|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
9.7.2013 9:01:01   
ronja
Heh, tam zraven je bila nova masina od te gospe, Ronja ti bom jutri dala link, ampak sam ce bos prezivela od zavisti verjemi, pri tisti masini pa si res lahko zavistna.

Hehe, čisto verjamem, imam pa glede zavisti eno svojo teorijo: da se najbolj splača veselit z drugimi, potem se maš lahko fajn tudi če nimaš tega, kar bi si želel, ker vedno se pa najde kdo, ki imauser posted image . Zdaj se lahko recimo veselim s tabo, pa mam nekaj od tega, da ti dobiš fajn mašincouser posted image .

Danes ti pogledam v štacuni, če bom našla durum zdrob, koliko stane, ok? V mlinu bo pa skoraj 100% ceneje.

Kar se šob tiče zanimive ideje:). Jaz sem jih do zdaj na svojem simacu kar sproti pucala (res pa je, da pri teh to ni nek problem, navadno se kar lepo da, mislim ni problem zraven prit, ker so tabolj čudne sestavljene iz dveh delov, ki jih lahko narazen vzameš). Se mi pa zdi, da če ne bomo meli 2 hladilnikov, jih bom tudi potem, če/ko bom mela tako tahudo mašinco:D. Ker nam kronično primanjkuje placa v hladilniku in zmrzovalniku:D. Trenutno sta v prvem 2 pladnja tiramisuja, v drugem pa ene 2 kili zmrznjenih banan in 2x toliko ostalega zmrznjenega sadja (zdaj delamo sladoled iz zmrznjenega sadja z enim precej poceni strojčkom (yonanas, manj kot 50€, tak da to si še lahko privoščim, heheuser posted image , dobila za rduser posted image ), ki pa presenetljivo dobro dela:)). Pa računaj, da tamali še ne pojejo toliko kot boo čez par letuser posted image . No, razen, če bomo res pogosto delali, kar je pa zelo možno, če bi mašinca res lepo delala:).

A tele peči za kruh, po katerih se slinišuser posted image , so v bistvu neke vrste krušne peči ali kaj drugega? V tem verjetno lahko pečeš karkoli (kar prenese višje temperature)?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
9.7.2013 9:28:46   
malaMravljica
Ja, pri teh sobah od moje masine user posted image user posted image je pa tisti delcek cist na koncu, tam kjer pride pol pasta ven, tisto je plascticno in tako malo, da ne smes neki prevec tam okol sarit. In men se pol zdi najboljsa ideja,kar v vodi imet, ker ce imas zamrznjeno mores tolko prej pol vedet, da rabis in mores ven vzet. Sem pa to povedala, ker je Soncek zadnjic pisala, da ima eno zabasano, da bo vedela, da da v vodo in pusti in bo mogoce resila zadevo.

Danes grem kar v mlin, bo se najboljse. Za zacetek imam obcutek, da bom itak full paste delala sedaj in lahko kar nabavim mal zdroba.

Poglej, to pec ima
http://www.backdorf.de/index.php?Elektro-Steinbackoefen_Gewerbe

noro. To je pec na kamen, v bistvu segrejes ja tam nekje na okol 300 st zgornji del in spodnjega manj, da se segreje kamen, pol spustis temperaturo in das kruh notri. Ker je kamen segret pol oddaja temperaturo. Tam notri se kot je rekla, zelo fajn delajo bozicni piskotki, pa meso lahko das potem notri, ko si ze fertik s kruhom, ko je pec ze izkljucena in pico, rebrca se delajo tam notri, .. eno malo morje zadevic.
No, sem si kar dala v glavo, da sploh ne bom nic rekla, namensko bom sparala in ko pridem na 1000 eur bom mojega seznanila, da bomo nabavili to pec. Ampak jaz bi najmanjsi model, ta na linku je profi zadeva. In jaz bi pol poskusala rabljeno vzet. Sam nikjer niti cen ne najdem, da bi vedela kolko sploh pride ta zadeva, ta profi je cca 3.800 eur, potem skor racunam, da bi s tisocakom celo dobila eno najmanjso in rabljeno. Kruh, ki ga speces doma v navadni pecici ni nikoli tak, kot ce ga peces v taki peci, ker navadna pecica nima dovolj toplote. In ce das struco brez pekaca v navadno pecico se ti bo razlezla, v tej pa bo obdrzala obliko. no poglej, to bi jaz http://www.backdorf.de/index.php?Elektro-Steinbackofen-MONO Bomo videli, moj moz pravi, da clovek more vedno imeti cilj, saj pol ga dosezes ali ga falis, cilj pred ocmi pa mores imet.




