|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Le eno pivo...
6.2.2014 21:32:13   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Le eno pivo...
6.2.2014 21:32:52   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...




Strahopetec user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Le eno pivo...
6.2.2014 23:45:40   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Barbi5

, pa je nazadnje rekel, da ve, da mi je rekel, da bi naju najraje ubil, ampak da jaz pač te moram vedeti, da se šali.


In vino veritas.

oz. kar trezen misli , pijan govori.
Zdaj se ti malo sali, pa spokaj.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Le eno pivo...
7.2.2014 7:46:47   
Barbi5
Punce, hvala za odgovore. Res je, grožnja ni bila kar tako, res sem ob prvi priliki mislila posneti... hja, moj oče je že večkrat rekel, da bo treba nehati piti, ker tega jaz nisem ravno bila navajena v naši družini. Je pa res, da se marsikaj dogaja, ko mojih staršev ni zraven. Onadva mislita, da je le problematičen in teka naokoli, ko je pijan... ne me narobe razumeti, ampak ob priliki, čimprej pravzaprav, se imam namen vsesti skupaj z njima, ker res ne vesta, kaj se dogaja... pa je že predolgo. Nekako sem tolerirala, še sama sedaj nevem zakaj tako prekleto dolgo!! user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Le eno pivo...
7.2.2014 18:36:41   
LuLu
ni prepozno, kadarkoli je pravi čas, boljše, kot pa nikoli. Vsi ste še živi, njemu pa ultimat, izselitev, prijava policiji za grožnje. Vse bo pa odvisno od tvojega nastopa pred njim. Če boš cinclala in bo videl, da nisi odločna, da le nekaj čvekaš in si spet tečna, potem ne bo nič iz tega. Imej v mislih svojega otroka, mirno življenje in miren spanec, pa in odločno pred njega. Vredno je.
Staršem le povej, upam, da se razumete in magari vsi trije pred njega s pogoji in pravili obnašanja v tej hiši.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Le eno pivo...
7.2.2014 20:04:39   
picola1
Barbi!

Veliko so ti punce že napisale in ugotavljam, da le počasi počasi prihaja do tebe...Počasi se ti kristalizirajo možnosti, ki jih do sedaj nisi videla.
Verjamem, da ti je hudo in težko, sploh je težko, ko si NOTRI V situaciji, mi lažje vidimo stvari, ki gledamo od zunaj in to brez vpletenosti čustev.
Kaj narediti? Postavi ga pred vrata! To je hiša tvojih staršev, torej kje je problem??????? Problem je v tebi! Ker te je strah, ker še vedno upaš, da se bo spremenil, ker ker ker...Tipično obnašanje ženske zasvojene z odnosi. One svoje moške čakajo in čakajo, jokajo in se sprašujejo, kdaj in v kakšnem stanju se bo vrnil, rotijo, prosijo, moledujejo, prigovarjajo, vpijejo, težijo, kričijo...itd. itd. v nedogled. Naredijo pa nič!!! V branje ti priporočam knjigo Peklenska gugalnica od Sanje Rozman oz. nasplošno njene knjige. Torej...začni spreminjati SEBE (ker edinega človeka, ki ga lahko spremeniš si TI sama, drugi se bodo spremenili takrat, ko se bodo ONI sami hoteli).
Torej postavi ga pred vrata in mu povej, da bo lahko prišel nazaj izključno in samo takrat, ko ga boš videla v skupini za zdravljenje. Nadalje v skupino za zdravljenje pojdi tudi sama (kot sem že omenila se s tem pri nas v Sloveniji ukvarja Sanja Rozman, ona je zame avtoriteta na tem področju-sploh zasvojenosti z odnosi). S tem si ne boš pridobila samo strokovne pomoči, ampak tudi podporo v trenutkih, ko ti bo nabolj hudo.
In samo še nekaj...Stavek, da si človek najde pomoč šele takrat, ko je zanj dovolj hudo (za vsakogar je to na drugi točki...zame npr. bi bilo že zdavnaj, za nekoga drugea pa šele takrat, ko bi prišlo do fizičnega nasilja...) velja TUDI zate, ne samo za moža! Je že dovolj hudo ali rabiš še več? Še več groženj? Še več strahu? Še več moledovanja? Čakanja? Koliko še? Leto, dve...pet? Bi rada da tudi hčerka prevzame tvoj vzorec (trpeti, trpeti, čakati, prositi, itd.) ali ji boš to prihranila?
Moj največji motivator na moji osebni poti sta moja hčerka in sin...Takrat, ko ne vidim smisla, ko nimam več motivacije...pomislim nanju in kako jima bom prihranila to, kar sem jaz doživljala ob svoji mami in očetu...

