|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 9:24:55   
gsatalema
se podpišem pod Frodo user posted image
Prosim skuliraj se malo in nad sabo se zelo zamisli, tvoje pisanje je zelo kontradiktorno... SI KAKOR VETER PIHA IN SAMA NE VEŠ KAJ BI SPLOH RADAuser posted image user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 9:51:11   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Ce zeli biti s sinom, naj si sam najame stanovanje, naj si uredi pogoje in naj izvoli...


to sem hotla že jaz včeraj napisat, ker sem skor s stola padla ko sem prebrala, da se ji zdi normalno da bi mu ona najela stanovanje in ga celo preživljala.

Ce se ti je res skisalo


zgleda da res..


IZVIRNO SPOROČILO: akvamarini
Drugače pa jaz vedno gledam le človeka kot človeka in ga sodim po dejanjih in ne po narodnosti.


če bi ti res sodila po dejanjih, ne bi nikoli resno razmišljala o vrnitvi očeta svojega sina v slovenijo pod takimi pogoji.

Temu tipu je celo grozil, da ga bo ubil, tako da se mi revež še na telefon ni več upal javljati.


in kako je vedel kdo je to - si mu ti zreferirala kdo je to in mu dala še telefonsko cifro, da ga lahko maltretira? to se skoraj tako sliši kot da se ti zdi fino in ti godi, ker je bivšemu še "mar" zate.

malo premisli kaj bi ti v resnici rada - a sanjaš da bosta enkrat spet skupaj z bivšim al kaj?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 11:45:25   
Anonimen
sprasujes, kaj bi bilo prav narediti in moj odgovor bo na to vprasanje. Ko sem brala zacetni post in odgovore nanj se mi je zdel problem z imenom pac nekaj, kar se hitro resi: ali zamenjas ime ali pa otroka klices po kaksni skrajsani obliki, ni nek jaki problem. Ko sem brala dalje, se mi je zdelo, da pravzaprav problem ni v imenu ampak v tem, kako ti to ime dojemas. Otrok bi se lahko imenoval tudi Janez pa ce ti ime ne bi bilo vsec, bi ga vseeno zelela zamenjati. Ne zato ker ni ali je Slovensko...pravzaprav je nacionalizem v tejle debati cisto odvec. Problem je drugje...tvoj odnos do otrokovega oceta, tvoja neresena emocionalna navezanost nanj in neprijeten obcutek, da njegova volja zmaga nad tvojo. Taksni kompleksi se ne bodo resili z menjavo otrokovega imena, ampak bos zanje morala poskrbeti sama. Ne gre za to, da nisi 'dovolj mocna' da mu reces ne, nisi dovolj emocionalno stabilna, da bi pri tem 'ne' vztrajala. In to se vlece verjetno ze iz casov pred porodnisnico, kjer je 'zmagalo ime, ki ti ni vsec'. Odvisnost od otrokovega oceta in tvoja notranja nezmoznost zavreci njegovo manipuliranje in nadzorovanje te unicujejo. Pri tem pa trpi tvoj sin...Jasmin ali Filip, nima veze. Razumes? S tem, ko te njegov oce obraca kakor hoce samo dokazuje, da te ne spostuje. Dosegla bos, da te s casom ne bo spostoval niti sin.

Zbudi se iz sanj in snemi rozna ocala, da bo vse v redu in da boste super truper sladka druzina. A je ta clovek dober zate? te ma rad? te spostuje? NE. In to ti notranji glas ves cas govori, zato si jezna, da je zmagala njegova okrog imena, zato se bojujes in nasportujes...ampak srce zmaga a ne? Dovoli si, da se tvoj notranji razum in emocionalna plat znova zdruzita in odrasti v odgovorno osebo, ki bo srecna s tem kar ima in z zivljenjem, ki ji je dano. Brez navlake, ki jo tezi dol in brez ljudi, ki jo zastrupljajo. Ko bos to dosegla te bo ime Jasmin samo se spominjalo na otrokovega oceta ampak nanj (in posledicno na ime) ne bos vec jezna, niti zamerljiva. Takrat bos ugledala samo se svojega sina, ne pa preteklosti, ki jo nosi njegovo ime.

Ne zdravi lastnih napak in frustracij na sinu in ne spreminjaj tega, kdo je...vkljucno z imenom. spreminajaj sebe, da bos lahko mirno zivela z drugimi, tudi bivsim. In naj ostane bivsi, ce zelis sebi in otroku uspesno in mirno prihodnost.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 12:14:32   
ronja
da njegovega sina ne bo niti slučajno vzgajal kakšen tuj moški.

