|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.1.2014 9:44:42   
kalisi
Dobro jutro!

Za nami nora noč. Frajlica ni in ni hotela spati. Zbujanje na eno uro, dretje, pa malo spanja, pa premetavanje. Ni veljala ne najina postelja, ne njena. Za kratek čas zalegla joška, potem spet nič, niti duda. Potem se mi je odpeljalo in sem jo kar dokončno zbudila in zdaj je itak spet tečna, ker se seveda ni naspala. user posted image Ima podočnjake do popka, midva z mojim pa do pet. Norišnica. Me je pa to danes dokončno prepričalo, da moram narediti konec nočnemu dojenju. En, dva, tri in bo konec porodniške in bom morala biti zbrana za delo. S takimi nočnimi akcijami pa ne bo šlo. Sem upala, da se bo nekako sama navadila zaspati nazaj, pa nič od tega. Huh, to bo še pestro prihodnje dni...

Neli81 - Koliko časa je trajalo, da se je mali privadil prespati noč brez flaške? Upam, da ne bo predolgo trajalo... Emajulija - evo, zdaj bom poskusila odvajati od nočnega dojenja, ker imam občutek, da se je začela zbujati zgolj še iz navade in ker ve, da bo dobila joško in ne zaradi lakote. Ok, recimo, da ob prvem zbujanju res potrebuje mleko, ob ostalih pa zagotovo ne, ker se samo malo pocarta in potem zaspi. Očitno se ne zna sama nazaj uspavati, ko se prebudi. Se premetava sem in tja in jamra.

Gibalno je v zadnjem mesecu res zelo napredovala. Pred dvema dnevoma se je začela tudi sama uspešno posedati, tako da se zdaj igra sede. Seveda jo še meče sem in tja. Včeraj zvečer si je tako naredila kar tri buške v 45 minutah. Enkrat jo je vrglo nazaja na bučko. Dvakrat pa naprej na nos, ko se je plazila čez atijeve noge. Bogica. No, pa saj vaja dela mojstra. Danes zjutraj je že lepo sedela kakšne pol ure, ne da bi jo kam ubrisalo in se je potem iz sedenja normalno spravila v plazenje. Čisto je nora na računalnik. Je niti moje telo več ne zadrži vstran. Se kobaca čez mene, dokler ga ne doseže. Je prav hecna. Najprej se postavi na kolena, potem pa kar na noge, samo da se zrine čez.

Nič, zdaj pa greva ven, da se prelufta in zaspi. Jaz pa naberem energije za ponoči. Na srečo bo zgleda tu v Frankfurtu vreme večinoma sončno. V Slo nas je kar naprej megla obdajala in dež pral.

Bodite fajn!

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.1.2014 10:22:36   
grašek
Pozdravljene!
Pri nas zelo dobre novice, včeraj bili na preiskavi in Luna nima refluksa. Res super, nismo pričakovali glede na napovedi. Smo že brez antibiotika in delamo načrte za dopuste. Smo tudi veliko bolj naspani odkar sem jo odvadila jesti ponoči, se pa zbudi enkrat na noč in jo moram malo ponositi, ob danes ob 1h sicer bolj ob 3h. Ob 6h jo pa potem dam k sebi in spiva do 8h, ona se pretežno doji.

Lemon
, vidiš, pri nas se je dobro izteklo.

Najnovejše pri nas je, da že malo sama stoji, zvečer to 100x ponovi, se ji zdi pa najbolj varno na postelji, vstane in se maje. So pa res lušni sedaj, pri 9m, veliko razume, super se že da igrati z njo.

Izkoristite sonček, pozdrav vsem!

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.1.2014 17:04:19   
Neli81
Ojla,

Grašek super za dobre izvide in da ne bo potrebno AB in tudi operacije ne. user posted image Res sem vesela za vas, da se je tako izteklo.

Kalisi pri nas je odvajanje potekalo zelo hitro. Dve noči se je zbujal 2x, tako kot običajno za dojenje. Sem ga malo nosila, malo pustila v posteljici jamrat, pol se je pa zbujal le še enkrat (včasih malo pojamral in zaspal, včasih sem ga malo v roke vzela). To je trajalo cca teden, pol se je pa čisto odklopil od joške (tudi čez dan). Od takrat se ne zbuja več oz. zdej se občasno zbudi in kr hitro nazaj zaspi. Bolj al manj spi celo noč. Upam, da vam rata uspešno se odvadit od zize. Mogoče poskusi z metodo na linku, ki ga ja je Grašek dala.

Gibanje - tud naš se zdej na nage postavlja stalno. Je prav hecen, ker še nogice niso tako stabilne in kr hitro čofne nazaj na rito. Seveda jokcat začne, še preden se z ritjo tal dotakne. user posted image So pa res hecni in zanimivi zdaj, ko so že devet mesecev stari (no skoraj).

Mi smo danes bili zunaj dopoldan več kot 2 uri in je celo zdržal v vozičku. Sva ga z možem sedaj obrnila, da gleda v smeri vožnje in zgleda, da je to pomagalo (upam), da je zdržal tako dolgo notri. Namreč z njim sploh ni bilo fino vozičkati zadnje čase, ker se je skoz bunil. Zdržal je max pol urce in pol sem ga ven mogla vzet - sem nosla skoz minimonkey s sabo. No upam, da bo od sedaj naprej tako kot danes.

