|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 76 [77] 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
11.2.2014 11:17:01   
Inigo
Nagradna igra na www.facebook.com/kvacka! Lajkaj stran in si prisluzi kapo po tvoji izbiri :)

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
   RE: Januar 2014
11.2.2014 12:11:51   
Meisha
Dorotheaverjetno si ze nasla najlazji nacin kako drzati otrocka in zamenjati previjalno podlago, ampak mogoce povem samo se moj sistem. Takoj ko umaknem plenicko ji pod ritko dam zlozeno tetra plenico in jo potem obrisem na njej. Potem pa ji na hitro umaknem terta plenico in namestim plenicko. To sem zacela delati, ker se je skoraj vsakic polulala in tudi pokakala ko sem ji umaknila plenicko in je potem teklo po celi podlogi in okoli, zdaj pa se pac vpije v tetra plenico, ki jo operem. Ce pa se nic ne zgodi ali pa ce se res cisto malo pokaka pa lahko plenico uporabim pri naslednjem previjanju in jo samo obrnem na drugo stran. Se mi zdi, da zdaj ko to delam, se nic vec ne polula..mogoce ve, da me ne more vec presenetituser posted image
Sem pa drugace decembrka, ampak malo berem tudi vas januarke, ker sem pozna decembrkauser posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
   RE: Januar 2014
11.2.2014 14:53:45   
Dorotheia
Helou!

Mi smo se danes tudi prvič kopali. user posted image Tako sem se veselila tega, zdaj ko pa vidim, koliko enih priprav je na to in kaj moraš vse paziti, mi pa ni več tako super. Ne vem, ali je res treba biti tako pozoren na vse? Me kar skrbi, kako bom to sama prakticirala. user posted image Pa cel kup umazanih pleničk in brisačk samo od enega kopanja. Moj bog. Je pa mali kar užival, kar odtehta vse delo. A kopanje tudi vam vzame več kot uro? Verjetno je bilo danes samo zato tako dolgo, ker je patronažna razlagala. Ali kaj? Kako ve prakticirate kopanje?

Pa upala sem, da se bo bolj zredil. user posted image Saj je rekla patronažna, da je ok, ampak zadnji teden je ful malo pridobil na teži. Zdaj me bo spet obremenjevalo to. Se potem takoj sekiram. Danes smo natehtali 3830g (rojen z 3220g, odpustna teža 3130g). Pa smo stari dobre 3 tedne. Je to ok? Meni se zdi ful malo. Sem upala, da bo že 4 kg. Ful čudno je spet zadnje dni. Enkrat poje 60ml, potem 70ml, potem mogoče celo 100ml v kosu in potem spet 70-80ml.
Mi je pa danes spal od 5h pa skoraj do pol 10h. Pa ne vem, ali je to ok ali ne. Bi raje, da bi ponoči to prakticiral. Pa kar skrbi me, da potem ne dobi dovolj hrane. user posted image
Joj sem smotana, spet kompliciram. user posted image

Utrujena sem tudi kar danes. Včeraj je bil boljši dan. Sem prvič jedla šele 12h, ker mi prej ni zneslo.
Zdaj sem si na hitro naredila polento, potem bo pa itak mali spet se zbudil za hranjenje.

Upam, da imate ostale za sabo lepši dan.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
   RE: Januar 2014
11.2.2014 15:27:15   
kemo
Pozdravljene!

No mi smo danes imeli prvo posvetovalnico in smo težki že 4710 g porodna 3050 odpusna pa 3045g. Tk da kr pridno rastemo.

No čišča se je umrila in tudi bolečin ni skoraj več. Očitno sem bila preveč pokonci. Glede rane pa tudi jaz nisem dobila nobenih nasvetov da naj kaj masiram.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
   RE: Januar 2014
12.2.2014 11:04:53   
witch
marusap v novem katalogu od pikapolonice je nek šampon proti temencam. Mi pa zaenkrat nimamo teh težav. Sta se pa lepo poredila user posted image Jaaa hrane pa gre kar nekaj. Tudi pri nas. Se bom spet zredila user posted image

