|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.10.2013 13:49:32   
lemon
živjo punce,

tukaj se končno kaže malo sonca, hitro pojeva in malo na sonce če ne zgine do takrat.

od mullerja kupončke dobite tukaj http://www.mueller.de/fileadmin/mount/sl/meinbaby/download.pdf natisnete in na blagajni zamenjate za knjigo kuponov. sicer so za porabit do konca leta (saj ti ki jih imam jaz, baje se spreminja knjižica). tako, če katera potrebuje kupone za NUK classic dudo velikost 1-3 0,50€ ceneje za dudo ali alete otroški meni 0,80 € ceneje za 2 izdelka. od DM-ovih kuponov pa imam Hipp otroška voda -20%, Costella MaMa -25%, playgro tresoči kužek -30% sangenic kasete -30%, Tosama vpojne blazinice za dojenje -25% in NUK duda velikost 1 -25%. če katera potrebuje naj sporoči pa ji z veseljem pošljem, ker jih ne potrebujem.

preveč sluzi ima sedaj ko je prehlajena. prej ni imela. tudi pri prejšnej prehladu ne toliko kot sedaj. no pa saj se bo poštimalo vse. kako ste pa ostale z razvojno ambulanto? katera hodi? naju so poslali že v porodnišnici, ker se je rodila z stopalci obrnjenimi navznoter pa je bilo ok, sedaj pa opažam da jih spet na noter obrača. sva pa dobili tisto taveliko blazino na napotnico. sprašujem pa zato, ker poslušam da so otroci vse več napoteni v razvojno.

midve sva cel obrok zamenjali že kar takoj. najprej enega pa čez 2 dni drugega (večerja/zajtrk) čez par dni pa še kosilo. sicer sem ji od začetka še mleko čez dan dajala pa je bilo ok. danes sem ji namesto malice dala mleko pa kar bruha. očitno ji ne paše več čez dan, ker ponoči je vse ok.

Neli81 vi pa imate ornk otročka ane? user posted image nika je mela pri 4,5 mesecih 67,7 cm in 6660g. pa ne zgleda suhica

grašek se samo meni zdi ali ste bili danes na dobro jutro? se mi zdi da sem vaju videla, če se motim me popravi. in pa punca ki je 2 dni čez rok pa gre na maraton v nedeljo. upam da ne rodi sredi Ljubljane. no sicer greva pa midve tudi na maraton - navijat za nikinega dedija. bolj športni pač ne moreva biti user posted image

lep dan vsem, jaz grem pa zvečer v 'lajf' user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.10.2013 17:22:01   
kalisi
Hejla,

razvojna - jaz sem pediatru omenila na eni strani zaležano glavico, ker naša spi sam na enem boku, pa mi je dal napotnico za fizioterapijo. Ampak, je vprašal, če hočeva it, da nujno pa ni. Pa sem vseeno vzela napotnico. Če se da porihtat, da bo spala na obe strani, bo super. Se pa tudi meni zdi, da se mladičke vedno več pošilja v razvojno, ampak, trditi pa ne bi mogla. Čisto za brezveze verjetno že ne, najbrž pa se pri kakih tudi malo pretirava. Včasih pač ni bilo toliko tega, verjetno tudi ne znanja. Vprašajte starše o handlingu dojenčkov - bodo samo zabodeno gledali. Če nas doma gledam, imamo vsak po svoje nabunkano glavo user posted image Jaz se spomnim, da sem imela ploska stopala, pa se ne spomnim, ali sem imela kakšno terapijo. Pa se tudi ne spomnim, da bi me zaradi ploskih stopal kdaj kaj matralo.

lemon, uživaj v lajfu. Jaz grem spet odtečt par kilometrov, če se bo vreme kaj uneslo, drugače pa še malo telovadbe z mladičkom, ki ful uživa pri tem.

Lep konec tedna vsem, mi se bomo najbrž šli malo potepat naokrog.

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.10.2013 22:22:52   
pink angel
Lepo je videt, da je tema oživela user posted image

Danes je dobila 3. pikico. Zdravnice sedaj uradno ne mara user posted image . Ima 7700g pri 5,5 mesecih.

kalisi, emajulija sem našla vzorček od sudokan kreme...poročam če bo kaj pomagalo.
Danes je jedla kolerabo, malo korenčka in krompir. Potem je dobila še čajček-nesladkan. Če pa nima dovolj jo čez nekaj časa še podojim. To bo jedilnik za kosilo za nekaj dni potem pa špinača.


lemon hvala za kupončke!user posted image

V razvojno kar pošiljajo, ja. Tudi naju so. Zdr. mi je rekla da zaradi n. sladkorne in zastoja v rasti...

kalisi pa jo vedno na isto stran ti polagaš ali se sama obrne? Jaz še vedno menjam strani, čeprav se potem obrne na hrbet user posted image

Uživajte!

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.10.2013 11:12:11   
kalisi
Hejla,

no, takole, mi smo tudi že pravi jedci. Sicer količinsko ni ne vem kaj, ampak, smo pa že na zajtrku in kosilu. Za zajtrk sva zdaj dva dni jedli gris z jabolkom, za kosilo pa juhico - piščanca z brokolijem, korenčkom in bučko, fino zmiksano. Oboje ji je bilo všeč, tako da je kar pridno pojedla. Seveda po tem še vedno dojenje, ampak, precej manj, kot bi bilo sicer. Prebava ni videt, da bi jo kaj posebej mučila, tako da super user posted image user posted image user posted image

pink angel - ne, polagam jo vedno na drugo stran oziroma, zdaj jo vedno na slabšo stran; jo poskušam navadit, ampak jo je zelo težko prepričat. Že od kakšnega meseca starosti je bila tako močna, da se je z boka prevalila na hrbet. Sem jo morala fuuul založiti, da se ni mogla. Ampak, od treh mesecev dalje pa tudi zalaganje ne pomagal več. Rije tako dolgo, da se zrije kot ji paše. Izjemoma uspe, če res takoj koma zaspi, včasih pa tudi, če jo v dekico zavijem in založim za bolj trd povšter. Ampak, res redko. user posted image Bomo videli, kako bo na fizioterapijah, če bo kaj pomagalo. Sicer pa tudi zdaj doma vsak dan redno treniramo obračanje na levo. Računam, da bo bolje, ko bo že samostojno sedela in ne bo več toliko ležala.

