|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zajtrk - večerja
1.4.2014 11:57:34   
malaMravljica
Ej Dilove, a je mozno, da si ti mal tecna s to tvojo presnohrano al karkoli ze, solatomorijo, te nisem cist brala.
Po dveh mesecih gres naprej morit, daj skuliraj se no. Kdor hoce jest meso naj ga je, kdor hoce paradajze jest naj jih je in kdor hoce banane jest naj jih je. Boh pozegnaj prav vsem. Jejte raznoliko, zdravo in fino kuhajte.
In kdor hoce it v Zoo naj gre, kdor noce pac ne. In tisti, ki hodite po Zoo-jih, ce se boste za praznike kaj po Evropi kje setali, München ZOO ima dva mladicka severnih medvedkov, zanimivo za pogledat.

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: zajtrk - večerja
1.4.2014 12:21:40   
mateyka
mlatenje prazne slame? oprosti dilove, ampak vidim, da nisi resno zainteresirana za konstruktivno izmenjavo mnenj - bolj za prepucavanje. sem bila zainteresirana kaj si misliš o genski mutaciji za mleko in o naseljevanju teritorijev, ki jih kot mlada rasa kak miljon let nazaj s svežo hrano nismo mogli pokrit in smo začeli kuhat ter se razširili prek svojih živalskih zmožnosti, pa vidim, da to ni v tvojem interesu.

zato ti bom takole napisala:
"opravičevanje morije" in "rožnata očala", imaš tudi ti, ker nočeš sprejet enostavnega djestva, da kot živa bitja lahko preživimo samo tako da jemo - živa bitja. in sem spadajo, hočeš nočeš, tudi rastline. in iz tega stališča imam imho jaz več spoštovanja napram njim kot ti, ker ne zanikam, da je tudi njihovo zaznavanje nekaj vredno in da je tudi njihovo uničenje "morija". lahko je mahat z zastavo "morija živali" in zraven ignorirat dejstvo, da da lahko preživimo, moramo jest organsko hrano - živo hrano. soočit se z dejstvom, da vsak dan jemo žive stvari mogoče ni lahko ali ni lepo, je pa to resnica. tudi zate.

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: zajtrk - večerja
1.4.2014 12:45:59   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
.. presnohrano
... fino kuhajte.


a dej no, a jo mal rugaš? user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: zajtrk - večerja
1.4.2014 13:23:08   
saragr
Veganstvo ima očitno velik vpliv na "ne"razvoj možganov.

Sem js tole dobro razumela, da otroci ne bodo šli v ZOO, ker je to mučenje živali?

Jaz pod mučenje živali razumem brcanje in podobna nečloveška ravnanja, povzročena s strani navadnih smrtnikov, to, da se pa goji živali, katere so že od nekdaj namenjene izključno prehrani ljudi, pa za mene ni mučenje.

Joj, kolk bi blo fino, da bi se nekateri toliko posvetili dobrim odnosom do ljudi, kot se posvečajo odnosom do živali.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: zajtrk - večerja
1.4.2014 14:08:50   
malaMravljica

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
.. presnohrano
... fino kuhajte.


a dej no, a jo mal rugaš? user posted image



Hmmm.. imas nekako prav, sam fajn kuhanje sem zazelela unim ki kuhajo. Drugim pa zelim veliko veselja ob rezanju vratu ubogi in nickrivi solati.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 14:30:32   
ronja
dayya, pri holesterolu je treba pazit na trigliceride, ne samo na živila bogata s holesterolom. Jajca so dolgo preganjali, zdaj jih pa ne več. Mleko ni tak problem, sploh če je nemastno. Problem je meso in kupljene sladkarije, tudi navadne margarine zvišujejo holesterol. Če je problem holesterol, boš veliiiiko več naredila, če boš omejila meso na 1x na teden kot pa če mu omejuješ mleko in jajca, saj sploh mleko bolj rabi zaradi kalcija (ja, ga lahko dobi drugje, ampak veliko lažje nadomesti beljakovine iz mesa kot vse, kar ima mleko). Pa vse začni kuhat na olivnem olju. Pa čim večkrat vključi v prehrano ovsene kosmiče, ti dokazano znižujejo holesterol in iz njih se da marsikaj skuhat. Če jih skuhaš na mleku in z banano so prav dobri:).

Če bi to povedala takoj na začetku ... Izogibajte se margarini, majonezi, rumenjakom, koži na perutninskem mesu, predelanem mesu (klobase, salame) - pršut in npr. kuhano šunko se lahko je.

Mal poguglaj, dobiš ogromno na to temo.

Sploh pa ni problematična hrana živalskega izvora, ampak nasičene maščobe in transmaščobe.