Dorotheia
midva se še nikoli nisva kopiala eno uro. No kopanje in pripravljanje. Ga slečem vržem v banjico, par minutk namakam, okopam, na bisačko pa je to to. Ne vem kaj je ona delala eno uro. Kakšnih 14 dni sem ga zavila v pleničko in ga z njo kopala, zdaj pa smo brez tega. In čisto lepo uživa. Zredil se bo pa že. Naš se je tudi v enem tednu ko ga je patronažna tehtala zredil samo za 100g. Me je čudno pogledala, pa da ni ok. No, potem pa se je od petka do torka zredil za 300g. Pri enem mescu je imel pa čisto lepo težo. Jaz se s tem res nisem obremenjevala. Dam mu hrano ko jo hoče in toliko kot jo hoče.

kemo vi pa ste se kar fajn zredili user posted image

Dajte mi povedat koliko so vaši malčki v enem mesecu zrasli. Ker z vsemi ki primerjam je naš neverjetno velik.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
   RE: Januar 2014
12.2.2014 12:09:11   
Penny
Dorotheia, dihaj, dihaj, dihaj user posted image . S to težo tako radi vsi strašijo, ne vem, kaj imajo od tega user posted image . "Idealno" je 750g v enem mesecu (25g/dan), absolutni minimum pa 450g v enem mesecu. Tvoj je dobil že 700g v 3 tednih (gleda se od najnižje teže in ne od porodne). SUPER STA! user posted image
Kopanje bo pa tudi steklo, ko boš izvežbana. Slečeš do pleničke, namiliš, slečeš še pleničko in še tam očistiš in namiliš, ga daš v vodo za ene 10 minutk, umiješ, malo se še igrata (ga polivaš z vodico po telesu, če vidiš, da uživa), ven na brisačo, obrišeš, oblečeš nazaj in je :) . Ene pol urce :).

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
   RE: Januar 2014
12.2.2014 16:27:32   
marusap
Danes sva imela posvetovalnico. Od odpusta se je zredil 1700g iz zrastel 6,5 cm user posted image . Se vidi, da kar naprej je, a ne?user posted image Je rekla, da je izredno močan, kar sem tudi že jaz opazila. Mu je komaj kolke pregledala, ker je tako močno nogice držal. Ima tudi super nadzor nad glavo.
Pri nas v vrtcu pa razsaja gripa. Jih je samo še 9 v skupini od 19ih user posted image . Še dobro, da je Lana doma.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
   RE: Januar 2014
12.2.2014 16:55:21   
magdalenica
Kopanje - prvega sva skopala enkrat samkrat do 3. meseca user posted image Sva čist navdušena probala izvajati to pustolovščino 2-3x tedensko, pa sva že prvič obupala. Kopalnica je premajhna, potem sva banjico navlekla na stole v spalnico, pa vodo nosit okoli in dodatno greti spalnico, mali je rjovel, voda mu je šla čez obraz, cela žehta mokrih cunj ... Polomijauser posted image Pa je ravno tako zrastel user posted image Zdaj sva optimizirala izvedbo na kuhinjski mizi, ostalo je bilo pa precej podobno. Je mož kar rekel - pa ne da si pozabila, zakaj je bil prvi tako redko skopan, dokler ni samostojno sedel user posted image

Prirast -prvo posvetovalnico smo imeli že pri dobrih 3 tednih (točno po 3 tednih doma). V tem času se je zredil 900 g in zrastel 4cm (4450 g in 56 cm). Pri točno 5 tednih sem ga stehtala na domači tehtnici (tko da sem sebe odštela), pa ima fant (oblečen, s suho plenico) 5,2 kg. V bistvu je teža kar realna, ker je presneto težak prenašanje okoli v eni sami roki.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
   RE: Januar 2014
12.2.2014 16:59:35   
Night
Za mano je pa par napornih dni. Mislila sem že, da se fasala mastitis, pa zdaj izvajam več ukrepov in gre na bolje ... Najprej sem jamrala, da nimam mleka, zato sem mu zvečer dajala dodatek, po katerem je spal tudi po 5 ur, potem se mi je pa preveč mleka nabralo in zatrdlinice. Bolelo (in še boli) zelo, zdaj pa masiram, dajam termofor gor pred dojenjem in hladim po dojenju. Ena dojka se mi je čisto zamašila in tudi s črpalko nisem nič potegnila venuser posted image , danes je pa že bolje. Ali ve tudi kdaj čutite zatrdline oz. bulice? Kaj naredite v tem primeru? Na antibiotike res ne bi šla rada, če ni absolutno nujno.