Torej tvoj sin po njegovo nima pravice do očeta - ker če ga ne bo vzgajal "tuj" moški, potem ga ne bo vzgajal noben moški, to nam je vsem jasno... Tudi če bosta skup, to da visiš na kavču in vlečeš denar od kogar ga pač lahko nafehtaš, ni nobena vzgoja, čeprav se to morda grdo sliši, ampak tako je. Vzgoja je v prvi vrsti lep vzgled, potem pa usmerjanje otroka na pravo pot - kar pomeni tudi prepovedi in vse, kar staršu osebno "ni fajn" (je pa dobro za otroka). Tega pa tvoj dragi zaenkrat ni izkazal... Vprašaj se, če ti že ni mar zate, ali se ti ne zdi, da ima pa tvoj sin pravico do očeta - ne mislim biološkega - mislim pravega, takega, ki te vzgaja, ki te stisne, polupčka, ki ti pove nekaj vzpodbudnega, ko to rabiš, ki ti pomaga avtuček sestavit, ki te pelje v gore ali na morje, ki te meče v zrak, ki je s tabo, ki ti prepove kajenje ganđe, ki te pride iskat pijanega, ma karkoli pač smotanega se najde,... No, če se ti zdi, da ima tvoj sin pravico do tega, potem ga lepo nekam pošlji, ko ti bo naslednjič probal omejevat stike z moškimi! Ma, kaj si nora, tega res ne smeš pustit!
Jasno, da ti gre ime na živce, če pa ti predstavlja točno to - da lahko gre čez tebe glih kadar se mu zdi. Ampak ljudje grejo čez nas, dokler jim to dovolimo, res! Ne več dovolit! Zagrozi mu s CSDjem, pojdi že v pon. uredit, da nista več skup, tudi uradno. Pa naj znori! To je njegov problem! Dokler misliš, da si ti "kriva", da bo on znorel, tako dolgo bo on delal vse po svoje, ker ve, da lahko.

Danes mi je rekel, da bi lahko ponovno probala, da mu sin pomeni največ na svetu, ampak ne vem kako naj mu to verjamem.
Ne moreš. Ne more ti največ na svetu pomenit nekdo, ki ga 2 leti ne prideš pogledat, pa da nisi zaprt ali na smrtni postelji. V vseh ostalih primerih bi se pa starši, ki nam otroci veliko pomenijo, vrgli na zobe, da bi ostali v stikih.

Pravi mi, da je premislil, da so bili za vse krivi moji domači, ker smo bili v isti hiši.

Pomaga to pri odnosu navadno res ne, ampak ni pa to nikakor razlog, da si človek ne najde službe, poležava, nič ne dela in samo žura s kolegi, čeprav ima doma malega otroka. Ni to razlog, da se potem 2 letni ne zmeniš za otroka! Pamet v roke, punca!

Predvsem pa se vprašaj: ali si ti želiš bit z njim ali ne? Ja, otrok ima vsekakor bit pravico z očetom, če si seveda tudi ta to želi (prisilit pač človeka ne moreš in od takih stikov niti otrok ne bi nič imel), vendar pa to ne pomeni, da morata bit vidva spet skup!

Ce zeli biti s sinom, naj si sam najame stanovanje, naj si uredi pogoje in naj izvoli... Ce se ti je res skisalo, pa ti to delaj namesto njega... in se placaj ...

Verjetno bi sicer malo parafrazirala, ampak kar se pa vsebine tiče pa podpis... Oče je čisto sam odgovoren za to, da poskrbi, da se bosta lahko videvala s sinom, ti pa si odgovorna za to, ad jima tega ne preprečuješ - ne pa da to delaš namesto njega!

Ne nasedaj... samo jasno mu je postalo, da so se moznosti, da ga bos prezivljala...
kaj ce bi probali tako, da si on prvo sluzbo najde, naspara za najem stanovanja za 6 mesecev... pa potem probate.. ker ti.. nimas niti centa... Daj mu jasno vedeti, da nimas nic denarja, ne nasparanega ne zasluzenega... pša bos videla reakcijo... Povej mu, da bi ti zelo olajsalo, ce bi ziveli kot druzina, saj bi vas on prezivljal in ti bi bila srecna in zadovoljna... La grems taviti, da ga v tem pirmeru ne bo ni blizu...

Hehe, frodica ni od muh, le probaj:).

Glede imena se strinjam z Bibo, sama ne bi hotela dat sinu ime niti Janez niti Jasmin, niti Hans ali Juan, ko smo ravno pri tem;). Pa nimam proti nobenemu od teh narodov nič:).

Podpis pod mateyko.

Res pa je, da bi mogoče sprememba imena njej predstavljala prvo stopničko v tem, da začne delat po svoje, ne po njegovo (če mu zanjo seveda ne bo plačala)...

