|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Brošure za zajtrk :o(
23.11.2012 21:11:28   
pelin
Človeku je treba pomagat tako, da se mu pokaže kako mora odgovorno živeti, kako naj poskrbi za sebe in za svoje otroke in ne tako da se namesto njih plačujejo položnice in hrani otroke. Ne rečem, vsak se lahko znajde v nesreči in takrat je treba pomagati. Ampak ne z sočutjem in smiljenjem in klofatnjem po forumih, ampak konkretno - za ta prehodni čas. Ampak takšni, ki ne skrbijo za otroke in sebe niso to, ti so že tako navajeni, da nekdo drug poskrbi za njih in njihove otroke in to lepo izkoriščajo.

 No in o tem se pogovarjamo....nihče ne pravi. da moraš napisat nov zakon...nihče ne pričakuje od tebe, da boš krila stroške prehrane celi šoli....za to naj bi poskrbela država s svojimi zakoni in s svojimi institucijami, ki bi lahko krepko krepko bolje opravljale svoje delo kot ga sedaj, saj bi bilo v nasprotnem primeru manj zlorab zakonov in bi pomoč romala na pravo mesto....od tebe se kvečjemu pričakuje pomoč posameznikom v nesreči....in če se ti zdi, da ti bo krona z glave padla , če boš malček sočutna  in empatična , je bolje, da ne ponujaš pomoči....tudi denarna pomoč, ki je dana ob neprijetnih opazkah , pametovanju in neizprosnem obrazu je kaj malo vredna....in kot smo že napisali...tudi revni ljudje imajo ponos...pa še prav težko ga je nositi ob prazni denarnici...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Brošure za zajtrk :o(
23.11.2012 21:22:32   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
dovolj nas je, ki pomagamo. Vedno več HB.


S tem se pa rada hvališ, a ne?

Valjda. Hvalim tudi druge, ki pomagajo, ne samo sebe. Vsi smo hvale vredni. A ne? Saj nič nimam od tega, materialno, da bolje razumeš. Sem pa uspela še marsikoga zraven potegnit. S tem se tudi lahko pohvalim user posted image
Daj se še ti, noooooo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Brošure za zajtrk :o(
23.11.2012 21:26:38   
LuLu
Začeli so... user posted image

http://www.nivea.si/Samo-zate/ext/sl-SI/2012_roke#d0b5cad796237ebfe627d9f532837aed

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Brošure za zajtrk :o(
23.11.2012 21:28:02   
pelin
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

In če misliš, da je zunaj bolje, prosim vabljena in si poglej tole revščino tu in razlike med bogatimi in revnimi... samo tega ne vidiš, ker je vse oblečeno vedno samo v blišč, beda se prikriva. Minimum plača je tu 200evrov, s tem da sploh ni zakonsko opredeljena, noben ni zaščiten, ni socialnih transferjev, človek je tu nula.

Tudi ti slabo bereš...napisala sem namreč, da v tujini še zdaleč ni tako fajn kot se nekaterim zdi...vendar je v večini primerov delo, ki ga nekdo opravi vsaj plačano, ne pa da se pri nas dela po več mesecev plače pa ni  nikjer...in tudi tu je človek žal velikokrat nula....
Zanimivo je tudi, da ves čas povdarjaš da so naši otroci razvajeni in da se jim zdi bedno jesti maslo in med...od kje ti to....v vrtcu in v šolah ( kot sem vprašala kolegico in kot slišim moje otroke), prav radi jedo maslo in med...niti niso nevem kako navdušeni nad raznimi kosmiči in podobnimi zadevami....problem je le v tem, da sta žal maslo in med nasprotno od tvojega mišljenja krepko med dražjimi živili v vrtcu...vzrok, da se vrtcem in šolam zdi bedno financirat za kvazi domače maslo in med ni v tem, da se otrokom ne bi dalo tega jesti, temveč je ta hrana krepko draga....dražja od kosmičev in podobnih đank zadev...In potem ves ta pomp okrog tega tradicionalnega zajtrka in kovanje v zvezde slovenske obrtnike in kmete...nazadnje pa ti srčni proizvajalci velecenjenega putra in meda  ne dajo večini šol ničesar zastonj....vsaj v našem koncu so to morale kriti šole same...v vrtcu pa bodo to lepo med hrano obračunali staršem....

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   [Brisano sporočilo]
23.11.2012 21:39:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Brošure za zajtrk :o(
23.11.2012 21:56:29   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

Kar se tice pa pisma, ki krozi ... vsak, ki se resno zavzema za spremembe, se bo z imenom in nazivom podpisal pod svoje pisanje. Anonimni podpis ''''uciteljica'''' zame nima nobene kredibilnosti in s taksno rezervo in distanco tudi berem te vrstice. Mi je pa fascinantna psihologija mnozice ob taksnih pismih, absolutno.