Podpis. Veliiiko več narediš z malo manj mesa in izogibanjem par res slabim rečem (med drugim margarini) kot pa s tem, da otroku odvzameš mlečne proizvode. Ok, sira ne natreseš veliko na njegov krožnik, ampak ni pa treba vsega tega črtat. Rajši manjkrat meso, je veliko manj zdravo.

Veganske jedi za zajtrk in večerjo:
Arašidovo maslo je rastlinskega izvora in ga imajo naši zelo radi, razni kruhki so itak rastlinski.
Za večerjo lahko narediš jabolčne žličnike (pač žličniki brez jajc - samo moka in voda) - skuhaš in daš v podušena jabolka (na olju ali margarini z malo sladkorja ali javorjevega sirupa.
Bučni in sončnični namaz sta tudi dobra, pa seveda med in marmelada.
Poletna s kompotom.
Smoothiji.
Slani in sladki mafini
mini zelenjavne pice
pita kruhki, nadevani z zelenjavo
sendvič z zelenjavo
puding na kokosovem mleku
tortilje z guacamole omakco, paradižnikovo omakco, fižolovim pirejem in zelenjavo - to je lahko tudi za večerjo
raznorazne juhe in enolončnice
- čapatiji in raznorazne omakce gor

Mi brez mleka in jogurta umremo od lakote

Enako. Obupno, ko sem morala na dieto zaradi suma na alergijo, ko se je R. še dojila, sem bila noseča z L... obup!

asyka, luštno prebrat, hvala, vse besede okuser posted image

Dragi otrok ,ali bi ti raje bil vegetarijanec ali mesojedec? in mu poveš kaj je eno in kaj drugo?Razložiš vse vidike:svoje in od drugih?

Dilove, ne vprašam jih tako, jih pa še nikoli nisem silila jest mesa, sladkarij ali česarkoli nezdravega (ne mislim, da so vse sladkarije in meso nezdravi, samo nezdravih stvari jim nikoli ni treba niti probat). Zdrave pa morajo poizkusit (to se vedno da lepo dosešt brez prisile, mava srečo:), če jim niso všeč, jim ni treba jest. Tako da imajo izbiro. In če meni ne paše, ga dostikrat ne jem, tudi če ga naredim za ostale, itak ga doma res redko kuhamo.
Dilove, moja mlajša punčka je bila zelo dolgo vegetarijanka - mesnih kašic (kjer je bilo zraven meso, zelenjava je bila itak vedno) ni marala - in je nisem silila in sem ji delala samo zelenjavne in sadne. Prva je oboževala pa glih mesne. Mali sploh ni maral kaščic, od začetka je vse v kosih in je pač pocuzal kolikor mu je ratalo, pitat se ni pustil. Tako da - ne vem, mislim, da so kar meli izbiro;). Tudi različne kuhinje probavamo, ker nam je to pač všeč in zanimivo:).

Ko je naš otrok jedel "v gostih", je večkrat pohvalila, mmm, kako je dobro user posted image ...in v isti sapi, da mama tega nikoli ne skuha user posted image . Pa ne da ne bi marala, enostavno se ali ne spomnim, ali ne pride na vrsto...

Stana, jaz sem ji rekla, da če ji je v šoli kaj zelo všeč, naj si v beležko napiše in mi pokaže, da si bo zapomnila, pa bom še doma kdaj skuhala.

saruška, živali in rastline niso enake, vendar ne solata ne pujsek nočeta bit pojedena. Vsi bi radi preživeli in se razmnožili. Ravno tako imajo svoje hormone, samo vse skup deluje na daljši čas.

dilove, med živalmi je v procesiranju bolečine in čutenju zelo veliko razlik. Žuželke ne čutijo enako kot mi, recimo. Sama sem najbolj za Indijansko varianto - smo bratje in sestre in smo hvaležni za to, da da ta žival/rastlina življenje za to, da smo mi siti. Ne mečemo hrane stran, ne vržemo celega korenčka stran, če je na začetku malo črn, itd... Da delaš spoštljivo s hrano, da ne kupiš pol kile mesa, če ima družina dovolj četrt. Smo vsejedci, pazim pa na to, da jejo tamali doma čimbolj naravno hrano, sploh pri mesu, ker je pač na vrh prehranjevalne verige in se največ strupov nakopiči. Saj ni samo on in off, obstajajo še variante vmes, volume up in down, različne frekvence...user posted image

Mateyka, stare info - več kot 80% v soje je gensko spremenjene.

Torej že, če praviš, da imaš isto rada rastline kot živali..bi bilo potem bolj smiselno se prehranjevati samo z rastlinami,saj se za vzrejo živali potrebuje več rastlin,kot jih bi ti pojedla?

