|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
19.6.2014 23:00:54   
nusi
Tudi meni te primerjave niso všeč, ker je bilo nekaj ok, pred 30 leti bo tudi sedaj, marsikaj se je spremenilo, imamo podatke, ki jih prej nismo imeli. Varnost je danes res bolj vprašljiva kot včasih, se pa strinjam s christin, da se včasih pretirava - točno tole: 12 letnica ne sme sama domov po šoli in počakat tam starše. Pa kakšno navajanje na samostojnost je to? Ok, ko sem bila jaz majhna sem že v prvem razredu hodila sama v šolo, v tretjem sem popoldne lepo doma delala nalogo in počakala starše. Ja so bili drugi časi, kar se prometa tiče pri nas ne, je bilo zelo prometno že takrat, ne vem, mogoče več čudnih ljudi hodi naokrog, Torej ne vidim potrebe, da bi tudi svoje otroke prekmalu v določene situacije spravljala samo zato, ker so mene, ampak pri 12ih mora bit človek npr. sposoben priti iz šole in par ur sam doma počakat.

< Sporočilo je popravil nusi -- 19.6.2014 23:05:10 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
19.6.2014 23:48:13   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

ŽIVJO, malo spremljam vse te debate na forumih in na fbju in se bom malo razpisla.
mi ni nič več jasno, ko berem, kaj vse lahko in kaj vse se ne sme jesti med nosečnostjo, po porodu, kaj otrok lahko je, kaj sme delat. toliko enih omejitev, prepričanj, zgražanj, prepovedi. pa čemu vse to??
res mi ne gre v glavo zakaj je treba otročke v vato zavijat, zakaj se celo nosečnost pazit kaj se je, kaj se počne pred tem, pa kajenje, alkohol, prepovedane substance, pre-stresno življenje, en kup enega obremenjevanja itd. Na to pa nihče pomisli da je ravno tako velik dejavnik za otrokovo zdravje.
pa nakup vseh zdravil takšnih in drugačnih še preden se otrok rodi. zakaj res toliko kompikacij. na vzgojo se pa požvižga 3 / 4 ljudi. na razvoj, na veselje, srečo, čas z njimi, to jih pa sploh ne zanima. ne razumem staršev ki so vse vedi o razvoju in vedenju, od kje jim to znanje, pa saj ti ne pade v možgane skupaj z otročkom ob rojstvu, pa saj nimamo vseh odgovorov. sem res presenečena ko slišim od 14 dni starih novopečenih mamic da šola za starše je čist kar nekaj, ja mogoče, ker nekdo ni sledil debati. nebom pozabila para ki je istočasno z nami hodil prvič na str. šolo. mož je bil cel čas na tablici in vdihoval kako težko mu je in kako butasto je to, ženska pa da kdaj bomo končali da imata opravke. če že prej nimaš časa, in si ga težko vzameš za nekaj ur o vzgoji, porodu, EP, dojenju negi, ja a potem ga boš sploh imel kdaj za otroka.
pa nesmeš tega jest pa ne onega, pa saj otrok nebo zaužil ničesar konkretnega, skozi nosečnost skozi dojenje.
vsi se čudijo, ker so otroci fizično manj sposobni kot so bili leta nazaj, govorimo o 10 let nazaj, ja sveta Marija, a je čudno, če se ne smejo igrat na vrtu, v zemlji, na drevju. doma otrok lahko edino gleda tv ali pa ti skače po glavi in za kakšne pol ure lahko z njim bereš knjigice, no tisti ki imajo bolj mirne otroke pa več časa.
Otroci ne potrebujejo tablic in andoidov, meni osebno je to poneumljanje otrok, jemanje njim samim, svobodo in veselje. pa kdo ti je dal GSM v osnovni šoli? pa smo ravno tako vsak dan prišli domov, ob isti uri, varno. zdaj pa je ta varnost še bolj poostrena, saj otroci 50 meterov ne smejo sami pešačit. včasih ni bilo pločnikov, pa smo vsi celi prišli v šolo in iz nje.
če bi malo manj komplicirali bi svet bil lepši, otroci in mi bi bili boljšega zdravja. nebi bilo 1000 alergij, no k temu sama, osebno, pripisujem krivdo Adapteranemu mleku, ne zdravi prehrani, da otroci ne izkušajo življenja zunaj, na prostem itd.

