|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
3.11.2013 14:10:54   
lemon
živjo,

no pa je konec praznikov. sicer so pri nas potekali kot normalni dnevi. nismo pristaši 'grobarjenja' za praznike. sva z mojim šla k njegovemu očetu svečko prižgat že mesec nazaj in to je to. jaz se pa na moje v srčku spominjam in je to to. se mi zdi bedarija. tašči sem že kmalu povedala da so mi to najbolj neumni prazniki in da ne hodim po grobovih tako da je svakinjo prašala za prevoz.
smo se pa šli skopat v bazen z mojo mami. pa je mala uživala na polno in popila na litre klorirane vode (kot kuža z jezičkom user posted image ) pa ni imela driske ali krčkov.

kalis - vidiš kako je, eno noč vredu drugo ne. saj je pri nas isto (no na srečo nimamo problemov z premočitvijo pleničk) en dan do 7 drugi dan do 5. se mi kar trga. pa je pol sitna in jokava. no upam da se nam vsem stanje kmalu normalizira in da bojo naši sončki prespali kmalu celo noč brez hranjenja/jokanja/zbujanja

skutko ji dajem pasirano od mu-ja. moram probat z marmelado, ker ji skutka + banana ne potegne. noče in noče pojest pol se matram pol ure da poje par žličk, ki jih seveda poplakne s čajem. aja vztrajam pa zato, ker pri moji mami pa poje to mešanico, tako da očitno ji je vredu, ampak more malo nagajati. ker ve da ji bom dala jabolko potem.ampak vztrajam pri tistem kar imam zanjo ne pa da ji dam jabolko.

smo jo pa doma amatersko zmerili in stehtali pa smo dobili 72 cm in 7,8 kg. se mi zdi punčara kar velika za svoje mesece (5,5). kakšen star bodi s številko 74 ji je že kar na tesnem (smo jih veliko dobili pa se jim pozna že uporaba, ampak za doma so ok user posted image ).

kako pa oblačite vaše sončke za sprehod? naša ima oblečen kratek bodi, čez dolg bodi ali dolga majčka, žabice, štunfke ali copatki, hlače, debelejši pulover/jopica (ali tanjša jopica + še en tanjši velur) in dekco čez v vozu. no pa obvezno kapica. pa gledam kakšne mamice svoje otročke oblačijo že v pajace (plišate/kombinezone). se mi zdi pretirano, saj je še zelo toplo za ta letni čas.

lep preostanek vikenda user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: aprilčice + majčice 2013
3.11.2013 15:21:09   
Neli81
Oj,

Evo pri meni vsi spijo. user posted image Čeprav se je tamal v 45 minuth že 2x zbudil. user posted image

Spanje pri nas po starem. Je že blo dva dni malo bolje, sem upala, da tako stane. No nič o tega. Spet se mi zbuja nevemkolikokrat na noč. Neki jokca, ga vzamem v roke, se pa začne dret ko jesihar. Ne vem kaj mu je. Sej se umiri pol kr hiter (cca 5 minut), ampak me ubija stalno ustajanje. Zdej vem da zobi niso, ker ni nič več nabreklo, vročine nima, ... Nič razen kašlja in teče mu iz nosa,ampak ni zamašen, lahko diha. Mah mislim, da bi ga morala čist skinat z joške in bi pol bil mir. Sam pol mi je pa kr mal bed, ker tamalo sem dojila 11 mesecev. Je pa res, da se ona ponoči ni zbujala za jest. Mogoče bom pa karatkter in mu vsaj ponoči ne bom več dala.

Jokanje - ni neka jokica, je kr dobrovoljček. Jokca ko je zaspan ali fejs lačen, pa rad je v istem prostoru z nami. Sicer zdrži sam tudi, ampak ne predolgo. Ga pač vzamem s sabo v kuhinjo ali v tamalino sobo in ga tam dam na tla. Tla so zakon. user posted image

GH - obožuje sladko (sadje in kašice mlečne). S kosilom ga zdaj praktično silim, ker ne more samo sadje jest. user posted image . Smo pa začeli tudi že s skutkami in je super. Kupim mu kr ono od MU sadno ali fruchtzwerge. Navadni jogurt mu ni glih dišal, bom probala še skutko MU navadno, ker ni tolk kisla. Mi pa zmanjkuje idej kaj mu še dati od tega ne sladkega za večerjo. Zdej bom probala kruh pa kak smetanov namaz, pa bomo videli. Moral bo jesti tud slano, ekr drugače se ne bova lepo gledala. user posted image

Oblačenje - ne pretiravam. Za bunde in pajace se mi definitivno zdi prehito. Kaj jim bodo pa oblačile pol, ko bo res pasje mrzlo?!? Zdej ko je blo ful toplo, je bil brez žabic. Drugače pa ima bodi, majčko, žabice, hlačke, zgornji del trenirke in eno čist tanko jaknico čez. Kapice nima vedno, razen če je res mrzlo ali piha. Tud pediatrinja mi je rekla, da naj ne pretiravam s kapico. Je pa res, da ima ful las in pol mu je samo vroče.

Razvojna, voda - ne morem komentirat, ker nismo imeli/nismo uporabljali. Vem samo, da ko sem tamali začela dajati vodo za pit, se ji kupila ono malo Jano in je kr iz tiste flaške pila. Kasneje pa filtrirano - imamo hladilnik z vodo, pa malo tople iz pipe zraven.

Kalisi sočustvujem s tabo. Vem kako je imeti tako grozno noč. Upam, da bo danes bolje.

Ne vem več kaj napisat, tak da šibam. Moram še zbudit vse naše zaspančke, ker mormo na rojstni dan.

Pa pa

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: aprilčice + majčice 2013
3.11.2013 18:59:31   
emajulija
kalisi ... uffff, boga user posted image upam, da bo danes boljše .... pridejo take noči, pri meni je bilo nekaj podobnega ponoči iz četrtka na petek. jaz sem bila bolana, nos zamašen do konca, kihala sem vsakih 5 min, posledično me je bolela tudi glava in kot zakleto se je mala tisto noč zbudila nevemkolikokrat!! se mi je že mešal, z možem sva jo samo prestavljala iz njene posteljice v najino in obratno ... jest ni hotela, piti tudi ne, tako da sploh ne vem zakaj se je zbujala ... hotela je biti kravica, ker ji nisem pustila se je jokala .... mahhh, katastrofalna noč! zjutraj sem komaj k sebi prišla, je bil moj super in je vzel tamalo, tako da sem lahko spala do 9h :-)) držim pesti za danes ponoči za obe user posted image

Spanje ... isto, brez sprememb!! sem se že skoraj sprijaznila, da čist možno da bo tako (1x, 2x zbujanje) do 1. leta... sem se pogovarjala z eno znanko in njen mali še sedaj pri letu in 3 mesecih hoče ponoči čokolino po flaški!! čeprav ne vem, če je to fajn za zobke??

duda ... je tudi pri nas pri spanju nepogrešljivi pripomoček, brez nje sploh ne zaspi, ne podnevi, ne ponoči!! jah, bo verjetno cela umetnost pri odvajanjuuser posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: aprilčice + majčice 2013
3.11.2013 19:17:51   
emajulija
ehhhh, sem prej prehitro poslala ...

