|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
14.9.2015 8:43:50   
strukla
To ti predlagam da vztrajata na joski, ce se le da. Jst sm nardila napako in sm mu tud zacela stiskat v flasko ker gospod pije samo na zacetku ko brizga mleko ven samo od sebe, potem se nu pa ne da vec sesat ven ta gostega mleka. In zdej se je na to lepo navadu in mam skos probleme s tem hranjenjem. Jeva pa vbistvz se vedno na dve uri, kar je tud problem.

Super za fajn porod! Jst mam tud dobro izkusnjo, ceprov sm mela vakum in sm bla rezana. Ampak protibolecinskih ukrepov pa niti nism rabla, tud na konc ne ko so mi dodal umetne popadke. :) tko da nimam nobeng strahu pred novim porodom

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
   RE: Avgustovke 2015
14.9.2015 12:08:15   
sladkorčica
Špelička Čestitam za punči. ...

Jst ti tudi predlagam da se čimbolj ddojite tud na 1 uro. Ker to sm tud jst slišala čim je po flaski hranjenje je konec. Mi smo že 4 tedne danes stari....Kako hitro čas beziuser posted image men ga je patronažna tehtala in je imel že čez 5 kg. Ej strukla resnično bi se mogla pritožiti nad patronažno. ..Kaj tud tehtan ni bil nič? ????? Groza....res zakaj plačujemo zdravstvo????

Mi mamo pa drug ponedeljek prvi pregled in se tudi veselim...mali je pa tudi en bucko mali

Špelička kako ste dali ime punči ???

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
   RE: Avgustovke 2015
15.9.2015 7:10:25   
jesse16
Špelička, čestitam. Pa imamo še eno punčko user posted image user posted image

tudi jaz ti priporočam čim dalje vztrajaj na dojenju, ko enkrat začneš kombinirati z flaško, bi polj skoz z flaške pili in imaš full več dela.
Saj vama bo steklo dojenje in polj bo lažje.
Midva sva se dojila že na 4 ure, ampak ne vem kaj mu je od sobote naprej je katasrofa, ne spi veliko joka, pa full malo poje na obrok tako da sva na zizi na 1 uro.
Sem že taka ko zombi, ker tudi ponoči je kar precej zbujanja.

kako ste kaj ostale??
Sladkorčica poročaj kako je bilo v posvetovalnici??

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
   RE: Avgustovke 2015
15.9.2015 9:26:55   
Špelička
Mi smo se celo danes uspeli naspat, je pa tudi naša bolj jokava, tud na eno uro bi bla na joški, moje bradavice so pa že čist krvave, da je dojenje precej boleče user posted image . Sem že pozabla, da me je tudi pri prvi bolelo kakšen mesec kot hudič, pol se je pa uneslo. Pa zdaj vem, da dobr pristavljam in da ma mala cel kolobar v ustih.

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
   RE: Avgustovke 2015
15.9.2015 9:37:31   
LeyaPrive
Da se še jaz malo javim, mi je uspelo priti do računalnika po 3 tednih. 22.Avgusta se je naši "novi" družini pridružil 52 cm velik in 3840 g težak fant :)

Že v petek zjutraj sem imela en čuden občutek v trebuhu in sem mojega prosila, naj šprica službo. Odpeljal me je na kontrolni CTG. Jaz sem bila skoraj prepričana, da so že popadki, vendar so me gladko poslali domov. Sem bila že en teden čez rok in sem bila v vsakem primeru naročena na sprejem v porodnišnico v ponedeljek. Ker očitno še nisem rojevala, sem se odločila, da greva še v bližnji salon pogeledati za nova okna. Potem pa še v Merkur po nov žar, ker smo imeli planiran piknik. Sem vmes postala že malo živčna, ker mi tisto zvijanje ni bilo čisto nič več všeč in sem bila vsa nesrečna, ker sem bila brez ure in nisem mogla vedeti, kakšen je razmik.