Dilove, vsekakor bi se bilo smiselno prehranjevat bolj proti vegetarianski prehrani, ne pa čisto. Da utemeljim: kaj misliš, da bolj ogroža okolje, v katerem bojo živeli naši otroci: ena kura iz Ptuja ali par litrov kokosovega mleka, ki je pripotovalo k nam iz Tajske, šlo je pa čez vsaj Nemčijo, da je prišlo do sem? Včasih je treba pogledat širšo sliko... Pa imam zelo rada kokosovo mleko, da ne bo nesporazuma. Samo se zavedam, da ne delam vedno najboljše... Če bi, bi jedli zelo siromašno hrano, sploh pozimi, ko lokalne zelenjave ni prav dosti na izbiro.

in potem ti otroci gledajo to torto, bi jo jedli ampak ne smejo ker.....taksne stvari so mi malo mimo, drugace pa - jejte kar hocete dokler tega ne vsiljujete meni.

Enako. Pa da se razumemo: za tamalin rd sem spekla 2 torti, da je lahko eno jedel tudi njen prijateljček, ki ima omejene beljakovine. Ampak - če to ni potrebno in je otrokom zato težje, pa ne vem, zakaj jih matrat drugje. Sama bi v tem primeru doma kuhala tako, drugje pa naj probajo ostalo, če želijo. Tako kot mi ne kupujemo fast fooda, ampak če ga kje dobijo, ga seveda lahko jejo.

je pa tudi razlika v telesih: meni meso ne paše, ne maram ga preveč jest, komot bi bila vegi. Pa nisem. Zakaj? ker kadar dalj časa ne jem mesa, imam grozne probleme z železom. Lahko bi ves čas jemala železove tablete (za katerih predelavo gre toliko in toliko energije in onesnaženja) ali ap tu in tam pojem kaj mesnega.

Človeka uvrščamo med vsejedce na podlagi zobovja in črevesja, ne na podlagi navad, ker te so zelo različne: pol Indije je vegi, vsi Eskimi pa jejo skoraj izključno mesno hrano, tako da tu ni kaj dosti za debatirat - imamo ekstreme na obeh straneh. Rastlinojedi nimajo podočnjakov, imajo daljše črevesje in razdeljen želodec itd... Mi tega nimamo, imamo črevesje nekje vmes, imamo podočnjake in meljake, ker pač jemo oboje. To ni neka znanost, ki bi se kaj dosti spreminjala od antike... Znanost še ne ve vsega, seveda ne, ampak tole pa kar stoji;). Vsekakor pa nismo narejeni za to, da bi jedli meso vsak dan. Meso v naravi bi dobili 1-2x na mesec, mogoče v najboljši sezoni lova mogoče mogoče 1x/ teden, več pa gotovo ne. Zato je zdaj tak problem, ker pač ljduje pojejo veliko več mesa (in to domačih živali, ne rib in morskih živali kot Eskimi).

in da ni zgolj meso problem vseh bolezni......

Vsekakor ne! Samo oh niso tak problem pri holesterolu, o čemer je tu tekla beseda (nekoč;).

lili, ne vem, mogoče ste vi meli take bogate prednike, ampak naši niso jedli mesa več kot 1x/teden v dobrih letih...

azlagati dokaze tako,da se na nek način opraviči morijo živali. Tistemu,ki pa ni vseno, za živali,zdravje-lastno in od svojih otrok, pa naj pogleda malo širše naokoli sebe in sname rožnata očala.

Dilove, različni smo: meni je problem ubit žuželko, večini to ni, mogoče tudi tebi ni... In ne gre za to, da bi si morala razlagat nekaj po svoje, ker bi imela rada meso - ker nisem mesni navdušenec, daleč od tega (ti lahko povejo vsi, ki me v živo poznajo). Samo pač gledam drugače, meni se zdi, da širše, ker upoštevam vse, kaj naredim slabega ali dobrega, če izberem eno ali drugo vrsto hrane. Če bi morala sama ubit žival, bi bila čisti vegi, pa železo gor al ap dol. Če bi bili moji otroci lačni ali slabokrvni, bi jo tudi ubila. Ne gre za neko sprenevedanje in to je težko včasih razložit vegijem, da nismo na različnih pozicijah nujno zato, ker bi si morali zagovarjat svojo izbiro. Ker meni je vegi prehrana bližje kot mesojeda prehrana.

Danes sem Veganka in pravtako moja družina in zaradi mene/nas nihče več ne trpi.

