|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2012
17.1.2013 10:20:37   
Špelička
Glede spanja - podnevi ga skoraj ni, tako da pupika večinoma sama zaspi pri igračkah - jo kar tam pustim, ali v naročju - potem jo dam v posteljo, ampak se zelo hitro, če ne kar takoj, ko jo spustim, zbudi.

Zvečer smo uvedli ritual, ki se začne okoli pol osme - umivanje, hranjenje, potem jo samo odloživa v posteljo, ugasneva luč in zapreva vrata, potem mala zaspi, ampak se uspava že pri hranjenju. Če slučajno ne rata in začne jokat, jo še malo pocartava v naročju. Včasih se še vrti po postelji in malo gode, v tem primeru jo pustiva in kmalu zaspi.

Ja spanje je res posebna kategorija, jaz sem kar nekaj knjig prebrala na to temo, ampak, če otrok joče, ko ga daš v posteljo, potem itak delaš vse, kar v knjigi piše, da ne smeš, samo da user posted image zaspi user posted image .

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Novembrčki 2012
17.1.2013 10:34:43   
namla
Živjo,

je katera slučajno cepila dojenčka proti TUBERKOLOZI. Našemu fantkuu se je naredila po 3 tednih bula, ki je rasla in rasla, potem pa je prejšnji mesec tudi počila in je iz nje začel teči gnoj. Vendar bula še ni izginila in vsak teden poči, ter se iz nje vlije gnoj. Mogoče katera ve s čim bi se dalo namazati, da bi izginila?

pozdravček

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Novembrčki 2012
17.1.2013 14:11:31   
Meemee
Dan.
Končno imam nekaj časa za pisanje. Sicer na telefon, ker mala user posted image spi pri meni v naročju user posted image

Pridno je in raste, ima že 5300g pri 7,5 tednih (porodna teža 3430g). Drugi pregled imava 24. 1., ko bo stara točno 2 meseca.

Nek ritem smo že ujeli, le ta teden nekaj štrajka in čez dan ne spi, ker jo ful napenja. Sicer se ponoči zbuja na 3 do 4 ure, kakšno noč pa tudi bolj pogosto (na 1,5 ure). Spi pri naju v postelji, ker je tako lažje, pa še po mojem mnenju najbolj naravno. Za spanje v svoji postelji je še čas.

Dojiva se tako pogosto, kolikokrat hoče. Ta teden opažam da rabi več in je na približno 1 uro, ali pa uro in pol.

Pri 1. otroku sva imela ful težav s hudim atopičnim dermatitisom. Zdravniki niso nič pogruntali, potem pa smo šli na bioresonanco. Tam so rekli da je alergična na kravje mleko in sojo. In ko sem iz najine hrane izločila vse to, se je stanje popolnoma izboljšalo. Je pa res, da sva bili obe (ker sem jo dojila seveda) na precej hudi dieti (ker mleko, soja in sojin lecitin so v vseh predelani hrani), poleg tega pa zaradi mojih alergij nisva jedli še glutena in jajc. Ampak se da. Je po 9ih mesecih stroge diete alergija pri moji user posted image popolnoma izzvenela.

Špelička - praviš, da tvoja dojenčica cuza rokice. Zakaj pa ji ne daš bolj pogosto za jest? Zakaj čakaš da mine 3 ure od prejšnjega dojenja?

Kar se tiče dojenja, jaz mislim, da če polno dojiš (brez dodajanja in kadar otrok to želi), pa če dobro ješ in zadosti piješ (vsaj 2 litra na dan), mleka ne more zmanjkati. Upam, da katera ne bo zamerila.