Dojenje mi očitno še vedno ni povsem jasno. Kako ve dojite, če imate dovolj mleka? Ali enkrat na eni strani, drugič na drugi? Ali mora vedno do konca izprazniti joško? Kaj, če je ne? Si mleko izčrpate? Ali se s tem ne spodbudi še dodatno nastajanje mleka? Ne vem, jaz sem prav zmedena. Itak sem bila sveto prepričana, da je dojenje najbolj easy stvar in da mi bo takoj steklo, potem sem bila že na začetku razočarana, ker ni bilo mleka, zdaj pa me vse boli in očitno mi ni jasno, kaj naj bi delala.

Dorotheia, ne sekiraj se toliko user posted image . Poskusi biti malo bolj flegma. No, če že po naravi nisi, potem bo res težko, ampak res se ne sekiraj toliko za težo. Kolikor jaz vem, naj bi se dojenček redil po 200g na teden (prve tri mesece). Pa patronažne včasih kaj rečejo, da nas zaskrbi, pa je potem vse v redu. Če imaš mleko, če se malček zbuja lačen in lepo sesa, se nimaš kaj bati.

Kopanje: Mi smo ga včeraj prvič in je tud dolgo trajalo, da je vse razložila, da smo ogreli prostor, pripravili vse stvari ... Jaz ga bom kopala kar v kuhinji na mizi, ker v kopalnici nimam prostora, v njegovi sobici pa ni praktično. In potem ti dosti časa vzame vse tisto pripravljanje stvari, če nimaš vsega pri roki. Samo kopanje je bilo pa kar hitro, ga slečeš, namiliš, daš v vodo in spereš user posted image . Naš prvič ni preveč užival, ker smo ga morali zbuditi, upam pa, da mu bo fajn. Kako pogosto ve kopate?

Witch, glede velikosti ne vem, za našega tud pravijo, da je velik, bom pa videla jutri, ko imava prvi pregled.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
   RE: Januar 2014
12.2.2014 17:11:59   
Night
Aja, še nekaj - a vaši dojenčki kaj jamrajo med spanjem? Moj mali je danes proti jutru tako jamral, da sploh nisem mogla spati. Potem zaspi za 10 minut, pa spet začne jamrat (v spanju). Včasih tudi zajoka med spanjem (kot da sanja ali kaj). Pa nenormalno se vrti po posteljici user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
   RE: Januar 2014
12.2.2014 19:07:44   
tashq
moja teža:jaz sem na nuli in čeprav je to drugače super,sem le nekako upala na malo minusa...sem še vedno v plusu zaradi prve N...user posted image no,bo pomladi malo bolje,ko bomo več vozičkali.zdaj sva bile z Nike le nekjkrat zunaj,ko je tako vreme...user posted image user posted image
težauser posted image :Nika se je v prvih treh dneh zredila za 170g(kar je patronažna rekla,da je super),naslednje tri dni le 30 g(kar je fejst premalo),še naslednje tri dni pa 210g.tako da je potem malo pokompenzirala.Dorotheia,meni se tudi zdi ,da res malo preveč kompliciraš.saj ti tudi nisi vsakič isto lačna in ne poješ vsakič isto,prav tako pa dojenčki tudi ne.važno je,da se zbuja,da pridno sesa in ima polne plenice.boš imela pa kmalu posvetovalnico pa boš videla,da je vse uredu.
kopanje:nam je patronažna rekla,naj kopamo na 2 dni.druge dni pa naj samo umijemo gubice.milo naj bi uporabili po 1.mesecu.prva patronažna je pa rekla,naj kopamo vsak dan(je bilo pa takrat poletje) in naj enkrat skopamo samo z vodo,naslednjič z milom,tretjič pa z oljem(v vodo naj se da par kapljic olja) in potem spet.potem se pa znajdi...saj vsak drugače pove...važno je,da delaš tako kot tebi in malemu paše,pa bo že uredu...
zaenkrat mi kopamo vsak drugi dan,če nam pa kdaj ne znese pa tudi ne bo nič hudega.
drugače pa "naše" kopanje traja približno pol ure(s pripravo in pospravljanjem).najprej si vse prinesem na previjalno (brisačo,tetra plenice,oblekice...)in pripravim vodo,potem malo slečem,skopam,posušim in oblečem.ponavadi pri pripravah kaj pozabim(se še nisem navadila čisto),ampak je Pia pridna starejša sestrica in mi to potem prinese.user posted image po oblačenju je potem potrebno na hitro še jesti,ko pa podremo kupčka pa pospravim vodo in ostalo.
jamranje:uuuu,fejst.pa jaz potem ne morem spati,ker skoz poslušam...drugače pa to ni nič hudega...Nika ima tudi preden zaspi prav veliko "dela" sama s sabo.pa včasih tudi zajoka med spanjem,kot bi bila kaka mora ali pa da bi jo kaj malo zabolelo.
zatrdline:jaz jih imam vsake par dni.če recimo mala čez dan je na 2 uri,potem pa se ponoči zbudi šele čez pet ur,imam joške prav fejst polne in boleče.in potem skoraj cel dan traja,da jih "uravnovesim".drugače pa poje kakor kdaj(se mi zdi,ker ne morem meritiuser posted image )časih več včasih manj.in včasih je po dojenju joška še vedno malo boleča in trda,ampak počakam do naslednjega dojenja.črpam pa jaz ne,ker bi bilo potem spet več mleka kot ga mala poje.če je res hudo,si ga malo stisnem ven v tetra plenico.pa med dojenjem,si masiram trde dele,da gre iz tam več mleka ven.drugače pa se doji le iz ene joške, naslednjič pa iz druge.
posvetovalnica: jo imamo šele čez 2 tedna.se mi pa zdi,da bo teža kar velika,ker jo je res kar težko nosit.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
   RE: Januar 2014
12.2.2014 19:19:38   
marusap
Night: vozlički oziroma zastajanje mleka in mastitis ni isto. Mastitis nastane zaradi bakterije, ki iz ust dojenčka preide v joško. Zdravi se z antibiotiki. Pri zastajanju mleka pa delaš tako kot ti. Pod toplo vodo zmasiraš pred dojenjem, da spodbudiš pretok mleka; po dojenju pa ohladiš z ledom, da zaustaviš mleko. Jaz sem jih imela ene 2x v tem mesecu. Stisnila sem si samo toliko mleka, da me ni bolelo. Je pa full zoprno ja. Jaz tudi dojim izmenično. Če pa spije na eni in imam občutek da ni zadovoljen, mu dam še drugo. Pol se ponavadi nabaše in bruhne user posted image .

