|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 11:14:55   
emajulija
Helja!

kalisi, uff, imate pa kr pestre noči ... hmmm, mogoče pa so zobki krivi user posted image kaj pa narediš potem, ko se zbudi?jo nosiš, dokler ne zaspi nazaj? no, upam da se bo tole čim prej poštimalo, ti prav nič ne zavidam ... drugače pa super za fitnes, se lahko malo zrelaksiraš, brez tamale user posted image iiii, živalski vrt!! midva bova tudi tamalo enkrat peljala, da vidi vse živalce, ki jih ima v knjigici, tudi v živo .... je čisto nora na živali, tako da komaj čakam :-)

zelena medvedka, napiši, kaj več o "krizi", če ni preveč osebno, mogoče ti bomo znale kaj svetovati ...

neli81, mislim tole s taščo je pa res kr neki, kako ti ni mogla povedati, da je bolana?jaz mojmu vedno naročim, da se pred obiskom pozanima ali je kdo bolan...sej vem, da lahko vseeno zboli, ampak če je še kdo bolan je verjetnost večja ... me je kr groza zabasanega nosa pri tamali, ker ji je nemogoče nosek sčistiti, se upira, dere, brca z nogami, umika glavouser posted image če ji hočem dobro nos spucati, sva potrebna dva, da jo eden drži....

hrana...zadnjič sem ji potem le naredila jajčno omleto z bučkami (sem precej kolebala zaradi beljaka) in je vse zmazala user posted image sicer sem se potem spomnala, da je itak ža jedla palačinke v juhi....no, vse je bilo ok, tako da smo zdej pa res že skoraj vse poskusili ... kravje mleko-jaz ji vse kašice delam s kravjim mlekom, pa pire, gres... po flaški ga pa še ne pije, to ji bom dala po enem letu ( kar bo kmalu, saj bo jutri stara že 10Muser posted image ) aja, tudi svinjino je že poskusila.... drugače pa ji sedaj ne kuham več kosila posebej, ampak je isto kot midva....se mi zdi, da tako bolj z veseljem poje :-)

lepo bodite, pa pa

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 12:13:24   
kalisi
emajulija - ne, nosim je zaenkrat še ne. Ko se zbudi, ji dam dudo. Običajno se zbudi tako, da gre na kravice in pol se usede in nazadnje še vstane. Vse to v 5 sekundah user posted image . Tako jo moram nazaj položit spat, pokrit, malo jo po glavi božam, da se umiri. Potem zdrži pol ure, uro, pa jovo na novo. Ko se ne zmore umiriti z dudo, ji naštimam muziko. Potem spet kakšno uro spi in se spet zbudi. In tako je bilo danes do 6h zjutraj, ko sem ji dala joško. Je bila pripopana ziher 15 minut. A je potem spala vsega eno uro in se spet zbudila. Pa spet duda, pa spet v luft itd. Ob 8h sva pa že tako morala oba vstati in sem še njo ruknila pokonci. Itak je bila sitna vse do 10h, ko je seveda zaspala nazaj, ker ponoči ni spala. In še kar spi... Jaz pa se spet nalivam s kavo...

Ah, upam, da se tole kmalu izboljša. Moj je že čisto živčen. Njemu je po svoje še težje, ker mora biti v službi priseben. Jaz se še nekako privlečem čez dan. Zdaj se "kregava", ali naj preneham z odvajanjem od joške ali nadaljujem. No, saj se ne kregava, ker se itak nikoli ne, ampak imava pa okoli tega nočnega dojenja vsak svoje razmišljanje. Sem mu omenila, da bi šel nabavit aptamil in ji on ponoči dajal flaško, če misli, da je lačna, pa je rekel, da morda ni lačna, ampak se samo hoče cartat pri meni.user posted image Ma saj itak da se hoče cartat (ker dojenček se pa ne bi???) in tudi jest, samo jaz nimam več energije in bi končno že rada prespala kakšno noč...

Neli81 - joj, ti nič ne zavidam. Takele finte ima tudi moja tašča, ker prehlad baje ni nalezljiv user posted image . Ampak, s tega vidika imamo srečo, ker smo daleč doma. Jaz sem že naredila načrt za prihodnjič, ko se bo mala kaj od nje nalezla - ji jo bom dala, naj ji čisti nos. user posted image Ko je bilo nazadnje tako, mi je rekla, če ji nič ne čistim noseka s fiziološko, pa sem ji dala pumpico in tekočino. Seveda je takoj dala rep med noge, da joj, to pa ona res ne bi delala, da pa že mamica in ati bolj znata. Ne vem zakaj se moja mami zna mali izognit na sto km, če je prehlajena, tašča pa tega ne zmore...

Neli81 - kako pa je videti ta obisk psihologa? Sem te že zadnjič hotela vprašati... A to je po programu ali kaj?

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 13:32:03   
Neli81
Ja, obisk psihologa, je v sklopu pregledov pri 3. letih. Zgleda pa tako: najprej ti dajo cel kup vprašanj (na vprašalniku) za odgovorit in ko to končaš, greš z otrokom k psihologu. Ta se najprej pogovarja s starši, otrok se lahko igra (itak je psihologinja skoz opazovala kaj dela tamala) in pol se je pa še s tamalo pogovarjala. No mogla ji je povedat kakšne barve so ladjice, ki ji jih je dala (rdeča, rumena, modra, zelena), preštet jih je morala, nato je odgovarjala na vprašanja kot so: kdo mjavka, kdo laja.... (to je naša znala že pred enim letom), pa še pare poiskat. To je bolj ali manj vse. Aja pa morala je narisati krog. Pol je še rekla, da naj pospravi vse igrače tja, kjer jih je vzela. Pa smo končali. Malo še govor popazi, če je treba slučajno logopedu.

Mislim, da smo zdaj zaključili s pregledi pri 3. letih oz. samo sistematskega še menda mora imeti. Bomo videli.


