|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
27.11.2012 22:46:07   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark
...nimate tukaj kaj razumet, Maribor je tak` fejst nor!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ajD6DCKIBrY
 user posted image     user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 8:22:45   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Bakfark pusti Kalbota....danes mu dogaja user posted image ....alpa po domače, mal je gotof user posted image

A z mano se ti pa ne da ubadat? Lepo, sem te mel za bolj normalnega. Nisi mi odgovoril....si bil v Ljubljani? Si nesel glavo naprodaj v Maribor? Nisi. Samo ploskaš, me zanima čemu. To, kar se zadnje dni dogaja v Mariboru ni za ploskat, to je za zjokat (pa s tem ne mislim protestov, ampak Kanglarjevo aroganco). Žalostno je, da se bo morala zgodit ulica, da se bo v tej naši državi kaj premaknilo in to, da smo na poti ulice ni nič dobrega in ni nič za ploskat, je kvečjemu za zjokat, za zjokat, da smo sploh dopustili, da je prišlo tako daleč.

In ja Viole, Dragonsi (huliganski del le teh) ni nič pozitivnega, nič dobrega, nobene ideologije ni v tem. Važno, da je fajt, če je pa s policijo pa še toliko bolje. Ti isti ljudje so skoraj zrušili avion na katerem so se peljali, tako dfaleč jih boli za vse. In za moje pojme ti nimajo kaj počet na protestih in če bi policija razgnala ljudi, ki bi glasno protestirali vsak dan brez tega da bi kocke, bakle, topovski udari letelo v policiste bi bil včeraj v prvih vrstah pred parlamentom, ker to bi blo prekoračenje pooblastil, tako imajo pa vse izgovore, da bodo vsake nadaljne proteste lepo zadušili, če bo treba tud z vojsko. Tistmu, ki pa ni jasno komu v tej naši lepi je to voda na mlin, pa ne vidi dlje od svojega nosu. Si res tako naiven, da boš v sloveniji videl prizor, kako množica linča Janeza Janšo recimo, kot je blo to z Gadafijem?

Ne vem pa, kaj ljudem ni jasno, ko vlačijo otroke na proteste, ko je lahko jasno, vsakemu vsaj kolikor toliko zdravemu v možganih, da se lahko vsaka taka stvar hitro izrodi, pa če ima še tako dobre namene.

Tko da če sem zarad tega Gotof, pa tudi prav, to za moje pojme pomeni...če nisi z nami, si proti nam... precej nevarno razmišljanje.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.11.2012 8:27:30 >

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 8:43:06   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ne posplošuj. Nekaj posameznikov je izbralo granitne kocke, ne vsi. Ne boš rekla, da je včeraj vseh 10.000 ljudi metalo med lpolicijo? Ali pa danes vseh 1500 ali koliko jih je bilo v Ljubljani? Bi pa lahko tele razgrajače policija komot odstranila. Ne bi bilo nobene škode, Trije pa že zmorejo enega zvlečt in ga opeljat v marico. Ostane ostalih 99% mirnih (a glasnih) protestnikov. In si želim, da bi bili samo mirni protestniki, nasilni naj ostanejo doma.



Po bitki smo lahko vsi generali....

in v še tako miroljubni množici, je lahko zgolj nekaj posameznikov "krivih", da se mirni shod spremeni v krdelo razgrajačev......

In če si ti še tako želiš, da bi bili mirni protesti, temu ni vedno tako.....ker nismo vsi ljudje kot Martin Luther King, ki je z biblijo v roki demonstriral......in nismo vsi ljudje kot Gandhi, ki je za narodov blagor bil marsikdaj v zaporu.....večina nas je takih revolucionarjev, da se ob posredovanju policije poserjemo v hlače in v varnih domovih pred tv in računalnikom bemtimo nad policijo, ki je samo opravljala svoje delo......taki revolucinarji smo......

Drugače pa jaz pričakujem od policije, da me brani, ko začnejo leteti granitne kocke, kaj če granitna kocka pade mojemu 7 letnemu otroku, ki sem ga vlekla na demonstracije, da mu pokažem kaj je narodna zavest, na glavo?.....kaj pa potem, potem bomo pa bentili, da policija, ki jo tako drago plačujemo, ni opravljala svojega dela?.....

da se zdaj ne govori o drugem kot o tem, da je policija narobe ukrepala pa tudi ni prav, ker to zdaj mediji, da bi Gorenak odstopil....policija je opravljala svoje delo......