Doma sem končno prišla do ure, vzela svinčnik in papir ter pisala, na koliko časa se pojavljajo. Ker je bil razmak enakomeren (cca 6-10 min) so to očitno le bili popadki, samo ne dovolj na gosto, da bi šla v P. Vmes sem skočila še pod tuš, počakala, da so spekli in pojedli na pikniku in se le šla pokazat v porodnišnico. In so me kar obdržali :D Uradno trajanje poroda - dobrih 10 ur :( Od tega je bilo 9 ur popadkov. Do epiduralne žal nisem prišla, ker je anasteziologinja ni mogla pravilno vstaviti. Sem pa dobila ultivo, ki me je blazno uspavala in sem bila taka, kot bi spila 2 buteljki vina:( No ja, vsaj spomin na bolečine je pobrisala. Drugače bi bil naš fant edinec. No, vsaj brez šivov sem jih odnesla. Poleg ulitve pa še gratis predrtje mehurja in umetne popadke, ker so bili moji popadki prekratki. Tudi umetni niso bili nič daljši, zato so na koncu morali kar pošteno pritisniti na trebuh, da je mali prišel ven. V vsakem primeru samo pohvale za ekipo tisto noč v Kranjski porodnišnici. Očitno so se tisti teden vse spravile roditi, ker sem dobila predzadnjo posteljo v porodnišnici.

Žal pa nama hranjenje nama ni takoj steklo in me je ena sestra čistzo zafrustrirala, ker je imel 200g manj po 2 dneh. Pa čeprav naj bi bilo normalno, da po porodu izgubijo težo in niti še ni pravega mleka prve dni ampak samo nekaj mililitrov t.i. colostruma. Tako, da sem mu morala tisti dan dodajati še umetno mleko. Naslednji dan pa ni hoetl več sesati, ker je po flaši bolj enostavno piti. Super :( No, je bila pa vsaj druga sestra na delovnem mestu, ki mi je otroka zvagala pred hranjenjem in še med in po hranjenju in lepo povedala, da pravzaprav dobi več kot dovolj hrane. En kup komedij prve dni, ko bi lahko vse skupaj fino zafrknila, sedaj pa dobiva +33g/dan na teži.

Prve dni je imel tudi malo zlatenice in mi je ves čas spal. Tako, da je bilo hranjenje na 3 ure skoraj nemogoče, ker sem ga po pol ure zbujala, jedel je po eno uro ali več... No po eno uro je tudi sedaj. Mi pa pridno spi. Spat gre ob 8m9h zvečer in spi do ene 2 ali 4 ponoči in potem ob 7,8h zjutraj naprej. En dan mi je spal celo 7 ur v kosu in sem jaz nasldnji dan pokala od energije.

Glede vitamina D - meni so svetovali, da dam obvezno zjutraj7dopoldbne, da ga odšravfa do večera. Ampak nimamo nobenih problemov, ga nič ne zvija zaradi teh naših kapljic. Tudi, ko bomo uvajale gosto hrano, je treba eksperimentirati dopoldne, da zabava mine do večera.

Glede pikic,izpuščajev - naš je bil nekaj flekast po celem telesu. zato me je patronažna opozorila, da gre verejtno za alergijo (mehčalec, prašek, hrana). Tisti mozoljčki, ki nastanejo zaradi čiščenja in hormonov smeji biti le po glavi. Če je po telesu pa gre verejtno za alergijo. Fleki so pri nas izginili po kopanju, tako, da se potem nisem več s tem obremenjevala.

Kilogrami pa so se odločili, da bodo kar pri nama ostali :( Pridelala sem slabih 20 plusa preden sem šla v porodnišnico. Ven pa sem šla samo 5kg lažja. Je pa res, da sem bila v P nenormalno žejna in lačna. Ene 3kg so šle dol v teh 3 tednih, sedaj pa vse skupaj stoji, čeprav pazim kaj jem in nič ne gickam vmes, kot sem to počela prej. Za telovadbo pa se mi zdi še malo prezgodaj, čeprav sem že vsa zategnjena.

@strukla Mi imamo podobne drame včasih pri hranjenju. Je celo večnost, ga nahranim in previjem in on bi šel še 1x ali 2x jest. Sva to počela tudi po 4,5 ur skupaj. Trenutno prakticiram, da ga nagranim (ene 20 min na vsaki strani, ne predolgo) in potem dobro pospravim zrak ven - podremo kupčke in ga potem počasi umirim tako, da ga zavijem v toplo teko in ga malo zibam ter dam spat, če seveda ni buden kot zajec. Če se doji predolgo, potem mi čisto preveč zraka poje in poteg ga seveda zvija in napenja. zZato sem čas hranjenja omejila in pomaga.

@sladkorčica - če se polno doji, dodatna tekočina ni potrebna. Zato imamo 2 vrsti mleka - najprej t.i. sprednje, ki je zelo vodeno in je pravzaprav tekočina (za žejo) in t.i.zadnje mleko, ki je hrana - je bolj gosto in ima več hranil, maščob... Zato je pomembno, da se dojka popolnoma sprazni in ne sesa samo malo po levi, malo po desni in tako spije samo prvo, ne pa tudi zadnje mleko.