TO NI LETELO NA POSAMEZNIKE, IN NE ŽELIM PREPIRA, HOTELA SEM VEN DAT IZ SEBE TO OPAŽANJE KER S EMI ZDI PRETIRANO TAKO RAVNANJE NEKATERIH DO NJIH SAMIH IN NJIHOVIH BLIŽNJIH.

LEP DAN VAM ŽELIM




Zakaj kompliciras?

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
20.6.2014 16:55:18   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN


mislim da ne rabimo celo nosečnost ne jest ničesar, rabimo raznoliko hrano. to sem hotela povedat, jaz osebno se svojemu otroku zelo posvečam ker ne želim imeti otroke kakršne opažam v šolah, na cesti, na javnih mestih. hočem mu dati veselje ki ga lahko doživi zunaj našega stanovanja, hočem mu dati lepe večere ob pravljicah in ne ob brezveznih risankah in filmih v katerih se koljejo in streljajo in zmerjajo na prostaški način. želim biti del njegovih iger v peskovniku, ker drugih otrok ni, s katerimi bi se lahko igral ker imajo prezaposlene starše. želim da bo odrasel v samostojnega in dostojanstvenega človeka, ki bo vedel kaj je bonton in kaj so načela, želim da bo znal ceniti in spoštovati ostale ljudi, želim da bi vikal starejše, ki so v življenju dali nekaj čez in se borili za svoj obstoj, za nas, za naše otroke. željo imam da bi mu znala pokazat in dat vedit da v življenju ni pomemben zunanji videz, kakšen avto voziš, koga jebeš v glavo, in koliko imaš pod palcem ampak da je treba znat živet na miren način, v ljubezni in spoštovanju. ne pa en kup omejitev.
vem da je tehnologija šla na prej, ampak to ne pomeni da morajo otroci VSE imeti. vem da je več avtov na cesti, zato pa pravim in si mislim da so otroci pri 12tih letih sposobni peš v šolo, če so blizu doma.
in ne, nisem nikogar obsojala, hotela sem samo rečt da se preveč komplicira in to ima posledice. komplicirat v mejah se meni ne zdi nič čudnega ali trapastega, komplicirat za vsako stvar pa. in tu ni letelo nič na tiste ki so rabili predolga leta da so spočeli svoje štručke.


Poleg tega, da preveč kompliciraš, se še precej idealiziraš.......

Zame so recimo take mame "kompliciraste", ki se otroku "zelo posvečajo" in želijo biti del otrokovega življenja praktično vsako minuto in vsako minuto učijo svojega otroka teh in onih veščin.......istočasno pa kritizirajo računalnike, televizijo in tablice za svoje zablode.......

Skratka, se strinjam s tabo zgolj v naslovu......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
21.6.2014 8:13:05   
astrid1

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

no pa saj sem napisala da je razumno da človek da omejitve, ja saj so koristne, in da na določenih položajih komplicira, ampak ne pa kar na vseh.
senina nisem ena tistih ki vozi 12 let starega otroka v šolo ki stoji 200 metrov stran od hiše ;)
Mateyka mislim da sem vseeno daleč od tega. user posted image
in še enkrat povem, nisem ciljala na nikogar določenega, ampak sem samo napisala moje opažanje, ki me spremlja že odkar delam z ljudmi, z starši in tako z njihovimi otroci, torej 11 let.
hvala vseeno vsem za mnenja in komentarje,sem pač klepetulja in rada delim svoje mnenje in rada poslušam mnenja drugih. lep večer


