|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrski listki 2014
10.4.2015 12:01:58   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: kar86

peregrina : kakšne preglede ste imeli, da so vam dali sirup?



UZ srčka. Pregled traja pol ure, v tem času mora biti pa otrok povsem pri miru, zato dajo sirup.


(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Oktobrski listki 2014
17.4.2015 9:04:10   
kar86
Evo nas, pa je pregled za namiuser posted image . kok sem bla zivčna kako bomo odpravili,..in vse je bilo ok. osebje na pediatrični je blo ful prijazno in vse pohvale..izvid..eeg glavice je bil ok.svetovali so nam samo da moramo v razvojno zaradi ekstenzijskega vzorca ampak da se da hitro z vajo popravit. ampak bi nas bila lahko naša p prej napotila tja in bi se dalo prej popravit.ampak tko je ko imaš 1.otroka in marsičesa ne vešuser posted image in na žalost ti noben ne svetuje ničuser posted image user posted image .

kako so vaši user posted image ?:)..mi pridno papamo GH,..aja in je pokukal 1.zobekuser posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Oktobrski listki 2014
17.4.2015 11:04:13   
lila5
Kar86, super za pregled, da je vse ok!

Kakšen je to vzorec? Mi moramo v razvojno zaradi iztegovalnega vzorca! Je pa vse skup nič, nobene vaje nam ni dala, kr neki user posted image

Mi imamo 2 zobka!

Moja ima 7 mesecev pa je še vedno nekako samo na joški! Bom morala kaj patronažno vprašat. Je pa videt zadovoljna, sita in konkretna user posted image

Dajate testenine, moko, jogurte otrokom? Jaz sem moji zadnjič malo pašte dala, ko smo imeli to za kosilo in ravno tako kot jo jemo mi, z isto omako in začimbami..je nekaj malega prežvečila in itak nabira vse v ustih in pljune ven, jaz pa upam, da je šel kak košček dol user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Oktobrski listki 2014
17.4.2015 20:17:34   
Bett
Lila5 moja je še tudi samo na joški, res pa je stara 5,5m. Bom pocakala do konca meseca, potem pa bom začela. Ne mislim ji pa še vsaj nekaj mesecev dajati makaronov, jogurtov itd. ZaZačela bom z zelenjavo, sadjem in raznimi zdrobi (koruzni, pirin, ajdov, psenicni), pa riz, oves, kamut... Razne stvari iz moke in mleka bojo pocakale.
Meni se čisto nikamor ne mudi z GH, prav ne da se mi pacat. Najbolj sem bila srečna že pri prvem, ko je lahko zacel normalno jesti.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: Oktobrski listki 2014
17.4.2015 20:51:31   
kar86

lila5 ja res super da smo ok odpravili user posted image

jah tale vzorec ne vem...se izteguje nazaj v ramenih zato gremo v razvojno in bo tam videla dr. kaj je..a res tebi ni kaj velik pomagalo? a delata doma kakšne vaje?

tudi jst raje ne hitim z gh, do zdj je jedel zelenjavo in od mesa pišč...mu bom pač tako hrano dajala kot smo jo tudi sicer sami navajeni jesti;
maje je dobro počakat z mlečnimi izdelki...

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: Oktobrski listki 2014
18.4.2015 18:48:10   
Hope2
ekstenzijski- iztegovalni to je isto. Boste to hitro porihtali, ni nic takega.

Nas ima 7 mesecev in 1 teden. Ima rad GH, kdaj prav sovrazi zlico in noce odpret ust in potem mu moram dat koscke in je po koscih, pa sam se neki matra s pincetnim prijemom.... ma mu ze to gre tudi super, ceprav nima se pravega prijema. Drugace je skoz v pogonu, precese ze vso hiso, pa skoz je na nogah, vec ali manj stoji in stopica ob opori (ne nasi, ga ne vodimo za rokice). Ful uziva v bazencku, pa zelo rad se guga na gugalnici (se se skupaj gugava ceprav zdaj razmisljam da bi ga dala v gugalnico za dojencke). pa vse daje v ustauser posted image

GH mu kuham se vedno posebej, ne je se nase hrane, ko bo star 10 ali 11 mesecev bom zacela naso hrano malo manj zacinit in bo z nami jedel, do takrat pa mu kuham posebej ali pa dobi kak loncek (hipp). Dojim ga se 3x na dan in dobi se 2 flaski AM. Ne dajem se mlecnih izdelkov, ne paradiznika, ne jajca. Testenine je brezglutenske in brez jajc (iz quinoje, rjavi riz). Kako mislis moko. Poje koscek kruha, kak piskot, grisin. Drugo se ne je iz moke. Poskusil je piscanca, govedino in ribo.

Pri 7 mesecih je se vedno na 8 kilah, vse pokuri.

Zobkov se ni in upam da tako ostane se vsaj 1 mesec.


(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Oktobrski listki 2014
20.4.2015 11:38:08   
kamajuš
Oj!