@Špelička - kaj pa če bi probala nastavke za bradavice? Jaz jih uporabljam zaradi ploskih bradavic in me prav nič ne boli. Na začetku sva midva sprobavala brez, pa me je tako bolelo, da sem se v roko vmes grizla:(

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
   RE: Avgustovke 2015
15.9.2015 10:17:41   
sladkorčica
LeyaPrive taprvo Čestitam za korenjaka. ..

Uffffffff pol sem jst lahko srečnica glede kilogramov....jJst mam sam se 5kg plusa potem sem na stari teži. ...user posted image mali mi vse poje sproti ....dojiva se tudi na eno uro in je res pravi korenjak mleka je dost. ...razen eno težavo mam....Rada bi šla kaj po nakupih počasi pa enostavno si ne upam nikamor ker mali zdrži največ 2 uri. Kaj če se bo ravno na blagajni začel dret....Zelo ne potrpežljiv je....Ko se mu zahoče po mleku mora takoj dobit....nebi pa rada po flaski ker vidim da je to konec potem....ah saj bo počasi bo treba tud kam v svet treba jit se bo že navadil. ..

Ja glede bradavic vam edin to svetujem multimam lanolin....jJst sm se v porodnišnici nonstop mazala....saj bradavice so vseen bolele ampak razpokane krvave pa nimam in nisem mela.. neki časa je še bolelo ko je zagrabi zdaj pa ni več bolečine mali vleče kot norec.... Tako da sem zelo vesela da mi je dojenje steklo....moram pa pazit ksj pojem verjetno tud zaradi tega tako kile dol letijo....

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
   RE: Avgustovke 2015
15.9.2015 21:23:26   
strukla
Mi smo meli dans prvi pregled pri pediatru. Tamal ma ze 5800g in 59 cm. Uglavnem orenk rastemouser posted image patronazna ga je tud tehtala, pa sej drgac je vredu, veliko ve ampak praksa pa ocitno bolj pesa.

Joj tole dojenje nam pa res probleme dela, upam da se bomo kmal ujele.
Sladkorcica jst ze skos hodim po trgovinah, navadi ga na dudo, s tem ga lahko zamotis se za kaksno urco ali celo dve, ce ni prehuda lakota.
Drugac pa to glede ciscenja ni res, po celem telesu ma lahko te mozoljcke. Ravno dans je mel tamal polno tega po telesu pa je pediatrinja rekla da se to koza cisti da naumo kej skrbel. Zgleda pa res k ena alergija.

Jesse: kako se dobi oleovit iz Ptuja? Kam se to poklice? A rabis recept? Posljejo pa po posti ane? Hvala za odgovor :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
   RE: Avgustovke 2015
16.9.2015 10:24:10   
LeyaPrive
Ja, mozočjčki so res lahko po celem telesu. To so tudi meni v P rekli in potem nisem nič komplicirala. Me je šele patgronažna opozorila, da to ni isto. Naš je imel rdeče flekce tja do 1cm po telesu in ne mozoljčke.

Drugače pa tudi jaz razmišljam, kako iti "varno" iz hiše. Naš lahko spo pol ure ali pa 4 ure skupaj, nikoli ne veš. Ga pa duda prav nič ne pomiri, ko se odloči, da bo lačen, mi v 5 minutah eksplodira v tak jok, da rata ves rdeč v obraz in navija glasilke do maksimuma.

Mene pa trnutno najbiolj matra kaj jesti user posted image Testenin, riža in krompirja imam vrh glave. Moj pa buč in bučk ne more več niti videti. Juh brez česna, čebule in drugih resnih začimb sem pa tudi že sita. Danes se mi noro lušta kislo zelje in žganci, samo ne vem, če si upam tvegati user posted image

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
   RE: Avgustovke 2015
16.9.2015 11:40:27   
jesse16
Živijo
čestitke za korenjaka LeyaPrive. S hrano je pa tako, jaz jem dejansko vse, razen svežega sadja in solat pa izogibam se jedi ki napenjajo(pasulj...). Jem pa peso. Poskusi pa boš videla.

Strukla naj bi se dobile v Lekarni Toplek na Ptuju. Pokliči in jih vprašaj. Jaz jih dobim direktno iz Avstrije.
Sladkorčica midva tudi ze hodima naokol po trgovinah, nam pomaga duda.Sicer pa imajo vse večje trgovine tudi za previjanje in dojenje.