PS: pa resno ne razmišljaj, da bi mu ti najemala stanovanje - to ej čisto njegova stvar, bo že sam zrihtal, saj je velik fant;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 14:08:40   
akvamarini
Tisto glede groženj drugemu fantu je bilo že pred dvema letoma, fanta so njegovi prijatelji poznali, prav tako moj bivši. To sem napisala zato, ker v bistvu res ni bilo nič resnega, pa se je moj bivši preveč razjezil. Bojim se, da tudi če ga dam na CSD, da bi znorel in da bi se mi lahko kaj maščeval, neposredno ali posredno prek kakšnega prijatelja. Pa tudi, kaj pa CSD lahko naredi v tem primeru? Preživnine za otroka mi itak ne more plačevat, ker nima službe oz. včeraj mi je rekel, da je zdaj nekaj delal pri enem mehankarju. V Sloveniji pa mu je najbrž res težko dobit službo, ker ne zna slovenskega jezika. Ko sva se midva spoznala, je bil tukaj le začasno pri enih sorodnikih, ki jih ima v Sloveniji. Sva se pa res premalo poznala preden sem zanosila, samo dva meseca. Stanovanja mu res ne bom najela, sin pa si ga zelo želi videti in mu bom najbrž dala priložnost, da sta kaj skupaj. Sem se danes s starši pomenila in pravita, da lahko takrat, ko bosta ona dva na morju, torej 2 tedna imamo časa. Bomo videli, kako bo in če se je kaj spremenil (v odnosu do sina).

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 14:27:14   
posh
Kaj bi bilo prav narediti, je prvotno vprašanje..na tvojem mestu bi upoštevala frodine nasvete..

Jasmin pa ni ne srbsko ali bosansko ali...ampak je izvorno iz Perzije.

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 17:11:37   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: akvamarini

Tisto glede groženj drugemu fantu je bilo že pred dvema letoma, fanta so njegovi prijatelji poznali, prav tako moj bivši. To sem napisala zato, ker v bistvu res ni bilo nič resnega, pa se je moj bivši preveč razjezil. Bojim se, da tudi če ga dam na CSD, da bi znorel in da bi se mi lahko kaj maščeval, neposredno ali posredno prek kakšnega prijatelja. Pa tudi, kaj pa CSD lahko naredi v tem primeru? Preživnine za otroka mi itak ne more plačevat, ker nima službe oz. včeraj mi je rekel, da je zdaj nekaj delal pri enem mehankarju. V Sloveniji pa mu je najbrž res težko dobit službo, ker ne zna slovenskega jezika. Ko sva se midva spoznala, je bil tukaj le začasno pri enih sorodnikih, ki jih ima v Sloveniji. Sva se pa res premalo poznala preden sem zanosila, samo dva meseca. Stanovanja mu res ne bom najela, sin pa si ga zelo želi videti in mu bom najbrž dala priložnost, da sta kaj skupaj. Sem se danes s starši pomenila in pravita, da lahko takrat, ko bosta ona dva na morju, torej 2 tedna imamo časa. Bomo videli, kako bo in če se je kaj spremenil (v odnosu do sina).


Morda bo namesto 5 tisoc evrov za sina zahteval nekaj vec, ce bo ocenil, da premorete kaj vec denarja...
Stanovanja mu ne bos najela, mu bos pa ponudila urejeno brezplacno stanovanje s polnim penzionom in moznostjo za druzinsko gnezdece kjer bo povabil frende in jih pogostil... (seveda bos ti kot dobra zenicka in mamica, vse to uredila in skuhala, ter postegla in pomila posodo).
Sina si tako zeli videti, da je povedal da prihaja zaradi drugih zadev v slo  sele, ko sta se menila da bodi 5.000 eur za zamenjavo imena... Si ti res prepricana, da njega ni bilo v sloveniji ze dve leti? V dveh letih bi na stop prisel do vas in se zmenil pri kolegih, ki ga tako fino obvescajo s kom si, da tam prespi...  Tudi ti sorodniki njegovi in kolegi se vozijo dos rbije in nazaj ter bi ga komot kdo prepeljal. Soferji, ko vozijo robo ga cisto za druzbo lahko s seboj vzamejo...
Skratka, ce bi tip imel voljo bi zadeve bile povsem drugacne. Pa nima volje oz. ni mu potrebno potruditi se, ker mu ti se najbolj ocitne lazi verjames...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
12.5.2012 21:23:48   
liliana
Ko sem prebrala samo uvodni post, sem si mislila.....kakšna štala zaradi imena.....ker meni se zdi recimo spreminjati imeti zato, ker ne zveni slovensko bedasto.....še bolj se mi zdi bedasto to, da greš spreminjat ime zato, ker si se sprl s partnerjem, ki je dal otroku ime in ti zato ime otroka ni več všeč....

