|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
14.4.2014 8:51:49   
nezzek
user posted image user posted image Čestitke tudi tebi, misona?

Uh, Agnes27 in bucka*, vidve morata biti pa že res na trnih! :) Jaz sem včeraj ponoči sanjala, da sem imela neke težave, klicala v porodnišnico in so me kar naročili, da pridem ob 15.15h rodit user posted image Pa mi ni bilo nič kaj všeč, sem si želela, da bi počakal še te tri tedne, kolikor jih še imam do roka. No, danes se mi pa spet zdi, da bi brez problema lahko malo pohitel, gola nestrpnost pač. :)

Drugače sem se pa včeraj pogovarjala z nekim novopečenim očkom - njegova je rodila v soboto v Celjski porodnišnici, sprejeta je bila pa že v sredo.. so bile želje po "naravnem" oz. nesproženem porodu, oz. očitno kapacitete z njihove strani.. ker tega 4-dnevnega staleža samo za rojevanje si v Lj. res ne predstavljam. user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
   RE: Aprilčice 2014
15.4.2014 13:45:53   
Mistica
Pozdravljene

Tudi pri meni se je čiščenje izplačalo user posted image ... še isti dan se nam je pridružila druga hčerkica in se od vikenda že vsi lepo crtamo doma.

Čestitke Pathra in Misona user posted image Pa gotovo je še kateri za čestitat ali zaželet srečno na poti v P, glede na zatišje tu gor. Punce, vsem želim lepo porodno izkušnjo, pa sporočite kaj kako ste.

Pathra, Misona- kako sta kaj vidve? Kako sta sestrici sprejeli malo štručko? Pri nas kar lepo, samo bolezen je prišla še vmes in zato malo več sitnobe, ampak se mi zdi, da se vsak dan lepše ujamemo.

Pozdravček

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
   RE: Aprilčice 2014
15.4.2014 15:11:08   
Misona
Čestitke Mistica! user posted image user posted image user posted image Evo zgleda, da se rojevajo samo punčke!

Mi smo se kar ujeli, večja sestrica še kar dobro sprejema ta malo, jo boža in lupčka. Tudi ni preveč ljubosumna (za enkrat), kar nas je najbolj skrbelo. Zaenkrat ima še veliko pozornosti s strani očeta in starih staršev in kar gre. Seveda, lahko še pride za njo, ko bo spoznala, da je dojenček za zmeraj z nami.
Sama pa si ne predstavljam imeti obeh, vsaj dokler se še malo telesno ne nagliham user posted image . Sem pa danes že bistveno boljše, do včeraj sem napreč še močno čutila, da mi manjka pol trebuha. Včeraj sem tudi mislila, da mi bo razneslo prsa, zdaj pa vse postaja znosneje in res uživam v družinski sreči!

Pozdrave za vse!

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
   RE: Aprilčice 2014
15.4.2014 17:15:12   
Mistica
Misona- Hvala! Lepo slišat, da ste se lepo ujeli in da je starejša sestrica lepo sprejela dojenčico. Se pa strinjam, da nam bo šele čez čas jasno glede ljubosumja in vsega kar pride še zraven.
Je za tabo težak porod? Jaz zase moram reči, da sem fizično še boljše kot pri prvem porodu, kar me zelo preseneča, glede na to, da v tej nosečnosti nisem bila toliko "pri kondiciji", je bil pa res porod 1x hitrejši in tudi potem v P sem veliko več počivala. Mislim, da se vse to pozna. Sem pa tudi jaz enakega mnenja- ne vem kako bo, ko bom sama. Sedaj se res pozna, da se starejši več posveča partner in tudi več lahko narediva doma, potem bo pa ziher bolj "na tesno".. Joj, tudi meni so včeraj prsi skoraj počile, danes je že občutno boljše.

Sicer se pa tudi okoli mene rojevajo in za prihodnje mesece napovedujejo večino deklice user posted image

Punce, a bomo odprle tudi temo pod temo "starši čvekamo"?

