|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
3.2.2014 20:44:24   
emajulija
Večer!

Ja, kakšno vreme imamo, čista katastrofa!! mi, okolica Celja, smo jo še dobro odnesli, je bilo poledenelo, drevje je v žledu, ledenih sveč polno okoli, ampak se stanje izboljšuje, danes se je led že malo stopil .... do izpada elektrke je pri nas prišlo le dvakrat po urco ... ko pa poslušam in gledam slike, kako je npr. v Postojni, Pivki ... ne morem verjet!!! baje je led debel tudi več kot 5cm!! ful dolgo že nimajo elektrike, voda nekje je, nekje je ni user posted image dolgo smo čakali na zimo in sneg, sam tole pa ni za nikamor ... bogi ljudje, zdej se je pokazalo kako smo odvisni od elektrike ...

kalisi user posted image za hojo ob kavču, res gre hitro :-)

zelena medvedka, dobrodošla :-))

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 8:15:40   
zelena medvedka
user posted image hvala za sprejem :)

moj mulček je majček, 16.5., edinček (še, pa kot kaže, bo še neki časa, ker a ne, oči pa mami rabita čas, in ko ga mislita, da ga imata, no,on pove, da ga ne bova imela user posted image ...ampak bo že :), iz okolice Kranja.. . zdele mi trenutno še spi, sicer spimo samo enkrat na dan še, in še to, če bog da, da eno urico, bo raje pol ure...že od začetka je bolj aktivec in mi ful malo spi...ampak kot berem, ni edini in ne vem, a je to generacija al kaj... zdele spi, ker je šel včeraj spat ob desetih,ker je bla mami na kuharski delavnici... gh gre in ne gre, sadje sploh ne, razen a al čežana , banana je neki najhujšegauser posted image , ker je tkole nekak videt, ko mu jo dam... se pa še zmeri doji, sicer bolj ponoči, itak na uro in pol do dve....kako spanc izgleda...bomo vidl... sicer je zdj ravn puzat začel, ampak samo pr očiju, pr meni se jooookaa, ker pač on ne mooore puzat... poj pa greva na telovadbo zanj in tam pa puza, user posted image mali....
drugač pa me panika grabi, ker bo služba počas...ja, super da je, samo kaj, ko mam filing, da bom zamudila prve korake in to....
pa vprašanje, a ve, ki hodite na fitnes, niste nič mleka izgubile? Mene so strašil, da ga bom in še doma čmurim.... bi pa tkoooo šla nazaj na boot camp...

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 9:16:44   
anchi13
Kalisi: ja tko je,mogli mi bojo odstraniti verjetno celo vranico,ker je cista tolk velika :s probali bojo laparoskopsko,kar ne verjame, da bo slo glede na velikost. Ce ne bo slo pac bojo klasicno :s termin dobim v roku dveh mesecev..me je full strah.
Ja ga bom dala na tla ni druge,ker se res ne bo naucil. Imamo veliko sedezno in ga ze od rojstva mam gor in je cisto navajen na mehko pa nima obcutka,da bo bolelo ko je na parketu. Celo stanovanje pa ne morem zadekatuser posted image .
Te dni je spet tecko..pomoje gre drugi zobek ven..ponoci se zbuja,cez dan se pa kar veliko joce. Nisem prepricana ali je zobek ali me pac malo zafrkava. Res ma svojo voljo in,ce ne dobi nekaj kar si zeli ali,ce mu kaj vzamem grooza. Prav zdi se mi da je zelo zivcen..pa mi ne gre v glavo ker,je star komaj 8 mesecev. Kako ve kaj z user posted image A kaj izsiljujejo? So kaj "histericni"?
Tole vreme je pa res ubitacno..sneg je po plocnikih..vozicek komaj rivam. pri nas hvala bogu elektrike ni zmanjkalo .
Medvedka dobrodosla :)

(odgovor članu zelena medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 10:17:14   
Neli81
Ojla,

Anchi upam, da bo vse ok in čim prej mimo glede tvojega zdravja. Kar se user posted image tiče, dej ga na tla, tam se bo najbolje naučil vsega (puzanja, oprijemanja, hoje, ...). Buške - še vsi so jih imeli, naš je mislim da rekorder v padanju nazaj in udarcem v glavo. user posted image Se bodo že naučili. Poleg tega ni potrebno biti stalno zraven, ko je na tleh (če je na kavču, moraš stano merkat). No sicer nočem pametovat, povem svoje mnenje. user posted image
Izsiljevanje - ja valjda, pri nas je bilo isto. Sploh mene je izsiljeval do konca (mama faza), ampak se sedaj počasi umirja. Zdej je že par dni super priden (trkam) in se skoz igra na tleh. Sicer še vedno pride za mano, ampak ne tečnari, da hoče k meni. Sej bo mimo. Js sem ga parkrat kr pustila, da se malo joka, da sem sploh lahko pripravila za jest.