Zobki ... tudi mi jih še nimamo, niti ni nič nabreklo.

lemon ... to ste šli kam v toplice? tudi jaz sem malo razmišljala, da bi se šli en dan kopat, potem pozimi, ko bo zunaj fajn mrzlo :-)) super, da je mala uživala user posted image je pa res kar velika pupa, zgleda da je moja tak mini drobižek ... ji je 68 še malo prevelika, 62 pa že premajhna ...

Skutka...jaz ji dajem polnomastno iz Zelenih Dolin, zraven pa dodam še malo sadja ... z ostalo gosto hrano imam podobno situacijo kot ti Neli...jedla bi samo sladko in sadje, z zelenjavo se še kr mučiva user posted image ampak vedno vztrajam, ji naredim kr ornk porcijo v upanju, da bo jedla ... zdej ima novo foro, ko ji kaj ni všeč, vse pošpuka, prav tak z jezičkom!!in potem so koščki kašice vsepovsod!!afna malauser posted image

oblačenje ... tudi ne pretiravam, kapico imamo ker nima veliko laskov, body dolgi rokavi, žabice, čez pajacek prez rokavov, jaknica in copatki na nogicah.

oki, to bo to, lep večer

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.11.2013 8:56:32   
pink angel
Dnevno uspavanje je grozno. Ampak mi je uspelo brez joške user posted image s sesalcem na y.tubu.
Upam, da bo spala vsaj pol ure.

OK kopanje: ali kaj zaščitite ušesa med kopanjem? Mene skrbi, da ne bi dobila vnetja.
Kaj pa dajete za večerjo? Jaz sem vsa vesela kupila od milupe riževo kašico brez sadja (da ne bi bilo preveč sladko!), pa mi je presladka.

Prejšnje poste pokomentiram malo kasneje, grem malo dat v posteljo, pa še sesalec mi najeda user posted image

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.11.2013 10:34:14   
pink angel
Še nohte mi je uspelo postrižt, potem se je pa zbudila user posted image

kalisi tisto belo je vodni kamen, ja. Jaz vodo prekuham in dam v steklenico,da se kamen usede.

Nastija, jaz sem iz Polja. In iščem družbo za vozičkanje.

emajulija, meni je patronažna svetovala polnomastne izdelke.

Za sprehod ji dam žabice, tanjše hlače, dolg bodi, jopico, "termo" jakno. Kapa, če piha in toplejše nogavičke. Včasih še zase ne vem kaj oblečt, ker je tako čudno vreme, kaj šele malo user posted image

Par stvari sem še pozabila...pa kasneje.

Uživajte!

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.11.2013 11:01:06   
lemon
hoj hoj

mala je zaspala in upam da ostane v takem stanju se kaksno urico. imava borbe s spanjem in jokom. vceraj je jokala nic ji ni bilo vredu no pa danes prinesem zajtrk zanjo in mi fant rece da ima se zgoraj zobek. pogledam in res, desna enka je ze zunaj leva bo pa danes/jutri. tako da sedaj spi ze tretji dopoldanski pocitek oziroma prvi z dvema vmesnima pavzama za jok. mi je grozno, ker ko sta se ji izrascali spodnji enki ni bilo ne joka ne driske ne vrocine nic.

neli81 in emajulija kaj pa ce ji probata dati korencek?je malo bolj sladek pa potem postopoma dodajata krompir/brokoli/meso.
jaz bom namesala skutko + domaca marmelada od sliv in breskev danes. da vidim kako bo sprejela.
za vecerjo ji dam kasico od alnature (kupljeno v dm), ko nama jo bo pa zmanjkalo pa dobi navaden gres. ali pa ji skuham polento z malo masla in kokosovega sladkorja.
pluvanje hrane - nika vbistvu z jezickom oponasa avto (al kako bi temu rekla) in to seveda s polnimi usti. pa kihanje in kasljanje s polnimi usti je nov sport. pa ve da bom huda in se mi smejcka pol. itak nemors bit hud pol nanjo.

kapica - jaz ji dam vedno gor. ker je gologlavi otrok (ima laske ampak cisto svetle in cisto majhne) in ker sva imeli ze vnetje useskov pa mi ni da bi imeli se enkrat. ji pa dam cist tenko kapico ce pa piha pa kapuco cez.
za kopanje ji ne zascitim uses. ji jih tudi ne umivam z vodo oziroma ne grem cez usesa.

emajulija smo sle na bled v bazene se namakat. ker je bil moj ati 'bolan' od vecera prej nam je dolzen se eno kopanje. hehe moramo izkoristiti neupravicen izostanek. sva pa bili ze prej v bazenu v kranju in je uzivala sto na uro. pa na morju ko smo jo dali v morje tudi. no ceprav je bilo to ob 6 zvecer za 10 minutk ker je bila se premajhna. se je pa drla ko satan ko smo jo ven noaili. bi ona se cofotala.

a ze kaj gledate risanke?vem da je prekmalu, ampak imam zal tv tako da ga v vsakem primeru opazi. no in sedaj je nora na nodija. ce bo jokala pa ce bo nodi bo takoj vse vredu, nebo vec lacna nebo je motilo da je pokakana/polulana.

grem gledat kaksno je vreme, ve bo zdrzalo za en hitri sprehod. lep dan vsem

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.11.2013 11:27:17   
kalisi
Hejla,

prazniki mimo, odšli tudi obiski user posted image . Je bilo tako super, ko so jo še drugi zamotili. Z moji sva celo uspela it sama na kratek sprehod!! user posted image Se ne spomnim, kdaj sva bila nazadnje kje sama... user posted image Seveda je takoj, ko sva stopila skozi vrata in naju je zavohala, začela protestirat. Uš mala. Prej pa cel čas pridna ko angelček.

Oblačenje - ker je vreme katastrofalno muhasto, tudi oblačenje tako zgleda. Če gremo ven pozno zvečer, potem jo dam kar v spančku v zimskega pajaca, na glavo pa kapico. Ker potem običajno zaspi, je tako ne rabim preoblačit in jo dam kar naprej spat. Pajac imamo malo večji in se je izkazal za idealno rešitev v takih primerih. Čez dan pa čisto odvisno; običajno še brez žabic, v malo kosmatenih hlačah, na vrh pa dolg bodi in trenerkica, čez pa taka tanka, ampak kosmatena jakna s kapuco. Kapico ji zdaj dajem tako spalno na glavo, malo debelejšo, ker običajno že kar mrzlo piha. Zimsko pa tu in tam, če je res hudo slabo vreme. V vozičku jo nato porkijem z dekico, odvisno od vremena.

kopanje - naša v vodi zelo uživa. Prvič se je kopala že pri dveh mesecih in tudi na morju je že bila v vodi. Najraje plava kar sama, z obročem, ki se ga da okoli vratu, tako da ima proste roke in noge. Ravno včeraj smo šli v terme in je tako norela, da ni bilo za verjet. Ušes ji ne zaščitiva posebej, ker jo pred vodo ščiti obroč. Pa popije tudi kar precej klorirane vode, pa za zdaj, moram potrkat, še nismo imeli težav. Upam, da tako tudi ostane, tudi z ušeski.