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ja, enako načelen ves čas. Tudi Jankovič, pa Bogataj v Kranju, pa Popovič, Šrot v Celju, pa še in še in še. Vsi z lažnimi spričevali, vsi z ovadbami, nespoštovanjem sodnih odločitev, nespoštovanje ustavnega sodišča, posmehljiv odnos do državljanov, izbrisanih, korupcija, nepotizem,... dovolj je bilo.


V Mariboru so demonstrirali proti Kanglerju.....v Ljubljani so demonstracije proti politiki in proti Gorenaku....Jankoviča so sicer malo izžvižgali, reda radi, nihče pa ni vzklikal proti njemu....pa ima, kot Kangler, precej grehov na grbi......

V bistvu ni niti več skupnega imenovalca.....so le demonstracije zaradi demonstracij.....proti politiki.....

Zdaj, že v mariboru sicer, se je začelo to, da je zdaj demonstracije začela izbrabljati prav politika, za dosego svojih interesov....

Podobno kot demonstracije proti globalizaciji......z laptopi, i-padi in i-podi v naročju in v adidasovih copatih ter leviskah.....

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Naj ne bodo granitne kocke zdaj priročen izgovor za to, da se pozornost preusmerja od vzrokov, zakaj je do demonstracij sploh prišlo.
Ali pa se usedimo dol in pustimo, da delajo, kar želijo in bodimo tiho.


Potem pa se sedaj naj pozornost ne preusmerja iz vzrokov na delo policije.....ker je to tudi eno navadno zavajanje.....policija je pač ob demonstracijah v pripravljenosti in ukrepa......





< Sporočilo je popravil liliana -- 28.11.2012 8:46:44 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 8:46:19   
kalbo
Pa še nekaj pogrešam pri vseh tehle shodih in protestih, alt_ernativo. Je kje kak voditelj, za katerim bi stal folk? Ne vem, kako si Colt predstavlja čas, ko pade vlada, ko se razpusti policija, zdravstvo, šolstvo, skratka vsi partaziti? Kaj je potem? Raj na zemlji? Pomoje je prej anarhija, vsesplošni rop, plenjenje... Je alt_ernativa Zoki? mogoče Lukšič, kje je ta človek, ki bi nas lahko vodil....ga ni in tud če bi bil, itak nima šans, ker tri četrtine teh, ki se zdaj zbirajo na ulicah volišča niti od blizu ni videlo in v tem je velika težava.
Preden se ploska metanju kock, bakel in podobnega v policiste, je treba vklopit možgane in gledat širše. Colt bo šlo? Si sposoben resne debate, al me prideš fentat?

In Zoki včeraj....katastrofa, namesto, da bi rekel, da je policija opravljala svoje delo in da kocke nimajo kaj iskat drugje kot na tleh, se je veselo obregnil ob Gorenaka, ki ima masla na glavi da bi letel brez tegale napihovanja.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.11.2012 8:51:50 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   [Brisano sporočilo]
28.11.2012 8:51:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Stanislava_)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 8:54:54   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*



Vprašanja na mestu. Samo da bi odebeljeno postavila na prvo mesto med navedenimi vprašanji. Sama sem napisala že precej na to temo (lahko si pa prebereš program stranke TRS, tam nekej so moje vrednote, ne čisto iste, a precej podobne), zdaj pa upam, da:
- se bodo huligani umaknili in pustili ljudem, da protestirajo, ker s svojim ravnanjem zgolj mečejo slabo luč, dajejo vladi možnost za potiho uvajanje policijske države in predvsem se pozornost odvrača od vzrokov, zakaj je do protestov sploh prišlo.
- da se bo zganila civilna družba, izvenparlamentarne stranke, znanstveniki, filozofi, kulturniki in drugi intelektualci in na ves glas začeli vpiti in postavljati nove temelje, vrednote, delovanje države. Recimo že to, da v parlamentu sedi cela četica parlamentarcev s ponarejenimi spričevali in nimajo niti toliko morale, da bi odstopili, je totalno nesprejemljivo.