(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 15:04:12   
emajulija
kalisi, ahaa, tako to zgleda user posted image verjamem, da sta oba čist fertik ... ena kolegica ima podobne probleme, mali se ji ponoči zbuja na eno uro in hoče zizo...ona ga še ne odvaja, ker je mali star pol leta, je pa tudi čist fertik ... kaj pa če ji probaš ponoči, ko se zbudi res ponuditi flaško AM? mogoče bi jo to bolj nasitilo in bi za dalj časa zaspala?če je sploh lačna seveda.... hmm, ne vem, nisem imela nikoli teh problemov (razen, ko sem še dojila, ampak takrat je bila še mala ) .... mogoče za foro res sprobaš to z AM, pri flaški se ne more cartat... se je pa Ema na isti način zbudila, najprej na kravice, potem se je vsedla, na koncu pa še vstala... najprej sem tudi jaz takoj šla v njeno sobico in jo polegla, dala dudo, da je zaspala nazaj....potem pa sem enkrat malo počakala, se je malo oglašala, je trajalo 5 min pa se je sama nazaj vlegla in zaspala, tako da sem jo šla le še pokrit....

neli81, zanimivo .... kaj pa če npr. otrok še ne zna tega kar se ga sprašuje? kar tako me zanima :-)

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: aprilčice + majčice 2013
11.2.2014 15:16:23   
Neli81
Ne vem kako je, če otrok ne sodeluje. Je pa tako, da pri 3. letih bi naj znal šteti do 4 in poznati te 4 osnovne barve (naša pozna že vse barve, pa šteje že tudi do 20). Je pa res, da mnogi otroci čisto zablokirajo. Konec koncev so psihologi le neznanci in mnogi niso sproščeni (naša ima včasih kake take fore in se noče z nikomer pogovarjat, bi najraje meni v rit zlezla).

Aja Kalisi, kar se nočnega zbujanja tiče, mislim da ni lačna, ampak bi prej rekla da so zobki. Naš se tudi zbuja občasno (zdaj zadnji dve noči že) in vsekakor ni lačen. Je pa res, da bo v petek tudi polna luna. No kakorkoli, js bi na tvojem mestu vztrajala do konca tedna, če ne bo bolje pa pol poskusi s hrano (čeprav dvomim, glede na to, da po joški ni spala nič dlje).

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: aprilčice + majčice 2013
12.2.2014 11:46:45   
lemon
Hojla

No pa smo spet tam user posted image SPET vročina, smrkanje, moker kašelj, solzne učke, očitno boleča glava ali ušesek (se skos nekaj praska/boža). No edino nevem komu se moram zahvaliti za tako nasmejanega otroka. Mi je že smotano klicati zdravnico spet. No malo še počakam da vidim kaj in kako.

Medvedka upam da se vse porihta. Preseneti ga in ga nekam odpelji konec tedna (valentinovo pa to user posted image ). Midva pomoje živiva v krizi že cel čas - pa nama kar odgovarja tako.

Oooo Neli to je pa res kriza ja, da so bolani. Pa če jih potem ne bi še tako šlatali pa lupčkali pa nevem kaj vse. Jaz sem prav jezna na nečakinjoj od mojega - cel čas samo lupčka, boža ni da ni. In jo skos kregam pa ji očitno nč ne zaleže. Bo treba en dan narediti red.

user posted image kalisi za urice v ftnesu in savnanje. Pozabljamo kako je pomemben čas samo za nas in za odklop.

Midva greva pa v soboto na valentinovo večerjo. Vem da je to moderen praznik in blablabla, ampak imam saj en izgovor da mojega spravim ven nekam, da greva sama. No saj na grobove ne gremo samo na dan mrtvih, ampak hodimo čez vse leto. Pa imajo (očitno, videno po TV) že cel cirkus iz tega (nevem kakšne sladkorne pene pa kokice pa nevem kaj vse).
Sem tudi za tamalo kupila eno mini darilce (ker je ona tudi moja valentina user posted image ) - pomanjšano verzijo moje blazine srčka user posted image

No čas za odhod - ena sirena se nekje za vrati oglaša user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: aprilčice + majčice 2013
12.2.2014 14:25:51   
emajulija
Sem ravno nameravala malo povprašati, če imate kaj planirano okoli valentinovega :-) midva sva nameravala v gledališče, pa tu v celju ni v petek nobene predstave ... mogoče pa se odločiva za večerjo, ali kino ( nisem bila v kinu že celo večnost) :-) planirava po 8. uri zvečer, takrat gre tamala spat, varuško neseva dol k moji mami, zdej imamo tako mir celo noč že nekaj časa, tako da ni panike :-)

lemon, joj tale vročina pri vas user posted image jaz bi mogoče res poskusila s kakšnim sirupom, vem da ene že dajejo tudi take, ki vsebujejo med, pa je vse ok.... kaj pa vem, mogoče tudi res probaš nečakinjo malo umiriti, ji na lep način npr. omejiš število lupčkov na dan, kot nekakšna igra ... vem kakšni znajo biti ti tamali sorodniki, ravno zadnjič smo imeli na obisku sestriča in njegovega 3 letnega fantka, se je skos okoli Eme sukal, jo božal, lupčkal, govoril da bi on tudi imel tako sestrico user posted image

kriza .... midva morem rečit, da nikoli nisva imela nekih hudih problemov in prepirov ( že trkam), mogoče je bilo malo bolj hudo, ko sva po letu zveze začela živeti skupaj (on je prišel k meni domov), ampak sva gregurala tudi to user posted image

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: aprilčice + majčice 2013
12.2.2014 14:28:48   
emajulija
ehhhh, sem prehitro kliknala :-) no, kakorkoli, upam, da bosta s tvojim to krizo uspešno prebrodila, zelena medvedka ... zdej imata tudi razlog vec :-)

zdej pa res šibam, pa pa

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: aprilčice + majčice 2013
12.2.2014 17:53:17   
kalisi
Valentinovo - eh, midva sva bolj smotana, kar se praznikov tiče. Na primer, sploh ne veva, kdaj sva začela hodit user posted image . Sicer sva si pol nek datum kao določila, ampak sva ga že oba pozabila, tako da sploh nimava obletnic. Če me zdaj vprašate, kako dolgo sva že skupaj, bi morala dobro preračunati, hehe. Tako da valentinovega ne praznujeva, niti si ne kupujeva daril. Kakšno leto se je verjetno že zgodilo, da sem dobila kaj ali pa sem mu kaj kupila, ampak bolj ali manj ne. Danes sem sicer videla nekaj lušnega v eni izložbi za sebe zapakirat user posted image . Morda bo to darilo za valentinovo.