Mi smo od torka na prvi pravi bolniški. user posted image je staknil 6. otroško. 3 dni ga je kuhal na 39+, potem so prišli izpuščaji. No. zdaj je skoraj OK, samo apetita še ni. Pred boleznijo je imel že 3 polovične obroke GH, zdaj se pa spet polno dojiva, žlice še pogleda ne. Upam, da pride kmalu nazaj, saj so noči spet doooooolgeeee user posted image .

Sicer sva pa poskusila že žitno kašico z glutenom, rumenjak. Mlečnih jedi še ne.

Čestitke za uspešne preglede!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: Oktobrski listki 2014
21.4.2015 18:15:19   
lila5
Pozdravljene!

Hope2, ti je znan iztegovalni vzorec?? Nam niso dali nobene vaje, saj to mi je čudno...saj pravim, rekla je samo naj izvajamo pravilen handling...kr neki..če mene vprašaš, se s tem nič ne pomaga! Ona ko leži, se tako čudno zvije, ko hoče pogledat "za sabo", kot banana je user posted image
Hope2, si me pa čisto fascinirala...tvoj mali je že tko napreden?? Ja čestitke!! Moja še kravic ne zna past oz. ji bolj noče ! A tvoj se plazi? Pa to, da stoji že na nogah...ja bravooooo!
Sej moja je več al manj po rokah, pa se nima kdaj razvijat v te smeri...enostavno, če je npr. v stolčku za hranjenje teži tako dolgo , dokler je ne vzamem v naročje! Da bi sama sedela, traja par minut!

No, zadnjič je celo malo paradajza pojedla, ravno, ko smo ga imeli pri kosilu...drugače pa še vedno nič! Spet sem kupila neko kašico od Milupe, pa bom poskusila zvečer...Mi pa piše na tistem listu, ki mi ga je dala patronažna, da že od 6.meseca mešamo navadno mleko v jedi (pire krompir, griz,itd.) , od 7. meseca naprej pa mlečni izdelki (jogurti, skute , pudingi)
Zdaj spi in, ko vstane ji bom dala krompir, korenček in bučko zmiksano, pa malo soli , da vidimo, če bo zagrabila končno...

Kamajuš, ojej, pa ravno zdaj, ko so lepi dnevi zbolite user posted image Kakšne izpuščaje ima? Je padla vročina? Upam,da se čim prej pozdravite!

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Oktobrski listki 2014
22.4.2015 7:22:19   
Hope2
Po pravici povedano, bi bila prav vesela, ce bi se samo lezal in sedel. Ker nimam vec nic casa in s tezavo kaj naredim. Noce sedet ne v bumbo stolcku, ne vec v lezalniku, v stajici pa tudi takoj zacne ropotat. PoL GA mam v kuhinji na tleh, pa siba na kos za smeti, pa na predale pleza- ti se pol odpirajo, pa siba mi okoli kuhinje- ven iz mojega dosega oci, al pa lovi psa.... v glavnem norisnica. Je pa prvi bil isti, nekako se isto razvijata, tale drugi ga za kaka 2 tedna prehitel, pa tale drugi veliko ceblja, medtem ko je prvi bil tiho. Vceraj sem pozabila stunfke in copatke doma in je puzal po tleh, si je vse kozico zo krvi drajsal. Ma sploh ni trznil, je puzal ko raketa naprej. Jaz pa tudi nisem opazila, sele potem doma. Sem mu pucala s fiziolosko in ni spet trzniluser posted image , zdaj je oblepljen s hanzaplasti, ker ga nic ne ustavi in se naprej puzauser posted image user posted image

Tale vzorec poznam samo iz knjig in od prijateljice, katere mali je imel iste tezave. Otroci se lahko ze rodijo s slabsimi misicami, zategnjenostjo... in potem jim nepravilen handling zadevo samo poslabsa. Najveckrat se pojavi ravno pri otrocih z refluksom- ker morajo biti pokonci, se nosit veliko pokonci in pri otrocih ki so veliko po rokah z nepravilnim handlingom. Nosenje da so v polozaju lunice je najbolj pomembno. Vse ostalo zadevo poslabsa. Pazit je treba tudi, da vse igrace, zanimivosti (npr na steni, v posteljki, na igralni podlagi) umaknemu iza njihove glave. Umaknemo pred njih. Paziti je treba da ga v posteljki ali v vozicki nic ne dotika glave. Ker ce se kaj dotika laskov ali glave, lahko se bolj nazaj obraca glavo. Z handlingom in telovadbo tole vse izzveni. Ni se za bat. Takoj ko bodo zaceli bolj aktivno migat in ko bodo mocnejse misice bo bolje. Ce pa ne pazis, pa se zadeva poslabsa in razvoj bo precej pozen.

Sigurno na googlu in youtubu najdes veliko napisanega na to temo. Ce nimate fizioterapije, potem sigurno ni hudega in ja lahko se s handlingom popravi. Samo treba bo malo vec biti tudi na tleh in trenirat, cetudi ne zelijo. Kot sem ze rekla, ne zelijo, ker so leni, ker vejo da ne rabijo- mame takoj vzamejo v roke, ker je naporno. Med vadbo jih je treba malo zamotit (vsaj naj najde drugacen nacin), vztrajat in malo pomagat. Za zacetek se lahko podlozi zrolana brisaca pod pazduhe pod prsni kos- poglej na net.

a ni paradiznik hud alergen in se ga cim kasnej- celo okoli 1 leta uvajauser posted image .