Zdaj te prosim, da ti snameš rožnata očala. Pišeš na računalnik, ki so ga sestavljali premalo plačani Kitajčki (ali kdorkolidrug)... Nosiš obleke, ki so jih delale ženske v nehumanih razmerah (ne mi rečt, da veš, da ni tako - imaš vse doma narejeno? In tudi če si sama sešiješ vse obleke -kako pa delajo blago? Sama se ne prepričujem, da sem dobra, da zaradi mene nihče ne trpi. Če vem, kako to preprečit, se potrudim, mi je pa kristalno jasno, da za pol stvari ne vem. Ukrademo čebelam med, jim damo nazaj sladkorno raztopino, gotovo slabšo kot njihov med. Vendar če tega ne bi počeli, bi jih bilo občutno manj - čebelam je čisto ok, da jih izkoriščamo, ekr tako prenašajo svoj genetski potencial veliko hitreje, ker jih razširjamo in jih je več kot bi jih bilo sicer. Itd... Poglej si kak ted talk od pollarda, zelo zanimiv:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu dayya)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 14:35:32   
ronja
Samo še to na temo zoojev in podobnega: ja, v zoojih živalim ni najbolj luštno, so pa zooji rešili že nekaj živalskih vrst pred izumrtjem in naj bi bil cilj vsakega zooja, da bodo živali nekoč živele svobodno, do takrat pa ohranjamo njihov genom, ker bi v naravi te živali ne preživele (ker so navajene hranjenja itd...)
Zakaj vseeno zagovarjam zooje, če pa tam bogi volk nima prostora za svoje kilometrske pohode, ki so mu v naravi in živijo velike mačke v mini kletkah itd...? Zato, ker so pri vzgoji otrok potrebne žrtve - če hočeš otroku privzgojit ljubezen do narave, bo vmes kaj uničil, ko se bo tej naravi preveč približal. Speštal gosenico, pobožal srnjačka, ki ga bo mama zapustila, ker bo smrdel po ljudeh (tega res ne pustit otrokom, če se da), zadušil piščančka, zmrcvaril vse rožice, ki jih bo nabral za mamico... Nobena ne bo postala plod. Ujel bo paglavca in ga preučeval in okužil s svojimi bakterijami na rokah, da ta paglavec ne bo nikoli postal žaba... Ampak če jim hočemo približat naravo, če hočemo, da jo imajo radi, potem jo morajo izkusit. POtem bojo žrtve. Ja, saj se trudimo te žrtve omejit, ampak vseeno - boljše je met en živalski vrt, kjer bo nekaj živali nesrečnih kot pa imet celo generacijo brez ljubezni do živali - ker potem ne bo samo nekaj živali nesrečnih, taka generacija bo zradirala vse skup!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 18:15:55   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Danes sem Veganka in pravtako moja družina in zaradi mene/nas nihče več ne trpi.


Zdaj te prosim, da ti snameš rožnata očala. Pišeš na računalnik, ki so ga sestavljali premalo plačani Kitajčki (ali kdorkolidrug)... Nosiš obleke, ki so jih delale ženske v nehumanih razmerah (ne mi rečt, da veš, da ni tako - imaš vse doma narejeno?


user posted image  1. april, a ne? user posted image user posted image

Kje spiš? Pod vedrim nebom? Pokrita si s svežim vetrcem, knjig ne bereš (drevesa pa to, in onesnažene vode), časopisov še manj. V trgovino ne hodiš, saj si zamišljaš, da je namesto njenih temeljev tam krasna njivica, samorastoča, se ve.

Sam veš kaj (vem, da boš sprejela, od toliko svežega zraka ima človek svež pogled), od raznolike prehrane ne bom zbolela, ampak ob idejah kot jih pišeš....I'm sick of them.

Taki kot ti, tečni ste, če ne morite živali, morite ljudi user posted image .

Mi jemo vse...vse moje generacije, ki sem jih uspela spoznati (ne boš verjela, gremo tam do 90+), ampak v osnovi spoštujemo hrano in vsako ped zemlje. In to, kar ti pišeš, ni nobeno spoštovanje, nobena ljubezen, ampak iz vsega prej veje egocentrizem.



_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 19:28:04   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
meni je problem ubit žuželko,


Saj vem, da se najverjetneje čudno bere, a me daje radovednost:

ali polžu zrase druga hišica, če se mu njegova poškoduje?

Danes sem namreč enemu nehote uničila njegov dom.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 19:35:46   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
meni je problem ubit žuželko,


ali polžu zrase druga hišica, če se mu njegova poškoduje?



ne, ne zraste mu nova, pa verjetno bo tudi poginil. ker si mu poleg hiške ubila še njegove notranje organe.

user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 20:26:14   
ronja
Stana, si ti to meni odgovarjala ali dilove? Ker sama pravim isto kot ti - onesnažujem in uporabljam stvari, ki niso bile narejene v dobrih razmerah - se trudim zmanjšat svoj ogljikov odtis, ampak dejstvo je, da imam precej večjega kot recimo moje babice...

ali polžu zrase druga hišica, če se mu njegova poškoduje?

Ne, petea, polž umre, če mu zdrobiš hiško, ker ima not vse organe (tudi pljuča) in mu jih potem nič ne podpira, pa še izsuši se. Tudi večina črvov umre, če ga presekaš na dvoje, samo par vrst to preživi, pri nas preživijo samo izgubo kakega kolobarčka, pa tudi to ne vedno, odvisno od poškodbe...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 20:31:08   
Stanislava_
Ronja, ne tebi.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: zajter - večerja
1.4.2014 21:37:50   
petea
Felicita, Ronja,
hvala za pojasnili.