Potem pa sem brala dalje pa sem ugotovila, da je sprememba imena otroka pač razlog, da si lahko kontaktirala partnerja, ki se mu mimogrede povedano svira za tebe in dete, da pride v Slovenijo oz. da ga vidiš....

Pusti otroku ime kot ga ima in živi svoje življenje...brez partnerja, ki mu pač ni mar ne za otroka in ne zate.....

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
13.5.2012 10:51:15   
Colt
Akvamarini daj se malo skuliraj in orenk preberi vse poste od Frodo. Pa probaj čimbolj razmišljat poleg. Tu si dobila odlične zastonj nasvete, mam pa občutek da bi ti še zmeraj rada igrala vlogo predpražnika. Če je to tako, bi morala povedat že na začetku, da punce ne tratijo čas po neumnem. Bolano je da med vrsticami opravičuješ osebo ki te ma zmanipulirano do konca pa še mal naprej. Pozabi problematiko okoli imena in delaj na sebi in samospoštovanju.

Še odgovor na tvoje naslovno vprašanje: Začni se spoštovati in nehaj klečeplaziti pred parazitom.

< Sporočilo je popravil Colt -- 13.5.2012 10:53:13 >


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
13.5.2012 17:24:18   
astrid1
Meni je tale situacija obupna. Prišel bo, totalno zmešal Jasmina, ki bo imel v prihodnosti velika pričakovanja do očeta, ta pričakovanja bizgec ne bo izpolnil, ker se bo na sina spomnil šele čez nekaj let, ko mu bo spet zmanjkalo keša.

A je res treba? A ne bi bilo boljše, da bi s sinom živela v miru, on pa če ne misli skrbeti za lastno kri redno in tako kot je treba, ostane tam, kakor je zbežal?

Meni se Jasmin ful smili, ker mu bo tale ničvredni ata totalno podrl svet in ne bo isti, kot je bil pred tem poletjem.

Predlagam, da začneš urejati preživninske zadeve preko sodišča in preživninskega sklada. Tako boš vsaj pravno zaščitena. On pa če ti bo grozil, prijavi policiji. Če bodo grozili prijatelji, na policijo. Kaj pa se to pravi, da bodo neki kreteni kontrolirali tvoje življenje.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
13.5.2012 17:55:27   
akvamarini
Sem razmišljala in se res bojim, da bi bil sinko še bolj zmeden, če bi bil nekaj časa skupaj z očetom, potem pa bi oče spet odšel iz njegovega življenja. Ne razumem, kako mi lahko reče, da mu sin tolio pomeni, ko pa ni nič z njim. Kakšne pravice pa dobim, če ga prijavim na CSD? Ker kolikor jaz vem, mu ne morejo nič če nima rednih dohodkov. Pa najbrž je malo težje, ker ni slovenski državljan. Ali mislite, da bi morala otroku povedati po resnici, kako je z njegovim očetom in našim odnosom ali je bolje, da ne tako kot tudi do sedaj nisem? Najbrž se nekdo do te mere, da bi bilo zdaj kar vse v redu ne more spremeniti. Zanimivo pa je, da je tudi on pomislil isto kot nekatere od vas, in sicer da ga kličem in sprašujem glede imena zato, da bi bila v kontaktu z njim. To sem zvedla naslednji dan, ko me je on poklical in rekel, da bi bil čez poletje lahko malo s sinom in da bi na novo poskusili in da ve, da ga s sinom pogrešava in zato da sem začela o imenu. Pa ni res. Motijo me neurejene stvari z njim in tudi glede imena sem mislila, da če bi spremenili, da bi lahko na nek način začela novo življenje, bolj neobremenjeno s preteklostjo. Ko sem mu to hotela dopovedati, je rekel, da me ne razume kaj hočem in da se bova zmenila, ko bo prišel in bomo nekaj časa skupaj. Zdaj ko pa sem videla, kako se sin tega veseli, me pa skrbi, da bi sin preveč pričakoval od njega in da bo potem razočaran in prizadet. Ker do zdaj sin z njim ni bil obremenjen, sta se kdaj slišala po telefonu, že skoraj 2 leti pa ga ni videl.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
13.5.2012 18:15:10   
Anonimen
Ne vem, ce si si prebrala moj odgovor zgoraj ampak bolj ko berem bolj postajam besna. Torej se enkrat: pusti tipa pri miru in pusti otroka pri miru. Kaj ne vidis, da si sama tista, ki dela probleme? Ti in samo ti imas problem z imenom, ocetom tega otroka in preteklostjo. Cas je, da spucas zadeve ampak SAMA in PRI SEBI, ker bolj ko mesas zadeve slabse bo. Zmedeni boste vsi.