Jaz tudi delam z otroki in starši, 13 let sem že v šolstvu, vendar nikoli nimam takšnega pristopa kot ti. Nekako si kar vse prevprek posplošila. Vsaka družina je svet zase, vsak otrok ima svoje specifike in vsaka generacija je malo drugačna.
Kje pa delaš, da opažaš zgolj to, kar si naštela?
Na naši šoli imamo cel spekter otrok. Takšnih, ki brez računalnikov, smart telefonov in tablic ne zmorejo živeti, spet drugi bi se cele dneve raje preganjali za žogo ali zunaj igrali, spet drugi pa morajo veliko pomagati staršem, ker imajo kmetije. Tudi starši so zelo različni. Od strogih do popustljivih. Nikakor pa niso vsi isti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
21.6.2014 11:50:28   
ronja
Torej ne vidim potrebe, da bi tudi svoje otroke prekmalu v določene situacije spravljala samo zato, ker so mene,

Enako.
Christin, evo ena primerjava med prej in danes:KO sem imela ravno 4 leta, me je babica odpeljala v malo šolo, oddaljeno 3 km od njenega doma in rekla, da naj pridem po isti poti potem nazaj, ko bo konec, saj je skoraj ves čas naravnost. To je bilo res, je bila pa to pot ob cesti brez pločnika, cesta pa praktično magistralka, ki je imela takrat veliiiko več prometa kot danes, ko je ac. To se je sicer celo takrat zdelo vzg. čudno, ampak moji so bili bolj na izi starši, babica pa sploh. Veliko svobode je super, če jo otrok preživi. Problem je v tem, da vedno je ne oz. se pri tem poškoduje in tega jaz nisem pripravljena tvegat pri svojih malih. Meni je bilo krasno, ko sem bila mala, da so mi tako zaupali in mi dali veliko svobode in še zeloooo dolgo sem imela občutek, da se meni ne more nič zgodit, ker se mi pač nikoli ni, kadar sem se znašla v raznoraznih kočljivih situacijah. In ta občutek ipak tudi ni dober, ker ti tvoj primarni strah zmanjša na minimum in postaneš adrenalin junkie. Tega nočem za svoje otroke.
Velikokrat sem imela slabo vest, da jaz pa tega, kar sem tako oboževala kot mala, svojim ne bom dala... POtem sem se enkrat pogovarjala z mami, pa mi je rekla: "Spreminja se, ne sekiraj se, saj ti tudi nisi imela toliko svobode kot jaz." Kar je res. Zato jih pa v vsaki generaciji več preživi do odraslosti in meni se to ne zdi glih nepomembno. Pa ne mislim svojih 12 letnikov spremljat v šolo, že zdaj računam, koliko let bo tole še treba:D.

Če bi se katera babica kaj takega spomnila naredit pri mojih otrocih, jih sama nikoli več ne bi dobila. Pa če 100x kompliciramuser posted image . Imam pač veliko rajši žive otroke in ne, nikoli jim ne bi mogla kaj takega odpustit, če bi se otroku kaj zgodilo. Zato je tudi zanje boljše, da se v te situacije ne spravljajo. Ne kompliciram glede tega, kako naj bojo oblečeni, lahko si sami zberejo, karkoli babice vzamejo, mi je ok. ampak glede varnosti in zdravja bom pa vedno komplicirala. Pri babicah in dedkih imajo svoja pravila, lahko gledajo risank, kolikor jim srce poželi in za jest jim dajo, kar hočejo in kadar hočejo, v nobene take reči se nikoli nisem mela namena, ne volje vtikat. Glede tega, a mi bojo otroka fentali ali ne, v to se pa bom!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
21.6.2014 12:01:05   
aknela123
tudi sama delam v vzgoji in iz prakse ti lahko povem - otroke vzgajaj z lastnim zgledom.
žal obstaja veliko takih staršev, ki svojim otrokom ves čas nekaj vcepljajo v glavo, jih dobesedno dušijo z besedami in samo razlagajo, razlagajo, v naslednji minuti pa se že pogovarjajo po mobitelu, po možnosti med vožnjo in otroka, ki prav kliče po njihovi pozornosti, sploh ne opazijo več.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
21.6.2014 18:25:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aknela123)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
21.6.2014 19:30:45   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