(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: zajter - večerja
2.4.2014 21:58:37   
Dilove*
Najprej sem mislila,da sploh nebom odgovorila...pa vendar...

Najprej bom komentirala to v kar ste se najbolj obregnile, v to,da zaradi mene nihče ne trpi.
Ne ,ni res,da nihče več zaradi mene ne trpi. Ne trpijo pa živali in manj trpi planet in s tem ljudje. Vseh se neda rešit naenkrat.Žal. Stvari grejo počasi. Tudi s takim prepričanjem kot ga tukaj zagovarjate, jih zelo upočasnjujete. Vendar če lahko rešiš vsaj nekoga ? zakaj ga nebi? Kaj je tvoj izgovor? Meni je zase izgovorov zmanjkalo. In nikakršen izgovor in opravičilo,se mi ne zdi to,da »moramo« jesti »meso« in te vaše primerjave z rastlinami, glede na to ,da zaradi tega toliko živali pomorijo, toliko živali trpi,je zasužnjenih in životari v svojem lastnem dreku.

Tisti ki bo želel narediti korak naprej,bo videl pot..tisti,ki ga nebo..bo videl izgovor,četudi zelo slab.

Malamravljica in mateyka za vas so teženje in prepucavanje dejstva,ki sem jih tukaj zalepila. To da se mori živali,da trpijo, da so mučene,da so izkoriščane ,to je prepucavanje in teženje? Res žalostno,da odrasle osebe tako razmišljajo. Jaz tega nebom nikoli razumela. Niti nebom nikoli razumela,da jasno vidite kaj se dogaja živalim,kaj se dogajaja po svetu,kako živinoreja vpliva na planet, koliko vode se porabi za nahraniti živino in koliko več ljudi bi bilo sitih, če bi bila ta voda namenjena poljedelstvu...in vse to vidite in veste..in kljub temu lažete,lažete same sebi. In povrh vsega se še norca delate,ko vam nekdo posreduje informacije. Ne tega nebom nikoli razumela.

In Ronja..od tebe pa tega res nisem pričakovala,večkrat sem brala tvojo stran -večna optimistka,zdela si se mi ena taka fajn punca,razgledana,s srcem.. potem pa tukaj praviš,da morajo biti žrtve,da se bodo ljudje kaj naučili,da se bodo naučili imeti radi naravo in živali. Otrok se v Zooju sigurno nebo naučil ljubezni do živali. Kako pa bi se lahko? V Zooju so živali žalostne,zasužnjene in dobro vemo,da se marikatere ne obnašajo tako kot bi se v naravi v svojem naravnem okolju. Res sem šokirana. Nekateri ste pa res brez sramu . Tudi vojne, zasužnjevanje žensk,rasizem,holokavst nad Židi, ali je tudi to vse moglo biti? Tudi to vse podpiraš?Zato ,da smo se »naučili« nekaj? Zato,da se bodo tvoji otroci »naučili« neke kvazi ljubezni do živih bitij? Slabo jih boš učila.
Vidiš jaz se s tem ne strinjam. Pomor je pomor in noben pomor ni dober in nikoli nebo. Ne zagovarjam tega,da so za učenje potrebne žrtve. Iz tega se ljudje nikoli nebomo ničesar naučili. Svojega otroka pa učiti NE mislim,da je morjenje,zasužnjevanje in zapori za živali OK.in da to mora biti. Ne mislim ga učiti,da obstaja human uboj, ker je to besedna zveza,ki ne gre skupaj po nobeni LOGIKI. Če sem jaz čudna in neracionalna zaradi tega pa prav, še naprej nameravam biti.
Beri ; http://veganska-iniciativa.blogspot.com/2014/03/zivljenje-ali-zivotarjenje-zivalski.html

To kar pišete......Mi brez mleka in jogurta umremo od lakote

Vidiš to je pa tisto laganje samemu sebi,ki sem ga omenila prej. Kar zmrazi me ob takih stavkih. Žalostna postanem .
Vi »umrete« od lakote? Vi »ne morete« brez? Od lakote UMRE in NE MORE brez le ena žival. To je tista kateri je bilo to mleko sploh prvotno namenjeno. To je tista,ki jo ubijejo, ko se rodi. In to niste Vi. To je teliček, ki se pri svoji materi kravi ne more in nesme podojiti ,zato ker bi Vi drugače umrli brez mleka in jogurta.

Žalostno kam je prišel ta svet.

user posted image



Tiste ki »nemorete« brez mleka in jogurta, veste kaj je to?

To je v Oregonu. V vsakem zaboju je eno uro star teliček, ki so ga odvzeli materi, ki za njega nesme skrbeti in ga dojiti , zato,ker vi »ne morete« brez mleka in jogurta.!

