|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: trije otroci - s finančnega vidika
22.11.2013 22:09:42   
nananaja
Se dobro, da je okoli nas zadosti družin s štirimi in vec otroki, da se nam ni treba bati odziva okolice. Imam pa v službi ene par takih, ki se jim zdijo trije otroci pa že čisto preveč. Saj pomisliš tudi na to, a ne sme biti to urež pri odločanju.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: trije otroci - s finančnega vidika
22.11.2013 23:47:28   
ZmajTolovaj
Avtorici posta: midva imava podobne dohodke kot vidva (pri meni sicer malo niha, ker sem samozaposlena). Živimo na cca 90m2 v stanovanju. Življenjski slog podoben vajinemu - sindikalne variante, kampiranje itn. Imamo štiri otroke, od tega eno prvošolko, dva v vrtcu in eno dojenčico, sem na porodniški. Tudi smo se pred par leti znebili kredita, in shajamo Z LAHKOTO, lahko rečem. Hvala bogu. Cunj se nabere toliko, da sploh ne vem, kdaj sem kaj novega kupila. Pa tudi - pri vsej ponudbi tekstila me čist nič ne skrbi, da se dobit fajn, pa za malo denarja. Odkar nas je 6, tud manj vrtca plačujemo, ker se dohodek deli na več članov, a ne. Pa dobra dva jurja je FUL v teh časih, eni se z minimalcem prebijajo.
Finance nikoli niso bile dejavnik pri odločanju, pa tudi, dokler je zdravje, dokler živite nekako normalno, brez preseravanja, je vse okej. Ne rečem pri družinah, ki komaj shajajo, ne greš z glavo skoz zid. Kaj bo čez 20 let, ko bojo odrasli, pa živ bog ne ve. Če bi se s tem obremenjevala, ne bi imela niti enega otroka. Upam, da jih bom vzgojila v skromne, poštene in delovne ljudi, to je največ, kar jim lahko dam.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: trije otroci - s finančnega vidika
22.11.2013 23:48:06   
ZmajTolovaj
Aja, odzivi okolice so pa ... včasih prav zabavni. Boš vidla user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: trije otroci - s finančnega vidika
23.11.2013 1:48:38   
Lukka
user posted image zdajle sem pa vsaj dest, če ne celo več, minut razmišljal ali naj podam odgovor. Izven Slovenije sem že nekaj let, zato finančnih tabel ne poznam. Pravzaprav - niti jih ne bi poznal, če bi bil v Sloveniji user posted image

Tri otroke si želiš? Ja in? Kaj te ovira? Denar? Potem si ne želiš otroka!

Ko nekdo začne primerjati otroka z denarjem, pomeni, da si ga ne želi! Definitivno. Kako lahko iz finančnega vidika gledaš na še eno bitje?! Ljubi bog no! Šola je brezplačna, dva otroka si prej vozila v vrtec, a zdaj ti bo pa eden odveč?

In ja, preden se vsujete name. Ja, seveda, jaz imam vsega dovolj. Nič mi ne manjka, tudi polžiki ne. Pričakujemo v naslednjem letu še eno polžiko ali polžka... Sem doma, mož vzdržuje družino, plačo kot zdravnik, poleg tega doktor znanosti, ima lepo. In? Ja, tudi če je ne bi imel. Vseeno bi se odločili za še enega. Otrok in denar nimata nobene veze. Ko je dete, se tudi keš najde. Brez skrbi! In danes, če grem v trgovino, mi ni potrebno pogledat cene, ker mi je vseeno, nizek, srednji, visok, modni - cenovni razred. Lahko si privoščim. Če pa bi moral pogledat ceno, potem bi pogledal zame najnižjo, ali pa si celo ne bi kupil, za otroka pa kvaliteto-primerno ceni. Brez pardona. In ja, vem, do tega lahko pride že jutri, pa bom enakega mnenja. Otročki so naš zaklad in če jih lahko imaš po naravni poti - bog ti jih požegnaj!

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: trije otroci - s finančnega vidika
23.11.2013 1:58:30   
ronja
Ko nekdo začne primerjati otroka z denarjem, pomeni, da si ga ne želi! Definitivno. Kako lahko iz finančnega vidika gledaš na še eno bitje?! Ljubi bog no! Šola je brezplačna, dva otroka si prej vozila v vrtec, a zdaj ti bo pa eden odveč?

Lukka, če nimaš vsega dovolj, potem pač pretehtaš, ali boš s še enim bitjem prikrajšal ostala, ki jih že imaš, za to, kar si jim res želiš dat in misliš, da rabijo. Dejstvo je, da z zelo malimi dohodki ne moreš nudit veliko otrokom vsakemu interesne dejavnosti, da jih težko vse pelješ v muzej ali Postojnsko jamo in dejstvo je, da tudi za šolske potrebščine in prehrano daš kar nekaj, tako da ni da bi bilo čisto brezplačno. In vedno več se bo plačalo in na to je pametno prej mislit, če si recimo želiš nudit vsem možnost študija. Ne gre za to, da bi bilo komu odveč met še enega, ampak za to, da včasih pač pretehtaš, kaj je za celotno družino boljše.