Nič, bodite fajn. Mala je z atijem zaspala, tako da zdaj še malo na brzino počistim po stanovanju, skuham kosilo - danes bo tradicionalno slovensko nedeljsko kosilo user posted image , pol pa, če bo šlo, grem še malo laufat.



(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.10.2013 12:48:44   
emajulija
Hejla!

lemon...ja, hvala za link, sem šla kr danes po kupončke ... jih je kr precej, edino škoda, da ni tudi pampers premium care ...
aja, pa upam, da si uživala "u lajfu" user posted image

kalisi ... super, da je tako lepo sprejela GH user posted image pri nama je kr trajalo, da sva zamenjali celi obrok, mislim, da kakšna dva do tri tedne, ker je na začetku bolj malo pojedla ... sedaj je že bolj ješča, je za malico zmazala celega fruteka banana-višnja-ajda :-) upam, da se bo sedaj malo bolj pridno redila, je imela pri 6M 6330g, kar se mi zdi bolj malo, čeprav mi pri pediatru niso nič rekli ...

Nič, sem še misla kaj napisat, pa se je mala ravno prebudila, pa pa


(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.10.2013 16:56:37   
grašek
lemon - ja prav se ti zdi, smo res bili na dobro jutro

Danes smo torej tekli polmaraton, skupaj s prijateljico, ki bi morala v sredo že roditi. Vsem nam je šlo dobro, tekli smo 2 uri 44 minut. Luna je bila super pridna, vmes je jedla hrano, ki jo je imela v cucljalniku - piškot, jabolček in banano. Tako je nisem nič dojila in se nam ni bilo treba za daljši čas ustaviti. Nosečka seveda še nima popadkov, bomo videli, kdaj bo. Šlo mi je dobro, saj je malo težje teči z vozičkom, ker tečeš brez rok. Med tekom smo dobili veliko aplavzov, pohval... Sedaj se super počutim. Dojila sem šele v gostilni, ko smo šli na kosilo - smo imeli rezervirano gostilno za naše tekače, super kosilo ričet in ajdov štrukelj. - 5 EUR. Luna je dobila svojo medaljo in je uradno polmaratonka.

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 8:11:05   
happy85
Zadnjih par dni bilo tako pestro, da sploh nisem prišla do foruma. No od tega težko pričakovanega sončnega vikenda pa tudi ni bilo nič. Dež, megla, veter... Ne vem ali imajo zadnje čase pokvarjene naprave vremenoslovciuser posted image

Kalisi mi smo imeli pri prvem problem z zaležano glavico, ampak že pri prvih pregledih in smo potem ga dali v posteljici spati na drugo stran posteljice, da jez druge strani gledal proti vratom. Je takrat rekla pediatrinja, da ima glavico obrnjeno v tisto smer od katere pričakuje, da bo se nekaj dogajalo. In je res pomagalo.

Če se pojavi rdeča ritka uporabljamo bepanten. Se pa očitno pozna, da jo doma ves čas umivam s krpicami in vodo, ker če jo z robčki potem kdaj na poti, ima takoj rdečo ritko.

Smo še vedno na aptamilu in bom verjetno do naslednjega dm-obiska tudi ostala. Ga ni nikjer v bljižini, proti LJ pa ne gremo ravno pogosto. Plenice uporabljamo njihove in potem, ko jih skoraj zmanjka začnem iskati koga, ki bo spotoma jih kupil in takrat naredim večjo zalogo user posted image

Mlečni izdelki - verjetno bomo najprej poskusili z navadno skuto, ki ji bomo dodali sveže sadje. Drugače pa počasi dodajamo nove okuse. In smo na enem obroku dnevno. Riževe kaše ne dajem več, ker jo je zadnjič zvijalo. Me prav jezi, ker so paketi tako veliki in potem ne veš kaj narediti, če določene kaše ne sprejme user posted image

Stajico imamo leseno. In je zanimiva za malo, večjega in še za obiske user posted image

Za kupončke od Mullerja prvič slišim. Dobro, da je forum, da izveš kaj novega. Takih ugodnosti nikjer ne izpostavljajo na veliko user posted image

Pink angel user posted image za pespano noč. Tudi mi pridno podaljšujemo user posted image user posted image Smo pa zadnjič prestavili cepljenje, ker je bila prehlajena in se bojim, da bomo ravno uredili spanje, ko ga bo cepljenje ponovno sesulo

Grašek čestitam za tek user posted image [

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 8:13:41   
pink angel
user posted image za maraton!

Midve sva dali za kosilo čez že kolerabo in cvetačo, korenček in krompir. Kar dobro nama gre, glede na to da jaz nisem preveč zelenjavni tip. Čeprav cvetača zmešana s krompirjem in korenčkom ni tako slaba user posted image . Po tem tednu bova verjetno zamenjali še kak obrok, samo da najdem kaj bi jedli.
Pravijo, da naj bi uvajali novo hrano en teden. Ampak se mi zdi, da je ena in ista hrana en teden preveč. Na koliko časa ste pa ve menjale?

Ritka se je pozdravila po sudocrem! user posted image
Ima pa suho kožo po ličkih...kakšen nasvet?