Medvedka - itak, da lahko športaš, samo pretiravat ne smeš. Mleka ne boš izgubila, nič bat. Pa tudi zdaj bo vedno bolj gosta hrana na sporedu, tako da ... Dojenje ponoči - se pa res pogosto zbuja. A dejansko je vedno ko se zbudi, al se samo malo carta na zizi? Mogoče poskusi z odvajanjem ponoči. Bo par noči naporno, ampak bo pa potem toliko bolj luštno. Naš se je po 3 dneh nehal zbujati za dojenje ponoči. No pa tudi GH mu je šla toliko bolj v slast in je čisto prenehal z dojenjem. Grašek je objavila link (http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html) s pomočjo katerega so se oni odvadili dojenja ponoči. Mogoče poskusi s tem.

No pri nas nič novega. Vreme kot povsod drugod - KATASTROFA! Sem pa ugotovila, da je naš sine najraje doma in je tako najbolj priden. V vozičku noče biti, če ga vzamem ven moram hodit, ko ga držim, drugače ni ok... Res bedno. Tako da bolj malo okrog hodimo. Komaj čakam, da začne hodit in bo mogoče takrat kaj bolje glede preživljanja časa zunaj. UPAM.

Dobili smo še dva zobka (zgornji dvojki), ampak še kr tiši celo roko v usta, tako da mislim, da bodo kmalu spet še kateri ven pogledali.

Jutri imamo psihologa s tamalo (pri 3. letih). Me prav zanima, če bo kaj hotla govorit tam. Drugače govori kot navita, ampak ponavadi nočejo govoriti tam kjer bi morali.

Lepo bodite in se tipkamo.

Čaw

(odgovor članu anchi13)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 10:41:33   
emajulija
anchi13, držim pesti, da bo vse ok, pa da čim prej dobiš termin ... pa to te ni nič bolelo al pa kej, ko si napisala, da so ti čist slučajno odkrili?

izsiljevanje ... pri nas zaenkrat še ni tega, zna pa že pokazati kako je jezna ... če je takrat na tleh, potem začne brcati z nogami, zraven pa se dere, če jo imam pa na rokah, potem pa začne z rokami udarjati po meni, na koncu pa me hoče še ugrizniti!!! vragec mali user posted image ampak, sem ji takoj dala vedet, da me ne more tepst, da se to ne dela in jo takrat primem za rokice ter ji jezno povem NE! kar ne morem verjet, koliko že razume ...

zelena medvedka, tudi moja user posted image že od rojstva bolj bogo spi čez dan, največkrat 2x na dan po pol urce, včasih tudi več, ampak to je bolj po redko .... no, tako je bilo do nedavnega ... vedno, ko je šla čez dan spat, sem jo položila v posteljico, dala naniko in dudiko, jo pokrila, potem pa sem ostala z njo dokler ni zaspala, sem jo božala in ji pela uspavanke ... včasih je to trajlo 3 min, včasih tudi 10 ... ko je zaspala sem šla iz sobe .... no, kakšen teden nazaj pa ni in ni hotela več tako zaspat, sem bila z njo tudi po 45 min v sobi, ona pa se je premetavala, jokala, se vstajala user posted image posledično sem jo vedno odnesla iz sobe in sva se šli igrat ... ker ni nič spala, je bila tudi slabe volje, skos je na meni visela .... kakšen teden sem še vztrajala in jo poskušala uspavati na ta način, pa žal ni več zaleglo ... in sem si rekla, da mogoče je pa čas, da se nauči samouspavanja, itak bo stara 10 mesecev čez 8 dni :-) ko je bil čas za spanje (in se je tudi videlo, da je zaspana, ker si je namala učke, čohala okoli ušesa, zehala) sem jo odložila v posteljico, spet dudika, nanika in jo pokrila, ji rekla, da zdej pa gre nina-nana, ji dala lupčka in odšla ven iz sobe .... mala itak takoj na nogice in v jok! ampak to ni bil tisti histeričen jok, bolj trmarjenje, ker tudi ni bilo nič solzic ... vrata nisem čisto zaprla, da ni bila v temi .... najprej se je jokala 5 min, sem jo šla pogledat, ji dat lupčka, rekla da gre nina-nana in spet odšla ven .... spet jok, se je jokala 5 min, sem vse ponovila ... potem se je jokala še 3 min in končno zaspala :-) spala je cele 2 ure!!! popoldne sem naredila isto in je še prej zaspančkala, spala eno urco! drugi dan je bilo že manj joka, naslednji dan še manj ... zdej mi že tri dni vsakič sama zaspi, brez joka in upiranja, spi pa min 1,5 ure v kosu dopoldan in 1 uro popoldan (včasih tudi več) user posted image hvalabogu smo imeli zeloooo malo joka, za kratek čas in da je četrti dan že sama zaspala :-)) seveda bi pa vse skupaj opustila, če bi se histerično jokala ali pa če bi jokala več kot 20 min in iz dneva v dan ne bi bilo boljše .... od začetka mi je bilo ful težko, sem skos gledala na uro, ampak neki sem mogla probat, ker drugače ona ne ni nič spala!! sedaj pa se fino naspi in je potem pravi dobrovoljček, ne vesi se toliko po meni in tudi večkrat se sama s čim zamoti user posted image tako da, pri nas se je, kar se spanja tiče, obrnilo za 360! aja, pa me je bilo malo strah kako bo s spanjem ponoči, in se ni nič spremenilo, spi celo noč brez zbujanja user posted image

Aja, pa pri nas že drugi zobek ven leze user posted image hehe, prej v 9 mesecih nič, sedaj pa v tednu dni dva :-)) šibam zdej, se grem malo učit, ker mala še fino ajčka ....