Ne vem zakaj bi jo navajala na sol, ce ne zagrabi s soljo in brez. torej ni problem v soli, temvec je problem drugje- oz problema niuser posted image . Jaz definitivno ne bi dajala soli.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.4.2015 7:28:04 >

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Oktobrski listki 2014
22.4.2015 8:41:44   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: lila5

Pozdravljene!

Hope2, ti je znan iztegovalni vzorec?? Nam niso dali nobene vaje, saj to mi je čudno...saj pravim, rekla je samo naj izvajamo pravilen handling...kr neki..če mene vprašaš, se s tem nič ne pomaga! Ona ko leži, se tako čudno zvije, ko hoče pogledat "za sabo", kot banana je user posted image
Hope2, si me pa čisto fascinirala...tvoj mali je že tko napreden?? Ja čestitke!! Moja še kravic ne zna past oz. ji bolj noče ! A tvoj se plazi? Pa to, da stoji že na nogah...ja bravooooo!
Sej moja je več al manj po rokah, pa se nima kdaj razvijat v te smeri...enostavno, če je npr. v stolčku za hranjenje teži tako dolgo , dokler je ne vzamem v naročje! Da bi sama sedela, traja par minut!


Tudi naša se kdaj pa kdaj tako zvije, ko želi kaj pogledat. Mi obiskujemo NFT. Nama je pokazala pravilen hendling, pa še par vaj.
Tja so nas napotili, ker je glavica zaostajala,ko jo je potegnila v sedeč položaj, pa pesti ima še vedno pogosto stisnjene v pestke.

V bistvu prej nisem bila pozorna, ampak se je naša punca obračala samo v levo iz hrbta na trebušček. No, z malo spodbude se zdaj že sama tu in tam odloči, da se obrne v desno (prej ji ni šlo - se je zagozdila že na boku.

Pa ko leži na trebuščku, dvigne roke in noge od podlage in zgleda kot da leti. Sicer ji popravljava roke na blazino (takšno je navodilo), ampak ves čas pa tudi ne moreva biti poleg.

Drugače je pa ful rada na trebuščku (na hrbtu samo če je ultra utrujena pa se ji ne da obračati). Plazi še ne (itak je še prezgodaj, se mi zdi - 5,5 mesecev) je pa pogruntala, kako se lahko premika po podlagi in doseže tudi oddaljene igračke.

Sem že dala "podaljšek" k blazini, ker je včeraj, ko je izvajala obrate na hrbet prav grdo priletela z bučko na laminat. Je prav zadonelo. Sej nje ni motilo in ni jokala (dokler nisem jaz pridrvela in jo dvignila v naročjeuser posted image - pol je bil pa en mali jokec v stilu "naj se ti malo zasmilim". Ehehe, posrečena je.

Me pa zadnji teden skrbi, če se bo tole zategovanje sploh kdaj izboljšalo. Sej en mini napredek je viden, ampak se kar bojim, da ne delamo dovolj vaj doma (jih delamo vsak dan).

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Oktobrski listki 2014
24.4.2015 10:05:27   
kar86
sej tudi mi smo se šli pokazat v razvojno zaradi iztegovanja pa nam niso nič omenli za handling, sam 2 vaji da si bo bolj hrbet utrdil da bo sedel..da se kao se izteguje..a ima vedno oz. veliko krat iztegnjene rokice. najraje leži na hrtbu in čeblja, sploh se mu ne da premaknituser posted image . zdej ima 6 mesecev in še vedno nima veselja za obračanje..v razvojni je rekla da bo žeuser posted image . če ga jst spodbujam se premakne,ampak ne morem bit skozi zraven. pa trebušču je rad ampak se zmatra in protestira tako da ga dam spet na hrbet.
ne vem kako bi ga pripravila do tega da bi se dal kaj na kolena na trebušču ko leži..mu jih ne morem spodvihat spodaj....

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Oktobrski listki 2014
24.4.2015 13:23:08   
lila5
Pozdravljene!

Hope2, še enkrat uauuuu , super za malega, ta bo hitro shodil user posted image

Paradajz sem ji dala in ni blo nobene reakcije, je vsaj to košček pozobala user posted image Sem pa srečala eno znanko pa tudi daja svojemu otroku paradajz že od 6.meseca user posted image Ah, vsak po svoje...nisem več pametna...Vem, da bom mleko dala pri 1.letu, pa med isto, ostalo bom pa vse počasi...no, važno,da začne jest, pa karkoli in kakorkoli že user posted image Včeraj sem ji probala dati goveje meso iz juhe..sem ji dajala po koščkih in sem mislila, da veselo papa, potem pa kar naenkrat začne kašljat , ji odprem usta, pa zagledam veeeliko kepo mesa user posted image Vse koščke je zbirala in žvečila, upam,da je šlo vsaj kaj sokca od mesa dol user posted image

