|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
13.10.2013 15:12:59   
happy85
Neli81 in emajulija hvala za odgovor. No počasi je tudi naša začela malo odpirati usta. Je bil prvi otrok veliko bolj ješč in sem sedaj cela zmedena kaj delam narobe. Ampak očitno je problem, da pač še ni bila pripravljena za gosto hrano. Upam, da se bo z gosto hrano res umirilo to polivanje, ker me že prav pošteno moti. Njo očitno ne, ker se ves čas zraven smeji.
Se pa prav veselim, da bo malce več interesa za gosto hrano, da bom lahko pripravljala kakšne kombinacije, ki jih bom lahko uporabila še za starejšega.

Jaz nad razvojno nisem niti najmanj navdušena, ker pač nimam najboljših izkušenj. Sem tudi mnenja, da se zadnje čase čisto preveč pretirava s tem, da morajo biti otroci po enih normativih. Je vse narobe, če se otrok ne redi dovolj hitro, če se ne razvija dovolj hitro. In se potem mlade mamice sekirajo, ker jim tam solijo pamet kaj vse je narobe z njihovim otrokom. Pa v resnici sploh ni nič narobe, pač ima otrok samo malce počasnejše kakšno obdobje razvoja... U glavnem namesto, da bi pustili, da saj v prvih letih uživajo v brezskrbnosti, jih silimo z vajami že navsezgodaj.

Kalisi kako pa kaj v Italiji potekajo pregledi? Je enak sistem kot v Sloveniji?

No mi spimo sedaj ponoči še kar vredu. Pač treba vstajati 1x-2x za hranjenje. Čez dan ima en daljši spanec (cca 2 ure) in 1-2 krajša. Včasih zaspi lepo, včasih se pa hoče pa prej še malce certat.

Bo pa zagotovo kmalu pestro, ko bo začela samostojno sedet in se plazit. Bo končno prišel na vrsto bratec, ki bi se že sedaj tako strašno rad igral z njo.


(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: aprilčice + majčice 2013
13.10.2013 18:09:25   
Neli81
Hej,

No pri nas je zdej tako, da kolikor toliko odpira usta in sprejema hrano. Na začetku ni blo interesa sploh. Res je, da je tamala začela z GH šele pri sedmih mesecih, ampak je takrat začela zelo dobro. Je bila ful pridna jedka. user posted image No tega malega bi pa rada prej navadila, da ga čimprej odvadim jesti ponoči. Včeraj mu nisem hotla dati zize ob polnoči in sem ga uspavala kr nazaj in je spal do 2.30 zjutri. Torej se pravi, da očitno se da. Tako da bom kmalu uvedla še en obrok GH in sicer zvečer, pol pa še joško za pocartat. No pol pa pospešeno odvajanje hranjenja ponoči. Ne morem več tako, ubija me nespečnost. user posted image

Jutri bi morali imeti P in cepljenje pri šestih mesecih, ampak mislim da bom odpovedala. Namreč mali se je prehladil, ful smrka in malenkost kašlja občasno. Bom jutri zjutraj vidla oz. danes ponoči, kako bo z nosom.

Happy85 - jah tud meni gredo ti normativi za otroke ful na živce. Naš tamal je ful živahen in se ful obrača ampak samo na eno stran (levo), na drugo mu moram pa pomagat. Se sicer ne obremenjujem s tem, bo že osvojil, ko se mu bo zdelo tako. Upam sicer, da me ne bo zaradi tega poslala v razvojno. Pač ne bom šla. Drugače mu pa že tudi sedet uspeva, pa rito dvignat, pa obračat za 360 stopinj.

Spanje - sicer sem nekaj malega komentirala že na začetku, ampak moram povedat, da je še vedno zelo spremenljivo. V soboto spal do 8.15, danes samo do 5.15. user posted image GROZA!!! Sem čist paf. Ne vem kaj mu je. So zobi al kaj je...

Sicer pa komaj čakam, da začne hodit, ker mi bojo roke odpadle od nošenja, sploh zdele ta čas pred spanjem, ker je ubitačno tečen. O križu niti ne bi govorila. user posted image

No dejte se še kaj javit.

Js zdej šibam, bo treba otroke skopat

Pa pa

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: aprilčice + majčice 2013
14.10.2013 10:08:38   
emajulija
Hojla!

Pri meni se je mala danes ponoči hotela zbuditi že ob polnoči :-//

Drugače imamo tako, da gre okoli 20h spat, včasih zaspi takoj, ko jo položim v posteljico, ji dam dudiko in njenega slončka, včasih pa tečnari, špuka dudo ven in takrat jo ponavadi vzamem iz posteljice, dan na kavč in se uležem zraven nje ... tako potem zaspi in jo prestavim nazaj v posteljico :-)) ko sem še dojila, se je pogosto ponoči zbujala, ko smo prešli na AM, se je zbudila samo 1x na noč :-))) milinaaa :-)) no, sedaj, kakšna dva meseca, pa se zbuja 2x (najprej okoli 2, potem okoli 5), danes pa se je hotela zbuditi že ob poloči!!! kar pomeni, da bi se potem še 2x! Pa sem danes poskusila z vodo ... namesto mleka sem ji dala mlačno vodo, spila je okoli 50ml, potem pa zaspala nazaj do 4h :-)) sem ji dala mleko, in potem smo spali do pol 8h :-)) razmišljam, da se bo mogoče odvadila zbujati, če ji namesto mleka, dam vodo, ker bo ugotovila, da se ji ne splača zbuditi ??? mogoče je bil pa danes samo slučaj, in bo jutri že druga pesem ....

Drugače pa naša mala že sedi samostojno kakšnih 20 ssekund :-) pa vaši??

Aja, pa tudi mi naj bi šli v razvojno pri 3 mesecih, ker je glavico zelo obračala nazaj, pa je potem pediatrinja rekla, da naj jo sama popravljama, pa bomo potem vidli, če bo kej boljše... in je tudi bilo, postopoma je sama prenehala to početi ... imam pa kolegico, ki so jo zaradi istega razloga takoj poslali v razvojno...je potem morala delati razne vaje. Se tudi strinjam s tem, da damo otroku čas :-)

Eno vprašanje...ali vaši ponoči spijo v spalnih vrečah?? Ema se namreč ponoči velikokrat odkrije, pa sem razmišljala o nakupu....


(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: aprilčice + majčice 2013
14.10.2013 10:34:21   
Neli81
Ojla,

Naš tamali se zbuja že dve noči zapored ob polnoči, ampak mu ne dam zize, pač ga malo pocartam in zaspi nazaj. Sem že tudi jaz razmišljala o vodi, ampak noče flaške (iskreno, ga tudi nočem navaditi). Ga bom probala zamotit s tistim kozarčkom za učenje pitja. Hm ... Bomo videli če bo ratalo.