Huh, ja, krize. Midva sva jo imela. No, bolj sem jo jaz imela, posledično pa še on. Ampak že pred leti. Malo služba, malo pomembne življenjske odločitve, malo ločeno življenje, ker je šel študirat v tujino, pa se je nabralo vprašanj. Ampak sva rešila. Najbrž sta veliko pomagali njegova potrpežljivost in prizemljenost. Jaz sem tista, ki bolj "po luftu leta", on je pa bolj racionalen. Poleg tega se z njim sploh ne da skregat. Jaz bi se že stokrat, ker ko si nekaj v glavo vbijem, je cela bajta v luftu. On pa hladen ko špricer počaka, da se mi neha para iz glave kadit, hehe. Ne vem če je vsega skup trikrat popizdil.

Kaj čemo, takšno je življenje. Krize pridejo. Smo vsi krvavi pod kožo. Tak da nič se predat!

Ja, nič, uživajte na večerjah, v kinu, ali kjerkoli že boste preživeli valentinovo. Midva bova najbrž doma. Lp

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: aprilčice + majčice 2013
16.2.2014 20:11:09   
zelena medvedka
ojla punce, hvala za vzpodbudne besede. Recimo, da sva se pogovorila, ampak jz še zmer čutim, da to ni to in da se sili... sicer pravi, da nimam kj tko čutit, ampak...mam slabe izkušnje iz prejšnje veze in mogoče zato mal preveč potenciram vse skup. Bomo vidl. Al pa mam jz sama zdele en tak čudn obdobje, ne vem...tkole ko razmišljam, da sem zarad sekiranja, da sem prestara za tamalga in enega komentarja moje sorodnice nehala hodit v družbo. Ok, sej tamal ma aktivnosti, ampak nima pa nobene take družbice, čeprav je tle kup mamic, ampak so vse fuuuuul mlade, jz se pa ko stara koreta poj počutim. In zdj se itak sekiram na veliko in ja... bom nehala jamrat... user posted image

Valentina midva nisva nikol praznovala, smo pa šli ta vikend mal na dopustek v Fieso, luštno, user posted image je tkoooo plaval... pa priden je bil, ful, skratka, superca user posted image . In je danes omagal že pred sedmo uro, bog ve, kdaj me bo zjutraj razveselil user posted image ...pa žal sem se navadla, da spi pri nama, ker mi je lažje... in zdj noče bit v svoji posteljici, sploh, odkar sva mu dvignila ograjico (itak je kot bi bil v alkatrazu) user posted image .

Upam, upam, da ste vse zdrave in vaši user posted image tud, mene je prav presenetlo, da je tašča priznala, da je prehlajena in naj raj ne hodimo. Tako da so si očitno vse dokaj podobne. Ne vem, kaj majo od tega user posted image , razen, da vidijo mulčke, ampak tisto mučenje s sesalcem in raznoraznimi smrkeljvenvlačilci tako pristane na nas...

nič, grem kavč peglat, lepo bodite in mirno noč pa čim več spanca :)

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: aprilčice + majčice 2013
17.2.2014 14:27:22   
Neli81
Ojla,

Medvedka koliko pa si stara, če ni skrivnost? Tud js nisem ravno med najmlajšimi, pa tudi za staro se nimam (aprila bom 33). Upam, da bota s tvojim res zgladila stvari. Sicer je težko reči karkoli, če ne veš kakšno je ozadje. Lahko ti samo rečem, da pusti preteklost za sabo. Kar je bilo v prejšnji vezi, ne primerjaj z zdajšnjo.
Midva živiva skupaj praktično od prvega dne, ko sva začela. Je pa res, da sva bila oba že dosti stara (na neka mladiča pri 20 letih) in sva najino razmerje takoj začela gledati z neke druge plati. Sva najboljša prijatelja in to mi ful pomeni. V glavnem, štekava se in ogromno pogovarjava (o otrocih, službi, življenju na splošno...). Sva pa oba mnenja, da bolje da gre par narazen, če ni za skupaj, kot pa da vztraja samo zaradi otroka. Je res treba razmisliti o vezi in se pošteno pogovoriti.

Valentinovo ne praznujeva, mi je čisto mim "praznik", čisto skomercializiran. Sej se imava rada lahko tudi na druge dneve.

Jaz sem bila danes po dobrem tednu spet v fitnesu. user posted image Je pasalo, da sploh ne znam povedat. Sem še vedno jezna na taščo, ker nas je okužila in sem morala biti doma, sploh pa zaradi tamalga, ki mu moram še vedno nosek čistit, ker ima polnega. user posted image Mah bo že

Drugače smo pa danes imeli katastrofalno noč. Ne vem kaj je bilo s tamalim spet, skoz je jokcal, sem bla že čisto hin. Upam, da bo danes bolje, ker drugače ne vem kaj bom. Še sama se z obema popoldan ta teden, ker mož dela. Upajmo na najboljše.

Lemon upam, da ste bolje.

Mah moram zdaj šibat, ker se mali že oglaša. user posted image To njegovo spanje je postalo katastrofa (dnevno mislim).

Lepo bodite.

Čaw


(odgovor članu zelena medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: aprilčice + majčice 2013
19.2.2014 17:41:05   
emajulija
Hej!

Pri nas smo pa bolani :-( mož je že v četrtek zbolel, tako da je šlo kino za valentinovo po gobe, potem sem v nedeljo zbolela še jaz in sem bila dva dni čist fertik ... dopoldne je imel moj tamalo čez, popoldne pa moja mami, ker jaz nisem mogla nič, pa še strah me je blo, da bi se kaj nalezla .... no, za to še ni prepozno, čeprav sem danes že veliko boljše :-)

Upam, da pri vas ni kakšnih prehladov in podobnega, za tebe zelena medvedka pa držim pesti, da bosta z možem uredila, če se le da....sem pa tudi jaz mnenja, da ni dobro, če dva vztrajata samo in zgolj zaradi otrok...če starši niso srečni drug z drugim, tudi otroci ne bodo ....

Aja, neli, kakšna je pa kaj situacija z moževo službo?