Lp vsem user posted image

(odgovor članu namla)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Novembrčki 2012
17.1.2013 20:36:00   
tinka986
No, kot bi naša bebica vedela, kaj pišem po tem forumu, se je prejšnjo noč zbudila samo enkrat. Sicer pa je sploh čudno, da toliko spi ponoči, saj tudi podnevi spi skoraj cele dneve. Redko se zgodi, da je budna celo uro. Prava zaspanka user posted image

In šele s tem sem ugotovila, kako sva srečni, da še imava mamino mleko. Ker je jedla samo enkrat ponoči in sicer na eni dojki, sem se zjutraj zbudila z ogromno drugo. Res tako, da se nisem smela premakniti, ker me je tako bolelo in je bila trda kot kamen. Tako da sem izstisnila malo mleka, da se ne bi malčici preveč zaletavalo. Res pa je, kot je rekla predhnodnica, da veliko jem in veliko pijem.

Vprašanje za mamice, ki podlagate ležišča. Kako naredite to - sama imam zibelko in ne vem, kako naj to izvedem.

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Novembrčki 2012
18.1.2013 8:37:24   
DanaBanana
podravljene!

vidim, da je debata spet zaživela.. lepouser posted image
pri nas težav s polivanjem nimamo - mogoče mi je user posted image polil ene 5x v 12 tednih..

imamo pa grooozne krčeuser posted image ker bo mali kmalu star 3 mesece sem upala, da bo kaj boljše, je pa kvečjemu vedno slabše.. probali smo vse-kapljice, svečke ni da ni.. jaz se pazim s hrano ampak nič ne pomaga.. ima še katera podobe težave in kakšen nasvet? mali mi namreč joka 24h/dan.. razen kadar spi..

LP vsem

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Novembrčki 2012
18.1.2013 12:08:10   
rakica82
danabanana tole pa ni lušno. mi smo imeli krče, je pa zdej bolje. smo ji pa dajali biogajo in pa homeopatijo, oziroma ji še dajem. mi je rekal v lekarni da morem računat 3 tedne da prime.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu DanaBanana)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Novembrčki 2012
20.1.2013 21:01:22   
fizolck
DanaBanana, nam pri neutolažljivem joku ful pomaga tale zvok http://www.youtube.com/watch?v=QQUjMtQRUbg ki pa mora biti res ful naglas - tako kot sesalec oz. da preglasi njegov jok in ga otrok sliši. Naša se takoj umiri, po parih sekundah, pol pa lavfamo dokler ne zaspi.

Če pa to ne zaleže, pa nekaterim mamicam pomagajo metode iz happiest baby on the block - tukaj jih predstavi http://www.youtube.com/watch?v=ddRkI5wVIqQ

torej poviješ otroka v tesno štruco z rokami ob telesu, da se ne boji svojih divjih ročic in je pripravljen na naslednje korake, ki so

glasen šššššš v ušesa, položaj na boku v tvojih rokah, hitro zibanje (kot žele) in pa sesanje - dude ali tvojega prsta.

Baje pri nekaterih v prvo ne pali, potem pa vedno bolj.

Vso srečo!

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Novembrčki 2012
21.1.2013 11:10:06   
Jakisonček
Kako pomagat otročku pri krčkih, na srečo ne vem. Jih nimamo. Včasih zvečer jo že kaj pošraufa, a ni hudega. Tudi refluks se nam je umiril, odkar ji dajemo Novolac AR. Se nam je pa miška prehladila in fejst noska čistimo. Za piko na i je pa še sin dobil norice in zdaj upamo, da ne bodo prešle se na dojenčico. Bomo vidli.
Ste že na pleničkah št. 3? Zanima me, kaj uporabljate za ritko mazat? Jaz imam hladilno mazilo Makra, pa se mi ne zdi nič kaj učinkovito.

