|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: epiduralna
8.12.2012 21:22:06   
ursonok
Anonimen,
če se ti bo kdaj dalo "poglobiti v moje poste", boš ugotovila, da še zdaleč nisem tako zelo "prepričana vase in v svoje besede". Zaradi tega se tudi tako poglabljam v tuje poste - in ugotavljam, da ljudje pogosto narobe uporabljajo različne pojme (recimo "egoističen"), kar me največkrat razjezi, včasih pa imam dober dan in se temu tudi user posted image .

Skratka, me veseli, da sva končali s smehom, pa čeprav predvsem tvojim. Upam, da je sproščujoč in iz srca! Zdaj bo pa morda res bolje, da še ostalim odstopiva temo, ki si jo že cel večer prisvajava. (Kako egoistično od naju! user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: epiduralna
11.12.2012 19:15:52   
Anonimen
Mene pa bi zanimalo še, kaj ste čutile ko je prijela epidrralna?
Ste popadke sploh kaj člutile, ste jih manj? Kaj pa preglede med porodom ste kaj čutile?

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: epiduralna
11.12.2012 20:15:16   
sover
Čutila sem, kako se spodaj odpiram. Se pravi samo ta del popadka (širjenje), bolečine pa nobene. Za pregled se pa ne spomnim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: epiduralna
11.12.2012 20:22:30   
Anonimen
Popadke in pot otroka po porodnem kanalu sem čutila kot pritisk (širjenje), brez bolečine. Prav tako nisem čutila pregledov.

(odgovor članu sover)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: epiduralna
11.12.2012 20:37:22   
miska333
Ok moji 2 izkušnji z EA. Prva 2010 in druga 2012. Obakrat v Postojni EA na voljo 24ur na dan, plačilo 180eur (?tam nekje). Prvič sem šla že odločena, da bom vzela EA. Dali so mi jo po nekaj urah (sem imela sprožen porod, umetne popadke), ko so bili popadki na nekaj minut...porod se je potem nekoliko upočasnil, ampak je bil pravi balzam po nekajurnih bolečinah ;) Končalo se je lepo.Čutila sem vse popadke (kot pritisk na križ, rahla bolečina), iztisa ne. Dobila sem en šiv.Otrok težek 4300g.
Drugič sem si rekla, da bom vzela EA, če bo res kriza. No, seveda me je med hudo bolečino zajela panika in sem zahtevala EA in jo tudi dobila. poroda je bilo potem konec v pol ure. Zato mi je žal, da sem jo vzela. Med vstavljanjem mi je anasteziolog predrl membrano v herbtenjači (se zgodi redko, zelo redko...rekel je, da imajo mogoče 2 primera na leto). EA je prijela v noge, da jih nisem mogla premikati, bolečine pa so ostale. Sem mislila, da se mi bo zmešalo, ker nisem mogla premakniti nog med popdki. No, v roku 10. minut je prijela normalno. Sem pa zato morala do naslednjega dne ves čas ležat- so mi dali kateter. S tem naj bi preprečila glavobol. Glavobol je vseeno prišel in bilo je GROZNO! 2 tedna me je bolela glava, da nisem mogla niti razmišljati. V ležečem položaju je bilo ok, čim sem se malo dvignila je bilo neznosno. No, zaradi te izkušnje ne grem nikoli več na EA. No, in zato, ker če se rodila drugič v uri in pol upam da (če bom kdaj) bom tretjič še prej :)
Nisem pa nobena nasprotnica EA.Prvič mi je bilo zakon. VSe moje prijateljice so jo imele in so zadovoljne. Drugič pač nisem imela sreče...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: epiduralna
12.12.2012 19:13:37   
aprilčica1
Haai.

Mene pa samo zanima ali je EA resno samoplačniška ali je odvisno v katri porodnišnici si ker sm slišala že različna mnejnja in tudi da nekje je za plačat nekje pač ni kokrsm slišala naj bi bila v kranju za plačat ane?.Drugače pa ker po ta porod moj prvi me zanima kakšna so menja ali je bol roditi z EA ali je vseeno tudi če brez?.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: epiduralna
12.12.2012 19:18:39   
nitta
Ni povsod plačljiva, recimo v brežicah vem da je zastonj, je pa res da so redke porodnišnice kjer je 24'7 na voljo. Postojna pa vem da ima 180e za plačat EA.

(odgovor članu aprilčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: epiduralna
12.12.2012 19:30:25   
sonce987
miska333 glede glavobola po EA me zanima, ali ti ne dajo nobene stvari za lajšanje glavobola? Nič ne pomaga ali ne dajo zaradi dojenja?

Ko si napisala, da je po 10min prijela normalno ali to pomeni, da ti jo je še enkrat vstavil in tokrat pravilno?

Se pa strinjam, da nisi imela prijetne izkušnje, ravno zaradi takih zgodb si tudi jaz želim, da bi drugi porod potekal bistveno hitreje, čeprav sem prvič imela EA in sem bila z njo več kot zadovoljna.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: epiduralna
12.12.2012 19:41:51   
aprilčica1
Aha ker za Kranj sm slišala da je 120 evrov za plačat.In drugače kakšna so mnenja oziroma izkušnje a če rojevas brez EA so res bolečine toliko večje?.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: epiduralna
12.12.2012 20:02:25   
miska333
sonce978: dali so mi daleron pa še neki močnejšega ne vem več točno kaj (tudi, če sem dojila) ampak pomagalo itak ni nič: Ker glavobol je bil bolj podoben hudi migreni...Glede vstavljanja pa nimam pojma, če po pravici povem, ker se bolj bežno spomnim zaradi popdakov user posted image Mislim, da je najprej zamučkal in potem pravilno vstavil...se mi sanja ne user posted image

(odgovor članu aprilčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: epiduralna
12.12.2012 20:04:07   
miska333
aprilčica1: bolečine brez EA so definitivno (vsaj v mojem primeru) veliko večje! Z EA sem se prvič počutula skoraj kot na plaži user posted image pretiravam no, ampak res neprimerljivo...

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: epiduralna
13.12.2012 10:50:09   
dreamhorse
Jaz sem rodila brez EA, pa mi tudi ni žal... Sem se pa za to varianto odločila zaradi tega, ker me je bilo strah, da ravno takrat ne bo na voljo, ko bom jaz rodila.. in da bi se pripravila na porod brez bolečin, potem pa tega ne bi mogla dobit...
Sicer pa o EA nisem kaj dosti razmišljala, res pa je, da sem po križu potetovirana in nekje sem zasledila, da v tem primeru EA ne delajo...

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?