|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 [22] 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
9.10.2014 18:44:28   
pikica31
ojla.če katera slučajn kupuje ovčjo kože za v voziček. Mi lahko piše na privat. 25 €

(odgovor članu MiniLu)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: novemberke 2014
10.10.2014 11:32:59   
RH82
MiniLu, dobrodošla. Ja, nismo kaj zelo zgovorne tukaj. Vseeno pa smo aktivne. :-) Se mi zdi, da je ob koncih tedna bolj naval, ko je več časa. Jaz sicer stran odprem (skoraj) vsak večer, ampak pišem pa ne, če nimam nič za povedat/vprašat/odgovorit.

Včeraj sem si privoščila bolj športni dan - jutranje čiščenje nove kopalnice. Kolikor izgleda lepa, je v njej še toliko prahu, da bo treba še večkrat vse posesati in zbrisati na mokro. Ampak je šlo za začetek kar fino. Bomo čez vikend nadaljevali. Popoldne pa smo šli proti blejskemu Vintgarju in se je sprehod kar potegnil. Na koncu je bilo več kot 2 uri hoje, malo po ravnem, malo v hrib gor in malo dol. Je bilo pa luštno. Sicer sem pričakovala, da me bo danes kakšna mišica bolela, pa je na srečo vse ok. Samo mali je bolj miren kot običajno, me še ni močno brcnil danes. user posted image Sem se pa že odločila, da turo ponovimo v spomladanskih ali poletnih mesecih.

Sem si pa danes zjutraj za začetek privoščila malo sproščanja. Sem se šla skrajšat lase, ker so bili že občutno predolgi in mi je pasala masaža lasišča. Bi lahko samo zaradi tega hodila k frizerju. user posted image Že tako redko zavijem k frizerju, zdaj pa sploh ne vem, kako bo, pa se mi je zdelo kar fino izkoristit. Sicer pa imam danes plan oprati še zadnjo škatlo oblačil, pa potem preveriti, kaj lahko pripravim za odhod iz porodnišnice. V šoli so sicer omenjali 2 plasti oblačil, ampak glede na trenutnih 20°C bo to morda kar preveč. user posted image Pa zase moram pripraviti osnovne pripomočke. Potrdilo o tečaju za prisotnost partnerja pri porodu sem si že zataknila v materinsko, čeprav mi je sestra pri G nekaj jamrala, da so tam samo izvidi. Se mi zdi praktično, da je vse skupaj. Samo še potrdilo o očetovstvu moram nekam vključiti, da bova lahko čim več uredila že v porodnišnici. Zdaj gre počasi že zares. Moj me je že včeraj hecal, da naj se pazim, da mu ne bo treba hoditi na Jesenice. user posted image

Kako ste pa ostale? Upam, da uživate v teh toplih jesenskih dnevih.

(odgovor članu MiniLu)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: novemberke 2014
11.10.2014 16:58:41   
november14
Ojla punce,

letos imamo pa res pravo vreme za nosečnice :). Super je tole toplo jesensko vzdušje.

Ste že vse zaključile s šolo za starše?

Kje imate kaj namen roditi in ali je šla katera gledat kakšno porodnišnico?

Kako daleč ste z nakupi za novega člana?



RH82 pridna :), ampak boš morala tudi malo počivat, da si nabereš moči za novo obdobje user posted image , lepo vreme pa kar izkoristi za sprehode, paše tako nam kot dojenčkom.


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: novemberke 2014
11.10.2014 20:12:35   
RH82
November14, za porod računam na Lj ali Kr porodnišnico, čisto odvisno, kje bom, ko se bo začelo in kako bo hitro. Do konca meseca sva še v Ljubljani, tako da bo najverjetneje kar Ljubljana. Če bom pa slučajno pri starših v Kranju na kakšnem obisku, pa ne vem, če se bom hotela sama vozit v Lj in bo moral kar moj priti do Kranja. Ne vem, kako bi izpadlo, da bi me oče peljal rodit v Lj, ker že tako bolj malo vozi zaradi starosti... Pa da ga ne bi panika prijela zaradi strahu pred bolnicami. user posted image Porodnišnice pa niti ne bi šla gledat. Lj sem jo gledala vsak dan na poti v službo in mi še vedno deluje kot hiša (mojih) strahov, v Kr pa sem bila, ko sem prišla na svet in se itak nič ne spomnem. user posted image Niti ne vem, če bi videla/izvedela kaj uporabnega, tako da čas rajši porabim za druge obveznosti.