(odgovor članu fizolck)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Novembrčki 2012
21.1.2013 12:36:09   
aajda
Hoj.
Mi sicer imamo mal krčkov ampak samo jamra pa še to vedno tam nekje ob petih šestih zjutraj. Kolik hvala bogu nimamo za razliko od tavečjega, ki jih je imel. On je imel ene kapljice iz Avstrije pa tud na Hrvaškem se jih je dobilo, ampak se žal nikakor ne spomnem koko se imenujejo. So bile pa na osnovi alkohola, tako da si res moral pazit na količino. Pomagale pa so. Drugače pa je super, ker naj bi se po treh mesecih prebava uredila. user posted image .
Mi smo s plenicami zaenkrat še na št.2,ampak mislim da samo še kakih 14 dni, uporabljamo kar navadno lekarniško hladilno mazil, ker ne vsebuje nobenih nepotrebnih dodatkov.
Smo imeli pa zdaj ene 3 tedne probleme s pleničnim izpuščajem,nikakor ni izginil sem menjala kreme, vl.robčke, plenice. Na koncu smo pa pogruntal, da je tamala fasala glivice, pol smo jo pa ene tri dni mazal s Canastenom zdaj je pa superuser posted image

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Novembrčki 2012
21.1.2013 17:39:04   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Novembrčki 2012
21.1.2013 17:49:33   
RozaRoza
Pozdravljene!

Mi smo imeli danes drugič posvetovalnico. Naš mali user posted image je star 9 tednov. Tehta pa 6130 g, porodna teža 3520 g... Lepo napreduje... Se polno dojiva, se mi zdi, da bi neprestano jedel... Podnevi tam na 2-3 ure... Ponoči pa tudi zato ne spi veliko neprekinjeno... V posteljo ga spravimo komaj ob 22. uri... Prej nikakor ne gre... Ravno zvečer je najbolj naspidiran in bi se igral... Potem se zbudi ob kakih 2 do 3 zjutraj, potem pa še ob 6ih... Ob 7.30 pa mu ni več za spati... In morava iti v dnevno sobo... Tam pa spet malo podremucka... Tako, da veliko še nisem spala v enem kosu... user posted image
Imela sva tudi probleme s krči... pa napenjanjem in prdenjem... Samo se mi zdi, da je sedaj veliko bolje... Mu dajem probiotične kapljice Waya in se mi zdi, da pomagajo... Predtem sem mu dajala Biogajo in antiflat, pa ni kaj veliko pomagalo... Ali pa je mogoče njegova prebava sedaj bolj zrela... heheh
Jaz ne uporabljam nobenega mazila za ritko... ni potrebe... ni imel nikoli nič vneto... Edino gubice okoli lulčka redno mažem z mandljevim oljem, pa je vse ok... Uporabljam pa pleničke Pampers premium care... so super... Uporabljamo pa že en teden številko 3...
LP

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Novembrčki 2012
21.1.2013 21:07:51   
tinka986
Tudi mi smo še na pleničkah št. 2, prav tako Pampers Premium Care. Sem jih ravno danes kupila še en paket, potem pa bomo videli, kako bo, ko jih bo zmanjkalo. Ritko mažem z navadnim lekarniškim hladilnim mazilom, se ji pa zadnja dva dni pojavljajo majhne rdeče pikice po ritki. Bomo videli, kako bo to napredovalo, pa upam, da ne bo hujšega. Imamo pa v četrtek posvetovalnico, tako da se bomo tam vse pozanimali in pokazali.

Naša punčka je zadnji teden začela spat malo "boljše" - zbudi se samo enkrat na noč. Spat greva tudi midve okoli 22h, potem se zbudi okrog 3h, zjutraj pa ob kakih 6.30 - takrat pa sicer tudi jaz vstanem. Upam, da bo nadaljevala tako :)

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 8:33:45   
Špelička
Mi smo imeli tudi včeraj posvetovalnico, naša user posted image ima že 60 cm (ob rojstvu 52)! In jaz se čudim, da so ji že vsi pajacki in bodiji za 2 meseca premajhni user posted image . Je pa kar suhcana - 4820 g, zato bomo še kak mesec sigurno na 2 s pleničkami.

Meemee popoldan ji dajem kar na 1,5 ur jest, ker cuza rokico. Sva ravno včeraj s pediatrom ugotovila, da meni popoldan - zvečer primankuje mleka. Že tako ji dan pred spanjem en dodatek, bom pa morala pri popoldanskem dojenju tudi dodajat. Pa res veliko pijem, vodo in nesladkani čaj. Pravi pediater, da premalo počivam, da bi morala popoldan za eno urco it spat. A ve veliko počivate ?? Men se zdi že dovolj, da spim ponoči 9 ur, ker je pupika tok pridkana, Pa tudi čez dan ne pretiravam s hišnimi opravili, sigurno sem vsaj 1 uro na netu user posted image .