(odgovor članu akvamarini)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
13.5.2012 18:27:00   
astrid1
Akvamarini, verjamem, da želiš urejene stvari. Zato ne bi bilo slabo, da se greš pozanimat na CSD. Potem pa premisli, kako naprej. Saj če se pozanimaš, še ne pomeni, da ga prijavljaš.

Mislim, da je boljše, da se začneš pogovarjati s svojim sinom. Bolje, da zve resnico od tebe, kot pa od nekoga drugega.

Lahko ti opišem svojo situacijo. Z bivšim sva šal narazen, ko je bila dojenčica star 3,5 mesecev. Nikoli ni prispeval, niti se ni bil sposoben dogovoriti za obiske. Ko sem spreminjala punčkin priimek pri njenih 6. letih, sva se obenem še dogovorila za plačevanje preživnine. Na CSD so mu določili 5000 sit, ker je bil brezposelen. Seveda ni plačeval, pa tudi dogovori glede vzpostavitve rednih obiskov so zamrli. Takrat so mi svetovali, da če ni rednih obiskov, je bolje, da jih sploh ni, ker je obiskovanje vsake toliko dosti bolj kvarno za otroka in naj ne rinem glave skozi zid, če ga ne zanima.
Ker sem imela bolj nizke dohodke, preživnina pa ni bila izplačana, sem morala podati izvržbo na sodišču, ker drugače ne bi bila upravičena do otroškega dodatka, razen če bi lagala, da res plačuje.

Od takrat naprej dobivamo preživnino iz preživninskega sklada, znaša pa točno 40 evrov. Kar je smešno, vendar se s tem ne mislim več ubadati, ker nikamor ne pridem. Odločila sem se že davno nazaj, da bom za mojega otroka poskrbela sama, ker on v naše življenje prinaša samo zmedo in bolečino.

S hčerko sem bila vedno odkrita. Seveda sem ji stvari preedstavila na primeren način. Nikoli nisem bila v pripovedovanju o njenem očetu sovražna ali negativno nastrojena. Obdelali sva njegovo pomanjkljivo vzgojo in njegovo splošno nezmožnost, da se spopada z življenjem. Več kot sva se pogovarjali, več je razumela. Večkrati sva gledali fotografije, na katerih je on. Povedala sem ji tudi o najinih lepih trenutkih, ne samo o slabih. Nikakor nisem hotela, da bi se počutila slabo, ker je v njej tudi del njega. Še vedno jo obvestim, če o njem slišim kaj novega in se o novici pogovoriva.
Nikoli ga ni pogrešala, ker kot pravi, on pač ni nikoli ničesar storil zanjo. Vedno pa so ji ob strani stali moški sorodniki in moj partner. Pri skoraj 17. letih je odprta, bistra mlada dama, gimnazijka z visokimi cilji in skrajno neproblematična.

Vedno pa sem si želela, da bi bilo drugače. Ob misli, da nimata stikov, sem vedno trpela. Pa se ni dalo nič spremeniti. Zato sem skušala iz dane situacije storiti pač najboljše.

moj nasvet je, da začneš na CSD in se za začetek vsaj informiraš.

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
13.5.2012 23:13:24   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: akvamarini

Sem razmišljala in se res bojim, da bi bil sinko še bolj zmeden, če bi bil nekaj časa skupaj z očetom, potem pa bi oče spet odšel iz njegovega življenja. Ne razumem, kako mi lahko reče, da mu sin tolio pomeni, ko pa ni nič z njim. Kakšne pravice pa dobim, če ga prijavim na CSD? Ker kolikor jaz vem, mu ne morejo nič če nima rednih dohodkov. Pa najbrž je malo težje, ker ni slovenski državljan. Ali mislite, da bi morala otroku povedati po resnici, kako je z njegovim očetom in našim odnosom ali je bolje, da ne tako kot tudi do sedaj nisem? Najbrž se nekdo do te mere, da bi bilo zdaj kar vse v redu ne more spremeniti. Zanimivo pa je, da je tudi on pomislil isto kot nekatere od vas, in sicer da ga kličem in sprašujem glede imena zato, da bi bila v kontaktu z njim. To sem zvedla naslednji dan, ko me je on poklical in rekel, da bi bil čez poletje lahko malo s sinom in da bi na novo poskusili in da ve, da ga s sinom pogrešava in zato da sem začela o imenu. Pa ni res. Motijo me neurejene stvari z njim in tudi glede imena sem mislila, da če bi spremenili, da bi lahko na nek način začela novo življenje, bolj neobremenjeno s preteklostjo. Ko sem mu to hotela dopovedati, je rekel, da me ne razume kaj hočem in da se bova zmenila, ko bo prišel in bomo nekaj časa skupaj. Zdaj ko pa sem videla, kako se sin tega veseli, me pa skrbi, da bi sin preveč pričakoval od njega in da bo potem razočaran in prizadet. Ker do zdaj sin z njim ni bil obremenjen, sta se kdaj slišala po telefonu, že skoraj 2 leti pa ga ni videl.



