|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 7:57:44   
lina3
Dobro jutro,

moje hitro javljanjeuser posted image user posted image .

Noč je bila kar ok, s tem, da moji standardi so podobni kot pti girl79user posted image . Glede na to, da se je tavelik non stop zbujal, je tole milina. Spat je šel ob pol 8, se dojil ob 23.00. 4.00 in 6.00, zdaj še spiuser posted image user posted image .

Sem ravnokar malo zluftala stanovanje. Uff kaj paše. Danes je prijetno sveže. Ko otroka vstaneta šibamo ven. Jaz sem že pojedla zajtrk in na hitro par stvari pospravila.
Sestra je šla na morje, živimo skupaj (ločena vhoda), tak oda je kar prazno doma.Kako se človek navadiuser posted image .
Danes imam v planu še it v knjižnico, vse ostalo pa kar bo...user posted image .

KONTRACEPCIJA
...midva uporabljava tudi kondome. Še nikoli nama ni počil, tako da nevem kaj bi lahko predlagala.

SLIKANJE za osebno - mi smo slikali doma. Na posteljo smo položili belo rjuho,tak oda je bila ravna. Naredili ene 10 posnetkov, ter potem sem jih poslala v fotografski studio, da so izbrali najbolj primerno. Za 4 slikice sem plačala 4 EUR.

Oblekice...pridno rastejo naši malčki. No, mi še nismo šli na večjo številko (56), ampak končno mu nič ni več prevelikouser posted image user posted image user posted image .

Jutri imava slikanje kolkov, konec avgusta pa posvetovalnico.
Joj, kako beži čas. 12.8. gremo še za tri tedne na morje, pol pa tavelik v prvi razreduser posted image user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 9:09:43   
sover
Dober dan še z moje stran.

Glihkar sem nazaj s pregleda pri G. KG so na +3, tako da sem imela kar prav, da ni dosti ostalo. Če bo vse po sreči, bo še to izginilo v naslednjih mesecih. Zdravstveno stanje OK, zato mi je kr vstavila mireno, zdaj bom pa videla, kako bo. Še M jo mora testirat, da vidimo, če ga bodo kaj motili trakci in to je to. Akcija! user posted image No, saj sva že bla v akciji, ampak sva morala pazit. Zdaj bova lahko čisto na off.

Drugače tudi pri nas uživamo v jutranji svežini. Karla je v avtu zaspala in še kr vleče ta spanec user posted image . Pridna moja sončica.

Dansas, jaz sem iz Kapel. Od kod je pa tvoj oči?

Lina3, kaj pa mora narediti foto studio s fotkami? Jaz bi jo tudi najraje doma slikala. Kakšne so zahteve za sliko?

Ursonok, si že kaj bolje s počutjem?


(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 9:44:36   
ursonok
Živijo,

uf, jaz sem danes spala kar kakšnih dobrih 7 ur v kosu ... Ampak bi rabila tri leta takega spanja, da bi prišla dokončno k sebi user posted image Aurorka pa spala 9 ur. user posted image

Sover,
ja, odkar je M doma, je počutje občutno boljše user posted image . Če si sam, nimaš neke "oporne točke", hormoni, neprespanost ... In je vse precej grozno. Zdaj moram samo še poskrbeti za dovolj spanja ... Kar bo težko, če bom hotela kaj narediti (in moram precej). No, bo že nekako.

Kontracepcija
ja jaz ne vem, zakaj nama tako kondomi pokajo. Grozno! Morda sva, hm, premalo nežna user posted image

Pa malo sem krvavela po SO - pa ne vem, ali je to začetek M, ali je z materničnega vratu, ali pa šivi oziroma ranice po razrganini ... kako naj vem? Skratka, kr neki. Med SO ni nič bolel, zdaj pa na otip malo boli, tako da so morda res šivi ...

Nič, Aurorčica je lačna, bom morala iti. Pri nas sicer ful sonce in vroče ... Super.
Uživajte!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 10:34:16   
ursika_ursi
Danuser posted image

Sem 2 ur nazaj zaprla vsa okna in balkonska vrata in je notri prava milina- 22'Cuser posted image  V tisti peklenski vročini je narastla celo na 31'C in je bilo grozno. Sva s tamalim zunaj iskala senco, je bilo že zaradi vetra vsaj malenkost boljše.
Tamali je zdaj že 2. dan tečkast za znoretuser posted image user posted image  Človek bi mislil, da ga bo ta hlad pomiril, ne pa da skos vriskauser posted image  Pa skos na joški in vem, da imam dovolj mleka, tako da ni vprašanje, če se je dovolj najedel. Mogoče poskok v rasti?

Ena je pisala o kilogramih- no, še ena nesrečnica, ki se jih ne znebiuser posted image  Meni ni jasno, no, polno dojim, ne bašem se ravno s hrano, tudi kakšne sladice mi ne dišijo, kile pa kar stagnirajo ali pa celo rastejouser posted image  Sem še kar na +9 in se počutim grozno ogabnouser posted image  Ne vem kako bom na morju, sploh dvomim, da bom šla kaj v kopalke. No, trenutno jih še niti nimam, stare so mi čisto premajhne, v trgovino pa se mi sploh ne da.

Nič, šibam, driskica je spet pokonci....