Grem sedaj pogledat kaj delata moja škrata in pol mal uživat na kavč. user posted image

Pa pa

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: aprilčice + majčice 2013
9.1.2014 7:36:14   
happy85
no pa tudi mi nismo imuni na bolezen. Do sedaj smo se kar uspešno izogibali, ta teden sta pa oba zakuhala. Sedaj je starejši začel še kašljati. Če se ne bo kmalu normaliziralo, bo treba še h zdravniku. Tega si nič kaj ne želim, ker ponavadi nič novega ne povejo, po možnosti pa v čakalnici pobereš še kakšen dodaten bacil. Lemon ste vi že boljše? Ja malčki res tako hitro shujšajo, če zbolijo.

emajulija hvala za informacije. Poznam dosti primerov, ki imajo kamin samo za gledati in mi podatki o tem, da je tudi uporaben prav pridejo user posted image ker se mi v primeru, da ga imaš samo za okras, zdi res samo metanje denarja stran (ga raje porabim za kaj kar bom uporabljala...).

Kalisi upam, da ste kaj bolje spali. Ker neprespane noči so res naporne... Mogoče se jo pa kakšna bolezen loteva ali pa zobki?

Grašek user posted image user posted image za dobre izvide user posted image

No mi imeli sedaj spet tudi nočno hranjenje, ker je zbolela in sem bila vesela, če je sploh kaj pojedla. Upam, da ne bo težak preklop nazaj, ko se bo pozdravila.

Smo pa imeli sedaj končno tudi malo sončka, ampak na žalost ne moremo ven user posted image napoved za naprej pa ni najbolj rožnata... No če bo snežilo, se niti ne bom pritoževala, ker malo snega si pa želim user posted image


(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: aprilčice + majčice 2013
9.1.2014 14:48:16   
emajulija
Hejla!

Grašek, super za dobre novice user posted image to je zdej to, ali se zadeva lahko ponovi? Kam pa šibate za dopuste? Mi se bomo šli zdej en dan kopati v toplice (takoj ko se tamali pozdravi izpuščajček na ritki), gledam pa tudi že za prvomajske počitnice user posted image

kalisi, veliko potrpljenja in vztrajnosti pri nočnem odvajanju!! jaz sem se odločila, da še malo počakam ... zbuja se le enkrat na noč, takoj za spi nazaj, včasih celo noč prespimo .... dokler bo tako, mi ni panike :-) pa še, mi nimamo še nobenega zobka in če jo zdej odvadim nočnega zbujanja, se bo potem, ko bojo zobki rinali ven, spet začela zbujati in bo šlo vse v maloro ... buške, jp, naša jih je že tudi nekaj malega pridelala, ampak to zato, ker izvaja neke joga obrate, pa jo zasukne in bum z glavico ob tla ... zaenkrat nič resnega, včasih se malo zajokca in je to to user posted image je pa res fajn, ko začnejo sami sedeti in se sami vsesti, midve si že podajava malo žogico, sedaj jo "učim" vzeti stvar in jo podati lepo nazaj :-)) ajaa, pa petko zna dati ... rečem, daj petko in ona stegne rokico in razpre dlan user posted image

neli81, moja tudi bolj uživa v vozičku, če je obrnjen v smeri vožnje :-))

happy85, ja, vem, da ima kdo kamin le za okras, mi ga kr kurimo, v prehodnem obdobju pa nam služi za ogrevanje, če je potrebno ... upam, da bolezen hitro mine user posted image in ja, tudi jaz komaj čakam kakšno snežinko, imam rada zimo ... tole pa ni nič podobno zimi ... no, sej neki se ne pritožujem, ker lahko še fino vozičkam, sam verjetno to pomeni, da se bo zima zavlekla še v april user posted image

lemon, ufff, boga mala user posted image no, samo, da je že bolje, lička bo pa hitro nazaj dobila, bož videla :-))) moja pupa pa je zgleda res dobila strah pred neznanci ... zadnjič v trgovini pristopi en prodajalec do mene in mala v jok, pride čez čas drugi, pa spet v jok ... v dvigalu jo ena ženska ogovori in se je začela tako jokati, da je ženska kr pobegnila iz dvigala pa mislim da ni bilo njeno nadstropje .... sosedov tudi ne mara :-))

pridne bodite, šibam še na en sprehod :-)

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: aprilčice + majčice 2013
9.1.2014 18:34:41   
lemon
'čer

user posted image grašek. čim več takih pozitivnh novic pričakujem v letošnjem letu user posted image . Midve imava tudi eno pozitivno na področju zdravstva - ni se nama treba vračat v razvojno ambulanto. Je ortopedinja potrdila, da se lepo razvija, da se lepo puza in da so nogice tudi vredu. Dobili sva samo napotke kako nosit otroka (pa si skoraj roke polomim pa še tamali ni ušeč - tako da bova to kar preskočili), kako spodbujat priprave na hojo in delanje korakov pa dobili sva zeleno luč za zamenjavo lupinice za avtosedež in pokončen položaj v vozku. Tako da sva že preizkusili oboje - je čist navdušena nad vožnjo v avtu in vozičku. Je bila eno uro in pol čisto tiho pa gledala v vozku user posted image .
Drugače pa jo vozim tako, da gleda kam se peljeva. Ubistvu sploh nimam možnosti, da bi gledala mene. No saj mene ima verjetno že polhen kufer user posted image

Driska se je umirila, vročina tudi (se mi zdi da je to na splošno že 'vroč' otrok - kadar ji zmerim ima nad 36,7). Se ji je apetit vrnil, tako da poje zelo veliko zadnje dni.