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 9:46:22   
emajulija
grašek ... bravo za maraton še z moje strani user posted image cucljalnik?? sem prvič slišala in šla mal prečekirat, zanimiva zadevca :-) ga veliko uporabljate?

mlečni izdelki ... jaz sem ji pa zadnjič ponudila malo sadnega jogurta in ji je bilo zelooo všeč, tako da, mislim, da bova kar kmalu začeli z jogurti in skutkami :-)

Jaz sem ji hrano menjavala na tri dni, in ne na teden, kakor priporočajo ... se tudi meni zdi teden dni predolgo, da bi jedla eno in isto ... torej, tri dni korenček, tri dni cvetača, tri dni nekaj drugega, potem pa mix vsega :-)

Suha lička ... jaz ji mažem z RIBODERMIN-om ... to je ribja mast, zelo lepo diši, je pa kr fajn mastna kremica, tako da zadostuje že zelo taken sloj ... to sem kupila v drugem mesecu, ko se ji je koža čistila in je imela najprej veliko mozoljčkov po obrazu, potem pa zelo suho kožo .... ji je pomagalo, sedaj pa ji kremico namažem po ličkah, če je zunaj mrzlo ali če zelo piha veter :-)

aja, kako ste se prilagodile na zimski čas?? Ema se je včeraj uro prej zbudila (ob 6h!!! user posted image ) in potem zvečer šla tudi uro prej spat...

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 11:39:01   
kalisi
Hejla,

user posted image user posted image user posted image in še enkrat user posted image za tek. Pri takih rosnih letih, pa že maratonka.
Pri nas vse po starem. Mladič vse bolj radoveden in nima več veliko obstanka na enem mestu. Tako da jo je treba kar pecej animirati in z novimi stvarmi zaposlovati. Zdaj že tudi vsako malenkost opazi. Od prstana na roki, do stikala za luči, najraje ima pa kabl od računalnika, tako da moram prav pazit, da mi laptopa ne potegne z mize, hecka. In neprestano "govori" mmm, mmm, mmm, mmm in pol moraš ugotavljati, kaj bi ona rada in ji nosim stvari in jo nosim okoli in upam, da zagleda, kar bi rada. Luda kuča!!!!

happy85 - jaz sem jo po posteljici obračala že na vse možne načine, pa ni bilo nobenega učinka. Tudi njene najljubše igrače sem ji vezala na stranico, da bi jih gledala in segala po njih. A, ko je bila dovolj zaspana, se je obrnila na svojo ljubšo stran. Pa tudi, če je gledela v belo steno. Zdaj intenzivno vadiva obrat v levo in se je zdaj celo enkrat sama obrnila. Morda bo kaj pomagalo, ko bo enako aktivna na obe strani oz. ko bodo tudi mišice na obe strani enako tonirane. Upanje umre zadnje.

pink angel - midve sva prve tri dni kao dajale samo korenček, ampak meni se je to zdelo strašno dolgočasno, tako da sva hit dodali še bučke in krompir, pa potem že čez en dan brokoli. Kolegica je sinku v tednu dni uvedla že vse tri obroke in vse sorte hrane. Se je mali začel takoj zmrdovati, ko je dobil dva dni zapored enak okus v usta. Ko je začela redno menjavati okuse, je pa pobasal toliko, da smo se vsi samo čudili, kam daje.

Midve sva v enem tednu uvedle že dva obroka, kosilo in zajtrk, pa že tudi vse skupine živil (zelenjava, sadje, meso, žita), jogurt bo pa tudi kmalu na vrsti, ker tega sem ji dajala na prstu za obliznat že prej kdaj in ji je bil zelo všeč. Sva tudi že precej kombinirale - več vrst zelenjave skupaj, zelenjavo z mesom, krompir in meso itd. Za zdaj sva na piščancu, bo pa kmalu dobila tudi govedino itd. Za zdaj se ničesar ni branila, razen bučke, je pa res, da ne poje ne vem kako veliko in običajno se potem še malo podoji. Najbolj je uživala, ko sem ji dala malo pretlačen krompir, ga je zmazala polovico na brzino. Danes bova najbrž začeli uvajati še večerjo, morda riž. Za zdaj nisem opazila, da bi ji katerakoli hrana povzročala težave. Se še vedno lepo pokaka zjutraj, potem pa včasih še enkrat čez dan. Je pa kakec, logično, vsakič drugačne barve in vonja. Po mesu je prav "lepo" smrdel. Je bilo za zbežat user posted image

emajulija - zimski čas je tudi pri nas pester - prej gre spat in prej se vstane, ampak, ni ne vem kakšne sile. danes se je sicer prej zbudila, ampak, sem jo potem še uspela zadržat v vodoravnem položaju do 8h, ko se običajno vstanemo. Glede teže mladička se pa ne preveč obremenjevat. Kje pa piše, da morajo biti vsi enaki? Jaz sem bila vedno na pol "shirana", tudi kot dojenček sem bolj malo jedla, sploh pa potem v OŠ, skoraj nič, in so se vsi bolj sekirali, kot jaz. Na sistematskem na faksu me je zdravnica vprašala, če imam anoreksijo user posted image Evo, danes pa moram špehec dol spravljat user posted image Naša je tudi bolj suhcena in pa nekoliko višja, kot je povprečje. Jaz je nič ne pitam na silo, poje, kolikor poje in ko hoče.

Vreme pa tudi pri nas nemogoče, iz minute v minuto drugačno, tako da s težavo greva na vozičkanje.

Tak, zdaj pa mala kliče po pozornosti! user posted image

Bodite fajn!