Sedenje - že kar nekaj časa nam sedi, ker drugače sploh noče biti. user posted image No sedaj sem opazila, da tudi že kar lep čas samostojno sedi. Ga je kr zanimivo gledat. user posted image

Spalna vreča - tamalga še nimam v vreči, ampak bom probala. Je ena pri junijkah napisala, da je tamalga dala v vrečo in je kr dve uri dlje spal. Drugače sem pa tamalo imela do lani skoz v vreči in je bilo super. Ona je spala in ji je bilo toplo, js sem pa tudi spala, ker nisem stalno hodila k njej in jo pokrivala. user posted image

Danes bi morali imeti posvetovalnico in cepljenje pa sem prestavila, ker ima tamal zamašen nosek, pa neki kašlja občasno. Tako da imamo zdaj datum 24. in upam da bomo do takrat ok, da damo še to skozi in imamo mir nekaj časa.

Jutri bomo pa stari 6. mesecev. user posted image Kako čas beži, se mi zdi da sem glih rodila. user posted image

Nič bejbe. Lepo bodite in se tipkamo.

Čaw

P.S. Od kod pa ste?

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: aprilčice + majčice 2013
14.10.2013 11:52:19   
kalisi
Happy - v Italiji je vse odvisno od pediatra, ki si ga zbereš in zavarovanja, ki ga imaš. Kaos, kot se za Italijo spodobi. B-) Ampak, je pa približno enaka rutina kot v Sloveniji. Nekih bistvenih razlik ni. Med nosečnostjo imaš standardne preglede 3X ultrazvok, odvzem krvi za enake teste kot v Slo, zdaj z dojenčkom pa tudi približno enako, kot v Slo, se mi zdi. Enkrat na mesec smo imeli do 4 mesecev starosti, zdaj imamo spet pri 6 mesecih. Cepljenje je tudi približno enako. Je pa tako, da moram skoraj vsako reč v naprej plačat, nato pa ti zavarovalnica povrne.. :-/ Včasih 100 %, včasih samo 80 %. Odvisno od zavarovanja, ki ga imaš. Potem imajo še regije vsaka po svoje vse urejeno. Recimo, ponekod so ful za naraven porod, tako da se moraš kar potrudit in najdit kakšno porodnišnico, kjer imajo epiduralno ali kakšne druge protibolečinske. Mi smo imeli tudi pregled kolkov, ker je imela ob rojstvu malo nezrele.

Glede hrane je pa tako, da se mi zdi, v Italiji še vedno velja tisto, lej kak lep debel dojenček user posted image Naša je tako malo izven mode, ker nima deset klobasastih obročev okoli nogic in vampeka, hehe. Z razvojno ambulanto se še nismo srečali, pa čeprav ima naša tudi svoje finte. Obrača se sam na eno stran rada, ponoči spi na samo enem boku (to je začela pred kakšnim tednom prakticirat, prej je hotla spat sam na hrbtu, hecka) in glavo daje fejst nazaj, pa rit dviguje na hrbtu itd. Vse, kar menda ni prav, pa se tu noben ne sekira, jaz pa tudi ne. O kakšni patronažni na domu ni bilo ne duha ne sluha, v šolo za starše pa tudi ni blo treba it. Smo dobli kar cd s posnetki vsega. Zelo napredno, čeprav še vedno lahko greš v klasično šolo za starše.

Tak, zdaj pa šibam, se je mala zbudila in bo ziher hotla zizo, pol pa mal na luft, dokler se ne vsuje spet. user posted image Nič kaj lepo vreme te dni, je treba kar vsak trenutek sončka in modrega neba izkoristit. No, morda še glede spanja. Se mi zbuja kar vsake dve, tru ure, še vedno... pa čeprav sva vmes že imeli zbujanje le dvakrat na noč. Upam, da se z GH to izboljša. Zdaj bova počasi začeli. Še eno cepljenje dava skozi, potem pa dobi papico.

Bodite fajn, pa javite se še kaj!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: aprilčice + majčice 2013
14.10.2013 16:28:49   
emajulija
Moja je bila pa v soboto stara 6 mesecev :-)) tudi meni se zdi, kot da sem jo včeraj rodila ... so spomini na sam porod in vse takratne občutke še kako živi :-)

Aja, ja, če še dojite potem flaška in voda ponoči ne pridejo v poštev ... midve sva na flaški že 3 mesece, tako da s tem nimam problemov, jo takoj zagrabi :-) jojj, res ne bi rada, da gremo na slabše, nočem, da se spet zbuja po 3x na noč ... sej, mogoče ne bom imela druge izbire, ampak bom prej poskusila vse "trike", da ji podaljšam spanec :-)) Ne vem, če ima gosta hrana kaj pri tem ... midve sva začeli pri 4. mesecih, pa se še vedno zbuja ponoči :-// res pa je, da ima zadnji obrok pred spanjem mleko ... sem poskušala z raznimi mlečno žitnimi kašicami (rižek, proso), da bi bilo malo bolj nasitno in bi dlje zdržala, pa noče in noče ... ne vem zakaj ne ?? sem kupila tudi tisto Hipp-ovo good night kašico, pa je niti ne povoha! mogoče ji bodo bolj pasali kakšen frutolino, rižolino ipd., ampak na to moram še malo počakati, ker sem ravno začela z glutenom...počasi ...

Evo, se je ravno prebudila iz kratkega popoldanskega spanca ... js temu pravim, da počiva in ne spi, ker traja maksimalno pol ure :-)) zdej pa spet akcija ...

Pa pa

Aja, sem pa iz Šentjurja (blizu Celja) :-)

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: aprilčice + majčice 2013
14.10.2013 19:12:50   
kalisi
emajulija - ojej, pol z GH nič boljše spanje? Pol se lahko kar neham tolažit, da bo bolje.. user posted image Jaz sem sicer en čas poskušala z dudo jo zamotit, ampak je delovalo le kakšnih 14 dni, pol je pa opazila, da jo farbam, hehe. Zdaj je tako, da se običajno zbudi zaradi silnega premetavanja po postelji, ne zaradi lakote, ker se potem bolj malo podoji. No, dvakrat na noč ima še vedno pravo hranjenje. Upam, da se bo čim prej nehala zbujati zaradi "kroženja" po postelji.

Čiščenje noska - Še eno vpr., kako čistite nosek, če ste ga že morale? Naša je bila par dni nazaj rahlo prehlajena.. malo je smrkala in malo čihala, ampak res malo. Kljub temu je eno noč malo slabše spala, ker se ji je rahlo nabiralo v nosu. To sva potem s fiziološko v spreju počistile zjutraj in zvečer pred spanjem. Ne vem, ali je tako ok. "Sesalca" nisem uporabila, ker ni bilo videt, da bi lahko kaj ven potegnila. Se mi pa zdi, da še ima nekaj v nosu, ker včasih zasmrči user posted image V glavnem, ne bi rada, da bi se ji še kaj na ušeska spravilo... Je pa prav mogoče, da je tudi mleko, ker ponoči nikakor ne uspeva podreti kupček... to nama morda enkrat na noč uspe, potem pa se ji najbrž mleko, ko se vrne v usta, še v nos "zatakne". Tam do enega 3 meseca je imela kar pogosto mleko v nosu, ampak se ni kaj dosti bunila. Je sčihala ven, jaz sem pa pol še popucala ostanke.

