|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 10:49:26   
ronja
a res, a ve ste razumele da študij tok košta?

Jaz sem tudi tako razumela - da pač študij stane 14.000 za 3 leta - kar je čisto možna številka...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 10:49:51   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a res, a ve ste razumele da študij tok košta?


ja, jaz sem razumela, da stane študij 14.000 € za tri leta, sploh v povezavi s prvmi sporočilom, kjer je omenila, da je še študentka

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 10:55:48   
malapoli
Oj!

Z mojo trenutno izobrazbo lahko v nedogled pišem prošnje in aktivno iščem službo pa ne bo nič. Z moji sposobnostmi bi bila že bližje zaposlitve a kaj ko nimam na papirju skoraj nič. Glede študija:dodiplomski študij s te smeri ne obstaja, le podiplomski in ker si to res želim v življenju počet mi ne preostane drugega kot da se za to izobrazim, kajne? To pomeni da mi je vseeno katera stopnja izobrazbe je, jaz hočem biti to po poklicu in pika!! Sicer se pa človek lahko zaposli z nižjo izobrazbo, ki si jo je pridobil (btw). Nenazadnje pa me boste morda v življenju še zelo potrebovale, pa ne bom nič vprašala zakaj niste šle tud ve študirat!

Razumem, da se tukaj gor pišejo tako plusi kot minusi, niti me to ne moti,...moti me edino da nekdo napiše 3 stavke pa še to nič pametnega kot blatenje....To pa veliko pove o človeku, kajne?

Priznam: IMAM SLABO VEST in se niti slučajno ne bi odločila za študij, ki je toliko drag in bi mož garal zame....ampak vem, da sem z vpisom moža zelo osrečila. Zakaj? Vse bi naredil, samo da mi omogoči izobrazbo, ki pomeni ulalala in želi da v življenju hodim v službo z dobro voljo. Težko razumet ampak je pač tak tip človeka, ki bi za naju s hčerkico naredil vse... Potrebno bo pač zdržat, to vem in vedno ima vse svojo ceno.

Glede izjave, da taka pač sem ne pomeni, da se nočem spremenit ampak kljub temu, da se človek včasih trudi biti drugačen sem še zmeraj človek, ki hrepeni po odnosu! ME zanima katera izmed vas bi se lahko v celem tednu pogovarjala samo s svojim otrokom in ob tem ne hrepenela po pogovoru s svojim možem (tist tel.pogovor ne odtehta)? My ass! Bom pa zlobna. ČE ne prebereš v čem se ne morem spremenit potem ne sodi samo da "taka pač sem"..

Ja taka sem, takšna in nič drugačna....in zato nič slabša od kogarkoli... Sem le žena, ki pogreša moža in ima kdaj slab dan in sem mamica, ki se trudi za svojo hčerkico kar se pač najbolj lahko. Ni pa vse enostavno.




(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:08:10   
mateyka
you need friends.

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:08:24   
ronja
jaz hočem biti to po poklicu in pika!! Sicer se pa človek lahko zaposli z nižjo izobrazbo, ki si jo je pridobil (btw). Nenazadnje pa me boste morda v življenju še zelo potrebovale, pa ne bom nič vprašala zakaj niste šle tud ve študirat!

malapoli, tudi me smo v večini študirale, sama sem tudi tam, kjer ti;). Šla sem študirat podiplomca, ker sem samo tako lakho delala to, kar me zanima. Bi pa verjetno še 1x premislila, če bi vedela, kako bo tole žongliranje s tremi otroci ob podiplomcu, službah, selitvi, itd... stresno. Če bo na koncu ratalo kot mora, pa mi verjetno ne bo žal. Tako da ni treba takoj napadat, smo dostikrat v veliko bolj podobnih situacijah kot si predstavljaš;).

Priznam: IMAM SLABO VEST in se niti slučajno ne bi odločila za študij, ki je toliko drag in bi mož garal zame....ampak vem, da sem z vpisom moža zelo osrečila.