Pa še nekaj sem hotela, pa sem pozabila....Bibasiba....zakaj pa ti tule gor ne pišeš vse svoje komentarje in pametovanja, ogorčenja in zgražanja pod pravim  imenom?? Tudi ti se tule gor napihuješ anonimno...kajti tvoj nadimek ni nič drugega, kot če bi dala nek komentar v javnost brez podpisa....pa je zelo verjetno, da bi anonimna učiteljica letela iz službe ob prvi priliki....ti pa zaradi svojih pripomb na RR verjetno ne bi ostala brez službe...zakaj potem to skrivanje in takšna pokroviteljska drža???Hja nimaš jajc ne...v prenešenem in dobesednem pomenu....prav tako je s to učiteljico, ki jo jaz čisto razumem....in upam da po temle prebranem postu tudi ti....Če ne pa bodi ženska na mestu in se tako kot sama praviš...ker se pač zavzemaš za spremembe ....podpiši pod svoje poste....


Ja ljuba dusa kaj sem ti pa naredila, da se takole znasas nad mano. Samo svoj pogled sem napisala in ne, anonimnim podpisom ne verjamem, ker velikokrat sumim, da nasa politika je marsicesa zmozna in rada mece kosti med ljudstvo, zato da se potem ljudje o tem cufajo, prerekajo in so 'zaposleni', politki pa delajo po svoje kar jih je volja. Z drugimi besedami, marsikaj se mi zdi provokacija in v marsikaj dvomim. Ne bom rekla, da je tale doticni primer provokacija, je pa zanimiva reakcija ljudi nanj. Ob vseh papirnatih zadevah, ki se tiskajo, vseh bz referendumih, vseh ponovitvah volitev itd. itd. se nekdo spravi tocno sedaj napisat da so otroci lacni. Seveda so, in katastrofa je da so, ampak na te zadeve je treba opozarjati z uradnimi pritozbami, da se bo kaj spremenilo. In v taksnih primerih se clovek pod to podpise. V koncni fazi je ocitno veliko uciteljic, ki menijo enako torej zakaj se vsi skupaj ne oglasijo. Dusan Merc se ocitno ne boji, da bi izgubil sluzbo ali kako? Kamot ti ime in priiimek, vkljucno s telefonom in stevilko gat napisem v ZS, se cisto nic ne skrivam ampak ne bom pa podpisovala svojih postov z imenom ce jih nihce drug ne. Ko bom objavila kaj v casopisu ali na radiju se bom pa z imenom predstavila, kot se vsi drugi. Na RR se pa nihce ne, tudi ti ne.

In ja, zivim v tujini, ni pa to razlog da ne bi vedela kaj se v SLO dogaja. Koncno v SLO prihajam vsake 3 mesece, se mi zdi da je to dovolj pogosto da lahko spremljam zadeve. Tudi v SLO sem se vedno placana, delam pogodbeno, vem kako se nakazujejo (in ne nakazujejo) honorarji, vem za socialne transferje in ukinjanje le-teh in za drasticno slabsanje. AMpak to je tudi drugod! tudi pri nas je obupno, izkoriscanje, minimalno placilo za delo, polno konkurence in ce ti reces enkrat ne, te ne poklicejo vec. Tudi tu so ljudje lacni,so tudi na cesti, so tudi brez sluzbe. Povsod je isto!



od tebe se kvečjemu pričakuje pomoč posameznikom v nesreči....in če se ti zdi, da ti bo krona z glave padla , če boš malček sočutna in empatična , je bolje, da ne ponujaš pomoči....



In o cem sem pisala sama?



Moj post je bil o tem, da je potrebno pogledati na stvari drugace, ne pricakovati da bo drzava vse resila, ampak uciti otroke deliti, opaziti, socustvovati.. In ja ljudje bi lazje prosili in zaupali svojo stisko, ko bi vedeli da ne bodo zaznamovani, obrekovani, da se ne bo nihce zgrazal in da nihce ne bo cutil moci nad njimi samo zato, ker si sam nekaj lahko privosci drugi mora pa prositi za pomoc. Res je, spremembe so v nas samih, otroci se bodo pa po nas ravnali...ce se bomo zgrazali mi, se bodo tudi oni in ce bomo delili mi, bodo delili tudi sami.


A ja sej res, to ve ze vsak osel. Prav. Poleg tega, da nimam jajc pisem se totalne oslarije. Morda pa se dobro da jih, da mi sem in tja kdo pokaze kako zelo butasta sem. Pa se blont nisem, da bi imela izgovor.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   [Brisano sporočilo]
23.11.2012 22:09:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Brošure za zajtrk :o(
23.11.2012 22:50:28   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mika

In (zdaj me boš linčala ), tudi če je otrok kdaj lačen, ne bo umrl.