Dva otroka z lepo plačo, ko si lahko karkoli privoščiš, ni problem imet, se strinjam;). Tudi pri avtorici mislim, da bi s temi dohodki super lahko skoz prišli, ker imamo mi precej manjše, pa nam zaenkrat še nič ne manjka. Za še enega pa ne vem, če bi bilo dosti, da bi jim nudila to, kar si jim želiva nudit (izobrazbo, če si jo bodo želeli, interesne dejavnosti, da se lahko razvijajo tam, kjer so dobri in jih veseli, počitnice na morju, pa kak izlet, muzej,...)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: trije otroci - s finančnega vidika
23.11.2013 18:27:18   
Paštetka
Otrok naj bo v prvi vrsti zaželjen in tudi načrtovan!

In ja, v to so tudi finance vključene med vsem drugim!

Lukka, temu se reče odgovornost! Ne samo do otroka, temveč cele družine, sociale in ja v končni fazi tudi do mene.
Zakaj? Kako? Ker med drugim tudi jaz plačujem davke in če nekdo brezglavo naredi 3. otroka, nima zaposlitve oz. kot se vse pogosteje to dogaja in se tudi tukaj bere in sprašuje, je zame to totalna neodgovornost, izkoriščanje.

Žal tisti, ki verjame, da je potrebna samo brezpogojna ljubezen, se pošteno moti! Pa ne govorim o tem, da pa zdaj moraš imeti ne vem koliko na računu, da se razumemo.

Me pa že pošteno moti, da nekateri dajemo državi več kot polovico vsega kar zaslužimo, drugim pa država celo življenje plačuje za njihov obstoj.

In slednjih je čedalje več. In temu se reče sociala!!!! Pa spet, da se kdo ne bo obesil na vsako vejico'''' tukaj ne govorim o tistih, ki izgubijo službo, ampak tistih, ki se celo življenje šlepajo in ni "nobene prave ali dovolj dobre plače za njih" oz. sploh ne pomislijo na delo.

Tako, da moje mnenje je, da poleg zaželjenosti (ljubezni) in načrtovanosti je v današnjih spremenljivih časih potrebno imeti žal tudi back up, ne samo ljubav. Ker vsi se ne moremo šlepati na plečih države.

P.s.

In ja, naj omenim še ločitve. Ne rabimo si zatiskati oči, ker so vse pogostejše. Koliko je vprašanj, a mora partner bivši plačevati toliko, če ima zdaj drugega otroka? Ali pa, če je izgubil službo, ima slabše plačano delo? JA!!!! Če je vedel narediti otroka, mora še poskrbeti zanj! Otroka ne moreš dati na stranski tir. In vse to je potrebno upoštevati, čeprav roko na srce nihče ne načrtuje ločitev, ko se govori o načrtovanju otrok.

In vse to so finance.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.11.2013 18:32:34 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: trije otroci - s finančnega vidika
29.12.2013 12:33:14   
Kerensa
IZVIRNO SPOROČILO: anamariee
Tako na splošno me zanima, se da danes v Sloveniji, s povprečnimi dohodki, normalno vzgajat 3 otroke.

Za vzgojo otrok ne potrebuješ denarja, ampak samo zdravo pamet. Za preživljanje pa znaš potrošiti kar zanimive zneske. user posted image

Midva z g. Možem imava 2 otroka in če bi imel g. Mož pravo glasanja, potem bi najbrž imela še tretjega, vendar jaz nisem za to. Razlogi so čisto drugi, ne finančni, je pa res, da sta že 2 otroka (eden je v SŠ in eden v OŠ) kar pošten zalogaj.
Dohodkov imamo kar nekaj nad minimalcem, tako, da nam s tega vidika ni hudega, ampak imamo pa tudi po mojem mnenju bizarno visoke stroške: cca. 700€ stanovanje, cca. 300€ stari grehi, vsaj 100€ šoli, 300€ je tisti popolni minimum za v trgovine, da imamo hrane za čez cel mesec, potem pa šele pride na vrsto vse ostalo: oblačila, obutev, mali luksuzi, cigareti in tako dalje. In ob tem še čisto malo varčujemo. Potencialnemu 3. otroku z osnovnega vidika ne bi čisto nič manjkalo, ampak ker ni pričakovati, da bi se naši dohodki v kratkem kaj omembe vredno zvišali, bi se bilo treba na račun 3. otroka čemu od prej naštetega odpovedati. Česar si pa nihče ne želi.
Največji problem je verjetno stanovanje, saj načrtno živimo v majhnem - že mi štirje + pes + maček se včasih počutimo kakor ribe v konzervi user posted image , kam bi dali pa še enega otroka, pa res ne vem. Še eno nadstropje pograda? user posted image

Pogledano z druge strani pa... poznam kar nekaj parov oz. družin, kjer ni nihče ne na cesti, ne bos in ne lačen, pa živijo od socialne podpore. Tako, da je najbrž res kar vedno stvar prioritet.

Če pa ni finančnih in stanovanjskih težav in če je želja po 3. otroku, potem pa ne tipkat po forumu, ampak bejž seksat! user posted image

(odgovor članu anamariee)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?