Moja se nič ne plazi, niti , da bi se premaknila. Ko jo dam na trebuh protestira, isto kot je blo napisano prej, leži , roke in noge pa v zraku, kot bi letela. In potem še glavo rine k tlom in histerično joka, da jo moram obrnit na hrbet oz. vzet! Čim prej moram prinest puzzle iz kleti in jih sestavit čez kuhinjo, pa naj se joka ! Drugače pa stabilno sedi sama, odkar zna sama sedet se mi še niti enkrat ni prevrnila..se pa spomnim sina, je skoz padal user posted image No, ta je bolj močna, pa jo verjetno velik trebuh čvrsto drži user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Oktobrski listki 2014
28.4.2015 22:38:15   
Bett
Tudi naša se še nič ne plazi. Obrača se v obe smeri in zdaj je začela delati vaje za globoko trebušno mišico user posted image . Namesto, da bi se dala v pložaj za plazenje, na vse 4, ima rit in kolena v zraku. Sicer mi kar paše, da še ne plazi, potem so samo problemi. Sploh, ker ima večji na tone igrač vsepovsod in vse niso ravno primerne za njo.
GH še ne jemo user posted image . Poskusila sem s korenčkom, tri dni in ni bila navdušena. Dala sem bučke, ampak sem že v štartu zaj***, ker sem lani zamrznila bučke naribane z olupkom vred in se ne da dobro zmiksat, tak da se je davila z olupkom. Zdaj imam še nekaj domače kolerabe, potem pa bo že sveža špinača. Ta teden bom res mogla bolj resno začet, glede na to, da bo dopolnila 6 mesecev.

Jaz ne vem a sem jaz res tako čudna, ampak v soboto sem bila na enem otroškem igrišču in tam so bile tri mamice z otročki, k so komaj shodili, one pa že noseče. Res ne razumem zakaj nekateri tako hitijo. Nosečnost in potem še morebitno dojenje zelo izčrpajo telo, pa se bogi otroček nima kaj dosti od mame, če rodi drugega, še preden se on dobro osamosvoji. Saj vem, da nekaterim se pač ponesreči, ampak takih primerov je zdaj res ogromno in vsem se verjetno ni zgodilo nehote.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Oktobrski listki 2014
29.4.2015 13:51:09   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: kar86
ne vem kako bi ga pripravila do tega da bi se dal kaj na kolena na trebušču ko leži..mu jih ne morem spodvihat spodaj....


Zakaj bi mu morala spodvihati kolena? Vprašam, ker to res prvič slišim.

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Oktobrski listki 2014
29.4.2015 14:03:53   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Jaz ne vem a sem jaz res tako čudna, ampak v soboto sem bila na enem otroškem igrišču in tam so bile tri mamice z otročki, k so komaj shodili, one pa že noseče. Res ne razumem zakaj nekateri tako hitijo. Nosečnost in potem še morebitno dojenje zelo izčrpajo telo, pa se bogi otroček nima kaj dosti od mame, če rodi drugega, še preden se on dobro osamosvoji. Saj vem, da nekaterim se pač ponesreči, ampak takih primerov je zdaj res ogromno in vsem se verjetno ni zgodilo nehote.


Vsak po svoje. Enim je kul, da imajo razliko med enim in drugim otrokom 20 let, drugim pa je kul, če je razlika minimalna. No, eni pa niti nimamo več časa čakat 5 let, da bi drugič naročiliuser posted image
Ene mame razturajo kljub majhni razliki, druge pa so cele crknjene in živčne že pri samo enem otroku.

Tudi mi se ubadamo z gosto hrano. Sva poskusili korenček in bučke. Korenček je na koncu že kar jedla, bučke so pa še celo čudouser posted image in jih je tako fajn ven iz ust potiskat. Razmišljam, da bi namsto ostale zelenjave uvedla kar jabolka, ker imamo še domača lanska. Vso zelenjavo pa moram kupiti.

Zadnje čase mi spet zmanjkuje mleka (no sej čist po pričakovanjih, ampak se mi zdi, da bi user posted image jedlo malo več kot do sedaj. Sploh ob večerih je kronično pomanjkanje. Zaenkrat še imam zaloge načrpanega mleka, a se mi zdi, da kmalu zalog ne bo več.
Razmišljam, da bi uvedla kar še večerni obrok - riževo kašico, pa se kar ne morem odločiti. Vem, da ste ene že uvedle to - kako ste se tega lotile? ste dale kar na flašo ali kot kašico? Sem kupila riž. kašico od alnature, pa je navodilo samo za "na žlico".

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Oktobrski listki 2014
29.4.2015 14:28:53   
kar86

IZVIRNO SPOROČILO: peregrina


IZVIRNO SPOROČILO: kar86
ne vem kako bi ga pripravila do tega da bi se dal kaj na kolena na trebušču ko leži..mu jih ne morem spodvihat spodaj....