In kaj to pomeni? Da bo tragično samo, če bo otrok od lakote umrl?


Ne bo umrl od lakote, ker je hrane dovolj in še vedno velikooooo preveč.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Brošure za zajtrk :o(
23.11.2012 22:57:57   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

Človeku je treba pomagat tako, da se mu pokaže kako mora odgovorno živeti, kako naj poskrbi za sebe in za svoje otroke in ne tako da se namesto njih plačujejo položnice in hrani otroke. 


Otroci dobijo super sporočilo - cele popoldneve ali celo dneve mama/ata posedata po kavah, kadita cigarete in gledata tv. Saj jim ni treba mignit (in enako ne bo treba meni user posted image ), bo itak država poskrbela zame. Odlična vzgoja, namesto vedenja otrok bi lahko ponovno uvedli vsaj vedenje staršev.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   [Brisano sporočilo]
24.11.2012 8:49:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
   [Brisano sporočilo]
24.11.2012 9:37:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Stanislava_)
  Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Brošure za zajtrk :o(
24.11.2012 9:44:31   
pelin
Ja ljuba dusa kaj sem ti pa naredila, da se takole znasas nad mano. Samo svoj pogled sem napisala in ne, anonimnim podpisom ne verjamem, ker velikokrat sumim, da nasa politika je marsicesa zmozna in rada mece kosti med ljudstvo, zato da se potem ljudje o tem cufajo, prerekajo in so 'zaposleni', politki pa delajo po svoje kar jih je volja. Z drugimi besedami, marsikaj se mi zdi provokacija in v marsikaj dvomim. Ne bom rekla, da je tale doticni primer provokacija, je pa zanimiva reakcija ljudi nanj. Ob vseh papirnatih zadevah, ki se tiskajo, vseh bz referendumih, vseh ponovitvah volitev itd. itd. se nekdo spravi tocno sedaj napisat da so otroci lacni. Seveda so, in katastrofa je da so, ampak na te zadeve je treba opozarjati z uradnimi pritozbami, da se bo kaj spremenilo. In v taksnih primerih se clovek pod to podpise. V koncni fazi je ocitno veliko uciteljic, ki menijo enako torej zakaj se vsi skupaj ne oglasijo. Dusan Merc se ocitno ne boji, da bi izgubil sluzbo ali kako? Kamot ti ime in priiimek, vkljucno s telefonom in stevilko gat napisem v ZS, se cisto nic ne skrivam ampak ne bom pa podpisovala svojih postov z imenom ce jih nihce drug ne. Ko bom objavila kaj v casopisu ali na radiju se bom pa z imenom predstavila, kot se vsi drugi. Na RR se pa nihce ne, tudi ti ne.

In ja, zivim v tujini, ni pa to razlog da ne bi vedela kaj se v SLO dogaja. Koncno v SLO prihajam vsake 3 mesece, se mi zdi da je to dovolj pogosto da lahko spremljam zadeve. Tudi v SLO sem se vedno placana, delam pogodbeno, vem kako se nakazujejo (in ne nakazujejo) honorarji, vem za socialne transferje in ukinjanje le-teh in za drasticno slabsanje. AMpak to je tudi drugod! tudi pri nas je obupno, izkoriscanje, minimalno placilo za delo, polno konkurence in ce ti reces enkrat ne, te ne poklicejo vec. Tudi tu so ljudje lacni,so tudi na cesti, so tudi brez sluzbe. Povsod je isto!
Nihče se ni spravil nate...mislim da prej obratno...zgražaš se pač nad ljudmi, ki si drznejo povedati kar si mislijo,pa se  iz strahu za službo pod  to ne podpišejo...oni imajo svoje resne razloge...ti pa počneš isto, pa hkrati pljuvaš po njih....in ne  v bistvu me tvoji podatki ne zanimajo...kot me ne zanima ime in priimek dotične učiteljice ( kljub temu da med nami povedano v naših pedagoških logih vemo katera učiteljica  je to napisala), ki je pisala o tako zvanem tradicionalnem zajtrku...v bistvu ni bistvenega pomena...v bistvu zastopa vse nas enako misleče, saj je pismo doživelo veliko podporo...pa ne iz političnih interesov, ki jih povarjaš ti, temveč iz čisto preprostih človekoljubnih...Na ministrstvo je pa ob tem  in drugih problemih romalo tudi na tisoče listov, sestavkov, pripomb, nestrinjanj...ki so bila podpisana z mnogimi in mnogimi imeni...med večino je tudi moje....pa to ni mišljeno, da se mi fučka za službo, temveč mi ni vseeno za našo prihodnost in za prihodnost naših otrok....tako da...prav zaradi tega mene osebno moti tvoje pokroviteljsko pisanje in treskanje ljudi po glavi z zgražanjem in pripombami kako samo nekaj anonimno napredamo na forumih ....takih kot si ti...ki se od daleč delajo pametne  ..kaj pametne...učijo in pljuvajo po ljudeh, ki živijo tu in na svojih plečih nosijo trenutno situacijo je že zdaleč dovolj....ni zadosti, da pač prideš vsake tri mesece k nam malo pogledat in da se potem lahko anonimno na forumu zgražaš nad ljudstvom ki po tvoje nič ne naredi....v bistvu naše vlade ne zanimajo dotična imena...dol jim visi za vse Francke in Jožete, ki vztrajno pošiljajo podpisana pisma na njihov naslov....že res da vsak posameznik šteje in je velikokrat odraz množice ljudi, ki stoji za njim...samo en glas tu in tam se zelo slabo sliši....prav zaradi tega se ljudje združujejo in z javnimi protesti zadnje čase večkrat pokažejo svoje nestrinjanje z delovanjem našega političnega vrha...in nekako nimam občutka, da ljudstvo nič ne dela v tej smeri...dela....se zbuja...žal bolj pozno...vendar se...sama sem prisotna v večini teh shodov...kljub več urnemu stanju in cepetanju na mestu, imam vseeno občutek, da stopamo nekam naprej...kaj pa ti....si bila kdaj poleg...med temi obiski pri nas...ali le pišeš tule gor?
In  ja...tudi jaz sem napisala le svoj pogled na celotno situacijo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   [Brisano sporočilo]
24.11.2012 9:53:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Brošure za zajtrk :o(
24.11.2012 10:10:52   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

