinina
ojla punčice,

še tukaj na kratko...zdaj se še na FB kaj zmenimo :-).

Spanje: pri nas je zadnji teden super. Prej je mali zaspal izključno leže na joški in me je ta način že kar mučil, kar naenkrat pa mi je začel spat na rokah pri nočnem obroku. Potem ga položim v njeovo posteljico in spi... prvo bojenje ob 2.30 drugo ob 5.30 in nato pancamo do nekje pol devete zjutraj. Zdaj se naspimo.
Tri dni spimo že vsi štirje skupaj. Smo si kar postlo in tavelikega še v spalnico postavili (tudi on me rabi še očitno zelooo) in tako zdaj spimo skupaj. Prej sta mož in starejši spala posebej. Mož zaradi naporne službe, sinko zaradi šole.

zobki: ti nas pa res matrajo zadnje dni. spanja čez dan je bolj malo. dlesni ful napete.... komaj čakam da kaj pokika. Čez 10 dni bomo stari že 5 mesecev user posted image .

vzgoja: ojej, eni otroci so ven iz vraga. Arabella, te čisto zastopim...enako izkušnjo sem imela tudi jaz... jokala sem se ko so odšli in rekla nikoli več teh domov na obisk. Sinova soba je bila popisana po steni (mislim kdo to oči otroke) pa sta bila oba starejša od mojega. Pa itak smo se preselili čisto na novo takrat in mi je bilo zelo hudo. Za našega starejšega rečejo vis da je zelo olikan in deluje zelo odraslo...lemalo počasen je včasih in moreš kakšno strav ponoviti tudi do 5x.

tašča: že dolgo je ne poslušam več in delam tako kot se meni zdi prav. (pri eni uhi not, pri drugi ven). Nimam se časa obremenjevat še z njenimi komentarji. Moja je bolj fina...

jutri imamo že drugo cepljenje. upam, da bo brez težav in jokanja....

javim jutrikako pa kaj smo..

lp

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 20:32:40   
Aprilcek2012
Že par dni hočem kaj napisat na forum, pa mi je vsakič napisalo Timeout expired, potem sem pa obupala user posted image

Za nami so zelo naporni trije dnevi, Aljaž praktično nič ne spi čez dan, pa nebi imela nič proti, če bi bil dobre volje, ampak on je slabe volje, zeha kot zmešan, zaspat pa ne. Občasno mi uspe, da zaspi na joški, ampak spi samo 20 min. Pa ponavadi zaspi v avtu (običajno se vozimo ravno kakšnih 20 min kam). Včeraj je zaspal v vozičku, spal 20 min, potem pa se je začel dret, kot da ga dajemo iz kože. Zvečer je pa po novem tako, da zaspi na joški, se zbudi točno čez 40 min, začne na polno jokati, ga dam še enkrat na joške, pocuclja kar se je nabralo v tem času in spi do 5ih ali 6ih zjutraj. Ne vem kaj je to fora??

Drugače pa vidim, da imamo vse čisto iste težave. No meni moj oči teži, kdaj mislim tamalemu začet dajat kravje mleko, pa mu rečem, da se mi zdi brezveze, ker imam svojega dosti, pa mi reče, da jaz sem ga pa pila že od petega dneva dalje. Zadnjič smo bili pri starih starših od mojega in je od tamauga prababica skoz govorila, da je žejen. Sem rekla, da sem pozabila flaško in je potem rekla, da nej z žličko probavam in še kar vztrajala, da je žejen. Sem rekla, da sej je lihkar pil mleko. Pa je rekla, da če ona spije kozarec mleka zjutri, da je ful žejna in more še pol litra vode čez spit. Uglavnem vode mu potem nisem dala, sam kregat se pa tudi nočem, ker to niso moji sorodniki. Enkrat prej, ko smo bili tam, sem imela s sabo vodo, moj mali je pa tak, da sprejme res vse in je seveda pil vodo, potem je pa skoz bruhal. Aja pa tašča je enkrat zanč, ko smo jedli sladoled rekla, da ona bi mu pa kar malo dala. No zdej smo jedli pa čevape in pomfri, pa je spet rekla, da bi mu kr dala. Aja pa teta je rekla, da nej mu začnem kakšne pudinge dajat. Ahhhh škoda besed. Bi si prej mislila, da bojo spodbujali, da čim dlje dojiš, ne pa da čimprej nehaš? Ker tudi rečejo, da včasih so dojili do drugega leta starosti. Ok to se tudi meni zdi pretirano, ampak sej golaž/jota pri treh mescih tudi... Zakaj bi morali riniti v eno ali drugo skrajnost? No jaz mislim, da tolk hočejo, da začnemo dajati še kaj drugega, da jih bodo lahko oni pitali. Se mi zdi, da jim to ful pomeni... Pomoje sem jaz začela dajati te kašice samo zato, da lahko rečem, da zdej pa že kašice dajemo.