Sicer imam pa oprano vse, kar sem nabrala na vseh koncih pri sorodnikih. Danes sem prala še dekici in rjuhi, nekaj posteljnine pa me že oprane čaka pri sestri. Od ostale bejbi opreme naju čaka še postelja, lupinica in voziček pri sestri, pa bova to proti koncu selila. Glede na to, da upam, da bova pred prihodom bejbija že preseljena v Domžale, se mi zdi malo nesmiselno mojega obremenjevati s tem, da posteljo najprej prinese v to stanovanje, čez kak teden pa v drugo stanovanje.

Sicer pa tudi počivam, danes sem po kosilu zalegla v postelji. Me je moj skušal prepričati, da naj berem knjigo na kavču, da bova skupaj v sobi, pa se mi je zdela postelja bolj prijetna za branje, ki je potem postalo spanje. user posted image Imam plan, da en dan naredim malo več, danes sem tako spakirala 4 škatle knjig (pa še so ostale) in z mojim sva spet skupaj počistila novo stanovanje - je bilo še malo prahu, tako da upam, da bo kmalu ok videti. Za jutri imam pa plan spet bolj na izi, sva se povabila na kosilo k mojim, da ne bo treba kuhat. Verjetno bom ali pa bova skupaj še kakšno škatlo spakirala.

Vreme je pa res nenavadno toplo, Me ima za kakšen dnevni izlet do morja, pa mi ne uspe mojega prepričati. Samo hecno mi je, ker še kar hodim okrog v bolj poletnih oblačilih, ker mi je hitro vroče. Je bilo pa poletje toliko bolj prijetno z nizkimi temperaturami, da mi je zdaj kar fino, ker si ne predstavljam, da bi mi bilo še poleti tako vroče. user posted image

(odgovor članu november14)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: novemberke 2014
13.10.2014 9:18:48   
TinaM88
Ojla punce, vidim, da ste vse pridne s cotkam, jaz pa še kar odlašam in odlašam, datum se pa približuje. Me moj heca, da bom šla prej rodit, preden bom vse pripravila. Če pa je zunaj tako lepo hehe.

V petek sem imela pregled. Mali se je lepo obrnil na glavo in tehta dobra 2 kg. user posted image Ostalo vse ok.

Odločila sem se za ljubljansko porodnišnico, ker mi je najbližja. Že počasi komaj čakam, da bomo cartali. Se mi zdi da bo mesec prehitro okoli. user posted image

Papirje sva tudi že vse oddala na CSD, potrdilo o prisotnosti partnerja pri porodu sem tudi že spravila, da ga ne bomo pozabili. Sem kar v eno kuvertvo dala in zraven materinske knjižice. Sem se odločila, da bom danes verjetno pa malo zmigala rit in oprala en stroj teh malih ljubkih cotk.

Uživajte v sončku.... user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: novemberke 2014
15.10.2014 10:47:43   
RH82
Je kaj novega v skupini? Se mi zdi, da se ali ne dogaja nič (ker ni nič novega napisanega) ali pa ste vse zasedene z dogajanjem. user posted image

Jaz sem 37t1d in gre počasi zares. Včeraj sem imela CTG in bris za streptokok. So me najprej že določili, da sem že rodila, ker je prišlo do zmešnjave pri naročenih urah in sem prišla proti koncu ambulante, namesto zjutraj. Mali je bil na CTG bp - aktiven, popadkov pa ni bilo zaznati. Trebuh mi je G zmeril na 38 cm, kar kaže, da je mali že velik.

Sem po pregledu vsa zadovoljna šla domov, ker imam itak še veliiiko časa. Danes zjutraj pa me je presenetil čep. Sem najprej šla malo guglat, ker kar nisem bila 100%, da je to to. Ampak je kar očitno bilo, dovolj veliki kepici, sluzasti in gosti... No, me je tole malo predramilo in sem si na hitro pripravila torbo za v P user posted image (kolk mal je treba). Zdaj pa upam, da imam še kak teden ali dva časa, da še malo pospravim doma in se v miru pripravim na prihajočega streska.