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 12:50:07   
Neli81
Ojla,

Evo mali spi, jaz pa hitro nekaj napist. user posted image

GH - tud js se nisem držala ene hrane cel teden. V bistvu smo že prej kot v tednu zamenjali obrok. Zdaj ima že dva obroka, tretjega pa uvajam (včasih dam kr zizo, ker smo kje zunaj, pa nimam nič s sabo). Sem mu pa zadnjič dala že skutko (MU sadno) in jo je kr fino zmazal, dobri 2/3. Pa nič mu ni bilo. Sem pa začela s tem zato, ker enostavno ne vem več kaj mu ponudit. Sem čisto brez idej, sploh ne vem kaj sem tamali dajala. user posted image

Kakanje - pri nas je tako sedaj, da kaka vsak dan vsaj mali, ampak samo ko ga slečem in mu nogice malo gor pritisnem proti trebuščku. user posted image Ne vem zakaj tako, ampak drugače se pa sploh ne pokaka, samo napenja se in včasih prdne. Jah če se bo to nadaljevslo, ga bom kr na kahlico posadila, ko bo že čisto samostojno sedel. Zna to kr trajat, js pa skoz zraven sedim. user posted image

Rdeča ritka - ni hudga, je imel enkrat do zdej, rešili z bepantenom. Rito večinoma brišemo z vatico in vodo, uporabljam pa tudi robčke (huggies pure).

Grašek še enkrat user posted image

Zdej pa šibam, mali joka. Mater so ti prehladi nadležni, se revež sploh ne more naspat normalno.

Pa pa

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 13:49:04   
kalisi
Neli81 - kakanje - pri nas je magičen trik jajčka. Vsako jutro jo dam v jačjo za mizo, da skupaj jemo. To že od nekdaj in se v 90% pokaka na veliko user posted image . Morda poskusiš, drugače bo pa itak super, če bo že kmalu na kahlici opravil user posted image . Bo koža na ritki še toliko bolj vesela. Mi imamo še kar rahlo rdečkasto, celo neke čudne rumenkaste barve se kažejo user posted image . Upam, da se hitro normalizira. Je pa kriza, ker sva veliko na terenu in potem voda in vata ne prideta vpoštev. Pa tudi nima rada previjanja z vodo - čisto znori in tišči nogice skup, da bi klešče rabla...

Joj, danes je tak pridna (vsaj za zdaj), da lah kar dosti visim na kompu, hehe. Se je sama uspavala; zadnje dni ji to kar pogosto uspe. Jupi!!!

Aja, jutri imava prvi termin za fizioterapijo. Javim, kako bo zgledalo in kako se bo mladič kaj obnašal. Je pa že navajena telovadbe, ker jo jaz izkoriščam za utež user posted image , tak da upam, da bo ok sprejela.

Lep dan!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 14:10:01   
lemon
hoj hoj

kako ste? tudi nam je ponagajala ura,se je vceraj zbudila ob 6 zjutraj in ob 6 zvever zaspala.pa danes ze ob pol 6. sedaj pa spi ze tretjic danes. jo bok mogla animirat zvecer na veliko pa imet zivce ce bo malo jokala, da bo sla kasneje spat. no upam da se hitro privadi.

drugace pa bravo grasek. smo bili mi tudi v ljubljani - navijali za dedija. in opazili kar nekak punc z vozicki (predvsem 10 km). vreme je bil kar ok dokler ni zacelo pihati. nika je bila pridna. probali sva tudi kasico od hippa jabolko-banana pa je kar jedla.

rdeco ritko mi je uspelo odpraviti z ognjicevo kremo od welede. drugac pa zadnji mesec kaka kar redno oziroma zelo veliko za moje pojme (okoli 5x na dan). no upam da ni to preveckrat.

midve sva eno vrsto hrane uvajali 3 dni. sem ji pa v soboto dala pasirano skutko z banano in jabolkom pa ji je bilo vsec, nobenih problemov. jutri startava s kuskusom potem pa zacneva s skutko za malico. ji pa pomaranca ne pase - je revcka in jo zvija, tako da sem opustila sok.

punce ali imate svoje skratke se v lupinici ali imate ze avtosedeze?se mi zdi da je nika tako velika ze za lupinico, ampak cist samostojno se ne sedi, jo se ravnotezje malo daje. vozicek imam pa ze dvignjen v sedec oziroma polsedec polozaj pa privezano mam da mi ne odskoci kam.

se opravicujem za napake, nam racunalnik nekaj me dela pa kar prek telefona brskam.

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.10.2013 20:57:04   
pink angel
Ura...zjutraj se zbudimo uro prej user posted image , zvečer pa prej rata zaspana. Malo nam je zmešal ritem.
Danes ni skor nič spala dopoldne, ampak mi je uspelo po 13 jo uspavat, s tem da sem še jaz zraven zaspala in če ne bi mala zajokala v spanju bi ostali brez kosila user posted image
Ali vaši tudi dalj časa spijo, če spite/ležite poleg?

Kakanje: odkar smo začeli z GH kaka vsak dan. Oči pravi, da ima čvrst kakec user posted image in je proti zmazkom od prej super, ker ni vse okoli pokakano.

Uspavanje: mami bi tudi rada da se sama uspava user posted image pa nam ne rata. No ne bom se preveč pritoževala, ker včasih kar hitro zaspi.

Lupinica, voziček: naša je tudi že malo prevelika za lupinico, ampak bo še nekaj časa notri. Se mi zdi, da je za tako malo še vedno najbolje. Lupine so tudi za 13kg mulce, ampak ne vem kako se spravijo notri.
Voziček imamo športni že skoraj mesec, ker so bili sprehodi muka, ker ni hotela biti več v košari. Najnižji naklon je približno 45°. Je pa privezana.

Hotela sem še par stvari dodat pa sem pozabila...se me še drži nosečniška pozabljivost user posted image ...pa kasneje.