No, vidiš, pa si prišla do tega, kar te v resnici mori:). Kadar se človek tako napadalno obnaša, takrat je vedno nekaj zadaj - slaba vest po navadi. Jasno, da imaš slabo vest, če se zaradi tvoje poklicne želje oče in hči ne vidita. In si mogoče včasih težko opravičiš, kar je tudi razumljivo. Če ti veš, da v ničemer drugem ne boš srečna, da je to edina možnost, potem bodi vesela, da ti je to omogočil in se spomni na to, kadar se sama sebi začneš smilit (Vsi se kdaj in si komot priznaš, da se tudi ti;). Kadar te zgrabi ljubosumje se spomni, da one pa ne morejo študirat dotičnega študija, ker so se odločile, da bojo imele rajši moža doma...

Tvoj problem je, da sama v sebi dvomiš, da se splača. Razumsko nam dopoveduješ, da tako mora bit, vendar čutiš pa drugače - to se vidi iz tistega "se niti slučajno ne bi odločila za študij, ki je toliko drag in bi mož garal zame..." se ne bi, a si se. Zato si razdvojena. To se zmeni s sabo in se ti forumašice ne bomo zdele več taki zmaji;).

Ja taka sem, takšna in nič drugačna....in zato nič slabša od kogarkoli... Sem le žena, ki pogreša moža in ima kdaj slab dan in sem mamica, ki se trudi za svojo hčerkico kar se pač najbolj lahko. Ni pa vse enostavno.

Ja, taka si, kakršna želiš bit in nihče ne pravi, da moraš bit drugačna. Samo če jamraš, da je grozno, ti damo predloge, kaj bi lahko naredila, da bi bilo drugače.

Dostikrat veliko težje prenašamo take situacije, če:
a.) imamo občutek, da smo porinjeni vanje, si jih nismo sami izbrali
b.) smo si jih sami izbrali in vidimo, da zaradi naše odločitve trpijo tudi drugi, predvsem tisti, ki jih imamo najrajši

Ko sem mela obe punci doma, razlike sta 17 mesecev, je bilo na začetku ultra naporno. In sem enkrat pojamrala tu gor in so mi punce dale vetra - čisto upravičeno - da sem si sama kriva, če nimam časa jest in pit in spat. In so imele precej prav. Spremenila nisem kaj dosti, ker še vedno nisem mogla pustit dojenčice jokat, da bom jaz vmes jedla... ampak spremenila se je moja glava - vedela sem, da sem si sama to izbrala, da si to vsak dan znova sama izbiram, da imam izbiro, da lahko pošljem vse skup nekam in pojem sendvič, če hočem. IZberem sama, da ne, če mi je nekaj drugega bolj pomembno (potem sem rabila še par let, da sem ugotovila, da tudi to ni vedno ok, ampak to je že druga zgodba;). Samo ta občutek, da če želim, lahko vse skup zelo poenostavim in da si sama zberem, do kod se bom matrala, mi je dal tisto varnost, ki sem jo potrebovala. Poizkusi, dela čudeže:).user posted image

PS: včasih je bila tu ena fajn uporabnica Volga, ki je tudi zelo na kratko in jedrnato in dostikrat bolj šarf napisala. Tudi meni takrat, da dvomesečnice tudi ne bo konec, če kdaj zajoka.user posted image Ma, je mela prav;). Sama sicer nisem mogla tega kar tako sprejet, ampak mi je dala mislit in sem res potem lažje vozila. Pa je napisala samo 1 stavek ali dva in nič kaj poetično;). Tudi en šarf stavek ti lahko zelo pomaga, če si ga pripravljena sprejet, da razmisliš o njem. Niso moje litanije vedno taprava pot;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 5.9.2013 11:11:37 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:09:25   
ronja
you need friends.

To sem ji že svetovala, samo ne vem, če je padlo na plodna tla... Vsakemu se sfrka, če se pogovarja samo z otroki - ampak ni treba, da je tako, saj obstajajo mame, ki so v točno isti situaciji:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:20:50   
magdalenica
zanimivo da hlepiš po neki hudi izobrazbi, ki je še VELIK strošek... da enostavno ne ŽIVITE, ker...življenje je tako zelo zelo krhko!!