Drži se in začni z delom na sebi! user posted image

_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Le eno pivo...
7.2.2014 20:22:39   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


Drži se in začni z delom na sebi! user posted image


Čimprej...ker sčasoma se človek navadi.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Le eno pivo...
7.2.2014 20:23:04   
Izabelina
Barbi nisem prebrala vseh odgovorov, napisala bi ti podobno kot picola... gre za to, da si tak odnos izbrala in se zanj odločila sedaj pa se moraš za spremembe odločiti tudi ti... se pravi ni vse le na tvojem možu, veliko je tudi na tebi, dokler boš ti sprejemala njegovo obnašanje in samo tiho ob njem trpela on ne bo naredil nič...
ko se boš za spremembe odločila ti, se bo ali odločil tudi on in se spravil k sebi ter nehal pit ali pa tega ne bo zmožen in se bodo vajine poti končale...

na tvojem mestu, bi mu povedala, da si se odločila, da tako ne moreš več živeti in da ko bo pripravljen se lahko skupaj včlanita v AA oziroma on v AA ti pa v skupino za družinske člane alkoholikov... in seveda nulta toleranca do alkohola od odločitve naprej...

srečno!!! tako kot je rekla picola, potrudi se zaradi svoje hčerke, ker je kot goba in vpija vase vsa dogajanja in vse občutke in vsa čustva, ki se v vaši družini vrstijo...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Le eno pivo...
7.2.2014 20:24:33   
Izabelina
tam ko sm napisala, ko bo pripravljen sem pozabla napisat, da ti daj nek časovni okvir koliko časa mu daš za razmislek, če do takrat ne bo povedal za kaj se je odločil pač ne čakaš več in greš "na nož" torej njega pred prag tebe pa v kakšno skupino za samopomoč...

sej bo!! user posted image

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 7.2.2014 20:26:07 >


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 19:09:40   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Alkoholizem je bolezen. Nismo vsi ljudje enako genetsko in kemično sestavljeni, zato, kot tudi na druge reči, na alkohol reagiramo različno. Proti tvojemu možu deljujejo najprej geni, nato pa še vsesplošna slovenska bolezen: toleranca do alkoholikov.

Ker je bolan, ni sposoben racionalno razmišljati. Išče sto in sto izgovorov, pojasnil... in mati narava je dala zasvojencem praktično nadnaravne sposobnosti, ko je treba braniti njihovo stališče. Znajo nastopati tako prepričljivo, da se človek na koncu že res počuti kot totalna svinja, da je sploh kaj omenil, predlagal.  Bolan ni samo on, bolana je tudi njegova okolica, kateri je nemogoče dopovedati, da zanj alkohol ne pomeni, da je ''samo malo dobre volje'', ampak mu uničuje telo, osebnost, uničuje pa tudi tebe in hčerko.

