|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 16:47:28   
jesse16
8 kapljic je ena doza. Dam mu pa 4 krat po 8 kapljic.
Vitamin dobi pa takoj zjutraj. Ker do vecera ga polj ziher neha sraufat zarad vitamina.

Spelicka drzim pesti da bo cimprej.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 19:23:13   
sladkorčica
No hvala za info Jesse16 glede vitamina sm pa isto razmišljala da najbol da sw zjutri da se do večera že mine če je res kaj na tem

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
   RE: Avgustovke 2015
2.9.2015 13:19:30   
sladkorčica
Ojla avgustovke....

Je še pri kateri kaj novega????

Midva sva danes sama doma. ...očka je moral v službo. ...zaenkrat nama nič ne fali...user posted image

Punce jst se že par dni ubadam z vneto rito...user posted image nevem kaj naj se nardit ...probala že vse žive kreme zamenjala plenice preoblačila ga nonstop ....Al je tud mal vročina kriva nevem....Hvala bogu še bo počasi ohladilo....

Avstrijske kapljice pa kar pomagajo no....čez noč je kar priden edino že par dni ma tiste slabe urice zvečer pa zjutraj ga serje. ..čez dan pa je kot da ga ni....je pa Ful požrešen da včasih hoče tud na 1 uro jest....Tako da se dobesedno sili s hrano in pijačo drugac bi mogla že zdavnaj po adaptirano mleko....Vceraj smo se prvič kopali jao kaj je užival. ...

Kako ste ostale so kake težave? ???

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
   RE: Avgustovke 2015
2.9.2015 18:55:48   
Minimini
Mi še kar čakamo, tako da verjetno uradno izstopam iz skupine avgustovske v skupino septemberke :-) po vseh pregledih ki so zdaj na dva dni se še nič ne dogaja, je pa važno to da je mali čist še vredu postelca ima še vse potrebne funkcije.... Tako da vse avgustovske mamice želim vam vso srečo še naprej ;-) 👶

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
   RE: Avgustovke 2015
3.9.2015 7:13:20   
jesse16
Živijo

Mimi ti kr pri nas ostani, jaz sem tudi rodila julija in ne avgusta in sem kr pri avgustovkah ostala. Upam da se ti čiprej začne in da bo vse potekalo po tvojih željah. Srečno.

Sladkorčica, a sudocrem si poskusila? Drugače pa poskušaj po previjanju ga imeti nekaj časa brez pleničke, boš videla kako bo.
Koliko pa poje?
Moj pa nekaj stavka, čez dan mi poje komaj po 60 včasih 90, sicer zvečer konkretno je tudi 100. Danes pa posvetovalnica user posted image user posted image

Lepo se imejte in uživajte v hladnejših dnevih

(odgovor članu Minimini)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
   RE: Avgustovke 2015
3.9.2015 15:54:31   
sladkorčica
Jesse16 vse živo sem že s probala. Patronažna pravi da ma najbrž glivično vnetje. To je pa ta huda vročina pa vlaga pa močno blato. Drugega mi ne preostane kot da mažem mažem .
Kok moj to no poje ti ne znam povedat ker ga dojim.nisem se probala po flaski. Tok sem se bala dojenja in Evo ratal mi je. Sicer sem mela v začetku mal težav pa mal po vprašaš za pomoč in to je to. Bom pa probala enkrat mal na črpati pa po flaski da vidm če bo šlo.
Punce kok ste že kaj kilce zgubile? Pri meni kar leti že -'13kg pa ne hujšam mar se dobesedno base s hrano in vodo msli vse posesa do zadnje kaplje. Včasih sem vesela da je noč da se mal nafila.

Kako je blo na prvi po svetovalnici? Jaz sem tud danes dobila datum

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
   RE: Avgustovke 2015
3.9.2015 16:27:02   
aspera
Najprej čestitke vsem avgustovkam za vaše otročke user posted image . Se opravičujem, ker se "štulim" v vašo temo, sama sem septemberka.

Zanima me samo kje kupite te avstrijske kapljice proti krčem, ker kolikor sem brala po forumih, se jih pri nas sploh ne da dobiti user posted image .

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
   RE: Avgustovke 2015
3.9.2015 18:11:11   
strukla
V kranjski lekarni pri orlu, al neki takega se rece. Potrebujes pa recept za plivit ali oleovit, ki ga bos dobila ob odhodu iz porodnisnice in pa neko izjavo moras podpisat, ker gre to ena gospa iskat pol v avstrijo. Al gres pa sama kr tja. Stanejo pa 11€.