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
   RE: Januar 2014
12.2.2014 19:59:55   
witch
Kopanje - evo midva sva se zdaj v 20ih minutah zrihtala. Pa še hranjenje in evo malček spi. Se pa kopamo vsak dan. In se bomo tudi naprej. Tudi sama imam rada nek red in rutino. Tako da kopanje, mleko in spanje. Pa melodina na vrtiljaku. To ga ponese vvsak dan v spanje. Drugače pa tudi midva nimava v kopalnici prostora. Tak da ga kopava v sobi. Ni prevroča, se skopa in jo malo ohladimo, pa se čisto lepo spi ponoči. Mi se milimo dvakrat na teden, ko umijemo tudi glavico. Ostalo je navadna voda in malo čifotanja. Enkrat na teden pa skuham liter kamiličnega čaja in ga dodam v vodo.

Rast - pa vsi lepo rastete in se redite user posted image Naš je zrasel za 5 cm in je kar veliko v primerjavi z vsemi kolegicami. So povprečno zrasli prvi mesec za 3,5 cm.

Night ja tudi naš non stop nekaj jamra. Pa nasplošno ful nemirno spi. Vedno ko se zbudi ga najdem na hrbtu. Brca, maha in se obrača tak da iz boka pride en dva tri na hrbet.

Danes pa je meni uspelo spet malo več melka načrpati user posted image glede na to da je bilo prejšnje dni po 10, 15 ml na obeh dojkah, danes pa vedno 30 sem kar zadovoljna user posted image

Naš mulček pa je danes star že 6 tednov user posted image Mami ima pa jutri pregled pri G.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
   RE: Januar 2014
13.2.2014 11:34:06   
Dorotheia
Pozdravljene mamice!

Hvala vam za nasvete. Vem, da čisto preveč kompliciram in zdaj delam na temu, da bom malo bolj na easy. user posted image
Včeraj sva malega za 1 urico prvič pustila nekje drugje, pri svakinji, ki ima tudi malo punčko in je trenutno edina, ki ji zaupam glede varovanja malčka. Itak sem jokala, ko sem ga pustila tam, čeprav samo za 1 uro. Sva šla namreč na en ogled stanovanja. Ker tole, kjer smo sedaj, je čisto premalo in obolevam vsak dan. Sicer lepo stanovanje, ampak nisem dobila pravega občutka. Moram razmisliti. Mi je bilo par mesecev nazaj, ko sva šla enega tudi gledati, lepše. Ampak pa mojemu ni bilo. Tole pa mojemu zdaj je, pa meni nekaj ne štima. Ali pa sem tako z mislimi čisto drugje, da se ne morem skoncentrirati na to.