In veliko je takih, ki so na forumih bolj pravični od pravičnega, v reali pa nula. Tle gor pametujejo v resnici pa ne naredijo nič. Aja - drugim pomagajo da spregledajo user posted image , prave mame Tereze.

Ja, res je. Eni so taki, eni niso. In ker nikoli ne boš izvedela, kdo točno se na forumu samo preserava, kdo pa je v reali tak, je nesmiselno sploh pisati o tem, a ne? user posted image
Sicer pa nismo 14-letnice, vsaka že ima izdelano mnenje o forumu. Tudi nismo naivne, tak da tvoja pogrutavščina je stara toliko, kot prvi chati na internetu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Brošure za zajtrk :o(
24.11.2012 10:38:10   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

In še Poker face,
čemu sploh dobrodelne organizacije (RK, Karitas, Anina zvezdica, Beli obroč, dobrodelni koncerti,...), če je po tvoje za vse država poskrbela. Ali revežem dala, da več to niso ali pa se delajo samo. V glavnem revežev pri nas ni. user posted image



Da pomagajo v tistem vmesnem casu, ko drzavni birokratski mlini meljejo pocasi,......recimos zdaj, v tistih primerih, ko c sdp ni izdal se nove odlocbe, zaradi spremenjenih okoliscin...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Brošure za zajtrk :o(
24.11.2012 10:42:56   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

In še Poker face,
čemu sploh dobrodelne organizacije (RK, Karitas, Anina zvezdica, Beli obroč, dobrodelni koncerti,...), če je po tvoje za vse država poskrbela. Ali revežem dala, da več to niso ali pa se delajo samo. V glavnem revežev pri nas ni. user posted image



Da pomagajo v tistem vmesnem casu, ko drzavni birokratski mlini meljejo pocasi,......recimos zdaj, v tistih primerih, ko c sdp ni izdal se nove odlocbe, zaradi spremenjenih okoliscin...


Hvala za odgovor user posted image  Me njeno razmišljanje zanima, ampak izgleda, da je spregledala vprašanje user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Brošure za zajtrk :o(
24.11.2012 11:25:47   
mika
Miko sem vprašala kaj je naredila zato /ahko bi tudi tebe/, zato ker ji je nesprejemljiva lakota otrok. Ne ker bi bila radovedna, ampak ker sem vedela, da ni naredila nič, samo smilijo se ji. Jah kot že parkarat na tej temi, od tega niso siti, "sej bo bolje" v tem primeru ne koristi. Treba je dejansko okrepat


sEem ti napisala odgovor nekaj postov nižje od tvojega vprašanja. Zdaj ne vem al nisi prebrala ali pa si in enostavno uživaš v tem, ker nisem v situaciji, da bi pomagala npr. z botrstvom, kar tudi sem nekaj let, sedaj pa ne morem, ker sem prejela zadnjo plačo septembra in to julijsko- danes pa veš kateri datum je, a ne?
Žal, druga kot (po tvoje) klanfat po tipkovnici in se v reali o tem pogovarjat, več ne morem naredit....mogoče bo pa slišal kdo, ki lahko.
Drugače pa moja zgodovina pomoči sega daleč v najstniška leta, ker prihajam iz družine, kjer sta starša pomagala vsakemu, ki je pomoč potreboval. Če nista mogla onadva pomagat(ker v vseh primerih ni vedno možno), sta pa našla nekoga, ki je lahko. Moja zadnja pomoč, pa je podarjena 400l skrinja, družini, ki je v poplavah izgubila vse. Z možem sva jo imela namen prodat, ko so se pa zgodile poplave, sva se pa odločila, da jo podariva.