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 11:25:09   
ursonok
Ursika
vidim, da je pri tebi podobno s hormoni - med dojenjem ne hujšaš, prej obratno user posted image user posted image Precej nepravično, a ne. Sploh, če polno dojiš, tako kot ti. Jaz sem "samo" 3kg na plusu, pa se počutim precej ogabno ... Tako da ti verjamem, da si s +9 kar zamorjena. Saj ne rečem, da je treba šminkirati in biti manekenski, a dejstvo je, da je človeku pač jasno, pri kateri teži se najbolje počuti. In vse, kar je odveč, deluje negativno na vseh ravneh.

Kako pa kaj Aljoša spi? Glede na to, da se nič ne pritožuješ, sklepam, da je kar priden user posted image

Aurorčič je, upam, končno zaspala. Je sicer pridna, nama je pustila v miru pojesti zajtrk (mmm, grilani jajčevci z medom, pa avokadov namaz, paradižnik, ržen kruh in solata s fižolom user posted image user posted image ).

Zdaj pa en močan Pu Erh in veselo na delo user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 12:02:15   
ursika_ursi
Jap, tele kile mi prav morijouser posted image  Na čase se počutim kot slon. Sem včeraj poskusila oblečt kratke hlačke, ki so mi bile pred nosečnostjo kar lepo ohlapne, mhm, sanjaj, dlje kot do srede beder jih ne spravimuser posted image
In potem še včeraj opazim imam na levem boku proti ritnici celo četo strijuser posted image user posted image  Ful bi rada telovadila pa si ne upam zaradi mleka. Kaj, a pol še naj nič ne delam vsaj 3 mesece??user posted image  Groza.... Ne rečem, da ne vozičkam, ampak očitno je to premalo, mene pa takooooo vleče v hribeuser posted image

Aljoško je pridenuser posted image  Že lepo prespi celo noč, nekje okoli 23h mrkne in začne jokcat med 5h-7huser posted image  Mati je res lepo naspana, ampak kaj ko se mi bo doma zmešalouser posted image  Moj cele dneve dela, ko pa ne dela, pa včasih skoči na kakšno pijačo s kolegi in te ponavadi ne trajajo ravno 2 uri, ampak včasih cel šiht?! Se mi prav nabira zadnje dni in samo čakam kdaj mi bo film počil. Mali mu je bil najbolj zanimiv 2 tedna, včeraj pa me je že spraševal kdaj se dojenčki nehajo jokatuser posted image  Pa ko res ne jokca tja v 3 dni. Zadnjič je bila cela štala, ker ni javil, da bo pozen, valda, tista vročina me je čist pokopala, malega tudi in je bil posledično ultra siten cel dan, skos na joški, bog ne daj, da bi kaj zaspal, jaz pa valda komaj čakala, da pride dec domov, da malo prevzame in da si grem vsaj lase lahko oprat. Pride domov, ko sva se ravno podojila in ga prosim, če podreta kupčka, pa mi pribije, da joooj, je ful utrujen, da komaj gleda in gre spatuser posted image user posted image user posted image user posted image  V tistem trenutku se mi je cel scenarij odpeljal v glavi, ampak sem se zadržala. V nedeljo pa nisem hotla it zraven njega k njegovim domov na kosilo, pa je še zdaj cel tečkast in nasršen. Tipi?! Se obnaša huj kot kak razvajen 4 letnik. Mam na čase prav občutek, da imam z njim več dela kot pa z Aleksejem.

Včeraj se je prvič res na glas nasmejaluser posted image  Tisto prav od srcauser posted image  Joooj, sem se kar zjokala zravenuser posted image user posted image  A so to še kar hormoni, ali pač ta materinska scena? Ker opažam, da sem cela cmerava, ko malo zagruli s tistim svojim aghuu (nekaj takega), ko pa se nasmeji pa itak dol pademuser posted image user posted image

Sem pa gledala včeraj imajo ta čaj Pu Erh tudi v DMu, ampak različne vrste. No, saj si itak nisem zapomnila niti enegauser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 12:11:45   
Barbapapa77
hej,

naša starejša je že 10 dni na morju in zdaj mi je že pošteno dolgčas. Sej vem, da se ima najboljše in da uživa 100 na uro. In sem vesela zanjo. Ampak zdaj sem si že spočila in jo že kr malo pogrešam. Sploh še, ker sem doma v bistvu sama do skoraj 6ih popoldne, pogovarjam se v glavnem sama s sabo, z Manco ali z mačko. Nobena od sogovornic ni preveč odzivna, tko da gre komunikacija bolj kot ne v eno smer in moram reči, da je kr naporno in preizkus za psihično zdravje. Ker živimo precej odmaknjeno in ker sem v tej vasi že 10 let priseljenka, ki praktično nikogar ne pozna (priseljenec ostaneš tukaj celo življenje, še naslednja generacija po možnosti), mi je na momente prav samotno. Tudi če grem na sprehod, sem sama in praktično nikogar ne srečam... Še dobro, da se selimo v civilizacijo v roku 3 mesecev user posted image

Mirena - vse bolj razmišljam, da se bom odločila zanjo. Še preden grem nazaj v službo, pomoje nekje pozimi, da se stanje potem do pomladi normalizira. Ker zdaj imam mini tabletke, zaradi dojenja. Potem bom šla na klasične tabletke in verjetno res kmalu kr na mireno. Kondomi pri nama odpadejo, prvič so preveč nezanesljivi in tudi ne maram jih. Mož bi jih mogoče še prenesel, meni so obup. Vsekakor pa nočem živeti v večnem strahu vsak mesec, kaj še sem spet noseča. Nosečnost zdaj bi bila zame enaka katastrofa kot pri 20ih user posted image . Mi smo s povečevanjem svetovne populacije zaključili user posted image