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: aprilčice + majčice 2013
29.10.2013 11:35:41   
kalisi
Hejla,

evo nas, nazaj s fizioterapije. Bogica je ravno v vozičku na poti zaspala, tako da ni bila nič kaj vesela razgibavanja user posted image . Ampak, smo preživeli, malo pesmic in igračk, pa je šlo mimo. V glavnem, na eni strani ima zategnjene hrbtne mišice, zato se noče na levo obračat, na levo gledat in na levo spat. Ampak, se da porihtat in če bova še naprej doma vadile obrat na levo, se bo porihtalo.

Zdaj pa vpr. Kako je z razvojno v Sloveniji? Ali morate starši sami plačati fizioterapije, ali jih pokrije zavarovalnica? Seveda, če so fizioterapije na napotnico, ker midve imava napotnico od pediatra. Zna pa se zgoditi, da bova morali v naprej plačati in potem z računi it do naše zavarovalnice, ker kao ne gre za nujno medicinsko pomoč.

Sicer pa je ratala prava požeruhinja. Ko sem ji včeraj za kosilo dala piščanca, je čisto ponorela. Tak je odpirala kljunček, da sem jo komaj dohajala. Je pojedla pol piščančjega zrezka. Ne vem, koliko je to v gramih, ampak, meni se je zdelo precej. Sploh, ker sem mislila, da ji vlaknast piščanec ne bo preveč všeč. Danes vajo ponoviva, poskusili pa bova tudi z večerjo, najbrž kaj na osnovi riža. Konec tedna pa še malice, morda proso in sadje ali pa že jogurt. Bomo še videli.

Skupno spanje - jap, naša spi dlje, če spim z njo. Ampak, to je bilo izrazito res tam do 4,5 meseca, zdaj pa tudi sama brez težav po 1,5 ure skupaj spi.

Neli81 - jaz sem za recepte za našo malo po internetu pobrskala, sicer pa, če je skoraj pol leta zdržala na mleku noč in dan, mislim, da je tudi zdaj ne bo pobralo, če bo malo bolj enolična hrana user posted image . Sploh, če pomislim, da tudi midva z mojim ne jeva ravno vsak dan nekaj ekstra drugačnega. Za zajtrk ji bom malo menjavala sadje h grisu in kosmičem, za malice podobno, samo da bo dobila proso in še kakšen jogurt in ja, skuto, za kosilo in večerjo pa tako ni posebnih težav, ker je tisto, kar midva, samo da brez soli in drugih močnih začimb, pa s testeninami bomo še počakali.

Uživajte - mi za praznike dobimo obisk, tako da se že veselim palčkov pomagalčkov!

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: aprilčice + majčice 2013
30.10.2013 18:53:37   
Neli81
Ojla,

Evo imam 5 minut miru. Tamali je v stolčku/gugalniku in nekaj gode ob branju knjige user posted image , tamala je pri babici, mož v službi, js pa na netu. user posted image

Kakanje pri nas po starem. Nekaj dni kaka skoraj nič,pol se pa en dan usere vse za nazaj. Ne vem v čem je fora. Kr neki

Jajček - ga nimamo več v jajčku. Kupli smo nov sedež za tamalo in posledično kr obema zamenjali. Tamal uživa sedaj v vožnji, vse opazuje. Je pa res, da se zelo malo vozimo in še takrat ko se, sedež malo dvignemo, da je bolj v položaju kot v jajčku. Smo imeli na začetku probleme, ker nikakor ni hotu bit v jajčku in se je drl ko jesihar. Pol mi je pa prijateljica posodila njihov jajček (je malo večji, boj komot), pa je bl za preživet - do LJ smo prišli brez dretja.
Voziček pa imamo tudi že športni, in sicer smo ga zamenjali, ko je bil dobrih 4. mesece star (smo šli na morje).

Uspavanje - kakor kdaj. Ponavadi ga cartam toliko časa, da je že čist v komi in pol ga odložim. Malo še gode v postlci in pol zaspi. Se pa zgodi, da ga moram nosit dokler ne zaspi. No edina sreča je to, da ful hitro zaspi (5-10 minut), tamalo smo moral nosit lep čas (tudi po uro), ker je morala trdno zaspati, preden smo jo lahko odložili.

Drugače imamo pa že 4 zobe (vse enke). Pa tud plazi se tko kot en črv. Prav hecen je.
Aja pa danes sem ga merila in ima cca 72 cm. Ga je zadnjič narobe zmerila, ker mu sploh nog ni poravnala. user posted image Mah sej ni pomembno.

Sem pa danes kot robot, me je zagrablo v vratu oz. malo nižje in se komi premikam. user posted image

Nič, malemu je očitno dolgčas, ker se že pomalem buni.

Se tipkamo.

Pa pa.

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: aprilčice + majčice 2013
30.10.2013 19:08:07   
emajulija
Pozdravljene punce!

Spet divja dva dneva za mano...mož je fasal prehlad, tako da sem bila večino časa sama s tamalo ... je ratala pravi mali hudiček user posted image grozno je živa, skos bi bla pokonci, glasno zahteva svojo pozornost, da se lahko potem afna ... če grem samo za 5 minutk stran od nje, je cela štala .... upam, da jo bo minilo ... zdej jo malo po malo puščava samo na igralni podlagi z igračkami, da se sama zamoti ... včasih uspe za 5 min, včasih za 20 .... sedi že zelo lepo, ji pa še vedno nastavljam povšterčke za vsak slučaj, če se prekucne :-) plazimo se še vedno ne, se mi pa zdi, da se bo prej začela kobacati kot plaziti :-)

Zimski čas pri nas še vedno drži, žal ... tudi danes se je zbudila že ob 6h, kljub temu, da sem jo zvečer držala pokonci do 20h ... no, bo že!user posted image

GH ... mi pa že jemo jogurte!!!user posted image jih ima zelo rada, kot pričakovano ... dala sem ji kar sadne (višnja in marelica), zmaže že celi lonček (180g) tudi ostale vidim, da lepo napredujete, super!!