če se z otrokom družiš in si mu na razpolago več kot 3 ure dnevno še ne pomeni da se mu vsiljuješ, pa kaj pa je 3 ure?? kaj od 5ih do 8ih zvečer...
če je pa to nerazumljivo nekaterim, pa nimam več besed.



ok, če prav razumem tvojo reakcijo na ves ta big deal o druženju z otroki, so to tri ure.

kjer se v prvem postu pritožuješ nad unimi neskrbnimi starši, je potem to te tri ure na dan, ko vidijo svoje otroke (kakor ti) in puščajo otroke same v peskovniku, oz. same sebi in se ne ubadajo z njimi (od 5h do 8h), kakor se za razliko od njih ti?

kot prvo me zanima od kje ti veš točno koliko časa starši posvetijo svojim otrokom in kako veš, da une tri ure ne prebijejo aktivno z njimi? drugo - torej, če je to res, ti od petih do osmih vidiš otroke množično prepuščene same sebi na tablicah in pred tv-ji? kje točno to? jaz ob lepem vremenu vedno vidim ful otrok zunaj. in kot tretje; nekako se mi zdi, da če bi bila res tako zaposlena s svojim, ne verjamem, da bi vedela kaj drugi počnejo v tistih treh urah..

no, in na koncu: tebe moti kako drugi preživljajo une tri ure s svojimi otroci? to, da ti kar veš kaj oni točno počnejo une tri ure in da si ti dovoliš ocenjevat, da je to ful manj kvalitetno kot to kar počneš ti, se meni zdi domišljavo in podcenjujoče. pa brez zamere.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
22.6.2014 8:03:49   
astrid1
Mene tudi zanima, kako vse to ve. Pa kaj dela in kje, da vidi samo takšne otroke in starše.

Je že res, da veliko staršev pride domov šele ob 5, popoldne, ampak takšna je njihova služba. Je treba tudi kaj na mizo postaviti. Pa imajo ti starši tudi svoje otroke radi in skušajo potem nadoknaditi v teh treh urah in ob vikendih.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
22.6.2014 13:14:31   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

če se z otrokom družiš in si mu na razpolago več kot 3 ure dnevno še ne pomeni da se mu vsiljuješ, pa kaj pa je 3 ure?? kaj od 5ih do 8ih zvečer, pol je pa bolš da otrok sploh nimam kot pa da me kot majhni otroci nemorejo imeti nekaj ur dnevno. da se ne morejo z mano igrat, da nemorem z njimi na sprehod, da jih ne morem peljati na sladoled. če bi imela le tri ure časa na dan za njih, bi rabila pa potem še eno hišno pomočnico da bi nam kosila skuhala in večerjo, pa oblačila oprala pa pomila in pospravla.
sej zato smo starši, zato naša vloga, če nas nebi rabili bi vsi bili brez staršev, rada sem z njimi pa to ne pomeni da se vsiljujem in da sem obsedena z idealizmom, daleč od tega, želim jim pa vendar da bodo pošteni in samostojni zdravi ljudje nekega dne, ljubim jih in to je to. če je pa to nerazumljivo nekaterim, pa nimam več besed.


Potem pa bodi užaljena.......sicer si pa ti začela s "kompliciranjem" in "komplikatorji".......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
22.6.2014 15:46:04   
Izabelina
js mam pa občutek, da starši ki nonstop sedijo z otrokom v peskovniku in mu na igralih stojijo za ritjo preveč komplicirajo...
otroci rabijo svobodo, morajo sami raziskovat materiale (pesek, potičke)... sami razvijat svojo domišljijo, ne da jim mi kakžemo kako se je treba pravilno igrat v peskovniku in kako je treba pravilno splezat na tobogan...
seveda rabjo tut našo bljižino, samo mislm, da jo rabjo bolj tko za potrditev od daleč...

in mislm, da morjo v današnji dobi otroci spoznat vse "pametne" zadeve kar se tiče tehnologije (zato dam mojima ipad in lahko gledata tut risanke), se pa držim tega kar sm nekje prebrala in se mi je zdel pametno, da more dvakrat več časa kot ga otrok porabi za te stvari preživet zunaj in aktivno (se prav za pou ure ipada dve uri skakanja, kolesarjenja, tekanja - gibanja)...