O kakšna zima je spet, jest bi pa vozičkala user posted image .

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 9:43:09   
Meemee
Dan.
Spet sneg user posted image No, pa saj je zima in otroci so radi na snegu, ampak jaz bi tudiiiii vozičkala user posted image . Pri prvi, ki je rojena maja, sem bila skoz zunaj user posted image .

Špelička - poskusi jo res čimveč dojit, da se količina mleka poveča. Pa menda polenta pomaga user posted image . Kar se pa počivanja tiče - jaz ne počivam veliko. No, dopoldne ko mala spi, se kar usedem, spim pa nikoli ne čez dan. Poskusi malo pospati, ko user posted image spi. Jaz popoldne sploh ne morem počivati, ker pride ta večja iz vrtca in me želi samo zase user posted image user posted image user posted image .

Plenice in mazanje - jaz je ne mažem z nobeno kremo (po potrebi uporabim lekarniško hladilno mazilo, ampak to največ 1x na teden). Ponoči ji dam Pampers Premium Care plenice, ker se samo delno predrami za dojenje, s previjanjem bi jo pa čisto zbudila. Ponoči pa res veliko nalula. Sicer pa podnevi uporabljamo pralne plenice (Racman in BumGenius) in sem ful zadovoljna. Jih ima tudi ta večja.

Napenjanje - se mi zdi, da jo napenja po D3 kapljicah in priznam, da ji kapljic sploh ne dajem redno. Danes sem ji spet dala eno, pa bomo videli kako bo. Ali katera ve kako se imenujejo tiste D3 kapljice iz Avstrije, po katerih otroci nimajo težav?

Zasnežen pozdrav user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 11:29:47   
Jakisonček
Tudi mi smo na pamperskah premium care. So mi prav fajn. V Mullerju kupljene imajo še gor senzor za urin. Ko je plenička dovolj polulana, se na sredi pojavi zelena črta. Praktično. Se mi zdi, da naša lumpika tudi veselo raste, zdaj smo že na št. 62, pri kilaži pa ne gre tako hitro gor. Še vedno smo pod 5 kg, 30. 1. imava pa kontrolo teže. Sem pa danes opazila, da je začela prijemat ropotuljico in jo je prav z zanimanjem en čas opazovala.
Sneg - bljah. Hočem sonce in pomlad. Nisem zimski človek in komaj čakam, da bomo čim več zunaj.

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 12:07:25   
RozaRoza
Meemee, našega user posted image je tudi napenjali po Plivit kapljicah, pa smo prešaltali na avstrijske Oleovit D3 kaplice, ki so na oljni osnovi, pa je bolje...
A da so Pampers premium care pleničke v Mullerju drugačne?!? Sem slišala, da so za nemški trg kao bolj kvalitetne, samo, da pa je taka razlika... Bom mogla iti v Mullerja pogledati. Do sedaj sem jih kupovala v DM.
A je katera sprobala DM-ove pleničke Babylove? Imam bon za 50% popust za nakup njihovih pleničk, pa se še nisem odločila za nakup...
lp

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 12:44:37   
Špelička
Meemee meni se količina mleka poveča ponoči, ponavadi imam tolk, da me prsa že kar bolijo, zato dopoldan mala ni lačna in je po dojenju lepo sita. Tudi pediater pravi, da ko jo popoldan dojim na gosteje, se mi dojki v tako kratkem času ne napolnita dovolj. Edino potem mi ni jasno glede teze, da gre pri mleku za povpraševanje-ponudbo user posted image . Podnevi pa user posted image skoraj nič ne spančka, tako da čez dan niti nimam časa za spanje.