(odgovor članu anchi13)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 12:29:03   
lemon
živjo,

zelena medvedka dobrodošla. Midve sva se pa verjetno kje v porodnišnici srečali (če si rodla v Kranju) user posted image .

Joj groza tale vreme, upam da ste vse ok pa da pri vas ni hujšega. Prav groza kaj se dogaja. Sta starša šla v soboto na Jezersko pa v nedeljo komaj da so prišli v dolino. So se vozili 2+ uri. No dobro da so šl iz žurke, da so imeli hrano in pijačo v avtomobilih user posted image . Jaz edino vodo preventivno prekuhavam 5 minut.

Nika je začela na veliko čebljati, sploh če ji kdo poje ali če imamo na TV-ju glasbo. Čez dan ne poje skoraj nič, zato pa ima ponoči cele žurke. Se zbuja na uro in pol tja do 3h - 4h zjutraj in vsakič poje okoli 150 ml mleka. Potem pa pride k nama v posteljo in spimo do pol 8h. No upam, da bo začela kmalu spet jesti kašice. Seveda ji skutka in kruh gre v ritko, ampak ji ne pustim da samo to je. Tako da dobi ali mleko ali pa preskoči in obrok. Bo že.
Se je pa začela na veliko postavljati na nogice, pa ji ne pustim vedno in je huda pa se joka in dere user posted image . No ko ugotovi da ji pač ne dovolim se obrne in gre igrat. Isto je s kopanjem. Ko jo vzamem ven dretje in jok naslednjih 20 minut.
Da se ne bom prav hvalila, bom samo rekla da nam je vročina upadla. Itak mora biti vsedno en ampak, tudi pri zdravju, je začela že nekaj smrkati.
Sirup za odpornost - ja nekaj obstaja v lekarni, ampak je zdravnica rekla da je vseeno če je še ne filam s temi zadevami, ampak da počakam da preboli kar pač pokasira. Se mi zdi da veliko prinese njena sestrična iz šole (sama pač ni bolna, ampak je verjetno prenašalec) in pa moja mami iz vrtca (dela tam, ampak je sedaj na bolniški).

Kako je s spanjem otrok na trebuhu. Nevem če nimam nekje v spominu da ni dobro da spijo na trebuhu? Namreč Nika se zadnje čase prevali na trebuh in tako spi.

Tudi naša je začela z izsiljevanjem. No bolj je dretje ker ji določene stvari ne dam oziroma ne pustim (kar ji seveda lahko omejujem). No zaenkrat še ne razume kaj pomeni beseda ne (ali pa se dela da ji to ne gre v glavo), tako da vsak dan lahko pospravljam vse predale.

Smo pa že bili v nabavi za poletnimi cunjami in dobili tako prisrčne stvari user posted image Seveda to ne pri nas v Slo, ker tukaj ni prav velike izbire (no kar pa je pa je cena taka da se mi zdi škoda denarja).

No pa je spet začelo deževati user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 13:54:44   
Neli81
Lemon naš sine spi na trebuhu praktično od rojstva. Mislim, da je bil star cca mesec, ko je prvič tako zaspal in pol sem ga tudi sama začela polagati v posteljo na trebušček. Od takrat nismo imeli nikakršnih problemov s spanjem več (pustmo zobke in zaprtost, ...). Ne vidim razloga zakaj ne bi bilo dobro spati na trebuščku, če otroku tako paše. Js sem bila pozorna samo na to, da zna sam obrniti glavo, da ne bo ravno z nosom v jogi tišal.


(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 14:13:35   
zelena medvedka
Anchi13,želim ti čimhitrejše okrevanje in da vse se fajn potem... je pa bil naš tud bolj navajen kavča in nošenja, sploh pri mami in atu...no, in sva fasala razvojno, ker ni hotel bit na trebuhu in past kravic...pa sva hodila v pedosano na telovadbo in to, ampak on ne bi...in šele, ko je tud zdravnica rekla, da mora bit na tleh sta ga dala še onadva in mulo mali je prve puze doma naredil pri njima.... pred mano jih itak noče, samo če ga kao ne gledam puza... izsiljuje pa na veliko, sploh mamo...ga mora skoz po rokah met, no, zdaj da se je odločila ga dat na tla...pa ne vem, če mene tud ne, ker moram z njim ležat it....tako da, ja, Emajulija, bomo probali tvojo metodo...smo jo že imeli, pa je do prehlada delovalo...zdaj pa se me tako oklepa, da sploh ni variante, da ga dam v njegovo posteljico....no, mal je tud moje lenobe tukaj, ker se mi ne da v pol ure 6x vstat in mu dat dude....ampak bo treba...
Neli81, hvala za link, bom preštudirala, ker sem že razmišljala, da bi si kar zenf gor napacala... pa včasih mi je, včasih bolj pocrklja, sam ko ne vem, kaj bi...ok, mu dam dudo, mu dam flaško, poj je šele dretjeuser posted image .
Lemon, mogoče pa res.... ja, bila sva v kranju ja.... :)

sicer pa sm ful besna nase...smo kupl marelo voz s tamalimi kolesi...in prideva natančno do pokopališča pa šole... user posted image

