|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
11.5.2012 11:18:50   
Aprilcek2012
Živjo mamice user posted image

Tiste, ki izključno dojite, a hranite en obrok iz ene joške ali iz obeh? Nam so v šoli za starše rekli, da je ena joška en obrok in da iz nje dobi "juhico, glavno jed in sladico". In jaz že skoz hranim iz ene joške in mu je zadosti za en obrok, tudi redi se tako kot je treba. Zadnjič mi je pa patronažna rekla, da zdej ko je večji, mu je ena joška premalo in da more spraznit eno, potem pa še drugo. Sem probala tako in je potem vse izbruhal. Pa sem probala, da malo poje iz ene, pa potem malo iz druge, da bi se mi zmanjšala količina mleka, pa je tudi vse zbruhal pol. Pa že tako imamo ful težave s polivanjem... Kako delate ostale?

Ena je spraševala kolk naj bi pridobivali, meni je rekla patronažna okoli 20-30g na dan. Moj jih pridobi 50g/dan. Sej jaz ga ne tehtam, ampak zadnjič ga je patronažna stehtala in sve zračunale, da pridobi približno 50g na dan.

Aja pa še ena je spraševala koliko kakajo. Moj kaka recimo ene 4x na dan. Če ne kaka čez dan, pa zvečer nadoknadi (zadnjič je kakal 3x v roku dveh ur) user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Aprilčki 2012
11.5.2012 11:37:31   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilcek2012
Tiste, ki izključno dojite, a hranite en obrok iz ene joške ali iz obeh? Nam so v šoli za starše rekli, da je ena joška en obrok in da iz nje dobi "juhico, glavno jed in sladico". In jaz že skoz hranim iz ene joške in mu je zadosti za en obrok, tudi redi se tako kot je treba. Zadnjič mi je pa patronažna rekla, da zdej ko je večji, mu je ena joška premalo in da more spraznit eno, potem pa še drugo. Sem probala tako in je potem vse izbruhal. Pa sem probala, da malo poje iz ene, pa potem malo iz druge, da bi se mi zmanjšala količina mleka, pa je tudi vse zbruhal pol. Pa že tako imamo ful težave s polivanjem... Kako delate ostale?

Meni so v porodnišnici rekli naj mu vedno ponudim obe dojki in mali je res do 3 tedna vedno pil iz obeh. Ko so se nam začeli krči, pa je sam od sebe prešaltal na samo eno na obrok. Če vidim, da je nemiren, ga pristavim še na drugo stran in včasih tudi tam malo popije, večinoma pa ga vidim, da ima zadosti.
Tvoja patronažna je verjetno mislila dobro, ampak če mali lepo pridobiva na teži ga nima smisla silit še z drugo. Mislim da ti je lepo pokazal, da mu je to preveč. Jaz se ne bi preveč obremenjevala in komplicirala. Otrok ti bo že dal vedeti, če bo lačen in mu bo samo ena joška premalo. user posted image

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Aprilčki 2012
11.5.2012 12:09:15   
tulpek
podpis pod krispin... sicer pa, kot pravijo: zmagovalnega konja se ne menja. če bo imel eno premalo, ti bo že pokazal.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Aprilčki 2012
11.5.2012 15:10:35   
ovnica8
Se strinjam s krispin. Jaz tudi dojim samo en obrok en,naslednji druga. Dooji se pa cca 10-20 min. In vem da ima zadosti ker tudi lepo pridobiva na tezi (tako mi je rekla patronazna) pa tudi po samo tem mi polije,kar poje prevec. Tako da ti kar delaj kot si do sedaj in ne menjavaj svoje rutine.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Aprilčki 2012
11.5.2012 20:59:20   
Skarjice
Pozdravljene,

Da se hitro še jaz malce javim. Vas kar berem, seveda z zamikom, a pisat
mi pa bolj slabo uspeva.
Krči, smo meli 2 popoldneva, sam ne vem a so bili to krčki ali je preveč pojedla.
Patronažna je rekla, da glede na to koliko pridobiva na teži (300 g na teden) in polivanju,
da se je verjetno prenajedla  in pol jo je tiščalo...
Dojenje kar fino laufa, dojim ali en obrok na enem jošku, če ga napada ali če se kmalu
zbudi še na drugem. Vse skupaj traja tam od 10 min naprej,... tud do ene ure, če se
ukvarjamo z podiranjem kupčka.
Kupček pa uredu podiramo, ponoč ga niti ne, ker zaspi in jo nočem budit. Če jo predolgo
držim pokonci, se zbudi.
Spanje, zdaj že kar uredu spimo, 1-2 na noč se zbudimo podojimo in zaspimo.
Na sprehod še nismo šli, je skoz nekaj da nam ne rata.
Sestrica, se mičkeno navajamo na rutino, pa da ni kdo kaj prikrajšan,...
Hrana, a se ve kaj pazite ali vse jeste?


(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Aprilčki 2012
11.5.2012 21:16:45   
Arwen_84
Pozdravčke,

spanje:naša je končno mrknilauser posted image ...čez dan je res ful zbujena, se mi zdi, da sploh nič ne spi...prej je mela nekje od 17-22 budnico (pa že prej zjutraj je po 3h zbujena)...pa kar malo je, malo okoli gleda,...nekaj jo počasi dajemo v gugalnik(počivalnik) ma tudi ni navdušena - ene 15min zdrži, tko da smo seveda mi zraven in se z njo pogovarjamo...če ne pa obvezno na rokah. Jaz se pol vsedem na žogo, da se premika nekaj in ji pojem in se pogovarjam...ampak priznam, da je po 5h prekladanja med mano in fantom kar napor...in pol se glih ob 22h umiri, midva hop v pojstlo...in ob 00:00 je prva budnica, druga ob 2:30 in tretja okoli 5-6h...pol zadrema še za kako urco, dve...in spet.

