|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
9.1.2014 9:14:49   
zita
Imam sina, starega 8 let in očitno je eden tistih otrok, ki je podvržen tikom. Začel je mežikati pred televizijo, najprej sem mislila da slabo vidi, pa da zato mežika tudi čez dan. Seveda se sekiram, najbolj pa to, ker vem, da je to verjetno posledica neke obremenitve, stresa in kot vsaki mami mi je težko, ker ne vem zakaj se to otroku dogaja. Naj povem, da je sin že pri 5,5 letih imel težavo s tikom, vsako toliko je pomigal z ramo, vendar je to izvenelo. Je pa res, da smo takrat ravno pričakovali dojenčka, preselili smo se, sicer v njemu znano okolje, poleg tega je bil pa z mano udeležen v prometni nesreči in se mi je to zdelo kot reakcija na vse kar ga je čakalo oziroma je doživel. V tem trenutku pa nikakor ne morem razvozlati kaj bi bil vzrok, v šoli je priden učenec, ni preobremenjen z aktivnostmi, ima čas za igranje, v družini se razumemo, veliko smo skupaj. Ko sva se pogovarjala je rekel, da mu ni všeč to, da ne sme igrati igric na računalnik, da jih drugi otroci igrajo veliko več kot on. Res omejujemo igranje. Naj pa povem, da se je začelom s tikom po novem letu. Med novoletnimi prazniki je vsak večerj gledal film Hary Potter, ki ga obožuje in se mi zdi da je bil prav obseden s tem filom.
Sicer vem, da ga ne smemo opozarjati na tik, da je pogost pojav pri dečkih med 5 in 8 letom. Otroka ne bi rada vozila okrog prihologov, zdravnikov…. Res pa je, da je sin bolj miren, dobro se počuti v družbi, ki jo pozna, nekih novih stikov ni nikoli prvi navezoval, ni tekmovalec, včasih rečem, da mu manjka športne tekmovalnosti..
Imate kakšne izkušnje? Zvodeni čez nekaj časa? So otroci, ki se bodo vedno soočali kot odziv na stres z raznimi tiki?

< Sporočilo je popravil zita -- 9.1.2014 9:20:17 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
9.1.2014 9:39:51   
petea
Tudi pri mojem šestletniku so se pred tedni začela pojavljati mežikanja. A je po kakšnih dveh tednih izzvenelo, ko so se v šoli vrnili v običajni šolski tempo. Občasno se še nakazujejo, a se v prvotni obsežnosti več niso ponovili.

Rečeno mi je bilo, da naj kak mesec dni spremljamo dogajanje, predvsem ne smemo pred njim posvečati prevelike pozornosti ter da naj opazujemo, kako se zadeva razvija. Če bi še kar trajali ali bi se njihova intenzivnost še stopnjevala, pa bi seveda moral obiskati pediatra, da presodi, ali gre morda za kakšen resnejši oz. zdravstveni vzrok.
Saj si že sama zapisala, da je to v tem obdobju kar pogosta težava.


Razmišljam: lahko, da tvojega sina obremenjuje prehod iz prijetnega lenobnega počitniškega vsakdana v šolski, aktivnejši ritem; lahko, da so njegove oči bolj obremenjene (šola, TV, računalnik, premalo sproščanja oči in globinskega gledanja - meni se tudi vedno vid slabša v zimskih mesecih, ko sem pa čez leto več zunaj, je boljše).

Je pa - vsaj meni - to mežikanje bilo zelo moteče. Otroku je bilo veliko manj.
Tako da sem glede tega morala predvsem sebe umiriti in razsodneje spremljati zadevo. user posted image


Glede na to, da so se tiki pojavili prvič, pa ti še ne znam odgovoriti na vprašanje, kakšen bo njihov potek in intenzivnost v bodoče.
Upam, da bil to bolj enkraten dogodek.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
9.1.2014 9:45:39   
zita
Je pa - vsaj meni - to mežikanje bilo zelo moteče. Otroku je bilo veliko manj.
Tako da sem glede tega morala predvsem sebe umiriti in razsodneje spremljati zadevo. user posted image


Petea- hvala za odgovor. Ja kar si napisla glede sebe.. pri meni je isto. mož je razsodnejši, razumnješi, jaz se pa ne morem nehati obremenjevati, sekiram se... Res moram najprej sebe umiriti in ne kot sokol otroka nonstop gledati ali mežika ali ne, predvsem pa počakati.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
9.1.2014 9:54:48   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: zita
in ne kot sokol otroka nonstop gledati ali mežika ali ne, predvsem pa počakati.