Prvo se ne bo zgodilo na žalost vse do takrat, dokler jih ne bodo polovili in spravili pod ključ ob vsakem napovedanem protestu, nogometni tekmi in podobnem. Ko se bo zgodilo drugo bom pa tudi sam kampiral pred parlamentom.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.11.2012 8:55:22 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 10:00:15   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa še nekaj pogrešam pri vseh tehle shodih in protestih, alt_ernativo. Je kje kak voditelj, za katerim bi stal folk? Ne vem, kako si Colt predstavlja čas, ko pade vlada, ko se razpusti policija, zdravstvo, šolstvo, skratka vsi partaziti? Kaj je potem? Raj na zemlji? Pomoje je prej anarhija, vsesplošni rop, plenjenje... Je alt_ernativa Zoki? mogoče Lukšič, kje je ta človek, ki bi nas lahko vodil....ga ni in tud če bi bil, itak nima šans, ker tri četrtine teh, ki se zdaj zbirajo na ulicah volišča niti od blizu ni videlo in v tem je velika težava.
Preden se ploska metanju kock, bakel in podobnega v policiste, je treba vklopit možgane in gledat širše. Colt bo šlo? Si sposoben resne debate, al me prideš fentat?

In Zoki včeraj....katastrofa, namesto, da bi rekel, da je policija opravljala svoje delo in da kocke nimajo kaj iskat drugje kot na tleh, se je veselo obregnil ob Gorenaka, ki ima masla na glavi da bi letel brez tegale napihovanja.


Glede alternative in "dnevu potem" sem tudi jaz včeraj spraševala...pa nisem dobila odgovora....nekateri se sicer tudi sprašujejo o tem, vendar baje to niti ni tako pomembno....važno je začeti vstajo, važno je da vlada odstopi (kdo jo bo zamenjal, pa ni bistvenega pomena, bomo pa brez)....programa, strategije, naslednikov, pa ni potrebno imeti....važno je zgolj začeti....in potem se zgodijo granitne kocke in politika izrabi proteste ter naivno, nezadovoljno množico za svoje interese......

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 10:13:01   
kalbo
Ja in ko se to sprašuješ in so ti sicer protesti všeč in bi se jih tud sam udeležil, granitne kocke in trmarjenje pred kordonom policajev ti pa pač niso glih všeč si označen za Gotofega, kot bi podpiral Kanglerja. Verjamem, da Coltu dogaja vsak dan, sam kot sem mu že enkrat rekel, je treba gledat širše.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   [Brisano sporočilo]
28.11.2012 10:17:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 13:16:44   
daddy
Alternativa? Glede na to, da je to, kar imamo trenutno, daleč daleč najslabše od najslabšega, bi bilo torek skorajda karkoli drugega bolje. Ne, ni pomembno, če Borut Pahor ne vidi alternative tej vladi, pomembno je, da jo vidimo volivci. Vem, da se "dežurna janševka" s tem ne bo strinjala, a vseeno.
TRS je tudi meni zelo blizu. Mi je že na zadnjih volitvah bilo zelo žal, da jim ni uspelo. A morda je pa zdaj napočil čas za njih, pa še kake njim podobne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 14:28:21   
kalbo
Sam kar pa danes izjavljajo pisarijo Kolednik, Vinko in ostali pisuni je pa katastrofa, prav prilivajo olje na ogenj. Me močno ima, da bi šel v petek na kongresni trg. Colt greš z mano?

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 16:03:19   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Alternativa? Glede na to, da je to, kar imamo trenutno, daleč daleč najslabše od najslabšega, bi bilo torek skorajda karkoli drugega bolje. Ne, ni pomembno, če Borut Pahor ne vidi alternative tej vladi, pomembno je, da jo vidimo volivci. Vem, da se "dežurna janševka" s tem ne bo strinjala, a vseeno.
TRS je tudi meni zelo blizu. Mi je že na zadnjih volitvah bilo zelo žal, da jim ni uspelo. A morda je pa zdaj napočil čas za njih, pa še kake njim podobne.


Drugače meni kar slabo rata, ko vidim Janšo, ali pa Grimsa recimo.....in nikoli še nisem volila SDSa.....in bi najraje videla, da bi se Janez Janša umaknil iz političnega prizorišča.....

Me pa moti pri ljudeh sledeče....da moram nujno udrihati reda radi po vsem, kar ni levičarsko in levičarje zaradi tega poveličevati, vse kar je pa desničarsko pa zaničevati, ker sem "deklarirana" kot levičarka.....

Tudi Jankoviča nisem volila in ga tudi ne bom....ker ima prav toliko grehov na grbi kot Kangler, čeprav se zna bolj prefinjeno izražati in obnašati kot Kangler......in če mora eden odstopiti, potem naj odstopijo vsi, ne pa da se najde en grešen kozel (ki je sicer kriv) in ta potem naj plača za vse grehe ostalih politikov, ostali pa ostanejo dalje pri koritu, ljudstvo pa si ožame roke.....






