|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oktober
12.9.2005 12:54:30   
nana 27
mene k sreči še ni kregala, pa sem tudi nekje okrog +13 kilc in imam baje zelo ogromen buši.

Glede vlažilnih robčkov je tako, da niso za vsako ritko in lahko pri otroku povzročijo hude alergije (celo rane) in zato je verjetno na začetku pametno umivati le z vodo in v primerih, ko kam gremo z robčki. Če pa že uporabljamo robčke, je pa dobro, da dobimo res kvalitetne, ki ne držaijo nežnih ritk Prijateljica je na začetku uporabljala in je bila punčka v mehurčkih in je vseskozi jokala, zato mi jih je odsvetovala..

Kati1,
jaz bom tudi samo body-je imela. V ljubljanski porodnišnici baje sestre otroke oblačijo v dva body-ja. Naj bi se jih oblačilo v dva sloja, ker dojenčki še ne znajo temperature uravnavat.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   oktober
12.9.2005 18:30:40   
bambi
Evo, tudi jaz sem s pregleda..... Sem bila na CTG-ju 20 min in je vse OK, pa urin so mi vzeli, tudi vredu, pa pritisk -OK.... UZ pa imam čez 1 tden, ker je G rekla, da vidi po CTG-ju da je zaenkrat vse vredu, naslednjič pa mi bo delala UZ, da vidi kakšno je kaj stanje.... Glede popkovine je rekla, da nimam kaj sedaj paniko zganjat, ker se to kontrolira pri porodu, sedaj se lahko še marsikaj spremeni, tudi obrača se še lahko..... Če pa bi imela kakšne krče pa takoj noter, ker ni sile tudi če bi sedaj rodila NO, upam, da tako hitro še ne, vsaj do konec septembra naj se naša miška še pusti razvajati v maminem bušiju....

Jaz sem tudi nakupila večinoma bodije z dolgimi rokavi, čez bom pa dala majčko in žabice, če bo mrzlo pa še plišastega pajaceka..... Pa še to so mi najbolj všeč tisti bodiji, ki se odpirajo po celem dol, tako da ne rabim vlačit čez glavico.....

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   oktober
12.9.2005 18:53:18   
cmokec
Super novička Bambi. Naj tako še nekaj časa ostane.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   oktober
13.9.2005 8:04:12   
pi
Bambi, me veseli da je vse ok. Tvoji princeski pa povej naj še kar malo časa ostane v trebuščku.
Komaj čakam petek, ko bom tudi jaz imela pregled.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   oktober
13.9.2005 8:05:31   
Udb
Dobro jutro!

Kako je lep sonček zunaj!!!!!!!! Po teh parih dneh jutranje megle, je to res lepo presenečenje!

Spala sem kot ponavadi - SLABO! Zanimivo, kako težko je najti primeren položaj!!

Drugače če mi lahko katera pove, kako se naj nič ne zredim v naslednjih 2 tednih, če sem pa kar naprej lačna!!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   oktober
13.9.2005 10:25:36   
bambi
O Udb, jaz imam pa drug problem, včeraj so me stehtali in imam 70 kg , pa sploh ne vem kako?????? Ne jem več toliko, ker mi ne paše, kg pa grejo kar gor.... Sem to omenila sestri, pa je rekla, da je to lahko voda, ki se nabira v telesu, zatekam pa res malo, sploh na prstih na rokah se mi hitro pozna, kadar malo več hodim...... Eh, upam, da jih ne bom imela več kot 75kg ko grem rodit...... Čeprav sem se danes zjutraj tehtala doma in imela 68 kg.... Začela pa sem s 52g Jaz sem se tukaj se mi zdi največ zredila, pa vse govorite kako vas kregajo, meni pa noben nič ne reče glede kg????? Edino kar mi ful paše je sladko.... zjutraj obveno nekaj sladkega, pa popoldan, zvečer pa še sladoled..... JOj, joj, joj.....

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   oktober
13.9.2005 10:53:33   
Felicity
Pozdrav!

Tudi jaz bi non-stop kaj jedla. Se morem prav zadrževat in namesto čokolad/bonbonov/piškotov jesti jabolke/grozdje/... in pa jogurte.
Čeprav, ko me noben ne vidi grem pa z žlico po nutello.
Ko imam slabo vest zaradi kg, pa jem malce manj, tudi ostale hrane.
Skozi celo nosečnost se trudim da ne jem raznih packarij (prej so bile na meniju skoraj vsak dan), a vedno ne rata.

Upajmo, da se ne bomo preveč zredile te zadnje tedne!

LP

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   oktober
13.9.2005 11:06:55   
cmokec
Jaz se tud samo redim, čeprav je res, da skoz nekaj jem. Predvsem sem se vrgla na grozdje. Imam +17kg in me je G. že enkrat fino kregal. V kartoteki je na veliko napisal DIETA.

Danes sem brala ta novo revijo ONA in je kar dober članek od hitrega hujšanja s pomočjo začimb. Moram samo preverit, če je to med dojenjem dovoljeno, ker se ne odrekaš nobeni vrsti hrane.