Emajulija ali misliš da se ti bo zbujala pri izraščanju zob? Meni se nikoli ni, samo pred spanjem je vedno fuuul jokala. Ji je pa pogledal na plano že sedmi zobek, se mi pa zdi da se ji počasi še izraščajo - se spet fulful slini.

Neli kako je pri vas?

Ta vreme res ni normalen. Sem lih razmišljala, da če bomo imeli marca sneg bi mogla niki kupiti nov pajacek, ker ji to ta verjetno premajhen že. Pa ji ga nebom, ampak bom samo odrezala pri nogicah pa bo. Za en mesec se mi ne splača. Je pa lepo ko posije sonček, čeprav samo za par minut in medtem ko gospodična spi v svoji postelji user posted image

Aja se je začela postavljati pokonci. Sicer se postavi samo na kolena zaenkrat, ampak bo. Pa po riti se je začela 'dričat' - z rokicami se vleče naprej.

So me pa zelo razočarale zimske razprodaje (govorim za Kranj). Nobenih lepih (ali vsaj primernih) stvari nimajo. So vse pobrali in dali v skladišča za po razprodajah ali drugo leto. Žalostno res. Sem obrnila celo Qlandio in Supernovo v Kranju (no v Toperja pač nisem vstopila, pa tudi moja denarnica ni temu primerna). Upam da bo po razprodajah kaj več robe oziroma da se zapeljemo do Ljubljane ali Celovca malo 'pošnofat' kaj imajo.

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.1.2014 11:24:34   
kalisi
Hejla,

grašek, super, da so super izvidi. Se človeku kar kamen odvali od srca, ne? Lemon, tudi vama vse najboljše za naprej, zdaj ko sta se rešili razvojne. Naši frajlici se je glavica tudi začela lepo popravljati. Zdaj se niti več ne obremenjujeva, ker itak skoraj nič več ne leži, samo še sedeti hoče in se plaziti. Sicer pa imamo tu pri nas kar srečo. Že cel teden sije sonce in je okoli 10 stopinj. Nora zima. če temu sploh lahko rečem zima. Res da pogrešam sneg, ampak s frajlico je pa takole idealno, ker lahko greva povsod z vozičkom in še hladno ni, tako da je ne oblačim kot medveda. Odvajanje od nočnega dojenja ni steklo, ker je po moji grožnji, da ne bo več dobila joške začela lepo spati. Hehe, najbrž bo to trajalo ravno tri dni, potem bo pa spet kriza. Zdaj je dve noči praktično prespala v enem kosu, šele ob 6h je hotela joško. Res ji dogaja na polno. Vsak dan je drugačen.

Razprodaje - mhm, ja, jaz se jih že nekaj let bolj ali manj izogibam. Če kaj takšnega potrebujem, grem običajno v kakšen outlet v Italiji. Sicer pa zdaj nasplošno bolj malo cunje nakupujem. Med nosečnostjo tako ni imelo smisla, zdaj pa tako nič ne potrebujem, ker ne hodim v službo. Za frajlico pa tako babice in dedki vse nakupijo, pa še kolegica mi je dala cunje od svoje hčerke, tako da smo založeni za par let. No, v Nemčiji so pa tako brez okusa za cunje, da me niti nič ne pritegne. Bo treba počakati na vrnitev v Italijo, potem pa zna spet kaj denarnica trpeti.

Bodite fajn, se zakopljem malo v knjigo, ko mala ravno spi in imam mir.

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.1.2014 20:57:37   
pink angel
Srečno, veselo, zadovoljno in zdravja polno 2014!



Končno malo časa za pisanje.
user posted image za dobre izvide grašek! lemon super, da vama ni treba več v razvojno.

Naša se še vedno kotali okoli, ampak hitreje user posted image , našli pa smo tudi vzvratno prestavo. Naučila se je pomahati papa, drugače pa nič novega, tudi zobkov še nima. Sem pa sama dobila nek virus in me je dvakrat skoraj položil v posteljo. Ne spomnim se kdaj je bilo nazadnje tako hudo. Ampak sem prebolela user posted image

Razmišljam, da bi jo počasi dala v avtosedež. Kdaj ste oz. jih boste ve dale? Naš je od 9kg in obrnjen v smeri vožnje.

Letim, uživajte! user posted image


(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: aprilčice + majčice 2013
12.1.2014 10:42:43   
Neli81
Ojla,

Imam par minutk časa preden se dete zbudi, pol pa šibamo ven na sonček. user posted image

Avtosedež - mi smo našega prestavili že pri dobrih 7. mesecih, ker se ni hotel voziti v jajčku. Zdaj je bolje. Imamo pa tudi sedež obrnjen proti smeri vožnje in seveda od 9 kg naprej.