(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 16:14:19   
pelin
Kalbo, Lilijana....s tem ko greš na demonstracije, še ne pomeni , da ne gledaš širše ,vesta.... Prav nič ne podpiram nasilja pa če pride v obliki vržene kocke ali pa padajočega pendreka ...vendar če bi med drugo svetovno vojno ali pa v podobnih situacijah le čepeli doma....pametovali tako kot ti in Lilijana...polemizirali do neba, ter se tolažili da gledamo širše....hja...potem bi mi veselo tolkli nemško....tudi mene ni bilo zraven...sem bila pa že  zadnjič v Ljubljani ...na dokaj mirnih protestih...kljub temu, da me je svinjsko zeblo v noge in mi je piskalo v ušesih od hrupa, sem se počutila dobro, ker sem se odločila, da pač na tak način pokažem nestrinjanje s trenutno situacijo v državi....se  vidva počutita dobro,zadoščeno....se vama zdi, da  z zvestim spremljanjem dogodkov, trač novic in komentarjev  ( takšnih in drugačnih.....resničnih in zavajajočih)preko medijev...res naredita vse za prihodnost...za svojo...našo...za prihodnost otrok....iz fotelja se težko gleda široko ...ne vidiš daleč.... 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 16:26:52   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Kalbo, Lilijana....s tem ko greš na demonstracije, še ne pomeni , da ne gledaš širše ,vesta.... Prav nič ne podpiram nasilja pa če pride v obliki vržene kocke ali pa padajočega pendreka ...vendar če bi med drugo svetovno vojno ali pa v podobnih situacijah le čepeli doma....pametovali tako kot ti in Lilijana...polemizirali do neba, ter se tolažili da gledamo širše....hja...potem bi mi veselo tolkli nemško....tudi mene ni bilo zraven...sem bila pa že  zadnjič v Ljubljani ...na dokaj mirnih protestih...kljub temu, da me je svinjsko zeblo v noge in mi je piskalo v ušesih od hrupa, sem se počutila dobro, ker sem se odločila, da pač na tak način pokažem nestrinjanje s trenutno situacijo v državi....se  vidva počutita dobro,zadoščeno....se vama zdi, da  z zvestim spremljanjem dogodkov, trač novic in komentarjev  ( takšnih in drugačnih.....resničnih in zavajajočih)preko medijev...res naredita vse za prihodnost...za svojo...našo...za prihodnost otrok....iz fotelja se težko gleda široko ...ne vidiš daleč.... 


Ne....ne naredim vsega.....niti se ne trudim narediti vsega.....ker nisem "ezermešter"......

Pametujem pa vseeno lahko, tako kot ti, pa čeprav te je na demonstracijah zeblo v noge....in prav tako kot tisti, ki iz fotelja spremljajo demonstracije in jih podpirajo.....

Jaz takih demonstracij, brez cilja in programa, kjer nihče ne prevzema odgovornosti za nič, nikoli ne bom podpirala.....vi pa idite na demonstracije, ali jih gledajte iz fotelja, kakor vam drago in rešite našo državo in pelin, če boš na tak način rešila tudi mojo leno rit, ti bom čestitala.....

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 16:54:57   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: liliana



.in če mora eden odstopiti, potem naj odstopijo vsi, ne pa da se najde en grešen kozel (ki je sicer kriv) in ta potem naj plača za vse grehe ostalih politikov, ostali pa ostanejo dalje pri koritu, ljudstvo pa si ožame roke.....




Demonstranti so v Ljubljani zahtevali točno to. Odstop vseh. Tudi seveda trenutnega premierja in celotne vlade. Kar pravzaprav sploh ne bi smel biti nek problem, glede na to, da je sam mnenja, da bi v vsaki normalni državi, kjer vladi podpora pade pod 25%, le ta odstopila ( dokazano, posneto, dokumentirano ), pa tudi glede na to, da je nove predčasne volitve obljubil na sam dan zadnjih volitev ( tudi posneto, dokumentirano ) ...... To, da zdaj strašijo z vojsko, je itak poden od podna. Po mojem je skrajni čas za popolnoma nove obraze v politiki, predvsem pa čas za en velik NE neoliberalizmu, kar je sicer ljudstvo v Evropi že spoznalo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 17:02:58   
pelin
Nihče  ne naredi vsega...ker pač vsega ne moremo narediti....vendar je lažje ...veliko bolj relavantno, upravičeno komentirati, če malo vstaneš iz fotelja...vendar  je lažje  opravičevati svojo neaktivnost če se izgovarjaš na neorganiziranost, na neprevzemanje odgovornosti...na to in ono....biti pošten in priznati da je bolje čičati in čakati, da se drugi borijo , je težje...vendar so nekateri pač taki...tudi , če bo bilo vse organizirano, upravičeno...tudi če bi bila za take pogrnjena rdeča preproga....pač ne bi prišli zraven po ogenj v žerjavico, ker ga je prijetneje jesti sede v fotelju...