Se pa malo tolažim, da sem se prvič tudi tako zredila, pa tude vse izgubila v slabem letu. Čeprav pravijo, da je v drugo težje in počasneje.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   oktober
13.9.2005 11:24:47   
KIRA
PUNCE, NIČ NE CVIKAT ZARADI UPORABE ROBČKOV. PROBAJTE, ČE DETECE KAJ REAGIRA, DRGAČ PA NIČ NE GOVORI PROTI. JAZ SEM JIH ZAČELA UPORABLJAT TAKOJ, KO SEM ZAČELA BEBICO KOPAT.

(sorry - velike črke)

sej boste vidle, če vam robčki bolj odgovarjajo kot voda - meni so, ker mam bolj mal placa, pa še do tople vode je težko prit. pa je z robčki šlo en, dve, tri... drgač pa pravim: probajte - vnaprej ne morte vedet, kako bo dojenček reagiral na njih.

drgač pa vsem voščim dober dan in prijetno počutje!


porodniško začnem pa z 17.9., tako da se moram 16.9. odjavit iz zavarovanja, ker sem si ga sedaj skoraj mesec dni morala plačevat sama - sej ste brale kako so mi jo "zagodli".
za 6 dni v avgustu sem dobila položnico okrog 670 SIT, tako da bo za 16 dni v septembru najbež okrog 2 jurja, to pa ni taka tragedija. bi blo huje, če ga ne bi imela, pa bi me slučajno stisnilo rodit - cene so pa itak znane: navadni porod pod 300 jurjev sploh ne, CR pa okrog 5000 (info MB porodn. - ampak iz 2 roke, tako da me ne vzet za besedo9
Počutim se fino, tud posteljne akrobacije še vedno delujejo, čeprav sem bolj kot kaka ŽOGICA NOGICA. pa nima veze. Pol po CR, bo pač en cajt mir, kot je bil prejšnič, pa sedaj koristim gužvo. HIHIHI.

Drgač pa se probam prepričat, da bom rodila na termin, ker gre mož čez 2 tedna na sindikalni izlet in ga 2, 3 dni ne bo. Bi blo ful šit, če bi takrat morala v porodnišnico. Ne vem, kdo bi me peljal. si bom morala nekaj zmislit, Pa kam tamalo dat.
Tast in tašča itak odpadeta (iz že znanih razlogov), moja mama je na bolniški, pa še preveč živčna bo, sestra se je odselila na štajer, bratec je pa bolj redko doma. Si bom morala neko alternativo zmislit - vsaj za tistih par dni.
No, upajmo, da ne bo glih takrat, že zato, ker bi mož rad bil poleg, če mi ne bo treba na CR.

Lep pozdravček!


(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   oktober
13.9.2005 11:28:15   
KIRA
sorry - CR - 500 tisoč (tiskarski škrat)

urbanček: moja punči bo EVELIN. prva je pa VIKTORIJA. men se zdi, da ful paše skup.

za fantka pa sva si premišljevala: Sandi, David, Danijel. ampak bo verjetno punčka - tako pravi moj G.

LP

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   oktober
13.9.2005 14:01:13   
uma
Hojla punce!

Sem se pri svakinji pozanimala kaj in kako dojenčka iz porodnišnice domov.
Rabiš: seveda lupinico v kateri se bo peljal domov, 2 plenički, 2 majčki (mako,tetra-karkoli), ga oblečeš v obe saj dojenček še teško uravnava temperaturo, pa še hladno bo, potem pa ene žabice spodaj, nato en kompletek v katerega ga oblečeš (pliš topel npr.), pa še oblečeš ga v vrečko ali pa komb. karkoli, in seveda kapica na glavo ter seveda potem, ko ga daš v lupinico, to pokriješ s tetra plenico ali dvema, da mu ne piha in da se ne nadiha mrzlega zraka. Veliko je odvisno od vremena.
Skratka naši malčki bodo ko bombice.

To je to zaenkrat. Moj brca, jaz perem in gnezdim. Upam na sonček, da se bo hitro sušilo.

Pozdravček!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   oktober
13.9.2005 14:18:51   
kati1
meme pa zanima še nekaj glede oblekice za naše malčke ... rabiš le oblekico za domov? ... kaj pa tiste dni, ko si notri, a nosi njihove oblekice al kaj ... ker se mi sicer zdi, da je par majčk oz. bodijev dovolj?

sem pa dons bla prvič na dekompresiji ... zanimivi občutki ... priporočam

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 14:35:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
   oktober
13.9.2005 14:42:54   
bambi
Nalin, jaz sem velika 168 cm in sem pred nosečnostjo tehtala 52 kg, sedaj pa jih imam (doma 68 kg) v bolnici pa so me navagali 70 kg......

A se vam tudi kaj lušta gaziranih pijač???? Meni se lušta Cocta light in se prav kontroliram, da je spijem samo 2dl na dan.....