Lemon mi smo ok. Tamali super napreduje, že da pa pa, pokaže kako je velik, da bravo... V glavnem super. Če pa sprašuješ zaradi moževe službe, je pa situacija še kar enaka. No v petek je zaključil z bolniško, tako da mora jutri v službo. user posted image Prav hecno je, ker ne ve kaj bo tam počel. Sva pa izvedela, da ima še en vodja (tokrat iz druge trgovine) individuani sestanek s tem kretenom, ko je mojega M hotu zafrknit. Pa še enmu drugmu so grozili z nekimi opozorili. Mah kr neki. Bomo videlli kaj bo.

Moram šibat, mali se oglaša.

Drugič več pokomentiram.

Lepo sončno nedeljo želim vsem.

Čaw

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: aprilčice + majčice 2013
13.1.2014 12:22:09   
emajulija
Hejla!

Zbujanje zaradi zobkov...ne vem, mislim, da se bo zbujala user posted image ali pa tudi ne .... zaenkrat sem od vseh mamic, ki jih poznam slisala, da so se pri njih dojencki zbujali, ko so se zaceli zobki izrascati ... se nazadnje, ko sem bila ravno pri frizerki, mi je rekla da se njena pupa (11mesecev) spet ponoci zbuja na eno uro zaradi zobkov, ker baje je tezje, ce jih dobijo kasneje, ker jih vec naenkrat ven rine ... ema pa nima se nobenega, tako da, ko bo, bo buuuummm user posted image

Avtosedezi ... mislite vse imeti taksnega, ki je obrnjen v smeri voznje? Js malo gledam tudi taksne, ki se dajo obrniti v nasprotno smer, tako kot jajcka ... moja se tako ni prerasla jajcke, tako da bom se nekaj casa vztrajala pri njej ( kljub temu, da se mala kar buni in kaksne res daljse voznje ne pridejo v postev, ce ni nujno ) ...

Evo, konec mojega polurnega casa...pa pa

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.1.2014 8:38:33   
emajulija
Jutro!

Danes smo prespali noč, od 21h do 7h user posted image pa tudi prejšnja dva dni, se je sicer zbudila, ampak je potem spila le 50ml mleka, tako da , verjetno ni več lačna ponoči ... mogoče niti ne bo potrebna 'intervencija' pri nočnem spanju :-)

Smo pa zdej v 'mama' fazi .... skossss bi bla zraven mene ! Prej se je zamotila s svojimi igračkami tudi za pol ure, zdej pa največ za minuto, pa že na vse štiri do mene, zraven pa jamra mama mama .... to zdej traja kakih 5 dni, včasih še pojesti ne morem v miru, ker je pod stolom in jamra, se dviguje na stol .... še ko grem v kopalnico pride za mano, če sedim na wc-ju se mi dviguje ob nogah, če skočim po pošto in me ne vidi več, takoj v jok!! Prejšnje dni sem bla čisto fuč, še jedla nisem skoraj nič, včeraj pa sem se odločila, da si bom skuhala normalno kosilo, pa čeprav se mi bo mala drla pod nogami....no, mi je uspelo, je bila sicer skos zraven mene, sem ji odprla pomivalca, dala notr par žlic, da se igrala s tem .... ko pride moj domov, je boljše, ker jo še on potem zamoti s čim, da lahko grem jaz na sprehod al pa mal pred tv :-) mahhhh, sej bo, sem pa to fazo pričakovala kasneje ...

Lepo bodite

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.1.2014 9:13:09   
kalisi
Dobro jutro!

Da imam pa zjutraj čas kaj napisati, se pa res redko zgodi. user posted image še spi, jupiiii!
Čestitke emajulija za prespane noči. Pri nas je še kar po starem. Ob režimu zaspati nazaj brez joške sem zjutraj še bolj crknjena, kot če jo podojim, tako da sem že vrgla puško v koruzo in se znova dojiva, ko se pač zbudi. Danes ponoči je bilo to dvakrat, kar niti ni tako hudo. Pri nas še ni mama faze, bo pa najbrž v kratkem, ker me že zasleduje vsepovsod in kakšen dan niti na wc ne morem iti brez nje. Z igračami se še vedno lahko za zelo dolgo zamoti, tudi za uro ali več. Sploh pa se zamoti s plazenjem okoli po stanovanju in odkrivanjem novih reči. Ko se ji ne da več, pa jo moram nositi naokoli. Še najraje ima, če ležim na tleh ali na kavču in da se potem po meni plazi in dviguje na nogice. Je že kar opasna za 8 mesecev, se mi zdi. Sploh, ker je bolj drobna, ampak zgleda kar močna. Moja dva pravita, da bo hitro shodila, ampak, meni se zdi, da bo še vseeno kar lep čas trajalo. Še ni videti dovolj močna v nogicah. Takrat bo pa noro. Njen bratranec samo laufa naokoli in ga moraš imeti 24/7 na očeh, da se ne razbije. Če se mi zdi, da že zdaj nima nič časa zase, kaj bo šele potem user posted image .

Drugače nič ekstra novega. Že nekaj dni se psihično pripravljam na odhod v fitnes, pa se kar ne morem opogumiti. Imajo vrtec zastonj zraven, tako da bi lahko šle vsak dan. Jaz bi se malo v formo spravila, mala bi se pa navadila na druge ljudi, da ne bo potem panike, ko bo res treba v vrtec. Vreme je še vedno sončno, tako da nama svežega zraka ne manjka. Ob spremljanju novic iz Slovenije pa sem vedno bolj prepričana, da ni za hodit nazaj. Sem ravno videla nov birokratski čudež - eko izkaznico za stanovanja in hiše. Noro, kaj vse si še ne bodo izmislili, da bi ožemali folk. Spet nekomu posel rešujejo, mafija!