Hm hm, tole me bo počasi začelo spominjati na "kamenjanje" v eni drugi temi, ko se neko družino, ki namerava kupiti nov avto (za 15.000 eur), razglasi za nategune slovenske socialne države, ker preračunavajo, kako bi to izvedli, da jih investicija ne bi udarila po OD ali subvenciji vrtca ...

Ja, mlada mamica, kaj se pa mečeš za doktoratom, če nimaš denarja zanj oz. zakaj si taka pr*, da svojega dragega matraš, da mora zaslužiti za tvoje študijske kaprice ... Vesela bodi, da sploh še gledaš sonce, imaš družino in vsak dan za jest. Več v bistvu sploh ne rabiš! user posted image user posted image user posted image


Ok, resno ... Ja, doktorski študij tudi v Sloveniji velik strošek in (v tvoje dobro) upam, da ne mečeš težko prisluženega denarja v doktorat iz klasične filologije ali sociologije subkultur (brez zamere, prosim). In ja, z majhnim otrokom brez zanesljivega varstva se je težko iti podiplomski študij.

Razumem te, da ti vsake toliko pregorijo varovalke in se najde dan, ko enostavno ne zmoreš. To se dogaja tudi nam, ki imamo može zaposlene v istem mestu, pa nas nekega lepega dne dotolče otrok, ki noče zaspat, mož, ki pride domov iz službe ob 20h, poln koš smrdljivih plenic in smeti ter moževe gate na nestandardnem mestu.

Vsekakor boš morala razmisliti o družinskem managementu. Glede na napisano je vprašanje, če bo vrtec dobra rešitev (mesečni strošek, kako bi punčka sprejela, da zdaj tudi tebe nima več ob sebi) ... Ti pa priporočam, da si najdeš občasno varstvo za otroka, ki ti bo omogočilo čas zase (da ne boš pregorevala) in seveda, da se boš lažje posvetila študiju.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:26:54   
mamicaaa
Pozdravljena malapoli,

tudi jaz sem že leto in pol v podobni situaciji kot ti, s to razliko, da imam dve mali princeski doma. Ko je mož začel delat v tujini je imela tavečja slabi dve leti tamala pa dva meseca. Poleg tega sem takrat imela še na smrt bolno mamo, ki je bila sicer v domu in nisem fizično skrbela za njo, ampak samo psihično, kar pa me je še bolj uničevalo. In se nisem ne takrat in ne zdaj počutila herojsko in se samopoveličevala. Predvsem se pa nikoli nisem smilila sama sebi.
Ljudje, predvsem sosedje, me sprašujejo kako zmorem vse sama in da mi sigurno ni lahko, ampak kaj naj, tako smo si izbrali, da lahko normalno živimo in še kaj prihranimo. Vse se da, meni je po tolikem času lažje če sem sama z njima, ker smo si ustvarile neko rutino in vse laufa kot mora. Poleg tega še jaz hodim v službo (tudi praznike in vikende, ko ni vrtca), malidve sta med tednom sicer v vrtcu, ko delam vikend pa jih čuva mož ali pa kako drugače poflikamo.
Verjetno se bomo pa tudi me tri naslednje leto pridružile možu v tujini, ker v naši preljubi državi bo kmalu postal največji uspeh, ki ga lahko dosežeš, ta da odideš iz nje.




(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:31:07   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

 Vesela bodi, da sploh še gledaš sonce, imaš družino in vsak dan za jest. Več v bistvu sploh ne rabiš! user posted image user posted image user posted image



Eni v današnjih časih zelo hitro pozabijo, kako je to pomembno in veliko vredno. Ja, jih pač, vsak na svoj način, malo spomnimo na to... ker se po pisanju kdaj vidi, da so postali požrešni... ne leti vse to na avtorico te teme.

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:33:22   
malapoli
I need friends-sm dojela...

Študij stane 14.000 in zraven mora človek še finančno preživet... :) Ronja, sem nasmejana do ušes, po naravi sem taka.To ni laganje.Ko je čas za jok, se pa zjokam tud sred oštarije če je treba,...ni smeh nobena moja maska... Ne rabim se pretvarjat da je vse ok, če ni. Ne more bit vedno vse najlepš. Drugače sem pa že mnogokrat mogla sprejet šarf besede.