Sem pravkar slekla celi voziček (ostalo je že oprano) in dala prat, to je pa zadnje kar še moram storit

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 16:14:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 16:20:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
   oktober
13.9.2005 16:21:07   
nana 27
Bambi,

meni tudi pašejo gazirane pijače Zdaj kupiva na teden 1,5L Coca Cole in jo potem počasi pijem do naslednjega šopinga. Meni tako paše. Drugače pa itak veliko nesladkanih čajev in vode spijem, tako da bi tisti cuker in mehurček iz Coca Cole malo "nevtralizirala".

kati1,
na katerem stolu si bila pri dekompresiji. Jaz sem bila do sedaj 2x tam in vedno sem šla raje na starejšega.

Punce, ste že slišale za TENS?
Baje je to možno samo v ljubljanski porodnišnici. Poznate, kakšno mamico, ki je rojevala s temi elektrodami na hrbtu, ki baje zmanjšuje bolečine ob popadkih?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   oktober
13.9.2005 16:23:24   
nana 27
Nalin,

ali samo meni ne dela album, ali sem kakšno sporočilo falila? Ko odprem, se mi prikažejo albumi od prejšnjega tedna. Se to dogaja samo meni?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   oktober
13.9.2005 17:23:01   
AKŠ
ojla dekleta....en lep pozdravček še malo od mene. Men je kr hudo, kr sm tolk mal za računalnikom - ampak kaj čmo, če pr mojemu ni interneta ....

jaz tud kr naprej in naprej poslušam punce, k jamrajo, da so jih G kregali zarad preveč kg. Jaz sem jih pridno pridelala +17, oa mi moja G nč ne teži. Ko sem ji enkrat sama omenila da sem bila "pridna" za gor dobit, je rekla da naj se ne sekiram, ker bom pol dol dala, le da bom morala biti pridna.

Kolegica ki pa je noseča mesec manj kot jaz pa jih je pridelala+7, pa jo je njen G full kregu, da to ni dobro....ma kr neki.... (moja mami se je pr men zredila za +25, pr bratu pa za okol +15, pa ima zdej 50kg!!! - prava suhica je)

in kako kaj drugače?

jaz sem full zmatrana - kr ležala bi, da o nočnih bolečinah ne govorim - ker so tako hude, da sem se enkrat ponoč celo zjokala....ampak kaj čmo - dete raste, CTG je pokazal da popadkov nimam, ampakda imam zelo zelo aktivno štručko v sebi...

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   oktober
13.9.2005 17:28:43   
kati1
nana 27 ... nisem niti opazila, da je en starejši men sta se zdela enaka

za TENS sem pa slišala na mat. šoli in mislim, da bodo s tem šele zdaj začeli - neka študentka dela diplomsko nalogo in bo vključila 100 deklet - po njenih rezultatih pa bodo videli, ali se splača nabavit te aparatke, da bi bili na voljo vsem ... ne vem, v svetu jih uspešno uporabljajo že 30 let (po njenih besedah) in očitno naši ne "verjamejo" izkušnjam drugih držav (ker očitno angležinje drugače občutijo popadke in porod ) morajo naši naredit novo raziskavo, da vidijo al se splača kupit napravce k koštajo le 15.000 SIT.   

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 18:57:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 19:02:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   oktober
13.9.2005 19:04:56   
žlička
še en pozdravček od mene....jaz sem pridelala +11, tko da je ok, drugace pa sem kar ok, s pondeljkom sem nastopila dopust, tko da lahko vec pocivam in mi kar odgovarja. Jaz sem bila tudi na dekompresiji in je OK, tko da grem naslednji teden spet.

Stvari za nasega malega pikeca....pocasi se pripravljajo, ta mesec bom vse cunjce zlozila v omarico ter preprala in prelikala

vozicek....ne morem se odlocit za PP pramette al pa modularni pliko P3-pomoje bom kar tega

lp vsem

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   oktober
13.9.2005 19:40:27   
bernarda1
pa še pozdravv od mene.jaz sem za sedaj pridelala +9kg in me moj g.tudi ni nič kregal.Drugače se počutim še kar vredu nevem pa če se je mali obrnil ali ne saj me sedaj ne tišči več navzdol.Sreča,mogoče pa pomaga več počitka.Mi še nimamo nič pripravljeno saj še delamo sobo in bo gotovo komaj konec tedna.V soboto pa še grema z mojim v Avstrijo po kinderpet,drugo pa imamo že vse.
Lep večer!bernarda

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   oktober
14.9.2005 9:01:20   
pi
Dobro jutro,
jaz moje kg raje sploh ne bom komentirala ker sem daleč pred vami. Upam da bo šlo tako hitro dol kot so šli kg gor.
Mislim da smo sedaj počasi že me na vrsti. Včeraj je rodila moja soseda, ki tudi spada med nas oktobrčice saj je imela rok 1.10.
Kako se kaj počutite ? Se pri kateri že kaj pripravlja ?

Lepo se imejte in uživajte zadnje dni nosečnosti !

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?