Sladkorcica, moj je tud ful pozresen in vsako rundo fuuul poje, hraniva se tud po eno uro skupi s presledki. Pol pa cela drama, godrnjanje med podiranjem kupckov, kasljanje, jok, brcanje z nogami. Pol pa se polivanje pa kolcanje. Mislm mene je ze prov groza vsakega dojenja. Komi cakam da bo zacel jest normalno hrano :)
Drugac pa mamo ze 4640 gramov, stari smo pa tri tedne. Je bla dans patronazna tle, edin kopal se se nismo, to bo pa naslednji teden.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
   RE: Avgustovke 2015
4.9.2015 7:40:51   
jesse16
Živijo
Sladkorčica lahko si pomagaš s tehnico, da vidiš koliko poje. Jaz sem ga pred obrokom in po obroku tehtala, da sem videla koliko poje. Ker včasih če hoče biti skoz na dojki je lahko tudi to da se carta in za vsak bolj malo poje. Jaz sem ga z dudo malo zamotila in ga nisem takkoj na dojko dala. In sedaj lepo na 3 do 4 ure je in poje večji obrok naenkrat.
To je zgolj predlog kako si lahko pomagate, pri meni je funkcioniralo.

Aspera te kapljice pa dobiš v Avstriji in mislim da je ena lekarna na Ptuju ki ti jih pošlje.
V posvetovalnici so nam pa svetovali Biogajo. Drugače smo pa OK imamo 4500 g in smo 56 veliki.
Te full bombandirajo z ceplenji in sicer kako je to priporočljivo, sploh rotavirus, ki stane malo manj kot 160 eur. Sem bila kar malo presenečena kako so me založili z raznimi letaki, seveda vse te zadeve so plačljive.

Strukla vi ste pa že konkretno težki. Kopanje je tudi super boš videla kako bo užival.

uživajte danes bo dež in bomo lahko cel dan spali user posted image user posted image

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
   RE: Avgustovke 2015
4.9.2015 9:43:39   
sladkorčica
Jesse16 ja bi ga tehtala če bi mela tehtnico. ...Ja včasih zdrži 2 do 3 ure včasih bi pa že po eni uri vlekel.....tudi moj je kar konkretno težak v torek je imel 4300g....tud jst si pomagam z dudo sam najbolj ga pa zadrzujem ko smo zuni in se vozickamo. ...saj drugac nebi bil problem sam včasih mi čist sprazne obe dojke pol se pa z vodo nalivam da je spet mleko.....Danes ponoči je bil mal lumpa se mi je na 2 uri zbujal je hotu jest...sem pa ravno razmišljala če bi ga po flaski hranila bi se več bla pokonci. Bi sam letala gor pa dol pa pomivala. ...Zdaj ko se oglasi ga vzamem k sebi ga priklopimo ko se naje podre kupček ga dam nazaj v posteljco. ...je pa res kakšno noč je priden se zbudi sam enkrat včasih pa večkrat. ...

Strukla kaj tvojega ni patronažna se nič kopala???mMoj je bil že 2 krat in to uživa sto na uro...

Ja glede cepljenja verjamem da so tečni. ...Pa ti še boš odločila za kako cepljenje al sam tist kar je obvezno????


Joj menda sam se tole ohladitev čakamo. ... ce ne drugega se bomo na spali malo no drug teden bo že malo več sončka ravno ta pravo za kako večjo turo z vozičkom. Zdaj si ne upam daleč da mi nebi cvilil pa tud vroče je njemu in meni....Joj punce mene kar obliva tok se potim....in to že zadnje mesece nosečnosti in zdaj....Baje je to hormonsko povezano in bo minilo....Upam ker mi je Non stop vroče. ....

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
   RE: Avgustovke 2015
4.9.2015 14:35:17   
strukla
Neee, nismo se se kopal. Men je to cist grozn :( tud nohte ma ze take kremplje da se skos praska po obrazu pa mene po prsih. Vcer je bla patronazna pa je rekla da bomo rajs nasledn tedn kopal. Pa glede na to da sva oba z mojim nora na vodo ze od malega bo zihr tud tamal uzival. Res ze komi cakam no na to kopanje. Tud zato k ma ze polno enih mozoljckov pa ne morm ga dobr spucat sam s ciscenjem s krpicami.
Kako pa uzivajo vasi med kopanjem? A se kej smejijo ze? :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
   RE: Avgustovke 2015
4.9.2015 15:45:16   
sladkorčica
Uf strukla ja kaj nisi ti že pred mano rodila pa da ga še ni skopala?????Kaj zaradi popka???
Saj pravim moj je bil že 2 krat skopan zdaj še bomo sami naprej. ...mali tako lepo diši in itak da otroku ravno tako paše kot nam da so čisti. Moj po kopanju spi kot polhek ...user posted image ....

