|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
22.11.2013 21:10:08   
tintin
mi smo tudi že rodili:) 19.11. smo dobili Ajdo, 3145 g in 52 cm veliko deklico...veliko manjša od prejšnjih dveh, porod pa ekspres in super (par močnih popadkov), od včeraj smo doma, se lepo dojiva in uživava.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Novembrčki 2013
23.11.2013 13:18:50   
Danijeladejan
Ojla mamice,kako ste kaj?Mi smo super,mala Alja je pridna,v enem tednu je pridobila skoraj 400g,je rekla babica da je šolski primeruser posted image Popek ji je že tudi odpadel in lepo zacelil,tak da se v torek najverjetneje prvič kopamouser posted image Te kapljice plivit d3 so ble grozne,imela je take krče da je meni šlo na jok zraven,smo kupli oleovitove in je ful boljše.Ponoči se zbudima približno 2-3 krat ko je lakota.Drug teden pa že lahko greva malo na zrak za 15 min.
Uživajte pa tipkajte kaj.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Novembrčki 2013
23.11.2013 15:53:22   
*zvezdica zaspanka*
čestitke matkurja in tintin ;)

mala žirafa, jaz jem načeloma vse (razen če sproti ugotovim, da ji kaj ne paše), je pa res, da sem oz. še po nasvetu babce tiste ta kritične jedi (sadje in sveža zelenjava, pa čokolada, med in oreščki, ki so alergeni ipd.) uvajam počasi, eno na dan in potem vidim odziv. začela sem z jabolki, slivami in bananami, nadaljevala z mandarinami, mangom in kakijem, tako da sezonsko sadje jem ;) ravno včeraj sem pojedla suhe fige. baje je priporočljivo jesti vse, ker tako otrok že zgodaj spoznava okuse, pa še manj možnosti ima, da kasneje razvije kakšno alergijo na hrano. no tako so mi razložili, ko sem spraševala česa ne smem. krčkov zaenkrat ni, ji pa nagajajo vetrovi - zaradi dojenja z nastavki poje preveč zraka :s

jah, kilci sta ostali 2, počutim se ok, čišča še traja, tako da čakam prvi pregled, da vidim, če lahko potem z izi pilatesom pričnem, kar mal pogrešam nekaj za dušo in telo.

eno vprašanje za tiste, ki dojite: kako dolgo se dojite? včasih sva se dojile tud po pol ure in več, zadnjih nekaj dni pa opažam, da prvih 10 min zelo aktivno je, potem pa prične protestirati - se zvija, zmrduje, krega, zaspi. takrat se potem previjeva in podreva kupček, potem pa še podojiva - iz iste ali pa druge. nekaj časa sicer je, potem pa isto naprej. včasih sicer zaspi, včasih pa potem še kar išče dojko, a če jo pristavim, ne je. nvm, mogoče je to zaradi prehlada (diha sicer ok).

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Novembrčki 2013
23.11.2013 16:16:24   
mala zirafa
Čestitke novim mamicam!
Glede dojenja, se midva dojiva na vsaki strani nekje od 8-10 minut.Leva dojka je malo večja, zato rabi več časa, kot na desniuser posted image .Čez dan zgleda to na 1-2 uri, ponoči od 2uri in pol do tri.Končno sem malo zsdremala ob njem, sedaj pa se že premika.Spi sigurno že tri ure.

A ste tudi ve tako grozno lačne in žejne?Kar se ne morem najest.


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Novembrčki 2013
24.11.2013 10:50:23   
Danijeladejan
Naša tud občasno bolj lenari na zizi kot pa zares je,pa zaspi,pa cez par minut hoče spet...Pol seveda hitro hoče še in če med enim in drugim hranjenjem ne mineta dve uri jo dam na isto zizo ker če jo prestavljaš iz ene na drugo v kratkem času se ne naje,ker je mleko sestavljeno tak da ko do konca sprazni ziz pride do maščob ki jo nasitijo.Nekje dve uri pa traja da mleko nazaj v celoti nastane.Tak je meni babica razložla.Pa tud v šoli so nam tak povedali.Kao isto kot naše kosilo.Na začetku podoja se samo odžeja.Jaz morem rečt da nimam preveč apetita,se bolj silim jest.Pa še slabokrvna sem ful. Pijem pa tud hippov čaj za dojenje,vsak dan eno šalčko.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Novembrčki 2013
24.11.2013 12:49:46   
marelcaspelca
mala žirafa, jaz jem vse.
Patronažna mi je rekla, naj vsak dan dopoldan probam nekaj novega in če ni reakcije, lahko v zmernih količinah to jem.
Jedla sem čokolado, oreščke, svinjino.... Mala ni reagirala na nič.... nima krčev.... malo samo pojoka ene dvakrat na dan, potem pa prdne ali kaka in je vse OK. :)