Žal je takšnih foteljčkarjev pri nas še vedno zelo veliko...preveč....zato so temu primerni ukrepi vlade in temu primerna situacija v naši ljubi....


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 17:13:33   
LuLu
En tip po radiju danes, da  v tem trenutku lahko politika tako reagira, da protestov več ne bo. Če ne bodo imeli vzroka, ne bodo šli na ulice. In rekel, da na dolgi rok še nobena vlada ni zmagala, ko se ji je ljudstvo uprlo.
In včeraj V. Godina... od zdaj naprej pa župan nosi odgvornost za proteste, če ne bo odstopil.
Mislim, da so namerno začeli s solzilcem, samo da zdaj lahko politiki s prstom kažejo na nasilje, ki ne bo rešilo ničesar. Ničesar.. to je njihov cilj, da se nič ne reši seveda. Hudiča, kak mora biti občutek, ko imaš ogromno in še hočeš več, pa magari prek žrtev.

liliana, kako to da demonstracije nimajo cilja? Točno se ve, kaki so cilji... program? Hudimana, a ti res pričakuješ, da se bo spontano nastala 5.000 glava množica prek FB pozvana vsedla in naredila program. Ja, lepo bi bilo, ampak ni fizično izvedljivo. Program naj delajo potem ljudje, ki to znajo, kakšni bodo? Pustim se presenetit. Ampak brezposeln Mariborčan ali upokojeni Tamovec, Fiz. radnik... ti ziher ne znajo programov pisati. To so demonstracije, kjer ni organizatorja, kjer ni krivca za organizacijo, kjer ni programa, kjer ni odgovornih in tudi plačanih (če se na sindakate spomnim).
Cilj imajo, ampak bodo ziher bolj uspešni od sindikatov in njihovih dolgočasnih govorov na odru, za katere so plačani.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 17:23:59   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Nihče  ne naredi vsega...ker pač vsega ne moremo narediti....vendar je lažje ...veliko bolj relavantno, upravičeno komentirati, če malo vstaneš iz fotelja...vendar  je lažje  opravičevati svojo neaktivnost če se izgovarjaš na neorganiziranost, na neprevzemanje odgovornosti...na to in ono....biti pošten in priznati da je bolje čičati in čakati, da se drugi borijo , je težje...vendar so nekateri pač taki...tudi , če bo bilo vse organizirano, upravičeno...tudi če bi bila za take pogrnjena rdeča preproga....pač ne bi prišli zraven po ogenj v žerjavico, ker ga je prijetneje jesti sede v fotelju...

Žal je takšnih foteljčkarjev pri nas še vedno zelo veliko...preveč....zato so temu primerni ukrepi vlade in temu primerna situacija v naši ljubi....




Vsak organiziran odpor ima večji efekt od organiziranega......neorganiziran odpor običajno vodi v kaos in za politične klike je to raj.....

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 17:42:09   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu



liliana, kako to da demonstracije nimajo cilja? Točno se ve, kaki so cilji... program? Hudimana, a ti res pričakuješ, da se bo spontano nastala 5.000 glava množica prek FB pozvana vsedla in naredila program. Ja, lepo bi bilo, ampak ni fizično izvedljivo. Program naj delajo potem ljudje, ki to znajo, kakšni bodo? Pustim se presenetit. Ampak brezposeln Mariborčan ali upokojeni Tamovec, Fiz. radnik... ti ziher ne znajo programov pisati. To so demonstracije, kjer ni organizatorja, kjer ni krivca za organizacijo, kjer ni programa, kjer ni odgovornih in tudi plačanih (če se na sindakate spomnim).
Cilj imajo, ampak bodo ziher bolj uspešni od sindikatov in njihovih dolgočasnih govorov na odru, za katere so plačani.