No, zdaj pa izvoli in me še naprej primerjaj z Marijo Terezijo, ki ne naredi nič.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Brošure za zajtrk :o(
24.11.2012 13:12:59   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face
In veliko je takih, ki so na forumih bolj pravični od pravičnega, v reali pa nula. Tle gor pametujejo v resnici pa ne naredijo nič. Aja - drugim pomagajo da spregledajo user posted image , prave mame Tereze.


No...  hvala, da mi pomagas spregledati v kaksni zmoti zivim, ko zagovarjam socialno drzavo. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Brošure za zajtrk :o(
24.11.2012 16:51:03   
Anonimen
Pelin, zalosti me, da v mojem pisanju beres cisto nekaj drugega. Pridevas mi besede, ki jih ne izrazam. Pises, da sem se spravila na nekoga, ko to sploh ni res, sama si naredila celotno pisanje osebno, nisem ga jaz, ker sem kot vedno pisala na splosno. Tudi skusala sem razloziti zakaj ne maram anonimnih podpisov. Ti pa ker poznas avtorico dojemas stvari cisto drugace kot jih sama. Ves od dalec se vcasih stvari vidijo drugace, ni pa nujno da slabse ali napacno. Niti ni nujno, da dejansko ne razumem situacije, niti ne da nisem z njo povezana. Ne poznas me, nimas pojma kaj storim in kako. A mi prilagas besede kot so pokroviteljska drza, pljuvanje po ljudeh, zgrazanje, treskanje ljudi po glavah, napadanje...Ce najdes to v mojih besedah, mi je zal. Napisano gotovo ni tako niti s tem namenom. Pravis, da napises samo svoje mnenje, prav.Vendar ne velja samo vsebina, ampak tudi oblika. Ta pa je v tvojem zadnjem postu zelo zgresena.

Pravila foruma so jasna: Obnašajte se tako, kot želite, da se drugi obnašajo do vas.
Verjetno ti taksno pisanje, kot je tvoje, ne bi ustrezalo. Meni tudi ne. Zal se mi dozdeva da pac ne bova prisli skupaj in da si si o zadevi in meni oblikovala svoje mnenje zato nimam vec kaj dodati.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Brošure za zajtrk :o(
25.11.2012 0:55:48   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pelin, zalosti me, da v mojem pisanju beres cisto nekaj drugega. Pridevas mi besede, ki jih ne izrazam. Pises, da sem se spravila na nekoga, ko to sploh ni res, sama si naredila celotno pisanje osebno, nisem ga jaz, ker sem kot vedno pisala na splosno. Tudi skusala sem razloziti zakaj ne maram anonimnih podpisov. Ti pa ker poznas avtorico dojemas stvari cisto drugace kot jih sama. Ves od dalec se vcasih stvari vidijo drugace, ni pa nujno da slabse ali napacno. Niti ni nujno, da dejansko ne razumem situacije, niti ne da nisem z njo povezana. Ne poznas me, nimas pojma kaj storim in kako. A mi prilagas besede kot so pokroviteljska drza, pljuvanje po ljudeh, zgrazanje, treskanje ljudi po glavah, napadanje...Ce najdes to v mojih besedah, mi je zal. Napisano gotovo ni tako niti s tem namenom. Pravis, da napises samo svoje mnenje, prav.Vendar ne velja samo vsebina, ampak tudi oblika. Ta pa je v tvojem zadnjem postu zelo zgresena.

Pravila foruma so jasna: Obnašajte se tako, kot želite, da se drugi obnašajo do vas.
Verjetno ti taksno pisanje, kot je tvoje, ne bi ustrezalo. Meni tudi ne. Zal se mi dozdeva da pac ne bova prisli skupaj in da si si o zadevi in meni oblikovala svoje mnenje zato nimam vec kaj dodati.