dojenje No, midve imave zadnjih nekaj dni, tko...da mi pije iz obeh. Najprej eno celo sprazne, ko zaspi napol ozvidim, da 4x potegne in pogoltne...jo fant dvigne za kupčka, jaz pogledam kolko še ''''''''špricka'''''''' ven ...in če je vse bolj ohlapno ...jo dam še na drugo...in mi tudi drugo izprazne. vse skupaj (jo kar redno tehtamo pred in po-obroku, ker nisem mela filinga kolko sploh spije) in je na obrok okoli 100ml-120ml Očitno jaz nimam dovolj mleka v enem jožku...pa tudi precej časa potrebuje, da se naredi...tko ene 3h...in ko je tolko časa naenkrat budna in ko išče za pit...sem jo prej kar dajala gor, malo tu, malo tam...ampak sem po 4h tega bila jaz neizmerno izmučena, glavobol, itd...tko, da sem s tem nehala...zdaj mi izprazne, ko vmes to nekaj požlamka po 10ml ji dam dodatek...in ko se moje napolnejo spet dobi konkreten obrok...tko, da dobi na dan nekje 30ml dodatka (glih tisti čas, ko moja jožka prihajata k sebi). Ponoči pa smo prešaltali izključno na dojenje, ker meni paše izpraznit ta balona...pa tudi hitreje ob tem zaspi kot na flaški...mi je pa fajn, da oboje lepo pije in ni nobene ''''''''sesalne zmede'''''''' in podobnih zadev o katerih so nas tolko strašili na začetku...jaz pač nisem takšna, da bom povsod metala jožka venuser posted image . Tko si doma načrpam (med drugim ga imam še v zmrzovalniku od prej) in ga bo kje zunaj dobila tako...

sprehod Mi smo vsak dan na terasi in malo po makedamu okoli hiše (je zunaj tko 26C)...večinoma jo dam not, ko spi ...in ko se zbudi to tresenje še malo pomaga...potem je pa jok in stok in jo moreš tkoj ven vzetuser posted image ....in valda na jožka...čeprav popije glih 5ml in zaspi nazaj....dude noče na noben način. Jutri gremo prvič na daljši sprehod...in sicer živimo 20min stran od mesta, tko da bomo šli tudi z avtom do morja. Že zdaj sem napsihirana kako bo šlouser posted image ...najprej lupinca, pol košara (al jo za tisto uro kar pustimo v lupinci?), kako bo, ko začnee jokat...a ji bo flaška dovolj, dude tko noče, itd....(tudi če je ful najeta hoče jožka, pol glih da se pocarta...samo neki malo cuzika)user posted image . Ampak bi rada probala, da vidim kako se obnaša, kako kaj sfuramo, itd...čez 1 tedne mamo prvo posvetovalnico, pa da nebo takrat glih prvičuser posted image

davčna: Od vseh papirjev mi edino še čakamo davčno št. za tamalo...baje bi naj dobili neko obvestilo o dodelitvi št. v nekaj dneh...pa še sedaj ni. A ste ve to dobile res tako hitro?

Biogaia: Mi ji dajamo po 1 tednu starosti vsak dan...preventivno in krčov še nismo imeli...ful prdi in kaka (kar ene 6x - sicer je včasih umazano od prdcev in ni glih ful drekca)..tko, da pač večkrat previjemo....raje dam za plenice kot da imam krčkeuser posted image

D3: to dajemo eno kapljico vsak drugi dan...in zaenkrat nimamo krčev. V Postojni ti dajo navodila, da začneš tkoj po 2 kaplici/dan...v Izoli dobiš recept komaj na prvi posvetovalnici...tko, da...baje jih tko lahko začnejo dobivat po 3 mesecu (AD3) in so bolj mišljene za zimske otročke...naši imajo polno dnevne svetlobe ..sploh pa spi cel dan v dnevni pri čisti svetlobi, itd...če dobi krče, dam prvo to stran.

prehrana: jaz jem vse, kar mi diši. Sicer ne jem sadja - tko, da mi tole nič ne manka...z svežo zelenjavo sem probala solato (ne jem kisa) in ni blo nobenih posledic ...izogibam se svinjini, ker je težko že za moje telo, in ne jem svežega peciva in podobnih zadev.. Čeprav je moj user posted image včeraj ponesreči odmrznil čufte za kosilo...in sem jih jedla (je mešano meso not) in še paradižnikova omaka...ampak tudi ni blo krčev, tko da držimo pesti, da tako tudi ostane....

No, ker je malo spremenila ritem je po 30min spet vstala...tko, da letim...

nočkauser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 11.5.2012 21:24:46 >


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Aprilčki 2012
12.5.2012 8:35:00   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Se malo javim. Včeraj je hčerka dopolnila 4 tedne. Opravile sve že posvetovalnico, ker še vedno krvavi iz popka in sve se šle pokazat. Dobili sve antibiotično kremo s katero mažemo popek 3x na dan. Drugače greve vsak dan na sprehod.

Probam dojiti 1x na dan pa še to ne gre, ker se mi na prsih zeeelo preteguje in je dojenje nemogoče. Tako, da si zdaj pumpam in dajem flaško. Trenutno smo na četrtem mleku. Spije mi 120 ml na tri ure. Zvečer zaspi okrog osmih in potegne potem tam nekje pet ur in potem se zbuja na tri ure.

Tehtanje je pokazalo, da je od odpusta iz porodnišnice do zdaj pridobila 1,1 kg, dobre tri tedne in ima trenutno 4,7 kg nekje. Je prava ženska. So rekli, da zgleda za starost 2 meseca. Drugače bomo tudi probali kapljice biogaia. Samo sem že 2x denar doma pozabila. Upam, da v tretje uspeuser posted image .

Dobili sve napotnico za RA, čeprav je vse ok. Predvsem zaradi poteka nosečnosti in zaradi prve nosečnosti. Bom najprej poklicala v MB, če naju tam sprejmejo, če ne pa greve tu pri nas.