To je to, bodite fajn!

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.1.2014 16:57:57   
kalisi
Hejla,

evo vpr. na hitro. A uporablja katera zimsko vrečo za v voziček? Zdaj, ko ni več v košari, ki jo je precej bolj ščitila pred vetrom in mrazom, sem v dilemi, ali vrečo kupiti ali ne. Zdaj uporabljam zimski pajac in dekice. Rokice ima vedno tople, tako da sklepam, da je ne zebe. Ampak, včasih, ko je zvečer že precej mrzlo, se mi zdi, da bi bila zimska vreča dobrodošla. Po drugi strani pa si spet ne predstavljam, da bi bila v zimskem termo pajacu in še v vreči?! Če ima katera izkušnje z obojim, kakšni so vtisi?
Hvala za izkušnje!

Lp

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.1.2014 22:49:24   
happy85
Ojla!

No jaz jo imam v vozičku kar v pajacu. Ne vem sicer ali je problem v pajacu ali v vozičku, ker sedaj tudi v sedalnem delu ne mara biti user posted image Preden sta zbolela, smo na sprehode hodili v kengurujčku, danes sem pa voziček preizkusila in je bilo polno dretja. Imam pa drugače nekakšno prevleko, ki je bila že zraven vozička in je malo zaščite proti vetru. Pri prvem sem potem v najhujšem mrazu še dekico uporabljala.

Čestitke vsem za prespane noči. Pri nas so ene boljše, druge slabše. Po boljših sem nasmejana, po slabših pa imam pokvarjen še cel dan. Že sama po sebi se veliko zbujam med spanjem in mi potem še dodatna zbujanja totalno udarijo na psiho.

No mi nimamo ravno mama fazo imamo pa fazo užaljenosti, če je sama v prostoru user posted image Če se zamoti, je sicer lahko dlje časa sama, samo ko pa opazi, da nikogar ni ali pa če greš mimo nje in se ne ustaviš pri njej, pa vklopi alarm user posted image

No pa dosti jambranja še kaj lepega. Bolezen smo premagali, spet pridno je. Začela se je na veliko postavljati na vse štiri, v naročju se najraje postavlja na nogice. Zobka ima še vedno samo dva, a vseeno žveči kot da bi imela polna usta zob user posted image

Avtosedeži - zaenkrat jo imamo še v lupinici in se mi še nič ne mudi prestavljati, ker bo potem potrebno razmišljati o tem ali kupiti še kakšnega. Bo pa v smeri vožnje. Sem zadnjič slišala, da obstajajo tudi v nasprotni smeri, ampak jih še nisem nikoli videla.

O to pa zanimiva varianta, da imajo v vrtcu fitnes. Za to pa še nisem slišala. No saj bolje, da na našem koncu ni kaj takega. Imam vsaj izgovor, da se ne morem odpraviti na rekreacijo, ker nimam kam dati otroka user posted image

Nočko

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: aprilčice + majčice 2013
16.1.2014 9:10:56   
lemon
jutro.

Ko berem vase nocne prigode, se malo zamislim sama nad sabo. Vcasih sem kar slabe volje ce moram vstati 2x. Sem pa ugotovila recept za vstajanje samo 1x ponoci. Ob 6 ji moram dati vecerjo in jo nato vsaj eno uro animirati da dobi potem se flasko. In spi tam do polnoci pa flaska in do pol 7 zjutraj. Ne uspe mi vedno, ampak se navaja.

Mi imamo ze avtosedez od 9 kg naprej. Pa nasa se nima 9 kg, ampak je prevelika za lupinico (ji nogce in glava ven gledajo). Mala uziva na polno v voznji.

Pri nas se ni mama faze, hvala bogu. Upam da je ne bo, ker malo ze od zacetka navajam na druge ljudi, tudi po mesecu in pol je ze prespala nocko brez mene. Tako da zaenkrat nimamo tezav.

V vozicku jo imam kar v pajacu, ce je pa toplo ji dam pa zabice + hlace + stunfke + copate pa pokrijem z dekico. Nimam namena kupovati zimske vrece, ker se mi zdi skoda denarja za oboje, drugo sezono bomo pa tako novo kupovali (ne mialiva imeti se otrok v bliznji prihodnoati).

Je pa ratala nora na kruh, zraven vsakega obroka bi jedla. Pa ce vidi koga jesti kruh znori da hoce se oma.
En teden nazaj se je ze postavila na noge.Sicer se nima moci v rokah, da bi se skoz postavljala na noge.

Sedaj grem pa kruh spect, tako da lep pozdrav vsem :)

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: aprilčice + majčice 2013
16.1.2014 9:33:45   
pink angel
Hey!

Noči so zaenkrat normalne. Obrača se še vedno in se zato včasih zabubi ob rob in ker ne gre več naprej začne jokat. Ne vem kam "hodi" v sanjah user posted image

Dnevno spanje in uspavanje je odvisno od dneva in razpoloženja gospodične. Včasi hitro, včasih sploh ne zaspi tudi če komaj gleda. Ne pomaga čisto nič in je potem budna in preskoči en dnevni spanec.