Kaj je novega pri nas? tamala že zelo lepo hodi ob opori, hodi od sedežni, klubski mizici, včasih tudi ob steni.... sama stoji za kakšne 3 sekunde, potem pa čof na rito :-) ne vem, če sem že omenila, da imamo tudi spodnja dva zobka zunaj :-)

To je to, na hitro, drugič kaj več, šibam, pa pa

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.2.2014 10:44:43   
kalisi
Dobro jutro,

evo nas, nazaj iz Berlina. Je bilo res super. Hotel odličen. Tudi za frajlico so lepo poskrbeli - posteljica, banja, brisače. Ni da ni. Še v hotelski bazen je lahko šla, za zajtrk pa je tudi dobila svoj otroški pogrinjek user posted image . Mesto itak super. Se je pa, odkar sem bila nazadnje, kar spremenilo. Vse v gradnji. Delajo kot nori, tako da v nekaterih predelih mesta ne moreš prav uživati v pogledu, ker je vse v gradbenih odrih. Mala je bila super pridna tako na poti kot potem, ko sva jo vlačila po muzejih. Najbolj navdušena je bila na akvarijem. Je vsa stekla popacala user posted image .

Smo pa pridelali spodnjo enkico user posted image . Sicer tudi pri nas prehlad na pohodu. Mala je danes ponoči začela smrkati.
Midva sva oba zdrava, tako da možno, da je kaj od zobkov ali pa je staknila zdaj na izletu. Kakorkoli, ni neke sile, ji teče čisto redka sluz iz nosa. Zato je niti ne sekiram s čiščenjem in kapljicami. Samo pobrišem, ko ven priteče.

Razen zobkov - na pohodu je še druga spodnja enka, če kaj prav vidim, zgornji dve pa tudi najbrž ne bosta dolgo rabili, ker je že lepo videti obrise obeh zob v dlesni - nič kaj novega. Spanje ponoči še vedno tako tako. Ampak, zdaj vsaj vem, da so za zbujanje krivi zobki. Danes pa najbrž tudi smrkanje. Upam, da se hitro pozdravi.

Joj, ja, zdaj je mala uš postala prav prebrisana. Včeraj je očitno opazila, da mami in ati pa ne jesta samo kruha, ampak, da je še nekaj na tem kruhu. In potem je kruh metala vstran in hotela moj sendvič user posted image . Potem je pobasala dve rezini salame in konec pršuta. Zdajle pa tudi. Ni šanse, da bi jedla jogurt ali jabolčni pire. Ne, ne, mami je kruh s sirom. In zdaj je tako naredila, da ne vem, če je ne bom kar v banjico dala. Lumpa mala.

Sicer pa se hitro bliža nova selitev. V začetku marca že zapuščamo Frankfurt in se vračamo v Italijo. Kako hitro čas teče! Huh, se nič kaj ne veselim pakiranja, čeprav, bo pa lušno biti spet nekaj časa doma, kjer bosta babi in dedi servis na razpolago. user posted image To bo tudi idealna priložnost, da poskusim malo dat spat k moji mami, da vidim, če bo preživela brez joške, hehe.

Tako, mala ima dovolj kruha. Jo grem rešit packarije. Bodite fajn!

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.2.2014 14:39:19   
Neli81
Ojla,

No pa ste se le malo oglasile spet. Je bilo kr zatišje zdele tu.

Kalisi vsaka čast za te selitve. Men se še za pot ne da spakirat, kaj šele da bi se morala toliko seliti. Dobri ste res.

Emajulija jah pri možu je vse po starem. Dela še vedno, vsake toliko se spomnijo prinesti kakšno butasto opozorilo in to je to. Zdej je na vezi z odvetnico in se bo verjetno spustil v tožbo, ker tole ni za nikamor. Prav ne vejo kako se ga losati. V bistvu sami povedo, da ne vedo kako ravnati in kaj narediti. Groza. Sem pa slišala novo govorico, in sicer da naj bi mene prestavili v MB poslovalnico. Seveda so to samo govorice in ne vem če je res, ampak dejstvo je, da ne bom šla nikamor. Nič ne bom podpisala, pa še dost zakonov je, ki so "na moji strani".

Gibanje - naš je itak skoz na nogah. Čist divji, skoz hodi ob opori, občasno se spusti za par sekund.

Zobje - na vidiku sta že spodnji dvojki in pol bomo imeli že kar 8 zobkov. Vedno prihajajo v duetu ti njegovi zobki. user posted image

Hrana - je že isto kar mi jemo, se mi ne da več kuhat ločeno zanj. Ne uporabljam pikantnih zadev, pri soljenju pa itak ne pretiravam. Dejansko ni jedel samo še svinjskega, ampak tega tudi mi tako redko jemo, tako da...

To bi bilo na hitro od mene. Grem se zrihtat, ker bo treba počasi po tamalo.

Lep dan.

Pa pa

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: aprilčice + majčice 2013
22.2.2014 10:43:43   
zelena medvedka
ojla, ojla

Res, Kalisi, vsa čast za selitve. Men je sicer luštno pakirat, ampak tko, ne ful pogosto. Si pa zagotovo že tolko naučena, da pomoje vse pobašeš v en kovček (baje se da enkak posebej zlagat hlače, srajce in to, da ni zmečkano). Uživajte torej v Italiji!

Emajulija, upam, da ste zdaj že ok, tud tukaj je neki na pohodu, tko da (začuda so javili tokrat, pomoje zato, ker sem nazadnje rekla, da pa babi le ni bla čist zdrava, če ji teče iz nosa in kašlja user posted image )ne gremo nič k tašči in tastu, ker majo v varstvu drugo vnukinjo, ker tam doma imajo očitno nek rotavirus.