Rabim pa nasvet, kako mali dati kapljice D3.... jaz imam ibčutek, da mi vse ven pljune :/
Saj nisem neki fan teh kaplic, ampak ker je zima in v Ljubljani ni baš veliko sončnih dni sem se odločila, da če ne bo nekih hudih reakcij, ji bom do pomladi, ko se začnejo sončni dnevi, dajala.

Punce, kako ve čistite popek? Meni je patronažna pokazala čisto drugače kot pa v porodnišnici....

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Novembrčki 2013
25.11.2013 15:02:26   
mala zirafa
Meni je tudi patronažna rekla da lahko počasi vsega po malem, a si nekako ne upam ker malega zvija odkar je prišel domov, zdaj pa sploh po tri ure skupaj proti večeru, pa tudi čez dan.
Pri nas niso dali d3 kapljic, tako da tega ni.se pa sprehajava po soncu, kljub močni burji.Neverjetno kako ga zrak zdela Še zdaj mi spi od 12h.user posted image

Imamo pa problem z mastitisom.Na levi dojki je zdaj ok, po novem se mi je naredil kolobar na desni strani in bolečine.imam antibiotik, ampak ni to rešitev.Dojiva se različno, opažam pa da je proti jutri mleka za izvoz, tudi če me sprazni do konca, se spet nardi.
ima še katera probleme za zatekanjem prsi?
Grejem si s toplo plastenko al pa pod tušem če je izvedljivo, menjavam položaje pri dojenju...Kaj lahko še storim?Danes sem spet skoraj obupala, in si zaželelada da bi imel flaško.user posted image Čisto sem na psu.

Kako vam uspe postorit doma in skuhat?Saj nekaj mi mama pa tašča..so pa še ostale stvari.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Novembrčki 2013
25.11.2013 15:20:20   
Anonimen
*zvezdica zaspanka* - Hvala za tolažbo user posted image , me res dajejo strašni občutki krivde, ker ne dojim user posted image . Da bi imela vsaj malo mleka, da bi Lili lahko vsaj malo sesala, pa so samo kapljice, tako da sem jo takorekoč silila k sesanju, saj večino časa ni hotela sesati v prazno. Sem mislila, da se bo vsaj malo crkljala in sesala, pa naša zaspanka ali je ali spi user posted image . V petek bomo stari že 1 mesec, naša pupa pa še vedno samo je in spi, je to ok? user posted image Sem že čisto pozabila, kako je bilo prvič user posted image . Orng se prebudi, ko kaka (mi kakamo samo enkrat na dan, pa še to sem ugotovila, da ji je najlažje, če jo odvijem, ko začne pritiskati in potem kaka razvita na pleničko) ali jo kopam, drugače pa večinoma že med hranjenjem zaspi. Včasih se ji z možem prav smejiva, ko se naje in zaspi z odprtimi usti kot bi bila zadrogirana od užitka user posted image user posted image user posted image . Aja, pa Lili tudi kot Zoja išče dojko tudi, ko ni lačna, ampak bi rada samo enkrat ali dvakrat potegnila, da se umiri. Ji takrat včasih dam kar moj prst v usta, ga enkrat posesa in ima dovolj user posted image . V začetku me je to ful begalo, saj sem mislila, da je lačna, toda sedaj že vem, da ko je lačna, to da orng vedeti user posted image . Takrat si rokice tišči v usta in tako motovili z njimi okrog ust, da je že vsa popraskana po obrazu, to je res takšna ihta in panika, da ni čudno, da mi vedno ne uspe ostati mirna. Držim pesti, da ne zbolita in prideta čez samo s fiziološko user posted image user posted image user posted image .