Mali zunaj spi ko polhek, jaz pa kuham kosilo user posted image . HB za mrežo proti mrčesu, ga imam lahko brez skrbi zunaj.
Punce kako so vam svetovali glede kožice?

< Sporočilo je popravil jesse16 -- 16.9.2015 11:47:46 >

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
   RE: Avgustovke 2015
16.9.2015 15:51:41   
sladkorčica
LeyaPrive Evo pri nas isti problem.....Kako z njim v trgovino včasih zdrži 3 ure včasih pa sam eno uro in ko se mu zahoče je hudo če ni takoj.
In Evo mene.... prvič sama dva v nakupovalnem centru pohajkovanje 3 ure. Vmes sem šla v previjalno sem sede ga prvič podojila preobleka. Fullllllll hepy da mi je uspelo...Jst vam povem da sem bla tako živčna al bo al nebo. Led sva prebila.mi je zelo pasal jit mal ven po trgovinah ker 2 mesca nisem bla nikjer.
LeyaPrive jst ti zeloooooo odsvetujem kislo zelje. ...Jst bom danes skuhala surove štruklje dam kateri v predlog....

Lepo se imejte

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
   RE: Avgustovke 2015
16.9.2015 16:30:19   
LeyaPrive
Sladkorčica, vaši surovi štruklji imajo pa verjetno zelo podoben okus kot sirovi štruklji user posted image

Midva sva danes imela še zadnjič patronažno na obisku in je gospod spet pridelal +30g/dan. Ko sem jo glede hrane vprašala sem dobila občutek, da smo čisto preveč drastične. Je rekla, da nekje po 6ih tednih lahko žepraktično normalno jem, s tem, da hrano uvajam postopoma in ne tako, kot zadnjič, ko sem imela tofu in grah in potem nisem vedela, kdo je bil krivec. Edino za sadje je rekla, da ga je treba lupiti (jabolka, hruške) in naj pazim pri kislih stvarek oz. kisu in citrusih.

Jaz pa z mojim še ne nameravam po trgovinah hoditi. Verjetno fobija bred možnimi okužbami. Si lepo kar sama priborim kakšno frej urico in skočim naokoli, ati pa mami nadomešča.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
   RE: Avgustovke 2015
16.9.2015 18:14:00   
Špelička
LeyaPrive čestitke za fantiča!
Moje bradavice so že bolš, čim več jih luftam user posted image . Ko mala potegne, me zaboli, pol je pa ok. Dojiva se na 2-3 ure, dudika je bolj tako tako, včasih zagrabi, včasih pa ne.

Jutri greva pa prvič na krajši sprehod. Jaz sem še bolj švoh in se mi niti ne da ful hodt, mal bova okrog hiše krožile user posted image . Upam da se do naslednjega tedna okrepčam in začnemo vozička. Moj se vrača v službo in ne vem, kaj bom počela cel dan noter.

Tehtala se še nisem, je pa apetit malo manjši. V porodnišnici sem ful jedla, ker v Postojni odlično kuhajo, pa itak je blo 5 obrokov, vmes pa še kakšni piškotki user posted image .

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
   RE: Avgustovke 2015
16.9.2015 20:06:13   
sladkorčica
Hehe ja seveda misla sem sirovi štruklji user posted image
Jst sm že čist zmešana od vseh predlogov kaj ja in kaj ne vsak po svoje navija in nabija tako da mi gre rahlo vse že na živce.

Špelička ti kar polahko ne hiti da boš šla ven.bo se velik cajt in priložnosti. Jst sm se odlično počutila in sem šla ven z vozom jst ti povem da sm čist mokra prišla nazaj. Telo.mi je povedalo da nisem še pripravljena.

Moj mali je včasih tako teckan da nevem kaj bi rad ....pomoje ga krči matrajo....sam on se ne joka sam neki stoka pa murga. Kaksno nox je priden se sam enkrat zbudi včasih pa na 2 uri vstajam user posted image user posted image . Komi čakam da preguram te krizne 3 mesece ki so kao najbolj glede krčev. ..

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
   RE: Avgustovke 2015
17.9.2015 12:28:33   
sladkorčica
Ojla punce.....

Milim da včerajšnji štruklji našemu malčku niso pasali. ...Celo noč ga je nekaj težilo. ...že zvečer je bil nemiren. Zdaj pa resnično razmišljam da bi ukinila mlečne izdelke oz bi presaltala na une brez laktoze ker so lažje prebavljivi...a ma katera a tem izkusnje se je dejansko izkazalo da so mlečni izdelki problem????