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 14:29:30   
Neli81
Aja še za spanje sem hotla pokomentirat. Js našga pocartam na rokah, toliko da se umiri in začne okice zapirat, pa ga pa odložim v posteljo in grem ven iz sobe ter zaprem vrata. Ponavadi zaspi kr takoj, včasih pa še malo gode. Smo pa že imeli tudi cel halo, ko ni hotel zaspati in sem šla ničkolikokrat v sobo, ga vzela v roke, umirila, položila nazaj v posteljo in čez par minut jok. No pol sem ga pa pač pustila malo jokati (ni bilo več kot 15 minut vsega skupaj), pa je zaspal.

(odgovor članu zelena medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 14:58:24   
lemon
Neli sem vedela da je nekaj in sem malo pogooglala - smrt v zibki. Ze tako sem ustajala ponoci da sem jo poslusala pa gledala, sedaj jo bom pa sploh. Oh jaz pa moja paranoja.
Medvedka iz katerega konca Kranja pa si? Mi smo tudi dobi vozicek marela s malimi kolesi, pa me sploh ne mika ga dat narazen in probat. Sem prevec navajena na tega.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 15:27:07   
zelena medvedka
lemon,iz šenčurja... pa ti?

ma ja, tale smrt v zibki...mi smo nabavli kar senzor dihanja, pa še to sva gledala, a lučka dela al ne.... in vse do osmega meseca ni spal na trebuhu, zdaj se pa obrne, poj pa kravice pase, pa se joka, ker jih noče, pa dol pade in zaspi...jz pa čmurim zraven, da slišim, al dihal al ne... nč fletn.

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.2.2014 18:24:39   
kalisi
Hejla,

evo, že ene 10X sem danes začela pisat, pa je frajlica navita danes in sitna za znoret, tak da na brzino. Dobrodošla zelena medvedka user posted image pa čim prej začni športat user posted image . Nič ti ne bo mleka zmanjkalo. Jaz sem v enem mesecu za 4 kg shujšala, pa mleko še vedno teče v potokih.

Bodite fajn, jaz sem čisto skurjena danes, tak da komaj čakam, da moj pride domov, da malo predam in pobegnem v fitnes. Danes nujno en orng kardio, da si pomirim živce user posted image .

(odgovor članu zelena medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: aprilčice + majčice 2013
5.2.2014 11:04:20   
pink angel
Hey!
Ste se pa razpisale user posted image

anchi13 upam, da bo vse vredu user posted image

Pozdravljena zelena medvedka!

Vreme je grozno, upam, da se bo kmalu normaliziralo. Pol ure vozičkanja je enako uri kidanja snegauser posted image . Vsake nekaj metrov je treba voziček dvigovat in zraven še 9 kg. Male pa ne moti, važno da se premika.
Plazimo se, pa tudi na vse 4 se že postavi. Pridno nabira buške, nič resnega.

emajulija
super za spanje!

Tudi mi imamo senzor dihanja...za vsak slučaj. Se je pa obrnila 2x na trebuh ponoči. Zgleda, da ji je pasalo, drugače noče spat na trebuhu.

Letim, mala je lačna!

user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: aprilčice + majčice 2013
5.2.2014 13:15:56   
kalisi
Hejla,

no, morda mi pa danes uspe kaj pokomentirati. user posted image ravno zaspal.

spanje na trebuhu - nimam izkušenj, naša že ves čas spi na boku ali na hrbtu. Če se slučajno prevali na trebuh, se hitro zvali nazaj na bok ali hrbet. Bo zgleda bolj po meni. Je pa res menda spanje na trebuhu "krivo" za nenadno smrt v zibki, ampak, če sem si kaj prav zapomnila, ni ravno dokazano. Problem je, če dojenček še ne zmore premakniti glavice tako, da lahko normalno diha. Torej je bolj na začetku lahko težava, če sploh. Moj in njegovi bratje in sestre so vsi spali na trebuhu kot dojenčki, ker so takrat pediatri svetovali takšno spanje. Ja, vsako generacijo je kaj novega. Včasih od dojenčka do dojenčka pa čeprav je vmes minilo le nekaj let.

marela voziček - mi smo ga pred kakšnim mesecem kupili zaradi praktičnosti. Ker se non-stop selimo, je bil prejšnji voziček, ki je sicer imel napihljiva kolesa, enostavno prevelik in neroden. Podvozje in sedalni del ločena pa še oboje skupaj je zasedlo pol prtljažnika. Marela je za nas idealna, čeprav je zaradi plastičnih koles manj udobna. Ampak, frajlica se nič ne pritožuje, tako da prideva povsod. Sem pa ugibala ali se morda ne dobijo kje kakšna bolj mehka kolesa za ta voziček... mhm...