november2010 - Tudi jaz si prekuham vodo in jo dam še vrelo v 1,5-litrsko termovko, da jo imam za dlje časa. Ko je torej treba zmešati obrok, si majhno količino dam v skodelico, ki jo dam v skledo s hladno vodo, da ne vlivam vroče vode v plastično flaško, po par minutah zmešam obrok v flaški in potem flaško še malo v to hladno vodo, da je prava temperatura. Ko vode v termovki zmanjkuje, je že toliko hladna, da je ni treba skoraj nič več hladiti, toda ko je termovka polna, pa je voda kar vroča, tako da traja kakšno minutko dve, da pridemo do prave temperature. Se mi zdi, da če bi v termovko dala manj vročo vodo, da bi se prehitro ohladila, toda mogoče bi pa res bilo pametno vliti manj vročo vodo in jo bo potem treba manj časa ohlajati user posted image . Pa tudi Lili spi ob zelooo glasni starejši sestrici, za katero sem se šele zdaj zavedla, kako glasna je user posted image . Saj vem, da je to dober znak, da si cel dan poje in je živahna, toda ko jo imam doma in ne gre v vrtec, pa kar pogrešam malo tišine user posted image . Najbolj pa spi, ko imamo obiske, jo govor zelo uspava, celo jaz se včasih "pogovarjam sama s sabo", ko pospravljam, saj sem opazila, da jo moj glas uspava. Glede olja pa ji ga jaz tudi dam v banjico, pa tudi namažem jo tam, kjer se lupi, toda sumim, da res maši pore, saj je po čelu in ličkah cela mozoljasta, kot pubertetnica user posted image , tako da je očitno po obrazu res ne bom smela več mazati z njim. Sem ravno danes pomislila, da bi morda že morala začeti uporabljati od Welede mleko za telo, ki je starejši naredil čudovito kožico, je bila kot novorojenček tudi vsa rdečkasta in mozoljasta, potem pa se ji je po tem mleku izjemno izboljšalo stanje. Olje je očitno res preveč mastno in koža ne more dihati. S kapljicami tudi jaz še nisem začela in kar nekako odlašam ...

mala zirafa - Ja BioGaia so probiotiki, ki pomagajo pri vzpostavitvi črevesne flore in je najbrž učinek šele po določenem času. Čeprav pri nas se mi zdi, da so kar hitro začele delovati, se mi zdi, da vedno kaka po obroku, v katerega sem zmešala kapljice. Držim pesti, da mastitis čim prej mine user posted image . Pa javi, kako pomaga tisto mazilo iz Trsta user posted image . Pa bravo za uspelo kosilo, jaz sem veliko dni kar na Čokolinu in toplih sendvičih user posted image user posted image user posted image . Glede telovadbe pa se je baje kar dobro držati teh 6 tednov, da se kaj ne povesi in je potem več šans za inkontinenco. Lahko pa že od poroda naprej delaš Keglove vaje in lažje vaje leže na boku ali na hrbtu. Jaz se trudim, da jih delam vsaj enkrat na dan, čeprav bi bilo idealno trikrat. Trebušček imam še vedno in se vsako jutro kar malo zafrustriram, ko ne vem, kaj naj si oblečem, da ne bom izgledala trebušasta, toda se tolažim, da ko bo 6 tednov mimo, začnem s tekom in težjimi vajami in bom trebušček spravila v večji red kot sem ga imela prej user posted image .

Matkurja - Čestitke za punčico user posted image user posted image user posted image . Lepo se cartajte in se javi, ko boš lahko.

tintin - Čestitke še tebi in bravo za super porod, to pa je res lepo slišati user posted image user posted image user posted image .

Danijeladejan - Bravo za kilce, popek in spanje user posted image , pa prijetno prvo čofanje in sprehod. Držim pesti, da bo sonček user posted image .

kilce in čišča - V resnici nimam pojma, koliko kilc je ostalo, ker nimam tehtnice, toda sodeč po videzu, je ziher kakšna kilca ali dve user posted image . Še malo, pa bomo lahko polno aktivne user posted image . Tudi pri meni je še čišča, toda čisto malo in že kakšemn teden rumena, tako da očitno sem že pri koncu. Ne vem pa, kdaj naj pričakujem menstruacijo glede na to, da ne dojim? user posted image

Joj, spet roman user posted image user posted image user posted image .