Neli81 - zbujanje ponoči; tole kričanje, ko ga vzameš v roke, me hudo spominja na našo pred kakšnim mesecem. Takrat se je začela premetavat in premikat po postelji in je zraven na pol jokcala oz. nekaj jamrala. Jaz sem mislila, da se je zbudila in hoče joško, pa sem jo ene tri noči jemala ven iz posteljice. Vsakič huronski jok, nato pa minuta na joški in spanje naprej. Potem sem pomislila, da jo morda s tem, ko jo dvignem iz postelje, zbudim, ko ona samo kaj sanja. In sem jo začela puščati v posteljici in je čudežno pomagalo. Zdaj jo vzamem ven samo, ko se že res zbudi; torej, najprej pogledam ali ima oči odprte ali pa počakam, da se že začne dret "lakota" oz. pocartaj me. Ker, običajno je tako, da se res podoji samo enkrat na noč, dvakrat pa potem samo nekaj pocuzla, toliko da se pocarta.

zbujanje ponoči N-tič - vidim, da je povsod isto z zbujanjem ponoči in mesečnimi mamami čez dan. Ja, saj, kako pa naj bo drugače. Bo treba zgleda potrpeti, upam, da do takrat vse ne osivimo in pridelamo podočnjakov do Lune. user posted image Moji že segajo približno do pet user posted image No, danes smo se spet zbujali in bili nekaj nasršeni, tako da sem se spet komaj zvlekla iz horizontale... Še dobro, da je moj fajn močno kavo skuhal, da me je zadela neposredno v žilo. user posted image Neli81, tudi jaz sem vsa razkurjena razmišljala, da bi jo ponoči enostavno odklopila, ampak, sem se pol hitro pomirila. Konec koncev je dobro, da se še doji, tako da bom še malo vztrajala. Ampak, moram pa nekako zmanjšat pogostost nočnega zbujanja, ker takole dolgo ne bom več zdržala. Moj je danes rekel, da mala ne gre spat pred 11, pa če se dere ko jesihar user posted image . Razmišljam tudi, da ji bom začela zadnji obrok GH malo kasneje dajat, recimo, ob 9h. Ker zdaj frajlica tudi že ob 7h kdaj zaspi na joški in je niti ne uspem nahranit z GH za večerjo.

fizioterapije - vsakič dela druge vaje z njo, tako da se mi zdi, so kar resni. Je pa mala totalno razburjena. Vedno se dere, kot da bi jo iz kože dajali. Sem mislila, da je morda novo okolje, a zdaj sva bili že tretjič in pozna tako sobo kot terapevtko. Potem sem mislila, da je morda ravno taka ura, ko rata zaspana, a sva vsakič ob drugačni uri. Očitno ji fizioterapija pač ne paše, ker mora delati, kar ji ne odgovarja. Meni so glasilke od petja že čisto odpovedale. Fizioterapevtka pa se bo po mojem še slovenščine naučila, ko se toliko ponavljam user posted image . V glavnem, luda kuča... Se mi pa zdi, da malo pomaga, ker je mala zdaj že parkrat na levem boku sama od sebe zaspala čez dan in ker včasih celo ponoči rata, da ostane vsaj kratek čas na slabem boku. Obračati pa se je tudi že začela na levo, čeprav jo moram malo motivirati.

GH - pri nas, kakor kdaj. Posebnih težav sladko, slano, zelenjava, meso, nimava. Je kar vse, razen, če pač ni posebej lačna. Včasih zjutraj zavrne tudi sladko in hoče raje joško. Še najraje ima piščanca in krompir pa ohrovt ji je zelo všeč. Nato jabolka z grisom ali banana s prosom. Jogurt pa v vseh oblikah, samo da je, hecka.

tekočina - koliko kaj vaši mladički čez dan spijejo tekočine, če zraven štejete še dojenje? Moja se še kar precej doji, a ji kar pogosto ponujam vodo. Samo vode, tako na oko, spije okoli dva do tri decilitre.

Tak, zdaj pa bo treba nekaj pomalicat. Nori zdaj tu že eno uro po igralni podlogi in zja AAAAAA, AAAAA, AAAA. Včasih je res čist odklopljen user posted image .

Bodite fajn!

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: aprilčice + majčice 2013
5.11.2013 11:16:01   
pink angel
hello!

Tudi midve sva začeli s korenčkom in krompirjem.

Glede kopanja in zaščite ušes sem vprašala, ker je ugotovila, da lahko maha z rokami in potem je voda povsod...tudi v ušesih user posted image

Risank še ne gleda, TV pa je zanimiva, tudi nogomet gleda user posted image

Tekočine ne popije veliko, največ po kosilu (GH). Se pa še veliko dojiva, tako da verjetno ni tako žejna. Dajem pa čaj iz filter vrečke ali vodo.
Vidim, da že kar dajete jogurte, pa ni nobenih problemov?

Upam, da se vreme kaj izboljša, da gremo vsaj malo na zrak user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: aprilčice + majčice 2013
5.11.2013 16:04:23   
emajulija
Hejla!

Tu že dva dni samo dežuje, se počutim že prav ujeto v stanovanju :-// mislim, da je mala tudi zaradi tega malo bolj tečkasta, ker je navajena vsakodnevnih sprehodov ...

GH ... lemon, ta sistem, najprej korenček, potem cvetača itd., sva midve že dale čez pri 4. mesecih, ko sem začela z uvajanjem .... je vse lepo jedla in sprejela, potem je pa zbolela in verjetno tudi izgubila tek, ker ni pa ni odprla ust .... potem sem nadaljevala s sadjem, je odpirala usta kot ptiček :-) ko sem ji pa začela ponovno ponujati zelenjavo, pa spet ni šlo ... tako se mučiva tudi danes :-/ ampak, saj pravim, vztrajala bom, zakosilo ji bom vedno najprej ponudila zelenjavno kašico, šele če to ne bo šlo, pa kaj ostalega ... Jogurti, midve jih jeva skoraj vsak drugi dan, prav tako skutko in ni nobenega problema :-)) sem hotela počakati do 7. meseca, pa mi je zmanjkalo idej za malico .... no, sicer bomo pa 12. že stari 7. mesecev user posted image mislim, da je z mlečnimi izdelki potrebno malo bolj paziti, če je v družini alergija na mleko ... pri nas je ni, tako da smo kar začeli s tem :-))

Hehe, risanke, moja je čist nora na želvico lulu in čebelico majo, ko je uvodna pesmica se začne na polno smejati in kriliti z rokami, pozabi tudi na to, da je lačna, ja user posted image

kalisi ... fino, da vama fizioterapija pomaga :-))

tekočina ... ji čez dan večkrat ponudim čaj, ker smo na AM in je to potrebno, vendar spije spije bolj malo, nekje od 1 do 1,5 dcl na dan. Poleti je spila precej več ...