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
   RE: Avgustovke 2015
17.9.2015 15:12:14   
strukla
Ja men se zdi da mlecni izdelki pa cokolada ful vplivajo, zdej sm se mal pregresila par dni pa je cel pikast pa zeleno blato ma mal, pa napenja se. Se mi zdi da je od tega.

Jesse, sori k tezim, samo se to: jst sm zdej dobila recept za oleovit, pa mamo ene znance na jesenicah in bi kr njim rekla da grejo iskat v avstrijo te kaplce. A za to tud rabijo recept? In kje jih ti v avsttriji kupis? In kok stanejo?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
   RE: Avgustovke 2015
17.9.2015 16:35:29   
sladkorčica
Ja nas isto zelen kakec pa napenja ga.pa spet je nekaj pikast ..user posted image jst nevem več al je od hrane al od tega da sw mu koža čisti al od toplega vremena....No danes nisem nič mlečnega kavo sem pila brez kofeina z mlekom brez laktoze. Se jogurte moram kupit so pa v hoferju dost cenejši .bomo vidli ce je to problem. Sladkega tud ni sm nc jedla. ..bi pa s takim užitkom pojedla eno Milko. ..sam kaj ko se enga koščka ne upam zaradi ljubega miru . ....ah saj bi bols

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
   RE: Avgustovke 2015
18.9.2015 7:47:15   
jesse16
Živijo
Strukla meni jih svakinja prinese iz Avstrije, antiflat + oleovit je prišlo 20 eur. Mislim da je olevit cca. 4 eur. Pa nisem imela nobenega recepta, to je v Avstriji v prosti prodaji. Mislim pa da jih imajo vse lekarne.
Sicer pa zelo hvalijo Biogajo z D3 vitamnom, baje full pomaga da nimajo krčov.
Joj punce opažam da sem jaz ena velika srečnica, jaz namreč jem vse mlečne izdelke in tudi čokolado pa ni nič drugače. Tudi mali ne pokaže da mu ne bi pasalo. Sem pa opazila da kadar jem paprikaš je mali full bolj zadovljen in tudi več spi, tako da moj pravi da naj jem vsak dan paprikaš user posted image . Sem pa špinačno jedla in je mali polj full zeleno kakal in jaz itak panika, zakaj tako kaka, HB sem se spomnila da je to od špinače
Ampak srečo pa mamo letos, s tole vročino user posted image , meni se že meša, komi čakam na jsenske temperature in sonček. Včeraj sva vozičkala in sem mislila da bom kr umrla od vročine, pa sva bila pozno popoldan zunaj ampak je bilo tako soparno. Bogi naši malčki.
Uživajte v letos upam da zadnjem vročinskem valu.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
   RE: Avgustovke 2015
18.9.2015 8:38:02   
Špelička
Jest mam tud zgleda srečo, razen svežega sadja in zelenjave, pa kar napenja, ne jem, ostalo pa vse. Drug tedn bom kr sadje počas dodajala, ker mi že tok manjka. Plus to, da sem včeraj prebrala vsaj 3 članke, v katerem vsi pišejo, da naj mamica je isto kot prej, razen pač delikatnih stvari: alkohol, kar napenja, močne začimbe. Dojenček je lahko občutljiv še na marskikaj drugega. Predvsem mamice - sprostite se!!!

Danes smo pa ponoči spali 5,5 ur v kosu + 3 nadaljne + še 3 - počutim se kot rožica! user posted image

Kako ste s kaplicami z vitaminom D, že redno dajete? Mi bi tud mogl ja.

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
   RE: Avgustovke 2015
18.9.2015 11:07:07   
LeyaPrive
Midva imava tudi danes svoj prvi "izhod". Cela misija, kdaj najti pravno pravi čas in vse potrebno spakirati. Še, ko sem šla 1 mesec nazaj na morej, sem bila hitreje spakirana - v 20 minutah :D

@sladkorčica Tudi naš mi že 2 dni nekaj godrjna in cvili ter nikakor noče zaspati. Zenkrat sem oborožena s kaplicami iz gorenjsih lekarn in Koroškimi vetrovnimi kapljicami. Samo se mi zdo, da pri temu godrnjanju ne primerjo. Smo pa vseeno preskočili večerno dramo pred spanjem, ko je skoraj vsak večer okoli 20h že malo zadremal, pa se zbudil, ker mu je nekaj ngajalo, pa spet zaspal, pa se spet zbudil...