Mi uporabljamo mazilo Bubchen pri vsakem previjanju, pleničke imamo pa sedaj Sparove. Sm zadovoljna, nč ne spustijo, edino me moti, da se urin ful voha, kar pri ostalih nisem opazila. Tudi z Mullerjevimi sem zadovoljna.

Naša pupa se že tok sama zaigra, da jo je prav luštno gledat. Viseče igračke so zakon! Pupika se jih dotika in se pogovarja z njimi, toooook cute user posted image .

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 13:10:29   
Jakisonček
Špelčika tudi jaz imam čisto iste težave z dojenjem kot ti. Popoldan mi ne uspe nastajat toliko mleka kot je povpraševanja. Ta zakon pri meni ne deluje. Pa lahk pijem na litre, jem kot polh, počivam in ne vem kaj, pa ne bo dosti. Za to ji popoldan dodajam Novolac. Enostavno ni druge in sem se nehala s tem obremenjevat. Ponoči seveda mleko bolje nastaja, ker spiš in ker je časovni razmak večji. Meni celo začne mleko ven iztekat, če imam prepolne. Skratka dojiš kolikor lahko, dodajaš toliko, da otrok ni lačen.

Baby love plenice so fajn. Sem jih uporabljala pri sinu in so se obnesle. Tudi Mullerjeve. Le da je tokrat moja miška pri Mulerjevih dobila plenični izpuščaj in sem zdaj raje ostala na pamperskah. Čez čas bom probala DM-ove.

Kolk vam pa otročki spijo čez dan? Meni zelo malo. Ali pa večkrat po pol ure. Pride kakšen dan ko spi tudi po 3 ure hkrati, a se redko zgodi. Zanimivo mi je, ker sin mi je pa prespal cele popoldneve. No ampak sem vseeno vesela, da je nočno spanje super.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 13:34:41   
rakica82
vidmi da vsi otročički pridno rastejo. mi imamo nekaj čez 5kg, imamo pa drug teden posvetovalnico pa bomo vidli.

spanje čez dan, pri meni ga ni, niti počitka ker imam doma poleg male tudi našo veliko 18 mesečnico in ni šanse da bi se čez dan dol usedla več kot parkrat za 5 minut. ponoči pa spimo na srečo dobro, mala gre zdej spat ob 21h i nse zbudi med 4 i n5 da poje pa pol še mal odspi. jaz grem spat med 22 in 23 in zjutraj vstanem ko se zbudi večja to je okoli 7h.

mleka imam na srečo dovolj, kljub nepočitku. je pa res da jem ko volk, skoz sem lačna

plenice imamo mi babylove od dm, tisto nature varinato, za čez da npa racman pralne. smo pri prvi doktoriral kere plenice in katerea krema, ker ima hudo občutljivo ritko. pomagalo je edino mazilo od mariborskih lekarn in te plenice. pri nas imata obe po pamperskah takoj rdečo rit. pa tudi meni delujoo čisto reveč plastične in ni šanse da jima jih dam na ritko.

spanje čez dan meni zdej spi tko parkrat po pol urce, mogoeč ji enkrat na dan rata malo daljši spanec, kakor je.




_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 18:04:49   
me83
Fizolck - ves da ta zvok tudi pri nasem ful pomaga da se umiri in celo sam zaspi,... Meni osebno je grozen,... Ampak samo, da pomaga :)))

Mi imamo tudi oleovit kapljice,... Redno pa uporabljamo waya in coliprev - na ta nacin kolik skoraj ni, drugace pa smo/imamo kar mocne :(

Sicer pa je nas fant v 2.5m pridobil skoraj 3kg in zrastel 10.5cm :))) je pa res, da je bil rojen v 36 tednu :)

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Novembrčki 2012
22.1.2013 19:25:59   
Špelička
Jakisonček ma jaz se nič ne sekiram, če je naša pupa po prvem tednu iz flaše lepo presedlala na dojenje, se tudi sedaj ne bo navadila samo na flašo. Če ni dovolj mleka, ga pač ni, čez okno se pa ne bom metala zarad tega user posted image .