Zimske vreče nimamo, ker je zraven vozička neka zimska vreča in jo s tistim pokrijem.

Mi smo sedež dobili rabljen in nima možnosti obračanja v nasprotno smer vožnje. Ker pa bomo morali lupinico počasi vrniti in se mala včasih pritožuje v njej,ker ji je že malo tesna, bo šla počasi v sedež.

A tudi mama faza še pride? user posted image

Včeraj sem ji naredila sano kašico in ko je pojedla sem si še jaz namazala pašteto na kruh. In se je začela pritoževat isto minuto ko je zagledala kruh user posted image


Uživajte!

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: aprilčice + majčice 2013
17.1.2014 14:19:50   
Neli81
Ojla,

Evo eno kratko javljanje.
Včeraj smo imeli posvetovalnico. Vse ok. Mere so naslednje: 8600g in 73,5cm (za tisto, ki bo delala seznam). Mali je bil še kar priden, glede na to da je bil fulllll zaspan, saj spet ponoči ni spal. Smo morali še kri dati potem - to je menda na novo, ker pri tamali se ne spomnim, da bi dajali kri. V glavnem, sedaj smo mirni do aprila.

Zimska vreča - mi jo imamo. Sem jo kupila za tamalo, ker je decembrska in nisem kupovala pajaca. Mi je super, ampak mislim, da bom kupila tudi pajac, ker sploh noče biti v vozičku in ga bom s pajacem lahko malo na tla postavila in pa seveda v sneg (če ga sploh bo kaj letos).

Spanje - no comment. user posted image

Avto sedež - kot sem že povedala, ga uporabljamo že slaba 2 meseca. Gleda v smeri vožnje. Vem da je varneje, če je obrnjen kontra, ampak mislim, da mi ta varnost nič ne koristi, če se otrok dere kot jesihar in sem potem jaz cela živčna za volanom (to seveda govorim za našega sineta, ker je totalno neznosen bil v jajčku).

Kruh itak obožuje. Mah sej obožuje itak vse, tak da.... Samo da se je.

Mama faza - groza. Mali je neznosen, ko sva skupaj. Ubija me ta mama faza, kr po meni pleza in ga moram nosit. Nič ne zaleže, ne igranje na tleh, ne držanje v naročju, ampak samo na roke in hodit z njim. Križ mi bo razneslo od bolečin.

Nič, šibam še malo na kavč, pol pa po tamalo v vrtec. Upam, da bo mali seronja spal vsaj do 15.00, pa pol kr letiva.

Pa pa


< Sporočilo je popravil Neli81 -- 17.1.2014 14:31:31 >

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: aprilčice + majčice 2013
17.1.2014 15:03:03   
emajulija
Hejla!

Tudi mi smo imeli posvetovalnico, teža-7230g, velikost-69,5cm ... glede teže sem upala, da bo malo več, ampak so rekli, da je super pridobila, celi kg v zadnjih 3h mesecih :-) glede velikosti sem pa kar pogledala, ko je izmerila, je precej zrasla :-) smo dali tudi kri, ni bilo nekega večjega problema, urina pa ne, ker se tamala ni polulala, pa smo bili tam sigurno več kot uro ... pol smo šli kar domov, mala je zaspala za eno urco, ko pa sem pogledala vrečkico, pa se je že vse razlilo po plenički, tako da moremo enkrat drugič prinesti še urin ...

Zimska vreča...jaz je nimam, je verjetno tudi ne bom kupila...ko je mrzlo jo oblečem v pajaca, pa dekico čez, imam pa tudi na vozičku tako pregrinjalo za nogice, da je zaščitena pred vetrom. Tudi sicer dvomim, da bi ema rada bla v tisti vreči, ko je tak migec :-)

Kalisi, vau, fitnes in vrtec, super zadeva :-) ko bi še pri nas bilo kej takega, bi takoj izkoristila :-) ema je ful rada z drugimi otroci in dojenčki, jaz bi se pa malo natrenirala :-) eko izkaznica, jp totalna bedarija!!! Samo, da nas ožemajo :-\

Pink angel, moja se tudi ful obrača v spanju....vsakič, ko jo pogledam, je drugače obrnjena :-)

Jutri gremo malo po trgovinah pogledat avtosedeže, so neke akcije, pa bova že mogoče sedaj kupila...

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.1.2014 13:15:38   
emajulija
Evo, smo kupili nov avtosedež, in sicer Besafe izi combi x3 :-) imamo ga že od sobote, danes pa sva tamalo zapeljala na test drive in je bila zeloooo zadovoljna :-) :-) sedež je zelo visok, tako da ema fino vidi skozi steklo ... pa ni tako ogromen kot npr. Romer king, ko sva vanj dala malo se je skoraj zgubila notri, pa gre za isti razred ...

Drugače vse po starem, lepo bodite :-)

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.1.2014 14:55:57   
Neli81
Tudi mi imamo besafe in smo zadovoljni. Imeli smo sicer neko smolo s pasovi, so se obračali in nismo mogli zategnit do konca. No smo reklamirali in so poštimali. Zdej je pa ok. Res je fajn, ker je tako visok in otrok lahko gleda skozi okno. Odkar imamo malega v tem sedežu, je vožnja z njim znosnejša. user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.1.2014 15:16:20   
happy85
emajulija user posted image user posted image za uspešno vožnjo. Bom počasi še jaz začela razmišljati o tem, da jo bo treba prestaviti user posted image jo moram pa takoj ko se zbudi stehtati, ker me prav zanima ali je že na 9kg ali ne.