Moje vprašanje v prvem postu: "Kako se ostale v podobnih situacijah spopadate z energijo, kako je odnos s partnerjem, ste kdaj ljubosumne na tiste, ki so vsako popoldne skupaj?" To je bilo vprašanje, ki je zame čisto dovolj jasen :)

Situacijo je treba sprejet in se trenutno ne moremo odločit drugače... Pa bi se....in očitki, da sem zdaj jaz kriva, da se hči in mož ne vidita so brezvezni, ker bi tako ali tako delal cele dneve.... Pa ne mi govort spet da naj si oba najdeva službo... Sva bla par let z njegovo minimalno plačo....pa je mogu za firmo tok neki s svojim avtom na poti domov furat da sva dala na mesec dodatno 70 eur za tank, tko da je bil znesek, ki ga je prinesel domov še slabš k minimalna, pa ni nč dobl povrnjen....trenutno pravi da se obrestuje, če je 3 tedne v tujini dobi 2000 eur.... Pa ne mi rečt da sm keš p*** ker to nikakor nisem. Ko sem ga spoznala je kmalu postal brezposeln in sem mu jaz plačevala vse položnice...sama sem prek študenta delala delo, ki me je veselilo za celih 2,5 eura na uro!! Nisem nikoli jambrala čez denar...in tudi ne bom...Ta tema ni tema o kešu ampak o tem kako mamice pač zmorejo biti same z otroki, kako se počutijo ko moža ni, la la la, pač vse kar paše zraven...

In ja, sem le povprečna mamica.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:39:28   
malapoli
Mamicaaa ja, tudi mož mi je v ponedeljek začel govorit o tujini vendar brez enega finančnega backupa si to težko predstavljam... Sva pa že velikokrat pomislila na kaj takega...
Magdalenica ni ne en ne drug študij :) Pa hvala :)


(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:43:04   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: malapoli

Moje vprašanje v prvem postu: "Kako se ostale v podobnih situacijah spopadate z energijo, kako je odnos s partnerjem, ste kdaj ljubosumne na tiste, ki so vsako popoldne skupaj?" To je bilo vprašanje, ki je zame čisto dovolj jasen :)



Moja situacija je le v enem podobna, v tem, da sem za vse sama. Imam 2 otroka, v bližini nobene pomoči, ne babic, ne dedkov... bilo je naporno, selitve, končno ustvarili dom, nekaj rutin imam od katerih ne odstopam, sem včasih popustljiva mama in strogi oče v enem user posted image , energije je ogromno, ker mi jo otroka (več) ne jemljeta, ampak mi jo dajeta. So slabi dnevi, ampak otroka nista kriva za to. Moji problemi so to.
Ljubosumna nikoli nisem bila na nikogar. Nam trem je lepo, tako ni potrebe, da bi še koga potrebovali, da smo srečni. Ja, več nas je, bolj veselo je... to velja meni za zabave, obiske, ... ne pa za srečno družino.

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 11:53:57   
liliana
Kako ste jo zdaj nekatere napadle zaradi omembe "herojstva"......

Pa veste, da mogoče pa res ni enostavno, biti nekaj mesecev brez pomoči partnerja, brez pomoči starih staršev.....za vse sama, 24/7......ko nimaš drugega za pogovor kot otroka in televizijo.....se ti prej ali slej sfuzla....če se ti pa ne sfuzla, pa pride kak dan ali pa kaka ura na dan, ko se samopomiluješ in samopoveličuješ.......čisto normalno......ker šele takrat se verjetno zaveš, kaj pomeni za eno uro odložiti otroka pri babici ali da se lahko v miru stuširaš, ko ima oče otroka v naročju in igrata igrice na računalniku.......

In ljudje nismo vsi enaki.....ne sklepamo vsi prijateljstev z lahkoto in nimamo toliko prijateljev, da bi pa zdaj, ko pride ura samopomilovanja hitro poklicali eno frendico, ki ima ravno takrat čas, da bi se izjadali pri njej ali da bi otroka pri njej odložili za eno uro, da si gremo mozek preluftat v park.....

In kot so ti napisale že nekatere prej.....najdi si prijatelje, kolege......tu na forumu večkrat kdo išče družbo za druženje, pa čeprav se menite le o splošnih stvareh......ker samota je res lahko ubitačna......in že samo pogovor z neko tretjo osebo lahko veliko naredi na področju "prihične energije"......ker ravno to je problem......