Tak, končno malo daljši spanček, da lahko stanovanje vred spravim. Bomba vrezala user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: aprilčice + majčice 2013
14.10.2013 20:06:08   
Neli81
Oj,

Naš ima tudi zamašen nosek. Čistim mu s fiziološko - v eno nosnico našpricam, iz druge pa ven priteče. Pa pol še s sesalcem. Pa enkrat ponoči mu še kapljice dam, ker revček sploh dihat ne more. user posted image

Z GH sem se pa tud nehala tolažit, da bo takrat boljše spanje. Zdej mu enostavno ne dam joške za vsako ko se zbudi, pač ga malo pocartam in dam nazaj v postlo. Dude nimamo. Sicer bom poročala kako bo, ko bo mel zvecer tudi obrok GH.

Šibam zdej, ker se tamala dere iz sobe, da jo lulat. Znorela bom, že trikrat je šla. Vse, samo da ne spi. Pa tamalga mam na joški. user posted image user posted image

Fajn bodite.

Lahko noč.

P.S. Moje stanovanje je tudi katastrofa, ampak nimam sploh volje pospravljat. user posted image

< Sporočilo je popravil Neli81 -- 14.10.2013 20:10:54 >

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.10.2013 9:19:39   
happy85
emajulija in neli81 user posted image za 6-mesečnico user posted image no nam do tja manjka še 14 dni. Prav hitro beži ta čas. Bo takoj mimo porodniška. Se mi zdi, da je pri prvemu šlo vse skupaj veliko bolj počasi. Čeprav občasno že kar malo pogrešam, da bi možgane še s čim drugim zaposlila kot pa samo z otroškimi stvarmi.

Spanje - kalisi upam, da naša ne bo pogruntala, da jo hočem pretentati z dudo user posted image ker sedaj nam občasno to uspeva in imamo hranjenje 1x na noč. Takrat pogrešam dojenje, čeprav imam vodo pogreto v termovki, se mi zdi, da je bilo veliko preprosteje samo majico dvigniti user posted image
Pri prvem se je nočno zbujanje prenehalo z prenehanjem dojenja, je zmanjkalo mleka in se njemu očitno ni dalo zbujati za prazen nič. Tako da ne bi vedela, ali GH dejansko kaj pomaga. No Neli81 poročaj, če bo kaj uspeha, ko uvedeš še večerni obrok.

Mi moramo malo v nabavo, da bomo lahko začeli z uvajanjem - bučk, cvetače in take hrane nimam na zalogi, ker bi se pokvarila user posted image
mi je kar malo težko ji siliti te reči, ker jih jaz ne maram.

O jaz bi bila pa prav vesela, če bi namesto materinske šole dobila cd - lahko kakšno stvar večkrat pogledaš, če te zanima. Kar te pa ne pa pač preskočiš user posted image Mi je bilo prav mučno sedeti v predavalnici in poslušati. Že na faksu mi je bilo odveč hoditi na predavanja...

Naše pa nismo mogli prepričati, da bi spala na boku, tudi na trebuhu ne mara biti. Hrbet je zakon. In seveda potem tudi posledično ni kakšnega interesa, da bi se sukala naokoli. Se pa že trudi malo sama sedeti user posted image

Čiščenje noska - malo fiziološke in z unim na baterije potem ven potegnemo.

Stanovanje tudi pri nas v razsulu. Že od sobote postopoma malo čistim in danes imam voljo, da bo bolj velika akcija. Upam, da mi uspe, ker mi gre na živce ves ta nered. Se očitno staram, ker včasih me ni nič motilo, sedaj sem pa cela živčna, ko je razmetano. Sicer je to dobro, bo še mož vesel, ker sovraži nered user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.10.2013 15:43:07   
grašek
bravo, punce, ne morem verjeti, da se je tale forum malo obnovil!user posted image

šestmesečniki
- čestitke, to je velik praznik, mi smo bili 6. mesecev stari 10. 10., imeli tortico, jo imamo pa vsak mesec 10.

GH - nam se spanje po uvedbi pred enim mesecem in enim tednom - ni izboljšalo, sedaj je celo malo slabše, se zbuja na dve uri, malo poskušam z dudico, danes uspelo za 1 uro podaljšati, jo pa poskušam dati nazaj v posteljo, če ne, se ne naspim

kalisi - mi je zelo zanimivo, če kdo pove kaj iz tujine, tudi katniss ima zanimive pripovedi

emajulija - naša Luna je v isti kategoriji po teži in dolžini, pri 5,5 je imela 6400g in 67cm, sara0 - vaša je pa kar težka

znakovno sporazumevanje - lepo, da te zanima, tečaje bom začela v novembru, sem jih mislila v oktobru, pa še ni vse pripravljeno, jaz Luno učim znake tako,da ji ob dojenju vedno pokažem mleko, potem pa kaževa še : oči, jesti, žabica, žoga...Vedno več, sedaj, ko so stari pol leta se res že da. In ne morem verjeti, je zelo pozorna in nekaj že poskuša kazati nazaj, super, če te zanima tečaj, mi piši na ZS, spletna stran ša bo tudi čez kakšnih 14 dni, bom sporočila. Se pa s tem področjem že zelo dolgo ukvarjam, mi je sedaj prav luštno še s svojo malčico uporabljat znakce.

gibanje
- se je začela plaziti, tudi naprej, samostojno se še ne vsede

stanovanje
- nekakšen približen red, kaj več ne uspemo,

pozdrav vsem novim in starim, pa poskušajmo nadaljevati!

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.10.2013 16:44:49   
kalisi
Hejla,

smo imeli naporno noč, tako da že cel dan mesečna okol hodim. Zdaj pa moram it še neko birokracijo rihtat. V Italiji je to nočna mora, tak da sem že v naprej sitna. Mala pa tudi. Se ni dobro naspala ponoči - ob polnoči se ji je zdelo primerno kravice pasit po najini postelji user posted image - in je tudi že ona cel dan sitna. V glavnem, pester dan.

Čestitke za pol leta - mi smo "šele" 5 mesecev... uh, kak hitro teče cajt. Zdaj bomo počasi z GH štartali; na srečo je eko izbira hrane v Ita zelo pestra, pa še ceneje kot v Slo. Imajo pa tudi že ogromno pripravljenih kašic. Ni da ni - od sadnih, zelenjavnih, žitnih, mesnih. Tudi po želji eko, tako da bo super za na potepanja. V Slo, se mi zdi, je vse bolj sadno... :-/

grašek - ja, v Ita so kar posrečeni okoli otrok. Dojenčki so tudi ob 1 ponoči še po mestu in gostilnah, tak da smo mi kar izstopali, ko smo to v Slo počeli. Jih majo nekako bolj na izi, kar se spalnih rutin tiče. Je pa noro, ko pogledaš, kak jih ujčkajo. Pri dveh, treh letih že tako gospodovalni, da so mame čist gotove. Nas je tu ena skupinica tujk z otroci in smo se samo za glave držale. Imajo totalno permisivno vzgojo, nobene discipline. Jaz sem se svoji kolegici Italijanki kar čudila, ko sem jo opazovala, kako nič ne reče, ko jo mala tepe, meče stvari v njo itd. Pa da vozičkanje pri 5 letih niti ne omenjam. user posted image
Kulturne razlike, kaj čemo.