Ime otroka ni neurejena stvar z njim.....in otrok bo ob vsej zmedi v svojem življenju s spremembo imena še bolj zmeden.....

Zato sprejmi stvari take kot so in začni novo življenje brez spremembe imena otrok in brez tega, da bi klicala partnerja nazaj k sebi.....

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
14.5.2012 10:23:39   
mojamura
če kup dreka začneš mešat, samo še bolj smrdi

(odgovor članu akvamarini)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
14.5.2012 10:46:38   
ronja
Vedno pa so ji ob strani stali moški sorodniki in moj partner.

Tvoja hči ima stike z očetom, samo ne z biološkim - tako da se nimaš kaj sekirat:).

akvamari, CSD ni samo zato, da se uredi preživnina, ampak ti mogoče lahko kdo pomaga tudi pri tem, da greš naprej - kot sama praviš, si želiš novega začetka in se ti je zdelo, da za to potrebuješ spremembo imena. Ampak zdaj s tem rineš korak nazaj, ne naprej: če bo 14 dni stanoval pri vas, se ti zdi, da bo to fajn za novi začetek? Pa zakaj rineš nazaj v težave? In kaj hudiča bo mel sin od tega?
Kar se tiče strašansko oddaljene Srbije: sestra je hodila s Slovakom, pa Makedoncem, pa celo Indijancem, pa sta se vedno videvala (z vsakim posebej, seveda, niso bili naenkrat:D) - ker sta si želela bit skup. To, da ne moreš iz Srbije prit pogledat svojega otroka 2 leti, pa ti je seveda otrok vse... daj nehaj kupovat et bučke, no!!! To si ti ŽELIŠ verjet, ampak to NI RES! Srce je zelo fajn zadeva, ampak vsake toliko je fino prisluhnit tudi razumu, sploh če se tepeta ko pes in mačka;). Zdaj bi bil čas za razum, mimogrede.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
14.5.2012 11:00:44   
astrid1
Ronja, v vsem se strinjam s tabo!
Res bi bilo dobro, da bi akvamarini se šla pozanimat na CSD. Tako bo lahko začela postavljati stvari na svoje mesto. Je pa zelo težko, sploh če ne veš kaj je prav in kaj narobe, pa če te nekdo še čustveno izsiljuje obenem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
28.5.2012 20:12:44   
Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Jasmin ni srbsko ime... nekdo s tem imenom je lahko edino srbski drzavljan.


Samo da ti rečem, kaže se Džasmin što ću da jasno da dokažem sledećim citatom iz serije nadrealista, koji je vremenom postao zaštitni znak svih Jasmina...
- Džasmine dira me Hakala!
- Hakala ostavi ga jeboti mater svoOjU!!!


  Prav tako tudi njegovega očeta kot osebo spoštujem, narazen sva šla zaradi njegovega obnašanja, ki mi je bilo nesprejemljivo in nismo videli druge rešitve. 


Zakaj ga pa spostujes? Bolje bi bilo, ce bi sebe malo bolj spostovala...

No, če bi bila z bivšim še vedno skupaj, bi mi bilo lažje sprejemljivo,...


Nisi skupaj z njim - se sreca...

Drugače pa jaz vedno gledam le človeka kot človeka in ga sodim po dejanjih in ne po narodnosti.


Uberi to pot in zacni bivsega ceniti in spostovati po dejanjih...

No, saj verjetno tudi imena ne bom, 5000 eurov mu pa res ne mislim plačat. Mi je sploh žal, da sem ga kontaktirala, ker danes me je klical in rekel, da bi prišel čez poletje stanovat v Slovenijo, da naj najamem stanovanje za ta čas, da bi bil rad s sinom.


Ce zeli biti s sinom, naj si sam najame stanovanje, naj si uredi pogoje in naj izvoli... Ce se ti je res skisalo, pa ti to delaj namesto njega...  in se placaj ...

No, verjamem, saj ga že skoraj dve leti ni prišel pogledat, ampak vseeno.


Vseeno?? Tebi je vseeno ce sina ni prisel pogledat dve leti? Vseeno ce za spremembo imena sina zahteva denar za avto ?? Vseeno?? ma kaksno vseeno! Edino kar je tukaj vseeno je, da je njemu vseeno za sina in tebe. mar mu je edino koliko denarja lahko iz tebe izvlece...