uglavnem drgač pa tko, kot so ene že rekle, zdej ni isto kot je blo 30 let nazaj in čez 30 let ne bo isto kot je zdej, stvari se spreminjajo... cilj pa mamo menda vse mame enak (vsaj ta normalne no) želilmo, da so naši otroci srečni, uspešni, sproščeni bla, bla bla vse kar je dobrega pač user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
22.6.2014 22:51:01   
nejcko
Jaz sem čisto prelena, da bi o čemerkoli komplicirala, res, prav uno - ne da se mi. Koliko je to dobro ali slabo, ne vem, pač taka sem in zaenkrat kar vozimo.

Edinokrat, ko sem v življenju "komplicirala", je bilo pri prvem otroku, ko sem pač kot popolnoma neizkušen starš "nekomplicirala" po nasvetih moje mame. Pa jade, še večje sranje sem naredila, kot če bi nekomplicirala po svoje.

Tok se mi ne da komplicirat, da tudi te debate, razen prvega posta, nisem brala ... vam pa vidim, da se da user posted image



< Sporočilo je popravil nejcko -- 22.6.2014 22:52:21 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
23.6.2014 10:39:48   
ronja
dvakrat več časa kot ga otrok porabi za te stvari preživet zunaj in aktivno (se prav za pou ure ipada dve uri skakanja, kolesarjenja, tekanja - gibanja)...

izabelina, 2x 0,5 = khm... je 1, ne 2, preveri na ipaduuser posted image . Mal heca mora bit;).
Midva nimava ipada, tako da ga tudi tamali nimajo, ga pa lahko gledajo pri bici, kadar pride na obisk. Si pa želim taveliki dat računalnik in ko bojo dinčki, ga dobiuser posted image . Ker vem, da bi ga pametno uporabljala, če bi pa kdaj pogledali risanke gor, se mi pa tudi ne zdi konec sveta, ne pa cel dan risank (razen pri babicah, tam se ne vtikam).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
23.6.2014 12:52:45   
Izabelina
hahah, sm vedla da bo zagotov kdo tole moje računanje izpodbijal... hahaha, totalna nula sm v računanju ni me sram priznat... ampak ja, še vedno pa ostaja isti princip, za pou ure ipada dve uri skakanja zunaj pa če je to enkrat več al pa sedemkrat več al pa kokrlkokratveč to pač je user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
23.6.2014 13:17:53   
ronja
To je 4x večuser posted image . Vtipkaj na ipadov kalkulator: 2/0.5, pa boš dobila rezultat. Ker mal matematike je vseeno fajn, da boš lahko sledila otroku, ko bo poštevanko jemaluser posted image . Saj me je v bistvu samo zanimalo, a je pravilo 2x več ali 4x več. Ok, 4x večuser posted image . Zaenkrat ni panike, niso veliko za kompjutri, zunaj pa seveda so zdaj komot:). Ampak da vem za kasneje;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 23.6.2014 13:18:44 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
23.6.2014 15:08:05   
Senina

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN


senina nisem ena tistih ki vozi 12 let starega otroka v šolo ki stoji 200 metrov stran od hiše ;)



Christin, tega nisem niti trdila, nisi dovolj pozorno prebrala. Samo pritrdila sem ti, da 12-letniki lahko sami hodijo peš ob cesti in dodala svoja opažanja, da to tudi počnejo.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
23.6.2014 17:31:30   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

To je 4x večuser posted image . Vtipkaj na ipadov kalkulator: 2/0.5, pa boš dobila rezultat. Ker mal matematike je vseeno fajn, da boš lahko sledila otroku, ko bo poštevanko jemaluser posted image . Saj me je v bistvu samo zanimalo, a je pravilo 2x več ali 4x več. Ok, 4x večuser posted image . Zaenkrat ni panike, niso veliko za kompjutri, zunaj pa seveda so zdaj komot:). Ampak da vem za kasneje;).