Ajde, bodite fajn, zdaj pa moram frajlo zbudit, da ne zamudiva. Uh, to bo šele povečalo sitnost... :-(




(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.10.2013 16:48:56   
emajulija
Evo, mala ajčka, js pa imam nekaj prostega časa :-)

Danes ponoči ista pesem, spet se je zbudila ob polnoči, sem ji dala kar vodo, je zaspala nazaj do 4h ... je pa spila manj vode kot včeraj ... upam, da bo ratalo, postopoma vedno manj vode, in da čim prej ugotovi, da se ji ne splača zbujati za požirek vode, hehe :-)) ja, grašek, tudi pri nas gosta hrana ni pomagala pri nočnem spanju, žal ... mogoče bo boljše, ko uvedem še obrok pred spanjem ... mogoče bom danes poskusila z riževimi kosmiči ... poročam potem :-)) sem ji pa že 2x ponudila pšenico in ostalo glutensko žito, in zaenkrat ni nobenega problema :-)

Hja, čiščenje noska je pri nas pravi cirkus!!! mala se tako dere in miga z glavico, da ji je skoraj nemogoče ga očistiti user posted image ne vem, zakaj in kdaj se ji je to tako zamerilo ... čistim ga tako, da ji najprej nakapljam fiziološko (včasih uporabim tudi ono v spreju) in nato z aspiratorjem na vdih potegnem ven .... že ko grem blizu noseka in to čuti, začne migati z glavico ... ponavadi mi pomaga mož, da ji drži glavico pri miru ... upam, da bo s časom lažje, ker me je kr strah prihajajoče zime in možnih nahodov ter zamašenega noska :-//

Danes sem ji na sprehodu prvič dvignila voziček v sedeči položaj (90 stopinj), prej sva se vozili v polsedečem .... in je prav uživala :-)) se mi zdi, da že lepo sedi, privežem jo s paseki okoli medenice in nogic, vspredaj pa se drži, pa je :-) z veseljem je opazovala vse okoli sebe!!

grašek ... mi imamo jutri posvetovalnico, pa bom točno vedela, koliko je napredovala v teži in dolžini :-) mislim pa da je tam okoli, kot sem napisala ... glede znakovnega sporazumevanja mora biti super, da lahko sedaj to prakticiraš na svojem dojenčku :-) od kje pa si?

Neli81 ... sem se kr odločla, da ji kupim spalno vrečo, danes ponoči me je nekaj prebudilo in sem šla pogledat malo, seveda je bila čisto odkrita ... Če bo pa zato še kej dlje spala, pa super!! :-)


Tako, zdej pa še en sprehod, potem bo pa tako ali tako že tema ... lep večer vsem :-)

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.10.2013 20:58:19   
Neli81
Hoj,

Sem zmatrana ko pes. user posted image Ta teden sem sama s tamalima popoldan in je grozno utrujajoče spravljat oba otroka spat. Pred tem seveda večerja, tuš, risanke, ... Mah ... Tamal se že cel dan dere, kot bi ga iz kože dajala. Najprej sva ustala že 5.50, ker se je pač odločil, da ne bo več spal. Pol za nameček ni hotu spat dopoldne, se je skor eno uro drl in za piko na i, se mu je čist ofnal zdele pred spanjem. Še joške ni hotu. user posted image Sem ga pač mal pustila da se dere in ta čas zrihtala tamalo. No pol mi ga je le uspelo umiriti in mu podtaknit zizo. V glavnem to me je čist ubilo in sem zdej cela user posted image . Sem si kr vrečkico medenjakov odprla, da se mal umirim. user posted image Moža počakam in grem spat, če seveda ne mrknem prej pred tv-jem. user posted image

Pisale ste o merah user posted image . Naš je nekje 70cm in cca 8kg. Natančno sporočim nasledni teden v četrtek.

Happy85, Grašek, Kalisi hvala za čestitke. user posted image

Emajulija tud naš se dere in miga na polno, ampak se ne dam, ga kr na trdo primem. Včasih je pa celo zaspal zraven, ko sem mu nosek sesala. Imam pa tega baby vac, je super stvarca. Onga z usti nisem nikoli uporabljala, baterijski mi je čist mim, stran vržen denar (vsaj zame). Pri tamali sem prakticirala samo fiziološko (v eno nosnico not iz druge ven), ker nisem imela klasičnega sesalca (robotski žal nima nastavka za baby vacuser posted image ). Zdej pa sva nabavla klasičnega in mi je super za nos, fullllll ven potegne.
Super za vrečo. Js jo bom tud začela uporabljati, če ne prej, ko ga preseliva k tamali v sobo. Njena soba je namreč fullll mrzla in ne želim, da se odkriva. Še za tamalo bi najraje nabala eno vrečo, sam ni takih velikih.
Aja, pa blizu si doma, js sem iz Celja. user posted image

Stanovanje sem nekak uspela v red spravit, vsaj toliko, da zlgda ok in da nisem cela živčna ko gledam ta nered.

Nič, fajn bodite. Grem vegetirat na kavč.

Lahko noč


(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: aprilčice + majčice 2013
16.10.2013 19:14:49   
emajulija
Hehe, potem le nisem edina, ki ima težave pri čiščenju noska :-) mah, sej bo boljše .... to si rečem pri vsaki stvari :-))

Danes smo imeli posvetovalnico in je bla cela katastrofa!!user posted image Mala je bila pred kratkim rahlo prehlajena in ker je imela tudi vročino dva dni, smo se šli pokazat naši pediatrinji ... problem je nastal, ker Ema ne mara, da ji kdo "štofira" po odprtinah (nosek, ušeska, uste) in ko ji je pogledala grlo, jo je morala malo bolj prijeti, da je sploh lahko pogledala ... takrat pa se je začela na polno jokati .... Danes pa, že ko sem jo položla na ono posteljico pri zdravnici, je začela na polno kričati, je bilo prav grozno, cela se je tresla bošček mali...nisem je mogla umiriti user posted image tako, da je bil pregled bolj kratek, potem me je še spraševala, kako je z gibanjem, če se že obrača in podobno...polovico je tak nisem slišala zaradi joka :-// očitno imajo dojenčki kar dober spomin!! potem je dobila cepivo za rotavirus najprej, ker je sladek in ga je z veseljem zmazala, da se je malo pomirila ... potem pa spet sirena pri pikecu v nogico!! še dobro, da je naslednji pregled šele čez 3 mesece, upam, da bo do takrat že malo pozabila!! aja, sicer pa imamo 6.320g in smo dolgi 64cm ... sem se malo zmotila prej :-) sicer je od zadnjega pregleda pridobila samo 300g, zato sem kar sestro vprašala, če je to ok...je rekla, da je ok, če se do 6 meseca podvoji porodna teža :-)

Javite kako pa vaši kej napredujejo :-))

Glede spanja nič boljše, danes spet 2x (prvič je dobila spet vodo) .... oz. še malo slabše, ker se je zbudila že ob pol 7h, in ni hotela zaspati nazaj!! Sva šli v dnevno na kavč, mali sem naštimala Čebelico Majo, js pa sem poskušala še malo zatisnat oči .... Sem pa razmišljala, da bi mogoče dlje spala, če bi jo dajala pozneje spat?? kdaj pa gredo vaši spat? Ema je prve mesece zaspala okoli 22h, potem smo prešaltali na 21. uro, zadnje časa pa mi zaspi že ob 20h....jo skušam obdržati pokonci, ampak je čist preveč zaspana (zato ker čez dan bolj malo spi!!!) in zato tudi tečko ...