Pozdrav

(odgovor članu Misona)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
   RE: Aprilčice 2014
15.4.2014 20:20:31   
Jinah
Živjo..

mene je tud prehirtel mali.. rok mela 19.4. rodila pa sem 9.4. user posted image

lp

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
   RE: Aprilčice 2014
16.4.2014 17:30:27   
Misona
Jinah - čestitke tudi tebi! user posted image user posted image user posted image

Mistica - na srečo porod ni bil tako naporen, ampak krčenje maternice pa sem čutila bistveno bolj intenzivno kot prvič, sploh med vsakim dojenjem. Pa že hoja po stanovanju mi je hitro postala preveč. Ampak zdaj sem že dva dni skoraj čisto OK, tudi dojenje je že skoraj čisto ok, tako da mislim, da bom kmalu nazaj na starih tirih. user posted image

Mala je pa cuker za pojest!
user posted image

Se strinjam, lahko se odpre nov čvek ali pa kar tu nadaljujemo? Kaj pravite ostale?

(odgovor članu Jinah)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
   RE: Aprilčice 2014
16.4.2014 23:59:16   
bucka*
Punce čestitam vsem! user posted image user posted image user posted image

Jst še čakam in sem čisto na trnih, pa še z vseh strani letijo duhovite pripombe, nihče pa ne razume, kako težko je čakat otročka, da pride ven :)

V ponedeljek (na rok) sem imela ponoči in celo dopoldne popadke, sicer šibke, ampak na deset_ minut. Odprta 2 cm. Potem sva šla z mojim na sprehod, da bi se pospešlo, se je pa čist ustavilo...
Zdej me zvije kšn popadek sem in tja, ampak noče se pa začet zares user posted image

Dete je OK, naj si vzame čas in se lepo pripravi, najbrž bo tud porod hitrejši tako, ampak jst res že noro težko čakam user posted image Malo me pa tudi skrbi, da si ne bo otroček preveč na izi vzel...

Uživajte punce, lepo crkljajte svoje malčke, pa nabirajte izkušnje, da bo nam, ki bomo tam malo kasneje, lažje :)

Aja, lahko odpremo novo temo tam ja, lahko pa počakamo še druge, da rodijo/mo user posted image

< Sporočilo je popravil bucka* -- 17.4.2014 0:00:18 >

(odgovor članu Misona)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
   RE: Aprilčice 2014
17.4.2014 10:59:10   
Mistica
Jinah- čestitke tudi z moje strani user posted image

Trenutno smo torej na tem forumu statistično gledano user posted image : 3x user posted image in 1x user posted image ? Verjetno imamo še kakšnega Aprilčka ali aprilčico, ki se še ni oglasila.

bucka*- verjetno se ima tvoja pikica lepo v trebuščku. Verjamem, da je pričakovanje z vsakim trenutkom večje, vendar tudi to, da se lepo vse spontano začne dogajati, bo ziher vplivalo na lažji porod, tudi psihično. Držim pesti, da nam že kmalu sporočiš novico o lepi porodni izkušnji in zdravem otročičku.

Misona- tudi pri meni je bilo tako s krčenjem maternice. Prvič nisem niti vedela, kako to zgleda, tokrat pa v P nekaj ur na noč sploh spala nisem zaradi teh krčev, da ne govorim, kako me je "krčilo" ob dojenju. Je pa skoraj prenehalo nekje 4.-5. dan.

Jaz planiram danes prvi sprehod, sicer sama, a toliko da se malo razgibam.
Pozdrav vsem

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
   RE: Aprilčice 2014
17.4.2014 13:18:10   
novopecena*
Zivjo punce !
Najprej cestitke vsem mamicam ! <3 tiste, ki cakate pa drzim pesti, da vas cimprej presenetijo srčki :)
No da malo javim :) 10.4.2014 se nama je z dragim rodil sin Aleks, tezak 2910g in dolg 49cm :) PDP bil 16.4.2014 :) zdaj se ze veselo cartamo doma od ponedeljka :) srcek je priden, samo papca in spi. Krckov na sreco nimamo, se pa polno dojimo. Imela sem CR, ker porod ni napredoval, morali so ga pa cimprej spravit ven, ker se je ze pokakal not. Na sreco je vse vredu :)
Lepo bodite vse!! <3