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
9.7.2013 10:46:16   
ronja
Za šobe vem, da si sonček odgovarjala, sem samo hotela ugotovit, če se da tudi pri tej vzet delčka narazen kot pri simacu - tam maš tudi kovinski del in plastični, ki je not, samo da je plastični skup skoraj takega premera kot kovinski, tako da čisto lepo gre. Verjetno je pri profi zadevah bolj komplikovano za spucat, ker itak ves čas laufauser posted image .

UUu, mravljica, huda peč! Ti jo privoščim, da čimprej našparaš še za to in pečeš kruhek, mehek in slasten (sama sem tudi rahlo nora na peko kruha, a ni taka fajn reč - poceni, če zaj* ni problem, potem se pa ne sekiraš in ker se ne sekiraš, ne zaj*:D.
Glede peči je res, da višja temperatura naredi drugačen kruh, sploh se pozna pri pici. Midva imava Gorenjev štedilnik s pečico, ki gre do 275 in sem zaljubljena vanj, ker je res zanesljiv - temperatura je toliko kot kaže, tako pri nizkih kot pri visokih (sem preverjala s termometrom, ker sem delala že stvari, ki so precej občutljive na nihanje temperature - ne vedno hrana;). In potem si pomagam še s tisto keramično ploščo, ki jo daš v pečico prej, da se fino segreje in malo imitira krušno peč - ker je podlaga že zelo segreta in vse naokoli do 275°C kar gre:). Sicer se nekateri kruhi niti ne smejo na preveliki temperaturi pečt, tako da potem je včasih slabše tudi dobro:). Da se lahko tolažiš, dokler nimaš taprave peči;).

Pa uživaj s testeninarjem! Zdaj moraš pa samo še kure nabavit, ker boš toliko jajc porabilauser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
15.7.2013 23:37:05   
malaMravljica
No tko, se nimam masine doma, pac pa celo opremo za susit pasto in gres sem nabavila, piro za pasto za mamo, da bo imela mal bolj zdravo varjanto in sedaj ne morem vec cakat. Pa jajc imam poln hladilnik verjetno ja.

Zdrob je stal mislim da 1 eur/kg, sem vzela en zakelj za zacetek, mlin imam 20 minut stran in ni neke panike.

Tisto tesnilo, ki so ga hotli zamenjat mi, so odkrili, da je luknja za vijal mal preblizu roba in so klicali v firmo, da naj posljejo nov del in mi bo to komplet zamenjala sedaj. Nje pa prej ni motilo, prodat zeli ocitno res ok robo. No in se je zavleklo sedaj. Po dopustu zalaufa proizvodnja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
7.8.2013 21:24:47   
malaMravljica
Nooo, kateri vse sem oljubila kilo paste? In katero naredim?

Nam sem vceraj taljatele delala, danes spagete. Njami, fiiiino. Dober nakup je bil to. Nekaj casa bo ostala kar v kuhinji na pultu user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
8.8.2013 8:09:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
21.8.2013 10:16:29   
ronja
JUHUHU!!! No, pa jo le imaš! Seje splačalo počakat, a neuser posted image ? Po moje se ti tudi ne bo umaknila iz pulta:). Ko sva se pogovarjala, da jo bova nekoč nabavila, sem tudi gledala, kok so težke, pa pravi lubi, da sej čim težja tem boljš, da se ne premika po pultu. pa pravim, da jo je edino mal težko potem pospravit, pa me čukasto gleda z unim pogledom, ko da sem rekla neki najbolj neumnega:"Ja, zakaj bi jo pa sploh iz pulta dol dajala?"user posted image no, sej ma pointuser posted image Uživaj še zame! In se ti javim, ko bo v proračunuuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
21.8.2013 21:30:16   
malaMravljica
Ronja, ja res je ves, ta masina sodi na pult in pika, jo preveckrat rabis, da bi jo setal sem in tja, v spajzi pa nimam tok fajn pripravljeno za pasto tam delat in se tam mi kronicno primankuje prostor.