In ne obremenjuj se preveč z odsotnostjo partnerja in posledično s tem izgradnje odnosa "klasična družina".....vidva sta se tako odločila, da bosta tako živela.....zdaj je treba samo sprejti posledice te odločitve......to pa pomeni, da je vse delo z otrokom na tebi.....

Idi v družbo....bo takoj bolje.....user posted image

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 12:01:14   
ronja
Situacijo je treba sprejet in se trenutno ne moremo odločit drugače... Pa bi se...

Tega ne razumem, zakaj ne? Saj študij lahko pustiš, če želiš oz. narediš to leto in potem kasneje nadaljuješ... Mislim, če bi si to želela. Ni ti treba tega želet, fajn je, če ima človek cilj in stremi k njemu in je pripravljen kaj žrtvovat zanj... Samo fajn je tudi si priznat, da je to pač naša odločitev in da si to želimo in pika. Ne da tako mora bit in nimamo izbire.

in očitki, da sem zdaj jaz kriva, da se hči in mož ne vidita so brezvezni, ker bi tako ali tako delal cele dneve...

Ti očitki so samo parafrazirani tvoji, tega nismo me napisale iz nule, ti si sama napisala, da mož dela v tujini zato, da si ti lahko privoščiš študij. Da za položnice in hrano ti dovolj zaslužiš, on ib verjetno tudi tu lahko zaslužil nekaj brez te tujine. Odločila sta se pač, da rabita več denarja, da boš lahko študirala to, kar si želiš...
Priznam: IMAM SLABO VEST in se niti slučajno ne bi odločila za študij, ki je toliko drag in bi mož garal zame....ampak vem, da sem z vpisom moža zelo osrečila. Zakaj? Vse bi naredil, samo da mi omogoči izobrazbo, ki pomeni ulalala in želi da v življenju hodim v službo z dobro voljo. Težko razumet ampak je pač tak tip človeka, ki bi za naju s hčerkico naredil vse... Potrebno bo pač zdržat, to vem in vedno ima vse svojo ceno.


Pa ne mi govort spet da naj si oba najdeva službo...

Ne razumem, zakaj to nikakor ne pride v poštev... Večinoma delajo ljudje podiplomca tako ob delu, urnik je temu prilagojen... Je težko, seveda, ampak vprašanje, če ni težje, da se nič ne vidite... Treba ti ni, je pa vseeno možnost. in to, da jo odklanjaš, je popolnoma tvoja odločitev.

Ne, nisem ljubosumna na druge mamice, kadar vem, zakaj je tako in večinoma vem. Enkrat mi je bilo hudo v smislu "jaz bi tudi", ko nisem vnaprej vedela, da ga ne bo in potem otrokom razlagat in jim je hudo, itd... Na splošno pa mi je jasno, kaj imamo od tega in da se bo na koncu splačalo ali da se ene stvari že splačajo.
Kako folgamo, smo ti že napisale: imamo prijateljice, kadar imamo žute minute, se poizkušamo ne smilit preveč same sebi in pogledat druge, ki jim tudi ni rožnato, itd... Saj vsi ti odgovori na tvoja vprašanja so že gor...
Od kod jemljem energijo, se pa res nikoli ne sprašujem. Vedno se mi zdi, da nisem naredila dovolj, tako da imam prej občutek, da nimam dovolj energije, ne da sem super, ker "lahko vse to folgam". Se mi zdi, da bi v bistvu morala folgat boljše oz. več.
Odnos s partnerjem je fajn, rada se imava:). Se skregava, kadar se porineva v situacije, ki nama niso všeč, ampak se potem zmeniva in potem je ok. Težko si boš s tem karkoli pomagala, če ne poveš, kaj te konkretno mori, kaj je pri vajinem odnosu problem pri tej daljavi... ker potem ne dobiš prav uporabnih odgovorov, čeprav so točno na tvoje vprašanje.

So slabi dnevi, ampak otroka nista kriva za to. Moji problemi so to.