Glede pomoči user posted image - bolj malo pomaga, ampak sej ga razumem, je res zmatran od službe. Čez vikend je ful bolj priden, tako da jaz se ful veselim vikendov in praznikov user posted image Ampak zjutri, ko se mali zbudi, greva kar v dnevno, da se moj lubi naspi (je bolj zaspanko) in potem mi je res v pomoč. Ponoči spi kot top, tako da se mi zdi brezveze, da bi ga zbudila, da gre po tamalega, če sem pa že jaz budna. Se mi pa obvezno zgodi, da če se user posted image zbudi pred 4 uro zjutraj, sem tako "trčena", da potem, ko ga podojim in nesem nazaj v posteljico, zaspim, pa se zbudim čez nekaj časa in se ustrašim, da mi je padel na tla.

Mah sej sploh ne vem, kaj sem hotela še pokomentirati, ker mi ni uspelo pisati na forum, no sej se bom že spomnila user posted image

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 22:07:55   
cacao
No da se še jaz malo oglasim. Ma skoz hočem kaj pokomentirat, pa ste tko pridne s pisanjem, da vse kar uspem je samo branje. Zdaj pa sploh, ko imamo dvojno branje, še na Fb. Tam so pa še slikce zraven, in potem tako zasanjano gledam vse te knedlčke, da vas moj prosti čas kar gre user posted image

Ah mi imamo pa ups and downs-e. So dnevi, ko je mali tok priden, lepo spi in se smeji in dela lumparije. Ne vem, prejši teden smo s spanjem ponoči lepo funckionirali, smo ga prestavljali in se je zbujal dvakrat. VSe OK. Tud spali smo do 6.30 oz 7h. To je blo za naju fuul dobr, ker je imel pred tem neke prebliske in se je zbujal ob 4h, 5h, pa kr ni hotel več spati. Joške ne- potegne parkrat,potem pa kr v luft gleda... in ze vidim, da je konc s spanjem.
Pa smo imeli v cetrtek pediatra in ponovno cepljenje.. in evo ga, spet imamo zrušen ritem. Zbuja se vsak dan ob 5h. Ne glede na to kdaj ga dava spat. Poiskušava, vsak dan drugo uro. Včeraj sva ga dala, 1.5h kasnej spat.. ampak ne..točno ob 5.15 se je zbudil. Joooj res bedno. Pa v resnici vem, da bi še spal, ker na polno zeha. Ampak ne, on mora vsat se neki igrat, pa zraven pizdit.. ker ni 100 % (ker bi se spal, .. ampak ne bi user posted image ). Aja, če ga po rokah nosiva ne pomaga.... ga morva uspavat kake pol ure. Te gleda kot čukuser posted image
Zdaj samo čakava da bo to minilo. Se sprašujem, zakaj? Kako smo pa prej lahko spali se do 8.30 ? In to še kak mesec oz 3 tedne nazaj??? Če bi res potreboval manj spanja, pol bi verejtno podaljšal če bi ga dali kasnej spat. Ampak ne, on se zbudi vsak dan ob isti uri. V spalnici je pa tudi temno, tko da ga nej ne bi zmotila kaka svetloba... svašta res. Nej to že mine, ker pol samo čakava kdaj bo tečka, da gremo nazaj spat. Ampak mojuser posted image gre polkar direkt v sluzbo.. tko da ja ima kar podočnjake.. spat pa zvečer itak ne greva pred 22.30. Pač tud če že imava takšne plane.. nama nekak ne rata.

Drugače, je pa kar malo dobil na teži zadnji mesec-samo 600g. Pediatrinja ni nič paničarla, pač je rekla da je bolj drobižek in da se super tako fizično kot umsko razvija.. in zato ni nobenega razloga za paniko. Ma čist je bila impresionirana, ker je tamal tak firbec, jo je celo pretipal po obrazu, rokah.. user posted image Celo njeno ordinacijo sva mogla pogledat.. samo opazoval je.. user posted image
Da ne govorim, da je bil tam en otroček večji in malo starejši od našga, ki je kar cel pregled in čakanje nanjga prespal ???? No to je pa pri nas res nemogoče!!!!