Masina je pa moja ljubezen, tako je fajn, das gres in jajca notri, zazenes za 15 minut gnetenje, izberes pravo matrico in delas pasto. Pa se spucat jo je res enostavno. Ene dve matrici bom se dokupila. Nisem pa se delala oblatkov za lazanjo, tega se tako veselim, frisna pasta v lazanji, njaaaami, sam ne predstavljam si kako grejo tisti oblatki tam ven in se debelino mores nastavit in pravo debelino bom mogla sele nastudirat s kaksnim propadlim poiskusom a ne.

To je bil res res res dober nakup. Sam seveda mores imet v tem veselje, drugace je brezveze.

Ena je pisala, da se ji je v eni matrici masa zasusila. Je ze reseno? Sam matrico v vodo in v hladilnik, pustis par dni in pol ure preden rabis v krop dat in prvi koscek paste potem stran odrezat in das stran. Po moje more delovat.

Bom dala kaksno slikco ob priliki gor.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
15.12.2014 23:51:11   
ronja
Ojla, kako ti je zdaj še všeč tvoja mašinca? Najina je pred kakim letom odpovedala sodelovanje (vsi plastični deli so šli k vragu) in razmišljava, kaj zdaj... In me zanima, koliko so tele rabljene in če se jih da dobit tu (Slo;)... Skratka, na plan z informacijami:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
16.12.2014 9:47:05   
malaMravljica
Moja masina je moja ljubezen, brez nje ne gre vec. Mega nakup. In robustna je, skratka takrat sem jo dala v kuhinji na pult in bila zihr, da jo bom prestavla v spajzo, pa je ostala kar na pultu.
In ko ravno naredis pasto in jo das pol takoj kuhat, ... mmm poezija.

In se to, po parih mesecih uporabe mi je bilo jasno zakaj je una zenska kupila profi masino :-) no ja, ta moja je za domaco uporabo cist zadosti, na enkrat delam z 1 kg zdroba in to 3x zaporedoma, pol je traba pa masino mal pustit, da se motor ne pregreje, sam jaz ne delam nikoli vec kot iz 2 kil na enkrta, rajsi veckrat, da je pasta sveza. Sam tko, ce pomilsis, da imas tisto veliko masino, da usujes notri par kil zdroba in na enkrat naredis potem kile in kile paste, ideja ni slaba a ne user posted image

kje bi se to kupilo. Jah tezka bo. Vcasih se najde kaj na e-bayu, tudi masine, samo cena ostane nad 1000 za masino, pol pa se nastavki. Ni poceni ta spas, samo zato tudi ves kaj kupis. Baje se kdaj dobijo rabljene tudi v firmi, ki jih dela, tam bi dobila na novo servisirano. Sa ce ti posljejo jo dol? Jaz pa tok malo hodim dol okol, da se sploh ne upam ponudit za kaj. Jaz na tvojem mestu bi poklicala direkt v firmo, bi povedla, da sem iz Slo in si full zelim njihovo masino, da bi rabljeno oz novo ( ne vem kaj bi ti) in vprasas, ce se bi dalo kaj zmenit. Nemsko itak znas, a ne. Sej mogoce pa se jo da kupit tudi v Slo, saj meni je ena punca na tej temi napisala, da ima to masino. Torej.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
16.12.2014 20:31:30   
ronja
Hm, s poštnino je problem, ker so to precej težke zadeve in hitro nanese še dodatnih 50 -100 €... Nemško bi se že zmenila, zdaj me je zavod celo tečaj častil, tako da špreham, hehe. Bolj je problem tistih 1000+...
Kaj bi jaz? Hehe, kaj pod jurja, če bi se dalo (z nastavki, poštnino, vsem;). Sem pisala, če bi se dalo dobit za najino tastaro rezervne dele, pa se jih ne dobi več spljoh in sem bila kar žalostna. Ker zdaj ne zmeša več dobro, ne poriva več v uno kamrico sploh (ker je un del spodaj znucan) in sploh ne dela več. Pika. Smrkuser posted image . Sem poizkusila že večkrat, pa nikakor ne gre.

Druga možnost bi bila, da si provoščim Kitchenaida in nastavek za makarone gor, to naj bi tudi dobro delovalo. Pride pa vse skup tudi okoli 600€, tak da... poceni ta špas ni (res pa bi mela potem tudi dober mikser;).