  Lani se je spomnil, da bi mu dala sinka za 1 mesec v Srbijo, da bi njegova mama lahko skrbela zanj. Ko sem mu omenila, da bi bilo dobro uredit glede preživnine in obiskov, pa rata živčen, kao da kaj mu zdaj še hočem obest, da bo pomagal sam od sebe ko bo lahko. 


Ocitno je bolje obvescen kot ti... in zelo dobro ve  zakaj je zivcen...

Zdaj pa se mi zdi, da bi spet rad nazaj prišel, pravi da ima vso pravico, saj ima tukaj sina. Začasno prebivališče ima še vedno prijavljeno pri nas.


Zacasno bivalisce iztece po avtomatizmu po preteku enega leta. Ce si mu pa ti podljsevala zacasno bivalisce se ti je resno skisalo...

Nisem ga pa res nikoli dala na kakšen CSD, ker pol bi pa res znorel. Toliko ga pa poznam.


Ocitno ga ne poznas dovolj dobro. Seta te  ko macka mlade...
Ti imas otroka za katerega se moras brigati, a on je odrasla oseba, ki se za svoja dejanja in nedeljanja sam mora brigati...

Tako, da je formalno gledano kot da sva še skupaj in da oba preživljava sina.


Samo v kolikor si se ti sam potrudila, da mu to omogocis... In enkrat se morda spomnis - ne drzi on tebe za "jajca" ti njegova jajca imas v roki in stiskas lahko kolikor hoces.. on je tu da cvili, posebej ko se obnasa kot se obnasa.. a sedaj ti cvilis, ker se ti je skisalo in ne vas kaj je prav in kaj narobe...

Ko sem se pa nekajkrat samo prijateljsko dobila z enim fantom in mu je to prišlo na ušesa, je pa naredil celo štalo iz tega. Temu tipu je celo grozil, da ga bo ubil, tako da se mi revež še na telefon ni več upal javljati.On je mnenja, da jaz ne smem dokler ne bo sin že odrasel nikogar dobiti, ker pravi, da njegovega sina ne bo niti slučajno vzgajal kakšen tuj moški. 


Raje ne bom komentirala.. se raje pa bom preskocila komentar o tvoji vlogi... 
Me pa zgolj zanima.. ti si resno to pogoltnila??
Ti je kdaj potegnilo, da s eobnasas kot da te tip poseduje?

Danes mi je rekel, da bi lahko ponovno probala, da mu sin pomeni največ na svetu, ampak ne vem kako naj mu to verjamem. 


S ce je to pokazal in dokazal.. ker ga dve lezti ni videl.. ker bi mu menjal ime za denar za avto... Ma .. joooooj kako me taksne decve nervirajo !!!!

Domov ga itak ne upam več pripeljat, saj so vsi jezni nanj. 


Vsaj nekaj,... vsakj druzina ima se nekaj zdrave pameti...

  Res ne vem, kaj naj.


Na tvojem mestu jaz bi ga ze zdavnaj sterala u tri krasne ...

Pravi mi, da je premislil, da so bili za vse krivi moji domači, ker smo bili v isti hiši. Pravi, da če bomo kot družina poskusili sami v stanovanju, da bo sigurno drugače. Baje tudi njegovi kamaradi nimajo več toliko časa za žuranje ko pa že imajo skoraj vsi družno. Jaz pa se bojim, da nas bo vse skupaj spet vrglo iz ustaljenih tirov.
 

Ne nasedaj...  samo jasno mu je postalo, da so se moznosti, da ga bos prezivljala...
kaj ce bi probali tako, da si on prvo sluzbo najde, naspara za najem stanovanja za 6 mesecev... pa potem probate.. ker ti.. nimas niti centa... Daj mu jasno vedeti, da nimas nic denarja, ne nasparanega ne zasluzenega... pša bos videla reakcijo... Povej mu, da bi ti zelo olajsalo, ce bi ziveli kot druzina, saj bi vas on prezivljal in ti bi bila srecna in zadovoljna...  La grems taviti, da ga v tem pirmeru ne bo ni blizu...

  Je pa set__ naredil isto kot pri imenu, preden je mene sploh kaj vprašal je govoril s sinom in ga čist navdušil s tem, da pride in kako bo fino. Saj otrok ga komaj pozna, ko ga pa do zdaj ni bilo nič blizu. Se mu je pa res fajn zdelo, ko ga je oči poklical in mu lepo govoril. 


To verjetno zato ker mu otrok pomeni najvec na svetu?? ....
Bolj verjetno, da zato, ker ve, da preko otroka lahko s teboj manipulira kakor hoce, kar tudi sicer, po tem kar pises ni neka velika umetnost ali tezka naloga...