Pa si kljub temu anonimna. user posted image To je blo sedaj tako, kot da bi s šnopcem v roki trdila, da ne maraš alkohola. user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Brošure za zajtrk :o(
25.11.2012 4:47:59   
Hope2




IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pelin, zalosti me, da v mojem pisanju beres cisto nekaj drugega. Pridevas mi besede, ki jih ne izrazam. Pises, da sem se spravila na nekoga, ko to sploh ni res, sama si naredila celotno pisanje osebno, nisem ga jaz, ker sem kot vedno pisala na splosno. Tudi skusala sem razloziti zakaj ne maram anonimnih podpisov. Ti pa ker poznas avtorico dojemas stvari cisto drugace kot jih sama. Ves od dalec se vcasih stvari vidijo drugace, ni pa nujno da slabse ali napacno. Niti ni nujno, da dejansko ne razumem situacije, niti ne da nisem z njo povezana. Ne poznas me, nimas pojma kaj storim in kako. A mi prilagas besede kot so pokroviteljska drza, pljuvanje po ljudeh, zgrazanje, treskanje ljudi po glavah, napadanje...Ce najdes to v mojih besedah, mi je zal. Napisano gotovo ni tako niti s tem namenom. Pravis, da napises samo svoje mnenje, prav.Vendar ne velja samo vsebina, ampak tudi oblika. Ta pa je v tvojem zadnjem postu zelo zgresena.

Pravila foruma so jasna: Obnašajte se tako, kot želite, da se drugi obnašajo do vas.
Verjetno ti taksno pisanje, kot je tvoje, ne bi ustrezalo. Meni tudi ne. Zal se mi dozdeva da pac ne bova prisli skupaj in da si si o zadevi in meni oblikovala svoje mnenje zato nimam vec kaj dodati.

Pa si kljub temu anonimna. user posted image To je blo sedaj tako, kot da bi s šnopcem v roki trdila, da ne maraš alkohola. user posted image


Pa kaj je vam ljudem, ste to sploh? Udri in žali, posmehuj, točno to se dogaja. Anonimnost ni mogoča, kvečjemu če se je izpisala in se je zbrisal njen nik in avtomatsko napisal anonimen.
In ja, pelin tokrat si šla predaleč, iz tvojih postov tokrat kipi sovraštvo. Kokr koli berem ali obračam besede, vidim tudi iz moje strani, da ti ne bereš nas. Da ne rečem o žaljenju. O zaničevanju... že samo, ko nas imenuješ "američanke"... pa kaj ti je, kaj smo ti naredili. A zdaj če človek živi v tujini, ne sme komentirat, ne sme izrazit mnenja, ne sme pomagat? Pa dajte pol nehat primerjat, ko je kaka kriza kako je pa to v tujini, pa nehajte primerjat kako je v angliji, kako v nemčiji itd. Pa govorim na splošno, ker že čez nekaj časa se bo to zgodilo na forumu, ko bo ena pljuvala po sloveniji in govorila o superlativih v tujini. Slovenija je slovenija in tujina je tujina in vse bi dala za vaš slovenski vrtec, pa me obtožiš, da poveličujem ameriški vrtec oz prehrano v njem? Kje? Kot je že ena napisala, na kruh lahko daš tudi samo med ali samo maslo. Lahko oboje v zelo malih količinah. In če gledaš lahko dobiš cenovno ugodne sladke nameze in sladke kroglice, polne sladkorja in lahko dobiš dražje z manj sladkorja in več vlaknin... točno tako kot cenovno ugoden med v večji količini in cenovno ugodno maslo ali celo margarino. Margarina fuj, ja, tudi tiste cenovno ugodne kroglice so fuj.
In ja, pač vse otroke, ki jih osebno poznam (plus še tiste, ki jih ne poznam, ampak lahko preberem kar mame napišejo na rr) bodo raje izbrali nutelo, kroglice, čokolinote... kot kos kruha in zato lahko napišem to, kar pač sem. pAČ JIH TI POZNAŠ VEČ, KO bi jedli maslo in med.
Pa čemu sploh kaj pisat ali se zagovarjat, ker ne živimo tu in smo odveč. Samo prosim, ne si drznit kdaj omenit tujine, ker ne živite tam in nimaš pojma kako je tam. Prosim ne piši, da vsaj tu imajo ljudje redne plače, ker je nimajo. In če dobi vsak mesec po 200 evrov ali še manj, brez vseh socialnih transferjev, brez zdravstvenega zavarovanja, brez kakih pokojnin... in če potem še kak mesec ne dobi plače... prosim ne govori, da so lahko srečni, ker živijo v tujini. Kako si ti potem drzneš pisati nekaj o tujini, ko še stopila nisi vanjo.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 25.11.2012 4:48:38 >