Ttakoj po tem, ko ga je umila je odšel v ta box... V teh boxih bodo, kjer se ne morejo niti pretegniti, do svojega 6-tega tedna starosti. Takrat bodo predelani v teletino , brez katere predvidevam,da tudi Vi »ne morete«..... Ta bo za »Vas« mehkejša ravno zaradi tega, ker je teličku onemogočeno gibanje.

http://www.vegan.si/za-zivali/zivali-izkoriscane-za-prehrano/mleko-mlecni-izdelki/



Vi pa iščite izgovore še naprej...če vam dovoli vaša vest..



_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: zajter - večerja
2.4.2014 22:15:57   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

Ne ,ni res,da nihče več zaradi mene ne trpi. Ne trpijo pa živali in manj trpi planet in s tem ljudje.


Trpijo pa, a ne?

Poskušaj odgovoriti (mogoče le presežeš živalske okvirje), kako si oblečena? V usnje, to ne. V bombaž, v sintetiko? Veš, kako se delata? Veš, koliko vode gre za en pulover? Veš, koliko ljudi zaradi tega pije slabo vodo? Koliko ljudi trpi? Veš, mogoče bi pa trpelo veliko ljudi manj, če bi trpela ena žival za volno.

Veganka, z Velikim V. Ali kako se že kličeš.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   [Brisano sporočilo]
3.4.2014 0:19:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: zajtrk - večerja
3.4.2014 5:43:33   
liliana
A da vegani tudi v živalski vrt ne hodijo......user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 10:28:44   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*
Tiste ki »nemorete« brez mleka in jogurta, veste kaj je to?
To je v Oregonu.


To je v Oregonu, mi smo pa v Sloveniji, kjer večinoma veljajo malo drugačna pravila.

Mene zelo moti takšno strogo in črno-belo pozicioniranje - torej, če uživam in uporabljam živalske izdelke, sem vse najslabše, če jih ne, sem svetnica.



Preobsežna tema, se je ne da obdelati ''kar tako''.
Jaz se popolnoma zavedam, da je marsikaj, kaj kupim, nastalo v veliko slabših pogojih, kot bi si želela.
Vem pa tudi, da je večina hrane, ki jo uživa naša družina, domača ter kakšna je bila njena pot do naših ust.

< Sporočilo je popravil petea -- 3.4.2014 10:29:01 >

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 11:41:07   
urška76
Meni se je pa porodilo eno vprašanje. Sej vem, da boste rekle, da izzivam, samo me res zanima. Koliko vegank in vegetarijank daje svojim otrokom žele bonbone? user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 11:46:15   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: urška76

Meni se je pa porodilo eno vprašanje. Sej vem, da boste rekle, da izzivam, samo me res zanima. Koliko vegank in vegetarijank daje svojim otrokom žele bonbone? user posted image



meni pa kaj naredijo s komarjem na nosu ponoči.

a ga nežno ujamejo in nesejo na travico?user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 11:47:46   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: urška76

Meni se je pa porodilo eno vprašanje. Sej vem, da boste rekle, da izzivam, samo me res zanima. Koliko vegank in vegetarijank daje svojim otrokom žele bonbone? user posted image



Po mojem si bolj nevedna kot da izzivaš. Obstajajo žele bomboni  brez želatine .

recimo eni med mnogimi

http://www.medex.si/shop/sadni-zele-bonboni-biobi-biofruto/


< Sporočilo je popravil uškinamama -- 3.4.2014 11:48:21 >


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 11:57:39   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: urška76

Meni se je pa porodilo eno vprašanje. Sej vem, da boste rekle, da izzivam, samo me res zanima. Koliko vegank in vegetarijank daje svojim otrokom žele bonbone? user posted image



Po mojem si bolj nevedna kot da izzivaš. Obstajajo žele bomboni  brez želatine .

recimo eni med mnogimi

http://www.medex.si/shop/sadni-zele-bonboni-biobi-biofruto/




Ja se najdejo, samo večina želejčkov je pa še vedno z želatino. Tisti, ki jih dobijo v raznih trgovinah, pa pri frizerju in tako. Samo firbec me daje, nič drugega. ko se tu že tako prepucava o tem, kdo je boljši in zaradi koga kdo trpi. In ne mi nismo svetniki. Daleč od tega.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 12:02:55   
uškinamama
saj, dobijo se in vegani vejo kje si jih dobi, kaj lahko  in kaj ne... In tako kot mi znamo izbrat najbolj sočno in najbolj mehko teletino oni znajo izbrat najbolj vegi bombončke...I guess

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 12:06:36   
ronja
Ne ,ni res,da nihče več zaradi mene ne trpi. Ne trpijo pa živali in manj trpi planet in s tem ljudje. Vseh se neda rešit naenkrat.Žal. Stvari grejo počasi. Tudi s takim prepričanjem kot ga tukaj zagovarjate, jih zelo upočasnjujete. Vendar če lahko rešiš vsaj nekoga ? zakaj ga nebi?