Aja kljub temu, da je toliko malo pridobil na teži ni nič težila z dodajanjem ali ap z GH. Ampak sem sama izrazila željo po GH. Ker kot sem rekla, se mali res noče več dojit, oz samo kadar njemu to paše. V javnosti in ali pa kje drugje imava kar težave, ker ga res vse zanima,in hitro zmoti. Čim pride kdo mimo se mi odtrga od bradavice in gleda okoli. Pa včasih ga je res težko prepičat da bi nazaj jedu. Mislim,. čist odvisno je. Vsekakor ga pa nikor ne morem posiljevati. Se začne jokat. Čudno res, ko je bil pa dva mesca star me je pa skrbelo ker je preveč na joški... ah tud nikol nisem srečna user posted image
No zato zdaj želim počasi uvesti GH. Jutri pride patronažna, da mi malo razloži. AJa pa še to, je rekla, pediatrinja, da komot lahko začnem, da je med 4-6 mesecev idealen čas. Da so včasih mislili, da po 6 mesecu, ampak da se je izkazalo da to ni OK, ker potem otroci postanejo preveč izbirčni. Tako da je treba ujeti pravi trenutek in pač naj se okušanje začne. Je rekla tudi, da eni otroci hitro zagrabijo GH, drugi pa lahko tudi šele pri 9. mesecu.

Glede pomoči mojega user posted image .MOram rečt, da mi res kr pomaga. Zdaj mava že kake 10 dni tak ritaul, da ga daje vedno on spat. Jaz ga podojim in umirim tamalga, pol ga dam pa njemu. On ga še malo nosi in odlaga dremotnega v posteljico. Seveda se prda mali, ampak uspe zdaj ze v drugo. No dons je v prvo, je pa vse odvisno od tega kolk je zmatran in kolk se mu da upirat user posted image .
Pomaga mi tud pri kopanju. Prvi del opravim jaz, da mu umijem ušeska, obrazek in telo s krpicami.. pol ga kopava skupaj, ker se mamo ful luštno.. in se ful smejimo.. potem pa onadva nadaljujeta z oblačenjem, nego lulčka (to sem mu čist prepustila, sem rekla- to je pa tvoja stvar,.. jz se na to ne spoznam tok user posted image )
Res sem si želela, da masta onadva tud en svoj obred in tko da ga bo on dajal spat se mi zdi super in bosta brala pravljice.. upam, da se bo razvilo v kej tazga.

Mamo pa drugač grozen problem s tem vozičkom. Smo pribal vse lupinico, in smo šli na makadam- sem mu pela in ga gledala, tresla zraven.. ampak ne- enostavno to je histerično dretje.Tako se joka,prou s solzicami.. groza res. Prejšni pon sem si rekla, vztrajaj in sem vztrajala.. eno uro. Eno uro se je jokal.. groza. Vmes sem ga itak vzela ven in potolažila-tud z joško.. dala nazaj.. spet jok. Pa smo probal še z športnim delom..ista zgodba.Ma ne vem to dretje, me pol čist iztiri in sem cel dan pol čist živčna.Sem poklicala mojga user posted image nej pride iz službe, ker sem preveč znervirana in ne morem bit dobra mama user posted image Ma take eksperimente bom počela samo kadar bova oba doma.... je preveč tvegano. A ma kera kak dober nasvset glede tega vozička??

Pa še to, tiste k se vam otroci radi pestvajo tud po drugih rokah, ste lahko ful vesela. Moj izključno pri meni in mojemu. Je res bedno, ko si ga babice obupno želijo pestvat..njemu pa res ni. Ma nasplošno mu ni do pestovanja, razen kadar mu jaz kej razkazujem v stanovanju al pa v parku.. ali pa ko ga uspavam.
No zato so men vsi ti obiski pri prijateljih ful naporni. Ker bi ga vsi imeli po rokah, njemu pa ni. Igrat se tam običjano noče, ker je preveč drugih stvari.. in je zato vse na meni. Odpočijem si res ne.. res sem ful bolj zmozgana kot če sem doma.

Še tole glede tašč in nasvetov.Ah tud mi jih mamo na pretek. Pri moji tašči sta oba otroka spala že po prvem mesecu od 22h do 6h zjutraj.Moj sine se pa rad zbuja in imeli smo obdobja ko se je neprestano zbujal in imaš pol res ob takih komentrjih občutek, kot da ti pa kej narobe delaš.

Drugače pa je moja babi tolk smešna res. Nikakor ji nismo mogli dopovedat, da je dojenje dovolj za prvih 6 mesecev. Pri mojem nečaku je vsakič ko smo meli nedeljsko kosilo neki težila s tem in mu je dala solatko. Pa mi vsi... babi!!! Ona pa samo na ustnico mu jo bom dala, da jo bo občutil... hahaha. Ma res, se samo nasmejiš, mali je imel pa že pri 3 mesecih solatko na ustih, da jo je občutil. Samo, da je bila srečna.

