|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
23.2.2013 14:13:06   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: flower


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: flower

Kurjava spada med stroške, ki so zajeti v ekonomski ceni in se pokrivajo iz oskrbnin. Investicije pa ne... to ne gre v ekonomsko ceno..

Kurjava ni tako velik strošek, da bi se lahko primerjal s stroški dela, ti so največji.. Pri nas je kurjava majhen delček ekonomske cene. Manj kot 10 eur. Nisem pa zdaj v službi in ne vem na pamet, je že nekaj mesecev odkar sem računala ekonomsko ceno.




Hvala na odgovoru....sem mislila, da jer kurjava večji strošek in da ni zajeta v ekonomski ceni......

In stroški dela predstavljajo cca. 80 % ekonomske cene.....ki je osnova za plačilo staršev.....in delo na dan stavke ni bilo opravljeno.....zaračunano pa je bilo....in to ni prav......



Torej je osnovno vprašanje, ali naj bodo plačani zaposleni, ki so prostovoljno stavkali ali ne.


O tem bo odločal arbitražni svet in prepričana sem, da spet pozitivno, saj je vlada kršila dogovore, zato je stavka upravičena.


Če bi bila odločitev tako nedvoumna, arbitraže ne bi potrebovali.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
27.2.2013 19:59:04   
majčica1508
Pri nas so odšteli en dan za oskrbnino in prehrano

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
28.2.2013 15:41:53   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: flower


Oprosti, če sem te napadla. user posted image

Ne, ni pravično. Ampak hočem ti povedat, da vse odločitve sprejema občina, ne odločajo o tem v vrtcu. Občina je tista, ki sprejme višino ekonomske cene, ki mora odobrit vse nove zaposlitve, ki se odloči ali bodo ali ne bodo poletne in zdravstvene rezervacije, kot tudi če bo stavkovni dan plačala... in če se občina odloči, da stavke ne bo krila, vrtec ne more drugega kot odštet samo hrano. In recimo Občina Maribor je sprejela sklep, da stavke ne bo plačala, z razlago, da je bilo nujno varstvo zagotovoljeno in da je vsak starš imel možnost otroka pripeljati v vrtec.


A to, da pa vrtec stavke ne bi dobil plačane, pa ni možno......da pač tisti dan ne bi bil plačan......obstaja le ta rešitev, da moramo starši plačati stavko, ker je občina noče, vrtec se pa plačilu stavke ne more odpovedati......?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
28.2.2013 20:07:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
28.2.2013 20:53:55   
liliana
Stvari vseeno niso tako enostavne kot vi v vrtcu in na občinah gledate na njih......

Ker smo starši podpisali pogodbo z vrtcem....ne z občino.......in vrtec je v primeru zaračunavanja dneva stavke kršil pogodbo, ker se ni držal pogodbenih določil....zaračunal je namreč tisto, kar ni opravil.....vrtec je zaračunal storitev izvajanja programa oz. kurikuluma, ki je ni opravil, ni je opravil tam kjer bi jo moral in takrat ko bi jo moral (vse dni razen sobot, nedelj in praznikov).....zaračunal pa storitev je....

In kot starša, mene ne zanima razmerje med občino in vrtcem.....ker sem jaz podpisala pogodbo z vrtcem in ne občino......tudi sodišča (če bi se kdo recimo odločil in šel v tožbo za teh 10 ali 15 EUR, kar pa dvomim in to ve tudi občina in vrtec) to ne bo zanimalo, sodišče bo zanimalo kršenje pogodbenih določil iz pogodbenega razmerja med staršem in vrtcem.....

Recimo, ustanovitelj trgovine Spar je matični Spar v Avstriji.....in jaz ne mislim plačati v slovenskem Sparu kruh, ki ga nisem prejela zgolj zato, ker je matični Spar v Avstriji Sparu v Sloveniji povedal, da mora dvigniti prodajo......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
1.3.2013 11:47:12   
Zelenojamka
V vrtcih na stavkovni dan NISO izvajali programa, zato nam v pravni družbi staršem tega ni treba plačati. V obvestilu SVIZ-a piše, da bodo vrtci zaprti, v "izrednih primerih, ki jih bodo vneprej opredelili v vrtcih", pa bodo "poskrbeli" za nekatere otroke. O programu v obvestilu ni niti besede, ker ga niso načrtovali, samo zaračunali.
Starši torej programa nismo dobili, zato ga ne bomo plačali, in če občina reče, da stavke ne bo krila, naj jo sodelujoči v stavki izterjajo od organizatorja - torej SVIZ-a.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
1.3.2013 13:40:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zelenojamka)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
1.3.2013 16:24:33   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Problem je v tem, da v pogodbi, ki si jo podpisala z vrtcem, primer stavke ni opredeljen, kakor tudi ni v nobeni zakonodaji. Zato je lahko MIZKŠ samo predlagalo, da naj za stavkovni dan smiselno uporabljamo zakonsko določbo, ki pravi, da če je vrtec odprt v soboto, da se k oskrbnini prišteje 1/22 oskrbnine.