Sem pa med guglanjem naletela tudi na kup značilnosti, ki naj bi bile tipične za obdobje tik pred porodom oz zadnje dni, kot so povečan apetit, driska oz. mehko blato, nespečnost, pogostejše lulanje... Zadnje dni sem nenavadno lačna bila (sem za zajtrk zmazala 2 kosa kruha), včeraj me je kar zvilo na WCju, je šlo ven vse user posted image , ker se pa zbujam prej kot v 8 urah in potem čez kaki 2-3 (še pred kosilom) spet zaspim, ker mi je ponoči premalo. Lulam pa obvezno 1x sredi noči in pogosto enkrat zgodaj zjutraj. Včeraj pri G sem šla med eno in tretjo 3x. user posted image No, saj če iščem znake, jih lahko polno najdem. user posted image

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: novemberke 2014
16.10.2014 11:10:39   
savanah
ojla punce, evo tudi jaz končno domauser posted image , kako pašeuser posted image

kako ste? kaj lažnih popadkov? meni se zdi da me na vsake toliko malo zvija, kot da bom dobila menstruacija, bi lahko bilo to to? drugače pa je mali tako živahen, skozi cel dan se nekaj premika in razteguje po trebuhuuser posted image , včasih kar malo boleče...

stvari bom začela pripravljati sedaj ko sem doma, no saj posteljica in previjalna že stojita, postelnino imam samo še operem, cotke bom tudi počasi začela prat, pripravim torbo za porodnišnico...potem pa čakamouser posted image , no vmes še pospravljam stanovanje, tako bolj generalno, sobo po sobo.. da bo res vse tipi topi. čaka me še nakup kozmetike in plenič...ostalo več ali manj imam. kaj pa elektronska varuška? jo boste imele?

drugače sem pa danes noseča točno 35t. se mi zdi da je šlo vse tako hitro...a je katera novembrka že rodila? še malo pa bomo na vrstiuser posted image

aha rodila pa bom v kranjski porodnišnici, sploh ne razmišljam da bi se kam drugam vozila...nekako mi je logično da grem v najbližjo. na oglede pa tudi ne bom šla mi ni pomembno ker verjetno ko bom rojevala sploh nebom nič opazlauser posted image

v šolo za starše sva hodila, le na zadnje predavanje nisva šla tako da sem klicala kdaj lahko še to opravim, in verjetno takrat dobim tudi potrdilo? pa še na predavanje o lajšanju bolečin med porodom bom šla da če bo kriza da vseeno lahko vzamem epiduralnouser posted image , no potem pa samo še rodit, izibiziuser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: novemberke 2014
19.10.2014 8:52:48   
RH82
Savanah, tudi jaz nimam nobenih lažnih popadkov in me včasih kar zaskrbi, če jih bom prepoznala. Trebuh mi otrdi samo na desni strani, ko se mali zelo očitno razkomoti. Ponavadi je to kakšna brca pod rebra in trebuh mi kar očitno izstopi na desno, na levi je pa vse mehko.

Sicer imam pa eno vprašanje za bolj izkušene glede spremljevalca pri porodu. Mojemu partnerju se namreč že 3 tedne vleče prehlad. Kak dan je boljši, kak dan je slabši. Me pa vedno bolj skrbi, da zaradi tega ne bi smel biti pri porodu. Občasno pač kašlja in smrka, pa si hodi nonstop umivat roke. Ful pazi na higieno doma. Pa mene npr. še ni uspel okužit, čeprav mu kdaj stisnem kakšen poljubček (ki se ga sicer skuša izognit).Nalezljivo tako gotovo ni... Bi mi bilo pa grozno, da bi ostala sama v porodni, pa njemu tudi verjetno ne bi bilo prijetno, da bi sedel doma in čakal. user posted image Glede na to, da so obiski pogosto omejeni, če je sezona grip in prehladov, predvidevam, da nad prehlajenim spremljevalcem tudi ne bi bilo osebje navdušeno....

Sicer sem sredi 38. tedna, pa še nič ne pričakujem, čeprav vem, da se zdaj lahko na hitro že kaj spremeni. Sem kar normalno aktivna, ta vikend še bolj, ker sodelujem na razstavi lego kock v OŠ Koseze v Lj (če katero zanima, ste vabljene na ogled). Razstava je prav luštna, dela ni veliko, pa še vmes lahko veliko sedim in počivam.

Naslednji teden pa imam spet v torek pregled pri G in CTG, pa dober namen, da spakiram in odselim čim več škatel že v novo stanovanje. Se pojavlja problem dobiti dovolj majhne škatle, da niso pretežke za nosit. Mi gre tole pakiranje sicer počasi, ampak se na srečo že pozna, da je kaj spraznjenega v stanovanju. user posted image

Kako in kje ste ostale novembrke?