Drugače je zlo umirjen otrok razen joka pred večernim spanjem. Smo že probali premakniti uro, da bi šla prej spat pa ni nič boljše. Komaj jo umiriva. user posted image Ko pa zaspi je pa kot da je ni. Se pa dosti preteguje v spanju, kot da tiska kakeca. Čeprav kaka do 6x na dan.

Sem napisala vse pomešano. Saj bo za prebrati ne?user posted image

Nisem še brala za nazaj. Kako jih imate oblečene? Jaz bom diplomirala.

Drugače smo pa prejeli že davčno številko, zdravstveno izkaznico. Za OD pa še nisem dala vloge.Tri mesece je čas ne?

Uživajte!!

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 12.5.2012 8:38:38 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Aprilčki 2012
12.5.2012 12:40:07   
frinina
halo mamice,

no mi smo včeraj dopolnili 6.tednov. skoraj ne morem verjeti..kam le čas beži.

mi smo pridni, le krče imamo neznosne. se nosimo, pojemo tja do polnoči. no potem imam pa mir do 5,6 zjutraj, potem pa še spi do pol desetih nekje.

Dojenje: - pri nama je lavfalo v nulo, ta teden pa je začelo nekaj srat in vidim da ga imam manj. prej sva sedojila samo na eni, zdaj se na obeh.
malo je stres, malo je na prehrani mogoče, tako, da zdaj pristavljam malega kolikor je pač mogoče, tudi na 2 uri, če želi, pa vidim da je po treh dneh že bolje z mlekom.
smo dodali malo ''umetnega'' kakih 30 ml čez cel dan, zdaj pa ga je zaprlo.. zdaj se pa še s tem obremenjujem. Upam, da bo dans kakal.
zdaj tri dni izključno doljim, tako da umetnega ne dobi več, da se vse spet uredi nazaj kot je treba.

drugače je čez dan priden in lepo pančka na balkončku v senčki.
oblačenje je pa tudi problem. moj je v bombažnem bodiju in hlačkah do paseka, kratke rokavčke še nisva oblekla. čakam na še bolj močno sonce, pripravljen pa itak še faktor 50 za mazanje, čeprav na sonček tako ali tako ne bova šla.

toliko za danes!

uživajte!
Čao





(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Aprilčki 2012
12.5.2012 15:53:04   
_ada_
hello

Krči...nekaj dni nas že dajejo ves čas ob isti uri,par dni je bilo proti večeru,zdaj so pa okoli 11-13.00.Mi se prov smili božček,in to sem opazla zdej ko jo več dojim da se to dogaja,in zdej ugotavljam kaj bi lahko bilo,ampak nič kej tazga nisem jedla kar do zdej nisem.Mah bomo vidl.Sem razmišlajala da bi šla v lekarno po kapljice da se lažje sprdka,sam nevem kere bi ble dobr da poskusim če bo kej boljš da še to poskusim.

Davčna...sem jo dobila z rojstnim listom takoj drugi teden po porodu.Pa še praznik je bil,pa je kar hitro prišlo.OD pa kar odlašam odnest,imam že izpolnjeno,socialno pet minut stran od sebe,sam zmeraj pozabim.user posted image

Oblačenje...jaz jo imam v dolgem bodiju,ko je zelo toplo ji dam kakšenga bolj tankega,če pa piha dam debelejšga al pa še čez majčko s kratkimi rokavčki,dol pa pajkice al pa nekaj bolj tankega,pa obvezno nogavičke.Jo pa pokrijem z dekico ki ima tak material ki hladi da ji ni prevroče,sem opazla da dobi kar pikice od vročine.Je pouser posted image zgleda ker on ne prenaša vročine.Jaz mam bolj problem če ji sploh kej dati na glavico,sicer ko je v vozičku nima nič,ker itak je ne more prepihat,ampak po tej vročini nevem kaj naj ji dam ker ne najdem nobenih klobučkov ali rutic za to bučkico malo.

Aja včeraj zvečer bi morale s tamalo prvič spat same doma(mož je mislu prespat pri bratu ker je moral zgodaj v službo,da se ne vozi brezveze 30km),a je mene zagrabla ob 22.00 taka panika in strah,in še ko mi je moj rekel da dam lubčka user posted image sem planila v tak jok.Čist sem bla fertik da sem ga kar klicala da pride domov ker je bla še ona pol nervozna in ni hotla spat pa čeprav je tok zehala.Pa sploh nevem kaj mi je blo,sva čez dan drugač ful same,ker moj tak dela,ta teden sva ble cele popoldneve same in se ful lepo rihtave ampak nevem kaj mi je bilo sinoči.
No tak nekomu sem se morala spovedat.Lep vikend,čeprav bo bolj deževen.Midve greva h mojim na dopust za par dniuser posted image .

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Aprilčki 2012
12.5.2012 16:45:16   
frinina
hi,

_ada_, jaz sem zdaj že celi teden sama. Možek pride danes zvečer domov iz službenega potovanja.
Hudo in naporno je bilo rihtat dva, tako, da sem čisto zbita, in res komaj čakam, da pride domov. Najbolj naporno je zvečer, ko majega šravfa, tavečji pa se mora naspat za šolo, pa bi me tudi rabil za požulit. nekako smo se porihtali, vendar res komaj, komaj čakam da pride.... vem pa s težkim srcem, da moj naslednji teden spet gre... nič ne moremo sčužba je služba... z vsakim dnem in tednom pa smo večji in upam, da ti krči počasi minejo in bodo tudi večeri lepši.

uživaj!

pozdrav

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Aprilčki 2012
12.5.2012 19:35:03   
ovnica8
Mojga mozicka tudi zdajle cel teden ni bilo ker je bil na sluzbeni poti in me je bila najprej tudi groza kalo bom sfolgala malcka in psa ,sploh ker tamalga ful krci dajejo,ampak nekako mi je uspelo pregurati. Sej ko nimas izbire potem kr sfolgas. Ce je pa moz doma,pa ga tudi jaz skos proaim da mi pomaga to in uno(kar drugace lahko tudi sama naredim).