spanje/uspavanje - mhm, se skušam čim bolj izogibati kakršnemukoli uspavanju. Se igram z njo toliko časa, da zakomira in že sama prosi, naj jo dam v posteljico. Če je res kriza, dobi joško ali pa jo zibam na kolenih. To zadnje čase super deluje. Je tako hecna, ko jo premaguje zaspanost in ji glava opleta sem in tja user posted image . Ponoči še vedno ista pesem - zbujanje na 2,3 ure za dojenje ali dudo. Zdaj nekako prepričujem mojega, da bi jo odvadila od nočnega dojenja, da bomo končno spali cele noči.

dojenček in tla - Neli81 se povsem strinjam s teboj. Fino je, da ima dojenček čim več stika s tlemi. Naša je že praktično od 1 meseca dalje na tleh. Glavico je uspela držati dvignjeno od podloge na kravicah že preden je dopolnila mesec dni, zato smo jo kar dajali na tla. Sicer na igralno podlago ali dekico, ampak vseeno na tla. Tako je zelo hitro ugotovila, da se lahko udari in da to boli. Najprej pri obračanju, kotalenju, nato pa še pri sedenju, ko jo je zvrnilo na hrbet. Zdaj ima to izkušnjo in je pri vstajanju zelo previdna, tako da redkokdaj fejst pade. Posledično jo lahko pustim brez nadzora po celem stanovanju. Edino nogavičke z gumo na podplatih ji moram nabaviti, da ji ne bo preveč drselo na parketu. Se je začela že na stole obešati. Zdaj res hitro napreduje. Je neverjetno navdušena, ko ji uspe držati ravnotežje na nogah brez opore. Uspe ji kakšnih pet sekund, potem pa čof na rit. Super je tudi, ker se, če jo vrže naprej, vedno ulovi na roke. Midva sva se odločila, da ji ne bova pomagala pri hoji. Naj kar sama poskuša in se uči.

izsiljevanje - ja, ja, dojenčki hitro ugotovijo, kdo je mami in kdo je ati. user posted image Pri meni kar lepo izsiljuje vse sorte - od tega, da se noče previt in sili na kravice, nato pa se dere, ko ji ne pustim. Do tega, da noče jesti in packa hrano naokoli. Čeprav, to dela tudi pri atiju. Zdaj v mama fazi je itak nemogoča, ker se mi vlači pod nogami, da moram pazit, kako hodim. Bog ne daj, da malo v računalnik pogledam, je že huda. Ali da knjigo v roke primem. Uh, takrat čisto popeni. Skratka, pozornost, pozornost, pozornost. Je pa tole izsiljevanje najbrž še vedno bolj odraz potreb, kot kakšne preračunljivosti. To nas vse skupaj šele čaka. Sploh, če se spomnim na zdaj dobri dve leti staro hčerko kolegice, s katero smo teden dni skupaj preživeli. Jao, če se ni 100X na dan na tla vrgla in vreščala. user posted image Me je že kar malo strah, kako bo z našo frajlico. Onadva sta sicer rekla, da sta jo razvadila, sta ji vse pustila in da je najbrž zato takšna. Kaj pa vem...

še eno vpr. Tiste, ki ste že bile na pregledu pri 9 mesecih. Kaj vse gledajo v krvi in urinu? In kaj še naredijo na tem pregledu? Mi se kmalu za kratek čas vračamo v Slo, pa jo bom morda naročila.

Tako, zdaj pa kuharija. Bodite fajn. Lp

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.2.2014 16:40:08   
emajulija
Hejla!

Pri nas končno sonček, tako da sva hitro švignili na dolgi sprehod :-) vse se topi, povsod je plundra, če greš blizu gozda, se sliši kot da dežuje .... pri nas so stranske ceste kjer vozičkam katastrofa, polno peska, ker so mogli ful posipavat zaradi poledice, kot da se po makedamu vozim .... mah, samo da sva šli malo ven, pa da mi je ni bilo treba nosit po rokah :-))

kalisi, žal ti ne vem povedati kaj pogledajo pri krvi in urinu, mi smo samo dali, potem pa pokličeš in povejo ali je vse ok ali ni ... če jo naročiš za standardni pregled krvi in urina pri 9 mesecih, bojo vedli zakaj se gre .... a v Nemčiji imajo to pri enem letu??

Še eno vprašanje... ste malčkom že ponudile beljak? naj bi se ga dalo po enem letu, ampak nekje berem, da je cepivo pri enem letu na osnovi beljaka in je boljše, da ga otrok že prej poskusi ... razmišljam, da ji ji kmalu naredila kakšno omleto z zelenjavo (npr. bučkami) ....

spanje na trebuščku ... moja user posted image vedno raje spi na boku ali hrbtu, ampak jo včasih zalotim tudi na trebuščku :-) mislim, da ni panike, da bi se zadušila, nevem no, mislim da so že dovolj močni, da obračajo glavico na stran ...