To pa podpišem.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 12:03:17   
ronja
Pa veste, da mogoče pa res ni enostavno, biti nekaj mesecev brez pomoči partnerja, brez pomoči starih staršev.....za vse sama, 24/7......ko nimaš drugega za pogovor kot otroka in televizijo.....se ti prej ali slej sfuzla....če se ti pa ne sfuzla, pa pride kak dan ali pa kaka ura na dan, ko se samopomiluješ in samopoveličuješ.......čisto normalno...

Itak, zato pa pravimo, da je fajn, če si najde prijatejlice:).
In ljudje nismo vsi enaki.....ne sklepamo vsi prijateljstev z lahkoto in nimamo toliko prijateljev, da bi pa zdaj, ko pride ura samopomilovanja hitro poklicali eno frendico, ki ima ravno takrat čas, da bi se izjadali pri njej ali da bi otroka pri njej odložili za eno uro, da si gremo mozek preluftat v park.....

Ni treba, da to kadarkoli sploh narediš. Je pa fajn občutek, da če bi bila kriza, imaš možnost.

In ne obremenjuj se preveč z odsotnostjo partnerja in posledično s tem izgradnje odnosa "klasična družina".....vidva sta se tako odločila, da bosta tako živela.....zdaj je treba samo sprejti posledice te odločitve......to pa pomeni, da je vse delo z otrokom na tebi..

Podpis.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 12:17:39   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Samo fajn je tudi si priznat, da je to pač naša odločitev in da si to želimo in pika. Ne da tako mora bit in nimamo izbire.


Iz tega lahko nastanejo veliki problemi v družini, v življenju nasploh, če nimaš razščiščeno. MOJA odločitev, MOJA želja, posledice sama nosim in jih sprejemam. Tuje odločitve in želje uresničevati in sprejemati... slaba volja vsak dan.
Zato, je vedno treba prvo sploh ugotoviti, kaj bi RES rad, kaj te RES moti, biti najbolj kar se da iskren do samega sebe in potem gremo dalje

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 12:20:25   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Pa veste, da mogoče pa res ni enostavno, biti nekaj mesecev brez pomoči partnerja, brez pomoči starih staršev.....za vse sama, 24/7......


Ne, ni. Mislim, da nobenemu staršu ni. Ampak delati pa je treba na tem, da si nekak urediš zadeve, da na koncu ob vsem tem še vedno znaš uživati (živeti, ne samo biti) in sprejmeš nastalo situacijo. Biti depresiven zaradi tega in si delati dodatne probleme ni zdravo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 13:23:37   
Izabelina
uf si jih razjezila... RR dame user posted image

nisem v enaki situaciji (noben ne more bit, ker smo itak vsak zase edinstveni in so take tut razmere v katerih živimo) sm pa veliko sama z malima, obedve sta doma (zavestno ne zato, ker ne bi dobili vrtca) naš ati pa je svež sp in ima veeeeliko dela, pa še razne obdelovne projekte in se hitro zgodi, da ga ni doma od 8ih zjutraj do 8ih zvečer...živimo sicer na firmo T&T ampak, ker sem mnenje, da so otroci skrb staršev ne starih staršev (ti so svoje že oddelali, ko so vzgajali nas)...

uglavnem, kar hočem povedat je to, da je seveda naporno se mi pa ne zdi to nekaj hudo posebnega, ker imam občutek, da je dandanes zelo veliko družin, ki živi v takih pogojih... me se imamo fino, priznam pa, da mi manjka prijateljev in se velikokrat počutim zelo osamljeno in samo... (mogoče pa zato visim na forumu hmmm? primer za novo temo)

uglavnem, če moraš zdržat (ker se pač trenutno situacije ne da spremeniti) zdrži - sej ne bo trajalo večno, boste pa potem toliko bolj uživali, če pa furata tak stil življenja zato, ker sta v notranjosti mal mazohista sta si pa tko al tko sama kriva....

samo tko kot je ena rekla upajmo, da se ne boste popolnoma odtujili en od drugega in boste na koncu imeli veliko denarja in dobro izobrazbo pa razpadlo družino, ker skupaj ne boste več znali funkcionirat...držim pesti, da se za vas kar se da dobro izteče!