Neli ... ufff, upam, da se bo kakanje uredilo, tu žal nimam nobenega nasveta, ker mi s tem zaenkrat nimamo problemov ... mogoče res poskusite z jajčko, položaj je že takšen, da malo pritiska na trebušček ...

jajčka ... naša pupa je bolj male sorte, zato mislim, da jo bomo še kar nekaj časa uporabljali user posted image razen seveda, če se ne bo kar naenkrat potegnila user posted image ji pa gre položaj v njej že rahlo na živce, ker se hoče dvigniti v sedeči položaj ...

spanje podnevi ... pri nas je to čista loterija, včasih zaspi brez problema, ko jo položim v posteljico .... včasih pa celi cirkus preden zaspi user posted image jok in stok!! ponavadi spi 3x na dan po pol urce ... če se uležem zraven nje sploh ne zaspi, ker pol bi se ona igrala z mojii rokami, prstanom, verižico ... jo pa včasih dam ponoči po hranjenju zraven sebe na posteljo (ko gre mož že v službo) in je prav prijetno, ko skupaj zaspiva, nekaj najlepšega :-)))

kalisi ... kako je z razvojno pri nas ne vem, pomoje na napotnico krije zavarovalnica, drugače pa samoplačniško ... vidve bosta še šle, ali je bil to enkraten obisk, toliko, da ti pokažejo vaje in potem doma sam vadiš??

Aja, vprašanje ... tiste, ki dajete AM, ali še vedno prekuhavate vodo (vretje 5 min)??? zadnjič sem namreč opazila, da na listku piše, da vode po 6. mesecu mi potrebno več prekuhavati ...

Drugače pa vam želim lepe praznike, jaz se jih grozno veselim, ker bomo vsi trije malo več skupaj kot ponavadiuser posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: aprilčice + majčice 2013
30.10.2013 19:12:19   
emajulija
aja, Neli .... že imate 4 zobke!!user posted image hehe, me prav zanima, kako bo moja zgledala z zobki :-))

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: aprilčice + majčice 2013
30.10.2013 19:56:50   
lemon
čer

vreme je nikakvo, me vse trga po sklepih pa še nika je bolj po vremenu - muhasta in jokava. pa naj ji bo. ura se ji še ni premaknila. sva šle včeraj spat ob pol 7 in se je zbudila 4.45. groza! sploh ne vem kaj ji je. je pa danes zaspala ob 7, upam da bo kaj bolje zjutraj.

bravo za zobke in samostojno spanje user posted image

samostojno spanje - to nama zaenkrat še ne ratuje. jo moram dati na bok in jo tapkati po ritki ali pa jo dam k sebi v naročje in se gugava. ampak zaspi pa hitro - 10 minutk. če ima slab dan pa še joka zraven. me je pa danes presenetila, da je sama ležala na miru z dudo v ustih in cunjico v rokah pa munijem (zajček). je ležala 15 minut in se ni pritoževala da ni nobenega zraven.

ali vaši dojenčki veliko jokajo? moram priznati, da nika joka bolj malo. ko je zaspana bolj ko ne mrmra, ko je lačna spušča glasove kot kakšen majhen mucek. joka če jo buba trebušček ali ušesa/grlo in če je res res zmatrana. pa še to bolj kot ne nekaj jamra. no ko pa zajoka ima pa kr 'orenk' glas in se jo sliši na ulico. no upam da nas kdo ne prijavi da mučimo otroka user posted image

samostojno igranje - no to nam pa kar gre. se lahko sama zamoti tudi za pol ure. najbolj ji je všeč duda na 'ketni' ali pa televizijski dalinci (čeprav jih skrivamo jih najde) in pa kakšna ropotuljica zraven pa pliško. ko ji je pa dolgčas pa začne protestirat, zamenjamo položaj in igrače pa je user posted image

jajčka - za na vozek sem jo uporabiljala maksimalno 3x. se nam je voz prej polomil, ko pa smo novega kupovali smo pa kupili športnega. v avtu pa tako, ko je bila manjša se je rada vozila in ni jokala. zdaj pa vsakič jok ko jo noter dajem. zato razmišljam da bi zamenjala. bomo sprobali v petek kako se obnese.

sva pa probali skutko že par dni nazaj in je bilo ok user posted image tako da grem v boj s skutko + sadje. super, malo več idej za malico. sem pa včeraj probala kuskus. jo je zvijalo že včeraj pa še danes. bogica. ni mogla kakat pa samo vetrove je imela. no se bo pa ponoči pokakala. super user posted image

prekuhavanje vode - jaz sem jo 5 minut prekuhavala samo prvi mesec doma. na morju smo kupovali flaširano vodo (se mi zdi da imajo hrvati veliko več klorirano) sedaj jo pa zavrem in ugasnem štedilnik in pustim na vroči plošči da še malo brbota in da se ohladi. no če pa prekuhavam flaške in dudo pa pustim 5 minut ali več. da je res prekuhano.

mirno noč vsem (upam da nebo grmelo in se bliskalo danes)



(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: aprilčice + majčice 2013
30.10.2013 21:07:06   
pink angel
Hello!

user posted image za zobke! Mi imamo zaenkrat še brezzobi nasmeh user posted image Smo pa združeni iz 2 mesecev tukaj pa so kar razlike se mi zdi.

Razvojna: midve sva bile samo enkrat in je bilo vse vredu, tako da naju ni poslala na fizioterapijo in ne vem kako je s plačevanjem.