S tem se zelo strinjam. Samo ni fer rečt, da zaradi nas nihče ne trpi. ker to ni res in si s tem mažemo oči in potem ne naredimo nič, kar bi lahko, da bi bilo boljše.

Kar sem ti hotela rečt, je, da ni treba, da si vegi, da ne ješ živali, ki jih mučijo. Recimo lubi ima par sodelavcev, ki doma gojijo živali - in ve, kako je tem živalim, ker so pač dostikrat tam. Jajca dajejo kokoši, ki jih gojita tast in tašča in te kokoške so gotovo ene najbolj srečnih kokoši, kar jih poznam. Ni vedno samo ena pot. In to je problem zagovarjanja vegijev, da vidijo samo eno pot, velika večina ostalih po tej poti noče in potem rečejo oboji: ok, potem pa nič. Ravno to je problem. Če bi vegiji rekli: pa dajte vsaj malo zmanjšat meso, malo pogledat način pridelave, pa kupit tistega, ki je malo manj nehuman... bi se pa verjetno dalo najt en skupni jezik...

potem pa tukaj praviš,da morajo biti žrtve,da se bodo ljudje kaj naučili,da se bodo naučili imeti radi naravo in živali.

To je na žalost res - sama sem dolgo rabila, da sem sprejela to, vendar sem ugtovila, da je imela večina profesorjev na faksu, ki so to trdili, prav. Ne pravim, da je to prav, je pa na žalost res. In če se delam, da ni res, ne morem nič rešit, ker štartam iz narobe predpostavke - štekaš, kaj mislim? Če zaščitiš vse, je isto, kot če nisi ničesar. Tu smo, imamo otroke, vsi bomo jedli in ubijali za to, da bomo siti in da bojo siti naši otroci... Del narave žrtvujemo za to, da gor postavimo hiše, domove, službe,... del narave žrtvujemo za to, da postavimo elektrarne, itd... Veš, koliko denarja bi prihranili, če bi samo ne delali TEŠa?
Ampak elektriko vsi hočemo, tudi ti, tudi ti ne pereš na roke... (poglej, kako je bilo, ko je ni bilo...) Zato grem jaz v drugo smer - ne čisto prepovedat, ker potem ne bo nihče sledil. Lahko pa ljudi spodbudimo, da bi je porabili manj. To bi šlo. In ne bi rabili teša... In ne bi skanalizirali cele Save in se spravili še na Sočo! In rešili ogromno več živali...

Otrok se v Zooju sigurno nebo naučil ljubezni do živali. Kako pa bi se lahko?

Dilove zaradi delovanja psihe - vsak psiholog ti bo povedal, da smo bolj naklonjeni temu, kar poznamo. Vsak, ki sem mu pravila, kaj delam, se je najprej namrdnil: kaj - uni smrdeči žužki? potem, ko smo se pogovarjali o njih, pa so jih nekak vzljubili, nekateri celo do te mere, da jih zdaj ne morejo več ne pobijat, čeprav so ornk škodljivci... Ljudje vzljubijo, kar poznamo in nas je strah in nam je vseeno za to, česar ne poznamo. Glej, obe živiva s tem, da nekdo tam daleč trpi, ko dela računalnik, na katerega piševa. Če bi človeka poznali, pa tega ne bi mogli, ne bi prenesli... To je grozno, ampak vseeno je tako. Če otroku dovoliš izkusit naravo, jo bo imel rad. Če ga držiš na distanci, bo imel do nje distanco - in je ne bo vzljubil in je ne bo tako goreče varoval.

V Zooju so živali žalostne,zasužnjene in dobro vemo,da se marikatere ne obnašajo tako kot bi se v naravi v svojem naravnem okolju. Res sem šokirana. Nekateri ste pa res brez sramu . Tudi
Zooji niso vsi isti, predvsem pa noben zoo ne sme več jemat živali iz divjine (ne rečem, da kateri tega ne dela, ampak v EU zelo dvomim). Nekateri zooji jemljejo živali, ki v divjini ne bi preživele (recimo če divji lovci ubijejo mamo mlademu šimpanzu ali gorili, je ta obsojen na smrt) in jih dajo v skupino - recimo zooji za velike primate na Škotskem - njihovo poslansto je te živali vrnit v naravo - ko bo to možno, ko bo to varno... Živali tam živijo v velikih skupinah, kot v naravi - samo da jih tam ne pobijajo in iznakažajo... Na žalost svet ni črnobel, da bi bilo v naravi super.
Če bi pustili vse živali v naravi, nekaterih vrst ne bi več bilo. Mi poveš, od kod volkovi v hrvaškem zagorju? TI povem? Iz lj. živalskega vrta so jh naselili, takrat uspešno, zdaj nisem več spremljala. Rise so k nam uspešno naselili. Zooji zdaj se v glavnem trudijo za naravo. Kar ne pomeni, da so živali v ujetništvu srečne, ker niso. Vendar če boš sedaj te živali, od malega v ujetništvu, spustila v naravo, bojo v veliki večini umrle.
Torej - kaj bi ti z njimi? Jih pobila? jih vrgla v naravo, da jih pobijejo drugi? jim preprečila parjenje, da se v ujetništvu ne bi več mogle razmnoževat? Dejstvo je, da si zdaj zooji izmenjavajo živali, ki se jim rodijo. Po tem, koliko se živali sploh razmnožujejo v zooju, kaže na kvaliteto določenega zooja. So živali, ki se v zooju ne bojo nikoli razmnoževale in take, ki se bojo vedno, večinoma pa je odvisno od tega, kako se počutijo.