Neli, 34 bom, pa sej nisem stara, sam tko se butast včasih počutim, ne znam opisat. Če me na začetku ni dajala depresija, me pa očitno zdj neki user posted image

pa tle pr meni nič novega. Guramo staro naprej, zobkov ni....

nič, mali se je zbudil, šibam
Lepo bodite!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.2.2014 14:59:58   
emajulija
Živjo!

zelena medvedka, sem pričakovala, da si precej starejša, ker si v prejšnjem postu tako napisala :-) mogoče imaš res samo takšno obdobje, ko se počutiš bolj slabo, upam da bo čimprej minilo....čim več pozitivnih misli, če se le da :-)

kalisi, user posted image za zobek! in spet selitev, res si dobra ... v kateri del Italije greste pa sedaj? drugače pa ja, so tile naši sončki že prav navihani, pa ogromno že razumejo...naši pupi samo kruh tudi ne zadostuje več, tako da ji večkrat gor kej namažem, npr. sir, smetanov namaz, marmelado ... kakšne salame ji še nisem dala, je paž že večkrat jedla telečjo hrenovko... in res super, da ste šli na izlet v Berlin :-) vajina tamala je že prava popotnica user posted image

gibanje...včeraj je Ema naredila 6 korakov sama user posted image sem bla čist šokirana, ker me je kr naenkrat presenetila s tem :-) največkrat ji uspe, da naredi 3 ali 4 ...

joj, se že prebuja, kasneje kej več napišem, pa pa

(odgovor članu zelena medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.2.2014 19:48:44   
lemon
čer

Mi smo zdej (zaenkrat) zdrav. Hvalabogu. Upam, da se bo vreme normaliziralo in s tem tudi vsi bacili in virusi, pa da s pomladjo v naše domove prispe tudi zdravje (no pa denar bi tudi lahko user posted image ).
Je pa začela hodit - ob podpori, sedela tako ne bi več. Sem šla v nabavo čeveljčkov in mam še rezervirane sandalčke za poleti. Pa ne vem ali naj vzamem 18 ali 19? Čevlje ima 18 pa spredaj pride za en palec prostora še. Isto pri sandalcih. So me pa cene na rit vrgle, ampak so imeli popuste, tako da sem za polovično ceno neznižanih dobila dvoje čeveljčke user posted image . No pa sama pri sebi sem rekla, da ji ne bom dajala second-hand čevljev. Se mi zdi to ena taka stvar pri kateri res ni za šparat.
Aja pa ven je pogledal osmi zobek, dlesni so pa na večih koncih otekle in pordele. Tako, da samo čakam kdaj bojo pokukali še preostali ven. Si pa zelo rada umiva zobe. Odpira usta samo da vidi krtačko, no potem ko jih jaz umijem se more ona še nujno saj eno uro igrati s krtačko (pa jo ima cel čas v ustih).
No da še na hitro pokomentiram praznike in obletnice in praznovanje okoli tega. Midva tudi ne veva kdaj sva začela enkrat jeseni 2,5 leti nazaj in tudi ne praznujeva obletnic. Za rojstne dneve bolj jaz njega obdarujem kot on mene. Valentinovo sva pa praznovala prvič pa še to je bil samo razlog, da sva šla lahko sama ven pa na večerjo (kar se v teh 2,5 letih zgodilo prvič, no pa enkrat sva šla na kosilo preden sem rodila). Paše jit tako ven pa čeprav je razlog valentinovo user posted image

Medvedka se mi zdi da je zdaj čas depresije pa prepirov. Tudi midva se prepirava pa jaz imam take čudne misli kdaj pa kdaj. Potem te pa še kakšna tašča razp** je pa sploh super. Če pa ne bo šlo se mi pa zdi brezveze vztrajat samo zaradi otroka. Ker boste potem vsi trpeli.
Aja pa starost nima veze pri vsem tem user posted image

Kalisi super za selitev. Ne vem kako vam ratuje se takole seliti iz enega konca Evrope v drugega (no ni neke velike razdalje, ampak vseeno). Želim vam čim mirnejšo pot in ustvarjanje novega domeka.

Se trudim, da ji ne kuham posebej vedno. Pa malo pogledam kaj imam v hladilniku in kaj si bom skuhala pa mal skombiniram s tem kaj bo ona jedla. Pa nimam več ideje kaj ji kuhat. En dan se bom spravila narediti golaž - upam da mi rata user posted image .

Koooooooooooooooomaj čakam pomlad pa potem poletje pa sonček pa kofetkanje zunaj pa sprehode pa morje pa sladoled user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.2.2014 17:40:04   
kalisi
Hejla,

hehe, zelena medvedka, jaz sem mislila, da jih imaš najmanj 45 user posted image . Ah, veš kako, tole materinstvo ti itak da misliti. Mene tudi vsake toliko pobašejo kakšne pesimistične misli. Sploh, ker je moja kariera zdaj na stranskem tiru in zaradi tega nisem najbolj srečna. Iz fuuul akcije na brisanje pokakane riti je kar preskok. Seveda mi ni žal, ampak, moram pač v zakup vzeti dejstvo, da bom precej zamudila. Sploh, če pomislim, da frajlica ne bo edini otrok. Torej še kakšno leto ali dve porodniške v naslednjih nekaj letih. Potem je tu še dejstvo, da se bomo selili za mojim, ker ima boljše zaposlitvene možnosti. Me je groza pomisliti, da bi se kar naenkrat znašla v funkciji gospodinje user posted image .

Tako kot praviš, lemon, starost sama po sebi nima nič s tem. Z otrokom se življenje močno spremeni in se je treba prilagoditi. Mene je sicer - ne bom rekla depresija, bolj togotnost -, dajala na začetku. Hehe, in ja, takrat mi je tudi tašča načenjala živce. Si sploh ne upam pomisliti, kako bi bilo, če bi živeli pri njih doma, kot je pri mnogih parih. Mislim, da bi šla z mojim narazen v 14 dneh. user posted image Jao, upam, da jaz ne bom sitna tašča, če in ko bom. Ko bi si le zapomnila, kako se zdaj počutim, da ne bom potem težila. Moja mami je s tega vidika res super. Vedno vse vpraša, kako in kaj naj in potem naredi tako, kot ji rečem. Tašča pa druga pesem, vse po svoje ali pa z veliko užaljenosti in nerganja tako, kot ji rečem. Obup...