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Novembrčki 2012
23.1.2013 8:14:20   
tacanja
Pozdravljene mamice,
v raziskovalne namene izvajam spletno anketo o uporabi košev za plenice. Anketa je kratka, zato vam reševanje ne bo vzelo veliko časa. Vsake izpolnjene ankete bom zelo vesela. Hvala!
http://www.mojaanketa.si/anketa/274079455/1/

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Novembrčki 2012
24.1.2013 16:12:43   
Jakisonček
Jao tole vreme, čist sem depresivna, ker ne moremo ven. Še menstruacijo sem dobila, kar je precej hitro. Čiščo sem imela skoraj 6 tednov, potem 2 tedna mir in zdaj že menstruacija. Aaaaa, prav fajn je blo brez nje.
Moja pupika je pa tud mal čudne volje. Rokico si vleče kot nora. Pa ne zaradi lakote. No to počne, ko je zaspana tudi, a danes ima še prav posebej veselje. Dude pa noče. Edino, ko je čist čist zaspana, potem jo prime, sicer pa ne. Vaši dojenčki imajo dudo?

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Novembrčki 2012
24.1.2013 17:14:15   
tinka986
Ringaraja mi nagaja user posted image in mi sploh noče poslat odgovora. Upam, da sedaj bo.

Pampers Premium Care - jaz sploh nisem vedela da obstajajo tudi take, ki nimajo tiste indikatorne črte po sredini. Ko sva še bili na enki, so imeli vsi paketi črto, ko sem odprla dvojko, pa niso imeli. Sem pač mislila, da dvojke pa nimajo. Drugi paket dvojke je že spet imel črte. Pa sem jih kupila v Mercatorju.

Duda - naša punčka jo ima, čeprav je bil ati proti in je že od začetka rekel, da sploh ne bomo imeli dude. Potem pa sva bili enkrat sami in je mala tako jokala (jo je zvijalo), da se mi je paralo srce. Od takrat (takrat je bila stara kak mesec) jo imava. Ampak je noče vedno - včasih jo kar pljune ven, včasih jo pa rada vzame.

Posvetovalnica - danes sva bili tam. Pri dveh mesecih in enem tednu starosti smo veliki 60cm (porodna 48 cm) in težki 4730g (porodna 2740g). Pridno se dojimo in rastemo user posted image

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Novembrčki 2012
25.1.2013 12:37:20   
rakica82
jakisonček že menstruacija, uf hitro. jst upam, da bo še nek icajta mir, pri prvi sem jo dobila točno po pol leta.

duda mi ji imamo, jaz sem mnenja da otrok rabi nekaj da se malo potolaži in če duda pomaga naj jo ima, še bolj kot to pa pravim da moja joška ni za crkljanje in uspavanje ampak za hranjenje. mogoče se kateri sliši čudno samo jaz moji če se zbudi ponoči in še ni ura da bi bila lačna lepo dam dudo, včasih moram ene parkrat ponovit in zaspi anzaj. tako je blo danes okoli pol treh in ker se že nekaj časa ponoči ne doji oziroma mi zrrži vsaj do 4h sem ji dala dudo in je lepo spala potem do 5h.
je pa tudi včasih tak oda joka pa duda ne pomaga ampa kjo malo potolažim v naročju in je.
sem tudi pri prvi to prakticirala pa ni zaradi tega noben odvisnik od dude, ima jo še vedno ,stara je 18 mesecev, je pa samo za spat ko se zbudi jo pljune ven in pusti v postelji, včasih pa spi tudi brez.

flaše pa prva ni marala nikoli, je jokala ko sva ji probala dat moje mleko po flaši, je takoj začela pit s kozarca. bomo tudi tokrat probali tako.

tinka986 lepo rastete.

mi imamo drug teden posvetovlanico bomo stari glih 2 meseca in 1 teden pa po domačih meritvah nismo toliko zrastli. res da ima že čez 5 kg, samo je imela 3700g ob rojstvu.






_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?