|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: SS tabletke
5.11.2014 9:03:33   
MauMow
Drugače pa držim pesti da kar koli bo greš dobro skozi to. AMpak ti priporočam pripravi se na najslabše, tako boš šla lažje skozi to.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: SS tabletke
5.11.2014 13:54:21   
Marčevka2010
Bolečine so ziher večje pri tabletah kot pri abraziji, ker si pod narkozo. Jaz nisem imela problemov pri abraziji, je pa vedno možnost poškodb. Jaz sem po 3 mesecih v prvo zanosila in rodila zdravo punčko. Problem bi bil, da bi bile abrazije narejene večkrat. Odloči se pa sama. Meni niti niso dali na izbiro takrat, oz. ne vem ali je bila v Postojni sploh možnost tablete leta 2009, mogoče, da sploh ne. Ne vem.

Plus pri tabletah, če se vse ne ščisti ti pa itak morajo abrazijo delat.

< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 5.11.2014 13:57:01 >

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: SS tabletke
5.11.2014 14:02:52   
Anonimen
Najlepša hvala za odgovore!

(odgovor članu MauMow)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: SS tabletke
8.11.2014 14:51:38   
MauMow
Da se zakljucim mojo zgodbo. 14 dni po splavu se ni bilo vse scisceno pa smo rekli da bomo pocakali na M da se lahko se scisti. Po 6 tednih od splava sem dobila M in danes 1 teden kasneje je uz pokazal da je vse BP. Tako da smo vsi presrecni saj se je vse bp zakljucilo. Brez problemov in ciscenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: SS tabletke
10.11.2014 13:28:06   
Anonimen
Sem vesela zate, da je sedaj tale, žal žalostna zgodba, končana, in da se bo lahko, ko bo pravi čas, začela nova s srečnejšim koncem ;)

(odgovor članu MauMow)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: SS tabletke
24.11.2014 14:20:55   
Pajama
Pozdravljene punce,
če se bo še katera tukaj oglasila, ali pa za nove informacij željne ringarajčice.

Poročam naprej: na pregledu po 14 dneh od posega so bili v maternici še vidni drobni ostanki. G je bila mnenja, da se bodo sami ščistili pri prvi M, ko bi se morala tudi naročiti za ponovni pregled. In sem se, a sem morala pregled preložiti na drugo M, zaradi njihovih dopustov :)
Tako, danes je ta dan. Čakam na kontrolni UZ in upam, na najboljše.

Jožica, vem da ni aktualno, ampak jaz sem po abraziji okrevala BP. Brez krčev, brez bolečin in minimalno krvavitvijo, ki je 2. dan prenehala, oz. se je spremenila v rjavkast izcedek, ki je postopoma pojenjal.

Drugače pa lepo je brati, da ste vse ok. Tudi anonimna?
Aja, še to. Z veseljem se bom veselila z vami, če tudi tukaj napišete, da ste po neljubih izkušnjah znova zagledale plusek in je vse BP user posted image Že katera mogoče????

Pozdravček vsem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: SS tabletke
24.11.2014 14:25:03   
MauMow
Pajama super - držim pesti da bo BP. Pri meni je še kar nekaj ostalo notri pa smo kljub temu počakali na M in je vse ščistila. Tako da mislim da je pri tebi tudi.

Plusek... Upamo da po tej M ko pride uspemo v dokaj normalnem času kaj pridelati in da bo tokrat vse OK!

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: SS tabletke
24.11.2014 14:34:53   
Pajama
O superca. Malo sem res nervozna, čeprav sem psihično pripravljena na vse možne scenarije :)
Malo sem pokukala v temo Bodočke nosečke in te tam našla. Mogoče se vam danes pridružim, če bo na pregledu zelena luč. Nekoč sem že bila tudi sama na tem seznamu, a se je od takrat veliko spremenilo. Mislim, da se je včasih spreminjal seznam po mesecih, zdaj pa je ogromno strani - ni šans, da vse preberem. user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: SS tabletke
24.11.2014 14:47:49   
MauMow
Vse bo ok boš vidla. user posted image

Ja upam da bom ponovno uspela dočakat +. In da se tokrat upam da ok konča!!! Da dobimo malega bebija ki si ga tako želimo

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: SS tabletke
24.11.2014 14:48:46   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Vse bo ok boš vidla. user posted image

Ja upam da bom ponovno uspela dočakat +. In da se tokrat upam da ok konča!!! Da dobimo malega bebija ki si ga tako želimo. Čakamo te v novi temi!!!