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Brošure za zajtrk :o(
25.11.2012 8:21:18   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pelin, zalosti me, da v mojem pisanju beres cisto nekaj drugega. Pridevas mi besede, ki jih ne izrazam. Pises, da sem se spravila na nekoga, ko to sploh ni res, sama si naredila celotno pisanje osebno, nisem ga jaz, ker sem kot vedno pisala na splosno. Tudi skusala sem razloziti zakaj ne maram anonimnih podpisov. Ti pa ker poznas avtorico dojemas stvari cisto drugace kot jih sama. Ves od dalec se vcasih stvari vidijo drugace, ni pa nujno da slabse ali napacno. Niti ni nujno, da dejansko ne razumem situacije, niti ne da nisem z njo povezana. Ne poznas me, nimas pojma kaj storim in kako. A mi prilagas besede kot so pokroviteljska drza, pljuvanje po ljudeh, zgrazanje, treskanje ljudi po glavah, napadanje...Ce najdes to v mojih besedah, mi je zal. Napisano gotovo ni tako niti s tem namenom. Pravis, da napises samo svoje mnenje, prav.Vendar ne velja samo vsebina, ampak tudi oblika. Ta pa je v tvojem zadnjem postu zelo zgresena.

Pravila foruma so jasna: Obnašajte se tako, kot želite, da se drugi obnašajo do vas.
Verjetno ti taksno pisanje, kot je tvoje, ne bi ustrezalo. Meni tudi ne. Zal se mi dozdeva da pac ne bova prisli skupaj in da si si o zadevi in meni oblikovala svoje mnenje zato nimam vec kaj dodati.

Pa si kljub temu anonimna. user posted image To je blo sedaj tako, kot da bi s šnopcem v roki trdila, da ne maraš alkohola. user posted image

Zgornji post je napisala bibasiba, sem včeraj brala. Glede na ton pisanja nekaterih tukaj na RR, me to sploh ne čudi.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Brošure za zajtrk :o(
25.11.2012 10:25:12   
pelin
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

In če misliš, da je zunaj bolje, prosim vabljena in si poglej tole revščino tu in razlike med bogatimi in revnimi... samo tega ne vidiš, ker je vse oblečeno vedno samo v blišč, beda se prikriva. Minimum plača je tu 200evrov, s tem da sploh ni zakonsko opredeljena, noben ni zaščiten, ni socialnih transferjev, človek je tu nula.

Tudi ti slabo bereš...napisala sem namreč, da v tujini še zdaleč ni tako fajn kot se nekaterim zdi...vendar je v večini primerov delo, ki ga nekdo opravi vsaj plačano, ne pa da se pri nas dela po več mesecev plače pa ni  nikjer...in tudi tu je človek žal velikokrat nula....
Zanimivo je tudi, da ves čas povdarjaš da so naši otroci razvajeni in da se jim zdi bedno jesti maslo in med...od kje ti to....v vrtcu in v šolah ( kot sem vprašala kolegico in kot slišim moje otroke), prav radi jedo maslo in med...niti niso nevem kako navdušeni nad raznimi kosmiči in podobnimi zadevami....problem je le v tem, da sta žal maslo in med nasprotno od tvojega mišljenja krepko med dražjimi živili v vrtcu...vzrok, da se vrtcem in šolam zdi bedno financirat za kvazi domače maslo in med ni v tem, da se otrokom ne bi dalo tega jesti, temveč je ta hrana krepko draga....dražja od kosmičev in podobnih đank zadev...In potem ves ta pomp okrog tega tradicionalnega zajtrka in kovanje v zvezde slovenske obrtnike in kmete...nazadnje pa ti srčni proizvajalci velecenjenega putra in meda  ne dajo večini šol ničesar zastonj....vsaj v našem koncu so to morale kriti šole same...v vrtcu pa bodo to lepo med hrano obračunali staršem....