Neli81 ... če si rodila v celjski porodnišnici, si ravno na dan, ko sem js z malo odšla domov :-))

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: aprilčice + majčice 2013
16.10.2013 21:29:43   
happy85
prav lepo je ta teden, ko je malo sončka in smo lahko več zunaj. Očitno ji športni del vozička bolj ustreza tako da so tudi sprehodi postali lepši (to pomeni brez joka user posted image user posted image ) samo jo moram pa sedaj bolj obleči, ker ni tako zaščitena kot pri košari. Jo imam pa skoraj v ležečem položaju, ker še nič ne sedi samostojno. Ko bo v pokončnem, bo verjetno pa še vriskati začela med sprehodom user posted image user posted image

Smo pa danes ponoči imeli eno uro pestro, ko se je pripravljala, da opravi veliko potrebo. No ko je končno zaključila, sem jo previla in potem smo lahko spet naprej lepo spali user posted image

Kalisi kako je šlo urejanje birokracije? Je bila mala pridna?

Mi smo danes dopoldan skočili v nabavo tako da je sedaj skrinja polna zelenjave. Sem kupila tudi par kašic, da ne bo skrbi, če se kam odpravimo. Sem pa pogrešala kombinacije s keksom, ki so prvemu šle zelo dobro po grlu. Cenovno je pa res kar divje. Si ne bi ravno za vsak dan jih privoščila.
Nisem pa se poglabljala katere so boljše po sestavinah, ampak vzela kar Frutek, ker mi je poznano od prejšnje runde.

O tole, da so otroci tudi ponoči v mestu bi pa včasih prav prišlo tudi pri nas, ko kakšno domače praznovanje zavleče v noč. In potem ne veš ali si neodgovoren starš, ker ti otrok spi v naročju ali v sosednji sobi in ga potem ponoči prevažaš domov. Ali pa si samo flegma starš, ki noče preveč komplicirati z vzgojo.

No ste me pa spomnile na vrečo, sem jo poiskala in je že v njej zaspala user posted image Bom poročala, če je bilo kaj boljše spanje. Če pa ne bo bolje, bomo pa z dudo poskusili preživeti noč. Ampak se bo na to treba pa psihično pripraviti. Bom verjetno ene par dni hodila okoli s podočnjaki in nato nazaj flašo dala user posted image
Zjutraj sicer potegne do 7-8, ampak je ta teden pa ta večji začel se zbujati kmalu po šesti in se ne da ukaniti, da bi šel nazaj spat user posted image

še dobro, da je govora o pregledih, ker drugače bi ga mi kar zamudili. Sem bila prepričana, da je konec meseca, pa ga imamo že začetek drugega tedna. Me pa prav zanima koliko bo pridobila. Na začetku je bila na spodnji meji pridobivanja, med zadnjima dvema pregledoma je pa kar kg pridobila. Bom pa zdaj zagotovo cel vikend tečna, ker mi pregledi vedno ful na psiho vplivajo.
Emajulija poznamo tole histerijo. Ni prav nič prijetna in upam, da bo do naslednjega pregleda pozabila. Človek kar ne more verjeti kako hitro si otroci/dojenčki zapomnijo, da jim nekje ni všeč...

Kako pa kaj družabno življenje? Kaj kofetkate? Jaz sem se že čisto navadila na to, da sama zjutraj pijem kavo. In potem še ene dvakrat čez dan user posted image
no včasih mi uspe dobiti kakšno za družbo in takrat sem cela navdušena user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: aprilčice + majčice 2013
16.10.2013 21:46:46   
Neli81
Dober večer,

Katastrofalna noč in posledično dan za nami. Tamal ni NIČ spal. user posted image Mislim da ga zobki matrajo (upam). Naj čim prej ven pridejo, pa da mamo mir s spanjem pol. Ni zalegla niti joška. Uspela sem ga malo nahecat ob pol enih, da potegne zizo in pol ni hotu do 6 zjutraj. Takrat se je pa fajn najedel. No to mi potem kr odgovarja, da se bom končno spravli na odvajnje dojenja ponoči.

Emajulija sem rodila v celjski porodnišnici. Mogoče smo se celo videle.

Happy85 - družabno življenje bol tko tko. Nimam nobene vozičkarce, da bi se mal družle. V prvo mi je bl ful bolš, družbo sem mela, pa energijo tud.

Naš hodi spat okrog 20.00 in se zbuja okrog 6.15 večinoma. Sem probala ga da tud kako uro kasneje, pa ni blo nič bolš, sam zjutri je postal driskast skor takoj po tistem, ko se je zbudil. user posted image Tamala je bila carica kar se tega tiče. Hodla spat okrog 20.00 in spala do 9.00 oz. 10.00 ure zjutraj. To so bli lepi časi.

Grem zdej spat, preden tamal podivja spet.

Lahko noč.

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: aprilčice + majčice 2013
17.10.2013 14:22:41   
kalisi
Hejla,

vidim, da imamo vse kar divje mladičke user posted image in da imamo podobne prigode. Naša ima tudi spalne finte. Včeraj je že mal po osmi začela težit, da je zaspana. In pol seveda luda kuča zjutraj. Ona bi že ob 6h kolovratila okoli in pol sem jo prestavljala iz posteljice k sebi na zizo in nazaj v posteljico, pa kravice bi ona, pa atija bi budila itd. Se mi zdi, da mi je okol 7h dekl dol vrglo in sem jo zašibala nazaj v posteljico, vtaknila dudo in pustila pri miru. Frajlica je zaspala nazaj brez pritoževanja?! Saj ne vem včasih, ali sem jaz ali ona bolj nora, hehe. No, potem smo se vseeno morali vstati ob 8h. Ampak, takrat je že tak skrajni čas za službo in najino previjanje in hranjenje itd.