Drugače smo pa sedaj končno spet en dan zdravi in upam, da tako ostane. Se leto 2014 ni začelo najbolj vzpodbudno. Vročina en dan je, drugi je ni, potem se spet vrne... Posledično je cela razdražena in bi bila ves čas v naročju (tudi ponoči bi spala v naročju ?!?!?) in je kar malo naporno... Vem da njej ni lahko, ker jo zdravje muči in sem prav jezna nase, ker se v tem obdobju smilim sama sebi...

Kruh tudi naša obožuje in zadnje čase največ na jedilniku. Ga sicer več nadrobi kot poje, ampak tudi tako bolje kot pa nič. Mi je pa začela čaj piti in ga pije iz glaža user posted image

Gibalno počasi napreduje - se postavlja na vse štiri in se zraven smehlja. Zelo lepo se pa igra, če jo posedeš med igrače. Nič kaj se pa ne mara obračati iz trebuha na hrbet (in obratno), prav tako se nič ne trudi sama postavljati pokonci. Če pa jo postavim na nogice, bi pa kar stala.

Ali je pri 9 mesecih pregled ali ne? Nazadnje smo se toliko pogovarjali o pregledu preden gre v vrtec in da se moram dovolj hitro naročiti, da sem na ostalo pozabila...

No uživajte kolikor se pač da v tem nič kaj prijetnem vremenu. Pa zdravi ostanite

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.1.2014 17:21:53   
kalisi
Hejla,

zgleda da mi jutranjega posta ni objavilo. V glavnem, imela sem eno tako jutro ala skrij se pod kovter in čakaj na jutri user posted image . Frajlica se mi je polulala po postelji, potem sem šalico kave razlila po pol kuhinje, moj je pa za vrhunec še kruhke zakuril, tako da sva imela en tak črn zajtrk. No, na srečo je frajlica podaljšala jutranje spanje in sva lahko enkrat skupaj pozajtrkovala brez "letečih predmetov v obliki hrane".

Joj, fajn, da ste prišli do novih podatkov o vaših junakih. V Nemčiji ni pregleda pred 1. RD, tako da jo bom najbrž nesla malo na tehtnico, ko bomo naslednjič v Slo. Je pa najbrž kar precej zrasla in pridobila na teži, ker so ji bolj ali manj že vse cunje št. 74 prekratke. V širino bi še šle, ker je bolj suhec, v dolžino pa nikakor.

Mislim da se tudi približuje mama faza. Če me za par sekund ne vidi, takoj v jok in isto, če je ne dvignem v roke vsaj vsakih nekaj minut. Zdrži samo, če jo dam v stolček, ker ve, da bo hrana ali v vozičku. Z igračami samo, če sem zraven. Tako da po novem na wc hodi zraven, kuhava tudi skupaj itd. Upam, da to hitro mine.

Sicer je pa pravi migec. Pred nekaj dnevi se je prvič postavila pokonci na noge ob kavču in zdaj se postavi na noge povsod, kje se lahko za kaj prime. Je ratala pošteno nevarna. Danes je že "hodila" sem in tja ob kavču. Mi je bilo kar malo slabo zraven, kako jo je zvijalo in sem samo čakala, da jo butne po tleh. Uh, vedno bolj je naporna. Sestrična pravi, da je najhuje, ko se začnejo učiti hoditi, a še niso stabilni. Jih moraš imet non-stop na očeh.

Neli81 - sočustvujem s seboj. A si kaj pomagaš z nosilko, ali je preveč zamudno? Meni je trak za nošenje otroka hrbet rešil, ker fajn oprime križ. Je pa precej nepraktično, če moraš otroka kar naprej gor in dol dajat. Je bolj za izlete. Frajlica za zdaj še ne zahteva ne vem koliko nošenja, moram pa biti bolj ali manj non-stop ob njen, drugače je huda. Plazi pa tudi po meni kot zmešana. Če hodim naokoli, se plazi za menoj in če potem name splezat, da mi običajno trenerko sleče. Če ležim, pa se mi najraje rije v glavo in v vrat in mi sedi na prsnem košu.

Mi imamo še kar jajčko, smo pa kupili nov športni voziček, ker je bil prejšnji čisto prevelik in pretežak. Kolesa so sicer zoprna, ker niso napihljiva, je pa peresno lahek in komot za povsod, tudi v avto.

Hrana. Kruh itak zakon, ga pa večina konča na tleh. Drugače pa samo še meso in zelenjava, testenine, navaden jogurt. Karkoli samo malo spominja na sladko, noče jest. Odpadla še jabolka, kašice, grisi itd. Za vikend smo šli na izlet in sem imela s seboj samo sadno-žitne kašice. Ni nič pojedla cel dan. Je bila raje lačna, kot da bi sladko pojedla. Noro. Na srečo se tudi ni nič jokala. Morda se ji je preveč dogajalo.