Drugače pa eno vprašanje - ali so vaši malčki tudi že tako budni? Naš je zdaj čisto nor, vsak dan je bolj buden in zdaj je VSAJ 2x na dan skoraj 3 ure buden (itak je na koncu že cel sitkan od utrujenosti, ampak zaspati pa ne). Zjutraj ob 6h mi po hranjenju ni hotel sam zaspati nazaj in se je po 1 uri v zibelki naveličal žubodrati in začel jokati. Sem ga vzela k sebi na kavč, pa je tudi trajalo, preden sva zaspala nazaj.

Drugače se pa še vedno napenja, se mi zdi, da nonstop.

Aja, mleko si pa jaz ponoči ne črpam več že kak teden. Pa mi ga zaenkrat nič ne zmanjkuje - nasprotno, se mi zdi, da ga imam še več. Vsaj zaenkrat. Danes zjutraj sem si načrpala 200ml naenkrat (iz vsake okrog 100ml). :) Imam skoraj za 2 obroka.

Pa včeraj sem obležala - sem si rekla, da bom zalegla za urico ali dve ob 21h. Pa me je zmanjkalo do 3h skoraj. user posted image Je moj vse zrihtal - malega in vse pospravil. Jaz sem spala kot ubita. Groza. Me zadnje dni ful glava boli (pa prej nikoli), verjetno od nespanja. Jaz se res ne morem navaditi na to nespanje. Se pa danes počutim kot prerojena. user posted image

Kako ste ostale?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
   RE: Januar 2014
13.2.2014 22:40:32   
tashq
jaz bi se pa pohvalila....user posted image user posted image
sva šle z Niko dons po Pio v vrtec,potem smo bili pa še 2 uri zunaj na sončku.ko smo domov prišle,je Nika jedla,potem zaspala,da sva se s Pio igrale.potem sva s Pio jedli,sem njo stuširala,potem je bilo pa počasi čas,da še Nika je.sva jo najprej s Pio skupaj skopale,potem sem pa Pii prebrala pravljico,vmes je pa Nika jedla.ko je pojedla,sem jo odložila za toliko,da sem pospravila po kopanju in Pio pokrila.potem pa sem Niko uspavala,je trajalo le cca. pol ure(ponavadi je zvečer večja kriza,je potrebno še enkrat jesti preden dokončno zaspi).tako da SUPEEEEER!upam,da nam bo večkrat tako ratalo.pa da bo noč tudi taka kot prejšne.
P.S.:upam,da se nisem kaj zaklela.sem brala sosednji forum in so punce rekle,da vsakič,ko so se pohvalile,da se je potem takoj poslabšalo...ampak RES sem se mogla pohvalt!user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
   RE: Januar 2014
14.2.2014 11:33:43   
witch
Tudi midva sva včeraj cel popoldan preživela zunaj na sprehodu. Je bil prav lep sonček user posted image

Drugače pa so našega fantiča začeli krči matrati. Sem mu dala bio gaia kapljice in je bilo boljše. Dajte mi povedat kako jih dajete. Mi je v lekarni rekla 1x na dan. Včeraj se mu jih dala pač popoldan ker sem tako prišla domov. Pa potem to drži cel dan? Je bila včeraj popoldan in ponoči očitna razlika. Malček se je pridno igral, ponoči pa smo kar fajn spali. Zdaj se pa že spet nekaj zvija.

Imam še eno vprašanje. A tudi vaši zelo pogosto trzajo z nogicami? Ma se mi zdi da je to vedno bolj pogosto. Prej ni bilo toliko. Pa bradica mu ful "trepeče", tako kot nam ko nas ful zebe.

Doritheia naš že od začekta čez dan malo spi. Je veliko več buden kot ne. Pa ponoči mi lepo nazaj zaspi, ko pa je zunaj svetlo pa konec. Tak da če se mi zbudi pred sedmo ko je še tema zaspiva nazaj, če se zbudi ob pol osmih ko je že svetlo pa konec. Ga preveč vse zanima da bi on spal.