KG - preveč sem doma in zato preveč jem. Ker mi je malo dolgčas. Najslabša možna varianta za preganjanje dolgčasa je, da ješ. In tudi najpreprostejša. Učinek je pa katastrofalen in destruktiven. Še sploh, če si že od mladosti nagnjen k debelosti in je ohranjanje normalne teže vseživljenjski boj. imam pa občutek, da je tukajle večina suhic, takih ki imamo še 15 kg do idelane teže skoraj ni. Se mi zdi, da imam jaz kar rekord, katastrofa user posted image
No, danes sem šele zdajle pojedla zajtrk, ker sva šli ob 7ih nazaj spat enkrat za spremembo in sva smrčali do pol 10ih... Pomoje je danes dober dan, da se vzamem v roke in namesto da grem do hladilnika raje vsakič naredim 10 počepov. Mogoče me bo minilo jest. Če pa ne, bom začela delat trebušnjake za kazen, to bi me pa moralo zresniti, ker jih resnično sovražim user posted image Pa da vidimo, če bo delovalo.

Evo, moja Manca sama sebe zbudi, ker prdi. Haha, definitivno ni poštarjeva user posted image

lep dan vsem junijkam.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 14:50:50   
Peeby
Uf, berem da vaši miškoti že prespijo celo noč. Kdaj se to začne? user posted image No, upam, da nas kmalu to doleti. Zdaj je bil star 3 tedne pa se kar zbuja čez noč na 3-3,5 urce. Na srečo jaz nimam težav zaspat nazaj, tako je še OK, ampak danes zjutraj sem (z odrptimi očmi user posted image ) sanjala, kdaj bodo prišli tisti časi, ko bom lahko spala 8-9 urc v kosu...

lina3: no zgleda, da imata najina mala enak ritem... Spat ob 8, pa zbujanje ob 23, 4 in 6, za razliko seveda, da je Abel potem ostal buden. Čez dan namreč zelo malo spi.

Je pa brez M res precej dolgčas doma in monotono... Dan se začne ob 6-7h, sprehod, potem pa bunker v stanovanju (če ne je čisto prevroče), zvečer pa spet na zrak. Komaj čakam, da bodo temperature tudi čez dan zmernejše, da bom lahko več zunaj... Prav tako pa se moram še "naučit" živet z dojenčkom in znat začet uživat. Zdaj sem še trenutno naprogramirana tako, da razmišljam samo, kako bom preživela naslednji en 2-3 urni interval: ali bo mali pojedel dovolj, bo mogoče kaj zaspal tokrat, bo začel sitnarit itd itd. Upam, da s časom postane kaj lažje... pa z vsakim nadaljnim otrokom user posted image

barbapapa: v kateri zakotnem kraju pa živiš, če smem vprašat? Me namreč zelo spominja na moj rojstni kraj, kjer priseljenci ostanejo priseljenci še par generacij... Joj, in privoščim ti, da se čimprej preselite v civilizacijo!

Nekdo se oglaša. Se beremo.

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 15:17:49   
niinii
Naša je danes spala od 22:30 do 2:30 do 5:30 in 8:30. Mami pa cela vesela, da je vstala ob 8h, se v miru stuširala in pojedla zajtrk. Potem smo se pa preoblekli, najedli in ven na sončka.

Trenutno spi, ker je prej od utrujenosti jokala na ves glas. Po 5 min se je umirila, malo pojedla, nato pa mrknila.

Jaz bi morala v šoping po kakšne mikice brez rokavov in kratke hlače, ker ugotavljam, da so dvoje kratke hlače čist premalo, sploh ko to nekdo celo pobruha. Sicer se ne zgodi pogosto, ampak vseeno. Majic brez rokavov sploh nimam :S Bo treba res drug teden malo v nabavo. Upam le, da se mi bo dalo, pa da bo Lili pridna. Še ne znam kupovat cunj z dojenčkom :D

Mi imamo osebno že kak mesec. Pri slikanju za osebno je važno le to, da ima odprte oči in da se vidi ves obraz. Za potni list mora bit resen obraz, gledat naravnost, odprte oči in ne vem kaj še. Me prav zanima, kako lahko dojenčka pripraviš do tega.

Za vikend bo baje spet do 35°c, zgleda se bomo spet kuhali. Danes se je vsaj toliko shladilo, da je bilo v stanovanju samo 22,5°c. Kakšna milina. Ko bi bilo vsaj konec tedna tudi tako.

Pozdravček vsem :)

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 15:27:31   
Saša33
Še malo od mene,

pri meni vse na glavo. Ker je vroče Lara vstane ob 7h. Sicer ponavadi vstanem pol 7, zrihtam tamelega, sebe, potem vse ostalo. Sedaj pa že sitna zjutraj vstane ker ni naspana in je cel hallo. Niti slučajno, da me vidi s tamalim v naročju, bi ona tudi v naročje. Nazadnje imam oba v naročjuuser posted image user posted image .

Upam, da ko bvo manj vroče, da bo spala dalj časa. Ali pa sedaj rabi manj. Upam, ker drugače bo šla v vrtec. Ker prepreosto tole ni več normalno.

nič, moram letet

jokata oba

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 15:44:17   
filipinab
Pozdravljene mamice!