Sem vas misla nekaj vprašat, pa sem pozabilauser posted image pa drugič ...

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.11.2013 10:46:18   
Neli81
Ojla,

Evo js sem s fitnesa. Mali še spi, tako da sem na hitro sem skočila. V ponedeljek sem začela z vadbo in je super. Sam mišice me bolijo za pop..... user posted image Ne morem vrjet kako sem iz forme padla. Ampak danes je že bolje, ko sem spet delala. V petek spet. Kul je ko te nekdo skoz nadzoruje in spodbuja zraven. Zdej sem se celo začela prehranjevati 5x na dan, kar je zame izredno teško, saj kr pozabljam jesti. Že po prvem porodu sem kr pozabila na hrano, me je mož klical če sem že jedla, pa je bila ura že 4 popoldan. N zdej mam opomnike v telefonu, da ne pozabim. user posted image

Spanje in dretje - sem poskusila s tvojo tehniko Kalisi včeraj, pa je bilo ok. Ampak to je bilo sredi noči ob 2.30, malo je jamral in jokcal pa zaspal nazaj. Danes zjutraj pa se je zbudil ob 6.30 in spet ista zgodba. Ko sem ga vzela, se je drl kot bi mu kožo oddirala. Sem ga najprej malo v postelji pustila, ampak je vedno bolj jokal, na rokah se mu je pa spipalo. Ne vem kaj je to. user posted image

Kopanje - ne hodimo na bazene (js ne maram), ampak doma mu nič ušeskov ne pokrivam oz. zaščitim. Ko končamo, ga fino obrišem z brisačo in z bebi palčko poberem vodo v ušesku.

Jogurti/skutke - pri nas so tudi kr dosti na sporedu. Če ima pa rad sladko. S slanim se še kr borim. Ampak ne obupujem, mora jesti in kr vztrajam, ne dam sladkega.

Grem si zdej speči pirin kruh in razišljat kaj bom kuhala za kosilo.

Ko se tamal zbudi, pa šibava ven, ker včeraj nisem niti nosu ven pomolila. user posted image

Čaw

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.11.2013 14:15:23   
kalisi
Hejla,

po treh neprespanih nočeh, ko se je naša frajlica zbujala vsako uro, nas je danes ponoči predčasno obiskal Miklavž. Pokonci sva jo uspela držati do okoli 10h, ob 9h je pojedla zelenjavno večerjo. Nato pa mir do pol 3 zjutraj, ko se je podojila in nato, ni za verjet, mir do 8h zjutraj user posted image user posted image user posted image . Ne vem, kdaj sem nazadnje toliko skupaj spala. In ne vem, če nisem kar malo utrujena od "poležavanja" user posted image .

Neli81 - user posted image za fitnes. A mladička pelješ zraven, ali ga pustiš v varstvu? Jaz za zdaj kar doma z našo "fitnesiram", no, pa tečt mi uspe vsake toliko it. "Se mu je spipalo na rokah zjutraj." Huh, pojma nimam, kaj bi lahko bilo in kaj storiti. A poskusiš kdaj še kakšen zataknjeni kupček podreti? Naša se je včasih tako sredi noči začela dret ko zmešana in precejkrat je pomagalo nošenje pokonci, da je porignila. Je pa res včasih težko ugotoviti, kaj se našim mladičkom plete po glavi. Recimo, frajlica je zdajle nekaj cvilkala, pa sem poskusila jo nosit okoli, pa pit dat pa jest dat, pa igrat se z njo, pa previla sem jo itd. Pa nič. Na koncu se je izkazalo, da jo kakat in da bi rada šla v jajčko!?! user posted image Pa bodi pameten...

Glede hrane, je pa naša res hecna. Vedno sem mislila, da dojenčki najraje jedo sladko in sem se najbolj bala, da ji zelenjave ne bom uspela podtaknit. Pa se mi včeraj zgodi, da noče jest več sadnih reči. Poskusim vse, jabolka, ki jih je doslej z užitkom mazala, pa banane, pa melono, pa hruško. Nič. Naredim kašico s sadjem in z mlekom. Nič. Kisel fris in ven iz ust. In tako cel dan. Veljala je samo joška. Potem pa pomislim, kaj pa če bi ona raje zelenjavo in meso. Ne moreš verjet, pobasala cel obrok!?! In zvečer še samo zelenjavo. Noro! No, saj, čez teden dni bo pa verjetno jedla samo sadje... Kdo bi vedel...

Tak, zdaj pa mala kliče. Uživajte!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.11.2013 14:24:42   
Neli81
Kalisi malčka pustim v varstvu, v ponedeljek je bil pri moji mami, danes kr s tatijem. V petek bomo pa še videli. user posted image Ponavadi ravno spi v tem času.

Dretje - ne vem več. Kakat res ni šel že 3 dni, ampak se tud napenja ne ful. Prej ko ni kakal, še je ful napenjal cel dan. Bom probala ga dat v jajček (gugalnik več ne zaleže), pa bomo videli. Sicer pa grem dans po suhe slive in jih bom dala v vodo. Pa sebi bom donat kupila.

Upam, da se to dretje čim prej neha. Malo nadležno je.

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.11.2013 19:26:58   
lemon
čer,

danes sva imeli pregled v razvojni. nama je zdravnica pokazala kako jo pravilno držimo v naročju če seid pri nas in kakšen položaj naj ima pri hranjenju. pa da prehitevamo z vozki vsi po vrsti - kao športni del da je še ne bi smeli imeti v njem (sama imam samo športni vozek) pa kako naj ga naštimamo da bo udoben zanjo, da ne bo trpela medenica. no pa rekla je da je malo zategnjena, ampak če se bomo držali kar je povedala da bo mala lepo napredovala. sem se bala da ima spet stopalke na noter, pa je rekla da tako samo sledi telesu s topali in da se igra z njimi.

kalisi naša tudi ne mara sladko. banano poje pogojno - če je cela in da jo cuza ali če je v kašici z jabolkom in piškotom ( sem ji danes prvič naredila pa je jedla), skutko + marmelado je zadnjič pluvala ven in zapirala ustka. tako da sem obupala s sadjem, sploh ker ni svežega sedaj skoraj nič. mogoče probam s kivijam. jabolko pa ima rada, pa še to sem ugotovila da nesme bit presladko ker drugače ne poje (sem ji zadnjič dala enega ki je bil že malo gnil, pa sem ga obrezala in je bil ful sladek pa ni jedla)

neli81 - če potrebuješ imam laktozo v prašku, ki naj bi pomagala pri zaprtju dojenčkov pa ti jo pošljem. sama sem jo uporabila 2x pa je ne potrebujem več, ker so težave izginile.

tekočina - jaz ji dajem čaj za pit, pa spije kar veliko. tudi 3 flaške na dan (okoli 4 deci). se pa pozna da se ne dojiva in da dobiva AM. ko še ni jedla GH je popila veliko vode oziroma čaja. sedaj pa po obroku vedno dobi flaško s čajem.

sicer pa še vedno ni premaknila ure, kar me strašno moti. ni važno ali spi ali ne podnevi ona bo zjutraj budna ob 6. ali malo čez. groza. jaz pa ponavadi ponoči, ko jo nahranim ne morem spat in seveda uro / uro in pol gledam tv. nama se bo pa verjetno spet ritem spremenil čez 14 dni ko imamo cepljenje. ah no bo že.

mirno noč vsem

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.11.2013 10:21:29   
emajulija
Zdravo!