Zakaj bi mu morala spodvihati kolena? Vprašam, ker to res prvič slišim.


tako nam je svetovala terapevtka, da mu jih daš pod trebušček in naj bi se tako lažje postavil na vse 4..sam sreče nismo imeliuser posted image . našemu se tudi ne ljubi preveč se obračat..s trebuščka na hrbet se je samo 1x obrnil. če ga pustim tako na tleh,je najraje na hrtbu in namesto da bi se za igračo obrnil, on vzame tisto ki je bližjeuser posted image .
vaši že sedijo sami? jih veliko posedate da se ''utrdijo'', ker v kolikor sem brala jih ne bi smeli. iz obračanja bi se mogli usesti-zdej ne vem ali prehitevam ali kako?user posted image

''telovadite''' kaj z njimi? neki vaj sem poskušala ampak je bilo toliko joka da je groza...zdj pa cakat da se bo kaj ''premaknil?''user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Oktobrski listki 2014
29.4.2015 14:37:31   
kar86

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Tudi naša se še nič ne plazi. Obrača se v obe smeri in zdaj je začela delati vaje za globoko trebušno mišico user posted image . Namesto, da bi se dala v pložaj za plazenje, na vse 4, ima rit in kolena v zraku. Sicer mi kar paše, da še ne plazi, potem so samo problemi. Sploh, ker ima večji na tone igrač vsepovsod in vse niso ravno primerne za njo.
GH še ne jemo user posted image . Poskusila sem s korenčkom, tri dni in ni bila navdušena. Dala sem bučke, ampak sem že v štartu zaj***, ker sem lani zamrznila bučke naribane z olupkom vred in se ne da dobro zmiksat, tak da se je davila z olupkom. Zdaj imam še nekaj domače kolerabe, potem pa bo že sveža špinača. Ta teden bom res mogla bolj resno začet, glede na to, da bo dopolnila 6 mesecev.

Jaz ne vem a sem jaz res tako čudna, ampak v soboto sem bila na enem otroškem igrišču in tam so bile tri mamice z otročki, k so komaj shodili, one pa že noseče. Res ne razumem zakaj nekateri tako hitijo. Nosečnost in potem še morebitno dojenje zelo izčrpajo telo, pa se bogi otroček nima kaj dosti od mame, če rodi drugega, še preden se on dobro osamosvoji. Saj vem, da nekaterim se pač ponesreči, ampak takih primerov je zdaj res ogromno in vsem se verjetno ni zgodilo nehote.


tudi meni se zdi da nekateri prav ''pretiravajo'' in jih štancajo kot da ni nič. se mi zdi da ne pomeslijo take mame in očetje nič za naprej. prbi potem niti ne hodi sam, in čakajo že drugega. ne vem ali potem živijo doma v svinjaku in jih ni briga za nič..ali pa jih ''potalajo'' starim staršem...veliko vidim tudi tistih ki imajo 2 otroka in večjega dajo v varstvo in so naokrog samo z manjšim, ker pač ne morejo z obema..zakaj pa potem imaš 2..user posted image .
aja in pa otroci se tudi razlikujejo,..naš je zelo zahteven..kolegica pa sploh ne ve da ima punčko tko je mirna in pridna.user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Oktobrski listki 2014
29.4.2015 16:26:33   
Hope2
Jaz sem mojima obema spodvihala nogice. Ampak sele ko sta se sama obracala na vse strani, bila dovolj mocna in razvita, ko sta se ze sama poskusala plazit, pa ni slo- kar pomeni da sta bila v polozaju za puzat, samo ni slo nikamor, pa sta se zelo jezila, ker nista vedela kako naprej. Pri prvem mi je pokazala sestra, ker so jo tako naucili na terapiji. Pri drugem sem ze vedela. Jaz mislim, dokler niso zreli, je tole brezveze in tudi precej tezje. Moja dva sta potem takoj drugi dan spuzala.

Posedala nisem nikoli nobenega, oba sta najprej zacela plazit in kmalu zatem posedat. Ne uporabljamo nikoli hojic, drzanja za rokce oz ucenje hoje, da ga drzimo. Ko je zrel za hojo, bo hodil, drugace ga nosim ali pa mora puzat. Ali si pa pomaga s poganjalckom- da ga poriva. Tale drugi ima zdaj velik tovornjak in ravno te dni, dela svoje prve korake tako da poriva tovornjak pred sabo.

Se mi zdi, da se stepajo otroci en za drugim ravno v casu krize- ali breposelnost ali pa potek pogodbe po porodniski in s tem da so spet nosece vlecejo zaposlitev in placo- ker jih kao ne smejo odpuscat. Vsak po svoje. In se strinjam, ob mojem prvem ni sans, da bi imela se kakega takoj, je bil hiperaktiven, pa ponoci ni spal nic. Smo bili samo ob enem crknjeni do konca. Zdaj imam dva, ap starejsa sva z mozem in imava oba vec energije ob drugem, kot prej pri enem. Zdaj bi se lahko imela komot tretjega zraven. Pa je tudi drugi zelo aktiven, ampak lepo spi, pa precej lazje shajamo- ne vem zakaj.

Aja noge spodvijes tako, da se postavis za njegovo rit. Primes bedrce, da so tvoji palci pod rito in potem malo dvignes in spodvijes.

Gh super. Ceprav zdaj velikokrat prav strajka ko vidi zlico, mu moram na mizo dat koscke, da jih potem prijema in vtika v usta ali pa mu moram v roke dat kruh, grisin. Hoce ze prave koscke. In koncno je ugotovil, zakaj so dlesni, z njimi lepo grize in lomi, se prav slisi hrsk, hrskuser posted image . Zobkov pa se ni.