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
   RE: Aprilčice 2014
18.4.2014 9:31:36   
Misona
Čestitke novopečena! Super, da je vse v redu. Jaz sem se ravno spraševala, kaj se zgodi, če se mali v trebuhu pokaka. Naša ta prva je priša pokakana ven in sem si rekla, še dobro, da se ni še prej pokakala. Nisem pa vedela, da potem delajo carski rez... Skratka, važno, da sta zdaj z malim dobro!
Lepo se crkljajte!

(odgovor članu novopecena*)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
   RE: Aprilčice 2014
18.4.2014 12:22:20   
pathra
Dejte da vam povem mojo porodni zgodbo:

No v ponedeljek sem imela pregled pri ginekologinji, ki je ugotovila da sem 1 cm odprta in rekla da me bodo v sredo kar sprejeli na oddelek in v četrtek sprožli porod, ker sem imela nosečniško sladkorno. Ponoči me je parkrat zvil kakšen krč in zjutraj mi je šel del čepa. V torek me je cel dan po malo zvijalo, malo redni krči, malo neredni in tako sem čakala do večera. Tamalo sem dala že zjutraj v varstvo k moji mami in pripravila sem vse za primer, da bi mogla tam ostat še tri dni ko bi bila v porodnišnici. Moj mož je šel popoldan jo peljat še malo vn, ker je meni dobesedno šel na živce in zato sem ga poslala malo na zrak - je bil cel paničen in pri vsakem krču me je vprašal če gremo v porodnišnico, potem je začel skakat po stanovanju in govorit "joj rodila boš, še enga bomo imeli".. ja DDDDDDD (sem si mislila), vsake tolko je šel še eno cigaro pokadit, pa cel prepoten je bil.. moški v glavnem.. No zvečer sva pogledala še en film in potem sem se odločila da se gremo pokazat v porodnišnico, da bom imela vsaj ponoči mir. V porodnišnici mi je šel takoj še en del čepa, bila sem odprta 3 cm, CTG pa kot zakleto ni kazal nekih popadkov, ker so takrat se umirili, so me pa sprejeli na oddelek (ker itak bi mogla naslednji dan zjutraj pridet not) in rekli da če bojo redni popadki na 5 minut vsaj eno uro naj pridem nazaj. V sobo so me dali z dvema puncama ki so itak spale in jst pa tam imela vsake 5-10 minut neke popadke.. valda sem pol bla na hodniku in hodla gor in dol. Okoli 2:30 so bili tej popadki že eno uro na 5 minut tako da sem šla nazaj se pokazat - odprta 5 cm, babica me je dala na klistir, tam sem bila 45 minut in potem sem šla v porodno (mož pa prišel kmalu za mano) - odprta sem bila 6 cm in babica mi je predrla mehur, da bi pospešila stvar (to je bilo okoli 3:30). Kmalu so pršli "tamočni" popadki in smo dihali user posted image . Vmes mož ni vedel kaj bi sam s sabo in je začel zbijat šale ("veš zakaj Putin ne mara gejev - ker je put in"... itd.), ker pa sem jih že stokrat slišala sem rekla da naj raje neha. No čez nekaj časa so prišli popadki ki so dali občutek kot da bi mogla potisnit in po 4-ih potiskih je pršla naša mala stručka ven. Po enem potisu je glavica ostala samo na pol vzunaj in tisto je bila še hujša bolečina kot kakšen popadek - peklo je za znoret. No šivana, trgana nisem bila nič. Tamalo so mi dali takoj na trebuh in potem jo nesli jo očistit. Mere: 33 cm glavica, 54 cm dolga in 3.060g težka.