Pri nas vroče kot ponavadi, samo včeraj zjutraj se je dalo malo bolj dihat. Naš mali bo (upam, da) vsak trenutek zaspal ob tatu, da imam jaz nekaj minut zase. (ne, ne, je rabu joško)
Evo, naše mere za tabelco:

13.6.
filipinab FILIP /41
ob rojstvu 3730g, 54 cm, glavica 35 cm
1. mesec 4640 g, 58 cm

Mi zdaj uživamo, ker je M doma z nama, skrb za fantča se mal porazdeli in jaz sem se lahko končno naspala.

KG - ob porodu -10kg, zdaj pa niti g ni šel dol. Bo, upam=) Ko se bo malce shladilo, bomo več vozičkal, pa bo=)

Kontracepcija - glede na to, da bi mi še mel eno štručko (enkrat kasnej) bomo zdaj pazil, pa da vidmo...=)

Uživajte v senčki=)




(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 16:05:01   
dansas
Hej,

joj, meni tudi paše tako vreme. Samo, da se ponoči ohladi, da se lažje spi in da se lahko stanovanje zlufta, pa je mami takoj boljše volje. Napoved po res ni glih obetajoča user posted image . Spet se bomo kuhali.

Ena je pred časom napisala (Saša33 mogoče?), da njen tamal spi boljše, če leži na trebuhu... HVALA za ta nasvet, ker od takrat, ko sem začela našo tamalo polagat na trebuh, je več ne uspavam na rokah in potem polagam v posteljico previdno, kot kaka jajca izjemno redke vrste user posted image . No, zdaj jo že par dni, ko postane tečkasta in zaspana, položim na trebušček v posteljico, dudo v usta, pokrijem in šibam ven. Ponavadi zaspi takoj in spi kot top vsaj eno uro, kar je velika izboljšava v našem življenjuuser posted image . Edino ponoči ji pa še vedno uspe zaspat na joški, čez dan pa ni šans. Sicer jo joškanje uspava, zaspi za cca 1 min user posted image potem pa učke narazen in gledat naokrog.

sover - moj oči je iz Mihalovcev (blizu Dobove). Tja pa nisem šla že zeeelo dolgo, ker se je žlahta skregala, ko je blo treba dediščino razdelit user posted image - klasika, ne? user posted image . Vem pa kje so Kapele, ker se tam mimo peljemo, ko gremo k moževi žlahti (tam se še ni jerbalo user posted image ) malo globje na Štajersko.

O ursika_ursi, nova slikca? Lušna user posted image

sama z dojenčkom - zna biti res duhamorno, še posebej zdaj, ko so dokaj neodzivni in je vreme tako, da po večini čepimo noter... če so pridni in lepo spijo pa hvalabogu lahko mamice takole na forum skočimo in vsaj tu poklepetamo

konc klepetanja... že kliče

papa

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 16:37:29   
dansas
...sem že nazaj. Je pojedla, zdaj se pa kupčkamo.

nasmeški in oglašanje - naša se sicer še ni naglas nasmehnila, ampak je tudi tistitihi brezzobi nasmešek takooo lep; najlepši so seveda namenjeni mamici in pa igračkam nad previjalno, ki jih ima najraje, na kar sem prav ponosna, ker so domače izdelave (igračke namreč :)

user posted image

user posted image

oglašanje je trenutno v razponu: aaaggggg, aguuuu, aaauuu, auuuueeee :)))

papa

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 16:43:02   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec:6000 g, 59 cm, 39 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350g, 56 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850g, 53 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41)
ob rojstvu 3730 g, 54 cm, glavica 35 cm
1. mesec 4640 g, 58 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob porodu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4220 g, 52 cm, 36,5cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
3. tedne: 4010 g



(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Junijke 2013
31.7.2013 23:19:51   
ursonok
Ojla,

mi trije iz mesta, je bilo kar fino, Aurorka ful pridna, spala v ruti, ko zatežila (v baru), sva jo vzela ven, je napol ležala na kolenih, gledala okoli user posted image Res prijeten človeček. Doma je še malo zamijavkala, popila 40ml in mrknila.

Dansas
lepe stvaritve! Sem zadnjič pozabila pokomentirati slike otrok - meni se na prvi pogled punce zdijo identične!! Najprej sem mislila, da je to vse ena in ista punčka, le da je slikana ob različnih priložnostih. Če malo bolj natančno pogledam, sicer res lahko opazim razlike, a dejstvo je, da so si izredno podobne. (So podobne tebi ali možu? user posted image )

Saša
joooj, tole zgodnje vstajanje je obup! Agata je do tretjega leta vstajala vsak dan ob 6h zjutraj! Neodvisno od tega, kdaj je šla spat, ali je bila zima ali poletje itd. Šest je bila njena ura. In valda je bila vedno neprespana (mi pa tudi).
Upam, da se kmalu vrnete na stare tirnice!

Peeby
Kdaj otroci prespijo noč? Zelo različno. Eni, kot vidiš, že pri enem mesecu, nekateri pa šele pri dveh letih. No, to sta sicer dva ekstrema, a vseeno ... Abel je pozno prespal noč - dolgo se je zbujal okoli 3h, ker je bil lačen. Šele pri enem letu je ponoči nehal jesti ... In ni bilo šans, da bi ga pretental z vodo ali čajem ali čim tretjim. Je človek točno vedel, kaj hoče user posted image
Aurorka je res pridna, ful lepo spi, jaz sem neznansko hvaležna Stvarniku, da je tako ... ker sem kronično neprespana in bi me zbujanje na 2-3ure pahnilo ...hm, ne vem, verjetno v hudo depresijo.