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: novemberke 2014
21.10.2014 12:11:09   
susica
Da se še jaz malo javim po zelo zelo zelo dolgem času :)
Sem kar ok, smo 36t in 2 dni tako da počasi bo...
Pripravljene imam mislim da vse strari in opremo vključno z torbo za mene in tamalo :)
Tudi jaz imam jutri pregled in prvič ctg tako da bomo videli kako in kaj kaže. pred 4 tedni na uz je tamala imela okoli 2000g in je baje večja, no bomo videli.
Rodit imam namen it na Ptuj kljub temu, da spadam pod MB ampak imam ginekologa v ptujski porodnišnici in me bolj vleče tja :)
Nisem zasledila a že katera novemberka slučajno carta???

lp vsem

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: novemberke 2014
21.10.2014 13:51:23   
Marčevka2010
RH82, malo se mešam v debato. Glede prehlada. Jaz bi mojega našopala s kakšnimi vitamini za dvig odpornosti. Cink, C vitamin v večjih dozah, probiotiki, omega-3. Ker lahko ga zavrnejo. Že pri obiskih so kar strogi v teh mesecih, tudi s prehladom ne smeš na obisk. Samo predlog. user posted image

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 535
   RE: novemberke 2014
21.10.2014 16:37:43   
RH82
Marčevka2010, ti se kar mešaj v debato s koristnimi nasveti. user posted image Vse pride prav. Problem je, da se mu vleče že tri tedne, pa gre malo na boljše, pa malo na slabše. Vsaj vročine nima, smrka pa kar že predolgo. Se pa baše z vsem mogočim - še najbolj zaupa čaju z medom in limono, nekaj časa je jemal Coldrex, zdaj pije še neko Immuno zadevo v prašku. Jaz mu po malem grozim, da če ga ne bo pri porodu, da bo otrok dobil zraven še moj priimek (ker je ''alergičen'' na dvojne priimke). Upam, da bo v nekaj dneh boljši, danes je bil dopoldne že bolje, pa upam, da gre zdaj navzgor.

Sicer sem danes polnih 38 t, ravno s CTG pregleda in je vse ok. Jutri imamo še delovno akcijo v stanovanju (menjava oken), potem pa samo še selitev. Me vedno bolj skrbi, če mi bo zneslo. Glede na to, da sta bili dve sestri čez rok pri prvi nosečnosti, bi mi prav prišel kak dan zamude. user posted image

Kje in kako ste pa ostale?

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 536
   RE: novemberke 2014
22.10.2014 10:27:20   
Marčevka2010
Coldrex je brezveze. Raje kakšne vitamine in probiotik. Upam, da se pozdravi. user posted image

Drugače pa srečno do konca.user posted image Upam, da kmalu tudi jaz zagledam plus in grem po vaši poti.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 537
   RE: novemberke 2014
22.10.2014 11:35:37   
savanah
No da se se jaz malo oglasim...nevem a je normalno da je mali dejaven skoraj cez cel dan? Pa vcasih zna biti zelo bolece, tako cez cel trebuh? Vceraj in danes pa imam kar tako cudno bolecino kot da bom M dobila, no ni zelo bolece ampak se cuti, potem popoldan pa preneha? Mah kdo bi vedel...do sedaj je bilo vse brez bolecin,zdaj pa bolj gre proti koncu,vse spremljam bolj panicnouser posted image , verjetno bo to...

V petek sem imela pregled, 35t1d in mali je tehtal 2390user posted image , se je v dveh tednih poredil. Za vec kot 600g je se G kar pogledalauser posted image , no saj je prav,ker prej je bil premali.. samo da mu je ok.

Stvari se vedno nimam pripravljenih...sem obljubila da ta teden bse preperem in dokupim kar se manjka. Nevem odkar sem doma se kar lena ratalauser posted image . Bo trebaroave zavihat, vse se tako hitro bliza.
. A je katero ze kaj strah?

RH82, upam da se tvoj dragi hitro pozdravi, meni je pri prehladu najbol pomagal plivamed, take sumecke.. jaz bi ga z vsem zivim nafilalauser posted image
Kako pa je s tem cepom? Si rekla da se ti je ze odluscil? Sicer sem slisala za to,nisem pa kaj veliko prebrala...koliko casa pred porodom se to zgodi,ce se?