Jaz sem mu nohte malo pristrigla je meu vse razcofane polomljene prask sl se je mene po prsih. Pol so mi pa druge punce svetovale da komot mal skrajšam. Pa tud patronažna mi je rekla da po 3 tednih lahko postrizem no moj bo pa v pon star 3 tedne.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
   RE: Avgustovke 2015
4.9.2015 21:02:56   
strukla
Aha no fino,mu bom pa vsaj nohtke postrigla. Ja men resno ni jasno zakaj se se nismo skopal, ker je popek ze suh in vredu. Tud moja mami je rekla da ji ni jasno kaj caka. Tamal ma pa grozno kozo, izpuscaje, vse zivo. Me ma da bi ga kr sama skopala lepo, pa moj prav da ne, da raj pocakava na patronazno. Mah..

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
   RE: Avgustovke 2015
4.9.2015 21:50:07   
sladkorčica
Jao strukla jst bi znorela....Pa mater saj zaradi tega pride da ti pokaže prvo kopanje...po kaj pa pol hudiča pride popek ma pa zdrav mali? ??? Ti čist verjamem da je ves flekast pa pikast. Moj je tud bil pa to je od vročine no potem je pa skopala ga je pa kar zginlo....Bogi mali. Itak da ga z robčki ne moreš nikoli tako prebrisat. ..No držim pesti da se čimprej kopate

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
   RE: Avgustovke 2015
7.9.2015 8:05:04   
jesse16
Zivijo
Kako ste kaj?
Strukla pa daj to patronazno nekam poslji. user posted image
Bogi mali. Itak da je cel pikast in flekast ce pa se kr ni bil skopan.
Sladkorcica jaz ga bom cepila se za pnevmokoka ( upam da sm prav napisala) ne vem ali bi ga cepila za rotavirus. Je kr drago 158 eur. Kaj pa ti???

Drugace smo pa ok malo smo imeli oko vneto pa je zdaj ze bojse. Sem mu sam moj mlek v ocko spricala pa z fizolosko cistila. Zaenkrat je bistveno bojs.
Uzivajte na soncku.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
   RE: Avgustovke 2015
7.9.2015 9:35:26   
sladkorčica
Ja ta patronažna naj gre potem krave pasti če se izogiba kopanja novorojenčka.
Jaz sem ga včeri prvič sama skopala mal sm bla živčna ampak je šlo. ...oon uživa v vodi....

Joj ta cepljenja ko pa tako rinejo....nisem se še nc seznanila sam pomoje nebom dala ga cepit za to ....Ja kaj pa je to za eno bolezen ko ga boš dala?

Ja punce zdaj smo pa res prišle na svoj račun glede vremena...saj smo ga celo poletje čakale. ...Zdaj pa samo gas z vozi....

Imejte še skrajno lepo z svojimi malčki

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
   RE: Avgustovke 2015
8.9.2015 7:32:02   
jesse16
Dobro jutro
Ja vreme je res super za vozičkanje.
Sladkorčica cepila ga bom za pnevmokoki, to preprečuje vnetje ušes pa pljučnice.....
Tudi malo sem cepila. To cepivo je sedaj brezplačno od oktobra lani.

Kako ste kaj?
Strukla a ste se ze kopali?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
   RE: Avgustovke 2015
8.9.2015 14:38:10   
sladkorčica
Ojla....

Jesse16 sem se pozanimala o tem cepivu danes je bla patronažna tuki pa sem jo vprašala in je povedala da je od oktobra lani v sklopu drugih cepiv in brezplačno je zato ker so otroci velik bolni ravno zaradi ušes. No ce bo kaj genov po meni bo Bogi mene so tok prebolela ušesa ko sem bla majhna da Adijo pamet. Na koncu se bla na eno uho 50% naglušna. ..No s časom se je popravil sluh sam ni to to. Tako da ce nebi blo zastonj bi ga definitivno dala cepit pa naj stane kar hoče. ...

Joj tale vreme mi je tako fajn da smo res ogromno zuni.....razen ko je pa lakota moram pa po hitrem postopku noter na hranjenje.

A je že katero dala mogoče kak čajček malim za pit????Jst sm kupila Komarček ...Pa nevem patronažna je rekla da ne pa jst bi vseen mal dala .... ce ne druzga je za vetrove blagodejno....
Ja strukla ste se zdaj že kopali????mMidva se bova danes zvečer in se že veselim...