Bojim se, da bo otrok po vsem tem zbegan, po drugi strani pa ima pravico čim več biti z očijem. Ne vem, kaj naj.


Zaprosi nekoga, da te dobro strese, da te streca pamet...

Ma ni mi jasno kako si dovolite , da vas nek cigo cuka in vlaci podolgem in pocez..  pa kako se pustite, da se iz vas norca brijejo.. (v mnozini ker na zalost nisi edina slepa pri zdravih oceh)... Ma kje ste zgubile osebno dostojanstvo in ponos... Se slabse kot bi bile preprazniki...
Mar res morate placevati tipa, da bo ob vas.. vam gre res tako slabo?????

Kaj pa ce bi se ti s kom pogovorila? Ker tebi ocitno marsikaj ni jasno...


Uuuuu jeeee, koji je tebi danas??? Po redu mislim??? S tabo ni dobro češanj zobati, što bi reko pokojni Franjo... Emmm, `bote lebac sahrani živog čovjeka, eno ga živ i zdrav šeta ulicama Maribora!!!

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
28.5.2012 21:49:49   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Uuuuu jeeee, koji je tebi danas??? Po redu mislim??? S tabo ni dobro češanj zobati, što bi reko pokojni Franjo... Emmm, `bote lebac sahrani živog čovjeka, eno ga živ i zdrav šeta ulicama Maribora!!!



Ih, kot da morajo biti cesnje... cesnje pa radenska pa imas sranje...
Dejmo se  dogovoriti za... kokice :)))))

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
30.5.2012 9:02:36   
gondola
Komentirala bi samo glede imena. Ravno prebiram članke o Jasminu Kurtiću, fantu, ki mu je v kratkem času uspelo priti v slovensko reprezentanco in me je prešinilo, da mu je ime ravno Jasmin. Hočem povedati to, da je fant nekaj naredil iz sebe, da je uspel, pač na svojem področju, na katerem blesti že od majhnih nog, in ni važno kako mu je ime. Uspelo mu je in smo ponosni, da je iz naših krajev, tako da go Jasmin, go.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
30.5.2012 21:19:10   
Tippi
O krščen matiček! Cela drama!

Imena ne bi spreminjala pod nobenim pogojim! Si lahko predstavljaš, da bi se pisala Racman in bi dala sinu ime Jaka. Ali pa bi se pisala Groza pa bi bila hči Živa. Tako da...Jasmin naj bo!! In Jasmin je tvoj sin! Tega ne boš spremenila niti s spremembo imena, niti z dodajanjem še enega imena, niti z vzdevki. Sprejmi. To bi bilo pošteno do sina!

Glede ostalega pa....joj prejoj! Vse kar lahko rečem, pošiljam lepo dozo zdravilnih obližev na tvojo samopodobo! Pljuni v roke in zaživi tako kot si zaslužita z Jasminčkom! Če te bo pa silak kaj nadlegoval, pa direkt na policijo. Socialna je bolj mlačna v tej smeri.

Pa srečno!

(odgovor članu gondola)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
31.5.2012 16:35:48   
bardy
Mislim(kot ste nekatere že omenile) da tu sploh ni "problem" ime, ampak da bi svojemu bivšemu dokazala da je močnejša od njega...saj on dobro ve da to ni, zato jo s pridom iskorišča. Men prov dol visi za okolico kaj si kdo misle o imenu mojega sina ali priimku, to je moj otrok, moj zaklad....moji starši so imeli neke pripombe glede priimka ker je pač na ić(tudi moj bo čez par dni user posted image ) pa sem kar lepo povedala da sina v svetu predstavlja kako je vzgojen,kako se obnaša do drugih, njegov karakter in NE priimek user posted image

Da moj partner 2 leti nebi prišel pogledat sina, potem pa ga kvazi zelo pogrešal.... ne hvala,nimaš kaj iskat v mojem stanovanju ali še manj da ti plačam bivanje...haloooo user posted image user posted image

Tako da punca,pamet v roke, tvoj sin je tvoj svet ne glede na ime..in pusti svojega bivšega pri miru....če bi imel tako željo do sina nebi prišel šele zdaj ko rabi €. S tabo pa o preteklosti in sedanjosti kar se vaju tiče mislim da tudi nima kaj dogovarjat. Pogovarja se lahko izključno o in za sina...

Moje mnenje, in pogumno naprej...svet je lep...

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: kaj bi bilo prav narediti??
29.7.2012 22:29:22   
Abundancija
jAsmin Stavros....Jasmin je čisto lepo ime.

(odgovor članu bardy)
Neposredna povezava do sporočila: 73
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?