Meni so dali nasvet, da naj bova čim več zunaj, da svež zrak dobro vpliva na krče in podobno. Drugače pa naj bi se ukinitev mlečnih izdelkov poznala šele po 2-3 tednih, ko seodstrani iz našega telesa. Od 3 dni pavze naj ne bi bilo pravega rezultata, če je problem v laktozi. Pri ml ečnih izdelkih je problem v tem, da dojenčki še nimajo prave flore v prebavilih in ne morejo ali pa s težavo prebavljajo lahktozo. Neka presnovna zadeva, ki s časom mine.


me pa zanima, katero kremo za ritko ve uporabljate? Jaz sem imela mast od dr.Pavloviča, samo me je intenziven vonj motil (spominjal me je na uhu lepilo:)). Sem probala tester od Niveje in kupile znamko od DM. Pa mi je krema pregosta oz.pretrda in mi ni praktična za mazanje. je pa bila super za mazanje in tudi na rit se ni nič prijelouser posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
   RE: Avgustovke 2015
18.9.2015 16:43:04   
Minimini
No da se še midva javiva... Po carski poti je 9.9. prijokal naš poba 3720g in 56cm... Vse se je lepo zrihtalo danes smo bli že zunej redimo se full lepo, dojenje je steklo takoj in se zelo uspešno nadaljuje.... trenutno nobenih velikih problemov glede malega in mene... Po 9 dneh lahko rečem da je zlo priden jemo, spimo in se crklamo mejhno tudi pojokcamo user posted image Glede hrane merkamo samo da ni surove zelenjave pa sadja, čokolade tudi ne (razn kakšen piškot k je oblit z njouser posted image ).
Glede kapljic imam tudi jst pripravljene od Lekobeba vetrovne kaplice, ampak nismo še nič dali ker ŠE ni potrebe.

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
   RE: Avgustovke 2015
18.9.2015 22:39:20   
Anonimen
ojla punce, glede krcov in laktoze vam priporocam kaplice coliprev. Ve bote lahko jedle mlecne izdelke pa se otrokm pomaga.

(odgovor članu Špelička)
  Neposredna povezava do sporočila: 1771
   RE: Avgustovke 2015
19.9.2015 9:20:42   
strukla
Jesse hvala za informacije, zdej smo oborozeni z vsemi moznimi kaplcami.
Sicer pa mi sploh nismo dajal do zdej vitamina d. Je pa mali ful srckan :)
Aja tele coliprev sva midva v navalu po prvih krckih kupla in mava se neodprte, tko da ce kera rabi ji posljem :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
   RE: Avgustovke 2015
19.9.2015 11:22:08   
sladkorčica
Oj ..
Minimini čestitke za korenjaka....

Ah jst ga nebom z nobenim več kapljicami filala. Tistih par jogurtov bom pa že kupila brez laktoze potem pa itak na normalne.

Mi mamo v pon prvo po svetovalnico in se res veselim ..me zanima kok je napredoval...po kilah najbrž kar precej ker moram bodije 56 pa 62 kar po čas pospravljati. ....
Mi še ubadamo z prvim prehladom. ...No zaenkrat kar uspešno čistimo nosek z aspiratorckom in ta ročni je čist ok jst niti slučajno ne mislim kupit na sesalec pa nevem kaj se vse...


Končno se je ohladilo....Pa to je noro letos....nikakor se ne moremo znebit te nore vročine. ...

Lep vikend vsem papa

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
   RE: Avgustovke 2015
19.9.2015 16:44:29   
Špelička
Minimini čestitke za fantka! Ti si imela tako kot jaz rok 31.8. kajne?

LeyaPrive mi ne uporabljamo nobene kreme za ritko, to je menda sedaj in user posted image .

Nam so pa vse cotke prevelike, naša pupa je drobižek in že v pajackih 56 plava, da mi je kr hecna. Imam dva kompletka 50, ki sta ji ravno prav, več se mi zdi pa brez veze kupovat, ker vem, da jih bo prerasla v enmu mesecu.

Danes pa končno mal ohladitve, tega poletja pa res noče bit konec, jest ga mam že od julija polhn kufr.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
   RE: Avgustovke 2015
21.9.2015 20:49:56   
LeyaPrive
Mogoče pride še kateri (ali njeni boljši polovici) prav tale video:

What's the Fuss? A Guide to Newborn Crying

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?