Mmmm, za nami je mirna noč, sem se prav naspala, mala se je zbudila samo 1x (okoli 2h), potem pa spal do 7h user posted image Včeraj sem js šla z mami na Udar po moško 2, tako da je moj malo zrihtal za spanje in ni bilo nobenega problema, je bila baj zelo pridna :-)) to pomeni, da lahko še večkrat kam grem user posted image

Tiste, ki dajete mleko po steklenički, ali mogoče veste kako uspešno povečati luknjico na silikonskem cuclju?? baje je nemogoče to lepo narediti, pa vseeno vprašam ... imam namreč Medela stekleničke že od začetka, imajo dve vrsti cuclja, S za do 3 m in M za do 6 m ... naprej pa kaj??user posted image jih ni ... zdi se mi, da bi mala rada malo hitrejši pretok ... sem ji tudi kupila avent stekleničko in cucelj s 4mi luknjicami, pa ga noče niti zagrabit :-/

Hojica ??... vem, da so mnenja o njej bolj kot ne negativna, js sem jo dobila od sestrične in včeraj malo prvič dala notri za minutko, dve ... in kako je uživala!!! nisem mogla verjet!! sem bila prav presenečena, da se je že sama s prstki poganjala in sama prišla do mene :-)) se mi zdi čudno, da je dala nogice na tla, ker če sem jaz kdaj hotela, da se dotakne tal, je nogice kar dvignila, kot da bi tla pikala :-)

Lepo, da se je malo pokazal sonček a ne, samo baje ne bo več dolgo!!

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.11.2013 10:54:40   
pink angel
Pozdravček!

Moj mleka ne prenaša najbolje, nima pa potrjene alergije, zato bom še malo počakala preden ji dam.

Naša je pa začela v spanju jokat, revčka. Ne vem a kaj sanja al jo kaj boli....Tudi najino celonočno spanje se je razdelilo na 2 dela. Okoli 1 se zbudi, ker bi se crkljala user posted image in jo vzamem k sebi, kjer zaspi na trebuščku! Sem že prej poskušala s spanjem na trebuščku, pa ni hotela.

kalisi čestitke za prespano noč user posted image

Hojice ne priporočajo, ja...ne vem zakaj že.

No zdaj pa uspavanje, upam da bo hitro user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.11.2013 17:22:23   
kalisi
Hejla,

za nami spet super noč. Mala se je zbudila okoli 3, da se je najedla, potem pa spanček do budilke ob 8h user posted image . Joj, da bi trajalo. Sva jo pa tudi včeraj držala pokonci. Je že bila kar precej sitna tam okol 9h, ampak, sva večerjala in je bila pri mizi v jajčku. Jo je tak matralo, da je že v jajčku na pol spala. Potem pa, ko sva jo dala v horizontalo, je samo zakomirala. Zakon! In to med fuzbalom. Jea!

lemon - super, da je še kakšna nesladkosnedna. No, mislim, ni super za naju, ampak, super, da lahko izmenjavava izkušnje. Torej, zanima me, kako rešuješ zajtrk in malice? Naši še tu in tam uspem za zajtrk podtakniti jabolko z grisom, ampak, večinoma pa kar po par žlicah zapre usta in zahteva joško. Jogurt tudi ne deluje več, niti sladek niti navaden. Prosa niti povohat noče. Banano že od daleč grdo gleda user posted image . Samo še piščanc in zelenjava gredo resno v promet. Kriza... Mislim, saj ni problem. Pravzaprav je super, da ni mahnjena na sladko, samo sadje bi bilo vseeno fajn, če bi jedla... Ne pa da zdaj tisti ohrovt lomi nonstop..user posted image

razvojna - fajn, če boste zategnjenost kar s pravilnim nošenjem rešili. Pri nas je zgleda bolj hudo. Ampak, so pa res učinkovite te fizioterapije. No pa vaje doma. Verjetno oboje pomaga. Po 4 fizioterapijah se že samostojno obrača na levo, tudi manj ima zategnjene mišice, tako da je tudi fizioterapevtka bila danes vesela. Mala se je tudi danes začela huronsko dreti, takoj ko sva vstopili v sobo. Zgleda da že ve, kaj jo čaka. No, potem pa proti koncu čudež - mala zaspala user posted image . Ji je fizioterapevtka masirala vrat in glavo, pa je zakomirala, hehe. Mi je že žal, da je nisem snemala, ker je bilo res hecno, kako je zavijala z očmi od ugodja in potem še med dremežem vzdihovala, kot da bi bila eno uro na aromatični masaži.

hojica - hojico odsvetujejo, ker naj bi spodbujala napačne gibalne vzorce in povzročala prevelike obremenitve skeleta, hrbtenice, glede na stopnjo razvoja dojenčka. Pa kasneje naj bi potem otroci shodili zaradi hojice. Ne vem, midva sva se odločila, da hojice ne bova uporabljala. Ampak, če sodim po meni in bratu, ki sva oba dirjala naokoli v hojici in kasneje nisva imela kakšnih posebnih težav z motoriko (jaz sem se baje pri 7 mesecih v stajici postavila na noge, da je mami skoraj kap), najbrž tako zelo hudo narobe ne more biti, če je dojenček čez dan tudi kaj v hojici. Verjetno pa ni za cel dan, kot velja pač za vse pripomočke. Jo je pa tudi moja kolegica za sina nabavila. Zdaj nori po stanovanju ko zmešan. Lump se ni hotel plaziti, je pa obupno rad poskušal hoditi, če ga je kdo držal. No, je pa zagotovo za pazit, da se otrok ob kaj ne zadane in prevrže. Ampak, to pa tako velja nasplošno, ko postanejo dojenčki malo bolj gibčni in jih je povsod polno. Naša je zdaj že kar nevarna, se skotali ravno kamor hoče, tako da jo moram imeti kar na očeh oz. na tleh, da nima kam pasti. Pač, po pameti. Verjetno pa dojenčka ni za dajati v hojico, ko niti še sedeti ne zna... Je pa to seveda čisto moje osebno razmišljanje.

emajulija - user posted image za prespano noč in proste večerne ure. To tudi meni fuuul zapaše. Ampak, za zdaj si privoščim samo tek. Sicer pa sem zvečer kar rada z mojim, ker dela cele dneve, pa tako ob večerih not spravljava zamujene dnevne ure.

pink angel - jokanje v spanju, ja, naša je tudi en čas kar dosti v spanju jokala. No, bolj jamrala, ker ni, da bi to ne vem kako dolgo trajalo. Tako malo zajamra, ene trikrat se zacmerka, potem pa mine. Najbrž res sanje. Me prav zanima, kaj kaj naši mladički sanjajo. Jaz, ko se zajokca, vedno pomislim, da najbrž sanja, kako so ji joške zbežale in jih ne more ujet user posted image user posted image user posted image , ali pa, da je dudo zgubila, hehe. Ko je bila še čisto majhna, prvi mesec, se mi zdi, sem jo enkrat podnevi med spanjem snemala, ker je nekaj mahala z rokicami in čisto slučajno sem ujela tudi ta jokec.