Jaz sem pa opravila poporodni pregled. Vse je ok. Imam 3 kile manj kot pred nosečnostjo user posted image Sem kar zadovoljna. Me je pa G vprašala če sploh vem da sem rodila user posted image nič šivov, super porod, nobenih težav. Sem rekla da vem, ker ponoči ne spim user posted image

Lep dan vam želim. Midva bova spet vozičkala na sončku user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
   RE: Januar 2014
14.2.2014 13:32:44   
sunflower29
Pozdravljene!
Kadar le uspem, preberem kako vam gre in se potolažim, saj opažam da imamo vse približno enake probleme :)
Ta teden smo bili v posvetovalnici in naš je že velik 56 cm (52 pri rojstvu) in težak 4200g (3370 g pri odhodu iz P).Zdravnica je rekla da nima kaj rečt, da je pravi fant in da je vse v redu. Pa skoraj jo je polulal, pa mu ni ratalo user posted image .

Tudi naš ponoči ful stoka in se premika, da ne morem spat.mi pa ponoči spi 4 do 5 ur, pol pa začne cmokat in stokat, pa z rokicami ful maha. redkokdaj zajoka, joka če ga predolgo pustim in ga ne dvignem. včasih mi ponoči lepo zaspi nazaj, včasih pa smo budni še uro in noče zaspat! podnevi pa je s spanjem še večji problem. kr dolgo je pokonci in nikoli ne zaspi sam, se moram kar mantrat da zaspi.

Pa kako ste vi kaj s podiranjem kupčkov? mi se tako mučimo s s tem. ko poje ga ponavadi dvignem a začne takoj jokat.pol pa ne vem al mu ne paše al ga tišči ta zrak!pa ga dam spet dol, nekaj časa je v redu pol pa začne spet jokat. ne vem al je še lačen, al zaspan al ga tišči. včasih je miren tudi pol ure ko začne ful jokat pa ga dvignem in nosim pa skoz joka, ko se mu pa kupček podre je pa končno mir. NORO! če pa zaspi med hranjenjem ga ne dvigujem. mogoče nardim napako?

nam je patronažna rekla da ga kopamo samo v vodi, nič mila. sama se še nisem lotila kopanja, ga z mojim vedno skupaj.

naš je star zdej en mesec. koliko časa ste vi zunaj? jaz sem samo kakšne pol ure. ali smo lahko tudi dlje?

LP, uživajte s svojimi sončki!

_____________________________

suny

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
   RE: Januar 2014
14.2.2014 13:51:10   
sunflower29
Aja witch glede krčkov. tudi mi smo na začetku kupili bio gaia kapljice in je blo nekaj časa v redu. dala sem mu jih ko sem vidla da ga zvija, npr dopoldan. ampak popoldan ga je spet začelo mantrat in ker lahko daš samo 1x na dan, je bil jok in jok. potem smo pa kupili coliprev in super pomagajo. jih daš pred vsakim dojenjem. res pa je da jih hitro porabiš...

_____________________________

suny

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
   RE: Januar 2014
14.2.2014 13:55:19   
marusap
Mi smo bili do zdaj zunaj po pol ure, ampak v takem vremenu kot je danes so tudi dojenčki pomoje lahko dalj časa. Mi bomo danes kakšno uro.
Kupčki - meni ga podre samo, če ga fino naložim čez ramo. Se pravi, da s trebuščkom leži na rami in visi čez. Tako so mi svetovali tudi v porodnišnici. Me pa potem ponavadi fino pobruha po hrbtu user posted image . Jih kar pridno podirava. Če se pa slačajno crkljava v postelji in dojiva v leže, potem ga ne dvigujem, ker oba zaspiva. Pa ni panike ponavadi.
Naš je čez dan tudi že zelo veliko buden, recimo 2x po tri ure v kosu. Najrajš ima pa zvok sesalca. Takrat je cela akcija - brca, maha. Zdaj je začel grulit in se pogovarjat z igračami user posted image .
Ponoči se pa tako vrti po posteljici, da se zaletava v ograjo spodaj, kjer ni obrobe. Ker ima nagnjeno posteljico, se odsanka na spodnjo stran in potem tam telovadi. Me samo skrbi, da si ne bi dal kovtra čez glavo. Ga pa zvečer založim z zrolano dekico, ampak vse zbrca.

Z lano danes praznujeva valentinovo. Imamo celo stanovanje v srčkih, vsi trije smo oblečeni v rdeče, pripravila sem ji polpetke v obliki srčkov pa dejavnosti za cel dan. user posted image user posted image user posted image Da se ji malo dogaja, ker ni v vrtcu. Zdaj sta pa oba zaspala, jaz pa lahko spijem kavico.

tashq: user posted image , jaz tudi včasih sama sebe presenetim kako podelam toliko stvari. Pa še zmatrana nisem nič user posted image . Med nosečnostjo se mi je to zdelo nemogoče.