No, se bojim, da bom še en čas ostala na 3. možnosti, to je moja stara dobra Ampia (ročni heheuser posted image ) in bomo obsojeni na rezance in plahte... Pa makaroni glih so nam najbolj všeč... Če imaš pa še ti ali kdo drug še kek predlog, pa na dan z njim!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
16.12.2014 20:55:00   
malaMravljica
Ronja, ce bi ti kupila tukaj, bi ti jaz mogoce tudi kaksen prevoz dol zorganizirala. Sam ne bi jaz peljala, ekr pojma nimam kdaj grem spet dol, kmalu ne in obiski tudi ne vem kdaj bodo spet. Ampak, ua naredit uslugo, ce bi ti ratalo kaj dobit, bi se potrudila, ok.

Sedaj pa to, bi spremljala ti to. Pise, da je malo rabljena, je mal drugacen model kot moja in vidim, da sicer ni tok top stanje kot moja, ma videt ni slaba. In poglej kolk je to masivno narejeno. Pa se 6 zelo uporabnih matric imas zraven. Samo, da bo jasno, pri tej ceni ne bo ostalo, se pa splaca spremljat.

http://www.ebay.de/itm/Haussler-Nudelmaschine-Lillo-mit-6-Matritzen-Wenig-gebraucht-/261697478526?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Dampfreiniger&hash=item3cee629f7e

Pol pa se ena ideja, pa da bi na ebayu mal precekirala za rabljene nadomestne dele za tvojo masino?


lej to, ta bila pa ein Traum.
http://www.ebay.de/itm/HAUSSLER-Nudelmaschine-PN100-mit-viel-Zubehor-/171572975552?pt=B%C3%A4ckereiausstattung&hash=item27f28bd7c0
vrzi eno oc se na to. Po moje bo itak sla cena v nebo, sam vcasih pa vsi zaspijo na koncu in imas lahko sreco.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
16.12.2014 21:09:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
16.12.2014 22:08:07   
ronja
Pol pa se ena ideja, pa da bi na ebayu mal precekirala za rabljene nadomestne dele za tvojo masino?

Obrnila pol neta, neuspešno...
hehe, ja, una je res sanjsaka... Samo cena ni glih sanjska...
Bom spremljala, da vidim, kam gre. Saj se mi ne mudi, samo vprašam, ker sva ob ponovni montaži kuhinje dajala vse not in ugotovila, da je najina stara "beyond rescue". Pa mi gre na živce, ker motor dela in imam kup nastavkov zanjo...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
16.12.2014 22:08:49   
ronja
Ronja - ti si glavni krivec za mojo Imperio in to, da imam zarad Male mravljice take lušte... še sreča, da nimam v kuhinji dovolj placa zanjo in tko vsaj vem, da lahko samo sanjam

Haha, a ti ne grejo une testenine, ki ti nad glavo visijo, iz glave, a? Kaki premalo placa, si videla mojo bivšo kuhinjo, ne?;)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
17.12.2014 12:42:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
17.12.2014 15:14:18   
ronja
Ja, pri nas bi bil teden brez testenin izgubljeni tedenuser posted image . Ne, res!... Razmišljam, da bi bilo sicer verjetno najbolj pametno kupit kitchenaida pa nastavek zraven, samo tega dobim, ko mi crkne mikser, pa ker je Gorenjev, bo verjetno še kar lep cajt delal (po izkušnjah sodeč:).

Zdaj mam celo semolino (dobiš tik čez mejo v enem diskontu), greva, kadar smo pri dediju in kupiva:). Sicer pa delam testenine kar z navadno gladko, ostra je tip 400, mehka pa 500 in nama je bolj všeč, če je malo manj snežno bela:D. Velikokrat pa mešam s katero drugo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
17.12.2014 15:51:37   
malaMravljica
Saj pri nas bi pa jedli pasto za kosilo, za vecerjo in to 6x na teden, ce bi bila pol se v nedeljo pa se tolko boljse.

Jaz kupujem gres v mlinu in imajo prav za testenine delat. Sem imela tudi ze v Italiji kupljen Semolino in zgleda cist isto kot moj gres in naredi cist iste testenine, ni razlike razen v ceni. Pa tudi navaden rumen gres sem ze vzela za pasto, ce je bla pakunga za porabit in tudi ni panike.