Nič, zdaj pa upam, da uspem kaj skuhati za večerjo. Lp

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.1.2014 14:08:46   
lemon
živjo,

končno malo sončka na obzorju. Upam, da bo res sneg zapadel kot obljubljajo za petek. Potem pa naj 3 dni pada in nato sonček. Da bo lepo za sprehajat pa za valjanje po snegu user posted image

Kaj je novega pri nas? Mala se je začela postavljati na noge in delati mini korake ob podpori. Smo ji kupili copatke in čeveljčke (sicer so čevlji malo večja št.), toliko da se navadi na to, da ne bo več bosa. Pri hranjenju imava vsakič najprej 3 minute dretja in odmikanja glave, nato pa poje vse kar ji daš. Se je pa naveličala juhe - je včeraj dobila obaro in ajdove žgance, pa ji ni odgovarjalo. No potem pa probam samo z žganci je pa pojedla pol skodelice. Kruh naša več poje kot nadrobi user posted image . Moram jo pohvaliti da je kar pridna jedla - ne paca veliko, kar ji dam v rokice lepo sama je in ni nadrobljeno veliko.
Me pa zanima, če se katera spozna na te zadeve, če je možno da po navadnem jogurtu kaka bolj tekoče in da je vse po plenički razmazano? Ker mi ni jasno kaj jo daje. Dobiva pa navadni jogurt in mleko (npr. za gres 1/3 mleka in 2/3 vode).

Aja pa moram se pohvaliti (no ne sebe, ampak Niko). Začela je uporabljati kahlico in ji uspeva. Polula se zmeraj vanjo, kadar jo dam gor (če se mi slučajno mudi, ko jo odvijem pa da je ne dam na kahlico se mi na previjalno polula), kaka pa kakor kdaj. Včasih ja včasih ne.

Ali ima katera kakšen predlog kje naj kupim tisti varovalni obroč za na vozek. Namreč imamo športni vozek (ki se poleže vodoravno) in tega obroča ni bilo zraven. Smo kupili na Hrvaškem voz ko smo bili na dopustu. Pri nas pa te firme ne prodajajo, vsaj kakor sem zasledila. Imamo pa Mamas&Papas vozek.


(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.1.2014 14:21:22   
happy85
Lemon sem pogledala na njihovi strani in je videti, da nekateri modeli sploh nimajo tega varovalnega obroča. No od slovenskih spletnih trgovin sem pa na hitro našla: http://www.otroski-vozicki.si/si/otroski-vozicki/mamas-papas-g45.shtml mogoče pa lahko njih kontaktiraš in povprašaš, če je možno dobiti.

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: aprilčice + majčice 2013
22.1.2014 9:42:50   
kalisi
Dobro jutro,

lemon - naša tudi kdaj bolj tekoče kaka, ampak nisem opazila, da bi bilo po kakšni določeni hrani. A ji kakec v tem primeru smrdi kot pri driski? Morda zamenjaš znamko jogurta? Vem, da je pri odraslih včasih problem kakšna bakterija v jogurtu. Malo za hec; moj je po enem navadnem jogurtu grozno prdel user posted image , tak da sem ga milostno prosila, če lahko kakšen drug jogurt je in zdaj je ok. user posted image

Pa čestitke za vse novosti, od hoje do kahlice. user posted image Joj in da bi res zapadel sneg. Ampak pri nas slabo kaže. Nekaj malega možnosti je v nedeljo, pa še to bolj na dež kaže. Po eni strani res grozna zima.

Sicer pa smo spet imeli nočne dogodivščine. Frajlica se na dve uri zbuja za joško pa se lahko na glavo postavim. Zvečer ob 8h je normalno pojedla večerjo, potem pred spanjem okoli 10h še joška, pa se je spet zbudila ob 12h, nato ob 2h... Ob 2h se mi je spipalo user posted image in sem ji dala samo vodo za pit. Itak je ugotovila, da jo farbam in je odrivala flaško. Potem sem ji naštimala nočno lučko in ji dala dudo. Eno uro sva se preganjali, ob 3h sem obupala in ji dala joško. Potem je hvala bogu spala do 7h. Najbrž da od utrujenosti, ker je eno uro vmes prebedela.

Jaz sem že čisto gotova od tega nočnega dojenja. Sem prav razklana med tem, da jo enostavno neham dojiti in razumevanjem, da je pač še dojenček in da bo že minilo. Muči me, ker se zdaj veliko več doji ponoči, kot se je še pred kakšnimi 3 meseci. Se mi zdi, da gre samo še na slabše. Sva že kdaj pa kdaj spali tudi celo noč, ali pa se je zbudila samo enkrat. Zdaj pa najmanj dvakrat, najpogosteje pa trikrat!!!user posted image In pol še bereš te glupe razvojne tekste, da pri 8 mesecih večina dojenčkov že prespi celo noč in potrebuje eno dojenje in si še bolj gotov. My ass, eno dojenje!

In potem je še čez dan v mama fazi, zunaj pa slabo vreme, da je niti z vozičkanjem te dni ne morem zamotiti. Aaaaa, luda kuča. Danes jo bom poskušala držati pokonci do 12h, če bo potem kaj bolje spala. Itak se do 11h ne uspe umiriti in zaspati. Se drži za ograjo posteljice in hodi sem in tja in govori, govori, govori, dokler se ne začne dret kot zmešana, ker je že tako utrujena, da ne ve, kaj bi sama s sabo.

Skratka, ne najbolj čudoviti dnevi v naši familiji. user posted image

Upam, da so pri vas noči kaj boljše, da ne obupam, da se bo pri nas izboljšalo. Lp

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?