Aja pa se glede izcedka..pri meni je tako povecan, pa bolj v dopoldanskem casu, kar pritece..je pa tak bolj belkast in gost? Nevem a je to normalno,a gre za kako vnetje..razmisljam da bi kar canesten svecke uporabila,kaj menite? Sicer pa ne srbi, vonj pa nevem..vsasih kot da nekaj voham,vcasih ne...

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 538
   RE: novemberke 2014
22.10.2014 12:03:40   
RH82
Savanah, glede čepa sem jaz govorila z babico, h kateri hodim na telovadbo in je potrdila, da je bil čep. Se pa lahko odlušči tudi 6 tednov prej ali pa le nekaj ur prej. Tako da je mene takrat itak prijela panika in sem imela v 10 min pripravljeno torbo za v P. user posted image Moji sestri pa se je pri prvi nosečnosti čep odluščil sredi noči, zjutraj pa je bila z dojenčkom že v sobi. Tako da ne moreš ravno vedeti, kaj se dogaja oz. kako hitro bo akcija.

Mene panika in strah že pošteno dajeta. Nimam pojma, kaj me čaka, pa še to, da ne vem, kdaj me čaka, mi je naporno. Se sicer zamotim kar uspešno s pakiranjem doma, ampak bi mi šlo lažje, če bi imela nek konkreten datum, tako me včasih prime lenoba in cel dan ne naredim ničesar.

Glede izcedka bi jaz kar pustila pri miru, sploh če ne srbi ali peče. Se mi zdi bolj verjetno, da je samo povečan beli tok. Meni se je samo od sebe uredilo, je pa trajalo kak teden.

Sem pa imela zdaj na koncu večkrat povečan izcedek, tako bolj bel, pa pred enim tednom sem imela bris za streptokok in če bi bilo kakšno vnetje, bi mi G že kaj omenil. Sem predvidevala, da je beli tok malo ojačan. Odkar je šel pa čep (ravno en teden od takrat), pa tega nimam. Se mi je pa danes parkrat zgodilo, ko sem vstala, da se mi je ''nekaj'' ulilo. Mi še ni jasno kaj, ampak bom spremljala tekom dneva. Na vložku je rahlo rumene barve z malo vonja, pa nisem 100%, ali je urin ali voda. Sem brala, da se lahko po kapljicah voda izteka in da je fino malo spremljati. Zdaj v bistvu čakam, da v stanovanju zamenjajo okna, potem bom pa poklicala v P, če bo še kaj teh kapljic, da bi se morda šla pokazat. K svojemu G niti ne bi hodila, ima gnečo, pa se mi ne da spet tam viset in čakat. Včeraj, ko sem imela CTG, je bilo vse ok, nič znakov popadkov ali kaj podobnega. To, kar se je ulilo, je bilo pa po občutku kot pri M, ko pride in nekaj začutiš. Ni pa bilo veliko oz. ni videti veliko na vložku. Izteklo je pa, ko sem vstala zjutraj iz postelje in ko sem sredi dopoldneva vstala iz stola. Se mi pa ne zgodi vsakič, ko vstanem.

Savanah, a tebi vedno dela UZ, da tudi vidi težo dojenčka? Jaz sem imela UZ v začetku septembra, nekje okrog 32. tedna, pa je bil takrat po teži ocenjen na malo manj kot 2 kg. Od takrat mi pa itak samo še trebuh meri. Me pa malo firbec daje, kako velik je bejbi.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 539
   RE: novemberke 2014
22.10.2014 19:55:04   
savanah
RH82, ja jaz imam to sreco da ima moja G svoj uz, tako da mi ga dela res vsakic na posvetovalnici. Je kar fajn, sicer bolj na hitro ampak vseeno.. ni mi pa se nikoli ne merila trebuha ne nic..samo potipa se do kam je maternica, al nekaj takega. Meritve mi je delala pa v 33 tednu, pa sedaj v 35t ko sem ubistvu prisla samo po bolnisko pa mi je se kontrolo naredila,drugace pa sem narocena v 37t.