Za to da se lazje sprdi pa nasmu pomagajo samo kapljice coliprev. Po njih se res ful lazje sprdi in nima problemov s prebavo(kaka cca 5-6 krat na dan),sem sprobala tudi avstrijske ampak se nas po njih ful tezje sprdi oz. sem mu mogla ful pomagat,pa tudi kakal je manj,tako da amo sli nazaj na coliprev. Dajem mu pa se tudi koroske kapljice ko se ful joka da se malo pomiri(te mu dan pa po 1 na dudiko.
lp

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 1:09:13   
_vanilija_
Vecer oz. jutro! user posted image


Zdej sem pogledala en cool video, lahko bo pomagal mamicam za user posted image od 0-3 mesce. Priscilla Dunstan je bla pri Oprah ker baje razume user posted image jezik. Na spodnjem linku lahko pogledate video, na zadnjem pa je napisano na Wikipediji o tem. Lahko bo pomagalo, ne vem, jst bom malo testirala svojo Tino pa bom vidla če kaj pomaga user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=PgkZf6jVdVg

http://en.wikipedia.org/wiki/Dunstan_Baby_Language


Naša Tina tudi ma težave z prebavo, ful jo napenja user posted image Posebaj če ne podremo kupčka ko poje (zaspi mi na (.)(.) - tko jo edino lahko damo spat, drugač ne zna, ali pa da jo po rokah nesemo okrog, kar ni glih fajn za hrbet...). In pole boga spi in jo napenja v snu. Bom še jst kupila ali te Coliprev ali tiste italijanske Mylicon.

Dojenje - končno nam je ratalo, en mesec po porodu, že 3 dni dojimo in smo brez AMja!!! Očitno čaj od Piskavice (sem najdla da je to Grško seme ali Grško seno in se da tudi v Sloveniji kupit) deluje!!!! Ful je lažje kot pripravaljat tiste flaške, sterilizirat jih, .... Edino, pri nas dojenje traja 1 urco do 1,5, potem Tina spi pol urce in tko cel dan... A pri vas tudi tko dan gre, ali spijo kaj vec casa, pa maste cajt za druge reči? Zdej za enkrat mi ni proble, ker je mama tu pri nas, upam da se spanje bo podaljšalo, ali dojenje skrajšalo ko bom sama z user posted image .

V torek smo bli v prvi posvetovalnici, zredila se je za 700gr in zrasla za 4cm. Bomo vidli kako bo na nasljednjem pregledu, ker to je zdej blo pol dojenje pol AM.

Zunaj smo bli 3x ali 4x, nekakor nam ne rata it ven vsak dan, odvisno je če je ona ful nervozna ali če jst mam dovolj mleka pa recimo ni lačna preden gremo eno urco na sprehod. Pa zdej je itak blo tolk vroče, da ni za it ven med 11 in 17 uro. Smo bli en dan ob pol 11tih in ko smo prčli domov smo vsi bli čist mokri. Upam da se bo malo ohladilo.

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 8:52:38   
ovnica8
Vanilija kje pa se da pri nas kupit ta tvoj caj? Taksne stvari je vedno dobr vedt.

Mi smo se pa danes ful naspali. Mali se je podojil ob 22. in potem spal do 3.30,se podojil in spal do 7(vbistvu sem ga kar sama malo zbudila da se je podoljil). Potem sno se malo poigrali(ful je rad na trebusku in poskusa kravce past samo mu se ne ratuje najboljse in potem se malo ujezi in kak jezen krik spusti,ampak najbolj uziva v tem polozaju,ker ko ga pa postavim potem nazaj na bok pa takoj jok,ker hoce bit skos na busiju....no ja vglavnem zdajle pa spet spancka. Pravi luksuz,upam da bo gudi cez dan tako,ampak mislim da je to bolj zaradi tako zaspanega vremena. Zvecer nas se vedno krcki matrajo,tako da ze prov odstevamo dneve do dopolnjenega 3 meseca,ko naj bi se to koncno umirilo. Revcek se mi tako smili. Pomaga sicer da je zavit v bubico,ampak se vseno ga na vsake toliko prav grozno zacrvici ko vidis ker te tako bogo gleda. P je rekla,da najhuje postane pri starost 6 tednov(toliko kot smo sedaj mi stari),tako da me je prav groza,ce se bo sedaj se kaj povecalo tole...
Vceraj smo imeli pa kakanje iz zasede...hehe me je mali presenetil in pocakal da sem mu slekla plenicko in potem surprize kakadu direktno vame. Joj sem tak krik spustila iz sebe(pac me je presenetu mali),da je moz prletu,ker je mislu da je tamal iz previjalne padu ojojo...no in potem je blo treba vse to pomit(grozn to leti na vse strani-ne mors verjet da lahko tako malo bitje naredi taksno stalo).Je se katera med vami dozivela taksno presenecenje?
Sprehod-midva poskusava kar vsak.dan it vsaj za kaksno urco na sprehod,gledam pa tako,da ga previjem i. podojim,potem pa hopa v vozicek in gremo. Glede ure se ne obremenjujem prevec,jaz imam itak cisto pomesan svoj temprepaturni termometer(hormoni ocitno),malega pa vrocina vzunaj niti ne moti,pa tudi v kosari se mu nic ne pregreje. Vcerja smo sli na sprehod dopoldne,smo umeli se plan popoldne,ampak je bilo potem taksno neurje.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 11:46:18   
_vanilija_

IZVIRNO SPOROČILO: ovnica8

Vanilija kje pa se da pri nas kupit ta tvoj caj? Taksne stvari je vedno dobr vedt.
...
Vceraj smo imeli pa kakanje iz zasede...hehe me je mali presenetil in pocakal da sem mu slekla plenicko in potem surprize kakadu direktno vame. Joj sem tak krik spustila iz sebe(pac me je presenetu mali),da je moz prletu,ker je mislu da je tamal iz previjalne padu ojojo...no in potem je blo treba vse to pomit(grozn to leti na vse strani-ne mors verjet da lahko tako malo bitje naredi taksno stalo).Je se katera med vami dozivela taksno presenecenje?
...