Moj ima vecerno kasico na zlicko in se kos kruha zmazeuser posted image in cez 1 uro, ko gre spat, ga se podojim. Pokuri vse, sploh se ne redi. Sem pa zacela z kosmici v flaski, ampak kmalu nehala, saj sem ga hotela navadit na obrok z zlico.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Oktobrski listki 2014
7.5.2015 13:31:25   
lila5
Hej!

Kako ste kaj? Kaj počnete? Moja trenutno spi, pa hitim par besed napisat user posted image

Jaa, tole eden za drugim otrokom tudi meni ni všeč..prvo naporno, drugo pa....raje vidim malo večjo razliko, da po malem začnem pogrešati vse kar je povezano z dojenčki , hihihih.. Zadnjič sem šla nekaj v porodnišnico...joj , ko sem zagledala nosečnice , trebuhe, dojenčke, tisti vonj..mmmm, bi kar imela še pa še dojenčkov, ker jih naravnost obožujem, kljub temu, če je naporno user posted image Ampak to so le "želje", ostajamo definiitvno pri dveh!

Že dajate skutke, jogurte? Jaz bi še to poskusila..kakšne mi predlagate, da ne bo preveč nekih barvil, itd.?

Se kaj plazijo vaši? Hodijo? user posted image Moja še nič, jo pa niti ne silim, če bo bo in če ne ne user posted image

19. imamo spet pregled v razvojni amb. Me zanima, če tokrat dobimo kakšno vajo.

Sem kupila vse tiste kašice (riževe, pirine,...) od Milupe , pa Babylove....brez veze, nič od tega noče...tako, da mi večerne kašice sploh nimamo...samo dojim jo še vedno!
Aja, pa piškotke sem ji kupila (2 vrsti), nekaj kot smoki varijanta, tudi nič..... Očitno bo zelooooooooo pozna pri papanju user posted image

So vaši še vedno v lupinicah?

Lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Oktobrski listki 2014
7.5.2015 14:22:40   
Hope2
Ne jogurte, ne se skute, nic kravjega mleka. Je se na adaptiranem in na mojem. Kupila sem pa ze jogurt in puding iz adaptiranega mleka za dojencke, brez umetnih barvil in sladil. Meni se ne mudi s kravjim mlekom.
Glede skut, ljubljanske mlekarne so imele pred leti dokaj naravne- z naravnami barvili (rdeca pesa, kurkuma)..zdaj nimam pojma kaj je na slo trziscu- me bo pa zanimalo cez 2 meseca ko pridemo na dopustuser posted image . Drugace pa vedno lahko kupis navadno skuto ali jogurt in not primesas sadje po zelji. To ti bo najbolj naravno. Sem pa mojemu prvemu v sloveniji kupovala nekaj mlecnih jedi v mullerju- isto iz adaptiranega mleka.

Hodi le, da se drzi mize, kavca ali da poriva tovornjak pred sabo. zdaj ima foro, da se postavi na zvocnik in pol si poje-mijavka boljuser posted image in z roko maha- kao pleseuser posted image . Drugace pa samostojno se ne hodi. Prvi je pri 8 mesecih naredil po 3 samostojne korake, tale bo zgleda kasnej, ampak sem ful vesela, ker prvi se se zdaj nic ne boji in sploh ne razmislja o posledicah, samo bum bum in potem je skoz potolcenuser posted image . Tale drugi se mi zdi je bolj ziheras in previden, upam da tako ostane, ker prvi mi vsak dan kak sivi las narediuser posted image

Se vedno v lupinici in bo se, upam da vsaj do cca 11 meseca. tako je bil prvi in tudi zdaj iscem za drugega lupinico, ko pridemo v slo. Mogoce katera ve, kje bi si lahko sposodila (v zameno se vseeno dam otroku kako darilo) maxi cosi lupinico za 1,5 mesec. aLI da bi mi kdo dal v najemuser posted image , ali prodal za res nizko ceno. Maxi cosi iscem ker je najvecja. Vseeno mi je barva. Prosim, ce katera kaj ve oz koga poznauser posted image

Koliko se kaj vasi spijo cez dan? Ce moj vstane pred 6 zjutraj in ne zaspi nazaj, potem gre se po 4-5 x spat cez dan. V najboljsih dneh, ce zjutraj potegne in dnevne spance mal potegne, gre 3x spat. Spi pa ponavadi le 30-45 minut, edino okoli poldneva mi ga uspe se nazaj uspavat za kakih 15-30 minut.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.5.2015 14:28:24 >

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: Oktobrski listki 2014
7.5.2015 15:14:47   
kamajuš
OJ! Smo kar malo zamrle...