Nini
kupovat oblačila z dojenčkom je čudno .... user posted image Jaz jo imam v ruti in seveda ne morem nič pomerit, zato kupujem kar na blef. Pa ful ji ni všeč tista glasna muzika v trgovinah, kaos, reflektorji itd. Tako da sem šla samo parkrat na raprodaje in je to to.
(Si mi ti pisala ZS - sem ga našla prejle v "spamu" user posted image . Ne vem, kaj mu je, da mi včasih ringaraje meče med smeti. No, ti bom odg enkrat čim prej, zdajle se selim h knjigi user posted image )

Lepo se imejte,
uživajte v vročini, kolikor se pač da user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 6:37:38   
lina3
Jutrouser posted image ,

še dobro, da sem bolj jutranji tipuser posted image . Že od pol šestih sva budna. Je šel spat ob osmih, pa se zbudil ob 00.15, jambral ,stokal skoraj eno uro, sem ga pol dala na trebuh spat in je spal do pol 6. Pridenuser posted image user posted image .

Kakšno lepo jutro - zračim stanovanje. Val se nazaj uspava, jaz pa hopla na računalnik.
sover..meni so tole naročili za slike -Prostor naj bo čimbolj svetel in pazite na sence, za podlago(ozadje) rabite svetlo modro ali svetlo sivo barvo,mogoče rjuha ali kaj drugega, da je le ravno.(brisače ne pridejo v poštev, ker so kosmate in se to na sliki vidi).Rok na sliki ne sme biti,če rabite sliko za osebno se lahko otrok smeji ali ima usta odprta, za potni list pazite! usta obvezno zaprta glava čimbolj naravnost.

barbapappa..tudi jaz imam precej zaloge, ampak delam načrtno na zniževanju teže, kljub temu, da dojim. Ne poslužujem se diete, sem pa začela striktno jesti na 3-4 ure, 6 obrokov, čim manj ali nč kruha in sladkarij, čim več beljakovin, sadja in zelenjave. Ob porodu mi ni šlo kaj veliko dol ( cc. 4 kg), z dojenjem še 5 kg. Zdaj moram vsaj še -10kg.


Grem zdaj še kej po stanovanju naredit...

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 7:09:52   
sover
Katastrofa od noči! Oba sta sicer zaspala normalno, ampak Karla se je zbudila že ob 1 (drugače se med 3 in 4), ob 3 je bil pokonci Lenart in je spet nekaj glumil s čaji in podobno. Ko je po slabi uri nazaj zaspal, pa jaz nisem mogla več. Na koncu sem zadremala za ene pol ure, sem pa sanjla neke neumnosti in sem se zbudila kot cota. Ob pol šestih je bla karla spet auf, sem jo nahranila in zdaj še nekak na pol spi. Saj vem, da bi ene dale vse za tako noč, amapak pri nas smo se že razvadili in nismo navajeni vstajat več kot enkrat. Zdaj sem čisto fuč, pa še podnevi ne bo nekaj časa za dremanje, ker dobim obiske. No ja, morda bo jutri bolje.

Barbapapa - se strinjam, da dopoldnevi z dojenčkom niso vedno prijetni (vsaj zame ne). Tudi jaz kakšen dan komaj čakam, da pride moj domov iz službe in malo zamenjava otroke. Sama sem prav tako priseljenka v vasi, ampak pri nas je itak vas priseljencev, zato smo vsi dobro sprejeti. Mi pa to nič kaj dosti ne pomaga, ker je velika večina ljudi dopoldne v službah.

Dansas - najbrž bi moji starši vedeli, čigav je tvoj oči, ker tam itak vsak ve vse o drugih user posted image . Pogovori pri naši žlahti se vedno začnejo z: a veš za unga, ko mu je teta umrla takrat pa ko mu sin dela tam pa tam ...
Drugače pa user posted image user posted image user posted image user posted image za okraske. Zelo so lepi. Očitno si ena izmed srečnic z ustvarjalno žilico.

Lina in niinii - hvala za info. Potem doma slikaš in daš v foto studi samo razvit na pravo velikost (sem mislila, da morajo še kako obdelat fotko). Potem bomo pa tudi mi to doma zrihtali.

Jooj, o hrani pa ne bi. Takšen drek sem začela jesti, da je gorza. Moram spet mal uklopit sadje in zelenjavo, ne pa sladkarije user posted image , drugače mi bo še pošteno žal, se mi zdi.

Danes imava s Karlo na sporedu kopanje, ker se moram lotit temenc. Do sedaj sem čakala in upala, da se ne bodo razvile, sam nimamo te sreče. Včeraj sem bila v lekarni, da bi kupila glavniček, pa ga niso imeli... mislim haloooo! Zdaj moram poklicat še v lokalni BC, da preverim, če ga imajo slučajno oni na zalogi, drugače mi pa ne preostane drugega, kot da kupim po netu (in dam več za poštnino kotza glavniček ali pa se peljem v LJ ponj (in dam več za bencin). Bedarija. Kakorkoli že, danes ji bom v vsakem primeru namazalo glavo z maslom in oprala, le ad bom namesto glavnička uporabila tetra krpico in malo bolj podrgnila. Vprašanje je le, če bo kakšen učinek od tega ...