Neli81 - nisem ravno sledila okoli vajinih služb... A ima tvoj mož kakšno možnost kje drugje službo dobiti? Ali pa ti? Ni ravno najboljši čas za iskanje nove službe, ampak mene bi taki odnosi pobrali... Iz ene take firme sem že spokala in se mi je ogromna skala odvalila s hrbta... V glavnem, upam, da se razmere umirijo in da nekako najdete neko rešitev. Pri nas je zdaj tudi kar pestro, kar se službe tiče. Moj je dobil nekaj zanimivih ponudb v Sloveniji, ampak nama zaenkrat še ne diši vračati se. Bomo videli.

emajulija - ja, frajlica bo videla pol sveta že kot dojenček, zgleda user posted image . Gremo pa v Firence. Upam, da najdemo kakšno lepo stanovanje in da pot ne bo preveč divja. Za zdaj moram kar potrkati; mala v avtu ne dela težav. Joj, pa user posted image za korake. Naša še ni tako daleč. Stoji že kar nekaj sekund in brzinsko ob kavču sem in tja šiba, hoditi brez opore pa še ni poskusila. Se pa skuša vstati na noge brez opore. Je prav hecna.

umivanje zob - Kako in kdaj ste se lotile? Jaz zdaj našo v kopalnico vlačim, da me gleda, kako si krtačim zobe. Upam, da jo bo dovolj intrigiralo in potem ne bo težav, ko ji bom začela krtačiti zobe. No, za zdaj ima tako samo enega, pa še ta se za zdaj vidi zgolj malo žagice. A uporabljate kar obično krtačko ali tisto za na prst nataknit? Jaz bom najbrž kar krtačko za dojenčke nabavila, da bo še sama glodala.

Nič, se vržem zdaj še malo v knjigo. Dokler se mala ne zbudi.


(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.2.2014 21:26:25   
grašek
Hoj, pozdravljene vse!

Se javljam po dolgem času. Prejšnji teden smo imeli kar hudo virozo, v torek je zakuhala, vse se je vleklo do petka, vročina tudi do 40,5, zraven pa še koprivnica, ne vem, kje se je še to pojavilo. Ena teorija je, da je morda alergična na paracetamol - dobila svečko. Potem ji seveda svečk nisem več dajala, ponoči sem jo kopala v banji, da smo malo zbili vročino. Dojila se je pa kot novorojenček, kakšnih 20 ur na dan. No, sedaj je mimo.

Gibanje
- je kazalo, da bo hitro shodila, je zelo spretna, po štirih skoraj noče več, poriva stol ali pa se preprijema, ali pa hodi samo po kolenih - se ji zdi bolj podobno hoji, tudi zelo lepo gre dol s postelje ali kavča, z nogami naprej.

Razumevanje govora
- tu je pa zelo napredovala, moja metoda očitno kar deluje, sem se sistematično lotila in lepo sprejema moje prijeme, upam, da bom kaj več nasvetov objavila tudi na svoji novi spletni stranihttp://www.modrapikica.si.

zelena medvedka
- tisto okoli visoke starosti - sem tudi jaz mislila, da jih imaš 45, jaz sem npr. stara 43, rodila pri 42, pa se ne počutim staro in se družim z mamami vseh starosti - imamo sedaj veliko skupnega - naše malčke! To te je res hotel nekdo zamorit s tako izjavo. Ko sem se jaz odločila še za enega otroka, sem tudi opravila s tem, sedaj pač ne moremo biti stari, otroci pa nas bodo in so nas že naredili še mlajše.(pa malo bolj utrujeneuser posted image

kalisi - dobri ste s selitvami, Firence, tam sem pretekla svoj najhitrejši maraton, če boš do novembra še tam, priporočam. No, naš je bil deževen, je pa lepa proga, tudi skozi mesto. Tudi Berlin sem videla, ko sem tam tekla maraton, pa tudi je deževalo, pa še na 30. km me je zeblo.

neli81
- ti vaši delodajalci so pa res krneki, bi bilo dobro, če se vama obema posreči kaj zamenjat. Je pa lahko govoriti, težje pa v današnjih časih izpeljati.

Želim vam veliko zdravja, k nam se počasi vrača.




(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.2.2014 10:11:26   
Neli81
Ojla,

Grašek sem že razmišljala zakaj te ni več tle na forumu nič. Upam, da vas bolezni res čim prej zapustijo in bo samo zdravje na pohodu.

Glede službe - mož se sicer nekaj dogovarja za službo, ampak nič še ni dorečeno. Je pa tudi tako, da kr šel od tu ne bo stran, ker s tem bi njim "priznal" njihov prav. Mah saj bo. No pri meni pa je bila šefica tu in sva šle na kavo. Me je ful podprla in tudi dala vedet, da me ne mislijo nič prestavljat in zafrkavat, ker itak js nimam nič s tem kar se je mojmu M zgodilo. On vodi svoj oddelek, jaz svojga. Je pa ta debil (ki se je spravil na M) bil pri mojmu direktorju in mu rekel, da jaz nimam več kaj iskati v tej firmi in da naj moja šefica to reši. Mislim haloooo.... Ta je res kreten in se svoj nos vtika povsod, kamor ni treba. Mah težko je tu sedaj celotno situacijo opisat. Upam, da vsaj malo razumete kaj pišem. user posted image

Gibanje - stalno na nogah in hodi ob opori. Smo si sposodili hoduljico in sedaj jo poriva po celem stanovanju, delava kilometre. user posted image

Hrana - je isto kot mi, ne kuham več ločeno.

Zelena medvedka - tale starost pa res ni visoka, si nas čisto zmedla s tem, da si stara. user posted image Tako kot je Grašek rekla, nekdo te je samo hotel zamoriti s to izjavo. In tudi glede druženja z mamicami ima Grašek prav, skupni so vam vaši user posted image .

Lemon - jaz sem šla v Ciciban in mi je ona trgovka tam svetovala katero številko vzeti. Ravno včeraj sem bila in mu kupila copatke, da dobi malo občutka za čevlje.

Emajulija user posted image za korake. Pri nas še nič ne kaže, da bo kmalu shodil. No pa se tudi ne mudi. Bo ko bo. Tud tamale nismo forsirali in je shodila pri 11 mesecih.

Aja Grašek hvala za link. Sem že malo pogledala, lajkala na FB in delila, da lahko še moje kolegice malo pregledajo. Si bom pa čas vzela in malo bolj pogledala vse skupaj. Zelo zanimivo. Škoda, da nisem v LJ, bi tudi jaz prišla na kak tečaj.

Nič šibam zdej se zrihtat. Sine se bo zbudil vsak čas in greva malo ven, čeprav sončka še ni na vidiku. user posted image

Lepo bodite.

Čaw

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.2.2014 17:49:36   
emajulija
Hejla!