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi mi smo imeli kakanje iz zasede, zdej sem se naucila da ko se zbudi pocakam preden zacnem preoblacenje. Jst sem tudi zacela kricat, moj je mislil da mi je otrok padu dol z povijalne user posted image Pole je on pucal tla, omarice, ... Jst sem se tolk zacela smejat da ji nisem mogla plenicke dat gor in moj me je kregal da jo zapakiram dokler se ni se pokakala user posted image

Caj - jst sem ga najdla tu: http://www.hisazacimb.si/index.php?main_page=product_info&products_id=244. Zaenkrat mam se tistega iz Sarajeva, mama mi je prinesla 1kg, ker nisem vedla a se da kupit tu.

Caj se naredi tako da se uzame 1 cajna zlicka semena, malo opere, se da v posodo da kuha 2-3min v 3dl vode. Pole se pokrije in pusti da se ohladi, caj se popije, semena pojejo (ful so grenka, lahko se pa poje z medom). Priporoca se 3x na dan, jst pijem 5x, pole bom zmanjsala na 3 ko bom sigurna par dni da res mam mleko user posted image . Zmeraj se caj mora naredit svez, ne mores naredit npr 1l i pit cel dan.


_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 13:51:30   
Arwen_84

user posted image

user posted image


5.3.2012

caelia user posted image Rožle (2420 g,48 cm) user posted image

30.3.2012

frinina user posted image Lukas (3710 g,52 cm) user posted image

31.3.2012

LadyB user posted image Klara (2910 g,49 cm ) user posted image

2.4.2012

krispin , user posted image Domen (3510 g,52 cm) user posted image

3.4.2012

2.mami user posted image Evita Tea user posted image
JanaB user posted image Anja (2200g) in user posted image Bor (2770g) user posted image user posted image

4.4.2012

Gorga user posted image Lili (2670g, 50 cm) in Maja (2470 g,47 cm)user posted image user posted image

_ada_ user posted image Melek (2950 g,49 cm ) user posted image

5.4.2012

ovnica8 user posted image Nik (3620 g,53 cm) user posted image
pobalinkaa user posted image Pia (3490 g,52 cm ) user posted image
čikica user posted image Tian (3090 g,51 cm) user posted image

6.4.2012

sapin user posted image Vesna (3970 g,53 cm ) user posted image
Hinata user posted image (2710 g,51 cm ) user posted image

8.4.2012

cimetovka user posted image Ula user posted image
Adryanca user posted image Rok (2630 g,50 cm) user posted image
aniani user posted image Ana Vika (3090 g,51 cm) user posted image

9.4.2012

nusi user posted image Anže (3420 g,53 cm) user posted image
Trikratmami user posted image Primož (3460 g,53 cm) user posted image

10.4.2012

KlaraMay user posted image Mark (3550 g,52 cm) user posted image

11.4.2012

blueone user posted image Anže (3760 g g,53 cm) user posted image
_vanilija_ user posted image Tina (3800 g,50 cm) user posted image

12.4.2012

Aprilcek2012 user posted image Aljaž (3215g, 51cm) user posted image

13.4.2012

**Tinkara78** user posted image Zoja (3750 g,54 cm ) user posted image
ancika83 user posted image Tina (4050 g,50 cm ) user posted image

15.4.2012

tramar user posted image (3600 g,53 cm ) user posted image

16.4.2012

Tasha10 user posted image Jani (3320 g, 52cm) user posted image

17.4.2012

Arabella1 user posted image Tobias (4400 g,56 cm)user posted image

18.4.2012

Skarjice user posted image (3850 g,56 cm ) user posted image
Jean P. user posted image Tine (3100 g,49 cm)user posted image

19.4.2012

Tulpek user posted image Nejc (3690 g,54 cm)user posted image
ovnica7 user posted image user posted image

20.4.2012

TINČIVA user posted image Urh (3990 g,54 cm)user posted image

21.4.2012

baloncek* user posted image Taj (3505 g,53 cm)user posted image
Lency85 user posted image Anže (2940 g,50 cm)user posted image

23.4.2012

Arwen_84 user posted image Naia (3200 g,51 cm ) user posted image
brina2012 user posted image Brina (3500 g,53 cm ) user posted image
JozicaH user posted image Zala (3650 g, 53 cm ) user posted image
Urška018 user posted image Nick (3800 g,55 cm)user posted image

28.4.2012

ursap user posted image Pia (3800 g,52 cm ) user posted image
danijela1987 user posted image Manca (3610 g,53 cm ) user posted image
ribella user posted image Maks (4300 g,55 cm)user posted image
Kurumba user posted image Nik (3440 g,53 cm)user posted image

30.4.2012

zup2 user posted image Jaka (4200 g,54 cm)user posted image

1.5.2012

1.april user posted image Andraž (4120 g,53 cm)user posted image

2.5.2012

kala 28 user posted image Lara user posted image

5.5.2012

AURSKA user posted image Ula (3320 g,50 cm ) user posted image

6.5.2012

_Bellatrix_ user posted image Felix (3800 g,52 cm)user posted image

9.5.2012

Piči1 user posted image Val (3540 g,51 cm)user posted image



Št. user posted image 24
Št.user posted image 26


Skupajuser posted image 48

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 13:52:04   
Arwen_84
Še par novih članov in članic, pa sem dodala na seznamuser posted image user posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 16:27:44   
ovnica8
Caj - jst sem ga najdla tu: http://www.hisazacimb.si/index.php?main_page=product_info&products_id=244. Zaenkrat mam se tistega iz Sarajeva, mama mi je prinesla 1kg, ker nisem vedla a se da kupit tu.