Aja, to pa moram povedati, ker sem čisto navdušena. Mala ima signal za pokakano pleničko! Začne špukat oz. tako z ustnicami brrr delat. Najprej sem mislila, da je to zgolj slučaj, ker se mi je zdelo, da to počne tudi, ko je zaspana. Zdaj pa sem zadnja dva dni prav spremljala. In res, vedno je pokakana, ko začne tako delat. Potem sem razmišljala, da je morda to povezala s previjalno, ker sem ji večinoma na previjalni jaz tako delala. Saj veste, a-brrrr, a-brrrr. Pač, mama tumpasta seveda najprej neumnosti kaže dojenčku, ta pa seveda prej ali slej vse posnema. user posted image

Sicer bo pa ta konec tedna stara pol leta, tako da si bo mami privoščila torto. user posted image

Lep večer!

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.11.2013 19:45:39   
lemon
zivjo

bravo vsem za prespane nocke. jaz jih pogresam cist prevec. no sem se navadla ustajat.

sicer nevem kako imate z babicam in dedki, ampak a nikoli ne daste otrok babici za merkat?jaz dam naso prespat k moji mamici pa je tamala cist navdusena, pridna pa bolj kakor doma. meni pa pase da imam malo casa zase in da grem kam sama.

cucelj na dudi so vcasih razsirjali z sivanko. probaj mogoce pa rata. jaz moram v nabavo po novo flasko. imam pa to sreco da sprejme vse kar ji dam. danes sva menjali dudo za vecjo pa druga znamka pa jo je lepo sprejela.

kalisi.. za zajtrk ji dam gres z jabolkom, pac dam malo bolj kislo jabolko pa poje. za malico sem ji pa zacela dajat kivi + malo banane ali jabolka + otroski keksi. pa se malo namatrava da poje, ampak ji gre par zlick po grlu. gledam pa da kivi ni prav sladek. no sej banano pogojno poje ce je sveze odprta da jo cuza. me zanima kaj bo s cokolesnikom. sem se pa presekirala kaj ji bom dajala za malico pa sem se odlocila da bo pac vsak dan isto. tisto kar ji je ok. pa probala bom navajat na kaj drugega. zaceli bova z rizolinom.

jokanje v spanju... ja tut nasa kdaj pa kdaj zajoka oziroma zajamra. verjetno so res sanje. vcasih se je v joku prebudila pa ni bila lacna/pokakana. groza, ker vem da nanjo vplivam ker imam sama more

razvojna.. ja midve ze od rojatva hodiva tja pa najprej ni nic kazalo na to.sva dobili navodila da cim vev na tleh in brez stunfkov. no sedaj pa kako jo moram drzat/nosit/podlagat. je pa rekla da otroka v nobenem primeru ne smem posedat dokler se sama ne usede in da je nesmem na nogice dajat (kot da hodi). t
tako da hojice ne bom kupovala, pa v vozki jo bom dala v pol sedec polozaj. pa medenico podprla s cim. no upam da se ji ta zategnjenost nebo poslabsala in da bo ok. sicer se se nic ne kotali, obraca se ce je dobre volje in ce se ji posreci. no pa saj se ji ne mudi.

signal za kakanje.. ja tut nasa to dela ko ke pokakana in ko punka. so smeskoti ja teli nasi soncki.

tiste ki imate AM ali v naprej prekuhate vodo in grejete?mi smo ji na zacetku greli pa cez poletje ne potem tako nismo smeli zaradi vmetja grla in uses. sem pa danes probala ji dati toplo mleko da bi zaspala na flasi pa zavraca. kaksne ideje kaj naj?se mi zdi da bi sedaj v mrzlih dmeh bilo fino da ddobi toplo mleko.

joj so obljubljali za danes soncek pa ga kar ni in ni bilo. no upam da ga bomo se kaj delezni..

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.11.2013 21:22:16   
pink angel
kalisi user posted image verjetno res joške sanjajo.
Super, da ti že pove kdaj je pokakana. Ni treba ob vsakem napenjanju gledat plenice user posted image
Kdaj pa ima pol leta? Naša v nedeljo.

lemon babi jo pazi ob sobotah, da skočiva v trgovino. Ali če imam kake nujne opravke. Prespi pa še ne pri njej, ima babi po moje dovolj tiste 2 uri na teden. Je kar utrujena ko prideva nazaj z opravkov user posted image Čeprav bi tudi jaz rabila kako uro zase in za diplomo...tudi od "moža" nimam velikih pričakovanj za varstvo...na žalost.

Kako pa izgleda zategnjenost?

Mleko pogrejem. Dajala sem ji ga večinoma na sprehodih, ker je bila takrat zeloooo lačna, ker ni jedla že celo uro user posted image . Zadnje čase ji pa izgleda zadostuje kosilo (gh) in ni lačna na sprehodu.

Ali vaši tudi "momljajo" med hranjenjem? Naša ima toliko za povedat ravno takrat.


Vsem želim mirno in naspano noč!



(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.11.2013 10:29:02   
emajulija
Jutro!!

Joj, danes me je vrgla že ob 6h pokonci, sem jo dala zraven sebe v upanju, da bo še malo zaspančkala, ampak se je fajla raje kotalila, pasla kravice in "pela" zraven!!user posted image no, zdaj pa spet spančka, jo je kar na kavču zmanjkalo...

Hmm, tudi mene zanima kako ozgleda zategnjenost? to da se otroček še ne obrača, ima pri tem težave, ali kako?