A ima morda še kakšna blazno suho kožo po porodu? Jaz sem kr bela po roah in nogah, čeprav se 2x na dan mažem z losjonom. Zdaj sem prešaltala na večerno mazanje s šentjanževim oljem (letos sem ga sam naredila) in čakam, da bo bolje ...

Lepo se imejte...

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 9:49:41   
ursonok
user posted image user posted image

Za dobro jutro me je pričakal mejl s CSD. Da so dobili vlogo, da sem samozaposlena, da mi pripada 250eur na mesec, a da vidijo, da je oče zaposlen v Španiji in naj hitro povem, kaj on tukaj uveljavlja - če kaj uveljavlja, jaz v Slo ne dobim nič.
Za znoret. Itak ne uveljavlja ničesar, sedi doma in dela. Jaz pa sem končno upala, da bom dobila tistih 250eur na mesec (za Abela jih še vedno nisem, pa je od poroda minilo že leto in pol!!!). In ne, zdaj mi še za Auroro ne bodo dali. Na besedo mi verjetno ne bodo verjeli. Zahtevali bodo dokazila. Kakšna? Če je pa zakonodaja povsem drugačna! Naj jim to pošljem? Drekci pekci.
Ma za zjokat. Za vsak cekin, do katerega je upravičen normalen in pošten državljan, težijo in bluzijo, medem pa spretneži veselo kradejo ... Obup!

Sita sem jih vseh!

NIč, grem delat - arbeit macht frei user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 11:41:02   
Barbapapa77
hej,

spet sem šla nazaj spat zjutraj in zdej je spet prevroče za sprehod user posted image . Moja rekreacija malo štrajka zadnje čase, mogoče bom šla pa zvečer. Nč čudnega potem, da ne shujšam, če nikamor ne premaknem riti - pojem pa posledično pač preveč, ker minimalno porabim. Sej bo, ko mine tale vročina, bo lažje tudi z daljšimi sprehodi.

Peeby, sem iz Gorenjske, iz vasi v okolici Tržiča in se ne morem navaditi, čeprav sem tukaj že 10 let. Ampak je hecno - še vedno rečem, da grem "domov", kadar grem k staršem v Kranj. Še dobro, da se v kratkem selimo tja dol...

Sover, ja meni je tudi malo dolgčas takole sami doma. Pa se mi zdi, da mi pri Neži ni bilo, zdaj pa resno pogrešam malo odrasle komunikacije sem in tja. Občasno (2-3 krat na teden) grem do mame ali sestre, samo kaj, ko se moram 20 km peljati v eno smer, z otrokom, ki se ne mara vozit in to še sploh po tej vročini. Potem pač naredim tisto, kar je bolje za otroka in ostanem doma. Mož včasih reče, da bi takoj zamenjal z mano, ko pride po 10 urah iz Ljubljane, ampak verjamem, da bi mu pasalo samo kak teden. Sej to bi meni tudi, tako sem pa že 4 mesece bolj ko ne doma. No, kot vse, tudi to ne bo trajalo večno in bo kmalu bolje.

Sem se pa jaz tudi včeraj lotila temenc - jih je imela po čelu in po lasišču. Sem jih kr namazala s Pantenolom, ki ga imam za bradavice in jih je super lepo zmehčal. to sem najprej probala na čelu, jih malo podrgnila z nohtom in je šlo super dol. Na lasišču sem najprej poskusila z otroškim oljem, pa ni bilo najbolje, potem sem pa še tam med lasmi namazala s Pantenolom. In je delovalo. Samo vmes je ratala lačna in ni bilo druge, kot da ji na tisto mastno glavo nataknem kapico. Pri tej vročini - in sem kar se da pohitela, še dobro, da imamo v stanovanju samo 23 stopinj. Potem sem jo počesala z navadnim otroškim glavničkom in umila/skopala z milom. Malo ima še danes mastne lase, ampak temenc pa skoraj nima več, prav odlično so šle stran. Upam, da se ne naredijo več, oziroma vsaj ne v taki meri.

Ursonok, s CSDji imam tudi jaz dokaj slabe izkušnje. Tako zelo so birokratski in "štorasti", že pol leta jim pojasnjujem eno in isto (glede stalnega, začasnega in dejanskega prebivališča), pa vsakič me znova spet vprašajo in zahtevajo izjavo o bivališču. Da ne govorim, kakšen postopek je bil, da so mi potrdili en obrazec, potreben za kredit - samo potrditi bi morali dejstvo, da so mi nakazali potrodniško v določenih zneskih. In so zakomplicirali tako, kot da bodo potem oni plačevali moj kredit. Katastrofa res.

No, Manca spi pod igralnim lokom, absolutno srečna, ker se je pravkar pokakala (po 5 dneh). Še vedno kaka zelo poredko in zelo pogosto prdi. Zaenkrat še nimamo kolik (čeprav mi je mož "prepovedal" to reči na glas, ker kadar rečem kaj takega naglas, se potem takoj zgodi). Pri Neži smo jih imeli ene 4 tedne, vsak dan po 3-4 ure - jok, zvijanje, nošenje, guncanje, tresenje - skratka zelo, zelo naporno. Pomagalo ni čisto nič, razen čas. Pri 12. tednih je bilo konec, kot da bi odrezal. Če se zdaj prebijemo do 12. tedna brez tega, bom čisto zadovoljna.