Že razmišljate kaj o morju??? :-))) js te dni malo čekiram ... mi bi šli okoli 15. avgusta enkrat, mala bo takrat stara skoraj leto in 5 mesecev ... bolj gledam za lokacije z mivko na plaži, čeprav je sama ne maram preveč, mislim, da bo za malo najboljše ... kaj pa vem, še nisem bila s tako majhnim otrokom na morju user posted image izkušnje? mogoče kakšen predlog za lokacijo? aja, gledam pa kar hrvaško ....

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.2.2014 17:27:49   
kalisi
Ja, v Nemčiji je pregled pri enem letu. Jap, beljak sem ji že dala. Pravzaprav celo jajčko mehko kuhano in nato zmešano s kruhom. Ampak ni marala jest. Drugače pa cela jajca je v palačinkah itd. Jaz sem ji bolj ali manj dala že vse, kar jeva midva. Ful rada je azijsko hrano, sladoled, lešnike itd. Morje, hehe, mi še gledamo, kako bomo šli na sneg s frajlico. Na morju smo pa že lani bili. Ker je bila še zelo majhna, ne morem rečt, kakšna plaža bi ji najbolj odgovarjala. Smo bili pa na kamniti. Nama je boljša, ker nimaš mivke povsod. Za letos poleti pa načrtov še ne delamo.

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.2.2014 19:14:04   
zelena medvedka
ooooooooooo, sonček ste meli?! Fouš, mi smo v megli...
Beljak... men je sestra (je patronažna) najprej rekla, da do enega leta nč...poj me pa zadnjič vpraša, če sem ga že dala. Ja ne, a ne, sej še ni en let user posted image . no in sm mu poj dala špinačo z jajčkom not pa je blo vse ok. je rekla, da mora bit pečen, kuhan... ja halo, itak mu ne bom dala surovega user posted image

slinimo se na veliko, zobkov ni.... ne vem, evo, sm mislila da, da že bojo, ker so kake noči kr hude, pa nič...

morje....uf, ja, mi gremo standard plac, mivke ni, so kamenčki, poj bomo pa vidl. pa bovc bo padu, to pa bo najbrz kr to... razn, če mi dragega uspe prepričat še za kak vikendek....

nč, mulo je neki tečko.... bodite fajn in mirno nočko!

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.2.2014 20:28:06   
anchi13
Kalisi: ne,nič me ni bolelo vbistvu me je parkrat špikalo,samo občutek sem mela da me nekaj moti ko sem ležala na boku vendar nisem obračala pozornosti na to. Zdaj me pa tudi boli in še bolj me moti,ne vem ali je zaradi tega,ker zdaj vem da nekaj mam ali kaj.
Tamalega zdaj skoz dajam na tla in mu že gre veliko boljše. Leze pod mizo in je prav hecen :) Prijema se za stole in se dviguje, zdaj se že drži z eno roko in potem proba še to spustiti pa ga vrže na rit user posted image
Čeblja že na veliko,tata,baba,dada,mama po samo ko se mu da :p in seveda neke svoje besede. :)
Danes sem mu dala košček palačinke z domačo marmelado za probat in mu je blo ful vščeč. Jajc mu še nisem dajala, razen rumenjaka prvič ta teden.
Aja pa hvala vsem :)
Fajn bodite

(odgovor članu zelena medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.2.2014 11:04:33   
kalisi
Dobro jutro,

naši frajlici se res sto na uro dogaja. Včeraj je šla spat ob 12.30!!! user posted image Pa še sem jo komaj pripravila do spanja. Na koncu sem bila že res čisto huda, tako da je še mala opazila, da nekaj ne štima. Sem jo posedla v stolček, če bi bila slučajno lačna. No ja, nekaj žličk je pojedla, kaj dosti interesa pa ni bilo. Me je čisto prestrašeno gledala, kaj se zaj mamica tako mrgodi. In dokler se ji nisem začela smejati, ni odnehala z nepremičnim, vprašljivim pogledom, "hej, mami, kaj si huda?". No, potem se je začela na glas smejati, ko je ugotovila, da je vse ok in da mamica ni več huda. In je bila končno pripravljena za spanje. Uh...

V glavnem, od srede sva na odvajanju on nočnega dojenja. Mi je dokončno prekipelo. Prvo noč sva se borili kakšno uro, da je po tem, ko sem jo že mislim da sedmič dala spat in ji naštimala muziko, končno nehala stokati in zaspala. Jokala se ni, samo vstajala se je na nogice in javkala. Potem je spala vse do jutra, nekje do 8 ure!!!user posted image user posted image user posted image Naslednjo noč se je prvič zbudila ob 5h in je kar hitro zaspala nazaj, vendar se je potem zbudila že nekaj čez 6h. Potem pa ni šlo več brez dojenja. Itak pa je bilo že zjutraj, tako da je niti nisem poskušala nazaj uspavati brez joške. Danes se je tudi enkrat ponoči zbudila, ampak je takoj nazaj zaspala. Samo dudo in muziko sem ji naštimala, pa je bil mir do 9h zjutraj. Super! Upam, da se bo zdaj počasi sploh nehala prebujati in da bomo mirno user posted image celo noč.