Prvi dan je večinoma spala, dodali so ji 2x glukozo ker je imela sladkor na meji, drugi dan je tudi mirno spala, tretji pa je ponoči veliko polivala in bruhala po vsakem hranjenju, kljub temu da smo kupčka podirale in je zato zjutraj imela še manj g kot prejšnji dan.. ampak doma se je vse uredilo in lepo pridobiva + skoraj nič ne bruhne več. Je pa izrezana kopija sestrice, čeprav ful bolj drobčkena kot je bila ona... ko pa pridobiva na teži in na ličkih se pa vidi, da je ista kot moja prva hčerka..

No doma morem povedat da sem prve dni veliko jokala, ker nisem vedla če dobiva dovolj na teži in skozi dojila, ampak sedaj sem bolj pomirjena in se lepo dojimo, jemo, podiramo kupčke itd.. mogoče bi bila pa vesela, če bi enkrat si ustalila ritem in ne bi vsak dan se spraševala ponoči kdaj bo vstala, kdaj bo zaspala itd. (en dan namreč bi ona spala več kot 5 ur v kosu, jaz pa joške kot kamen, drugi dan pa bi 3 ure bila pokonci in bi spala samo če je z nami v postelji - tako se podoji in ne podiramo kupčka, če ne se zbudi in nima mira še 2 uri).

To je to.. sem se razpisala.. čestitke še drugim ki so rodile.

Aja na FB se je številka rojenih aprilčkov povečala že na 80, s tem da so fantje malo prevzeli vodstvo, punce pa so šele sedaj začele dohajat.

(odgovor članu Misona)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
   RE: Aprilčice 2014
20.4.2014 4:41:49   
Agnes27
Pozdravljene. Mi smo pa v sredo 16.4. Povili nasga fanta. Zgodba je taka kot pri novopeceni...koncanje poroda s cr zaradi nenapredovanja poroda plus pokakana plodovnica in padanje njegovega utripa. Se vedno sem u bolnici in na smrt pogresam hcerko ki ne more prit na obisk zaradi bolezni.drugace smo ok.kaj vec pa doma.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
   RE: Aprilčice 2014
20.4.2014 10:35:18   
Mistica
Čestitke novopečena in Agnes27 za user posted image ! Obema želim hitro in lepo okrevanje po CR.

pathra- lepo, da si z nami delila svojo porodno izkušnjo. Si me prav nasmejala s temi izjavami tvojega dragega user posted image Priznat moraš, da se je vsaj trudil user posted image
Se pa enako sprašujem tudi jaz- kdaj si bo ustvarila ritem, saj sedaj podobno kot tvoja, tudi naša štručka spi zelo različno dolgo, pa enkrat se podoji samo na eni dojki, pa drugič na obeh,... Je pa meni to čisto novo, ker prva se je non-stop samo dojila, spala je samo ponoči in nikoli več kot 1,5ure v kosu. Tako, da mi je tokrat res lažje.

Pozdrav

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
   RE: Aprilčice 2014
22.4.2014 18:58:01   
barchy81
da se še jaz javim z nekaj zamude... 7.4. sem s CR v spinalni anesteziji rodila prelepo punčko, je pridna, mleka žal še nimam dovolj, a se še trudiva, počasi pa nam začenjajo nagajati krči... sicer pa uživamo, starejša bratca pa sta navdušena user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
   RE: Aprilčice 2014
23.4.2014 23:01:37   
bucka*
Še jaz, na brzino... Morm šparat učke, ker mam veliko dioptrijo...

18.4. se je rodil Erik, 3100g in 51cm. Je priden, lepo sesa (kar malo preveč lepo) in mi povzroča težave z dojkami, čeprav imam občutek, da se umirja. Zaenkrat nama kar gre, bomo vidl kaj bo kasneje :-)

Tudi jaz sem ok, nisem bla šivana, počutim se super, mali sonček pa tudi. Najlepši je! :-)

Lepo se cartajte, pa se beremo!user posted image

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
   RE: Aprilčice 2014
25.4.2014 7:38:55   
sonček85
ČE KATERA KUPUJE APTAMIL 1 0-6mesecev JI GA JAZ PRODAM ŠE ČISTO ZAPAKIRANEGA ZA 10€ .
prav tako BABYLOVE 1 4€

zainterisirane pišite na mare.mateja@gmail.com ali pa kar tukaj na zs

lp in lepo cartanje še napr
ej

_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Flavia_)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
   RE: Aprilčice 2014
25.4.2014 15:21:07   
pridkana
No pa se še jaz javim..odkar smo doma facebook še približno pogledam, za kaj več pa ni časa...se še vedno navajamo.