Evo, zdej pa grem na eno šalco čaja za dojenje - sredi poletja user posted image ampak za pivo je še prezgodajuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 13:45:11   
baby1978
Za seznam

29.06.
baby1978: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

Moram spet letel, je rahla gužva pri nas se odpravljamo na morje in ....

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 14:24:31   
Lethe
Živjo.

Kako ste punce?

Vidim, da je pri večini bolj tako-tako režim spanja zadnje dni. Pri nas je bila 3 dni nazaj spet ena dobra noč - to pomeni rekord 4,5 ure in potem 2,5 in 2 uri ... hahah...ja, dobra noč... Zdaj pa že dve noči po starem, na 2,5 uri. Umrla bom. Proti jutru sem čista koma. Sva pa danes vseeno spali do 9 30 in sem kar dobra vstala. Sem jo vzela k sebi v posteljo enkrat po 6h, ko se je najedla in sva nekako spali...

Bom poskusila še s spanjem na trebuhu. Jih ve potem kaj bolj preverjate? Mene je malo strah...ker naj bi ravno spanje na trebuhu povezovali s smrtjo v zibki. Po drugi strani pa s(m)o včasih vsi tako spali. Moj brat drugače menda sploh ni mogel zaspat.

Aja, od danes dalje sem na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov. Sem rekla, da bom poskusila, če bo kakšna sprememba. Namreč, tole zbujanje zaradi prebave...grozno. Nitke se tudi še pojavljajo, malce ima suho kožo na nekaterih predelih...pa še temenca so se ji že naredila, ampak ne na lasišču, temveč na obrveh in malce po čeluuser posted image Je rekla patronažna, da je to kar malo kmalu in tudi lokacija je sumljiva, da lahko, da je malo alergika. Naj poskusim izključiti KML in bom videla, samo brez pretiravanja s tisto ta hudo dieto, kjer ne smeš niti sadja, oreškov itd.
Kaj ve jeste potem? Vem, da je ena omenjala, da bo zdaj izključila KML... Jaz sem čisto zmedena. Predvsem kako nadomestiti siruser posted image Obup, to ni dieta zame, se mi zdi, da nobene hrane ne morem jest.

Aha, kilogrami...imam nekje 3+. Iz P sem prišla s 5 manj, torej sem izgubila še slabe 3kg do sedaj. Bi pa rada prišla na malce nižjo težo kot pred N (ne vem zakaj, da imam nek ciljuser posted image ), torej mi preostane 5-6kg.
Hlače sicer vse zapnem in nataknem nase, samo izgled ni povsem istiuser posted image
Komaj čakam kaj več gibanja, to je tisto kar mi manjka. A kaj, ko gremo na sprehod lahko šele pozno zvečer (zjutraj predolgo vlečem spanje), poleg tega se mala zadnje dni vedno zbudi in začne jokat, da je lačnauser posted image user posted image user posted image Ali pa se zbudi, ker jo zvija in potem prdi in kaka...pa je spet lačna. Vedno zaključi z dojenjem...

Aja, včeraj smo jo stehtali, se je patronažna mimogrede oglasila. Ima 4430g. Potem sem jo še merila in ima 57cm, glava pa 37,5. To z dolžino mi je sicer kar malo čudno, ker je imela na posvetovalnici pri 3 tednih 52cm. A je možno, da je toliko zrasla? Poskok v rasti? Ker dvomim, da sem se kaj dosti zmotila v merjenju, sem 3x merila. Pa tudi bodiji 56 so ji komaj še prav, edino malo preširoki, hlače so ji pa že prekratke. Potem bi moralo biti kar prav. Tako ima že kar nekaj oblačil 62.
In glede na pridobitev teže in stalno hranjenje, pa da ni bajsika...nekam so morali iti kg...očitno v dolžino.
Za seznam bom vzela srednje podatke meritev 3. in 5. tedna... Itak bom pri 2. mesecih spet sama merila, ker imamo pediatrinjo ponovno šele pri 3. mesecih.

1. mesec: 4150g, 56cm, 37cm







< Sporočilo je popravil Lethe -- 1.8.2013 14:32:03 >

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 14:42:32   
dansas
Hej,

mene zgleda še zmeri hormoni dajejo; si nekatere stvari (take v povezavi z otroci) tako k srcu jemljem: ene dva tedna nazaj je od Gajine sošolke bratec umrl user posted image in sem komaj k sebi prišla, v tem smislu, da ne pomislim na njega ene 20x na dan; včeraj sem pa zvedela, da je kolegica posvojila fantka, starega dober teden - saj to je samo po sebi krasna novička, a kaj ko je poslala slikice od fantička, sebe in moža, kjer je jasno videt, da so slikani v porodnišnici. In od včeraj mi roji po glavi, kakšna je žalostna zgodba mamice, ki se odpove svojemu otročku že v porodnišnici in zakaj ni že prej splava naredila in je šla raje čez neželeno nosečnost in porod user posted image user posted image Ah, da ne bom še vas zamorila...

ursonok - so si podobne, ne? Ko gledam slike za nazaj, lahko ločim katera od starejših dveh je na sliki samo tako, da pogledam, kdaj je bilo slikano user posted image . Šele okrog četrtega leta dalje si postajajo različne, ampak še vedno podobne. Ličijo pa bolj na mene, ko so še majhne, čim starejše so, pa bolj možu.

sover - zamenjaš z mano svojo noč user posted image ? Od enih pa do sedmih sem se na eno uro zbujala, ampak je bilo še kar v redu, ker sem lahko dokaj hitro nazaj zaspala user posted image .
Da ne bova na koncu še ugotovile, da sva v sorodu user posted image .