(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: SS tabletke
8.12.2014 21:32:07   
JozicaH
Pozdravljene punce,

sporočam vam spodbudno novičko, da smo pri nas ugledali plusek, danes pa tudi plodek in utrip. Videti je vse super, razvija se tako, kot je treba. Moja G me bo imela malo bolj pod kontrolo, pred prazniki imam še tretji pregled, da vidi, če je res vse ok. Se pa edino sluznica in ovoji, produkti nosečnosti ne držijo tako skupaj, kot bi se morali in imam zapovedan počitek, da se to poštima.

Sicer bi lahko začeli delati na pluseku takoj po prvi M, a sem potrebovala še nekaj časa, da sem prišla k sebi, da sem bila malo bolj pogumna. In ni mi žal. Potem pa nama je takoj uspelo. Nisem pričakovala, a močno upala. Strah je seveda prisoten, a ... skrbi pri otrocih tako ali tako nikoli ni konec ;) Skrbi v nosečnosti, za dojenčka, malčka in tako naprej in naprej...

Tako da, drage moje, vse bo še dobro :)

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: SS tabletke
8.12.2014 22:56:06   
Pajama
JOŽICAH ČESTITAM!!!!!!!! Bravo punca, tako se dela!!!!! user posted image

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: SS tabletke
9.12.2014 6:47:36   
MauMow
Super Jozica. No mi smo ubogali in bomo resno začeli šele sedaj po drugi M. Upamo da nam bo tudi ratalo v malo hitrejšem času kot prej user posted image .

Čestitke in lepo nosečnost ti želim user posted image

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: SS tabletke
9.12.2014 8:56:04   
JozicaH
Hvala vama in obema želim, da se vama čimprej uresničijo želje po pluseku, ko bo seveda pravi čas za to :)

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: SS tabletke
2.2.2015 10:30:54   
brbr71
Tudi jaz sem imela splav z tabletko. Bila sem noseča 12t+3d. Plod je bil velik za 11t 4d. Zanima pa me, ali je imela še katera tak zaplet kot jaz.
Ko je prišel plodek ven, sem začela obilno krvaveti. Izgledalo je približno tako, kot da bi skoz lulala kri. Malo so še počakali, nato pa so me urgentno dali na abrazijo. Na operacijski mizi sem potem izgubila še 1,5l krvi. Koliko pa prej, pa nihče ne ve.
Ker je bilo to moje 5 odmrtje ploda se sprašujem marsikaj. Prejšnjo nosečnost sem imela IMN, pa sem tudi skoraj izkrvavela v trebušno votlino, sedaj pa to.

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: SS tabletke
2.2.2015 10:56:52   
MauMow
Ojej brbr71. Upam da si ok. A so ti dali testirat plod? In pa vaju na teste? Da se ugotovi seveda zakaj imaš vedno odmrtje? To namreč ni ok. Jaz sem tudi zelo zakrvavela ampak k sreči se je samo ustavilo tako da ni bila potrebna abrazija. Jaz sem imela potem problem da še ni bilo ok ščiščeno pa je k sreči z prvo M šlo še ostalo vn.

(odgovor članu brbr71)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: SS tabletke
2.2.2015 12:42:56   
brbr71
Smo dali plod na genetiko, vendar si ne obetam kaj dosti. Šla sva oba na preiskave tudi genetske in je vse ok.
Naše zdravstvo se ne zmeni za take stvari. Pri nas sem bila v 5 postopkih, trikrat mi je odmrl plodek, pa so samo govorili da sem prestara.
Šla v tujino, pa smo imeli en splav zelo kmalu po testu, eno izvenmaternično in sedaj, ko sem mislila da je vse ok pa tole katastrofo. Zdaj se ne morem pobrat, sestavit.
Glede na to, da sem zelo krvavela me zanima ali je še katera imela tako izkušnjo, saj premišljujem, da mogoče pa imam trombofilijo... Čakam tudi odgovor iz tujine kaj bi bilo lahko narobe.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: SS tabletke
2.2.2015 12:51:44   
MauMow
Uffff groza brbr71... Ja mogoče bi bilo dobro da malo pregledajo da ugotovijo zakaj si dejansko že 2x tako krvavela.... Vrjamem da se je težko sestaviti nazaj. Sploh po toliko izkušnjah..... Upam da najdete razlog za vse to. Potem pa počasi nazaj na stara pota in res ti srčno želim da dočakaš nosečnost ki te bo pripeljala do zdravega dojenčka.