Isabel se je rodila 12.4.2014, na edini dan, ko sem ji en večer prej rekla da naj prosim ta dan počaka, da bi se šla mami najest čokolade v Radovljico na festival čokolade. Ponoči so me malo pred 1 uro zjutraj zbudili 3 popadki, potem jim je sledilo še nekaj nerednih manj močnih, okrog 3h se je pa začelo zares. Popadki vedno bolj močni, malo me je begalo ker sta bila 2 ali 3 skupaj, pa potem cca 10 minut pavze. Okrog 5ih sem šla pod tuš, potem sem pa rekla mojemu da če ne bo vstal da se sama zapeljem pa ga pokličem če bo kaj. Tik preden sva speljala sem imela še en čist mejčken popadek pa sem še rekla mojemu da imam občutek da se bo vse nehalo, do ac itak ni bilo nič, niti ko sva zapeljala na ac nič, pa sem rekla da če do naslednjega izvoza nau nič obrneva, pa zapelje čez mostiček in me je zrukalo in zvilo. Malo pred 6 uro zjutraj sva pozvonila na vhodu porodnišnice in ko je ženski glas vprašal po kaj sva prišla sem čisto zatrokirala. Pogledam mojega in s težavo izjavim da sem verjetno pršla rodit. Odpre nama vrata, meni pa začnejo solze tečt ker ne vem če bom zmogla. Mojemu so rekli da se naj vsede, mene pa so povabile naprej, me zaslišale k da sem zagrešila zločin, nato sem se mogla preoblečt in je rekla babica da me bo pregledala. Bolelo je kot hudič, ona pa ugotovi, da je vse skupaj še zelo visoko, da pa sem 3 cm odprta, priključi me na ctg in nadaljuje se zaslišanje. Potem zapusti prostor in ko se vrne pogleda ctg in spet gre. Po več kot 1 uri mi je bilo že pošteno slabo in ko pride nazaj jo prosim če me lahko prestavi ali odklopi, pa reče da bi rada da zdravnik vidi tale ctg. Itak koj pamika pri meni...pride zdravnik, pogleda ctg, nekaj zamrmra in gre. Babica mi reče da me bo sklistirala, potem pa naj grem za eno uro k mojemu in predihavam popadke. Med popadki mi je postalo slabo, tako da sem mogla it še bruhat, sem pa mislila da me bo raztrgalo. Še vedno 3 popadki skupaj in malo pavze, bolelo je pa za znoret. Zvijam se po stenah na hodniku, slabo mi je bilo, pa pride mimo ena zdravnica in reče, da se samo preobleče in da bomo šli noter. V tistem me zvije popadek in mi reče da naj grem raje kar v porodno, in tam predihavam. Sicer sem dobila tisto porodno sobo, kjer si noter sam in je še radio noter, ampak jaz sploh nisem vedla da je bil prižgan. Predrejo mi mehur in vlije se topla tekočina, ki kar teče in teče in teče. Zamenjajo mi podloge, pa se prijetna toplota kar ne neha. Babica je bila super prijazna, mi je kazala kako naj predihavam popadke, vmes mi je postalo še enkrat slabo, jaz si držim usta, ona pa teče po papirnato ledvičko....ah ja... nato sem rekla da bi imela ultivo, kot nalašč sploh ni nikogar dobila in je ratala še ona malo živčna. Končno me zadrogirajo user posted image , pridno predihavam popadke, se lepo odpiram, pri 7 cm pa se moji popadki ustavijo. Rečejo da mi bojo dali umetne, jaz flegma pa rečem ja ni problema. Tej so šele boleli. Ko sem bila odprta 10 cm, se naše malo dete sploh ni hotelo spustiti, nato pa panika, zaradi možnega distresa plodu carski rez. Odklopijo mi ultivo, mene trgajo popadki, peljejo me v operacijsko, privezali so mi noge in roke, mene je metalo po mizi ob popadkih, mislim da sem tudi kričala, spomnim se samo ogromno ljudi ki so čvekali, ženski glas, ki je trikrat opozoril da bom naravno rodila če me naujo hitro pripravili in nato glas, ki mi reče: gospa zaspali boste. Potem se delno spomnim da sem hotela vstati iz postelje in so me vlekli nazaj pa da sem spraševala kje je Iza....spet me je zmanjkalo, nato pa se počasi zbudim, ob meni je bil moj možek, kmalu pa so mi pripeljali tudi mojo princesko. 49 cm in 3180 g, ko jo je sestra prislonila na zizo pa je tako povlekla, da me je kar zabolelo....in nepopisni občutki. Je pa reku moj, da sem ko so me peljali z dvigalom tako smrčala, da je reku da se očitno počutim kot da sem doma...

