|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Obiski pri družinici
22.10.2013 13:23:34   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

Midva z možem sva pa obiskov vedno vesela, tudi če pridejo nenapovedani (beri: tisti, ki pokličejo 10 min prej, da so v bližini in bi se oglasili, že sodijo v kategorijo "skoraj napovedani"). Enostavno se nama je v breme dogovarjati za par dni vnaprej in načrtovati "družabno življenje", kdaj ima kdo čas in kdaj komu paše in kdaj ne, ko pa se vmes lahko že vse spremeni. Če smo doma, naj pač pridejo in bomo veseli drug drugega, če nas ni, bodo pač obrnili pred zaprtimi vrati.

Če bo šel pa otrok zaradi nenapovedanih obiskov malce manj po reglcih spat, pa tudi ne bo konec sveta.

user posted image Evo, pri nas isto. Pri nas se obiski ne najavljajo, pa smo vsakega veseli. Vsaj vzdržujem določeno mero redu v hiši (ker nikoli ne veš, kdo pride) user posted image user posted image
Alda, obiski pred prihodom domov pa res niso prijetni. Toliko bontona/uvidevnosti bi pa ljudje lahko imeli, da te pustijo pri miru vsaj pol ure po prihodu domov, da se skulirate od celodnevnega tempa. user posted image Jaz sem tudi tamalima povedala, da nočem nobenih njunih prijateljev na obisku, ko pridem domov. Se mi je parkrat zgodilo, da sem imela ob prihodu z dela že polno hišo mularije. user posted image user posted image Zdej vesta, da pred peto uro popoldan ne vabita nikogar (do pol peih smo vsi doma)

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Obiski pri družinici
22.10.2013 13:43:53   
mateyka
sorry, ampak ob pol enjastih zvečer, čez teden, ko zjutraj vstajamo ob cirka šestih, mi ne paše nenapovedano. to je vseeno malo huda ura za nenapovedan obisk.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Obiski pri družinici
22.10.2013 13:59:32   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sorry, ampak ob pol enjastih zvečer, čez teden, ko zjutraj vstajamo ob cirka šestih, mi ne paše nenapovedano. to je vseeno malo huda ura za nenapovedan obisk.

Aja, ok, to je nam samoumevno, ker je itak tema že user posted image ... Do 20ih je pri nas doma sprejemljiivo imeti obiske. Med vikendom dlje, pa poleti se zna zategniti do teme (torej do 22ih).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Obiski pri družinici
22.10.2013 14:03:02   
uškinamama
Starši, brata, svakinje, nečaki se ne najavljajo.
Prijatelji eni ja , eni ne.

Si pa vzamem čas za vse, ki pridejo v neki pametni uri . Furamo odnose, druženja in ne čiste hiše in nekega tako opevanega miru in oh in sploh intime.

Je pa res, da tudi meni ne pašejo obiski pozno zvečer. Eni so hodili pa sem ji rekla, da naj prihajajo prej.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Obiski pri družinici
22.10.2013 14:50:43   
patrino
Ljudje smo si zelo različni. Še posebej nerodno pa je, če se v zvezi najdeta dva,ki imata v določenih stvareh tako različen pogled, da vsak po svoje grenita življenje drugemu. Pri nas je tako, da je moj tast sto na uro zapečkar in gre povsod okrog res če mora, tašča pa živa potepinka in klepetulja, ki bi se potepala brez meja. Zaradi tega je pri bajti ves čas špetir. Tast leze v mišjo luknjo in ne bi šel iz nje za nič na svetu, tašča vabi in odpira vrata vsemu kar lazi po svetuuser posted image po svoje sta hecna.
Če sem poštena, pri naši hiši nismo zelo potepinske sorte oz. smo neverjetno radi sami. Hiša nam je neko zatočišče, kamor se vsi- od velikega, pa do najmanjšega - radi odmaknemo in kjer imamo radi mir. To ne pomeni, da smo neki puščavniki, vendar smo v parih letih zelo dobro navadili naše goste, da nas prej pokličejo in da čez delovni teden nekako obiski niso pretirano zaželjeni. Je že tako, da smo res zelo zasedeni cele dneve, hkrati pa tako željni družinskega druženja, da smo ob navadnih dneh res najraje sami. Pri nas so obiskom namenjeni vikendi, če smo seveda doma. Če smo doma , si skoraj dobesedno podajajo kljuko in nas takrat to ne moti, ker jih pričakujemo. Zanimivo je , da imava med kolegi kar precej takih ljudi ,ki kljub družinam niti dneva ne morejo zdržati, brez tega, da bi šli nekam na obisk. Drugače so čisto vredu ljudje, toda ob njih se velikokrat vprašam, kako, da ne pogrešajo druženj, kjer bi bila na kupu le družina. Njim pa se zdiva midva sto na uro čudna , ker od nekdaj tiščiva skupaj in solirava ( sedaj skupaj z otroci) tudi na dopustih.
Res je- ljudje smo si različni. Nekateri ne morejo brez potepanja, nekateri so strogo proti, večina pa nekje vmes. Zaradi takšnih skrajnežev sem prepričana, da ni nič narobe, če jim v primeru, da so preveč vsiljivi, lepo daš vedeti, da je vaše stanovanje , hiša, ...pač vaše zatočišče, kraljestvo-kjer se vrata včasih, ko vam odgovarja, tudi zaprejo.

Prilagajamo se v vrtcu, šoli, službi, pri vsakodnevnih uradnih in neuradnih opravkih - po svoje tudi doma, vendar je za moje pojme le dom košček sveta, kjer ob prilagajanju družini, veljajo takšna pravila, ki jih vi pišete.Brez slabe vesti.