Jaz ga bom kopala 3x na teden. Ga bomo kopali v dnevni pa traja preden segrejem prostor. Se mu pa full koža lušči user posted image , je kot majhna kača.

Lepo praznujte valentinovo. Mi bomo šli na McDrive :))) , ker v zaprte prostore v javnost ne hodimo.

(odgovor članu sunflower29)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
   RE: Januar 2014
14.2.2014 14:32:05   
Dorotheia
O punce, kako uživate že na sončku. Jaz sem danes tudi upala, da bomo šli končno spet, pa je prišla patronažna in smo se spet kopali - pa je rekla, da danes ne smemo iti ven (ker smo se pač kopali). Sem prav malo žalostna. Bomo šli pa jutri. Kopala sem ga pa danes jaz in je kar šlo, mi ni bilo več tako komplicirano kot prvič, ker sem jaz malo poenostavila zadeve, pa patronažna ni nič kaj nasprotovala. Je rekla, da lepo delam z njim.

Drugače pa se je spet lepo zredil - zdaj smo pri 3950g (v nedeljo bomo pa stari 4 tedne - odpustna teža iz porodnišnice pa 3130g oz. to je bila najnižja teža). user posted image

Drugače že ful opazuje in je tak srček (razen zvečer, če noče zaspat user posted image ).

Jutri grem pa prvič na kavo z dvema prijateljicama za urco ali dve. Se že veselim.

Aja, pa mogoče nas čaka selitev v novo stanovanje kmalu. Sicer še ne vem, kako bomo to izpeljali, če bo res šlo skozi z nakupom in vse. Ampak ja. Bo naporno, a bomo že.

Drugače pa sem jaz zdaj že 2 dni super (ker sem se zadnjič naspala user posted image ) in se tudi veliko bolje počutim. Pa malo manj kompliciram. user posted image Je res takoj vse veliko lažje.

Dajte mi samo povedat - kje imate vi vaše malčke čez dan? Na kavču, v posteljici? Na tleh? Meni je rekla patronažna, da naj ga kar čimprej začnem dajat na tla - na kako blazino. Kupila sva tudi tisto igralno podlogo z loki, so jo imeli ravno v akciji.


(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
   RE: Januar 2014
14.2.2014 16:35:22   
witch
Midva sva pravkar iz sprehoda. Bila sva pa zunaj od dveh. Se pravi dve uri in pol. Malček je pridno spal v vozičku. Mislim, da pri šestih tednih in teh stopinjah to ni problem. Ko pa je minus in bolj hladno pa je sprehod dolg pol ure, mogoče kaj več.


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
   RE: Januar 2014
14.2.2014 23:05:17   
dspela
Danes smo tehtali našega fantka in je pravi jedec...ga je patronažna pohvalila. V 6 dni dneh se je zredil za 209 g.

naš tudi stoka med spanje, pa še drugačne glasove spušča, pa brca in z rokami krili.

Midva ga imava čez dan v vozičku..zaenkrat je še v dnevni, ko ni v uporabi ali pa na kavču, včasih ga dava tudi spat v svojo posteljo, pa mu prižgeva radio.

sprehod, nama je danes rekla, da lahko jutri ali v nedeljo, ko je napovedan sonček..greva za par minutk ven in potem vsak dan več, če bo sonček.
Kako ste pa ve začele hodit ven...postopoma ali že prvič na pravi sprehod?

V torek pa se bomo mogoče že kopali, če bi popek vredo...celi se lepo.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
   RE: Januar 2014
15.2.2014 8:33:41   
marusap
Mi smo bili tudi včeraj 2 uri zunaj. Je bilo tako fajn! user posted image
Bio gaia kapljice dajem jaz enkrat na dan. Jaz mu jih dajem predvsem zato, ker naj bi krepile odpornost. S krčki nimamo večjih težav, edino včeraj ga je zvečer zelo šraufalo user posted image . Pomoje pa te kapljice nimajo takojšnjega efekta; jaz sem brala, da naj bi učinkovale po treh tednih uporabe. Mi uporabljamo še Lekobeba kapljice, ki ga takoj pomirijo - je zelo sladek sirup in je itak njam, njam. Če ponoči težko zaspi, mu dam na dudo eno kapljico in pol ob dudanju in mljaskanju hitro zaspi user posted image . Tudi duda mu takrat nikoli ne pade iz ust, ker jo tako močno drži user posted image .