Tvoj mož ne bo nikoli človek, ki lahko ''malo spije'' in je potem dobre volje ali pa mogoče zaspan ali pa mu je slabo. Tvoj mož nima mere, ne zna se ustaviti, ko ''je dovolj'', ker enostavno v sebi nima tistega ''opozorilnega gumba'', ki ga imajo mnogi drugi ljudje. Alkohol mu udari na živce, ga razdraži, mu popolnoma spremeni osebnost. Dejansko lahko govorimo o primeru Dr. Jekyll in  Mr. Hyde in z leti zlobni Hyde prevlada dobrega Jekylla. Alkohol namreč počasi, vendar vztrajno uničuje živčne celice ter spreminja osebnost. Zdaj, ko je mlad, njegovi podvigi niso nič proti temu kar bo počel, ko bo starejši.

Žal, genetika in njegov ustroj, vse je proti tvojemu možu. Niti pod razno ni in nikoli ne bo sposoben kontrolirati svojega pitja in še manj svojega obnašanja. In kar je groteskno, okolica bo vse skupaj raje videla kot ''kdo bo koga'' in bodo seveda obsojali ''tečno ženo'', pa mamici je tudi najvaženjše, da ima sinek prav, pa četudi ga to ubije. Ker pitje je slovenski nacionalni šport in pika. Zabava brez alkohola ne more biti prava zabava in človek, ki ne pije, kvari družbo. Človek, ki preprečuje drugim, da bi pili, je pa sploh tečnoba na kvadrat.

Zanj je edina rešitev zdravljenje in po končanem zdravljenju popolna abstinenca. Okolici pa je treba dopovedati, da je njegov organizem tak, da na alkohol ne reagira normalno. Ponujati njemu alkohol je enako, kot da bi diabetika sill s čokolado ali nekoga, ki ne prenaša laktoze, z mlekom. Preprosto povedano: v bistvu je na alkohol alergičen, posledice pa so nesposobnost omejiti vnešeno količino in nasilje, ki se stopnjuje.

Potrebujeta strokovno pomoč. Nujno. Ne prepiraj se z njim, ko je pijan, ker nima smisla, ker ko je pijan, on ni on, ampak njegov ''zlobni jaz'', s katerim se ni mogoče racionalno pogovarjati. Pogovorita se, ko bo trezen. Ponudi mu vso potrebno pomoč, ki jo bo potreboval tekom odvajanja.

Kar se bratranca, ki je priprapravljen pomagati tiče, je bistvegega pomena ali se ta človek zaveda, da je tvoj mož bolnik in na alkohol alergičen ali tudi on misli, da ga je treba omejiti samo na eno pivo in potem bo vse v redu.

V procesu zdravljenja sodelujejo tudi sorodniki, žena pa sploh. Strokovnjaki ti bodo znali povedati, kako ravnati z okolico, ki misli, da dela bolniku uslugo, če mu daje potuho. Obstaja društvo za sorodnike alkoholikov http://www.al-anon.si/index.php , poveži se z njimi.

Skratka, daj mu mužnost, potrudi se. Ampak če tvoj trud ne bo obrodil sadov, pa napravi načrt za samostojno življenje.


Daleč najrealnejši post na temo alkoholizma, kar sem jih prebral tu gor.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 19:13:13   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Barbi5
ko je spil 5,6 piv zvečer, da je le žejen


za žejo se ne spije 2 litra piva, sploh pa ne pozimi, zvečer

odžejajo brezalkoholni napitki, predvsem voda, nesladkan čaj ipd.



Zelo rad pijem pivo, ampak piva še nikol nisem pil za žejo. Eno pivo spijem, ker ga imam pač rad, mogoče dve, kar je več, spijem z namenom, da se ga okadim. Po šestih sem pa koma (v mojem pomenu besede, ker takrat še stojim in dokaj razsodno razmišljam) in šest jih spijem zelo redko.


< Sporočilo je popravil kalbo -- 8.2.2014 19:17:47 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 19:19:34   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...