Je glej, Liliana, pritoži se.. morda ti ga bodo odšteli, ker ne bodo hoteli težav.. nekateri so naredili tudi tako in je potem vrtec samo tistim, ki so se pritožili stavko odštel, ker niso hoteli težav, ostalim pa je niso. Poznam primer. user posted image


Je pa v pogodbi opredeljeno kdaj in kako izvaja vrtec svoj program.....in če otrok ni mogel v vrtec zaradi stavke, to ne pomeni odstotnosti otroka zaradi bolezni, potovanja ali druge želje staršev.....

In ravno zaradi tega vrtec odšteva tistim, ki so se pritožili.....da ne bi imel težav, ker se zaveda, da lahko ima pravno težave......

Je pa to zelo velika svinjarija, ko se moraš za svojo pravico pri nekem državnem organu oz. zavodu s pritožbo boriti da nekaj dosežeš, kar bi ti moralo samoumevno pripadati.....ker te pač zavod tako lepo, po domače povedano j.e.b.e........ker boljše je, da odbije vrtec tistim 10, ki se pritožijo.....to je vseeno enih cca. 120 EUR.....300 se jih pa ne pritoži....in to znese lepo cca. 3600 EUR.....

In ja, zdaj sem se pritožila.....prvič se nisem, čeprav sem se tudi mislila......pa sem potem rekla, za teh 15 EUR ne bom komplicirala....zdaj, ko so me pa že drugič poskušali na.tegniti pa sem se.....in še čakam odgovor......Kaj pa če boste kdaj stavkali 10 ali več dni.....? Se ja moram zasigurati, da bom vedela kako postopati takratuser posted image ....ko mi bo vrtec izstavil račun zaradi stavke in bom morala plačati 150 EUR za tisto storitev, ki ni bila izvedena.....



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
1.3.2013 17:37:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
1.3.2013 20:20:58   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Ma glej, dol mi visi, ne da se mi ubadat s pravnimi vidiki in še dalje razpravljat kaj je prav in kaj ni, mi smo odšteli, samo da bodo tiho. Ker eni se itak vtaknejo v vse, človek včasih ne more verjet kaj vse jih moti (eni in iste sevedauser posted image )nič jim ne paše in se samo pritožujejo da bi komu včasih najraje rekla: glej, vrtec je svobodna izbira, pelji otroka kam hočeš, če je tu tak slabo.... Odbila sem, ker so tako odločili šefi. Če bi se jaz sama lahko odločala, bi odštela samo hrano.. ker je s to stavko tolk enega nepotrebnega dela in peš računanja, in zaradi poračunov, ker odločbe ne prihajajo pravi čas, se bo tole poračunavanje stavke, če pride do drugega plačilnega razreda mi vleklo še tja do junija..

S tvojim izračunom si močno pretiravala... mi imamo v vrtcu 137 otrok... cca. 450 eur je bilo odbitka stavkovnega dneva.. ne plačajo vsi 77% kolk si zdaj naračunala, v našem vrtcu samo dva pravzaprav... in 15 eur pri nas ni blo odbitka niti pri 77%.

Pa še to bi te popravila.. otroka si lahko pripeljala v vrtec, nihče ti ni rekel, da ga ne smeš.




Ja....lahko bi ga pripeljala v vrtec....to bi bilo za obračun stavkovnega dne še najbolj enostavnouser posted image ........brez dodatnega nepotrebnega dela za vrtec in starše, ki so si po nepotrebnem jemali dopust ali rihtali drugače varstvo....za naslednjo stavko torej vemo.....jih bomo peljali vsi v vrtec......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
8.3.2013 17:49:52   
Zelenojamka
To seveda ne drži. Vzgojitelji so staršem grozili, da otroci ne bodo pri svojih vzgojiteljicah in da tudi hrana ne bo taka, kot so je vajeni. Starši smo ravnali v dobro svojih otrok in jim sami poiskali varstvo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zakaj plačati stavkovni dan?
8.3.2013 18:03:51   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Zelenojamka

Starši torej programa nismo dobili, zato ga ne bomo plačali, in če občina reče, da stavke ne bo krila, naj jo sodelujoči v stavki izterjajo od organizatorja - torej SVIZ-a.


Edino pravilno.

Vsaka pravica, med drugim tudi pravic do stavke, ima svoje dolžnosti. In dolžnost organizatorja stavke je, da zadevo spelje do konca. Lahko bi stavkovni dan izrecno zaraunali staršem - na podlagi njigove privolitve. Žal drugače kot delujejo ne znajo delovati (zato tudi morajo stavkati,da bi jih kdo slišal) in na prikrit način stavkovn dan zaračunavajo neposredno staršem. Niso ga dolžni plačati, tudi občina ne, ga je pa kot navajaš dolžan plačati SVIZ oziroma organizator stavke.

In, še enkrat - stavka je prvica - s sorazmerno pripadajočimi dolžnostmi.

(odgovor članu Zelenojamka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?