In zaradi tega, ker ti ne znajo programe pisati....so se sedaj pojavili mediji in politične sile, ki bodo upor vodile vsaka po svoje, in oni znajo hitro odreagirati in se pripraviti za lastni interes.......

"Gotof je"...."Dol z vladavino kapitala" "Dol s politiko" pač niso cilji.....so le parole.....

Proti čemu se upira...? Proti konkretnim osebam....? Proti splošni klimi....? Proti atmosferi....? Proti konkretnim dejanjem....? Proti politiki na splošno.....? Na kakšen način in kako zamenjati ljudi, ki jih želimo zamenjati....?

In dokler tega ni, so ti protesti pravi raj za tiste huligane, ki radi mečejo granitne kocke in za policaje, da ukrepajo.....pa še pravi raj za politiko, da še bolj dela po svoje.....in proti politiki se v bistvu protestira....?

Isto kot nekoč raznorazna pomladna prebujanja......le da je sedaj malo vse bolj drastično, ker se manipulira po medijih celo z možnostjo državnega udara....to pa niso več heci, tudi če so samo bla bla....ker še bolj burijo razgrete strasti nezadovljnih ljudi.....in v množičnih demonstracijah z opitimi in razgretimi razgrajači kaj hitro pride do česar več kot le malo prerivanja.......revolucije pač niso tako malo, da bi se ljudstvo zgolj izpihalo in naredilo nekaj za svojo dušo, da se bolje počuti......

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 17:52:29   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Eh... jaz si svoje mislim, ti si svoje misliš. 5.000 oz. že 10.000 vse skupaj, s svojo glavo misli. In ti boš težko vedla ali ima kateri kaki program v glavi ali  ne, ali ima cilj in kaki je. Obe samo ugibava, ker za toliko glav ne moreva vedeti.
Ne veš... lahko pa ugibaš. Si pa pesimistična in tvoja ugibanja temu primerna.
In nimaš kaj filozofirati preveč... to so demonstracije današnjih Slovencev na današnji dan...  Ne onih izpred 100 let ali iz prihodnosti. Takšni smo. Najboljše boš vedela, kaj tem ljudem gre po glavi, če boš vseh 10.000 vprašala... to pa je spet neizvedljivo, a ne? Do takrat pa lahko le ugibaš.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 18:01:14   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Eh... jaz si svoje mislim, ti si svoje misliš. 5.000 oz. že 10.000 vse skupaj, s svojo glavo misli. In ti boš težko vedla ali ima kateri kaki program v glavi ali  ne, ali ima cilj in kaki je. Obe samo ugibava, ker za toliko glav ne moreva vedeti.
Ne veš... lahko pa ugibaš. Si pa pesimistična in tvoja ugibanja temu primerna.
In nimaš kaj filozofirati preveč... to so demonstracije današnjih Slovencev na današnji dan...  Ne onih izpred 100 let ali iz prihodnosti. Takšni smo. Najboljše boš vedela, kaj tem ljudem gre po glavi, če boš vseh 10.000 vprašala... to pa je spet neizvedljivo, a ne? Do takrat pa lahko le ugibaš.


Saj to je problem....ko ima vsak svoj cilj....

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   [Brisano sporočilo]
28.11.2012 18:12:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 18:24:03   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Saj to je problem....ko ima vsak svoj cilj....

Le ugibaš spet user posted image
Če bi bilo tako, bi res bil problem. 10.000 ciljev? In vsi na eni isti demonstraciji? Znanstvena fantastika user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 18:51:35   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


Samo tvoji cilj ise razlikujejo od ciljev protestnikov.



Točno tako. In, razumljivo, pravzaprav .user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Maribor - v živo, 26.11.
28.11.2012 18:53:50   
nejcko
Včeraj je en sociolog po tv dobro rekel - nekdo, ki trdi, da poleg njega ni alternative, je zrel za psihiatrijo.

Narod, ki trdi, da ni alternative, je zrel, da živi v totalitarnem sistemu.

Kakšne izjave so to, prosim vas.

Vsi na svetu smo zamenljivi - nobena služba ne bo propadla, če en zaposlen ali pa celo šef umre.
Prav tako nobena država še ni propadla, ker se je ena vlada sesula.

Danska ali katera ž, je bila pol leta brez vlade (očitno tudi tam ni bilo alternative), pa, kolikor vem, še zmeraj obstaja in celo neko vlado ima.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?