Barbapapa77 - me tudi redko pridemo do sprehoda: zjutraj proba mami raztegnit spanje kolikor ji pač mala šefica dovoli user posted image , zvečer je bilo pa zadnje čase še zmeraj tako vroče in soparno, da smo se gibale samo v senčki na terasi pred hišo. Res komaj čakam, da se tole vreme unese in da pridemo mame vozičkarce na svoj račun.
Naša Brina ima podoben ritem prebave kot tvoja Manca: poredko kaka (in tudi redko user posted image ), pogosto prdi. Dva dni nazaj se je po 10 dneh pokakala. Danes zjutraj pa je imela eno tako serijo prdcev, da jo je zbudilo user posted image , jaz bi pa še tako spala - pa tudi, če se moram na eno uro zbudit...
Če bi mi imeli 23°C v stanovanju, bi jaz verjetno že dolge rokave iskala user posted image - se pozna, da si na Gorenjskem doma: je prijatelj iz Gorenjske prišel k nam na Dolenjsko na počitnice (poleti, v vročinskem valu) in je rekel, da mu še v življenju ni bilo tako vroče user posted image .

Se ne bi smela včeri z dnevnim spanjem hvalit - se je že poslabšalo user posted image


papa

(odgovor članu baby1978)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 15:03:08   
dansas
Lethe - jaz sem bila tudi malo nervozna, ko sem jo začela za spanje na trebuh polagat, ker vem da tako spanje povezujejo z smrtjo v zibki, ampak, ko sem vidla, da lahko glavico brez problema obrača, mi ni bilo več panike. Sem jo pa včeraj, ko ni mogla v vozičku zaspat in je samo neki tečkala, položila na trebuh in je v dveh sekundah mrknila user posted image . Nisem še nobenega dojenčka vidla na trebuhu v vozičku spat, naša pa očitno bo user posted image .
Kar se pa diete in krvi v blatu tiče- sem ti že hotela napisat, pa sem potem pozabila: od prijateljice sin je imel kri v blatu in so ga poslali na testiranje na alergije in niso nič odkrili. Mamici so pa vseeno rekli naj ne je mlečnih izdelkov, jajc, glutena, in ne vem kaj še user posted image . Kasneje je pa izvedela, da se sploh ne bi rabila nobeni hrani odpovedovat, ker mali pač ni bil na nič alergičen. Tista pediatrinja, ki ji je zaukazala dieto, je bila pač samo iz stare šole user posted image

papa

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 15:08:21   
dansas


user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec:6000 g, 59 cm, 39 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350g, 56 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850g, 53 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob porodu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4220 g, 52 cm, 36,5cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
3. tedne: 4010 g




(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 15:46:01   
Peeby
Še dobro, da imamo forum, da lahko izpljuvamo vse, kar nas tare ... in da s(m)o na drugi strani osebe, ki popolnoma razumejo situacijo user posted image . Očitno je nekaj v zraku, vsem se spalni ritem obrača. Jaz sem se tudi še do nedavnega "hvalila", kako dobro spimo čez noč. No pa se je zdaj že dvakrat zgodilo, da je bil mali že malo pred 6h totalno buden in za akcijo, meni pa tako zgodaj čisto nič jasno user posted image . No, ne omenjam več besede "spanje"... pa očitno tudi besede "koliki" več ne smem na glas reči.

dansas: res lepe igračke nad previjalno ima vaša Brina. Super zgleda! Kako se pa to naredi? Bi morala nad previjalno tudi jaz nekaj dat... zaenkrat imam nad posteljico origame - žerjave in že potegnejo njegovo pozornost. Fajn je, ker se skoz premikajo.

kg: jaz sem se v nosečnosti precej malo zredila (in sicer za +6), ampak sem imela kar nekaj zaloge še od prej. Tako, da sem se tudi odločila, da bom šla v minus zdaj po porodu... zaenkrat mi je izguba kg naklonjena, takoj iz P sem bila na -8 in upam, da mi bo z normalnim prehranjevanjem uspelo zgubiti še ene 5 do 7 kg. Je pa res, da sem obupno lačna čez ves dan in jem precej več kot sem v N, se pa poskušam izogibat basanju s hrano, sploh s kakšnimi sladkarijami itd. Recimo zdaj si kupujem lubenico in jo zmažem precejšen kos vsakič ko me zagrabi lakota. Boljše že kot kakšni piškoti, sladkarije ali kaj drugega bolj "redilnega". Diete se ne mislim posluževat, ampak bom poskušala z malo bolj light hrano pridet na mojo idealno težo.

Lethe: jaz sem ravno včeraj merila malega in sem morala ene 3x zmerit, ker nisem verjela, da lahko v treh tednih zraste iz 51 na 56. Nevem, ali so se v P zmotili ali pa res lahko toliko zrastrejo. Se pa pozna na bodijih, prej so mu bile 50 še čisto prav, sedaj ima 56+.

Sicer pa čez dan popolnoma nič ne naredim. Upam, da kmalu zajaham ta ritem in mi pride v kri.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?