Danes bo spet sonček! uživajte!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
   RE: Januar 2014
15.2.2014 15:49:47   
Night
Biogaia dajem tudi jaz, pa dam npr. dopoldne 2 kapljici, popoldne 3. Sem jih včeraj še jaz probala, pa so zanič user posted image Drugače pa se da ColiPrev pred vsakim obrokom, samo meni se zdi 5 kapljic na obrok ogromno. Jih nikoli ne dam toliko, ampak samo npr. 3 vsak tretji obrok, ponoči pa nič. Drugače pa pri meni najbolj pomaga dieta brez mleka in jajc. Včeraj sem jedla sladko smetano in ga je danes že dopoldne zvijalo, pa ga ni še nikoli. Ponavadi samo zvečer malo sitnari. Drugače pa zdaj sladko spi v ležalniku ob prižgani napi hehe.

Midva sva zunaj vsak dan najmanj eno uro (če ni ravno hud dež). Prvič smo šli ven pri 3 tednih, ker je bil prej prehlajen, drugače bi šli že prej. Smo šli pa najprej samo za 15 minut (je blo kar mraz), naslednji dan za pol ure, potem pa že kar za eno uro, ker je bilo tako toplo. Če je sonce, ga vedno tudi malo posončim, tako da oprem tisti "nadstrešek" pri košari, ker se mi zdi, da mu ful paše. Sploh včeraj je bilo pravo pomladno vreme in greh, če ne bi šla ven. Vožnja v vozičku mu zelo paše, ponavadi spi. Sem pa jaz kar izmučena, ko prideva domov, se vidi, da nisem še čisto taprava.

Včeraj sem si po dolgem mesecu končno spet privoščila vročo kopel, je pasalooo. Spat sem šla tudi malo prej, tako da sem danes čisto druga. Malega je prevzel mož, sta bedela do enih, je bil pa mali priden, nič jokal. Če se bodo taki moški večeri nadaljevali, sem čist za user posted image .

Dorotheia, meni je patronažna rekla, da se po kopanju ne sme it tri ure ven, drugače pa ja. Pa kapico naj bi tudi imel gor tri ure po kopanju. Zadnjič, ko sva se kopala, sem ga obrnila še na trebuh in je mal vode spil, tko da sem tud jaz še štorasta pri tem user posted image Aja, držim pesti za selitev, ker vem, da zna biti stresno.

sunflower29, jaz se vedno trudim, da podre kupček, tudi ponoči, ko zaspi, ker se mi zdi, da potem lažje spi, ker ta zrak mora nekako ven, da ga ne tišči. Sicer ga ne podre vedno, večinoma pa ja in mu potem kar odleže. Poskusi si ga dati čisto čez ramo, včasih pomaga tudi, da ga odložiš malo na hrbet, pa spet dvigneš. Zunaj si po moje lahko tudi dlje, ali pa greš dvakrat na pol ure, kar je še boljše. Trenutno imamo tako toplo zimo, da je škoda bit notri.

witch, tudi našemu se bradica včasih zatrese. Mogoče je to kakšen refleks. Tudi našega je zdravnica namerila za 5 cm več na prvem pregledu. Ko ga je najprej izmerila na vagi, je bil isto velik kot pri porodu, kar je bilo meni čudno, ko ga je pa s trakom, pa je pokazalo +5 cm.

A se kateri od vaših dojenčkov krega na dojki? Se pravi, da sesa, potem začne pa krilit z rokami, se odrivat stran? Ne vem, ali ga zvija ali je samo nemiren. Ponavadi se mi to dogaja proti večeru, ponoči nikoli. Zna biti krivo to, da imam zvečer manj mleka in ne teče lepo? Če mu dam dodatek po steklenički, pije brez problema.

Fajn vas je brat in sem super vesela, da je ta tema še tako aktivna user posted image Ampak mogoče bi se morale počasi kam preseliti, glede na to, da je to Čvekanje v pričakovanju hehe.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
   RE: Januar 2014
15.2.2014 16:34:46   
marusap
A ste na Facebooku tudi? Tam bi lahko bolj ažurno "reševale svetovne probleme" :))) ena skupina vem da je bila...

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 76 [77] 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 76 [77] 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?