Aja tud meni gredo na živce te primerjave. Moj tast skoz neki teži stem, kok je mali gibčen in da bo tko kot njegov oči hitro shodil ze pri 9. mesecih. Kar nekaj, res. Pa mu rečem, da bo že k bo in da eni se pa ustavijo in se ful dolgo plazijo, dokler niso 100 % in potem shodijo. In da je najslabše, da otroka silimo v nekaj, za kar še ni sposoben. Ahh, se mi res kr kocine naježijo. ker res nisem tekmovalen človek in mo to niti malo ne pomeni, samo da bo zdrav. Tast je pa tak, more bit najboljši v vsem.. in itak tud njegov vnuk more bit tak.Medtem,ko bi lahko on res vedel,glede na to da je njegova hčerka shodila pri 16. mescih, sin pa pri 9. Je pa ona ful prej govorila, kot on. Pač eni se prej umsko razvijejo drugi pa fizično.In vsi pa se.. in jaaa!! to me pojezi, ker kr vsakič to neki omenja. KOlk bo on hitr shodil..user posted image

tko da še jaz mal skritiziram... tele taste,tašče...

Sem pa včeraj malemu kopila tale lonček ( je že od 4.mescanaprej) in neverjetno mu je ful všeč.Skoz cuza tist konček in se začudi ko pride nekaj ven. Samo že to je nekaj da ima rad po ustih.Ker cuclja od flaše sploh ni maral, čeprav je mleko ven teklo.
http://www.tommeetippee.co.uk/product/first_sips_cup/

evo, dost bo.
šibam spat.

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: Aprilčki 2012
20.8.2012 22:30:12   
JozicaH
Najprej, da spet ne pozabim in še tu povprašam... Naša je prerasla lupinico. Ko jo posedem, z rameni sega čez začetke paskov. Imam lupinico Maxi Cosi Pebble, kjer se ramenskih paskov ne da prestaviti višje. Če ji paske zategnem, ki tišči ramena dol, tako bolj zrahljam in jo bolj poležem, upajoč, da ne bo nič narobe in razmišljam o nakupu novega avtosedeža, št. 1. Vendar pišejo/pravijo, da za ta sedež bi mogla že samostojno sedet. Naša pa, čeprav je že zelo močna pokonci, ne bi rekla, da sedi sama. Tudi glava še ni 100% pokonci. Vem, da se št. 1 tudi poležejo, zato mislim, da bi jo lahko dala tja. Tako da zdaj ne vem, kaj naj naredim oz. koga sploh vprašati. Pediatrinjo? Patronažno? AMZS? user posted image Ima katera podoben problem, glede na to, da je kar nekaj aprilčkov velikanov?

Drugače pa smo pridni, naša spi spi in spi, spet 3x čez dan (skupaj 5-6 ur), res pa je, da ne hodimo v tej vročini nikamor in ima čas spat, ko ji zapaše; ponoči pa je začela spat dlje, 7 ur v kosu, odkar sva prišli domov s počitnic pri mami. Edina razlika od prej je, da pred kopanjem poje nekaj žličk kašice "Good night" za zmešat z vodo od Hippa in da je zdaj zaspana prej in zaspi že ob 8h (prej je ob 9h). Danes sva probali korenček, pa ji ni preveč všeč. Jutri bova ponovili vajo :) Res pa je, da ga nisem čist razkuhala, v bistvu sem ga kuhala na pari, pa je ostal čvrst in se ga ni dalo čist zmiksat. Verjetno so jo motili ti mali koščki, ki pa res niso bili veliki.

Moj dragi je bil na začetku bolj faulast, kar malo se je je bal, tako da sem mu jo mogla kar porinit v roke, pa flašo. Previl jo je šele, ko mene ni bilo doma in je bila nuja. Pa tako se je otepal previjanja, sploh je rekel, da ko bo pa pokakana, bom pa jaz. In kot zanalašč, ko jaz kam grem, ravno takrat se pokaka user posted image , kot bi vedela. Večkrat tud kak dan ne gre, špara za atija, ko bosta sama :) zdaj mi reče, če ne gre kakat naša miška, naj kam grem, bo sigurno pokakana! Torej, prvi mesec, dva sem bila bolj ali manj sama za vse, čeprav je bil doma. Saj ne, da bi mi bilo težko, ampak enostavno sem na trenutke pregorela. Potem sva se usedla dol in se pogovorila in sem mu povedala, kaj pričakujem od njega. Pa tud sama sem se mogla navadit, da on dela stvari, ki sem jih jaz prej, da niso cote po moje obešene, ampak je glavno, da so suhe. Da niso tako zložene, kot bi jih jaz, ampak so zložene. Skratka, ker je za oba to novo, sva mogla na novo vzpostavit gospodinjska opravila, to pa zato, ker jaz rada pospravljam, perem, kuham, pomivam... nikol mi ni bil problem, ker sem si vedno želela urejen domek, družino... Ko pa me je v križu vsekalo je pa končno dojel, kaj vse sem počela, koliko dela je z malo in z domekom... Zdaj je priden, zelo. Večkrat tudi sam kaj naredi, posoda, cote, smeti, sesanje so njegove stvari, malo ima, ko jaz kam grem in me tudi naganja, naj grem sama kam in običajno grem samam v tavelike nakupe, pa na kolo tu pa tam. In tako mi je tudi bolj všeč, da tudi otrok vidi, da vsak nekaj počne. Ko pa sta sama, pa poslušata glasbo, plešeta, pojeta, kajpavemkajše... Ko pa smo vsi skupaj, pa ko se on z njo ukvarja, se njemu veliko bolj smeji. In poje ji smešne pesmice, ki si jih sproti zmišljuje, tako da še jaz zraven umiram od smeha :)

Dost zaenkrat in hvala za vaša mnenja glede lupinice!