(odgovor članu brbr71)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: SS tabletke
2.2.2015 17:41:44   
brbr71
Se sploh več ne upam iti v postopek, predno me pogledajo, ker po 6 neuspelih nosečnostih psihično nimam več moči.
Tudi tebi želim, da kmalu prideš do dojenčka.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: SS tabletke
8.2.2015 21:33:10   
Pajama
Ojej, brbr71. Madonca, jaz sem itak jezna na slo zdravstvo. Ce preberes nazaj bos videla da sem jaz tudi precej krvavela ze brez ss tablet, ki sem jih odklonila. Ko sem jim tam skolapsirala, sem hitro prisla na mizo in ko so ocistili vse ostanke v kanalih se je krvavitev sama ustavila. Ne vem, kolikor je meni znano, se krvzvitev pojavi, ko se telo hoce scistit
i in cr ne gre po reglcih ven, je krvi pac vec. Definitivno bi ti morala na preiskave, saj so verjetno kaksni razlogi za tvoje tezave. Srecno pri vsem!!!!

(odgovor članu brbr71)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: SS tabletke
25.11.2016 11:41:30   
saandraa9
Pozdravljene, tiste ki ste dale to čez s tabletami, dajte mi prosim povedat kako ste šle čez to. Na listu papirja ki sem ga dobila v bolnišnici izgleda vse tako enostavno, izkušnje so pa nekaj drugega. Sem dobila občutek da gre za pravo mučenje. Se v bolnici vse izloči ven? najbolj se bojim da me bodo prej spustili in bom morala doma sama čez to. Kakšne so bolečine? jaz osebno sem imela vedno zelo boleče menstruacije, včasih mi zarad bolečin ni dalo dihat, bojim se da bodo zdaj še hujše. V primeru da se v nekaj urah vse izloči v bolnici, se takrat prenehajo bolečine? Kako je s krvavitvijo? po kolikih dneh se dejansko ustavi in kdaj se potem pojavi menstruacija? Kakšne so bile vaše M po splavu, je bil cikel urejen, so bile bolj intenzivne? Je naslednja nosečnost bila normalna, ste donosile otročka? Strah me je kako to vpliva na naslednje nosečnosti.
Še eno vprašanje glede vaginalnih tablet, ko ste dobile te vaginalne tablete v nožnico oz nekakšne svečke, kolikor sem brala te pustijo nekje 2 uri mirovat da učinkujejo, potem pač moraš na vodo. Ko imaš to sebi lahko normalno izločiš vodo ali zaprejo sečnico in se moraš matrat?

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: SS tabletke
25.11.2016 12:03:00   
Veronique
Sicer je stara tema ampak jaz sem dala to cez letos spomladi.
V sredo sem pojedla tabletko, ki so mi jo dali, v petek sem bila sprejeta zjutraj (baje da ni treba biti vec tesc, jaz sem vseeno bila ampak vzami kj za jest zraven mogoce). Nato sem si vstavila te tabletke in hop na posteljo za dve uri. Zaceli so se krci kot pri boleci menstruaciji (imam sama kar hude pa je bilo mogoce malo bolj intenzivno, ampak bilo je za zdrzati) vmes sem zacela malo krvaveti ampak ne pa ful, vmes so me sestre skozi hodile gledat. Po 2 urah pride sestra in gres lulat (ti pomaga), cisto normalno, nic ne zaprejo secnice. Potem pa spet lezat, lulat,lezat,...vmes lahko dobis tudi drisko menda in potem si pac mali vec na wcju. Meni je vmes pomagalo hoditi po sobi, ker me je dosti manj bolelo kot pa ce sem lezala, jim pa ni bilo prav ker kao moras lezati. Ob 4 sem se vedno krvavela (kot mocna menstruacija) in so me spustili domov, tam pa sem dejansko splavila. Za bolecine lahko bzames nalgesin, buscopan (ti vse ponudijo tam) - jaz sem vzela eno tableto dopoldne,eno pa pozno popoldne doma. Potem je vse izglealo kot neka malo bolj mocna M, trajalo je dober teden, da se je vse nehalo. Izkusnja sicer ni lepa, ampak po branju vsega sem mislila, da me caka se huje, pa je bilo za preziveti. Je pa res, da je vse potekalo kot naj bi in ni bilo komplikacij.