Jajček: tudi naša se hoče dvignit v njem user posted image

Prekuhavanje: sem tudi hotela vprašat, ker sem par dni nazaj nekje prebrala...po 6. mesecu ni potrebno. V čem je fora?

Naša tudi bolj malo joka zadnje čase. Samo če je zapana ali lačna...2 uri po hranjenju user posted image

Grem se mal relaksirat user posted image

Lepe praznike in se beremo!

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: aprilčice + majčice 2013
31.10.2013 9:57:04   
kalisi
Dobro jutro,

čestitke za vse zobkaste nasmehe, plazenje, sedenje in papcanje! Prav super je prebrati vse te novosti in uspehe.
Mi smo danes ponoči tudi zabeležili poseben rekord; naša je prespala skoraj celo noč. Spat je šla ob 9h in je z enim nočnim dojenjem spala vse do 7h user posted image . Upam, da to pomeni, da bo GH večerja zmanjšala št. zbujanj ponoči.
Včeraj zvečer sva namreč prvič pojedli večerjo. Pred večerjo pa je dobila še malo jogurta, ker me je tako lačno gledala,
ko sem ga jedla, da sem ji ga kar dala malo vstran. In je bila čisto navdušena. Je cel čas delala, mnm, mnm, mnm, hehe.
Tak da od zdaj naprej bodo na meniju tudi jogurti.

emajulija - midve imava desetkrat po pol ure fizioterapije na receptu. Danes greva drugič. Upam, da bo kaj pomagalo. Doma delava dve vaji, fizioterapevtka pa izvaja neke masaže in gibe, ki jih jaz ziher ne bi znala. Že moraš vedet, kako in kje prijet. Vse skupaj sicer stane 270 evrov, tako da ni neke sile. Če pomislim, da ura masaže za odraslega človeka stane najmanj 40 evrov.

jokanje - na splošno mislim da zelo malo joka. Sploh, če se spomnim sosedovega dojenčka, ki je jokal non stop. Ampak res non stop. Ne vem, kako je mama zdržala. Meni bi se strgalo. Naša se je do zdaj v enem kosu jokala maksimalno 15 minut. Zdaj pa največkrat, če je fuuul zaspana, ali če se česa ustraši. Ima pa že tudi tisti bolj odrasli jokec nhe, nhe, nhe, nhe... Tak da se ji z mojim kar precej presmejeva, ko si kaj vpiči v glavo in pol nekaj "rezgeta". To največkrat počne, če ji kaj ne paše. Recimo, previjanje in oblačenje.

prekuhavanje vode itd. - vodo še kar prekuhavam, ampak, zdaj gremo pa ravno na ustekleničeno. S pipe ji še ne mislim dajat zaradi klora. Je pa nikoli nisem ne vem kako prekuhavala. Toliko, da je zavrela, pa konec. Če sem jo pustila vreti, se je vedno nabrala neka bela snov, najbrž vodni kamen, ko je voda izhlapevala. Nisem prav ziher, ampak, mene je motilo. Flašk ne prekuhavam kaj dosti, ker pač iz nje pije samo vodo. Dudo sem pa tudi samo prve tri tedne nekaj prekuhaval. Zdaj pa nič več. Itak že vse kar najde v usta nese, pa ne vidim nekega smisla. Fora, da se po 6. mesecu ne prekuhava več, je najbrž v razvitem prebavnem sistemu in temu, da itak polno bacilov nese v usta s stvarmi, ki jih najde, pa je mladič že bolj navajen s tem se spopadati. Tak kot v filmu Vojna svetov, hehe.

Lepe praznike! Mi dobimo obisk iz Slovenije, tako da se že veselim malo več prostega časa.






(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: aprilčice + majčice 2013
1.11.2013 18:06:01   
Nastija
Zdravo punce,

me že dolgo ni bilo na forumu, zdaj se pa spet malo javljam user posted image .
Smo prejšnji teden končno opravili cepljenje, ki bi ga morali že pri treh mesecih )mali je bil 24. star 5 mesecev) in je bilo super, niti najmanjše reakcije ni bilo. Težak je 7300 in velik 67,5 cm.
Kar se GH tiče je pravi požerušček, zaenkrat je dva obroka dnevno. Zjutraj ima sadni zajterk, najrajši banano in jabolka (včeraj je pojedel dva jabolka + banano) popoldan pa ima zelenjavni obrok, vse ostale se lepo dojiva. Spi seveda pri nama v veliki postelji in dejansko ne vem kolikokrat se zbudi, ker se samo priklopi in jaz spim dalje user posted image . Zaspi tudi z mojo joško v ustih, dudo in flašo pa vztrajno zavrača. Zadnjič ga je moja mami čuvala in je raje mene čakal do 11h, kot pa da bi moje mleko po flaški pil.
Sedi še ne, se pa veselo obrača in kotali. Zobk se nimamo, upam da jih še kak mesec ne bo. Lump se je naučil da mami reče au, če ugrizne v bradavico in potegne user posted image . Veselo pa spušča najrazličnejše zvoke, najljubši mu je abbb :) Sem starejšo hči nahecala da tako njo kliče in potem čim se mali oglasi je že ona tam. A si sestrico klical? Prav neverjetno kako ga zna nasmejat, njej se največ smeje.
Zasledila sem da je ena spraševala kje kaj vozičkamo, mi se večinoma sprehajamo po parku kodeljevo v lj. Iz kje ste pa ostale?

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: aprilčice + majčice 2013
2.11.2013 17:03:26   
emajulija
Zdravo!