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 14:25:43   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Pa veste, da mogoče pa res ni enostavno, biti nekaj mesecev brez pomoči partnerja, brez pomoči starih staršev.....za vse sama, 24/7......


Ne, ni. Mislim, da nobenemu staršu ni. Ampak delati pa je treba na tem, da si nekak urediš zadeve, da na koncu ob vsem tem še vedno znaš uživati (živeti, ne samo biti) in sprejmeš nastalo situacijo. Biti depresiven zaradi tega in si delati dodatne probleme ni zdravo.


Seveda ni....samo včasih pa pride kak dan, ko se počutiš "na dnu"......user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
6.9.2013 8:09:36   
neli365
Malapoli jaz pa te čisto razumem, tudi jaz sem v podobnem šmornu kot ti, cele dneve sama z otroci, ja in včasih se mi zdi da enostavno ne zmorem več, ampak potem nekako pač gre ker mora. Jaz se edino tolažim s tem, da bodo zrasli enkrat... in bo potem lažje.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
6.9.2013 11:20:32   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Pa veste, da mogoče pa res ni enostavno, biti nekaj mesecev brez pomoči partnerja, brez pomoči starih staršev.....za vse sama, 24/7......


Ne, ni. Mislim, da nobenemu staršu ni. Ampak delati pa je treba na tem, da si nekak urediš zadeve, da na koncu ob vsem tem še vedno znaš uživati (živeti, ne samo biti) in sprejmeš nastalo situacijo. Biti depresiven zaradi tega in si delati dodatne probleme ni zdravo.


Seveda ni....samo včasih pa pride kak dan, ko se počutiš "na dnu"......user posted image


Valjda. Meni je to jasno, da vsake toliko pride kak dan, ko bi bilo najbolje, da ga ni, tudi kake par dni zaporedoma se lahko to zgodi, če še kak pms vdari user posted image  ... to ne vpliva tako hudo na zdravje. Zdravje omenjam veliko, ker vem iz osebnih izkušenj, kako vpliva stres na človeka. Zelo slabo. Bolan pa noben noče biti user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
6.9.2013 11:26:04   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: neli365

Malapoli jaz pa te čisto razumem, tudi jaz sem v podobnem šmornu kot ti, cele dneve sama z otroci, ja in včasih se mi zdi da enostavno ne zmorem več, ampak potem nekako pač gre ker mora. Jaz se edino tolažim s tem, da bodo zrasli enkrat... in bo potem lažje.



Razumem obe, ampak neli365 nekaj stori, da ti bo bolje. Če ti nekako gre, ker pač mora in čakaš, da otroci zrastejo... zamujaš trenutke, današnji dan, ne živiš. Ko bodo otroci zrasti boš ti že tako uničena, izčrpana, da tudi vprašanje, če boš še znala lepo živeti. Zdaj bodi vesela, ne čakati in se tolažiti, da pa enkrat bo lažje. Dan gre čisto brezveze mimo tebe in tako ti bodo leta šla.

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
7.9.2013 15:20:20   
malapoli
Mož nima take službe samo zato, da bi mi plačal študij, to je bil en izmed razlogov! Živiva v podnajemniškem stanovanju. Sva zelo skromna ampak nekaj pač morava našparat. In nisem nagnala moža delat, da bom jaz lahko študirala... Konec koncev znam sama zaslužit tistih 4000 na leto, da si plačam letnik. In spet me boste napadle da zakaj si pač ne zamenja službe in bomo več skp, pa lahko oba delava itd...Ne morem delat in študirat ker je študij mal zakompliciran in težko dobiš službo ko ne delaš vsak dan 8 ur... Hm, tiste k mate možje, ki fizičarjo, ki imajo srednjo poklicno in garajo.... Same veste kako boli, če garaš 12 ur na dan in na konc mesca ne dobiš prav veliko.Me gledam z vidika koliko prinese domov ampak koliko sebe pusti v službi,dobi pa pljunek...Z odhodi v tujino se pa zadeva krepko spremeni... Ko je sprejel službo je bilo rečeno, da bo tu in tam kakšna tujina. Zdaj je pa non-stop odsoten. DA ne bo pomote, tudi sodelavci imajo družine...In razumem ostale mamice...So pa povečini vsi taki, da so otroc že v šoli, ženske pa na visokih položajih tko da je kr vseen kok oni domov prnesejo...Sploh pa je tako, da ima do službe 5 minut in če ni v tujini in je grdo vreme je lahko že ob 3 doma...Kar se je seveda zgodilo le 4x....
Nima veze, denar gor ali dol, jaz študiram zaradi sebe in mož je pripravljen nuditi vso podporo. Sicer sem pa ugotovila, da nisem tok velik revež kot je razvidno iz prvega posta. Očitno imate ene še dost večje komplekse medtem ko razčlenjujete moj lajf kot da ste plačane.