Joj mene tudi ze malo panika grabi, tudi ce nevem kaj me cakauser posted image . In glede na to da je bilo do sedaj vse bp, me sedaj vse iz tira vrze, vsak izcedek, vsaka bolecina...pa ne da bi slo kaj narobe,bojim se da se bo ze zacelouser posted image . Je pa super da se od kaksne izkusnje preberem se kar pomirim ko vidim da nisem edina..
Joj dobra si da ti takole na koncu se selitev uspeva...jaz se ze priprave na dojencka tezko spravim..ampak kakor kaze smo res ze cisto pri koncu in bo treba pospesituser posted image .

Kaj ste pa kaj od kozmetike kupovale? Pa katere firme?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 540
   RE: novemberke 2014
23.10.2014 10:43:15   
susica
hej hej
glede kozmetike... a ste kupovale šampone in mila,...?
Jaz imam samo sudokrem za rito in olivno olje za mazat pa fiziološko če je to kozmetika, druga pa nimam, tako so nam v šoli svetovali...

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   RE: novemberke 2014
25.10.2014 12:58:19   
MiniLu
Lepo pozdravljene novemberke! Še vse s svojimi trebuščki? Jaz vas prijetno pozdravljam iz najboljšega hotela, kjer poleg 3 obrokov ponujajo tudi redne ctg preglede, uz je, merjenje temperature in tlaka, pa še kaj ko še ne vem :)

V glavnem včeraj so doktorji presodili, da je za najino manekenko najbolje, če ostaneva kar v porodnišnici, saj že pri 36/5t pazi na svojo linijo. Pri merjenju trebuščka so ugotovili, da je ostal na 33t zdaj pa sem na počitku in konstantnem preverjanju. Sicer čez vikend se ne bo dogajalo nič drastičnega bo pa pestro čez teden, si predstavljam. Nič kaj dosti ne vem, rekli so, da mogoče če še zraste, da grem domov, če pa ne pa po izkušnjah drugih umetni popadki in predčasen porod :/

Sva se pa preteklo soboto ravno preselila tako, da še nisem bila cel teden v novem stanovanju, ko sem že zamenjala posteljo :)
V četrtek sem oprala prva stroja malih cunjic, pa sedaj ugotavljam, da bo treba malo več pajackov vel.50 nabavit. Bo moral oči naprej posredovat, še pranje in še likanje in nabava :)

Malo naju je presenetlo, bil je šok in jok ampak že mora biti tako prav, da bo vse v redu z maliko. Upam, da bomo čimprej doma.

Fino bodite in počivajte s svojimi trebuščki

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 542
   RE: novemberke 2014
25.10.2014 19:26:14   
RH82
Samo na kratko, da javim, da sva midva z našim fantkom že doma. Prišel je v četrtek sredi noči v zgodnjih jutranjih urah. Začelo se je nekaj že v sredo popoldne, ampak nisem vedela, da je to že to. Jasno mi je ratalo proti večeru, ob 23ih sva bila sprejeta, ob 5ih pa je bil fant že zunaj. Kaj več pa, ko se spočijem.

(odgovor članu MiniLu)
Neposredna povezava do sporočila: 543
   RE: novemberke 2014
25.10.2014 19:31:41   
MiniLu
Ooooo super!!! Bravo, čestitke držinici!! user posted image
Je bilo pa na hitro.... vsaj na prvi vtis.

Le poročaj malo kaj nas čaka ;-) Še 1x čestitke in pozdrav fantu v novi svet!

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   RE: novemberke 2014
28.10.2014 8:45:25   
savanah
NajprejRH82 cestitkeeeuser posted image user posted image , tole me je pa kar presenetilouser posted image ..ze nestrpno cakam porocanje o porodu, melemuser posted image . Se enkrat CESTITAMuser posted image .

no kje pa je Simona26? Je tudi zerodila? kako ste ostale, kolikor nas je se ostalo tukaj na forumuuser posted image , ste ze pripravljene in samo se cakate?