Čao,
NenaLena

(odgovor članu Matkurja)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Novembrčki 2013
25.11.2013 15:27:55   
Anonimen
mala zirafa - Glede čiščenja in kuhanja midva z možem nimava nobene pomoči, sva zares za vse sama, tako da poskušava čim več postoriti sproti, ene stvari pa pač ne grejo. Okna imamo tako umazana, da si sploh ne upam dvigniti žaluzij user posted image . Nimaš kaj, sedaj je na prvem mestu Lili, umazanija bo že počakala user posted image . Jaz vmes, ko Lili spi, poskušam čim več pospraviti, tako da včasih pridem do tuša šele ob 12h, kosilo pa jem šele ob 16h user posted image . Zvečer je pa itak cela zmešnjava, ko je treba spraviti spat še starejšo in ravno takrat Lili ne more zaspati in jo je treba nositi ali pa jo je treba nahraniti in potem se vse skupaj zavleče, tako da smo zvečer kar vsi malo "razštelani" user posted image . Tolažim se s tem, da je vsak dan in mesec lažje user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Novembrčki 2013
25.11.2013 22:06:24   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: marelcaspelca
Rabim pa nasvet, kako mali dati kapljice D3.... jaz imam ibčutek, da mi vse ven pljune :/
Punce, kako ve čistite popek? Meni je patronažna pokazala čisto drugače kot pa v porodnišnici....[/color]


marelcaspelca, jaz ji dajem kapljice kar po žlički - kapnem nekaj mleka, kapljico oleovit d3, potem pa jo prepričam, da odpre usta in hitro žličko v usta ... je pa res, da mi velikokrat pljune nazaj, vendar prestrežem z žličko in ponoviva vajo user posted image popek sem, dokler je bila še popkovina, čistila z gazico in alkoholom in podrgnila na vseh straneh, sedaj, ko je popek že tak kot mora biti, pa bebi palčko zavijem v gazico, namočim v alkohol in malce "povrtam" po popku. no, tako so meni pokazali ... sem pa ugotovila, da ima res vsak skoraj neko svojo filozofijo ...

mala zirafa, na MON forumu dojenje in spletni strani dojenje.net imaš kar nekaj tem/nasvetov glede mastitisa, poleg tega lahko na forumu še vprašaš svetovalki za dojenje. zaenkrat sicer mastitisa nisem dobila, ker je naša babca zelo hitro in uspešno reagirala, sem pa o tem kar nekaj prebrala (za vsak slučaj). tu in tam se kakšno jutro (predvsem, če imam recimo pretesno majico, kakšne čudne robove ali pa preveč spim na njih), zbudim z zelo polnimi, trdimi in zavozlanimi dojkami, takrat si jih potem zmasiram in dam topel obkladek, izčrpam približno 20-30 ml in potem je nekako ok.
moj dopoldan se sicer začne bolj pozno, ker zjutraj rada malce dlje pospim - ponavadi se podojiva okoli 6-7h, potem pa z njo zaspim do naslednje runde. sem ker jezna nase, ker sem si zadala, da bi ob 8h vstajala, da v miru pojem zajtrk, spijem kavo in se stuširam, ampak raje spim user posted image včasih je mala potem že kakšno urico sedaj tudi budna, ko pa zaspi, imam čas, da uredim kakšno zadevo. tudi midva sva sama, vendar nama je organizacija opravil (no tistih ta pomembnih, za ostale pa je čas, ko je čas) že kar dobro stekla ;)

nenalena, naša je danes stara 1 mesec, sicer nimam preteklih izkušenj, vendar trenutno še zelo veliko prespi, ko se zbudi, se morava nujno in čimprej nahraniti, potem pa ponavadi zadremlje nazaj. tu in tam je že kakšna urica, ko je budna, potem pa se pogovarjava, pleševa, pojeva, telovadiva ipd., ampak potem potegne rudno s spancem :D

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Novembrčki 2013
26.11.2013 9:11:52   
marelcaspelca
No, tudi mi2 sva sama... ker sva si tako izbrala... Meni ne odgovarja, da bi noja mama prišla mi pucat stanovanje... pa sem na začetku mislila, da jo bom veliko ponucala....

