|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
18.9.2013 23:39:31   
Penny
Moj je bil zraven in mi je bil res ful v oporo user posted image .

(odgovor članu Benjaminka13)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 10:27:42   
Prva anonimna
Hojla, punce!

Vidim, da vas je ze kar nekaj ze postalo mamic, cestitke vsem, tistim, ki pa se cakate na male strucke, pa pestke, da pridejo cimprej user posted image !

Nasa pupika je danes dopolnila ze cel mesec user posted image . Mi je bil pa ta prvi mesec full naporen in posledicno nisem imela niti nic casa za net. Edino prebrala sem vas sem in tja preko mobija, da sem videla, da pocasi vse mamice postajate user posted image .

Najprej sem bila full nerodna, pa je dojit nisem znala najbolj pa previjala sem jo sto let, no, potem, ko sem to malo usvojila, so se pa krcki zaceli in imamo navadno od 6h do 10h zvecer veselico, ker je full teckasta in zna precej vrescati, tako da jo precej prenosimo. Spi tudi se vedno med nama v postelji, ko bodo krcki ponehali, jo bomo zaceli v njeno posteljico dajati. Ceprav cez dan pa ze tudi zdaj v svoji posteljici zaspi. Zbuja se dvakrat ali trikrat ponoci, zdaj jo kar v leze podojim, nekaj casa sva se pa v dnevno hodili dojiti in se je potem prevec prebudila. Pa kakca full veliko, nam veliko cez plenicko pride. Tudi ce nimamo tistih eco plenic Bambo. Drugace pa pridno raste, vceraj je bila babca tu in ima ze 3.490 g, ko smo sli iz porodnisnice, jih je imela pa 2.700. Za krcke smo kupili Bio gaia kapljice, upam, da pocasi primejo. Pa komarckov cajcek, ceprav od tistega ne vem, ce bo kaj ucinka.

Vceraj je bil ze bolj miren vecer, ampak mogoce je punca samo ociju dala mir, da je kosarko lahko gledal user posted image . Bomo videli, kako bo danes.

Vozickati se pa ne mara, tako da pridemo kam samo, ce jo speco polozimo notri. Se ena stvar, ki jo moramo nekako pogruntati. V sling se je pa kar se ne upam dati, ker sem nerodna kot strela. Pa pri kopanju tudi se ne uziva najbolj, sta verjetno oci in mami precej nerodna user posted image . Pa opazovati je ze fino zacela, taksne luskane izraze dela, ko kaj gleda user posted image .

Kako se stimate ostale punce, ki ste ze rodile? Ko imas busija, je res luksuz v primerjavi z dojenckom, kar se interneta tice. Kje so dobri stari casi, ko sem s kavico v roki lahko vse prebrala in pokomentirala user posted image . Nam bom pa vseeno pri Dojenckih odprla temo Septembrcki 2013, ker bo tudi meni v veliko pomoc, ce bomo se naprej cvekale. Izkusnje iz prve roke so neprecenljive user posted image

Svojo porodno izkusnjo vam pa napisem, ko vse rodite.

Za vreme upam, da bo cimdlje zdrzalo, da bomo lahko cimvec na zraku.

Mamice in skoraj ze mamice, naredite si lep dan user posted image !.

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 19.9.2013 10:34:06 >

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 10:40:01   
Prva anonimna
Se linkec do nove teme

http://www.ringaraja.net/forum/m_6085728/mpage_1/key_/tm.htm#6085728

Sibam, alarm se oglasa v spalnici user posted image !

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 11:21:20   
malamut
Hej prva anonimna, lepo te čitat in videm, da uživate. Ne se bat slinga, povadi malo prvo s kako igračko, ma k osvojiš je zakon. Tako pravi ena kolegica, k se njena tamala tut ne mara v vozičku vozit, jo je pole dala v sling in zdej uživa. Tako grejo na sprehod, po nakupih, ta mala se sploh ne da motit. Čene si sposodi, da vidiš, če se bo obneslo. No, se vam bom pridružla tut na septembrčicah, ko se user posted image spoka ven. Sploh se mu ne mudi. user posted image

Uživajteeee, pa pa

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 14:53:00   
Cari
Ojla,

jaz že tudi komaj čakam, da se vam pridružim pri Septembrčicah. Samo mali mora še pokukati ven. Sedaj bi pa res že lahko... Sem kar malo žalostna, ko vem, da bo spet zamujal. Jutri grem spet na pregled k svoji G (itak brez veze ko nimam nič popadkv), potem pa v ponedeljek že na amnio v P... in potem tam spet vsake 2 dni. Ko bi vsaj našla kakšno metodo kako ga naravno zbezati ven. user posted image , pa topel tuš, pa hoja po stopnicah ali v hrib - pri nas nič ne deluje, že pri prvih dveh ni. Ah, pa taka muka je hoditi vske dva dni v P. Pa bo že moralo biti tako.
A tiste, ki še čakate, a ste našle kakšen naraven način, kako mu povedati, da bo zunaj tudi lepo in da ge že vsi čakate, tako da bi malo hitreje pokukal ven?