Babica in dedek ... pri nas sta v spodnjem štuku, midva pa imava zgoraj mansardno stanovanje, tako da, če potrebujem pomoč, da jo tudi babi malo popazi in ponosi, ni problema .... sej, če jo kdo pri nas razvaja, je to moja mami, ki je super, mala je zelo rada pri njej user posted image zdej se bom pa jaz začela še učit za faks, da naredim še teh par izpitov, jo bo pa moj imel takrat, tudi ni problema :-))

hojica ... jaz jo bom uporabljala, sem o tem prebrala ogromno mnenj in raznih člankov ... uporabljala jo bom tako kot priporočajo, ko otrok že samostojno sedi, se malo že dviguje na nogice in maksimalno 30 min na dan in seveda naštimana na pravo višino ... mislim, da bo mala uživala :-)) tudi midva z bratom sva bila veliko v hojci, pa sva oba zelo hitro shodla (9. in 10. mesec) in imava lepo držo ...

jokanje v spanju ... Ema ne joka, ampak bolj jamra, se zato tudi večkrat vstanem, ker me zbudi :-/

kalisi ... hehe, super za signal pokakanih pleničk user posted image verjetno je prav posrečena, ko to počne! in, super za mirne noči!!

lemon ... js najprej prevrejem večjo količino vode in potem samo pogrejem do primerne temperature ter pripravim mleko...tako delam že od začetka. Sem pa enkrat ponoči že vnaprej pripravila mleko, ga dala v hladilnik in ko se je zbudila sem ga samo pogrela v mikrovalovni ... mala ni opazila razlike, ji pa načeloma vedno pripravim sveže ... si to mislila?



user posted image

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.11.2013 21:56:56   
Neli81
Dober večer,

Eno hitro javljanje.

Smo ok. Mali je imel probleme z zaprtostjo spet user posted image , sem ga filala z vsem možnim (suhe slive na 101 način, laneno seme, donat,...) in se je včeraj pokakal za vse dni za nazaj. user posted image Ne vem kje ti mali človečki toliko drekca nakopičijo. user posted image Mislim pa, da mogoče zato tudi jedel ni dobro. Ne vem. Upam, da bo sedaj kaj bolje.

Babice/dedki - ja damo otroke v varstvo, ampak samo starejšo. Tamali je žal še na joški in več kot za par ur ne more v varstvo. Komaj čakam, da se neha dojiti ponoči in gre on tud na počitnice. Mami in tati bosta pa počivala, spala dolgo. user posted image

Jok ponoči - kaj pa vem. Menda malo bolje. Moram pa priznar, da včasih kar pogrešam to, da nima dude. Ko se takole zbuja, bi najraje vidla, da bi se ga dalo z dudo zamotit. Ampak me pol itak mine, ker poznam vse slabosti dude (jo je tamala imela).

Hojica - nimamo in tudi ne bomo imeli. Bo shodil ko bo. Tamala je bila kar hitra, pri 11. mesecih je začela. Prednosti/slabosti me niti ne ganejo, itak nimamo placa zanjo. Vem pa da sem jo jaz imela in sem tud čist ok, pa tud sem shodla pri 10. mesecih.

Sem bila danes porodnišnici na obisku pri eni prijateljici, ki je rodila. Madona, sem čisto pozabila kako majhni so bili tile naši škrati. Me je bilo kar malo strah prijeti otroka v roke. user posted image So pa taki za mečkat. user posted image

Nič pametnega nimam več za pisat, tako da se poslavljam.

Lahko in mirno noč.

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: aprilčice + majčice 2013
9.11.2013 22:25:23   
happy85
V hiši mir in tišina, zunaj pa pravo naurje...

Lemon ste pa veliki, naša je imela 65 cm pri pol leta pa se mi zdi že ogromna user posted image Pa smo očitno miceni user posted image user posted image

oblačim jo odvisno od situacije. Za obiske navadno žabice, bodi, jaknico in hlače. Če pa šibamo samo kam na hitro kaj iskat pa pogosto kar kombenizon. Je bolj priročno in hitro user posted image pa zelo ji je všeč notri in takoj zaspi. Bi jo včasih najraje tud spat dala v tem, če bi vedela, da bo zaradi tega spala celo noč user posted image mamo pa v hiši vedno samo žabice in bodi, ker ji je drugače vroče.

Smo pa bili malo bolni in se nam je spanje čisto sesulo - je bilo bolj nespanje kot spanje. Jaz pa posledično zombi. No zadnjo noč smo se pa samo enkrat zbudiliuser posted image user posted image in tudi jaz veliko bolj nasmejana. Upam, da bo od sedaj naprej tako user posted image

Kalisi mislim, da so fizioterapevti kar navajeni malčkov, ki nočejo sodelovati... No kaj rado pa se zgodi, da se potem ta jeza in nezadovoljstvo otroka prenese še na zdravnike, obiske v trgovini, ker to je pa res zelo neprijetno. Ko postane cela nočna mora, ko je treba peljati otroka na pregled h zdravniku ali pa po nove čevlje. Sploh ne morem verjeti, da se lahko ta strah/jeza tako zakorenini v že malega otročička...
Lemon kam pa ste šli v razvojno?

Pitje tekočine razen mleka - po flaši nikakor nič drugega. Po žlički pa uspem par kapljic vode dati... Ji pa poskušam zaradi tega delati čimbolj redke goste obroke - da jim dodam ali vodo v kateri sem kuhala zelenjavo, ali pa kar prekuhano vodo dodam pretlačeni hrani.
Skuto in jogurt sem dodala banani in je rada pojedla. Moram pa malo v kakšno večjo trgovino, da nabavim še kakšno drugo sadje. Jabolko jo napenja - kljub temu, da ga par min kuham (ali je mogoče lahko problem v tem?? ). Poleg tega pa je samo še kakšno grozdje v našem marketu in potem sploh ne vem katero sadje bi ji lahko še dala. Prosim za kakšen nasvet katero sadje dajete in če ga prekuhavate.

Enkrat sem slišala, da otroci v spanju podoživljajo kar se jim je dogajalo čez dan in da če je veliko novega, da se rado zgodi, da se jokajo.

Za pripravljanje mleka jaz navadno vodo zavrem in jo nekaj dam v termovko, nekaj pa je hladne pustim v posodi. In potem naredim mešanico vroče in mrzle vode, ki je ravno prav topla zanjo - če je prehladno itak noče piti.

Neli81 ja naši malčki sploh niso več tako majhni in sploh ne moreš verjeti, da so nekoč bili tako male kepice user posted image pa je od tega minilo samo pol leta. Men očitno še vedno malo delajo hormoni, se čisto raznežim, ko vidim novorojenčke ali pa nosečke...




(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.11.2013 9:58:27   
emajulija
Pozdravljene!