Okna so umazana, pomita so bila nazadnje spomladi :/ sem jih hotla jeseni pomiti, pa so se potem malo zakomplicirale stvari z nosečnostjo, mojemu pa sploh nisem razlagala, naj jih pomije, ker je že tako ogromno naredil...

Jaz imam trenutno še obdobje v postelji... evo, za prat sem dala, skuhala si bom kosilo, obešal in pospravljal bo pa mož, ko pride domov. Sem ugotovila, da če ne počivam, če nekaj okoli bluzim, imam takoj manj mleka. Zadnjič se mi je zgodilo, da sem bila zvečer čisto prazna, sem mogla pikici narest adaptirano mleko... :/

No, mojemu hvala Bogu ni problem delati gospodinjskih opravil.... tudi pomete in smeti odnese... Pa včasih pač ni narejeno, kot bi naredila jaz, je pa narejeno!


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Novembrčki 2013
27.11.2013 7:49:17   
stračatela
tudi mi smo dobili pužo inajo 21.11.2013,kar osem dni čez pdp.zdaj sva že doma in se cartamo.porod je bil brez komplikacij edino punčki so drugi dan pod jezičkom odščipnali,bi jo lahko kasneje pri govoru motilo.glede dojenja-dva sni ni bilo niti kapljice mleka tako da sva bile potem en dan samo na ap,nato pa je meni začelo teči mleko in spet poskušava samo se mi zdi da se je že toliko navadila flaške da se ji ne ljubi pri meni matrat.bomo vidli kak bo

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Novembrčki 2013
27.11.2013 7:51:14   
stračatela
aja glede opravil sem pa jaz še ta teden frajuser posted image ,ma mami dopust tk da mi ni treba kuhat in prat,pa tavečjega mi vozi v vrtec,ker moj ima nočno ta teden.

(odgovor članu stračatela)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Novembrčki 2013
27.11.2013 9:55:57   
mala zirafa
Naj povem da je mastitis mimo, hvalabogu, vseeno pa zelo pazim da nimam kakega vozla.Imam še antibiotike, tak oda bomo videli potem.
Imamo pa veeelik problem s kolikami.malega zvija dobesedno po vsakem obroku, to pomeni cel dan jokanja, potem pa zaspi od hudih muk.kupila mu bom Mylicon kapljice, baje naj bi vsaj malo zalegle.Je pa to hudo, ker ne spiš skoraj nič oz. se skozi zbujaš.
Ima še katera probleme s kolikami?Res je da so fantki bolj bogi od punčk kar se tega tiče.Ta prva je imela zvečer eno urco in to je blo vse.Na you tubu pa sem našla eno masažo, nogice primeš skupaj in jih premikaš proti trebuščku kot da bi vozil kolo ter jih stegneš .Na ta način naj bi šli plini hitreje ven.
sedaj si še manj upam jest karkoli.

Bom poročala glede mazila za hemoroide, zaenkrat jih še imam, se mi pa zdi da so se malo stisnili.
Tudi jaz imam še vedno trebušček, saj ni velik ampak dovolj da ne zapnem hlač.upam res da ga zgubim. Čez noge in rit sem ista kot prej, na srečo.Se pravi vaje na hrbtu bi že lahko izvajala, rebušnjake?Ene sem našla na strani babybook.

Vozičkate kaj kljub temu mrazu?Nekako se ne morem spravit v to močno burjo.Ne morte verjet da mi je zadnjič voziček zanašalo v stranuser posted image .

(odgovor članu stračatela)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Novembrčki 2013
27.11.2013 15:22:38   
marelcaspelca
Evo, smo tudi mi prišli v čas krčev... samo se mi zdi, da to ni alergija na karkoli jem, ker ne jem ta dva dni nič novega, joka pa od včeraj... :/
Postane vijolična v obraz še preden zajoka, pa čist je trda, full se napne :(
Učerej je čisto cel popoldan jokala, sem mislila, da ne bomo nič spali, potem je pa 15 do 11 dol padla in spala do 2eh ko je jedla, pa potem do šestih naprej spala. Takrat sem pa tudi potem že jaz ustala, da sem jedla zajtrk z mojim, predno je šel v službo.