anchi13 - najbrž res nekaj čutiš, ker veš, da je tam. No, samo da se bo rešilo na brzino. Super za malega, da se je spoprijateljil s tlemi. Ja, miza in stoli so tudi pri naši frajlici super zanimivi. Najbrž zato, ker pač veliko sedimo za mizo in ji je kul, če je lahko del omizja, čeprav pod mizo ali stolom user posted image . Mhm, palačinke brez jajc, ali kako? Ker praviš, da mu jajc še nisi dajala. Jaz sem zdaj že kar nekako odmislila prehranske nasvete za dojenčke. Kaj pa vem, itak ni videti, da bi imela kakšne težava s čimerkoli. Od začetka sem se kar držala pravila, počasi in po pameti, zdaj pa se mi zdi, da je že dovolj razvila prebavo, da lahko vse poskusi. Itak pa je čisto razočarana, če ji ne dajem hrane iz svojega krožnika. Takoj opazi, da je nekaj drugega. Zdaj ji moram dajati cele rezance in špagete, če jih slučajno midva jeva. Ne velja več zmiksano. Sem ji pokazala, kako mora posrebati špaget in je ful hecna ko poskuša.

zelena medvedka - hehe, saj ni bilo tako napačno, da je patronažna rekla, da mora biti jajce kuhano ali pa pečeno. Včasih so svetovali surova jajca za dojenčke. Meni je moja tašča skušala podturiti surova, stepena jajca s kakavom kot pijačo za frajlico. Da je to svojim na veliko dajala, ko so bili majhni in da so imeli to super radi. Moj je to pil še, ko je bil že malo večji. Se še sam spomni, da je imel to res rad. Res je, da so stepena surova jajca s kakavom in sladkorjem super dobra, konec koncev so v tiramisuju, ki ga imamo pri nas vsi radi. Ampak, sem si rekla, ne bom tvegala kakšne salmonele pri mali. Res je malo možnosti za kaj takega, pa vseeno. Ja, tudi pri nas še nič zobkov, čeprav se tako slini, da je v pol ure cela mokra, bogica.

Nič, zdaj pa uživanje za vikend, ko smo končno vsi skupaj več časa. Ju bom pa danes najbrž malo sama pustila in pobegnila v fitnes za nekaj časa. Imajo tudi savno, bazen in masaže, tako da bom danes najbrž malo wellnesa izkoristila. Bodite fajn!

(odgovor članu anchi13)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.2.2014 8:55:14   
lemon
jutro.

Kako ste preživele vikend? Mi malo doma, malo v Ljubljani. Smo šli gledat za pusta kostume - so lepi pa fletni pa bi takoj imela kakšno kravico, opico itd AMPAK ne pod tako ceno. Žal ne dam dobrih 30 eur ali več za enega pajaca, ki ji bo prav samo letos. No pa sem potem pri najboljšem sosedu dobila za dobrih 10 eur smrketo. Naslednje leto se malo prej spomnim, poiščem blago in dam zašiti.

Zelena medvedka midve sva pa prav iz Kranja.

Spanje - naša ko se obrne na trebuh ne da glave desno ali levo ampak direkt v povšer. Pa sploh ne vem yakaj, ker se ymeraj zbudi v roku 10-15 min. No upam da jo mine

Hrana - ja je že dobila beljak. Ga je jedla zmešanega v kaj (npr. vlivanci, palačinke, makarončki). Dobi pa že skoraj vse za jest - od torte, čokolade (to je jedla na enem praznovanju par dni nazaj), jajca, začimbe, sladoled (metin ji je bil najbolj všeč), jagodni jogurt (sicer bolj po pomoti, ampak ja). Nisem ji še dala medu, gob, svinjine pa oreščkov celih.

Jo pa navajamo na čevlje in copate (te trše copatke za noter pa okoli hiše) pa ji ni prav nič ušeč. Se je že naučila kako jih lahko odpne in da iz noge dol. Pa če se postavi na nogice ko ima copate ali čevlje obute postavi nogico postrani. No upam da se bo navadila da lepo postavi nogico naravnost na tla.

Aja BRAVO Peter user posted image Navijamo še naprej za vse ostale in držimo pesti za še kakšno medaljo user posted image Pa za lepše vreme tudi user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.2.2014 14:24:35   
zelena medvedka
Lemon, bravo za tvojo navihanko, da zna takole odpet copatke user posted image . Hmmm, če sta iz kranja, pa smo se mogoče ze kje srečal user posted image
se strinjam, kostumi so čiiiiiist predragi, jz grem še v kik pogledat, in ja, hvala za nasvet- v merkator. Ceprav ne vem, a mu sploh bi dala kaj al ne...

Vikend...mnja, z mojim mava krizo, tko da ne vem, kuko bo vse skup šlo naprej user posted image ... hvalabogu zauser posted image , da se vsaj mal zamotim user posted image ... sicer pa smo bli okol babic/dedijev pa gledal, kaj vse mormo zaščititi, da ne bo vseh robov pobral in vseh omar pa vtičnic probal.

svinjino je že jedel moj, ne pogosto, ampak je. Včer mi jo je kr iz krožnika pobiral in v usta tlačil... ni pa fen purana user posted image .

nič, grem kosilo naštimat pa na kufe v taspodenj štuk...mejte se super lepo!