Happy - mala je bila super pridna od urada do urada, ampak zrihtale pa nisva seveda nič, tako da sem bila pol cel dan penasta in sem iskala primerno vrečo za boks na dveh nogah, hehe. No, na koncu je nisem našla, tako da sem se zadovoljila z veliko porcijo vroče čokolade. Mala je po mojem opazila, da sem ko stekla mačka in je dala vse do večera mir. user posted image

Družabno življenje - huh, kaj je že to??? Popolna tema, bi se dalo rečt. Prvič, ker smo na sveže preseljeni, pa še nimam nove družbe. Sicer se že en cajt odpravljam v center za mlade mamice, kjer majo tudi telovadbo itd., samo mi zdajle pozimi niti ni preveč za hodit, ker se bojim, da mala kaj ne stakne od drugih. Vsaj prvo leto bi nekako rada zvozila brez pogostih prehladov itd. Do zdaj se kar držimo, sam en majčkem prehladek v 5 mesecih. Tako da, ja zjutraj pozajtrkujemo skupaj z mojim, pol čez dan sva pa kar sami tja do 7 zvečer. Moj dela non-stop. Sva pa kar precej zunaj, sploh zdaj, ko je nekako začela na pol sedet in je lahko v vozičku že malo dvignjena in opazuje svet okoli sebe. Prej se je itak hotla sam nosit, kar pa pozimi ni ravno najbolj idealno.

Imamo pa kar pogosto obiske iz Slovenije, tako nekako na 14 dni, tako da takrat nadoknadim. Pa, evo, vas sem našla na forumu in je tudi dobrodošla popestritev. Če že kavice ne moremo skupaj spit, vsaj lahko malo pojamramo in pošimfamo B-)

Moja, pojma nimam, kolko je zaj težka in velka. Čez teden dni imamo pregled, tako da potem javim. Nazadnje je imela dobrih 6 kil, tak da je porodno že podvojila, za višino pa nisem prav ziher, v knjigo mi pa tudi niso zapisali, tako da bi se zlagala, karkoli bi rekla. Se mi zdi, da je kar nekje v povprečju po višini, po teži pa po mojem malo pod povprečjem.

Happy - glede ponočevanja z dojenčkom. Tole neodgovorno odgovorno starševstvo, to je vse skupaj en drek razmišljat, če mene vprašaš. Midva sva se nekako odločla, da jo bova takoj vpeljala v najin način življenja. Torej, gre tudi z nama na večerje, pa v trgovine itd. Nobenih nekih pravil, ob 8 pa morajo dojenčki že spat doma. Itak, ko je zaspana, zaspi, pa tudi če v mojem naročju ali pa v vozičku ali jajčki. Glavno je, da ji nič ne manjka. Jo je pa tudi najlažje uspavati, če gremo kam ven zvečer z vozičkom. Na kakšen sprehod ali pa kaj pojest. Je zmanjka v trenutku. Doma traja vsaj eno uro, da se umiri in zaspi. Verjamem pa, da je to neobičajno v Sloveniji. V Italiji pa je polno vozičkarjev zvečer na ulicah in po gostilnah user posted image

Spalna vreča - mi je nimamo. V glavnem se tudi ne odkriva kaj dosti ponoči. Pokrito jo imam s tankim kovtrom in dekico, tako da oboje težko zbrca s sebe. Sploh pa imam zgleda nek senzor v riti za kdaj se odkriva in se zbudim. Huh, kdo bi vedel, kako to funkcionira. Morda še med spanjem slišim, kaj ustvarja, hehe. V glavnem, zbudim se za vsako figo. Samo da se premakne, sem že budna.... Včasih bi bilo bolje, da bi imela tak trden spanec kot moj. Njega lah z macolo po glavi, pa se ne zbudi... user posted image In pol mi zjutraj pogosto reče: "Mala se pa danes ni nič zbudila, ne?" Jaz pa pol noči prebedela, ker je ona hotla kravice past user posted image

Kak pa kaj vaša linija? Jaz sem na svoji stari teži, samo cela uvela user posted image In sploh se še nisem nič lotla telovadbe, pa še totalno čudno zdaj jem. Včasih me mala tolko matra čez dan, da jem ravno sam zjutraj in zvečer. Sem si drznila it včeraj v trgovino po nove hlače, pa me je skoraj kap pred ogledalom. Uh... To bo treba sanirat. Moj se sicer nič ne pritožuje, se mi zdi, da sem mu zdaj, z malo več boki in ritjo celo bolj všeč. Samo meni gre pa strašno na živce ta mlahava koža in nula kondicije. Ampak, motivacije pa imam tolko kot nič. Lenoba ne zapusti me, ajej.

Nič, zdaj pa me čakata dva pralnastroja cunj za porihtat. Huh, vedno nam mora nekaj nad glavo viset, a ne? Če se mladiči ne repenčijo, je pa treba kaj spucat, skuhat, na koncu pa ugotoviš, da imaš pod pazduhami in še kje pragozd user posted image , ker nimaš cajta za sebe.

Ajde, čim lepših naslednjih 24 ur.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: aprilčice + majčice 2013
17.10.2013 19:15:22   
emajulija
Hehe, kalisi, sem se prav lepo nasmejala ob branju tvojega posta user posted image sploh tisti del, kjer ti prebediš pol noči, tvoj pa spi kot klada, mi je precej znan!! moj ima tudi trden spanec in me je večkrat zjutraj vprašal, če se je mala sploh kej zbudila ponoči ... jaa, halooo, celih 3x!! pa sej fajn, da se lahko vsaj eden od naju naspi, mu tudi privoščim, ker tudi cele dneve dela (služba, stanovanje) ... Komaaaaj čakam, da bom lahko tudi js prespala celo noč v enem kosu!!! se nisem dobro naspala že 7 mesecev, zadnji mesec sem bila v bolnici in tam so nas vrgli pokonci že ob 6h, sedaj pa mala rogovili že 6 mesecev! mah, kaj čmo user posted image Je pa včeraj zvečer mala zdržala do 21h in se je potem zbudila okoli 3h :-)) jo bom danes probala držati pokonci vsaj do pol desetih, mogoče bo potem še kaj boljše....

Neli81 ... s tamalo pa si res imela pravi luksuz kar se spanja tiče :-) sej pravijo, da so si otroci ful različni, eden je ponavadi bolj priden, drugi malo manj .... moja mami mi pravi, da sem bila js ista kot je sedaj Ema, nič kaj zaspanček ... moj brat pa ravno obratno :-) zdej pa sem dobila svojo porcijo še js user posted image

Tudi moje družabno življenje je bolj v ozadju ... od mojih kolegic sem prva z dojenčkom, tako da si sedaj družbo mamic iščem drugje ... malo sem se spoprijateljila s sosedo, ki je rodila mesec dni za mano, in seveda forum :-) Tudi midve z Emo sva dosti zunaj, sploh zdej, ko je lepše vreme ...sem ji ravno kupila ena takšno prehodno jakno, tako da je ne zebe in ji ni prevroče :-) Aja, vprašala bi vas glede kapljic vitamina D....jih dajete? Js sem ji na začetku prve mesece dajala Oleovit D3, ker jo je po tej naših (Plivit) zvijalo, potem poleti pa ji nisem dajala. ker je sva bili dosti na sončku .... Zdej pa ne vem, ali nej ji spet začnem dajat ali ne???