Strahopetec user posted image


Njen oče nima čisto nič pri tem, ona sama mora ukrepat.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 22:06:54   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

tam ko sm napisala, ko bo pripravljen sem pozabla napisat, da ti daj nek časovni okvir koliko časa mu daš za razmislek, če do takrat ne bo povedal za kaj se je odločil pač ne čakaš več in greš "na nož" torej njega pred prag tebe pa v kakšno skupino za samopomoč...

sej bo!! user posted image


IMO je nesmiselno dajati rok in odlagati potrebne korake. Roke je moz ze dobival pa se ni nic spremenilo: Se en rok ne spremeni nicesar. zadevo je treba presekati - hitro in odlocno.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 22:35:37   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...




Strahopetec user posted image


Njen oče nima čisto nič pri tem, ona sama mora ukrepat.



ima ali ne, stvar diskusije

dejstvo je, da bi že sedaj, še bolj pa bo moral v bodoče, biti močna opora svoji hčeri in vnukinji, da bosta lažje šli skozi to krizo


in verjetno bo takrat moral določene zadeve tudi on razčistiti sam s seboj, zagovarjati svojo družino pred okolico in biti v pomoč ''svojim'' ženskam pri hiši
in zna biti, da mu bo to kar težka naloga, sploh ob neodobravanju okolice - čenče in obrekovanja znajo precej nenavadno vplivati na ljudi


< Sporočilo je popravil petea -- 8.2.2014 22:37:57 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 23:18:04   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...




Strahopetec user posted image


Njen oče nima čisto nič pri tem, ona sama mora ukrepat.



ima ali ne, stvar diskusije


se strinjam
tudi zaradi njega je danes avtorica takšna, kot je, tudi zaradi mame, zaradi vzgoje, zaradi marsičesa... oče je en del njenega življenja, še vedno je

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 23:18:28   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...




Strahopetec user posted image


Njen oče nima čisto nič pri tem, ona sama mora ukrepat.



Kako da ne? Samo spomni se, kako dolgo si ti svojega s seboj "vlekel" user posted image .
Drugače pa ima - ker je, še vedno, njen oče.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 23:19:58   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...




Strahopetec user posted image


Njen oče nima čisto nič pri tem, ona sama mora ukrepat.



ima ali ne, stvar diskusije


se strinjam
tudi zaradi njega je danes avtorica takšna, kot je, tudi zaradi mame, zaradi vzgoje, zaradi marsičesa... oče je en del njenega življenja, še vedno je



Tudi če bil dedek, sosed ali znanec, in bi vedel, kaj se dogaja - se pač pogleda stran in se vsaj naredi, da se nič ne vidi. Ali kako imate to v mislih, ko pravite, da nima s tem nič. Konec koncev živijo pod isto streho.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 23:24:08   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

ko pravite, da nima s tem nič. Konec koncev živijo pod isto streho.


jaz pravim, da ima nekaj s tem. Pa četudi ne bi živeli pod isto streho. V isti hiši pa zelo dvomim, da starša ne vesta kaj se dogaja.
Prvo naj ona takoj ukrepa, potem, ko bo pa v miru živela pa naj se s starši pogovori in ugotovi zakaj je živela s takim moškim. Sem sigurna, da bodo prišli do odgovora, če se bodo znali pogovarjati, ali pa poiskali pomoč. Avtorica jo nujno rabi.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Le eno pivo...
8.2.2014 23:27:41   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

ko pravite, da nima s tem nič. Konec koncev živijo pod isto streho.


jaz pravim, da ima nekaj s tem. Pa četudi ne bi živeli pod isto streho. V isti hiši pa zelo dvomim, da starša ne vesta kaj se dogaja.