iz tega članka (tam proti koncu, ko je govora o tvju): http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/reproduktivno-ucenje-je-napaka-ali-kaj-imata-skupnega-sipa-in-france-preseren/305041


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
23.6.2014 21:34:34   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

hahah, sm vedla da bo zagotov kdo tole moje računanje izpodbijal... hahaha, totalna nula sm v računanju ni me sram priznat... ampak ja, še vedno pa ostaja isti princip, za pou ure ipada dve uri skakanja zunaj pa če je to enkrat več al pa sedemkrat več al pa kokrlkokratveč to pač je user posted image


A to velja tudi za odrasle......? Za pol ure RR dve uri skakanja zunaj.....? Ali pa odrasli že obvladamo skakanje zunaj in RR istočasno.....?user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
24.6.2014 9:21:16   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

če se z otrokom družiš in si mu na razpolago več kot 3 ure dnevno še ne pomeni da se mu vsiljuješ, pa kaj pa je 3 ure?? kaj od 5ih do 8ih zvečer...
če je pa to nerazumljivo nekaterim, pa nimam več besed.



ok, če prav razumem tvojo reakcijo na ves ta big deal o druženju z otroki, so to tri ure.

kjer se v prvem postu pritožuješ nad unimi neskrbnimi starši, je potem to te tri ure na dan, ko vidijo svoje otroke (kakor ti) in puščajo otroke same v peskovniku, oz. same sebi in se ne ubadajo z njimi (od 5h do 8h), kakor se za razliko od njih ti?

kot prvo me zanima od kje ti veš točno koliko časa starši posvetijo svojim otrokom in kako veš, da une tri ure ne prebijejo aktivno z njimi? drugo - torej, če je to res, ti od petih do osmih vidiš otroke množično prepuščene same sebi na tablicah in pred tv-ji? kje točno to? jaz ob lepem vremenu vedno vidim ful otrok zunaj. in kot tretje; nekako se mi zdi, da če bi bila res tako zaposlena s svojim, ne verjamem, da bi vedela kaj drugi počnejo v tistih treh urah..

no, in na koncu: tebe moti kako drugi preživljajo une tri ure s svojimi otroci? to, da ti kar veš kaj oni točno počnejo une tri ure in da si ti dovoliš ocenjevat, da je to ful manj kvalitetno kot to kar počneš ti, se meni zdi domišljavo in podcenjujoče. pa brez zamere.


Podpis!
Christin, ob tolikoletnem opazovanju bi človek pričakoval, da boš spoznala, da različne družine živijo različna življenja, imajo različne obveznosti, različne poglede in k temu tudi drugačnee pristope pri vzgoji. Po tolikih letih opazovanja bi ti že lahko bilo jasno, da otroci od istih staršev zahtevajo drugačen pristop, kaj šele od različnih staršev. S svojem omejenim razmišljanjem boš svojemu otroku dala ravno nasprotno od željenega. Vsi starši delamo napak, nekateri smo jih sposobni videt in popravit, druge ne. In veš ....iz zarečenega kruha se največ poje in si hitro lahko ena izmed tistih, ki bo 12 letnega otroka vozila v šolo. Kaj pa veš kakšna izkušnja te pripelje do tega. BTW v prvem postu nisi pisala o 12 letnem otroku.....Pri nas otroci od deset_ega leta naprej hodijo na avtobus. pa primerjave z opijanjem pri 14 ...in to vse isti starši dovolijo? Punce so ti napisale, da kompliciraš. Jaz to ne vidim kot kompliciranje, ampak te vidim v stilu...Hej soseda, kaj je novega pri nas? Skratka, o ljudeh, ki si jih opazovala nimaš pojma, misliš pa, da veš o njih vse...user posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 24.6.2014 9:24:38 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
24.6.2014 9:24:56   
ronja
A to velja tudi za odrasle......? Za pol ure RR dve uri skakanja zunaj.....? Ali pa odrasli že obvladamo skakanje zunaj in RR istočasno...