jaz nimam več trebuščka, mi je pa vseeno ostalo 5 zelo dobrodošlih kilogramov, upam, da jih ne izgubim.... nekaj teže je zagotovo na račun mlekarn, ostalo je pa malo na ritki in malo na stegnih. No, sedaj vsaj ne izgledam več anoreksična :)

Moj gre danes v lekarno po kapljice, mi je vseeno kaj prinese, ker itaq vsak nekaj drugega priporoča. Če pa ne bo pomagalo, bomo pa kaj drugega probali in tako naprej.

jaz jo zaenkrat masiram in mažem z nekim oljem, pa pomaga, se čisto pomiri, ampak samo za pol urice :(


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Novembrčki 2013
27.11.2013 16:01:08   
mala zirafa
Marelcaspelca poskusite vetrovne kapljice iz trgovine Vitacare.Nam so malo zalegleMislim pa da še največ pomaga"telovadba".Ga primeš z eno roko za oba stopalca, jih iztegneš , noge mislim in potisneš pokrčiš k trebuhu ter na trebuhu z njimi zaokrožiš v smeri ure nekajkrat.Tako sprostiš pline.Da potrkam imamo danes ful več miru kot včeraj, je mož telovadil kar en čas z njim.Na you tubu poišči posnetek.Je dosti tega, tudi akupresura, sicer ne vem ali je fotomontaža ker je dojenček čisto blažen.

Kar ne morem verjet da imam čas zase user posted image Sem že pozabla kako je blo to.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Novembrčki 2013
27.11.2013 16:06:23   
Danijeladejan
Hej mamice! Ja marelcaspelca verjetno so to koliki ki se jim ne moremo izognit.Tud našo zvija ampak res minimalno.Ko se pokaka pa je nekaj časa mir.Danes smo šli prvič na zrak za 20 min.Je zaspala kot angelček v vozičku,pri oblačenju pa grozno drenjeuser posted image .Jaz si uspem kar vse porihtat polek nje,vsak dan skuham,operem perilo...nekih čistilnih akcij ravno nimam,za sproti pa je ok.Kopali se bomo v petek,ker včeraj popek še ni bil ravno čisto ok.Uživajte user posted image

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Novembrčki 2013
27.11.2013 17:08:42   
tintin
jaz sem tud fasala mastitis...na račun razpokanih bradavic...nič nimam zatrdlin, samo rdečo dojko, pa malo me je mrazilo....in imam AB:S Sicer dva ok. Zunaj še nisva bili nič, je še premala, pa kupit moram še malo manjši kombinezonček kot ga imamo...je le drobcena pupika. Včeraj smo jo tehtali in je bila pri 1 tednu starosti 100g težja od porodne teže, kar je fajn. Trebuščka nimam nič več, kile nimam pojma..mi pa vse dol leze, itak sem dobila gor samo 8 kil, tko da kaj veliko ne more biti....
Krči - nihče jih ni imel, upam da bo zdaj podobno...sicer pomaga dajat biogaia probiotične kapljice, efekta ni takoj, po kakem tednu pa.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Novembrčki 2013
29.11.2013 8:56:38   
mala zirafa
Za tiste s kolikami, včeraj smo kupili v Trstu Mylicon kapljiceod Johnsona, in vam moram rečt da smo to noč spali kot angelčki in se dojili celo na 4 ure, uau.
Očitno res pomagajo, tudi zdaj sem mu jih dala, lahko največ do 4x na dan po 20 kapljic.Se pravi na 6 ur oz. takrat ko je najbolj kritičen čas.Prav spočita sem se zbudila, so pa res bogi, ko jih takole zvija, da niti spat ne morejo.

Ven bom poskušala danes it, trenutno je samo 1 stopinja, me kar zmrazi ko pogledam na termometer, pa tako lepo sonce.Kaj boste danes kuhale?
A lahko praženo meso stoji v hladilniku 2 dni?Mi ga je mama napol nardila za kako rižoto ali golaž, pa sem ga pozabla dat v zamrzovalnik.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Novembrčki 2013
29.11.2013 17:32:30   
mala zirafa
Malo sem brskala glede telovadbe oz vaj po porodu in našla na you tubu od Tracy Anderson postpregnancy workout.Sploh vam ni treba dvd-ja kupit je vse na netu in sem danes že telovadilauser posted image .
Kar ne morem verjet da nekaterih mišic sploh ne čurim več oz. mi je zelo čudno, kot da imam eno praznino tam.Totalno brez kondicije. sem si pa zadala da bom vsak dan krepila mišice poleg vozičkanja.