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.2.2014 15:34:03   
anchi13
Kalisi: ne,navadne palačinke so ble z jajci :) sem napisala,da ji do zdaj nisem dala cela jajca samo rumenjak.

Kravje mleko-ker mi je včeraj zmanjkalo sadja sem mu prvič naredila puding z kravjim mlekom, sem pa zmesala pol z vodom. Počasi mu bom začela dajati v pire ali pa čokolino,gres. Za piti mu bom pa dala šele po 1.letu. Kako ste pa ve to uvedle in kdaj? Moj je star 8.mesecev. In me ja malo strah tega mleka,ker sem brala da ni treba, da se zdaj pokaze alergija ampak šele kasneje ko je starejši se to kao pozna pri organih? ne vem,res.
Zobki- prihaja nam drugi zobek spodaj, ponoči se je zbujal skoraj vsako uro,danes se pa bogi že cel dan joče in mu ni za jesti. Upam,da ga kmalu mine.
šibam..sineku se neda več gledati KAKO MAMI PIŠE :)
fajn bodite

(odgovor članu zelena medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 10:10:17   
Neli81
Ojla,

Na hitro se malo oglašam.

V soboto bili v LJ pri tašči in smo sedaj bolni (jaz in tamali), ker nam seveda ni povedala, da je celo noč bolehala in se filala s tabletami. Samo zato, da vidi otroke, ker jih že dolgo ni. Mislim halo......user posted image user posted image user posted image

Spanje na trebuhu - kot je Kalisi napisala, otrok mora znat obračat glavico. Pa resnično mislim, da ni treba komplicirat preveč. Naš resnično spi na trebuhu že praktično od rojstva, pa hvala bogu ni prišlo do smrti v zibki. Sej pa opazuješ otroka in vidiš kako se obnaša. Itak je pa bil pri nama v sobi do 7. meseca. Pa če se prav spomnim, ko so naši starši imeli nas, je pa bilo ravno spanje na trebuhu "pravilno". Pri nas npr. bi lahko bilo usodno spanje na hrbtu, saj je na začetku fullll bruhal. No pustmo to, kako otroku/mami paše, naj dela.

Hrana - js že dajem tamalemu vse, kar mi jemo. Torej kosilo sedaj je z nami (seveda, če so kakšne hude začimbe notri ne). Jajčko je jedel že kar nekaj časa nazaj z mano, pa je bilo vse ok. Kravje mleko pije odkar se je nehal dojiti (itak ni nek pristaš, tud tamala ni hotla mleka še lep čas po prenehanju dojenja). Med mu sicer še nisem dala, dobi pa Apisirup, pa mlečno kašico z medom (milupa), no pa svinjine tud še nisem dala, ampak je tudi mi ne jemo preveč, tako da ....

Zelena medvedka - kakšno krizo imata (ignoriraj vprašanje, če je preveč osebno in nočeš govoriti o tem)? Upam, da poštimata stvari.

Aja še to - tamala me je pri psihologu tako pozitivno presenetila, da kr vrjeti nisem mogla. Vse je povedala, naredila in tudi pospravila za seboj in to brez pregovarjanja.user posted image

No to je to. Šibam še malo knjige prebrat, dokler se sine ne zbudi.

Lep dan.

Pa pa

(odgovor članu anchi13)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 10:22:14   
kalisi
Dobro jutro,

kolikor je dobro. Tole odvajanje od joške ponoči bolj slabo kaže... Danes se je frajlica celo noč zbujala na pol ure, tako da sem čisto gotova user posted image . Upam, da jo matrajo dlesni in zobje in da tole zbujanje ne prerase v stalnico. Če ne user posted image . Posledično sva zdaj obedve sitni za znoret... To bo še pestro danes.

lemon - vikend je bil prav super. V soboto je pri nas sicer deževalo in pihalo, da me je skoraj z mostu odneslo. Sem pa preživela slabe tri ure v fitnesu in wellnesu (savna, bazen) in to brez frajlice pod nogami. Je bila doma z atijem. Oh, kakšno relaksiranje je bilo to. user posted image Pa še oči sem si malo spočila na mišicah user posted image V nedeljo smo pa obiskali živalski vrt. Frajlica je na žalost večino časa spala. Edino opice si je uspela pogledati. So toliko vreščale, da se je morala zbuditi. To je bil tudi nekako cilj, ker doma od živali za zdaj zna pokazati samo opico. Ji je zgleda najbolj k srcu prirasla. Je bilo lušno. Imajo ogromno naraščaja, tako da smo videli mladičke opic in tigrov, pred dnevi pa je ravno žirafa skotila. Mlade žirafe sicer nismo videli, ker hiške zaprejo za nekaj časa, ko se mladiči skotijo.

zelena medvedka - oh, nič fino slišati, da imata krizo. A to je zdaj prišlo z dojenčkom ali sta imela že prej? En velik objem user posted image . Upam, da rešita.

Lep dan vsem!

(odgovor članu anchi13)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 11:13:48   
Inigo
Nagradna igra na www.facebook.com/kvacka! Lajkaj stran in si prisluzi kapo po tvoji izbiri :)

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?