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 8:49:37   
danijela1987
a je možno, da se dojenčku po cepljenju sesuje ritem za spanje? imeli smo prvo cepljenje 8.8. - pred njim je ponoči manca spala 4-5 ur v kosu, potem pa se je zbujala in ob 6h sva vstali. zdaj spi 2,5-3h v kosu, potem pa se zbuja. od cepljenja dalje ni spala več kot 3h v kosu. posledično sem zmatrana kot konj ... druge reakcije (če lahko temu rečem reakcija) na srečo ni bilo ...

bodite lepo in uživajte kje v senčki user posted image

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 8:58:07   
danijela1987
aja ...

z GH bomo začeli po dopolnjenem 5 mesecu, zaenkrat obe uživava v dojenju user posted image . kolikokrat ve dojite? mi se včasih samo crtamo, včasih pa požrešno jemo - cca 12x na dan. heheuser posted image

drugače pa moja tašča ne more verjeti, kok se mala fajn razvija in kok je radoveden otrok. je pač ogromno po rokah (večinoma pri meni) in mora skoz gledat okrog. in se cel čas normalno pogovarjam z njo ... sta nam tast in tašča kupila voziček (sem hotela rabljenega, vendar nista pustila, ker je to prva vnukinja), pa se noče voziti notri ... ni govora ... me zanima, kakšna bo reakcija, ko bo izvedela, da sva kupila ellaroo trak za nošenje user posted image . ona pač komaj čaka, da bo šla lahko z vozičkom na sprehod - sam kaj, če manca noče bit v njem. pustila je pač ne bom jokat, ker je to proti mojem prepričanju ... tok da bo tašča še čakala, da se bo šla lahko postavljat z vnučko po ulici ... user posted image najbrž takrat, ko bo že hodila user posted image

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 12:05:28   
cacao
Danijela, tud jaz se sprašujem ali cepljenje vpliva na ritem spanja. Pomoje ne, samo pri nas se je že po prvem cepljenju zrušil, je ponoči rogovili in smo rabili dva tedna da smo ga ponovno osvojili. Evo zdj je bilo pa spet cepljenje in spet zrušen spanec. Dons spet 5.00 auf. Pred tem smo se pa zbujali tudi ob 8.30. Zaboga to je 3 ure in pol manj. Itak da sva oba čist zmozgana.. Čeprav si ne znam razložit kako vpliva cepljenje na spanje.. ???

Drugač sta si pa tvoja punčara in moj sine zelo podobna. Noben ne mara vozička in moj je tud tok radoveden. Samo gleda okoli in gleda. Imam pa tud jaz vse sorta nosilke, in sem se prav pri fizioterapevtinji pozanimala, naj bi bile štorklje in sleepy wrap ali pa ta tvoj trak ful OK. Niso pa ok kengorujčki, ker so mali preveč naravnost postavljeni. Kengorujčki samo za kratke razdalje 15-20 min. Ful sem jambrala fiziteraoevtki da ne mara vozička, pa je rekla da je lahko v teh nosilkah do drugega leta user posted image Nič tazga se ji ne zdi... čš kdo sploh rabi voziček user posted image
Ja jz sem kr razmišljala da bi moj voziček prodala in pol kupila samo marelo.. ker ta je čist preogromen, glede na to da notri zdrži 10 min, toliko da kolikor so mu zanime igračke.Čeprav se še vedno tolažim, da mogoče ko bo pa samostojno sedel, bo pa boljš in bo lahko gledal ven in mu bo zanimivo..

No bomo vidli.

Jožica H, jz nimam pojma o teh lupinicah. Mi imamo tako da se da štimat višino trakov... Pokliči pediatrinjo in amzs.. in nekdo ti bo že znal kej uporabnga povedat.

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 13:28:01   
JozicaH
Sam tok... paske se da zvišat na naši lupinici, le da jaz nisem vedela kako. Prav skrito je :) kakorkoli, rešili problem. Sem pa poklicala v baby center,, kjer mi je prijazno razložila zadevo. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 14:13:35   
Kurumba
Mi bomo pa iz lupinice počasi odstranili tisti notranji nastavek.