Zanima me če se sme ločevati obroke, pa ne mislim bit na kaki dieti.Jedla bi vse, ampak ločevala.Pa nič belega in predelanega.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Novembrčki 2013
29.11.2013 22:28:36   
*zvezdica zaspanka*
hej mamice, kako ste kaj?

joj, a lahko malce pojamram? user posted image ta teden smo imeli prvo posvetovalnico, super rastemo in pridobivamo na teži, skratka vse ok zaenkrat, naslednjič imamo januarja, le da so ugotovili, da ima v ustih soor. malce sem raziskovala in brala kaj je to in kako do tega pride in sem ratala čisto pobita, ker sem prišla do "ugotovitve", da smo mamice dostikrat "krive" za takšne in drugačne tegobe naših malčkov (sploh zaradi dojenja) - krčki in napenjanje zaradi prehrane, glivice v ustih zaradi prehrane/stresa/dejavnikov že v nosečnosti ipd. no, res, da sem menda glivice na prsih imela že ko sem prišla iz porodnišnice (ugotovila babca), pa smo hitro in uspešno ukrepali, sedaj pa so zgleda prišle nazaj (kako, sicer ne vem, ker zelo pazim na higieno, morda bom spet morala z jedilnika črtati sladkorje in prečiščene OH - ne morem verjet, da je "kandida" resnična) user posted image jao ... spet, malce sem brskala po internetu in ugotovila, da najbrž mala zato včasih joka med dojenjem in se zvija, pa še nek čuden zadah ima. baje naj bi daktarin pomagal v parih dneh - če ne bo bolje, pa bova šli nazaj k zdravniku (upam, da ne bo treba!). je še katera imela takšno izkušnjo?

poleg tega mi zadnje dni v ušesih neprestano odzvanja beseda "hendling". kako ste ve kaj s hendlingom? user posted image mnenja so seveda deljena. mnogi priporočajo, a ni nič narobe, če se kdaj "pregrešiš"; nekateri pa ga sveto zagovarjajo. mi se sicer trudimo, ampak včasih pač ne gre ... me pa kar malce šokira literatura, kjer pišejo, da če ne upoštevaš hendlinga, lahko že v štartu "zafuraš" otrokov motorični razvoj user posted image

a katera že uporablja gugalnik/ležalnik? danes sem ga sprobala, vendar se mi je zdelo, da se ne uleže dovolj in je zojina glavica še nekoliko pretežka, da telo ni bilo sproščeno, čeprav naj bi bil od 0 naprej.

ima katera probleme, da otroček (še posebej po nočnem hranjenju) noče zaspati v posteljici? ugotavljam, da zoja ne mara svoje posteljice. čez dan večinoma spi na kavču, postelji ipd., zvečer še nekako zaspi v posteljici, ponoči pa zelo težko in potem največkrat zaspi kar pri nama v postelji. sicer mi je ok, ampak bi nekako jo rada navadila, da zaspi v posteljici, pa tudi jaz dobim malce boljši spanec. zjutraj jo pa tako vedno vzamem k sebi v posteljo.

drugače smo ok - rutina se že počasi oblikuje, organizacija dneva lepo teče, mala je zadovoljna. tile zadnji dnevi so bili super, sva prav uživali na sončku, kljub mrazu.

no, malce negativen post danes od mene ... upam, da nisem katero preveč zamorila ... grem spat - jutri je nov dan user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Novembrčki 2013
30.11.2013 7:47:48   
stračatela
zvezdica zaspanka-glede handlinga sem bila js prvič tud čist nora,pa vse prebrala kar je pisal.zdej pa se ne obremenjujem tolk s tem.po moje je najbolj važno da otroku podpiraš glavico kakorkoli ga pač dvigneš oz. obrneš.
ležalnik-js jo mam not čez dan,ji kar odgovarja glede posteljce je pa isto kot pri tebi,ji ni všeč.tak da jo pustim da mi zaspi na rokih pa jo pol prestavim v posteljco.proti jutru jo pa tud k seb vzamem.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Novembrčki 2013
30.11.2013 9:30:18   
tintin
zvezdica zaspanka - glede soora se ne preveč sekirat, zelo pogosta tegoba pri dojenčkih. Maži njena usta in svoje dojke z oralnim gelom daktarin, hitro je bolje, pri nas sta imela oba fanta po eno ali dve epizodi soora...pa malo bodi pozorna na bele flekce v ustih ali pikce na bradavicah/zbadajočo bolečino v notranjosti dojke...in če se pojavi...spet maži.