Po nekaj dneh sem izvedela od ene mamice, da jo je moj možek v tistem času, ko sem jaz zakomirana spala pestoval najin zakladek in jo ljubkoval, gledal, ljubčkal, in da česa tako lepega še ni videla. Ja, tudi moj dragi ima očitno še eno stran, katere do sedaj jaz nisem poznalauser posted image

Danes je stara 13 dni, skoraj vsako noč doma nama nagaja, ko noče zaspati po dojenju in smo pokonci do naslednjega s tečkanjem in jokom...podnevi pa je veliko bolj pridna. Še vedno imam kake šibke trenutke pa se zjokam (ponavadi ko tečka in ne vem kako ji naj pomagam in to traja in traja in traja...). Se mi pa zazdi da občasno še vedno ne dojemam da jo imamuser posted image Aja, ker midva otrok od prej nimava, imava pa psa, naj povem da jo je čudovito sprejel in na začetku ko je ona jokala, je jokal tudi on, zdaj pa hodi za nama in nama ko se dojimo piska z igračkami in jih polaga na mojo posteljo (zaenkrat se dojimo še v leže, ker nama v sede nekako ne gre)

No, pa sem jo napisala....

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
   RE: Aprilčice 2014
25.4.2014 18:54:18   
Misona
Pathra in pridkana! Hvala vama za vajini porodni zgodbi, se mi zdi, da je vsaka od nas, ko se prebije čez porod prava junakinja! Čestitke tud bucki za fantka, da malo popravi statistiko :)
Mi smo se imamo precej lušno, tamala sicer nekaj švoh pridobiva na teži (je že 15 dni stara pa še nima nazaj porodne), tko da se trudim čim več dojit. Sprašujem se ali je možno, da dobi manj mleka čez nastavke za bradavice. Njena sestrica je namreč rastla kot gobe po dežju...
Vsem želim čim več sončka čez praznike, da boste lahko lepo vozičkale!

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
   RE: Aprilčice 2014
25.4.2014 20:26:17   
pridkana
jaz tudi dojim z nastavki pa se mi zdi da se čisto ok naje, edino nekako bomo morale počasi osvojit dojenje v sede, zaenkrat namreč še vedno dojim v leže, ampak ker nimam dvignjenega vzglavja poliva pa občasno ji skozi nos mleko teče istočasno ko še pije.... mam pa kar obilno oprsje in mi je problem uskladit tamalo pa prsi in še nastavke...

(odgovor članu Misona)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
   RE: Aprilčice 2014
30.4.2014 21:40:50   
bucka*
hojla!