Jaz sem koncno vse preprala, vecino stvari imam ze pripravljenih, malenkosti se manjkajo... v cetrtek imam prggled v 37t in takrat bomo ze donoseniuser posted image .. ojoj kako hitro bo mali tu..

aha kozmetiko sem mislila predvsem katere kreme za ritko, se kaj drugega? Jaz sem si napisala bepanthen, hladilno mazilo za ritko, mandljevo oz. Olivno olje za temenca, potem eno trdo otrosko milo..ribje mazilo za gube...a je se kaj takega? No potem pa te alkoholne robcke za popek, fiziolosko..pa kaj je takega se za nego? Zadevca za nosekspucat,skarjice za nohtke,, glavnicek? Bi bila vesela ce se katera kaj dopise kaj boste se druge imele.

kaksno imate kaj temperaturo v stanovanju, in koliko boste malcke oblekle? Rekli so dva dolga rokava, samo midva se dodatno ogrevava se s kaminom in imava dokaj vroce, sploh pri kavcu kjer bo ce dan verjetno tudi dojencek pa tam zna bit tudi 23, 24 stopinj? No saj bom vse se vidla ko bo tuuser posted image .

no da nebom predolgauser posted image , oglasite se kajuser posted image

(odgovor članu MiniLu)
Neposredna povezava do sporočila: 545
   RE: novemberke 2014
28.10.2014 8:50:50   
savanah
Uh pozabljivka jazuser posted image , MiniLu kako si? Kako vasa manekenka? Upam da sta ze doma in je vse vredu. Hotela sem povedat daje tudi nas malcek bolj pri malih, in dako sem imela meritve v 33t, imel obsek trebuscka za 3tedne premali, sedaj pa je kar nadoknadil, je pa res da sem bolj pocivala. Nic vec po cele dneve na nogah... tako da ti kar pocivaj, cim manj se sekiraj in vse bo ok, na koncu bo pamala pri tavelikihuser posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 546
   RE: novemberke 2014
28.10.2014 11:19:16   
RH82
Menu ne bil porod precej naporen, ceprav je bil po besedah babice hiter za prvorodko. Sem se pa takoj po porodu tresla nekontrolirano, se celjust mi je sklepetala. Baje je to zaradi stresa in misicne utrujenosti in je minilo v eni uri, samo obcutek je bil grozen. Prerezali so mi presredek, da je sel mali lazje ven. Utrudilo me je tudi celonocno bedenje, cesar nisem vajena. Sem pa imela Ultivo in dusikov oksid in bila kar malo out. Sem povedala nekaj neumnosti, da se je moj lahko nasmejal.user posted image Pa sprasevala sem ga, ce je v redu. Me je babica pohvalila, da je to lepo od mene in da se to redko slisi v porodni s strani nosecnice.
Mali je pa lusten, velik je bil 52 cm in 3320 g. Z dojenjem se se loviva, je mal len za sesat, ponoci pa dobi tudi flasko. Sicer nam pa kar gre. V petek se selimo, jutri pride kuhinja in za vikend bomo vsi trije malo vec skupaj,ker mora moj se delati ta teden.
Kako ste pa ostale? Meni kar pase, da je najtezje za mano. Vsem zelim cim bolj enostaven in lahek porod, da vam ostane energija za prve dni.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 547
   RE: novemberke 2014
28.10.2014 18:26:23   
november14
Čestitam RH82 user posted image .

Veliko zdravja, družinskega veselja in cartanja user posted image vam želim!

Upam, da se dobro počutiš in da imaš za sabo lepo izkušnjo.

Še enkrat čestitke user posted image


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 548
   RE: novemberke 2014
28.10.2014 18:46:10   
MiniLu
Jaz sem pa se kar na oddelku in cakam na spremembe... je dolgocasno in tako zaspano. Samo jemo in spimo, kot eni dojencki :-) Drugace pa je bil danes zopet ultrazvok in na podlagi ne bistvenih sprememb od petka je zdravnica odlocila da sem tukaj se en teden, brez kaksnih izhodov in potem zopet UZ v 38t da vidimo napredek...

Tako da zaenkrat je to to. Cakam in lenarim na veliko :-)

Le javljajte kako je z vami... lep pozdrav

(odgovor članu november14)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   RE: novemberke 2014
29.10.2014 19:16:46   
RH82
MiniLu, izkoristi pocitek, ker ga bo potem bistveno manj. Meni predvsem to manjka. Sicer pa upam, da bo od petka lazje, ko bomo koncno preseljeni. So naju presenetili in montirali kuhinjo en teden prehitro.user posted image
Drugace pa ce bo katera sivana, naj res pazi, da se ne usede prehitro. Meni se je vceraj odprla rana na koncu pribl. 1 cm dolzine. Vceraj sem veliko sedela, ker naj bi tako bilo lazje malemu sesati, pa me je proti veceru vedno bolj peklo. Danes sem pa ali leze ali stoje, se lulam stoje.user posted image

(odgovor članu MiniLu)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 21 [22] 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 [22] 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?