Caj se naredi tako da se uzame 1 cajna zlicka semena, malo opere, se da v posodo da kuha 2-3min v 3dl vode. Pole se pokrije in pusti da se ohladi, caj se popije, semena pojejo (ful so grenka, lahko se pa poje z medom). Priporoca se 3x na dan, jst pijem 5x, pole bom zmanjsala na 3 ko bom sigurna par dni da res mam mleko user posted image . Zmeraj se caj mora naredit svez, ne mores naredit npr 1l i pit cel dan.

[/quote]


vanilija hvala za info, sem si prečekirala njihovo stran in imajo ful zanimivih stvari,tudi bolj ugodno kot drugje, tako da sem si kar par stvari naročila user posted image


(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 20:15:43   
Hov hov
Zdravo,

Dovolite, da se vam pridružim še jaz v debati. Naša Neja mi morala po "propisima" biti marčevka, vendar sva zamudile 14 dni in je tako aprilčica.


BioGaja - naša zaenkrat nima kolik, jo pa malo napenja in sva ji parkrat dala BioGaja kaplice, ki vsebujejo probiotike, da uravnovesijo trebušno floro. Moram priznat, da so ful pomagale.

Oleovit - tudi mi ga jemljemo namesto D3. Celo na odpusnici iz porodnišnice so ga svetovali, čemur se patronažna ni mogla načudit.

Dojenje - ne gre, suša. Smo na Hippovem mleku, s katerim smo zelo zadovoljni. Novolaca pa ne prenaša najbolje.

Pediate
r - jutri imamo prvi pregled. Me zanima, kaj bo rekla, ker je iz 3.200 gramov ob rojstvu v enem mesecu prišla do 5 kil. Je res, pa da je tudi zrasla za 8,9 cm.


Davčna - tudi mi je še nimamo! Cel mesec traja! Baje zato, ker je rojena v drugi občini, kot ima stalno prebivališče...birokratiuser posted image

Sprehodi
- te dni, ko so temparature nižje, ali greste z otročki na sprehod?

slikanje za osebno
- ali to lahko sama naredim? Je kaj posebnega - vem da mora imeti oči odprte, kaj pa glede velikosti slike?

LP, Hov Hov.





(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Aprilčki 2012
13.5.2012 20:47:04   
ovnica8
Hov jov dobrodosla med nami. Napisi se svoje podatke od neje da jo damo laho na seznam.

Sprehod-danes sva sli s prijateljico na sprehod (imava enako stara dojencka) in ker se je res tako zelo shladilo sva jih obe kar po zimsko oblekli - bundico,jaz sem ga oblekla tudi v hlacke,ki so bolj debele(podlozene),svedea nogavicke in cevlje in pa kapico. Pokrit je bil tudi z dekico in pa moj mu je dal se termofor not(sem sele doma opazila-je reku da zato ker sva imela vpzicek cez noc v garazi in da je bil ful mrzu). Mali je spal kot polhek cel sprehod. Drugace pa imslim da ni treba pretiravat,pac se mu da bundico gor,ampak sej bo verjetno spet toplo postalo,tisto meni povzroca vec problemov,takrat sem jez cist zmedena kako ga obleci,da mu ni prevroce,pa vseeno mu nocem dati kratkih hlac in kratkih rokavov-ker je oblacilo vseeno zascita pred soncem.

Slikanje za osebno-jaz sem ga slikala kar tam v tobacni,kjer sem sla potem tudi osebno narest. Mislim da moras imeti prov taksno slikco. je pa res da smo se kar malo namucili da smo ga slikali ker je ravno spal ko sem prisla tja in smo ga mogli zbudit da je odpru ucke(star je bil pa 3 tedne-takrat te glih ne ubogajo).Tako da na nasi slikci prov grdo gleda ampak nimam kaj.

lp

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 7:38:25   
Arwen_84
morning lejdisuser posted image

danes sem prvič sama z user posted image ...je moj šel v Lj še v službo ''proslavit'' rojstvo...je bil zdaj 3 tedne na dopustu pa še do naslednjega pondeljka bo...(nekaj svojega+očetovski+prazniki), tko da mi je res fajnuser posted image . Danes me kar malo grabi kako bo, kam jo bom odlagala, ko bom stvari štimala, itd itd..pa še čist na samem živimo, tko da ni okoli nobenga, če bi blo karkoli...No, verjamem da ne bo in da bo vse tipi topiuser posted image

Še eno vprašanje glede davčne...tiste, ki ste že dobile, a ste prejele prej neko obvestilo, da je otroku bila davčna dodeljena? - in na katero ime? (otrokovo?vaše?) Problem je, ker naša mala nima mojega priimka in zdaj ugotavljamo, da niti na kaselcu nimamo njenega, ker dejansko ne živimo na mojem stalnem prebivališču, kjer je prijavljena. Mogoče je pa samo birokracija kot pri hov hovuser posted image . Že na rojstli list so ji narobe napisali priimek, tko da smo čakali ppopravke, itd...pa še posebej sem tam poudarjala...kar vsi poslovenijo priimekuser posted image .