Moj user posted image je ravnokar odspal 2 urici. Vse bi bilo ok, če ga ne bi morala vmes 6x uspavat nazaj. Zaspal na joški, joško nadomestila z dudo, spal 5 min, začne jokat še v spanju. Nazaj k njemu, ga objamem, dudo noter, zaspi za pol ure. Spet začne jokat v spanju, užaljen, ker mu hočem podpurit dudo, hoče joško, Zaspi na joški, zamenjam z dudo, zaspi za pol ure... A se še komu dogaja, da začne jokat še preden se zbudi? Zakaj? A v spanju ugotovi, da ni več joške? Potem imam samo 2 opciji: ali se zbudi do konca že po 5 minutah spanja in ni naspan in je siten, ali pa spi 2 uri s takimi zbujanji in mu skos dajem joško. To ni niti kul niti normalno. se ful bojim, da so njegova pogosta nočna zbujanja povezana s tem, da rabo joško za zaspat, kaj mislite? Včeraj se je prvič zbudil že 22.30, vsak dan prej. A tiste, ki ga čez dan uspavate z joško, vam čez noč spijo ali se tudi tako pogosto zbujajo kot moj?

Danes bom pri prvem nočnem zbujanju poskušala mu dat AM namesto joške, me zanima, če se res zbudi zaradi lakote ali zato, ker ne zna sam zaspat nazaj brez joške. In zanima me, če bo po AM kaj dlje spal drugo rundo. Se bojim, da mleka imam sicer dovolj, ampak, da ni dovolj "bogato"???

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 15:37:48   
Arwen_84
Zdraco punce,

lupinca: mi imamo tudi maxi cosi pebble...in imamo trakce na najvišji stopnji...sem ji pa zadnje dni dala not še tisto blazino za pod rit, ki smo jo pred 2 mesecema že ven vzeli, ker se mi zdi, da tako not bolj leži...brez pa dejansko ''sedi ob opori'' in skozi daje glavo naprej - to počne dokler se ne utrudi in začne jokat oz. zaspi...ko je tista blazina spodaj pa bolj leži in tega ne dela toliko (vsaj ne tako histerično kot brez), je pa naša velika prek 74cm in se mi ne zdi še preveika...pa tudi sej do ene 13kg je...čeprav mi ni jasno zakaj vsi samo kile pišejo - a če ji noge čisto ven binglajo in glava skoraj takne konec hrbtiščauser posted image menda tudi ni glih fajn...pa ima lahko še evdno manj kot 13kg.

voziček: naša tudi ni navdušen vozičkar. Smo v športnem delu že od 1,5m naprej (se da v ležeč položaj)...naš sprehod zgleda tako, da najpej ene 15min veselo opazuje, pol se ji začne spat...začne tečnarit (kdaj nič, kdaj pa se dere-tko, da jo včasih damo pol v kenguruja, kjer zaspi in pol spečo nazaj noter) in zaspi tistih 30min....V avtu zaspi veliko hitreje (kdaj tudi tečnari ampak se hitro sama umiri). Eni pač niso za voziček, eni pa ful - baje se to vse spremeni, ko jih lahko posedemo v čisto sedeči položaj...tam pri enem 7mescu, ko so tudi bolj dovzetni za vso okolico (ko ne opazujejo samo listje in krošnje, ampak tudi avtomobile, živali, druge ljudi)....takrat tudi večina teh, ki se mičkeni niso radi vozli začnejo uživat, tko da jaz vam predlagam, da voziček ''prišparate''. Naši rata o 10min dolgčas gledat nebo in krošnje, pač...tako kot ji rata hitro dolgas v igralnem centru, gugalniku...pač rabi neko ''stimulacijo'', da se malo zamoti...ampak čisto kontra enemu aprilčku od kolegice recimo, ki je bla 3h pri frizerju in mali v košari ni piksnu zraven, pa ni spaluser posted image nevem pri napi ni tega 20min, kaj 3h....

spanje: No, tko kot je Aprilček2012 še pred 1,5m nazaj napisala kako ji je ''dolgčas'' čez dan, ker ji je tamali zaspal na 1h budnosti, 2h..al kako že? Sedaj pa ne spi čez dan tolko in je sitkan...in je ena nazaj napisala naj ''uživa'', ker se bo še marsikaj spremenilo...No, res je....in tako smo tudi mi iz bujenja na 1h ponoči prišli na 2x bujenje čez noč (ob 1h in 5h-potem pa zaspi do 7h). V glavnem pač so obdobja in obdobja, pa ni noben nič kaj drugače naredil ne...Je pa cepljenje tudi lahko razlog za ''nespečnost'' tako sem vsaj prebrala, da je to lahko ''stranski učinek'' kot je razdražljivost, več spanja, itd...pač vsako telo verjetno malo drugače reagira...mi pa za vse spremembe iščemo neke ''zunanje'' vplive (cepljenje, razvojni preskok, luna, vročina, itd...), ki itak imajo učinek ampak nikoli ne bomo 100 % pogruntale kakšnega, menda. Od kolegice je stara mala 11m, pa se zadnji mesec spet zbuja 2x na noč toliko, da more mami vstat in jo dvignit in parkrat zazibat pa nazaj zaspi - pa se kao z uvedbo GH nehajo zbujat - yeah sure (samo druge ''razloge'' spet najdejo).