Mmmmmm, kako paše tale sonček :-))) ravno z doooolgega sprehoda, zdej pa ajčka :-) je že prava pomlad, tu okoli trobentice, žafran, zjutraj so nas na balkonu obiskali dve sinički user posted image

Ja, naša mala je že toliko pogumna, da zdej, ko hodi ob opori, se kar naenkrat spusti in naredi par korakov, potem pa čof na rito user posted image čeveljčke sem ji kupila že pred časom, sem jo občasno obula, ko je bila v hojci ... ima pa Cicibanove, so sicer trdi z opetnikom, spredaj pri prstkih pa so bolj mehki .... me je pa tudi skoraj kap kakšne cene imajo, ampak kaj čem, nekaj ji morem kupiti :-) aja, številka 17, najmanjše kar imajo ...

zobki-krtačka ... mi imamo le spodnja dva zobka, sem ji pa včeraj vseeno kar kupila krtačko, tisto običajno in jo zelo rada po ustih vlači :-)) pred spanjem ji bom malo sktačila pa bo ....

kalisi, aaa Firence user posted image super!!! tri leta nazaj sva se z možem (takrat še fant) potepala po Toskani z motorjem in dva dni sva preživela tudi v Firencah ... čudovito mesto, polno zgodovine in kulture :-)) ogromno za videt ... ko sva bila tam je bila strašna gužva, polno turistov ... še zdej se v živo spomnim glavno cestno vpadnico v mesto, mislim da je bila 4 pasovnica v eno smer, ampak tam nihče ne upošteva črt, tako da je bilo kar 6 ali več kolon vozil!!! so pa zelo tolerantni do motoristov, so nas kr mimo spuščali (verjetno zaradi V. Rossija user posted image )

grašek, zelo lepa spletna stran, sem malo prečekirala, bravo user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: aprilčice + majčice 2013
26.2.2014 9:46:56   
kalisi
Jutro,

oh, danes pa kar šus v glavo. user posted image Najprej zvečer ni in ni hotela zaspati. Smo se mučili eno uro in pol, da se je menda že od same izmučenosti na koncu predala in zaspala. Potem se je seveda zbudila sredi noči v huronskem joku in nikakor nazaj zaspati. Ona bi se ujčkala. Kakor sem jo odložila iz rok, da sem se samo približala posteljici, takoj alarm. user posted image In tako naslednjo uro, dokler ni znova, najbrž od izčrpanosti vendarle zaspala. Potem še eno zbujanje za joško. In zjutraj se je zbudila že ob 8h. Spala je torej ravno 8 ur, če... Zdaj bo seveda že kmalu postala sitna, ker se ni naspala in bo hotela zaspati. Luda kuča. Tele naše nočne seanse in večerno uspavanje postajajo vse bolj katastrofalni. In potem še moj začne, pa kaj si sitna, najbrž jo zobki bolijo. user posted image Ja, no, potem jo pa ti uspavaj in se ti ponoči z njo ukvarjaj. In če bo lačna ali za previt, pripomni... Grrr, ja, ji boš pa za jest pripravil in jo previl. user posted image Pa saj ne da je kdaj ne uspava in se zbudi ponoči, ko meni dekl dol vrže, ampak to je ravno enkrat na mesec. Za previjanje je pa tako čisto levi. Včeraj sem čili rezala in je seveda nisem mogla previjati, ker bi se je lahko kje po sluznici po pomoto dotaknila in bi bilo joj. Jao, dve levi roki, pa nič poslušat.

Zdaj razmišljam, da bi ji morda skrajšala dnevni spanec. Zdaj spi dvakrat po skoraj dve uri čez dan. Vedno jo odložim v njeno posteljico in zaprem vrata, da je v tišini. Razmišljam, da bi jo pustila spati kar v dnevni in ob šundru. Bo tako morda manj spala čez dan in ponoči več. Ne vem... Nimam več idej... še malo in bo konec porodniške. Kako bo potem ob takem nespanju ponoči, tudi ne vem...

Da še malo pokomentiram in ne samo jamram user posted image .

grašek - maratonu se bom kar izognila. Sem sicer nekoč daleč nazaj trenirala za ljubljanskega, a mi je voljo pobralo, pa sem odtekla samo polmaraton. Zdaj pa imam čisto dovolj fitnes in kardio na biciklu. Pa tudi sicer precej raje kolesarim kot tečem. S kolesom sem naredila kar nekaj maratonov po Sloveniji (s kolesom okoli Mariborskega Pohorja) in vzponov (Vršič, Rogla). Tole s paracetamolom je pa kar kriza, če je res alergična. No, upajmo da ni in da je od česa drugega. V glavnem, porihtajte se.

emajulija - ja, Firence so super. Sploh hrana je odlična. O prometu pa sploh ne bi razpravljala, ker je kaos popoln. Običajno na 4-pasovnicah sploh ni pasov in gre prosto po Prešernu, kolikor avtov gre vštric, toliko je kolon, hehehe. Turistov milijone. Če hočeš kaj videti, je Firence najbolje obiskati v malo bolj mrtvih mesecij, se pravi, januarja, februarja, ali pa oktobra in novembra.

čevlji - jaz jih še ne kupujem. Čakam, da najprej shodi, potem bova šli v nakup. Zdaj jo puščam kar v nogavica, včasih v usnjenih copatih. Ima tako še največ občutka.

Nič, zdaj pa moram šibat, je mala ratala sitna. Kdo bi si mislil? user posted image


(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.2.2014 10:59:37   
emajulija
kalisi, uffff, spet nočne dogodivščine user posted image hmmm, da bi ji skrajšala dnevni spanec...ne vem, probaj, zgubiti nimaš nič .... Ema sedaj spi 2x na dan po dobro urco (od 10-11 in od 14-15) in 1x po pol urce do 45min (od 17-17:45) .... potem pa gre spat okoli pol 9 zvečer in spi brez prebujanja do 8h zjutraj user posted image ta zadnji spanec, ob 17h, je ne pustim da spi več kot 45 min, ker gre potem kasneje spat ... naredim pa tako, da ji odprem vrata sobice in ropotam, da se sama zbudi ... mogoče najprej probaš tako, razen, če ima tako trdni spanec, da bo kljub ropotanju spala naprej .... jaz bi ji najprej skrajšala spanje na urco in pol .... kdaj pa ti gre spat potem zvečer??