Hov hov: Dobrodošla! sem malo brala tudi marčevke in sem že tam vidla, da si kar pridno zamujalauser posted image ...

slikanje: aja, to lahko kar doma sam slikaš al kaj?...res je, da lažje najdeš trenutek, ko je zbujen in miren user posted image . Moja pri bujenju vedno joka, tko da bi blo tole počet v fotostudiu kar zabavnouser posted image .

kopanje; včeraj sva dala skozi prvo kopanje (brez patronažne)...in ni bilo neke krizeuser posted image A ve svoje mažete s kakimi žaubami?Kopate pa vsak dan samo v vodi?...jaz jo mislim 2x/teden namilit s trdim milom...drugo brez mila...na koncu kopanja pa samo malo mandljevega olja...

mazoljčki; Naša jih nima...čeprav imam jaz zadnje dni kar naval želje po Nutelli (pa vem, da bi blo fajn, da je glih ne jem dosti...) sem mislila, da bo postala malo bolj ''najstniška'' zaradi tega, pa nič...ima pa še vedno tiste bele (kot proso) od poroda...to gre tudi menda počasi stran, ne?

igrače: A ve svoje že kaj ''stimulirate'' z raznimi ropotuljicami, vrtiljaki, itd?...vem, da sedaj še ne nadzorujejo gibov in ne vidijo še dobro...tko, da ne zna točno locirat od kje zvok prihaja, itd....tko, da zgleda precej nezainteresirano...Mislim, da rabi otrok nek svoj čas, da ga začnejo take stvari zanimat (opaziš kako se zagleda v kako živobarvno majco, ko te gleda, ko mu poješ, itd)...in da je na začetku to lahko bolj moteče kot pozitivno...ali se motim?

Počasi se zbuja...tale el. varuška mi kar adrenalin požene ...se oglasi že, če mala prdneuser posted image



_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 11:05:14   
krispin
Dan!
Midva bova zdaj že drugi teden sama. Sicer je user posted image čez vikend prišel domov, ampak ga že zdaj ful pogrešam. Malega mi ni problem sama zrihtat. Ko spi probam naredit tiste bolj komplicirane zadeve, za katere res rabim 2 roki, sicer pa mulčka z eno roko nosim, z drugo pa delam, če mi še kaj ostane. Če ga moram odložit, ga dam v košek, sicer pa probam čim bolj izkoristit njegove budne trenutke, mu govorim, pojem...

Igrače - jaz sem kar hitro (takoj ko je bil malo dlje buden) začela z ropotuljico črno-bele barve, da jo je zelo hitro lahko opazil in ji tudi sledil s pogledom oz. je obračal glavo za njo. Zdaj je igračk že malo več, čim bolj živo pisane in različnih tekstur, pa da šumijo, ropotajo... Glavo vrti kot vrtavka, jih išče s pogledom, če jih skrivam in blazno uživa... Čeprav mu je najbolj všeč če mu pojem in s prsti "bibam" po njegovem telesu. Rokice že malo bolj kontrolira, ve da so njegove, user posted image včasih se hoče kakšne stvari dotaknit, ampak mu še ni čisto jasno kako to gre.
Probam ga čim večkrat obrnit na trebuh, da bi pasel kravice in se kar trudi. Na čisto ravni podlagi se ful namatra, parkrat zamenja stran, potem pa omaga in če ga hitro ne obrnem nazaj na bok ali hrbet, kar zajoka. Čisto drugače je, če ga imam čez ramo - takrat fuuul dviguje glavo, jo obrača in zvedavo gleda okrog.

Slikanje za osebno/potni list - Gledati mora naravnost, očke mora imeti kolikot toliko na široko odprte, usta morajo biti zaprta, ne sme se šobit, ali pa ven molet jezika, pa na ozadje je treba pazit... Sva ga probala najprej doma slikat, ampak je imel sence na obrazu, to pa baje ne sme imeti. Ker pač nimam studijske opreme, sva šla v Foto Tivoli in potem v Tobačno. Je bil pa hec, celo pot in potem ko sem čakala v vrsti je bil buden, v trenutku ko sva stopila v studio pa je zaprl oči in sem ga morala budit, tko da je na sliki čisto narepenčen in prav zlovoljno gleda. user posted image Zdaj ko gledam osebno se mi zdi, da bi lahko ponucala tudi kakšno fotko od doma, samo nisem hotela riskirat, da bi kaj komplicirali okrog slike.
Glede velikosti pa piše tu: http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/osebni_dokumenti_in_prebivalisce/osebna_izkaznica/ Sliko načeloma lahko prineseš tudi na usb ključku fotografu in poveš, da rabiš za osebni dokument in ti bodo naredili pravo velikost.

Davčna - dobil jo je kar hitro, par dni za rojstnim listom.

Kopanje - kopamo se že kar nekaj časa, čeprav s patronažno tega še nisva dali čez, ker so bili vmes prazniki. Enkrat na teden mu dava notri kopel za novorojenčke od Mustelle, po kopanju pa ga vedno namažem z eno ful blago kremo (isto Mustella). Kožo ima lepo, tko da mislim da delam ok.

Mozoljčki pri nas še kar vztrajajo, zjutraj in zvečer mu zdaj umijem obraz s kamilicami in so se mu končno začeli sušiti.

Sprehodi - vsak dan, če glih ne dežuje. Včeraj sva šla samo malo na balkon pogledat. Oblečem ga v bodi, ki je čisto navaden, tanek, bombažen. Prejšnje dni, ko je bilo bolj toplo so bili s kratkimi rokavi, zdaj mu dam dolge, čez pa še majčko z dolgimi rokavi, štumfke in hlače (tak trenerkast material). Za ven ga potem še pokrijem z dekico in če je pihalo je prišla čez še tista zaščita od košare. Za vsak slučaj imam s sabo še eno jopico s kapuco, ampak jo ima bolj malokrat oblečeno. Zunaj ga večkrat potipam in potem odkrivam oz. pokrivam če je treba.