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
   RE: Avgustovke 2015
11.9.2015 14:52:08   
strukla
Men se vcasih zdi da ma tamal suha usta, pa me mika da bi mal komarckovga caja dodala. Ampak sm brala da ni dobr za zelodcek da dve razlicni stvari prebavlja in da je mleko cist dovolj. Tko da bom se mal pocakala.
Drugac sm pa prov mogla prit potarnat glede nase patronazne. Bi morala prit vcer in nas skopat, pa me je zjutri klicala da pride sele v cetrtek naslednji teden. Tamal bo takrat star ze vec kot en mesec. Neverjetno no! Tko da je vcer prsla mami zvecer in smo ga kr sami skopal. In je res toook uzival tamal!! Kar nasmejal se je, nismo mogl verjet kako je ozivel :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
   RE: Avgustovke 2015
11.9.2015 17:24:50   
sladkorčica
Jaz kaj takega nisem še slišala da bi patronažna zavlačevanje z kopanjem saj je glih ona tista ki pokaže kako se tega lotimo. ..Ja super da si ga sama skopala itak da je užival. ...

Ja ne vem glih če je dobro mleko pa čaj za tiste ki dojimo pravijo da ni potreb po dodajanju čaja tiste ki pa dajejo adaptirano mleko je pa treba ....jaz mu zaenkrat nisem še dala bom pa kmal probala škodit nima kaj.

Kako ste ostale ,malčki so pridni???

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
   RE: Avgustovke 2015
12.9.2015 10:11:54   
jesse16
Živijo
Strukla pa daj to patronažno nekam pošlji. Jaz bi jo po moje v četrtek nagnala in se pritožila v ZD.
Če dojite ne rabi otroček čaja, dobi vse z dojenjem.

Sladkorčica mali je priden, pridno jema in se že pogovarjama, se trudi že odgovarjat user posted image
Smo pa vsi doma zelo prehlajeni, groza me je full strah da bo še mali od mene dobil.
Kako ste kaj ostale??

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
   RE: Avgustovke 2015
13.9.2015 21:30:44   
Špelička
Ojla mamice!
10.9. smo pa tudi pri nas dobili težko pričakovano punčico. Že v drugo sem imela sprožen porod, ker sem bila 10 dni čez rok. Pa sem mislila, da se mi 2x to ne more zgodit. Zjutraj sem dobila svečko za odpiranje, bila sprejeta na oddelek, čez 6 ur so se začeli popadki in po eni uri so me že šopal na 5 min. Dobila sem klistir, pol me je pa res začel butat. Ko sem bila v porodni, sem takoj dobila epiduralno in bila že odprta 6 cm. Predrl so mi ovoje, da mi je odtekla voda in malo pred enajsto zvečer sem rodila 3160 g in 49 cm veliko pupo. Od sprejema v porodno do poroda samega sta minili dobri dve uri. Nič nisem bila šivana. Imela sem odlično babco, ki me je znala voditi pri pritiskanju, zdravnica je bila sam za okras user posted image . Danes sva bili že spuščeni domov, kjer uživamo družinsko življenje user posted image .

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
   RE: Avgustovke 2015
14.9.2015 5:09:14   
strukla
Jesse jst sm brala da mors it v lekarno po uno zascitno masko za usta, tok da se kapljicna okuzba ne prenese. Virus prehlada v prostoru pa itak ne prezivi tok dolg da bi ga okuzu. Sej vem da je tezko, samo ne se prevec sekirat :) user posted image
Vem da bi morala patrozni kej rect ze ko sm govorila z njo in prov jezna sm nase k se ne znam postavt zase pa za tamalga. No sej bo ze. V torek mamo prvi pregled pri pediatru :) me prov zanima kok je zrastu k se mi zdi res ogromen. Tud ostali skos to pravjo. Zredil se pa itak je ze prevec pomoje ker je ze pravi mali buco :D

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
   RE: Avgustovke 2015
14.9.2015 5:13:39   
strukla
Cestitke za deklico spelicka! user posted image kje si pa rodila? A je epiduralna pomagala pr bolecini al samo malo omilila zadeve? Lepo se cartajte user posted image

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
   RE: Avgustovke 2015
14.9.2015 8:22:36   
Špelička
Hvala za čestitke.
Rodila sem v Postojni, kjer je vso osebje 1A. Epiduralna je men tok prjela, da nisem nič čutila, še babca me je vmes spraševala, če res ne čutim popadkov. Pri iztisu edino čutiš pritisk navzdol, ampak boli pa nič ne. Vredno vsakega evra user posted image .

Za nami je prva na pol prespana noč, dojile sva se na slabi dve uri, potem sem ji pa še dodatek stisnla, ker se kar ni nasitila, pa mam čist polne joške user posted image .

sladkorčica jaz se pri prvi sploh ne spomnim, kdaj sem ji začela dajat vodo ali čaj, kakor je rekla jesse16, user posted image vse dobi v mleku.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?