_____________________________

Cari

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 15:40:41   
malamut
Cari, kej smo sam še midve ostale? user posted image Tudi jast mam jutre pregled, ma narej sam CTG, pole v torek spet CTG in pregled,....tudi meni se ne da več. Pa provala tudi jast naravne načine za sprožit, ma zgleda, da se mu ne da. Ma sej rok uradno imam v torek, tako da se mu sicer ne mudi, ma...vse se že crtajo, pa sem mal fouš user posted image

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 18:30:19   
SrečnaBodočaMamica
Tudi jaz sem se tu. 4 dan po roku:/
Je slisala katera za recinus olje za sprozitev poroda?
Omenjen je v knjigi modrost rojevanja pa tudi na forumih ga omenjajo

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 19:13:24   
Soncek_32
Tudi jaz sem še tu.

Jutri je moj PDP in grem v porodnišnico. Naredili mi bodo CTG, najbrž še kaj drugega pogledajo?
Saj že vem, da me bodo poslali domov, ampak upam, da mi vsaj pogledajo, če sem že kaj odprta.

No, poročajte kako bo jutri...

lp

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
   RE: Septembrcice 2013
19.9.2013 20:23:54   
Cari
Ja saj nekaj nas pa še je user posted image . Bomo že z oktoberkami v porodnišnici user posted image .

Glede ricinusovega olja pa samo tale izkušnja. Sem veliko brala o njem, pravijo da ga je treba v nosečnosti zelo previdno uporabljati, baje da zaradi dehidracije. Naj bi uredilo prebavo in tako sprožilo porod ali ga malo pospešilo. No če sem si prav zapomnila. Jaz ga prejšnjič, ko je user posted image tudi zamujal, nisem upala jemat, a ko je bilo že več kot dva tedna po roku, mi je rekla babca v P, naj kar probam. In sem. Pa ni bilo nič rezultata user posted image . Po skoraj treh tednih so mi porod sprožili z umetnimi popadki... Sedaj ga imam še doma, pa ga ne uporabljam. Pijem čaj iz malinovih listov, ki naj bi tudi urejal prebavo in moram priznati, da nisem tako zaprta kot sem bila v prejšnji user posted image . Upam, da to kaj pomeni.

_____________________________

Cari

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 8:39:58   
Kim80
Jutro!

No, jaz sem tudi še vedno tu. Itak imam PDP šele naslednji četrtek, tak da bom na koncu verjetno kar sama na tej temi ostala. user posted image  Si pa že ful želim, da bo porod za mano, ker hodim že težko in križ boli, pa hemoroidi me dajejo zaradi pritiska otroka. Upam samo, da ko pride čas, da bo vse ok. Tiste, ki bi rade, da je čimprej konec - saj veste kaj pravijo - tudi spolni odnosi naj bi pospešili porod. Celo nekateri ginekologi ti to rečejo - kolegici je rekel njen G, ko je bila čez PDP, če je že opravila domačo nalogo.user posted image  Tak da kar v akcijo!
Katera tu gor ima še proti koncu septembra rok?

Javite se kaj, da vidim, koliko vas še vztraja (kljub polni luni).user posted image
Čestitke vsem mamicam - lepo je brati vaše izkušnje z user posted image .

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 8:43:45   
bbdd
Jaz imam v nedeljo rok, izgleda da pred rokom še nič ne bo :) tudi polna luna ni pomagala. Čeprav je moja prijateljica rodila en dan po polni luni in še 8 drugih punc, tako da so babice res imele grozno gužvo tisto noč.

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 9:03:31   
Prva anonimna
Malamut, dling ze imsmo doma, samo zbrati moramo pogum, da jo notri namontiramo :). Vas cakamo na drugi temi :)!