Mi smo že zafuraniuser posted image . Pa če šteješ vse skakanje za froci, kuhanje, pucanje,... pride ziher več kot 4x na razlikauser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
24.6.2014 23:19:19   
liliana
Ne pretiravaj s 4xuser posted image ......glede na to, da froci itak le tv gledajo, pa na računalnikih ali tablicah igrice igrajo.......se nima kaj dosti skakati za njimi in pucati za njimi.......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
25.6.2014 7:41:35   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
......glede na to, da froci itak le tv gledajo, pa na računalnikih ali tablicah igrice igrajo.......


evolucijsko gledano to samo pomeni, da se bomo čež kak milenij razvili v inteligentne polže, ker nam bodo noge zakrnele user posted image

se nima kaj dosti skakati za njimi in pucati za njimi.......


no, zdaj vsaj vemo ZAKAJ se razvijamo v inteligentne polže - lenoba pri pucanju user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
25.6.2014 15:49:35   
kalisi

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

To je 4x večuser posted image . Vtipkaj na ipadov kalkulator: 2/0.5, pa boš dobila rezultat. Ker mal matematike je vseeno fajn, da boš lahko sledila otroku, ko bo poštevanko jemaluser posted image . Saj me je v bistvu samo zanimalo, a je pravilo 2x več ali 4x več. Ok, 4x večuser posted image . Zaenkrat ni panike, niso veliko za kompjutri, zunaj pa seveda so zdaj komot:). Ampak da vem za kasneje;).


iz tega članka (tam proti koncu, ko je govora o tvju): http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/reproduktivno-ucenje-je-napaka-ali-kaj-imata-skupnega-sipa-in-france-preseren/305041



Ja, v marsičem ima tale tip iz članka prav. Glede Kitajcev se pa hudo moti. Kitajci so tipičen primer reproduktivnega znanja in pomanjkanja inovativnosti, tako da se ne bi po njih zgledovala. Glede TV in primernih iger pa je veliko v tej knjigi napisanega. In knjiga temelji na raziskavah, ki so tudi na spletu dokumentirane, tako da ni kar tako nakladanje v tri dni. (Brain Rules for Baby: How to Raise a Smart and Happy Child from Zero to Five; John Medina) Sicer pa "živi in pusti živeti". Kdo ve, morda bo pa oni otrok, ki je cele dneve na računalniku, postal naslednji Bill Gates.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
25.6.2014 15:57:12   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
......glede na to, da froci itak le tv gledajo, pa na računalnikih ali tablicah igrice igrajo.......


evolucijsko gledano to samo pomeni, da se bomo čež kak milenij razvili v inteligentne polže, ker nam bodo noge zakrnele user posted image

se nima kaj dosti skakati za njimi in pucati za njimi.......


no, zdaj vsaj vemo ZAKAJ se razvijamo v inteligentne polže - lenoba pri pucanju user posted image


Začne z računalnikom in tablico.....konča pa pri robotskem sesalniku.....user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Zakaj toliko kompliciranja?
25.6.2014 19:06:01   
ronja
Ne pretiravaj s 4xuser posted image ......glede na to, da froci itak le tv gledajo, pa na računalnikih ali tablicah igrice igrajo.......se nima kaj dosti skakati za njimi in pucati za njimi.......
user posted image I speak for myselfuser posted image . A ti pošljem slikco, kako so danes nasrali? Ravnokar sem drgnila njihovo ustvarjalno mizico, totalno počečkano z voščenkami, medtem ko je lubi pucal po tleh, kar so nasrali po kosilu in torti... Mali je medtem v drugi sobi že skuhal palačinke iz vode in grobe soli, ki jo je nekak staknil med tem... a naj nadaljujem?user posted image Kaj delata punci, rajši ne grem gledat... Upam, da še bereta, to je najbolj čisto opravilouser posted image . Hvalabogu za Miki mustra!
Lili, nikar nič proti robotskem sesalniku! To je super izum! Čeprav na žalost tega, kar mali naredijo ipak še ne zmore... Čakam, da izumijo čudežno krpo, mogoče bojo moji tamali to dočakali in jim totalno privoščim, ker mi je res škoda življenja za pucanje... Ampak v svinjariji pa tudi ne moreš živet non stop...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?