|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tiste, ki ste dojile še po zaključeni por...
22.2.2014 9:51:27   
astrid1
Nimam se na kogar nasloniti, ker je ta drugi v družini zelo bolan. In sem praktično sama za vse. Pa tudi mama je hudo zbolela.
Pa saj se nočem smiliti sama sebi, imamo pač težko obdobje, ki se bo enkrat že končalo.
Zadnje čase so me začeli v službi kar na glas opozarjati na to, da sem presuha in izžeta. Ni v redu, da takole zgledam, ker sem učiteljica in ni dober zgled za učence.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
22.2.2014 10:15:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Tiste, ki ste dojile še po zaključeni por...
22.2.2014 12:01:26   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: astrid1


IZVIRNO SPOROČILO: petea

Astrid1,
tebe ne izcrpoje (samo) dojenje, ampak predvsem trenutna preobremenjenost z dodatnimi nalogami in posledocni stres.
Malo si le poskusi najdi casa in poskrbeti vsaj za kvalitetno prehranjevanje zase.

R




Stvar ni v kvalitetnem prehranjevanju, ker jem dovolj. Sicer je res, da zaradi refluksa ne večerjam. Imama pa vse obroke od zajtrka do kosila in vmesnih malic. Mene žre stres, dojenje pa me izčrpuje. Nehati pa še ne smem. Ni pravi čas. Mi je pa velika muka.


Zobke redno umivamo, sladkih pijač ne pije, sladkarij ne dajemo, vse kar poje je polnozrnato, redko kdaj je kakšna stvar iz bele moke. Torej bodo zobki najbrž še zdržali brez okvar, je pa res, da jih umivamo pred dojenjem, ne pa po njem.

O boga zemlja , bogi otrok in vsi z njim.Kako imajo nekatere mame, žene in ženske na sploh res sfaljene prioritete. Verjetno bo pravi čas, da boš dete odklopla s prsi , ko se boš totalno sesuta zgrudila. Ko bo namesto dojenja tudi vso ostalo skrb za ubogega otroka kar čez noč moral na svoja pleča vzeti nekdo drug, ker boš ti pač zdravstveno odpovedala. A na to kdaj pomisliš? Kdaj potuhtaš, da smo starši ob svojih otrocih odgovorni tudi za svoje zdravje, ker bolni zanje ne moremo skrbeti? S tem , ko skrbiš zase, posredno skrbiš tudi za svojega otroka. Zdravo in energije polno mati otrok po enem letu veliko bolj potrebuje kot pa dojko v ustih. Raje ne potuhtam, kako se kaj lahko posvečaš prtnerju oz. koliko imaš interesa, da se on posveča tebi. Kako pa je na poklicnem področju, si pa pač sama povedala. Zagotovo te ne opozarjajo na to, da se spravi k sebi le zaradi tega, ker si toliko shujšala. Ne predstavljam si kako takšna izžeta oseba lahko kaj nudi otrokom v razredu.
Zbudi se. Veliko nas je bilo na podobnem mestu, vendar se splača ustaviti prej preden padeš direktno na poden. Čisto s tal se je hudičevo težko pobrati. Posebej ker sabo navzdol potegneš še ostale, ki so odvisni od tebe.
Astrid, praviš, da trenutno nimaš nikogar , na katerega bi se lahko naslonila. In iz tega sklepam, da tudi ni nikogar blizu, ki bi malo popazil nate. Torej moraš to definitivno narediti sama. Včasih smo tako vpeti v določeno stresno obdobje, da ne moremo dvigniti glavo nad gladino in pogledati realno. Vstavi se le za trenutek in se poskušaj zbrati ter se skoncentrirati na zadeve , ki so res bistvenega pomena. Sama že v idealnih pogojih ne zagovarjam maratonskega dojenja ( tem o tem je tule gor za izvoz), v tako zagamani situaciji , pa je tole crkljanje z dojenjem , ki te izčrpuje, zagotovo krepko nižje na lestvici prioritet, kot je tvoje zdravje, realna skrb za otroka , tvoje bližnje in službo. V večini realnih svetov in ne le v mojem.

< Sporočilo je popravil patrino -- 22.2.2014 12:19:13 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?