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 20.9.2013 9:04:40 >

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 10:04:31   
SrečnaBodočaMamica
Jaz sem se ravno vceraj ko sem bila na ptegledu pogovarjala z ginekologinjo ki je rekla da je imela 10porodov ponoci...
Tako da naj bi luna imela res vpliv. No jaz sem izgubila upanje vanjo
Danes sem ze 5dan cez rok
Ma sem probala od seksa,malininega caja, zlaganja drv:D pospravljanja ne prime nic:)
Zgleda da ko bo bo...
Prozijo komaj v roku 14 dneh se vseno je pa veliko bolje da telo naredi svoje
Se zmeraj pa nimam tezav kot npr. Pritisk navzdol,bolecine v krizu in podobno
Danes so me samo noge zacele boleti...

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 11:34:39   
minxie
da še js poročam. ravno iz bolnice, rišejo se že celi teden popadki, ampak so res res rahli, ne presežejo 50, tako da če me kaj prej ne prehiti, mi v ponedeljek naredijo CR (imam zmerjeno zelo ozko medenico, otrok pa je baje konkreten). bi me že danes operirali, ampak hočem spinalno, pa ta vikend ni anastezistke, ki dela EA, tako da bom v ponedeljek videla svojega sončkaaaa user posted image nisem vesela glede CR, ker sem hotela naraven porod, sem pa vesela da bom končno konec user posted image

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 11:35:45   
Penny
Masaža bradavic naj bi tudi pomagala - eno po eno (kopiranje dojenja).

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 12:43:57   
Eevee
Kako lepo je brati, da se vsem po malem dogaja :-) Jaz sicer uradno spadam pod oktobrke (rok imam 3.10.), pa se na tisti strani nič ne dogaja. Vaš forum spremljam že nekaj časa in res je lepo slišati oz. brati vaše izkušnje.

Vsem, ki ste že postale mamice: ČESTITKE!!user posted image user posted image

Vse, ki to še nestrpno čakate: ... slej ko prej vsak pride ven user posted image

Tudi jaz že pridno pijem malinov čaj, torbe za porodnišnico so spakirane in čakajo, pregledi vsak teden, dogaja se pa še nič, nič popadkov, mala brca in nori... Pa po eni strani mi je kar luštno, da je moja mala zgagica še v trebuščku, da se lahko jaz naspim in še kaj postorim, sem imela pa v 36. tednu UZ (zaradi okužbe s tokso) in sem nafehtala slikico, kjer se vidi obrazek lepotičke in komaj čakam da jo vidim v živo.

Bodite v cvetju, božajte trebuščke ali crkljejte male bube :) Pa lep vikend vsem!

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 18:22:08   
lollipop07
zdravo,
jaz se samo pofočkam...v torek smo dobili punčko in danes sva prišli domov...porod je bil povsem naraven in kar precej naporen z nekaj manjših zapletov ampak se je vse izšlo dobro...pridno spiva in malo preredko jeva tako da imam težave z otrdelimi dojkami...upam, da mine in se ne razvije v kaj bolj neprijetnega...
vsem, ki ste rodile v času moje odsotnosti user posted image čestitam...za ostale pa držim pesti, da se čim prej zgodi...user posted image
ažurirala se bom o dogajanju v prihodnjih dneh, da se vam spet lahko aktivno pridružimuser posted image

(odgovor članu Eevee)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 20:01:43   
malamut
Eevee dobrodošla, ti bodi kar z nami, nas je že tako malo, da nam prow paša kašna nova. user posted image

Lollipop07, sem si prov mislna od tebe, da zihr si šla rodit, kr ni blo glasu od tebe. Pa čestitke za malo stručko, se boste že lepu navadle in bo dojenje brez problemov.

Dns spet za mano CTG, tako je lep (taku prave dr). Pa sem prašala, če so popadki, pa reče da ne. Zakaj je pole lep? user posted image Pregled spet v torek, lih na PDP. Sem pa gledla, če rodimo do 23 bomo meli devico, če po 23 pa tehtnico. user posted image Nisem mela kej delat, k smo 2 uri čakali dr, pa sem malo brskala.

Srečnabodočamamica,
sm se pogovarjala tudi jast s sestrami v ambulanti, da so meli dva dni prav noro, dns je blo mirno. So rekle, da so me že čakajo, pa me neče bet od nikoder. Ja, kej nje, če nima sile. user posted image

Kim80
, ne se bat, da boš ostala sama, sej ti bom še jast delal družbo.
bbd, držmo fige da bo do nedelje.
minxie, če se ne čitamo, fajn odpravi in lej da poročaš, kako inu kej.
Vso srečo vsem, nej bo kmali, hitro in čim manj boleče.

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
   RE: Septembrcice 2013
20.9.2013 20:09:22   
Soncek_32
Živjo!