nič, grem mala se zbuja...lep dan


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 16:01:38   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

A tiste, ki ga čez dan uspavate z joško, vam čez noč spijo ali se tudi tako pogosto zbujajo kot moj?

Danes bom pri prvem nočnem zbujanju poskušala mu dat AM namesto joške, me zanima, če se res zbudi zaradi lakote ali zato, ker ne zna sam zaspat nazaj brez joške. In zanima me, če bo po AM kaj dlje spal drugo rundo. Se bojim, da mleka imam sicer dovolj, ampak, da ni dovolj "bogato"???


Js ga po novem čez dan tako uspavam, ponoči (oz. ob 5-6ih zjutraj, ko se prvič zbudi) zaspi brez tega nazaj. Pa tudi zvečer zaspi brez dojenja.

Mleko je čist ok, samo user posted image ima neke probleme.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 17:25:20   
JozicaH
Se bojim, da mleka imam sicer dovolj, ampak, da ni dovolj "bogato"???


men je tud patronažna rekla, da nimam dost kvalitetnega mleka, pa je pediatrinja čist popenla, ko sem ji to omenila! Naša pediatrinja je delala prej v porodnišnici na kliničnem in je rekla, da so delali raziskave glede mleka in vsebnosti, "kvalitete" in je rekla, da NE OBSTAJA nekvalitetno mamino mleko. Mamina mleka so si po hranljivosti zelo podobna, ne glede na to, ali gre za nedonošenčke, ali različne prehranjevalne navade. Razlik ni. Toliko da veš. Mene je to ful pomirilo. Vem pa, da imam količinsko manj kolikor bi naša potrebovala. Zato dodajam. Že od rojstva.

Glede lupinice sem zdaj prebrala vse živo. Preraste jo, ko mu glava gleda čez zgornji rob lupinice. To naj bi bil kao razlog za prehod v št. I.


(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 17:48:37   
Aprilcek2012
Cacao me je spomnila, kaj sem hotla še vprašati. Tiste, ki imate fantke, a lulčke kej ekstra čistite? Pa kožico vlečete in to?

A je kakšna že razmišljala kateri avtosedež boste kupili? Midva sva že vse pregledala in bomo verjetno vzeli Recaro oziroma Storchenmühle od 9 do 36kg.

No danes je pa moj malček pridno spal dopoldne, tako da je zdaj super, ker je dobre volje in moram to izkoristit hehe user posted image

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 20:21:33   
Kurumba
Avtosedež: tudi mi bomo vzeli Recaro 9-36 kg, tako ni potrebno potem še enega kupovat. Imamo tudi voziček in lupinico od Recara. Sploh avtosedeži so baje najboljši.

Kožica pri fantkih: Jaz lulček pri vsakem previjanju očistim z vseh strani z mokro krpico, kožice pa še ne vlečem gor in dol, čeprav mi je pediatrinja rekla, naj to delam po vsakem kopanju (!?). Ji ne zaupam najbolj. Sem prebrala v knjigi Otrok od rojstva do šole, koliko škode naredijo starši, če prezgodaj začnejo vlečt kožico gor in dol, da je potem lahko treba iz zdravstvenih razlogov obrezat. Res pa je treba bit pozoren in dovolj zgodaj to začet delat, ker drugače ful boli, ko se zaraste in se vsa svinjarija začne nabirat noter.

JozicaH, hvala, ful si me pomirila glede kvalitete mleka.