Jaz sem tudi dojila z nastavki v porodnišnici, potem sva se pa odvadila. najedel se je dovolj, se mi zdi da še bolj, ker ma manj dela :) ko sva šla direkt na bradavico je precej protestiral, pa tudi ritem mu je spremenilo. drugače sva super, prve dni me je skrbelo da ga bo zeblo, mu je blo pa tko vroče, da zaradi tega ni spal.
počasi se bomo navadili :-)
drugače pa preveč dviguje glavico in ko spi, jo vedno da nazaj. upam da ne bo kaj narobe zaradi tega...

punce, lepo se rihtejte in crkljajte, pa se beremo user posted image

pridkana, jaz sem nastavke kar poslinila, da so stali gor ;)

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
   RE: Aprilčice 2014
1.5.2014 11:38:09   
pridkana
ja, sej jih jaz tudi poslinim ampak naša mala tok maha z rokami da ji vedno uspe da ga rukne dol... sem že jaz tudi probavala brez nastavkom pa mam še vedno udrte bradavice in ne gre user posted image ga je pa začela vedno bolj žgačkat in ponoči noče spatuser posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
   RE: Aprilčice 2014
3.5.2014 14:48:55   
cepetavka
Hej punce! A obstaja na fb skupina za aprilčice 2014. Rada bi se pridružila...

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
   RE: Aprilčice 2014
3.5.2014 16:48:17   
Misona
Živjo,
no pri nas so se stvari počasi normalizire kar se dojenja tiče. Nastavke sem skoraj že ukinila in ta mala malo bolj napreduje na teži. Starejša je po pričakovanjih naporna, ne sicer direkt do ta male ampak skoraj za vse malenkosti.
Noči so seveda naporne, mala se zbudi dvakrat do trikrat in bolj gre proti jutru težje nazaj zaspi :) Kako pa vi spite?
Veselim se lepega pomladnega maja in začetka ta pravih sprehodov!
Pozdrave!

(odgovor članu cepetavka)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
   RE: Aprilčice 2014
4.5.2014 19:43:06   
bucka*
Hojla!

Pridkana, tudi mene moti mahanje z rokami. Čeprav nimam več nastavkov, me mali praska po bradavicah, ki so se ravno nekako pocelile in so zdaj čisto nežne in občutljive... Težavo z rokicami sem malo omilila tako, da s palcem in sredincem primem dojko, kazalec pa iztegnem, da ga mali prime. Z iztegnjenem kazalcem mu tudi preprečim, da bi me treščil po bradavici :-) To mu očitno paše in zdaj se je tako navadil. Upam da si predstavljaš kako...

Misona, jaz imam zaenkrat srečo s spanjem, mali spi od 22h, 23h - 3h, 4h potem pa naslednjo rundo do 7h. Se mi zdi kar solidno :) ima pa težave s kakanjem in plini, tako da nam to včasih malo podre načrte. Je pa ponavadi potem utrujen in spi...

Tudi jaz se veselim sprehodov, samo sem malo slabe volje, ker imamo kar precejšen breg (v obe smeri) od hiše in sama komaj pridem do vrha, kaj šele kam dlje. Vozička pa sploh ne morem tiščat po njem... No, saj se bomo kmalu napokali v avto in z vozičkom nekam šli, pa tudi počutje bo kmalu najbrž bolje in bom lahko potiskala vozek...

Si pišemo, morm it... Mali kliče :)

(odgovor članu Misona)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
   RE: Aprilčice 2014
5.5.2014 19:56:49   
nezzek
Živjo,

pa sem tudi jaz dočakala najinega - Davida, težkega 3715g, 52cm.

Odpustili so me že včeraj. Danes je bila na obisku patronažka in videla, da je še dodatno izgubil težo. Ko ga je stehtala pred in po "dojenju", pa je pokazalo, da ni pridobil čisto nič na teži. user posted image Sem mojega poslala po dodatek.. S črpalko ne gre skoraj nič iz mojih prsi.. Hormoni in to, čisto me je sesulo.. Potem pa me je kolegica, ki je imela svojega na intenzivni med ostalimi v inkubatorju, tolažila, da si nobena od tam prisotnih punc ni mogla stisnit več kot 10-20ml kolostruma in da so sestre rekle, da je to normalno. Patronažka pravi, da bi moral popiti med 30-60ml naenkrat, kar ne gre skupaj. Skratka.. Nič kaj lep začetek, upam, da se kmalu ujameva.

Čuvajte se. user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?