Hehe, tudi jaz se še vedno raznežim, ko vidim kakšnega malega dojenčka...nasploh zdej opazim samo vozičke, prej ko sem bila pa noseča, pa same nosečke user posted image

happy85, sadje ... jaz ji zaenkrat še vse prekuham (ok, razen banane ne), ne dolgo, mogoče da kakšne dve, tri minutke vreje ... dajem ji pa jabolko, hruške, slive (domače, smo imeli veliko letos in sem dala zmrzniti), ostalo sadje pa js kupim kar frutek (tiste brez dodanega sladkorja) in primešam žlico ali dve h kašicam (mislim da imajo višnjo, marelico ) ... grozdja še ji še nisem dala, bom zdaj enkrat probala, kivi jo napenja, tu pa tam ji dam malo pomaranče ali mandarine za glodat, jagode in goz. pa kako odpadejo še za zdaj, včeraj sem kupila kaki vanilija in bom še to poskusila ... naša je itak nora na vso sadje :-)) hmm, žal ne vem, zakaj jo po jabolkah napenja, sploh če prekuhavaš...

to je to, na hitro, mala je pokonci, šibam :-)

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.11.2013 10:00:48   
lemon
hoj hoj

vreme ni za nikamor. se dobro da obstajajo nakupovalni centri da gremo se mal 'sprehodit'. hahaha
smo spali do 8 danes. bravo. s tem da je zaspala okol 9 pa ob pol polnoci sse je zbudila in bila skoraj eno uro pokonci. no smo nili na enem praznovanju tako da je dogajalo. pa sedaj spet spi. mogoce ima pa macka od vseh hlapov tam notri. hahaha

zategnjenoat. ja meni je rekla da se zato se ne obraca cist oz se obrne trebuh - hrbet ali obratno s pomocjo oziroma po sreci. pa ce jo posedim se ji vidi 'grba'. tako je meni razlozila. hodiva pa v kranj. no sej zej naj bi jo imeli cim vec na tleh pa v vozku naj bi bila v polsedecem polozaju pa pri obracanju naj ji pomagamo na bok pa da bo scasoma sama sla.
se mi zdi da vsakemu otroku nekaj 'manjka' ali je z njim kaj 'narobe'.. pac se nasa ne obraca se pri 6 mesecih, shodila tudi verjetno se ne bo kmalu. vsakemu svoje. eni to drugi nekja drugega. jaz se ne sekiram.

moja mami jo ima vsakic ko prosim ali pa kdaj kar tako. mala se 2 meseca ni bila stara je ze pri njej prespala. res pa je da sem jaz dojila samo prvi mesec tako da je lahko sla drugam spat.

centimetri ja jaz kar ne morem verjet da je tako dolga. sem ji ze 2 meseca nazaj kupila kombinezon je noter plavala sedaj dvomim da bo za cez celo zimo. upam na najboljse.

sadje. jaz jabolko za h gresu samo da zavre in ugasnem. za kasice ji ze dam surovega. ga pa olupim, ceprav naj bi bilo v lupini najvec vitaminov. ji pa dajem se banano, hrusko (ampak res samo malo v cezano z jabolki) in pa zaceli sva z kivijam. dala sem ji se sveze iztisnjen pomarancni sok pa jo zvija in sva ga opustili. je pa smotano ker sedaj ni veliko sadja, sploh pa ne svezega.

mleko. ja jaz tudi v naprej prekuham vodo. pa sem ji sedaj 3 mesece dajala vodo s sobno temperaturo. isto caj. pa sem ji pogrela zadnjic in ni hotla popit mlekca. ko sem ji pa dala hladnega pa je popila. jo moram navaditi nekako ja toplo mleko/caj. da bo pozimi kak toplega popila.

ze imate nacrte za novo leto? vem da je se dalec ampak bo pa en dva tukaj. mi se nic ne planiramo.

mirno nedeljo

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.11.2013 12:46:36   
kalisi
Hejla,

evo, danes stara mala pol leta! user posted image Tak da ati in mami bosta user posted image zmazala! pink angel, vse najboljše!user posted image
Sicer pa se vikend ni začel preveč simpatično. Mala v petek zbolela. Na brzino zakuhala na 39 vročine, da me je skoraj kap.
Doslej še nismo bili bolni (najbrž je zato zbolela, ker sem jo pohvalila...), tako da sem že pakirala za urgenco, moj je pa moral pod marš iz službe. Ko je termometer pokazal 39 sem ji dala svečko za zbijanje vročine, ampak, komaj uspelo. Prvič me je polulala do kraja, drugo svečko in mene zraven je pokakala user posted image , v tretje pa gre baje rado in je uspelo. Potem je vročina hitro upadla, kar menda kaže na virusno okužbo (če vročina ne gre hitro dol, pa da je lahko bakterijsko), tako da k zdravniku na koncu nismo šli. Čez noč jo je potem še kuhalo do 38,5, zjutraj in naslednji dan pa že ni imela več vročine in je že bila čisto razigrana in navihana, kot običajno user posted image user posted image user posted image . Ima pa danes malo izpuščajčkov po vratu in hrbtu, kar naj bi bila reakcija na vročino. No, bomo videli, upam, da hitro izginejo.

Da še malo za nazaj pokomentiram;

babi in dedi servis - je 800 km vstran, tako da se kar same rihtava.
zategnjenost - nama je fizioterapevtka rekla, da je znak za zategnjenost, če dojenček kaj dela samo na eno stran. Recimo, pri nama je to obračanje na desno in spanje na desno. Zaležana glavica je na priemr znak za zategnjenost mišic oz. mišično asimetrijo, kar nama piše na napotnici. V glavnem, že gre na bolje, tako da ni panike. Ji je uspela odpraviti zategnjenost v vratnih mišicah, tako da zdaj enako gleda na levo in desno. Pri hrbtenici pa še ni čisto simetrično, tako da za to pa ima še časa 6 terapij. Če se da kako pomagat, je seveda treba pomagat, sicer pa bi tudi brez tega otroci zrasli.
novoletni načrti - nič ekstra, bomo nekaj časa pri enih, nekaj časa pa pri drugih starih starših, ker živimo v tujini in se malo vidimo. To bo naš dopust, če seveda ne bodo stari starši preveč modrovali o vzgoji otrok. S taščo se včasih kar rukneva, na žalost. Ampak, je že precej bolje, ker zdaj sem se navadila poslušati in ne slišati user posted image . Od začetka si itak cel posran, ker je prvi otrok in se še moraš naučiti biti mamica. Tako da ni preveč fajn, če imaš koga zraven, ki preveč modruje. Kako pa kaj ve vozite s taščami? No, ali pa s svojimi mamami? Moja mama je že po naravi taka, da se nikamor ne sili, tako da mi kaj svetuje, samo če jo vprašam. user posted image Tudi vedno vpraša, če kaj rabim za malo, plenice, za oblečt itd. Tašča pa je druga pesem - tisoč nasvetov in to čim ima priložnost. Tako da me je kar strah z njo začet kakšen pogovor, ker bo drugi stavek že nasvet okoli dojenčka user posted image . Kaj bi šele bilo, če bi živeli kje blizu user posted image .
Tak da, evo tile prazniki, upam, da bodo mirni, zna pa biti tudi luda kuča. Moj je zdaj, ko je mala zbolela in to prvič, kar je že itak super, dejal, da točno ve, kaj bodo rekli moji in njegovi: Moja mama, da je ziher krivo to, ker smo hodili po zaprtih prostorih (beri: gostilne, bazen, trgovine), njegova pa, da mala ziher premalo je in je zato neodporna user posted image user posted image user posted image .

No, zdaj pa gremo torto jest user posted image .

Lepo nedeljo, čeprav deževno.

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?