Zaključujem temo, hvala vsem za odgovore, hvala tudi za kritike-v mejah normale.

Mož je že v mojem objemu, čeprav kmalu spet gre za nekaj časa, potem bo pa nekaj časa mir s tujino... Se vidimo na drugih temah.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
7.9.2013 15:36:40   
patrino
Malapoli res mi je žal, da tule gor nisi dobila odgovorov, ki si jih želela prebrati. Nekako imam občutek, da bi jih v bistvu težko dobila kjerkoli. Žal smo babnice v" naši ljubi "še v veliki meri vzgojene, navajene, prepričane..., da ženska , ki doma po večini čička in čaka z enim otročkom, šiba nek "jako zahteven , pomemben in drag" študij in po vrhu še jamra, nima kaj pričakovati neke hude tolažbe. Tolažbe je potreben tvoj zgarani mož veliko bolj kot ti. Kakor koli obrneš on gara, pušča svojo mladost in zdravje nekje v tujini zaradi denarja. To počne zato, da se bo vaše finančno stanje izboljšalo in ja...tudi zaradi tvojega študija in zaradi tega ker ti le zelo slabo skrbiš za dvig družinskega proračuna. Ne govori, da si sama zaslužiš za študij. To kar ti zdaješ za študij, bi lahko dala v družinsko blagajno, pa tvojemu ne bi bilo treba tako zagamano delati. Povrhu vsega pa še jamraš, da si osamljena in se tolčeš po prsih kakšen heroj si, da odrajdaš eno malo bibo.
Ti povem rešitev tvojih ( vaših )težav? Spravi se v službo- tako zaresno in denar prispevaj v družinsko blagajno. Tako bo tvoj dragi lahko več doma, lahko bo več s tabo in otrokom in kar je najbolj pomembno, ne boš se imela časa smiliti sama sebi.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
7.9.2013 17:02:44   
Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Malapoli res mi je žal, da tule gor nisi dobila odgovorov, ki si jih želela prebrati. Nekako imam občutek, da bi jih v bistvu težko dobila kjerkoli. Žal smo babnice v" naši ljubi "še v veliki meri vzgojene, navajene, prepričane..., da ženska , ki doma po večini čička in čaka z enim otročkom, šiba nek "jako zahteven , pomemben in drag" študij in po vrhu še jamra, nima kaj pričakovati neke hude tolažbe. Tolažbe je potreben tvoj zgarani mož veliko bolj kot ti. Kakor koli obrneš on gara, pušča svojo mladost in zdravje nekje v tujini zaradi denarja. To počne zato, da se bo vaše finančno stanje izboljšalo in ja...tudi zaradi tvojega študija in zaradi tega ker ti le zelo slabo skrbiš za dvig družinskega proračuna. Ne govori, da si sama zaslužiš za študij. To kar ti zdaješ za študij, bi lahko dala v družinsko blagajno, pa tvojemu ne bi bilo treba tako zagamano delati. Povrhu vsega pa še jamraš, da si osamljena in se tolčeš po prsih kakšen heroj si, da odrajdaš eno malo bibo.
Ti povem rešitev tvojih ( vaših )težav? Spravi se v službo- tako zaresno in denar prispevaj v družinsko blagajno. Tako bo tvoj dragi lahko več doma, lahko bo več s tabo in otrokom in kar je najbolj pomembno, ne boš se imela časa smiliti sama sebi.



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Katero ime za fantka?
milki

Katero ime vam je lepše?

Nikolaj (52%)

Teodor (48%)


Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!