Seveda ima, če drugega ne iste strehe...in isto kri.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Le eno pivo...
9.2.2014 0:13:41   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
V isti hiši pa zelo dvomim, da starša ne vesta kaj se dogaja.


jah, kaj pa veš, lahko da majo ta slovenski sindrom, da če žena ne zajamra, ga mož že ne pije preveč, ali pa mu je nerodno kar h hčeri uletet in pametovat, če ona nič ne reče - koneckoncev je le že polnoletna in če se ma kaj za zmenit z očetom, bo že sama prišla in se pogovorila; in oče čaka ter noče bit vsiljiv. še posebej če hči prikriva stanje (kar mislim, da delno ziher ga, ker je omenila, da notranje trpi in nič ne reče na zabavah). tko da, jaz bi dala očetu benefit of the doubt, dokler ga ona ne prosi za pomoč. potem, ko pa ve - no, če je pa potem pasiven ali nezainteresiran, potem pa lahko govorimo da je whatever (slabič.. itd.).

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Le eno pivo...
9.2.2014 10:04:49   
LuLu
Če starš vsaj malo pokaže interes za otroka, tudi tako starega, potem vidi, da je nekaj narobe.
Na ljudeh se vidi na obrazu, da imajo stresno življenje. Svojega otroka pa ja poznaš... Če pa tega nočejo videti ali se nočejo mešati, pa je spet problem.

< Sporočilo je popravil LuLu -- 9.2.2014 10:06:25 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Le eno pivo...
9.2.2014 10:47:38   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Če starš vsaj malo pokaže interes za otroka, tudi tako starega, potem vidi, da je nekaj narobe.
Na ljudeh se vidi na obrazu, da imajo stresno življenje. Svojega otroka pa ja poznaš... Če pa tega nočejo videti ali se nočejo mešati, pa je spet problem.


Med zdravimi ljudmi se to opazi še med sosedi..če drugega ne, vprašaš, če je vse v redu?

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Le eno pivo...
9.2.2014 12:00:35   
mateyka
ja, in če reče, da je vse v redu? potem pač ne drezaš več..

samo pravim, tudi to je možno. ne ga vnaprej na križ pribijat, ker ne vemo točno kaj se dogaja med družinskimi člani.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Le eno pivo...
9.2.2014 15:09:14   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj je narobe s tvojim očetom?


Stanislava_,
lahko da se boji, kako bo zmogel sam prenašati 3 ženske pod eno streho ...




Strahopetec user posted image


Njen oče nima čisto nič pri tem, ona sama mora ukrepat.



Jaz pa mislilm, da imajo tako njeni starši kot tudi njegovi starši "marsikaj pri tem".......problem pri alkoholizmu in tudi nasilju je ravno ta, da se vse prikriva, da je žrtev alkolizma in posledično nasilja sram javno priznati, da je njen partner "bolan".....da navzen mož in žena delujeta oh in ah super, malodane popolni par....za štirimi stenami se pa dogaja pekel.....in ženska, ki ima doma moža, ki je alkoholik ali nasilen, bi MORALA to povedati okolici......najprej pa njegovim staršem in nato še svojim......verjetno je veliko lažje reševati problem, če tudi drugi vedo zanj in če ti še drugi stojijo ob strani, ne pa da se pred drugimi pretvarja, kako je vse lepo in prav, ker sama ženska tega problema nikakor ne bo mogla rešiti.....

Jaz bi že daven dan šla povedat njegovim staršem......da ima njihov sin in posledično še celotna družina resen problem - alkoholizem in grožnje z nasiljem v alkoholnem stanju.......ni treba biti žensko sram zaradi pijanega in agresivnega moža.....


< Sporočilo je popravil liliana -- 9.2.2014 15:14:18 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Le eno pivo...
9.2.2014 15:13:39   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ja, in če reče, da je vse v redu? potem pač ne drezaš več..




Seveda.....ker v mlado družino se ne sme preveč drezati.....starši morajo mlade pustiti pri miru, da živi svoje življenje, po svoje....

samo pravim, tudi to je možno. ne ga vnaprej na križ pribijat, ker ne vemo točno kaj se dogaja med družinskimi člani.


Če živiš pod isto streho, na istem dvorišču, se pa marsikaj vidi in sliši.....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?