handling - upoštevam nekatere stvari, ne vseh. Zelo pomembno se mi zdi, da otroka prehitro ne siliš v sedenje, hojo....jaz handling izvajam pri previjanju, dvigovanju in (včasih) nošenju. pa čimmanj ležalnikov, raje na tla (gumirana blazina)....

spanje - pri nama spi čez noč v najini postelji. kot obadva otroka prej. nekak se mi zdi škoda trošit energijo za uspavanje v posteljci, vsi slej ko prej gredo v posteljco...ampak zdaj na začetku, ko ob dojenju še počivaš je škoda komplicirat:) moje mnenje. jaz si zdaj v tretje zelo poenostavljam stvari ;)

ven še nismo šli, je stara šele 12 dni, pa jaz s tem mojim mastitisom....bova počakali še par dni :)

lepo bodite vse!

(odgovor članu stračatela)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Novembrčki 2013
30.11.2013 10:26:00   
mala zirafa
V levi roki na dojki on v desni miška.Malo je težko z eno roko velike začetnice pisatuser posted image .Glede sora, ne se sekirat, mažite se z daktarinom, pa bo mimo.Vsi ga imajo ,večina.
Tudi naš spi zjutraj z nama, to pa zato da se jaz naspim.Ponči p je preveč zaspan in nam je kar uspelo ga imet v zibki.Krči so še prisotni sicer jih je dsti manj kot prej, pa ponoči je mir.Razen ob 10 zvečer je bil res bogi ene pol ure, pol pa mortus zaspal.

Ležalnik imamo tudi mi, pa ga ne upor. toliko.Mogoče ko smo za mizo da nas gleda in da v miru pojemo. čez dan spi na kavču, mu ovijem okoli njega blazino za dojenje in se čisto zabubi vanjo.
Včeraj pa smo pridno vozičkali po soncu, blo je prekrasno, brez burje.takoj podpišem tako zimouser posted image .Ko smo zunaj non stop spi in bi lahko bli neomejeno.Hči se je ves čas drla ko je bla majhnna. Res so otroci kot dan in noč.
Zanima me četudi vašimteče mleko skozinos ven ko se dojijo leže?Pa sem mu dvignila vzglavje, ampak vseeno je pol vse mokro.Pa to samo na levi strani.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Novembrčki 2013
30.11.2013 10:26:30   
marelcaspelca
Meni jo je do kolik uspelo tudi ponoči dajat nazaj v posteljico, je takoj zaspala. sedaj jo pa proti jutru matra in zvija, tako da kakšno uro pojokava, ni da bi se drla na vse pretege, pojoka, prdne, se pomiri in čez dve minuti znova.... Jaz jo potem kar k sebi vzamem, nimam srca jo puščati samo, čeprav ugotavljam, da ni nič bolje, nič manj ne joka pri meni, ampak mene manj srček boli če je v mojem objemu... ko pa se pomiri jo jaz ali mož prestaviva nazaj v posteljico. Joka pa potem tudi od 8ih do cca 10ih zjutraj in pa popoldan, ko naj bi jaz začela kuhati kosilo....

Evo, danes sem se dala na dieto... brez mleka za dva dni, da vidim, če bo mala jutri kaj boljša... sicer obožujem mleko in mi ni do tega, da bi se mu odprekla za pol leta, ampak če bo Juliji potem bolje, se splača!

Kaj ste pa ve kaj ugotovile, kaj vašim malčkom ne paše? Jaz drugače jem vsega po malem, ker pri nobeni drugi stvari ni nobene razlike ali jem ali ne.
Zunaj zares pa tudi še nisem vozičkala, čeprav je stara 3 tedne... nesla sem jo malo ven, pa sem z njo v naročju sedela na sončku.... ampak se trenutno še nisem počutila pripravljena za sprehode :/

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?