Tudi jaz sem imela danes CTG (danes je moj PDP) in tudi še nič posebnega. Ostalo mi pa niso nič pogledali (če sem kaj odprta ipd.) ker je kao gneča in bi bilo preveč za čakati. V ponedeljek grem nazaj, če ne bo začelo kaj prej samo od sebe...

lp

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
   RE: Septembrcice 2013
21.9.2013 13:17:02   
SrečnaBodočaMamica
Jaz sm se kar tukaj,ze 6dan po rokuuser posted image
Kako pa ste ve? Koliko nas je se sploh ostalouser posted image hehe...

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
   RE: Septembrcice 2013
21.9.2013 18:44:15   
Septembrčica
Pozdravljene, tudi mi še vedno čakamo in čakamo... PDP mam sicer jutri ampak hm se še nič kaj ne dogaja tak, da bomo vidli če bo jutri kej user posted image Vas pa redno berem samo pisat mi pa ne rata.
Lp vsem še user posted image

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
   RE: Septembrcice 2013
22.9.2013 18:14:17   
smehc
Evo jaz tudi še tukaj. Rok je jutri in tudi upam da bo devica, ampak, če pač ne bo šlo drugače tudi tehtnico sprejmemo. user posted image
V četrtek sem imela kontrolo CTG in je bilo vse BP. Pa naročili so me na ponovno kontrolo čez 1 teden, torej v četrtek ko bom 3 dni čez rok. Mi je zdravnica ene parkrat ponovila, da seveda če mi ne bo odtekla voda, ali pa se začeli popadki, da potem naj kar prej pridem..... A res al kaj? Kot da bom v vsakem primeru do četrtka doma čakala in da je to moj prvi porod. Nisem vedela al naj se ji smejem al jo prašam če se dela norca z mene.

Kako pogosto pa moraš seksat da naj bi pomagalo sprožit porod? Midva očitno premalo. Tudi aktivna sem precej, sploh zadnje dni ko se prej kot takle čas ne morem ustaviti. Se doma adaptira in še marsikaj zraven in drugače ne gre. Stopnice so pogosto na sporedu. Ne pomaga nič.
Se mi zdi da mali že čisto dol brca, pa trebuh otrdeva.

(odgovor članu Septembrčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
   RE: Septembrcice 2013
22.9.2013 23:14:00   
Benjaminka13
Jaz sem tudi se med vami. Rok imam 25/09...v torek pa ctg in ginekoloski pregled.Ce ne bom se nic odprta, mi bo dal svecke.

(odgovor članu smehc)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
   RE: Septembrcice 2013
23.9.2013 8:26:21   
Kim80
Lep pozdrav ob jutranjem kapučinu!
Pa se začenja novi teden. Me zanima, če je katera čez vikend rodila. Mene je ponoči neki šraufalo, sam ne glih kot popadki, pač očitno priprave na vse skupaj. Zdaj je pa mir. Ali pa me malo živci dajejo, ker vem, da zdaj je pa že blizu.
bbdd - je že kaj? Si se dogovorila potem za carski?
Malamut - ja, sam ti maš vseeno pred mano rok, tako da verjetno boš prej rešenauser posted image
Eevee - ti kar klepetaj z nami. Jaz sem tud gledala, kje je forum od oktobrk, pa ni nič videt. A so mogoče na FB?
Lollipop07 - čestitke! Prvi dnevi so naporni, lepo se odpočij.
Benjaminka13 - zakaj ti bodo kar svečke dali? Jaz sem mislila, da se bolj dolgo čaka po PDP na sprožitev.
smehc - v prvi nosečnosti tudi meni nobena naravna metoda ni pospešila poroda, tako da se zdaj ne obremenjujem preveč s tem. Ko bo, bo (čeprav komaj čakam), itak si moramo vse govoriti, da sedaj pa res ni več daleč do dneva D.
Naj vam (nam user posted image ) hitro mine, pa se še pišemo kaj.

(odgovor članu Benjaminka13)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
   RE: Septembrcice 2013
23.9.2013 12:24:15   
Blue_one
Tudi jaz še vedno tu.
Rok se bliža, dogaja se pa prav nič bistvenega :) Tako, da čakam in odštevam ;)
Pa živciirajo me vsa vprašanja kdaj bo, kdaj bo. Hmm zanalašč ne pustim tega otroka na svet, da ga imam ljubosumno samo zase še nekaj časa ;)user posted image user posted image

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Ste samoplacnik ali imate svojega osebnega zobozdravnika s koncesijo ?
gagaga

Ste samoplacnik ali imate svojega osebnega zobozdravnika s koncesijo ?

koncesija (65%)

samoplačnik (35%)


Število vseh glasov: 57

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!