Neli81 ... upam, da sta imela danes lepši dan :-))

Moja linija ... sem tudi že na predporodni teži, ampak se je moje telo moralo nekako spremeniti, ker starih hlač še vedno ne spravim gor user posted image ... no, jih, ampak potem se ne morem vsedit ... edino ene kavbojke so mi prav, ker so bolj razegljive, tako nosim vedno samo te ... v nakup novih pa sploh nočem it!! mi ni za zapravljti denarja za nekja česar imam doma polno, le malo se morem še sfitnisirati :-)) sem začela hoditi na aerobiko, ampal lahko le vsaki drugi teden, ker moj dela izmensko ... Sej bo!user posted image

Nič, lepo bodite, greva s tamalo čofotat v bano :-)) Pa pa

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: aprilčice + majčice 2013
18.10.2013 13:12:10   
happy85
na hitro se javim, so dnevi čisto prekratki, da bi naredila vse kar želim user posted image

torej vreča se pri nas ni obnesla. Je bila cela nezadovoljna v njej in je ves čas brcala. Tako da sedaj spet spimo brez nje in nocoj se je še odkrila pa kljub temu spala lepše kot prejšnje dneve user posted image user posted image in potem tudi jaz bolj naspana in boljše volje user posted image

bomo pa mogoče končno prerasli polivanje. To bo nekaj najlepšega, ker ne bo treba več vsak drugi dan prati celega stroja oblačil. Smo vmes poskušali s slinčkom, ampak ni bilo drugega kot vneta koža okoli vratu user posted image Po tihem upam, da bo sedaj se čez dan več najedla in ponoči ne bo več tako lačna.

Pranje cunj je ena nedokončana zgodba. Ko misliš, da si že na zeleni veji, se ponovno nabere en velik kup. Potem pa še nočeš dati samo pol stroja prat in čakaš, da se nabere enakih za polni stroj in potem imaš kar naenkrat za 4 polne stroje cunj za oprat in potem še za zložiti/zlikati. Glede tega je boljše uporabljati sušilni stroj, ker ni treba toliko likati. Ampak imam kar občutek, da jih sušilni ful uniči in potem raje sušimo na prostem oz. pozimi pri radiatorju.

Linija pa tako, da mi ostaja še par kg. Sem do nedavnega nosila kar še nosečniške trenirke in celo hlače, ker so tako udobne. No potem me je pa začelo malo motit, ker mal visijo z mene, sem pa začela normalne nazaj v omaro nosit in ugotovila, da mi je vse še premajhno user posted image user posted image pa zadnjič sem po sili razmer morala malo tečt. In sploh ni bilo problemov s kondicijo, me je pa zmotilo, ker se mi je zdelo, da mi ritnici kar levo in desno premetava. Torej je očitno zelo povešeno vse skupaj user posted image

V nabavo za nove cunje pa tudi ne bom še šla, malo zato, ker potem ne bom nič pazila pri hrani, predvsem pa zato, ker to sovražim. Moram najti kakšno dobro spletno stran, ki ima ugodne cene in lepe stvari. Za tujino se zaenkrat še nisem opogumila, da bi kupovala. Mate ve kaj izkušenj s tem?

no pri nas zobkov še ni. Si je par dni nekaj tlačila rokice in pleničko v usta, ampak ni še nič. Bomo verjetno še nekaj časa upali, da je tečna zaradi zob, ki pa jih potem ne bo user posted image

nič zdaj pa pripraviti kosilo, da potem čimprej gremo še malo na sonček uživati

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: aprilčice + majčice 2013
18.10.2013 13:53:13   
Neli81
Oj,

Evo js sem senajdela v miru, ker je tamal spal. user posted image Pa še kosila mi ni bilo treba pripravljat, ker ga mož (zrezki v gorčični omaki, pire in solata). user posted image
No pol moram za tamalga skuhat, ampak ne bo hudga, kr krompir in špinača. Pol pa śibava po tamalo v vrtec in uživat ven na sončka. user posted image

Linija - šem že na -1kg. Vse stare stvari spravim nase, edin trebuh mi občasno mal ven pade. Ampak moj cilj je itak še malo zgubiti, saj sem že pred zanositvijo začela pazit s prehrano in pol še tečt, ampak je šlo vse v maloro. user posted image

Zobki - še vedno jih ni, čeprav je vse nabreklo in se tudi že vidijo (zgornji levi in spodnji desni), le ven še morajo pokukati.

Včeraj sem mu prvič dala kašico zvečer namesto zize. Čez dve uri se je že zbudil in sem mu dala zizo (tj. ob 21.15) in pol je spal do 2.30. Bomo videli kako bo danes. Očitno ni glih zalegla kašica, malo je samo podaljšal spanje. user posted image Pustimo se presenetit.

Happy85 se čist strinjam s tem pranjem cunj. Kr ni konca. user posted image Men se prav ne da. V bistvu mi je še večja mora potem vse cote pospravljat iz sušilca. user posted image . Sej bi moža za to zadolžila, ampak sem ga že za pospravljanje posode iz pomivalca (ki mu je glih tak muka kot men), pa ne morem bit še tak zlobna. user posted image

Bi še komentirala kej, pa se tamal oglaša.

Se tipkamo.

Pa pa


(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: aprilčice + majčice 2013
18.10.2013 16:23:00   
kalisi
emajulija- z vitaminom D (Plivit) imamo mi zelo slabe izkušnje. Sva dvakrat po dva dni v prvih dveh mesecih probale, pa je dobila take krče, da bi pediatra, če bi bil tisti trenutek tam, obglavila. Na srečo jo je odnesel živ, čeprav sem tudi vudu lutko že naštimavala, hehe. Ker smo bili od rojstva dalje precej na soncu, čez poletje itak vsaki dan, vitamina nisem dajala. Zdaj v jeseni pa sva začeli z italijansko različico kapljic, ki težav ne povzročajo. Dajeva pa kar, ker so pač ugotovili, da je to edini vitamin, za katerega se lahko zgodi, da ga dojenčki dobijo pemalo. Tako, za ziher. Nekako se ne bi prepirala z ugotovitvami zdravstva. Pa čeprav eni tudi pravijo, da ob polnem dojenju in normalni prehrani mame, dojenček dobi vitamina D na spodnji še ok meji. Kaj pa vem, škodit, če ne daješ preveč (in povzročiš pomanjkanje vitamina A), najbrž ne more. Edino ne vem, zakaj morajo predpisovati ta ogabni Plivit in zakaj ne dajejo italijanskih ali avstrijskih kapljic, ki so brez okusa in s pol manj dodatki poleg vitamina.