Upam, da ste uživele med prazniki :-) mi smo vsi fasali prehlad, najprej moj, potem jaz in nakoncu še mala .... je bila pravi kihec, sedaj pa je že bolje ... nekako sem jo te dni uspela držati pokonci do 8h, 9h zvečer, tako da je potem le spala do 7h zjutraj :-)) bomo pa videli kako bo naprej ...

jokanje ... hmmm, se mi zdi, da je ratala kr jokava in muhasta!! prej je res zelo redko jokala, le če jo je kaj bolelo ali ko je bila lačna, sedaj pa velikokrat zajoka, ko grem stran od nje in jo malo pustim samo ... ali pa, ko jo nesem proti posteljici za spat (se mi zdi, da že prav pozna pot in ve, da hočem, da gre spat) ... mož pravi, da jo moreva postopoma pustiti več časa samo, da se tudi sama zamoti, ker je ratalo že prav očitno, da se joče le zato ker je sama ... ko pa pridem k njej in jo vzamem v roke, pa je vse takoj ok user posted image v kratkem greva po stajico, potem jo bova dajala notri in bova videla kako bo ...

Tudi midve sva danes jedli skutko, sem ji pa dala zraven malo sadja ... ji je zelo teknilo :-) aja, katero skutko pa jeste? polnomastno ali pusto?

kalisi ... user posted image za prespano noč!! javi, ali je bil le slučaj ali večerja dejansko kaj pomaga :-)

prekuhavanje vode ... jaz sem jo prej vedno pustila vreti 5 min, sedaj pa jo samo segrejem do vrenja in ugasnem ... je pa bila zadnjič kriza, sem pripravila premalo vode, mala se je drla in sem ji potem dala kar iz pipe, pa ni bilo nobene panike.

nastija ... lepo da sestrica tako skrbi za mlajšega bratca user posted image

Nič, lepo bodite, čaw

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: aprilčice + majčice 2013
3.11.2013 10:10:55   
kalisi
Uh, za nami je nora noč. Mala se je hotela non-stop dojit, potem pa vstat že, ne vem ob kateri uri, videti je bilo sredi noči... Ker je bila "žejna" kot Sahara vode, je seveda plenička premočila, postelja pa se je spremenila v Ljubljansko barje. Še na pol v sanjah sem ji namontirala novo, pa zgleda tako slabo, da se je v desetih minutah Ljubljansko barje spremenilo v reko Nil. In jovo na novo previjanje user posted image . Potem pa itak ni več hotela nazaj zaspat in še kolcat jo je začelo, ker je trenirala jogo.
Meni je potem dekl dol vrglo user posted image , tak da se je moral moj vstat in jo porihtat in nafutrat. Še dobro, da sem imela na zalogi en lonček futra. V glavnem, zdaj se bašem s pralinami, ki smo jih ravno včeraj nabavili (še dobro), da si pomirim živce. Huh, imam 220 pritiska in vse načrte, da malo že kmalu z joške spravim. Evo, sem morala malo pojamrat. Kdo me če razumet, če ne ve... Upam, da ste spali kaj boljše kot mi... Lp

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: aprilčice + majčice 2013
3.11.2013 14:08:52   
happy85
včeraj napisala cel roman, potem pa ponesreči zaprla okno... Se mi res ni dalo potem še 1x pisati.

Kalisi upam, da so praline kaj pomagale in da je počutje boljše. Si predstavljam kako se počutiš in upam, da čimprej mine. In da bo noč, ki prihaja lepša in bo današnja hitro romala v pozabo.

Jokanje je pri dostikrat intenzivno in glasno in včasih kar čakam, da bo kdo potrkal na vrata in me napi... kako skrbim za otroke. No saj sedaj je prvih par kritičnih mesecev mimo in je joka veliko manj. Se tudi že uspe kaj zamotiti in včasih tudi duda prime user posted image

Vode nisem nikoli prekuhavala dlje časa. Ponavadi samo do vretja. In bom verjetno še naprej tako počela...

Spanje je še vedno loterija. Kakšno noč vmes celo prespimo. Povečini je lakota 1x na noč, občasno pa še 2x. Jutranjega spanja pa ni več. Če se ne zbudi starejši se pa mlajša... Jaz bi pa tako rada spala... Podnevi mi nikoli ni šlo spanje in mi na tak način ne rata notri prinesti manjkajočih ur. Zvečer je pa tako lepo, ko je mir po hiši, da se nikakor ne morem spraviti spat user posted image
Skupnega spanja pa nismo nikoli prakticirali, ker potem ne bi jaz nič spala. Bi me ves čas skrbelo, da jo bom pomečkala... Zvečer se trudimo, da zaspi sama. Včasih rabi še dudo. Za dnevno spanje pa obvezno duda drugače ne zaspi user posted image bo verjetno kar večji projekt, ko jo bomo začel odvajat.

Razvojna - ko smo pri prvem imeli fizioterapije, smo jih imeli na napotnico. Se mi zdi, da je v razvojni napisala, da mora na fizioterapije, napotnico pa nisem prepričana ali jo je dala ona ali osebna zdravnica. Se je pa še nekaj dalo urediti, da bi se povrnili potni stroški.

Zobke še vedno čakamo. Še nič ne kaže, da bi se kakšen kaj kmalu opogumil in pokukal na plano.

Lupinica je naša kar prostorna, ker ni veliko obložena. Tako da se nam še nič ne mudi v večji avtosedež. Voziček smo presedlali na športni del, ker je košara premajhna, pa tudi drugače nikoli ni marala biti notri. Se pa tudi toliko dogaja, da redkokdaj uspemo iti na sprehod user posted image Če se pa odpravimo ven za krajši čas, uporabim pa kengurujčka. Je obema tako všeč user posted image

GH pa tako tako. Zamenjali nismo še nobenega obroka. Rada poskusi par žlic, da bi pa pojedla celoten obrok pa še ne in potem kar hitro zahteva še flašo.




(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?