< Sporočilo je popravil patrino -- 22.10.2013 14:53:35 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Obiski pri družinici
22.10.2013 21:46:05   
Bojanca11
Tudi pri nas smo imeli zelo podoben problem, predvsem tašča se je kar iznenada oglasila in potem visela pri nas kakšno uro ali dve. Po nekaj časa smo imeli dovolj in moža sem prosila, da se pogovori z njo. naj bi razumela ampak mislim, da se še vedno malo drži. Ampak mi je vseeno, ker res nimam vsako popoldne čas sedet in klepetat z njo, ona pa je v penziji.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Obiski pri družinici
23.10.2013 8:25:46   
bskrle
Če pride tak čas mu daš otroka v naročje, hrano, da ga nahrani,ti pa rihtaj ostalo. Ponudiš, da lahko gleda tv ...
Nekako ste zame čudna družina, glede na to, da si sam za vse.user posted image

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Bojanca11)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Obiski pri družinici
23.10.2013 18:47:41   
Lukka
Cudna druzina? Ja no... najbolj normalni res nismo hihihiji.
Stvar je v tem, dapartner res vec dela. Pac je v takem poklicu, kjer se "mlade bolj ponuca". Smo vzeli nekako v zakup in nam je ljubse ce da je ob vikendih prost... sicer pa jaz ne hodim v sluzbo in je bila nekako odlocitev, dapac postorim opeavila doma. Stvar dogovora!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Obiski pri družinici
23.10.2013 18:56:15   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

sicer pa jaz ne hodim v sluzbo in je bila nekako odlocitev, dapac postorim opeavila doma. Stvar dogovora!


Lukka, ti si prava baba user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Obiski pri družinici
24.10.2013 18:04:39   
ronja
Ok, zanima me kakšen red z obiski imate vi? Kako ste si poštimali nedeljske obiske, kako ste si uredili, da vi greste na obisk? Reducirate prijetlje in druženje? Imate določene ure? Se orientirate bolj na tiste "obiske", ki imajo otroke bolj enakih let?

S prijatelji nikoli ni bilo problemov, s taščo se je pa lubi pomenil. Ker potem ni mogla njega okoli vozit, je začela manipulirat drugače in pomagalo je samo to, da sem vedno šla prej ven, da me pač takrat ni bio doma (se je sicer npovedala, ampak z čez 5 min:D). Sem na hitro spokala in ko je ene 20tič zaman prišla, je počasi malo oladil.

Povej, da si lahko kufe sami skuhajo, ker moraš dat tamalo spat, da tako ve, kje je kaj in da ima otrok prednost.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Obiski pri družinici
30.10.2013 12:19:20   
Bojanca11
Ah te taščeuser posted image Pravijo, da je dobro imeti vsaj 5 km veliko varnostno razdaljouser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Obiski pri družinici
4.11.2013 10:26:17   
Špelička
Mi imamo vse obiske napovedane (tudi če pokličejo samo 15 min prej, je to zame napovedano) in tudi sami pokličemo, preden kam gremo. Se nam pa je že zgodilo, da so od mojga starši in sestra z družino prišli nenapovedano, pa živijo 2 uri vožnje stran in sem skoraj s stola padla. To je bilo kak mesec po porodu, tisti dan smo imeli že cel dan obiske in tašča na vratih me ni niti malo razveselila. Ko so šli, sem potem vsa zmatrana samo še padla v posteljo. Jim je potem moj povedal svoje, ampak še vedno se kakšno nedeljo kar ne znebim občutka, da bojo spet potrkali na vrata. Upam, da nas takrat ne bo doma user posted image . Uglavnem ne vem kaj so mislili, men je to čist mim! Nujno naredi konec temu, če te srečajo že na dvorišču s "a boš kašn kofe skuhu" pa reci, da ga ne boš, da nimaš časa za čvek. Včasih je treba bit mal pasji, če folk drgač ne šteka.

< Sporočilo je popravil Špelička -- 4.11.2013 10:30:30 >

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Obiski pri družinici
4.11.2013 14:58:16   
liliana
Jaz sem pa nenapovedani tašči ali pa moji mami pomolila lepo otroka v roke ali pa cunjo in šla po drugih opravkih, tašča in mama sta pač del družine in ju niti ne tretiram kot obisk......no, kak kafe sta pa tudi dobile.....

Mi pa nimamo vseh obiskov napovedanih.....ker živimo na vasi, sosedje večkrat skočimo eden do drugega in 15 minut za eno kavo se običajno vedno najde......tiste obiske, ki pa trajajo nekaj ur in za katere tudi kuhamo in pečemo pa imamo običajno napovedane, ja.....

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Obiski pri družinici
20.11.2013 16:12:35   
Bojanca11

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz sem pa nenapovedani tašči ali pa moji mami pomolila lepo otroka v roke ali pa cunjo in šla po drugih opravkih, tašča in mama sta pač del družine in ju niti ne tretiram kot obisk......no, kak kafe sta pa tudi dobile.....

Mi pa nimamo vseh obiskov napovedanih.....ker živimo na vasi, sosedje večkrat skočimo eden do drugega in 15 minut za eno kavo se običajno vedno najde......tiste obiske, ki pa trajajo nekaj ur in za katere tudi kuhamo in pečemo pa imamo običajno napovedane, ja.....

oh ko bi vsaj moja tašča vzela cunjo v roke, se mi zdi da ji nič ne dišiuser posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Obiski pri družinici
26.12.2013 17:37:55   
takotako
PRi nas če pridejo se najavijo, ker je velika verjetnost da nas druagče ni-vsaj vseh ne. Je pa tako da so na začetku hodili ko smo delali še gradbena dela okrog, in moj se ne da motit in kar dela naprej. tako da sedaj vsi prej pokličejo.

(odgovor članu Bojanca11)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?