Hope...žal še vedno ne razumem kaj ti ni jasno....vso stvar...primerjavo med tujino in našo ljubo državico sta v to debato privlekli ve z Bibasibo...in nikoli nisem rekla, da je v tujini bolje kot pri nas. ( mogoče le v smislu, da so ljudje tam vsaj plačani za opravljeno delo, kar se pri nas dogaja vse manj)..ves čas povdarjam ravno obratno, med tem časom me pa ti ves čas "nadiraš" v smislu , da naj se neham pritoževati in jamrati kot da je v tujini vse super....In kje do strele si ti prebrala, da jaz poveličujem vrtce, šole v tujini  ( osebno se poleg svojih kolegov dobro zavedam kaj imamo mi in kaj  nudi otrokom tujina...in ravno zato se ne strinjamo, da bi mi zopet padli tako nizko in si vzeli za zgled tuje vrtce , šole...način življenja)....resnično te prosim da dobro prebereš...tudi do ljudi , ki so v tujini nimam nikakršnega negativnega odnosa in tega nisem nikoli napisala...kar je, je da me moti, da se nekdo od daleč zgraža in pametuje o stvareh ljudem, ki v resnici trpijo pri nas , ki brez denarja lezejo skozi mesec...ki po svoje pomagajo pomoči potrebnim otrokom....  vsem tem me je zmotil vajin pokroviteljski odnos, ko se zgražata ( posebej Biba)kako pri nas preprosti ljudje v sedanjih  situacijah čisto napak ravnamo, kako nič ne naredimo...kako je to narobe , če pomagaš otroku , ki je lačen, potreben pomoči, ....namesto, da bi njihove starše spravljal v red, pisaril na ministrstva vljudne pritožbe s polnim podpisom in naslovom in potem tako kot vedno čakal, čakal, na odgovor, ko bi pismo romalo na trimetrski kup ali celo v smeti ....Posebej pa me je zbodlo  to , da se zviška in nespoštovanjem gleda na ljudi, ki se v svojih stiskah, nestrinjajnju s sedanjimi ukrepi vlade, ....s kruto situacijo posameznikov...nikakor ne morejo sprijazniti in to svoje nestrinjanje izražajo tudi z anonimnimi pismi....ne zato, ker se bi jim  to zdelo prav, temveč iz čistega strahu, da bi ostali brez službe....Kljub svoji anonimnosti namreč naredijo veliko več dobrega s svojimi dejanji, kot pa nekdo, ki se napihuje le teoretično... in povrhu vsega in po novem še anonimnouser posted image

Kar se tiče zadevščin o prehrani otrok v vrtcu in šolah... o dragem maslu itd...stojim za vsako besedo, ki sem jo napisala...nisem je načečkala tako brez veze...pišem iz lastnih izkušenj...ker pač od blizu gledam to vsak dan....
Verjamem , da ti način mojega pisanja ni všeč....če priznam tudi meni vajino ni ...in ravno zato sem se oglasila....

Sicer pa brez veze....o tem bi prav rada podebatirala tudi z Bibasibo...vendar....(nasprotno od nje ,do anonimnih posameznikov nimam posebnega odpora in njihove poste jemljem za enakovredne drugim)... mi je pa v tem primeru vse skupaj malo otročje in nezrelo ...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Brošure za zajtrk :o(
25.11.2012 10:36:12   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Sicer pa brez veze....o tem bi prav rada podebatirala tudi z Bibasibo...vendar....(nasprotno od nje ,do anonimnih posameznikov nimam posebnega odpora in njihove poste jemljem za enakovredne drugim)... mi je pa v tem primeru vse skupaj malo otročje in nezrelo ...


Pasti vecine forumov... vse preveckart se dolocena zadeva jemlje povsem osebno in se razpravlja o avtorju, namesto, da bi se razpravljalo o temi. Enako se tudi vsebine marsikdaj ocenjujejo ne glede na vsebino samo, temvec na podlagi tega kdo je nekaj spisal. Zato tudi anonimna "pisma" niso neka velika rec. Pametno je namrec razpravljati zgolj o vsebini in svoja obcutja (ki povecini nimajo nobene zveze z samo tematiko) v vecji meri izkljuciti.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 25.11.2012 10:37:18 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Brošure za zajtrk :o(
25.11.2012 10:59:23   
ronja
Zato tudi anonimna "pisma" niso neka velika rec. Pametno je namrec razpravljati zgolj o vsebini in svoja obcutja (ki povecini nimajo nobene zveze z samo tematiko) v vecji meri izkljuciti.

Se strinjam, na forumih sigurno. Samo če pa hočeš nekaj naredit konkretno recimo kot poziv ministrstvu, potem pa se skoraj moraš podpisat, če hočeš, da te resno jemljejo...
Glede tujine pa se strinjam, da je tam kvečjemu hujše, ne pa boljše kot pri nas. Vseeno pa je prav, da stremimo k boljšemu, ne k slabšemu. Fajn se je pa tudi zavedat, kaj imamo...

Mislim, da pa v bistvu vsi govorimo isto: to, kar lahko naredimo, je, da pomagamo tam, kjer vidimo, da nekdo rabi pomoč, po svojih močeh in to naučimo (z zgledom) tudi svoje otroke. In če je lačnih malo, potem bojo vedno dobili tisto malico, ki ostane.

Poker face, se strinjam, da so važna konkretna dejanja, vendar lej: sama še nimam otrok v šoli in se mogoče ne bi spomnila takoj predlagat košare s preostalo hrano, da jo vzame kdorkoli. Zdaj si ti napisala, ad tako pri vas to rešujete in se mi zdi super sistem in bi ga takoj predlagala v šoli:). Tako da ni vedno vsa pisarija brezveze, s tem se lahko različne rešitve širijo dalje...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?