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: Aprilčki 2012
21.8.2012 21:36:11   
Arwen_84
kurumba: ne skrbi zaradi mleka...mleko ni nikoli ''''slabe kvalitete''''. Glede na to, da smo že kar nekaj predebatirele o tem tukaj...veš, da sem jaz isto visela pol noči pri njej z joško v ustih...sedaj pa ne več. Kaj se je zgodilo nimam pojma. Tudi čez dan sem jo več al manj tako uspavala pa je sedaj ne več...pač če je sitna in je minilo samo 1h po podoju jo ne dajem na joško...tako, da čez dan mi kdaj zaspi na joški za 5min...tistih 20min (jah tudi če so samo lepotni spanci) pa brez tega...kdaj, ko se začne dret kot jesihar ko odspi teh 20min...in je vsaj 2h od podoja, jo nesem na našo pojstlo...in srčno upam, da bo to ta daljši spanec in bom z njo zaspala...no, ponavadi mi visi gor ene 40min potem se začne premetavat, odpre učke in se začne smejat...- takrat jaz ''''zgubim živce'''', ker se umirim in ona se valda najbolj razbudiuser posted image . To, da ne zna sam zaspat brez joške je čisto možno, ker je tako navajen od začetka (drugače pa noče zaspat si rekla in je tečen a ne?)....mogla bi si najt en drug način (Vsaj čez dan)...da ko je tečen, da ga znaš drugače umirit in da zna on drugače zaspat kot z joško...(pri nas se je to zgodilo) in bo mogoče kdaj ponoči tudi, ko se bo predramil zaspal nazaj...no, sej to je spet znanstvena fantastika in ugotavljanje kaj je možno in kaj ne....ampak mi čim smo pogruntali tole z gugalnikom pri naši (da mi čez dan ne zaspi več na joški) se mi zdi, da je začela spat ponoči...(no z 2x bujenjem do 7h). Nevem no...jaz mleko imam menda isto, kopamo jo isto, ćez dan spi povprečno isto, vroče je še vedno kot v savni,...

tiste, ki gledate avtosedeže že...tu so novejši testi:

http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1138797%2C%2C

nič, grem kakšen film pogledat...

nočka

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 21.8.2012 21:38:22 >


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: Aprilčki 2012
22.8.2012 11:35:36   
cacao
Kurumba, jaz delam popolnoma enako kot ti. Im moram rečt, da se mi zdi, da kolikor je fajn da podaljšujep spanec, je noč potem bolj čudna. Predvsem to podaljševanje z joškami. Se mi zdi od kar sem se jaz lotila tega podaljševanja spanca imamo zrukano noč. Fora je ja, ker jo jaz podaljšujm z joško in potem mali misli, da zna spat samo z joško. To sem pa opazila predvsem v nedeljo, ko ga je prvič dal zjutraj moj spat, lepo odložil v posteljico, potem je prisla moja mami in ga je dala spat (midva sva šla pa poštacunah), potem zvečer ga je pa spet dal moj spat. No in rezultat tega je bil 7 ur spanja v kosu???( nič jošk tisti dans za spanje, pač pa samo za hranjenje) In midva oba.. ful dobr, zihr je zarad kašice, ki jo je tisti večer ful jedel,in še bolj gosta je bila kot običajno. Seveda hočeva to ponoviti še v pon in tor, itak ni ratalo. Se mi je zbudil čez 2, ali tri ure po večernem spancu, pa tudi nisva ga mogla prestavit v njegovo posteljico. Fora pa je, da med tednom greva midva z malim vedno spat za dve uri, kjer se on po mili volji priklapllja. Ja in tako sva počela tudi v pon, tor. Ne vem ali je to razlog, čeprav imam filing da kr zna biti to. Tudi pri arwen se je kr uredilo od kar jo je nehala uspavat z joško. Skratka, poiskušaj in najdi svoj način. Jaz sem danes čist fuč in bi mi ful sedel opoldanski dve urni spanec, ampak sem prav trmasta in ga odlagam v posteljico. Bo pa spal večkrat po malo. Res tele noči nikamor ne peljejo.


Aha še lulčka prekomentiram. Mi vlečemo to kožico dol po vsakem kopanju, pač kolikor gre- nežno da se naredijo kake brazgotine. Čistimo pa nič. Je rekla, pediatrinja, da do enega leta nežno s to kožico, kasneje pa bolj zares.user posted image

to je to,grem še mal na fb.. tam ste zadnje čase bolj aktivne.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: Aprilčki 2012
22.8.2012 11:56:22   
Kurumba
cacao mislim da si zadela "žebljico na glavico" s temle spanjem in uspavanjem z joškami. Jaz sicer zdaj naredim tako, da mu joško dam, dokler skoraj ne zaspi, potem pa mu jo nadomestim z dudo (tu je seveda drug hakeljc, ampak s tem se bomo soočali pozneje - zdaj je glavno, da ne zaspi na joški). Bom pa postopoma to ukinjala in ga začela tudi čez dan zaspanega dajat v posteljico. Danes sem ga že, pa je jokal, ob joški in dudi pa zaspal v nekaj minutah. Sicer mi zaspi tudi v vozičku in v avtu, ampak ne morem v tej vročini goniti vozička ali se voziti z njim v avtu. Bom probala še z gugalnikom. V naročju mi itak nikoli ne zaspi, pa tudi če bi mi, je potem problem odlaganje. Čudno mi je le, kako potem zvečer tako lepo sam zaspi, pa je v svoji posteljici čisto buden. Zakaj še čez dan ne tako?

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?