GH: našemu palčku se je vendarle malo odprlo, tako da uvajam 4. obrok. Ostali trije (dop. malica, kosilo, večerna kašica) so pa količinsko odvisni od dneva - kakšen dan potrebuje še dojenje po vsakem obroku, kakšen pa tudi ne. Tako da so moje mlekarne non stop v pripravljenosti user posted image .
Kot 4. obrok (pop malica) sem pa začela kar z jogurtom, navadnim, seveda. Sadnih tudi starejši ne jedo prav pogosto. Tudi user posted image navadnega prav z veseljem poje (moram kar na silo ustavit, ker sva šele na začetku). Če bo treba, bom pa jogurt mešala s sadjem. Kasneje bom dala še skuto, navadno, to pa bom vsekakor mešala s sadjem ali zelenjavo.
Dala sem mu tudi že meso, in sicer piščanca (samo domačega) in teletino. Se mi zdi, da mu okus zelo ustreza, saj kosilo z mesom zelo rad poje. Dam pa meska ene 2x na teden.
Za pokušino sem mu dala tudi že malo kruha, tako kakšnih 10 mini drobtinic na dan user posted image , ima ful rad...

Zaprtje: ja, prebava se mu je z GH precej poslabšala in ko ima težave, tudi veliko manj je. Danes sem ga konkretno "odprla" z namočeno suho slivo in njenim sokom (sem zmešala s sadjem in dodala malo kašice). Mi je pa žal, ker ima ful rad banano, pa mu jo ne upam dat. A je še kakšna hrana, ki bi pomagala pri uravnavi prebave?

Tekoči trak user posted image : no, mi smo eni izmed štancarjev. Enostavno nisem nikoli razmišljala o veliki razliki, tako da sva po prvem zadevo prepustila naravi. Po drugem pa sva nekoliko počakala zaradi drugih stvari. (V bistvu je bil tale zadnji še najbolj podvržen razmišljanju da ali ne). Je bilo naporno, ampak mi ni žal. Ker so majhne razlike, je več skupnih interesov, sploh ta velika dva (17m razlike) sta kot dvojčka.

Lupinica: še vedno v njej, še nekaj časa po moje bo. Med prazniki smo bili na potovanju (730km daleč) in je super prestal pot. user posted image

Spanje čez dan: zadnje tedne ima neke prebliske in spi po 3 ure v kosu. Ampak samo, če sva doma, da je v svoji postelji. Zbuja se po novem ob 7ih in potem je ok 9.30 pripravljen za siesto user posted image .
Spanje ponoči: se ne smem pritoževati, od kar je ozdravel, se zbudi enkrat za dojenje, potem pa spi do zjutraj. Ampak... nej traja user posted image .

Prstek: sem že pisala, da ga je našel, kazalčka, namreč. No, prstek je zdaj postal njegova največja obsesija. Če mu ga skrijem (v predolg rokavček, npr), postane čisto živčen, kot ta hud zasvojenec. Me je že zdaj groza, kako bomo tole shendlali, ko bo večji. Je pa res, da zaradi prstka zaspi sam (prav NOČE pri meni: se podoji, potem pa začne ritat, da ga odložim v posteljico user posted image ). Ampak vseeno bi rajši, če ne bi bilo prstka ... user posted image .

Razvoj: smo totalno zadaj. Na tleh začne jamrat in jokat in sploh nič ne napreduje (ima že čez 7m). Sploh ga ne zanima. Tudi igrače ne. user posted image user posted image user posted image Seveda ga ne forsiram, ampak kakšen premik bi pa vseeno lahko bil. No, je pa včeraj prvič otroko za lahko noč "dal pa-pa". Je bil tako fleten user posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Oktobrski listki 2014
13.5.2015 16:15:55   
me83
Nasa pa je tako nezainteresirana za gh,... se vedno je dojenje zakon user posted image vec ali manj ima cisto zaprta usta in to tak, da z zlico sploh zraven ne prides,... sadje ji sploh ne gre, kosilo tako tako, se najbolj ima rada hipp riz z am (vecerja),... no pa bo ze,... se noben ni na dojenju ostal user posted image

tudi ponoci se je zacela spet vec zbujat, tako da smo na 2-3 ure budni in postaja ze kar naporno,... je pa res da ko se podoji takoj nazaj zaspi, vcasih pa pomaga tudi ce gre moz malo pozibat pojstlico.

drugace pa je kar lene narave, se se vedno pogosto na trebuscku jezi, nazaj se sploh ne zeli obrnit, tako da sedimo se tudi ne, je pa zacela vsaj ritko dvigovat, ko lezi na trebuscku user posted image

me pa ze kar malo kdaj stisne - samo poletje je se pred nami pa ze gremo nazaj v sluzbo user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: Oktobrski listki 2014
15.5.2015 13:00:10   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: me83

drugace pa je kar lene narave, se se vedno pogosto na trebuscku jezi, nazaj se sploh ne zeli obrnit, tako da sedimo se tudi ne, je pa zacela vsaj ritko dvigovat, ko lezi na trebuscku user posted image




Tole si pa v živo predstavljam user posted image . Ah, bomo še pogrešali tele lenobice, ko jih bo po celi hiši polno user posted image !

Glede konca porodniške: mene pa stisne, ker bom šla na zavod, sem ostala brez službe! No, pa vrtca tudi nismo dobili, tako da ... verjetno je res vsaka stvar za nekaj dobrega. Sem se pa vrgla v razpise in sem pripravljena tudi skrajšati porodniško, če bi mi sekirca v med padla user posted image ...