še manj pa otroka obremenjevati in opozarjati, spraševati

ker potem postane tudi on pozoren na to, da se nekaj dogaja, čemur starši polagajo veliko pozornosti in lahko začne to početi tudi zavestno in jih izkoriščati, npr. za izogibanje svojim manj želenim obveznostim

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
15.1.2014 21:15:06   
majčica1508
Pozdravljene.............

Naša 5 letnica je tudi imela tike,je mižikala z očkami,da je bilo meni kar slabo zraven od skrbi....Groza jo je bilo videti,palec je imela v ustih in tisto mižikanje,joj,joj....
Po dveh mesecih je čist izvenelo,no palec je že prej nehala cuzati...Je pa,res da jo nisva nič opozarjala......
Tudi jaz močno upam,da se nam več ne ponovi....

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
16.1.2014 10:01:53   
zita
majčica- a sta hčerko kam peljala: k okulistu, pediatru...

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
2.4.2014 10:04:07   
zita
Evo, da se spet oglasim.

Sin je mežikal 2 meseca. naenkrat nehal. user posted image Bila sva pri okulistu, vse je bilo ok, je pa okulist rekel, da ima najmanj 1 otroka na teden zaradi tika z očmi na pregledu in to iz prve triade osnovne šole. zanimivo? grozljivo? Producira to šola? Medrugim?


(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
2.4.2014 10:24:33   
Balerina
No sem ti ravno hotela napisati našo izkupnjo pa si rekla da sedaj je OK.

Pe vseeno za druge morda komu pomaga. Naš 6 letnik je imel tudi kar nekaj mesecev težave s tikom. No ne on midva z možem sva se bolj obremenjvala in ga tudi opazovala. Potem pa so se v vrtcu začeli pogovarjati o čustvih in vsak dan pred počitkom so povedali kaj so čutili tisti dan. To ''igro'' smo se šli tudi doma pred spanjem, že v postelji po pravlici. Vsak iz družine je povedal ali je bil tisti dan vessel, žalosten, jezen in zakaj. Ne vem po tem je tik izvenel. Mislim da bi lahko tudi to pomagalo, da smo mu to breme, ki ga je imel, nevede razbremenili. Sam je povedal kaj čuti kaj je bilo tisto ki ga je spravilo v dobro ali slabo voljo in tega ni vem zadrževal v sebi. Midva pa nisva drezala vanj saj je preko igre sam vse povedal in se razbremenil.

Če ima kdo še podobne težave pa poskusite upam da še komu pomaga.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
2.4.2014 11:36:44   
Katy78
Naš fant (5 let) je tudi kakšna 2 meseca mežikal, je bilo že prav zoprno ga gledat. Ravno ko sem se odločila da ga peljem k okulistu, če morda le ne gre samo za eno od faz, je pa kar naenkrat prenehal. user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tik pri 8-letniku-mežikanje z očmi
11.4.2014 10:35:27   
SU
Zanimivo, da se to pojavlja na določena obdobja... Tudi naš gospodič je imel še nekako 4krat taka obdobja... Najprej je mežikal, potem je imel obdobja, ko je nenehno migal z ramo (kot bi si majico popravljal "gor") in potem je imel neke fore z glavo... Ampak je vse kar nekako, po nekaj časa, minilo. Na začetku sva ga še opozarjala, a ni pomagalo. Potem pa sva ga pustila pri miru in je samo izzvenelo. Ampak se mi je v nekem obdobju skoraj zmešalo, ker je tisto miganje z ramo trajalo in trajalo in trajalo... in šele zdaj sem se zavedla, da smo se takrat selili pa takrat to nisem povezala... user posted image
Trenutno pa že zelo, zelo dolgo časa ni bilo nobene oblike takega vedenja... Očitno so res nekateri otroci podvrženi tem vedenjem bolj kot drugi.
Res pa ni prijetno, ker kar ne veš kaj bi storil...

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu...
Slovenija je častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mest...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?