Kapljice - Plivit sem z največjim veseljem zabrisala stran. Oleovit je super, po njem se mu krči ne poslabšajo. Zjutraj dobi BioGaia kapljice, po vsakem večjem obroku pa mu dam tudi Sab Simplex (če pije samo 5 min ga ne dam, pa ponoči se tudi ne matram s tem). Odkar delam tako, krčev nimamo več. user posted image user posted image
Zanimivo pa, da mi je v lekarni odsvetovala Coliprev. Mali naj bi bil premajhen - pa je danes star 6 tednov. user posted image

vanilija - dojenje je pri nama na začetku trajalo po uro, potem pa še podiranje kupčka... Ampak le, dokler je pri meni mleko še nastajalo in se je vzpostavljal ta sistem ponudbe-povpraševanja. Ko pa je enkrat zalaufalo, se je ta čas postopno zmanjševal in sva zdaj na 10min na eni joški. Verjetno pri vama traja toliko časa, ker si ravno ukinila AM, potem pa se bo tudi pri tebi ta čas skrajšal. Za malo je verjetno malo drugače, se mora tudi ona navadit, da je treba malo več delat, da pride do hrane. Pazi da ti na joški ne spi ali pa da ne bi samo malo sesljala, pila pa ne. Res pa je, da ko imajo tamaučki rastne sunke (pri nama je bilo to prejšnji teden) je bil tudi moj skoz na joški in sem komaj imela cajt na wc it... user posted image user posted image
Btw - a tale kuža na sliki je tvoj? Ful je dobra slikca, hude "brkce" ima.

Dons popoldne imam pregled pri svoji G, upam da bo vse ok in da bomo kmalu lahko začeli user posted image ker me že ful trga (user posted image pa tudi)...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 11:54:00   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: krispin

Dons popoldne imam pregled pri svoji G, upam da bo vse ok in da bomo kmalu lahko začeli user posted image ker me že ful trga (user posted image pa tudi)...


To, sem pozabla v prejšnjem postu vprašat...pa je krispin kar sama načela temo, heheuser posted image . A to ti mora gin res dat zeleno luč najprej?user posted image Ga imam komaj 6.6 ...in se kar vlečejo tej dnevi...sem 3 tedne po porodu, sicer čišče nimam skoraj več (1x dan je še krvavkasto) ...pa tudi šivana nisem bila nič in brez raztegnin....Meni se res ne da več tolko čakat...ampak se bojim, da če bi blo kej narobe bi bla kao moja neodgvoronost....vem za kondom, itd...ampak a se res pred pregledom ne sme?user posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 13:07:34   
danijela1987
če se počutiš ok, potem ne vidim smisla, da bi se držala nazaj ... poznam kar nekaj primerov, ki niso zdržali do prvega pregleda user posted image ... sama sem bila pa šivana, tako da ne razmišljam še kaj dosti v tej smeri - no, pa tudi rodila sem pred dobrima dvema tednoma user posted image , tako da še okrevamo ...

drugače imamo pa tudi mi probleme s kapljicami user posted image in ponoči ne spimo najbolje ... upam, da se bodo zadeve kmalu umirile - v kolikem času naj bi se otrok navadil na plivit? ker tole ni normalno ...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 15:01:59   
krispin
Hja jest sem bil šivana, pa sva že probala in je še bolelo. Tko da upam da mi bo G povedala, da je vse ok in bova kmalu lahko... user posted image

Plivit - pomoje se otroci ne navadijo na ta nesrečni Plivit. Vsaj jaz tega nikjer nisem zasledila. In ja ni normalno, prej brutalno. Zato je pri nas letel v smeti in zdaj jemljemo Oleovit.

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Aprilčki 2012
14.5.2012 16:36:03   
Arabella1
pozdravljene mamice user posted image

mi plivita ne jemljemo in ga tudi ne bomo, zdaj je dovolj sončka zunaj, da ga bo user posted image dovolj tega vitamina d3 dobil po naravni poti, šli smo iskat po kapljice v lekarno, da ne bo kaj da nismo dvignili recepta, ma kapljic pa teh ne bomo dajali, če bi bila zima bi kakšen nadomestek zeliščni iz Italije......

včeraj user posted image očitno ni bil navdušen nad kosilom (pišče po kitajsko + riž) zato smo mu dali popoldne 2x sub simplex kapljice user posted image

spanje: ponoči je pravi anglček in res spi, včeraj je spal od 21 do 1.30, potem pa do 6ih user posted image priden zelo, čez dan se pa skoraj da pogajamo za spanje, on bi vse delal samo spal ne user posted image danes moram prav potrkat je spanje tudi preko dneva ok, zjutraj je spal od 9ih do 11-ih, pa zdaj spi že od 14-ih, koliko bo še bomo pa videli.

ta teden bom jaz zečela z bananmi, prejšnji teden so bila jabolka, 14 dni nazaj pa pomaranče, nič od tega mu ne škodi, prve dni smo ugotavljali da mu škodi sirup oz cedevita, ker je bila neprekuhana voda, zdaj pa pijem preventivno kar otroški čaj + melisa in plahtica, mi gleda po pravici povedano že skozi ušesa.... ma baje je dobro da user posted image prebavo, tako, da bomo še malo potrpeli...

kar se tiče user posted image ne vem če mora dat zeleno luč ginekologinja, če se dobro počutiš pa da ni več čišče bi jaz rekla kar v akcijo user posted image

kopanje: pri nas bo prvo kopanje šele v petek, skupaj s patronažno, naš user posted image se namreč do danes ni hotel ločiti od svojega popka user posted image upam, da bo imel rad kopanje.

sprehodi: če le vreme dopušča gremo, ker sveži zrak ga prav lepo uspava, pa še nam koristi malo gibanja

dojenje, zdaj je končno da rečem 100% ok, brez dodajnja, brez bolečin, prejšnji teden sem si 2 dni še stiskala, ker me je mali spet scufal, da je kri pritekla user posted image na srečo imamo res fajn patronažno, ki je rekla naj nastavke uprabljam dokler ne bo bolje, zdaj par dni brez nastavka dojimo user posted image

igračke, mi smo mu dali tisti obroč nad ležalnik, nekaj je gledal, drugače pa ima rajši, če se kdo z njim pogovarja user posted image

mozoljčki: naš ima kakšnega po obrazu, ma malo, ni neke sile, ima lepo kožico

hov hov dobrodošla

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?