Neli - super, da mož kuha. Moj je tudi priden glede kuhanja. Prej, ko še nisva mela frajlice in ko še ni delal, je on v celoti kuhal in to dvakrat na dan. Je totalen gurman in uživa v kuhanju od italijanske do tajske hrane. Jaz pa se seveda nisem branila in sem prevzela pospravljanje. Je pa tako, da je za ostale gospodinjske reči popolnoma neuporaben. Gate in nogavice ostanejo tam, kjer mu padejo z riti, potem pa me sprašuje: "Čuj, a nogavice si kaj prala?" user posted image Jaz pa po novem nazaj:"V košu za cunje ni nobenih."user posted image user posted image user posted image No, saj običajno jih seveda poberem za njim, ker je pač bol tak doktor znanosti, da mu take zemeljske reči ne ležijo. Drugače je pa super, tak da ga ne smem čisto nič šimfat. Zdaj me take malenkosti mal bolj motijo, ker mi pač že mala vzame vsako minuto in nimam energije še za njim pucat. Celo nosečnost je fuuuul skrbel za mojo prehrano, med porodom je bil zakon (se je tak cmeril, ko se je mala zacmerila, da je kaj), po porodu pa je tudi prevzel celo gospodinjstvo, kolikor ni moja mami uspela.

Happy - hehe, ja, rit. Meni gre totalno na živce, ker je vse mlahavo. Sploh, ko pomislim, da sem še pred dvema letoma bila v formi kot srnica, ker sem redno športala, zdaj pa, kot dabi že 5 otrok rodila. Zdaj sem ravno dobila dostavo tekaških reči, tak da naslednji teden začnem tečt. Malo bo sicer zoprn, ker bom morala tečt zvečer, ker nimam male komu podturit, moj pa šele po 7 pride domov. No, ampak, bom že. Saj tu okol kar dosti ljudi ponoči teče.

GH - mi bomo jutri poskusili s korenčkom iz domačega vrta. Včeraj se je namreč mala v gostilni mojega šnicla lotla user posted image , tak da mislim, da je za poskusit. Javim, kako bo šlo.

Bodite fajn, pa ne preveč likat! Lp

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.10.2013 0:30:51   
Nastija
Zdravo mamice, da se se jaz javim. Mi smo majcki, na svet smo prijokal 24.5...Uglavnem v teh petih mesecih smo kar se bolezni tice ze kar precej dal cez od viroze do vnetih useskov in impetiga :( No zaenkrat smo zdravi, dokler starejsa ne prinese spet kaj iz vrtca.

Spimo zelo lepo, ob osmih zvecer sem ze frej :) no pol seveda vsake dve ure dojim tamalega ampak vcasih se sploh ne zavedam, navadla sem se da spim samo v modrcku za dojenje in poltem se mali vcasih kar sam gor priklopi, ce zaspim predno ga nazaj zapre. Spi pa od 19:30 do 7h.

Nasplosno je zelo priden fant, tut joka zelo malo. Od GH smo pa do sedaj probali jabolko in banano, zelo je pozresen, zadnjic je pojedel kasico iz dveh malih jabolk in pol banane :). Danes sva se tehtala- doma in je tezak 7300 :) (porodna je bila 3360)
Kar se moje teze tice se od poroda ni cist nic spremenila tako da sem zaenkat na + 16 kg, sicer se ne obremenjujem prevec, saj bo za hujsanje dosti casa ko bom nehala dojit in zacela s kaksno dieto (zdaj res jem vse). Moram pa priznat da mi ta izgovor kar prav pride sploh po tem ko pojem kaksno cokolado ;)

Super da imamo tole temo, me prav zanima kje so se druge majcice zgubile?

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.10.2013 9:35:15   
lemon
živjo punce

sem se javljala pri junijkah, vendar imamo majčico, ki je na svet prijokala 16.5 pa se vam bom tukaj pridružila.
jaz sem ji začela djaati GH na začetku septembra - ni in ni hotela flaške (sva na AM) pa sem probala z greskom za dojenčke. je lepo sprejela. in nato počasi dodajala. je pa tudi ona zvečer ko pojeva gres še lačna oz. čez kakšno urco in pol ji dam še flaško pa lepo spi tja do 11-12.
sva pa na srečo ujeli ritem nazaj - se je zbujala do 4x na noč. smo bili navajeni 1x prej. pa je lepo prišla na 2x, ko sem ji uvedla čez dan 3-4 obroke GH. ji pa najbolj tekne korenje, brokoli, špinača. banane ne mara preveč - jo poje če ji naribam jabolko.
zobka imamo že 2, ki smo jih dobili okoli tretjega meseca. se ji pa že belo vidi pri spodnjih dvojkah.
spimo kar ok - sem jo navajala spanja med 19. in 20. uro, pa sama zaspi že med 18. in 19. uro ponavadi. spiva pa tja do 7. zjutraj. načeloma je kar pridna punčka - ima svoje trenutke, ko je zaspana/lačna/.. in se ne more pripravit do tega da bi spala/jedla. no pa jo pretentam. zaenkrat še pa je uredu pol user posted image
sva pa midve tut že prebolele vnetje ušeskov, šesto bolezen (baje, še sami ne vejo kaj je imela) no pa sva spet prehlajeni - kašelj, zabasan nosek, vročina. se pa hvalabogu ne joka veliko ampak smeje. je prav posrečena.
naša že sama sedi - ko se ji da sedi tudi po 5 minut ali več, ko pa ne pa pade kar hitro. se obrača na bok, ampak se ne kotali oz. se ne obrne hrbet-trebuh ali obratno.
aja pri 4,5 mesecih sva imeli 68 cm in 6660 g.

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: aprilčice + majčice 2013
20.10.2013 10:16:27   
kalisi
Kak super, vedno več nas je! Lepo nedeljo vsem!!! user posted image

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.10.2013 9:04:22   
happy85
No končno nam je uspelo, da se zbujamo samo 1x ponoči pa je na vrsti spet pregled in cepljenje. In bo verjetno spet vse postavilo na glavo user posted image je pa prav lepo, da končno se zbudim naspana user posted image

Vitamin D mi ne dodajamo. Pri prvem ga je zvijalo in smo zaključili, tokrat je pa recept ostal v kartoteki v porodnišnici in se mi ni dalo še s tem ubadati. Se trudimo, da smo čimveč na sončku in to je to.

Gospodinjska dela so pa pri nas kar moja domena. Smo še stare šole user posted image bi jih pa z veseljem kdaj prepustila komu drugemu. No saj bodo malčki zrastli in bojo pomagali user posted image

Kalisi dobra si, da se boš zvečer opogumila še za tek. Si se tudi pred porodom že ukvarjala? Jaz sem nekajkrat poskusila pa mi je vedno potem zdravje zakuhalo user posted image

No mi razen reakcije od cepiva in občasnega zamašenega noska zaenkrat zdravi.

Je pa pravi vriskač, nekaj časa vriska od veselja potem pa kar naenkrat preklopi na vriskanje od jeze/joka. Kakšnih drugih besednih znakov pa zaenkrat še ne pokaže. Mora pa ves čas kaj raziskovati in imeti kaj v rokah. In če potem to izgubi, je rompompom.


(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?