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Oktobrski listki 2014
15.5.2015 16:33:36   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: me83

Nasa pa je tako nezainteresirana za gh,... se vedno je dojenje zakon user posted image vec ali manj ima cisto zaprta usta in to tak, da z zlico sploh zraven ne prides,... sadje ji sploh ne gre, kosilo tako tako, se najbolj ima rada hipp riz z am (vecerja),... no pa bo ze,... se noben ni na dojenju ostal user posted image

tudi ponoci se je zacela spet vec zbujat, tako da smo na 2-3 ure budni in postaja ze kar naporno,... je pa res da ko se podoji takoj nazaj zaspi, vcasih pa pomaga tudi ce gre moz malo pozibat pojstlico.

drugace pa je kar lene narave, se se vedno pogosto na trebuscku jezi, nazaj se sploh ne zeli obrnit, tako da sedimo se tudi ne, je pa zacela vsaj ritko dvigovat, ko lezi na trebuscku user posted image

me pa ze kar malo kdaj stisne - samo poletje je se pred nami pa ze gremo nazaj v sluzbo user posted image


Tudi naša punca je bolj na komot - zakaj bi se mučila z GH če itak dobi po zizi. Zaenkrat sva na 2 obrokih GH (kosilo in večerja). Še najraje je bele stvari (krompir, cvetača in riževa kašica za večerjo). Danes me je čisto presenetila in pojedla vso korenčkovo kašico (polovica korenčka).
Od sadja sem ji dala jabočno kašico (prekuhano) in pa banano. Po banani je imela 2 dni probleme pri kakanju, pa še potem je bil tak čuden kakec (polno nekih nitk - sem se ful ustrašila, ker enkrat je že imela krvave nitke v blatu. No, pol sem ugotovila, da je po banani to pogosto in čisto normalno.

Dajte mi povedat koliko GH naj bi 6,5 mesečni dojenček pojedel na obrok? Mi smo na takih mini porcijah, pa nič ne kaže da bo boljše. Včasih sicer zmaže 150 ml riževe kašice, ampak večinoma pa smo tam na 50 ml. Isto z ostalimi kašicami.

Spanje je še vedno super ponoči. Je pa dodala eno dojenje okoli 1 ali 2 ponoči. Ko sem ji uvedla večerno kašico je en teden spala od 10 zvečer do 9 zjutraj.

Sicer pa je gospodična ugotovila, da je najbolj fino zaspat v pouchu pri mami in ni šanse da sama zaspi v posteljici. Prav tak izsiljevalski jok vklopi, če imam kdaj preblisk, da bi jo pustila v kinderpetu.

Tudi mene že stiska ko pomislim, da bo treba iti v službo (no v bistvu še ne vem če jo bom mela, se mi je lih iztekla pogodba). Bom pa iskala v šolstvu, tako da če se zgodi čudež in službo najdem, bom veselo šla en mesec pred koncem porodniške v službo.

A lahko v tem primeru partner koristi tisti preostali mesec? Al sva že prepozna za spremembe?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Oktobrski listki 2014
17.5.2015 7:41:45   
Hope2
Nimam porodniske, zato me nic ne stiskauser posted image .

GH. Pri nas se pa moramo ze skrivati, ker bi vse pojedel. Kar koli mu dam poje, najraje pa se je, ko si sam pobira in daje v usta. Danes sem mu za foro dala pol jabolka, samo toliko da bi ga zamotila medtem ko sem ribala drugo polovicko. In si je odgriznil koscek in ga zglodal z dlesnimi, pa drugi koscek odgrizne in pol sem mu vzela, ker me je bilo strah in je tulil ko zmesan.

GIbanje. Je zdaj ze fajn stabilen in previden, tak da ne rabim vec biti za njegovo ritjo. Lahko v miru kavo spijem ob racunalniku ali kaj pripravim za kosilo, on se pa igra. Mam pa eno oko skoz na njem. Odprem omaro in mi vse ven zmeceuser posted image . Ce ga katera hrana zapre, mu drug dan ponudim hrano za odpiranje- hruska ali sliva. Sem mnenja da se mora navadit crevesje na vse, tudi na hrano ki zapira. Vcasih pa mu med banano kar nasekljam suho slivo. Nic hudega ce se kak dan matra in malo bolj tiska. Problem je le, ce to traja vec dni in imajo napet trebuscek, drugace pa je vse to normalno.

Vozickanje pa pocasi postaja naporno. Imamo ze okoli 38 stopinj zjutraj ob 8 in veliko vlago. Jaz crkujem in sem po 5 korakih mokra ko cucek, on pa spi v vozicku in to se vec kot doma v posteljki. Zaradi vrocine, ki se bo se samo stopnjevala komaj cakamo, da gremo na dopust.

Zadnjic sem vprasala za lupinico, ce bo katera prodajala ali ce bo koga poznala ki bo prodal po ugodni ceni, ali dal v najem, posodil za 1,5 mesec.... bi prosila ce mi javi- lahko na zs. Rabim od konca junija do sredine avgusta. Hvala!



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.5.2015 7:44:43 >

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?