Ronja, jaz sem pa vceraj gledala spletno stran, sem iskala kaj zate in sem si koncno izpolnila zeljo po se eni matrici user posted image najmmm njammm njammm

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
17.12.2014 20:47:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
20.12.2014 13:01:13   
malaMravljica
Ojoj, skoda. Ta drugi link gor, za 1200 eur, vredna pa na oko okol 2200. skoda. Je pa upanje zame in za njihovo pecico :-)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
22.12.2014 14:49:08   
ronja
metulj, semolina je nekaj med grisom in moko - malo bolj fino mlet gris oz. malo bolj grobo mleta moka. Pa iz durum pšenice je in zato rumen.

malamravljica, super, da si dobila še en nastavek! Jaz jih imam en kup za mojega simaca, pa mi zdaj stojijo v omari - sva ravno zadnjič dal mašino ven, jo gledala in objokovala in čeprav ne dela več nič, razen motorja, je ne moreva zabrisat stranuser posted image . Noben ni mogel in sva jo nazaj postavila... Rezervnih delov ni za dobit, zdaj pa nimam več idej... Bi kupila še enega takega, če bi vedela, da mi bo nekaj časa zdržal, samo se bojim, da bo isto...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
22.12.2014 15:18:37   
mateyka
če bi kupila enga rabljenga istega in pobrala dele ven?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
22.12.2014 15:31:10   
ronja
Problem je, da bi pri rabljenem bili znucani točno isti deli kot so pri mojem. Saj moj tudi brezhibno dela - meša - samo vsi plastični deli so obrabljeni... Pa verjetno me vse skup ne bi prišlo nič ceneje kot če kupim novega takega za 250€. Bi kupila nove te dele, da bi mi vsaj nekaj časa služili, pa se jih ne dobi.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: RONJA kje si, masina za pasto
23.4.2015 10:30:16   
ronja
MRAVLA, MRAVLA, MRAVLAAAAA!!!! Ugani kaj! Včeraj mi je moja mami pripeljala... SVOJ STARI STROJČEK ZA TESTENINE!!!! jupijajajupijupija, jupijajajupijupija! Jap, res je imela TOČNO TAKEGA, KOT JE BIL MOJ STARI Simac, celo isti model (1000 - za kilo testenink - 500 g moke in 4 jajca pride to nekje). Že sprobali, itak! Dela ko urca! Kako ne bi, saj je bil baje max 2x uporabljen (po moje celo samo 1x, ker so bili vsi diski razen enega še v original zavarjeni embalaži...)

Vem, da mi je že žnjkrat govorila, da je mela ta stroj, pa ji nisem verjela, ker ga nikoli ni uporabila, to bi si ziher zapomnila (in je rekla, da ga je res samo 1x ali 2x), sem nejeverno spraševala, če res za makarone, ne za rezance... In pravi, da ja. No, nikoli se ni nikjer pojavil in tako sva pred cca 10imi leti kupila svojega, nakar je nekaj časa vztrajala, da je to ta in da nama ga je dala, na koncu sem je mela dovolj in ji pokazala račun:D. Potem se je spraševala, kje potem je njen stari. No, takrat to ni bilo več tako važno, ker je najin delal. POtem je najin crknil in sva se spet pogovarjali in ona spet, da nekje pa mora bit ta njen. Ampak ker v ex domu ni nič, ker ga brat oddaja, ona pa je trdila, da pri njej tudi ni, na vikendu ga tudi nikjer ni bilo... sem se sprijaznila, da se je za njim izgubila vsaka sled. No, potem zadnjič kupiva midva Gorenjev miser in nastavek za mesoreznico in šobe za makarone za mesoreznico, ker je bila to nekak najcenejša varianta (ampak daleč od najboljše ali za nas zadovoljive!) In oba nekak razočarana, da to pa ni to... se udava, da zdaj bo pač nekaj let tako...

No, potem pa mami zadnjič pospravlja svojo klet in NAJDE svoj stari testeninar! In dejansko JE imela makaronarja, točno takega kot midva, samo malo starejši je bil in seveda prašen, ampak to res ni deal braker. Sem ga takoj oprala in zdaj se sveti na pultu, ves zadovoljen, ker je sproduciral že včerajšnje kosilo: pol-polnozrnate pasta del contadino (šoba s takimi Sji) - šoba je najina od najinega starega, ker sva jih takrat precej nakupila:). In seveda vse šobe pašejo gor, ker je isti model, haha!
Pa še dve šobi sva dobila zraven, ki jih še nisva imela! Kako te življenje včasih prijetno preseneti!

Zdaj pa upam, da glede na to, da je bil tale moj ljubljenček narejen pred 30imi leti... upam, da so takrat uporabljali še boljše plastike in ne bo tako hitro crknil:). Drži pesti!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
23.4.2015 22:21:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?