Mislim, da če svojim otrokom ne dovolim vzet črva v roko, se ne bodo naučili spoštovat tega črva. Čeprav za črva to ni dobro, ker mu odrgne sluznico. Ampak s tem, ko jim to dovolim, zanje postane živo bitje, ki ga je škoda. In jih pobirajo po cest in nosijo na travo po dežju... KAr je za te ćrve dobro, ker bi sicer umrli. Tako da mislim, da sem jih naučila dobro - ker se rezultati kažejo že zdaj. Ti jih učiš drugače, mogoče bo rezultat isti, ne vem. Sama sem skeptična do ljubezni do narave "na daleč" - ker čim prideš blizu, jo ogroziš, ker smo ljudje veliki in močni in pobijamo kamorkoli stopimo (dobesedno). ne jaz ne ti namreč nisva pripravljeni živet kot đaniisti...
Vojne so grozne in se mi do študija zdele popolnoma nesmiselne in za čisto nič dobre. POtem sem ugotovile, da so za naravo dobre - ko se ljudje pobijajo, pobijejo manj živali - par vrst je bilo na robu iztrebljenja pred 2. sv. vojno in so preživele prav zaradi nje. Ne mislim, da je vojna dobra, je pa dobra za tiste ribe, recimo.

Vidiš jaz se s tem ne strinjam. Pomor je pomor in noben pomor ni dober in nikoli nebo.

NI črno belo. Ali po tvojem smejo imet ljudje domače živali - za ljubljenčke, ali je to nehumano? Če ja, ali morajo dajat psu za jest samo vegi prehrano? ALi s tem, ko imajo doma mesojedega psa/mačko tudi posredno ne ubijajo živali, zato, da imajo svojo zabavo?

Če ne bi secirali cveta, ne bi vedeli, kako deluje. IZ seciranega cveta ne bo nikoli zrasel plod. ubili smo ga. to je žrtev. Če daš rože v vazo, je to žrtev. Sama se dostikrat borim v sebi, ko mi malidve nosita rožice na travniku... Onidve mi s tem izkazujeta ljubezen in če jima rečem, da ne smeta nabirat, ker to ubije rožo, bosta imeli občutek, da zavračam njuno izkazovanje ljubezni - kar bo slabo za njiju in posredno za vse, kar bosta delali, ker je boljše, če to dela zadovoljen človek, ki se čuti ljubljenega in si upa ljubezen pokazat. Po drugi strani se mi rože smilijo, da bi umrle kar tako. Ni enega prav. tebi se smilijo samo živali, rastline in ljudje pa veliko manj. Meni se smilijo vsi. Želela bi si, da bi bilo vsem ok, vendar to nikoli ne bo, ker eni druge jemo in izkoriščamo za svoje razširjanje.

dilove, krave lahko dajejo mleko tudi po tem, ko so imele telička, dokler je pač povpraševanje - ki je lahko tudi molžnja. Odvisno od kmeta, kako dela. In pri nas imaš še veliko malih kmetov in se da dobit mleko tudi manj nehumanega izvora;). Tudi tu imaš različne teorije - boš rekla, da so vsi hindujci zverine, ker pijejo mleko, to je zanje sveta pijača, ki ti da vse, kar rabiš, itd... Oni s kravami lepo delajo, saj je to zanje sveta žival... Pa pijejo mleko. Vidiš, svet ni črnobel...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: zajter - večerja
3.4.2014 15:01:44   
alda
Tako nestrpnih ljudi do ostalih jedcev, kot so vegani in razni vegi variante pa še nisem srečala!!

Marička Dilove a rastlince pa ne jokajo, ko jih utrgaš, pa žvečiš, grizeš tako na živo?
A one ne čutijo?

ma daj daj-svet je že tako narejen,da je prav! Mi živali, živali druga drugo in rastline, rastline živalske iztrebke.

Mi pa itak  oboje!


_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Ime za fanta
Olija



Robert (24%)

Denis (26%)

Mihael (25%)

Maksim (24%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!