mi imamo pa spet probleme s hrano user posted image spet mi grozno malo poje ... 5 žličk in konec!!! potem pa špuka in pljuva .... pa ni važno kaj je, ali sadje, kosmiči, zelenjava .... še mleka noče piti!!! in potem jo dam zadnjič na to osebno tehnico, 7,2 kg!!! naredim paniko, kličem pediatra, tako da sva se šle včeraj pokazati .... in ja, v zadnjem mesecu in pol se je zredila borih 20g!!!! je rekla, da je res malo, čeprav ne zgleda podhranjena in da je lepo zalita na pravih mestih....nas je poslala na nadaljne preiskave, voda, blato, kri .... bomo videli, kako naprej!!! meni je sicer čisto logično, da ni nič kaj pridobila, ker odkar se mala plazi in kobaca, ni niti minute pri miru!!! še huje je odkar se postavlja na nogice ... ona sigurno pokuri toliko ali celo več energije, kot jo vnese v telo s hrano ..... sem jo probala tudi malo posiliti, da bi jedla, ampak ne gre, samo jok in dretje!!!user posted image sem pa kupila nek sirup, ki naj bi spodbujal tek pri dojenčkih in otrocih, pa bomo videli kako bo .... upam, da bo prijelo!!


(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.2.2014 11:48:38   
kalisi
Huh, ja, nočne prigode. Moram priznati, da sem čisto skurjena in mi gre že vse skupaj na živce. Se mi zdi, da mi vse iz rok polzi. Nobene kontrole več nad ničemer. Po mojem posledice deprivacije spanja. V desetih mesecih sem se po mojem samo ene 10X ponoči uspela naspati 5 ur skupaj. Kooooomaj čakam, da se mi konča porodniška (pol leta bi bilo čisto dovolj) in da začnem delati, malo pa spokam v vrtec. Uvedla bom tudi nočno izmeno pri mali. Enkrat jaz enkrat moj. Ni samo moj otrok. Njemu je itak lušno. Gre v službo in ga cel dan ni doma. Zvečer se kakšno uro igrata, potem sem spet jaz na vrsti in potem še ponoči. Za vikende je bolje, ker sta sama več skupaj ali pa kam gremo. Tako mi je zdaj nekajkrat uspelo celo priti do fitnesa brez male. Če gre zraven, sem še kar pod pritiskom, da ne bo zdržala v varstvu in potem se tako ne sprostim. Zdaj je pa začela še s tem ujčkanjem ponoči. Za znoret. In potem se cela ubita zbudim zjutraj in naj se ji naslednjih 12 ur posvečam z nasmeškom na obrazu? Včeraj se mi je prvič zgodilo, da se ji cel dan nisem uspela nasmejati. Potem si itak grem še bolj na živce in se krivim, da sem slaba mama. In je, jasno, vse samo še slabše. Potem mi še moj, nič kriv, gre na živce in je dan popoln. Prvič, odkar sva skupaj in to je zdaj že sedem let, sva šla spat ne da bi spregovorila besedo drug z drugim. Razlog? Kdo bi vedel... jaz imam enostavno vsega poln kufer. Potem je seveda že to dovolj, da mu moram spečt neko pecivo za v službo, ker se pač poslavlja. Pa kaj, a ne moreš enostavno kupit v pekarni? Ne. No, pa sam speči. No, pa bom. Super! Itak da ne bo. Včeraj je šel kupit vse, kar rabim in zdaj seveda pričakuje, da bom čez dan spekla. S tem da nimam niti mikserja niti valarja. In seveda bom, kaj pa mi drugega preostane. Če obstaja, kakšna "supermama", ji res zavidam. No, če nič drugega, sem zdaj dokončno sklenila, da odpadejo nova nosečnost in novi otroci. Okoli tega se bova zagotovo na mrtvo skregala, ampak jaz imam lahko še kakšnega otroka samo, če gre moj na porodniško. Se mi zdi, da sem se doslej čisto preveč podrejala njegovim željam. Najprej študijskim, zdaj kariernim. Jaz pa sem postala neko tretje kolo in se tolažim, da sem se prav odločila, ko sem pustila službo in šla na svoje. Zdaj se mi zdi, da sem sprejela en kup napačnih odločitev, pa čeprav se mi je še pred pol leta zdelo, da sem se v vsem prav odločila. Ne vem, trenutno se res grozno počutim... A se vam kdaj tako zdi? Skoraj ne verjamem, da se edina ubadam s takimi mislimi. Razmišljam, da sem najbrž tudi zaradi podzavestno že dolgo slabega počutja tako shujšala v zadnjih mesecih. Jao, nekaj moram spremeniti, ali pa se mi bo utrgalo.

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.2.2014 14:54:58   
Neli81
Joj Kalisi, tebe je pa res zdelalo tole vse skupaj. Sploh ne vem kaj naj ti rečem (napišem), razen tega da te razumem in vem kako je, ko se ti zdi vse narobe. Ne skrbi glede tega, da si slaba mama, ker itak NISI! Vse imamo svoje žute minute, pa naj tiste kvazi "super" mame trdijo nasprotno. Naj imaš otroka/otroke še tako rad, pride trenutek ko enostavno ne moreš več in rabiš malo odklopa. Tudi glede odločitve za drugega otroka se boš premislila oz. ublažila svojo odločitev. Mi imamo tudi sedaj že par dni neke probleme s spanjem. Tamal se itak zbudi nekje do 20.30 prvič in pol še vsaj ene 2x, pa že tako lepo je spal. No da pa je vse še bolje, je pa sedaj začela še tamala sračkat ponoči. Že dve noči zapored se zbuja in joka za brezveze, še sama ne ve zakaj. Groza. Včeraj sem jo hotla razbit, ker se glih lepo zaspala in evo ti nje. user posted image
Glede počutja/naveličanosti pa se mogoče probaj pogovoriti s svojim in mu povej kako čutiš. Konec koncev si se res ti čisto njemu prilagodila in te bo mogoče razumel, poskušal kej popraviti. Midva z M sva tudi samo enkrat šla spat brez besed, ampak sva se takoj naslednji dan pogovorila. Je pa pri večini nas žensk tako, da se kr namulamo in nič ne povemo, pol pa pričakujemo da bodo naši možje vedeli kaj nam je. Žal ne gre tako. Njim je treba že skoraj narisat zraven. user posted image

Upam, da se boš kmalu bolje počutila.

No pa tud tale forum je super za spuščat ventile občasno. user posted image

Lep dan vsem.

Pa pa

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?