(odgovor članu saandraa9)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: SS tabletke
25.11.2016 12:05:48   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: saandraa9

Pozdravljene, tiste ki ste dale to čez s tabletami, dajte mi prosim povedat kako ste šle čez to. Na listu papirja ki sem ga dobila v bolnišnici izgleda vse tako enostavno, izkušnje so pa nekaj drugega. Sem dobila občutek da gre za pravo mučenje. Se v bolnici vse izloči ven? najbolj se bojim da me bodo prej spustili in bom morala doma sama čez to. Kakšne so bolečine? jaz osebno sem imela vedno zelo boleče menstruacije, včasih mi zarad bolečin ni dalo dihat, bojim se da bodo zdaj še hujše. V primeru da se v nekaj urah vse izloči v bolnici, se takrat prenehajo bolečine? Kako je s krvavitvijo? po kolikih dneh se dejansko ustavi in kdaj se potem pojavi menstruacija? Kakšne so bile vaše M po splavu, je bil cikel urejen, so bile bolj intenzivne? Je naslednja nosečnost bila normalna, ste donosile otročka? Strah me je kako to vpliva na naslednje nosečnosti.
Še eno vprašanje glede vaginalnih tablet, ko ste dobile te vaginalne tablete v nožnico oz nekakšne svečke, kolikor sem brala te pustijo nekje 2 uri mirovat da učinkujejo, potem pač moraš na vodo. Ko imaš to sebi lahko normalno izločiš vodo ali zaprejo sečnico in se moraš matrat?



Če te boli rečeš za protibolečinske. V Celju ti že ko ti dajo prvo tableto dajo v rito injekcijo... Ja začneš fajn krvavet. Takrat se večina izloči. Potem pa se še čistiš nekaj dni. Meni je blo ok in veliko bolj naravno kot kar koli drugega. Problemov nisem imela nobenih. Po 14 je še blo vidno nekaj malega notri ampak ker sem bila ok smo počakali prvo M po splavu da se je vse ščistilo. Vse bo ok. Sam ne se preveč sekirat kaj je lahko in kaj ne. Pa če te boli reči za ketonal. Jaz sem ga kr v žilo dobivala - tak sistem majo v celju da te res ne boli. Tudi sama sestra je rekla, če bo še vedno bolelo povejte damo močnejše. Ker dobiš pri teh tabletah zelo močne krče.

(odgovor članu saandraa9)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: SS tabletke
25.11.2016 12:37:28   
saandraa9
Hvala vama za odgovore. Zanima me še kaj se je pri vama dogajalo, ko ste vzele prvo tabletko doma? Zdravnik mi je rekel ker še nisem rodila da je majhna verjetnost da bi se plod izločil že po samo eni tableti. Lahko da bi dobila krvavitve ali pa nič, sestra mi je pa rekla ker sem že malo daleč (9 tednov) da se zna pojavit krvavitev v kepah in če bo hudo moram nemudoma v bolnicouser posted image Prestrašena sem do konca. Psihično sem že zdaj čisto na tleh, da mi gre pa še doma kaj narobe, nevem kako bi odreagirala

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: SS tabletke
25.11.2016 12:54:26   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: saandraa9

Hvala vama za odgovore. Zanima me še kaj se je pri vama dogajalo, ko ste vzele prvo tabletko doma? Zdravnik mi je rekel ker še nisem rodila da je majhna verjetnost da bi se plod izločil že po samo eni tableti. Lahko da bi dobila krvavitve ali pa nič, sestra mi je pa rekla ker sem že malo daleč (9 tednov) da se zna pojavit krvavitev v kepah in če bo hudo moram nemudoma v bolnicouser posted image Prestrašena sem do konca. Psihično sem že zdaj čisto na tleh, da mi gre pa še doma kaj narobe, nevem kako bi odreagirala


Naj te ne bo strah. To je samo ok da so ti povedali. Jaz sem imela splav v 10t ker se je plod nehal razvijat. In po prvi tabletki sem drugi dan začela krvavet. AMpak ne veliko sam krvavela sem. In ker ni blo hudo sem šla v bolnico tisti dan ko je blo planirano. In sem potem dobila ketonal v žilo in pa tablete v usta ne v nožnico )ker sem krvavela). Tako da vse bo ok. Če bi pa žačela full krvaveti pa moraš takoj v bolnico. Pač oni pravijo da če ful krvaviš moraš takoj da te spremljajo. Mene so vmes v bolnico potem ko se je zalčela akcija gledal vsake pol ure ker sem res fulll krvavela... Ampak k sreči se je umirilo ko se je moralo. Sej vem da je težko ampak se bo. To je v bistvu za telo bolj human način ker če bi te vseeno mogli čistit je manj možnosti poškodb ker ti MV-ja nebi na silo odpirali.

(odgovor članu saandraa9)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?