|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
21.8.2015 10:21:04   
Tamara81
Super sladkorčica! user posted image Sem vesela za vaju in vama želim, da se izide, kot si želiš.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
   RE: Avgustovke 2015
21.8.2015 20:40:03   
jesse16
Živijo
Sladkorčica super za dobre izvide in da greta domov. Vaju doma že nestrpno pričakujejo. Itak komi čakajo da bojo cartali malega korenjaka. Joj kako je luštno ko prideš domov in ti vsi pomagajo in cartajo.
Nekak po 2 tednih to mine, tako da punce izkoriste ta dva tedna ko so partnerji doma in počivajte, telo rabi počitek. Spite ko spi dojenček, ker po 14 dnevih ne bo več časa za počitek, sploh tiste ki že imamo otroke doma. Kajti takrat se posvečaš starejšemu otroku.

Mi smo bili pa včeraj stari že 3 tedne in se veselo redimo, cotke 56 so nam že malo majhne in sedaj že občasno ponosno oblečemo 62user posted image
Drugače se pa že veselo potepamo, sestrica je tudi že bolj vesela brateca, sploh ko se joka in mu začne govoriti in peti in se mali umiri, je potem full ponosna nase user posted image .
Mi resnično uživamo, hudo je samo to da mora ati nazaj v službo user posted image

Kako pa kaj ostalim kaže??
JE že katera na poti v P? Avgusta bo kmalu konec, tako da boste morale malo pohiteti user posted image

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
   RE: Avgustovke 2015
22.8.2015 7:43:52   
Špelička
Super sladkorčica, da je zlatenica mimo in gresta domov!

Mene je včeraj popoldan spet špikalo po križu in v spodnjem delu trebuha, sem naše dva poslala iz hiše, da sem lahko počivala v miru, ko sem končno našla položaj, da mi je udobno user posted image . Zvečer se je umirilo in sem se končno naspala. Spanje je ratalo kar problem. V ponedeljek imam spet pregled, pa da vidimo, kako kaže. Do pdp še celih 9 dni, zdi se mi še cela večnost user posted image .

jesse16 kako lepo sestrica skrbi za bratca, ful cute, upam, da bo naša žaba tudi tako nežna do dojenčice. A jo bratcev jok kaj moti? Ker sem slišala, da otroci to sploh ne porajtajo tok. In zdaj ko sva bile na pregledu za vrtec, pa so se eni dojenčki cepli in itak je biv ful jok, naša tudi trznla ni, da jokajo, ona se je lepo igrala v čakalnici naprej.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
   RE: Avgustovke 2015
22.8.2015 9:32:06   
Anaina
Zdravo punce.
Se samo na hitro javim. Mi smo stari že en teden in tudi uživamo doma. Porod se je začel spontano ampak so morali kasneje dodajat umetne ker sem se prepočasi odpirala. Je pa nas korenjak bil velik 55cm in težak 4680g. Ja res pravi velikan. Uživajte vse z vašimi sončki tiste ki pa se niste rodile pa upam da bo šlo čim hitreje.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
   RE: Avgustovke 2015
22.8.2015 12:20:30   
Tamara81
Čestitke Anaina! Uf, je bil pa res kar konkreten tale tvoj korenjak. Kako mu je pa ime? Se dojita? Koliko ti kaj spi?

Uživajte v crkljanju in uspešno še naprej (in tudi ostalim)!

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
   RE: Avgustovke 2015
23.8.2015 16:58:37   
sladkorčica
Ojla punce....

Da se na hitro malo javim.....Vceraj sva hvala bogu prišla domov....Joj kako je to lep občutek. ...res neopisljivo....nič čudnega da se mi je trgalo ko je bil mali zlatenicen. ...

Uglavnem je priden ponoči mi je danes spal 4 ure v enem kosu.tako da če bo tako naprej bom zadovoljna....mleka je za izvoz tako da se je vse poštimalo. Zdaj pa sam se čakam da bom šla mal ven pa taprvo čakam patronažno da ona svetuje...nebi rada prehiteval dogodkov ker mali ni še en teden star ...drugac jaz se počutim dobro sam bom počakala. ...


(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
   RE: Avgustovke 2015
25.8.2015 8:04:40   
jesse16
Živijo
Kako ste kaj??
Ananina čestitam za korenjaka.

Sladkorčica a uživate doma ko se cartate.
Punce imaste kaj težav z krčki??

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
   RE: Avgustovke 2015
25.8.2015 8:47:48   
strukla
Joj jesse midva mava tezave ze. Pa pravjo da naj bi se zacel pr dveh tednih, sam najinga je zacel matrat ze pr devetih dneh. Zdej sva mu nehala dajat kaplce d vitamin, pa kupla sva vetrovne kaplce pa ene za boljso prebavo laktoze pa biogaia. Bomo vidl, vcer ni mel krckov.
Prvi dan je bil pa to tako krcevit in histericen jok, da sva se tok ustrasla da sva ga peljala k dezurnemu pediatru.
Razen tega je mali res priden, spi dve do tri urce skupi med obroki, sam se mu pa vid da ga matra.
Med spanjem je pa to en ful aktiven otrok, premika se na hrbet, krili z rokami, glavo premika, noge skupi pa narazen. Jst kr mal z grozo to opazujem dokler ne zapade v tist globok spanec. Mislm da sva z mojim tipicna prva starsa no user posted image

Mela sm pa tud ful problemov s sivi pa rano, k me je res nenormalno bolel. Ampak vcer je pa postal ze kr znosno oziroma me zdej prakticno ne boli vec :) sam se upam da se lepo zacel.

Aja punce a mislte da na prebavo od tamalga kej vpliva kar jemo? Ker jst sm zdej rajs nehala jest mlecne izdelke, ceprov berem da raziskave tega skodljivega vpliva ne potrjujejo

< Sporočilo je popravil strukla -- 25.8.2015 8:54:19 >

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
   RE: Avgustovke 2015
25.8.2015 8:50:31   
strukla
Drugac pa, sladkorcica - moj je tud rahlo zlatenicen, pa ga to hitr popusca. Sva bla pa tud en dan vec v porodnisnici, pa ne zarad zlatence ampak ker nama dojenje ni se dobr steklo in je shujsu mal. Sicer se vedno v mejah normale ampak so rajs nadzorval da ne bi blo pol doma problemov. Tud men se je tist dan mesal od zalosti, ampak je hitr minil in ko smo sli domov sm bla najvecja srecka pod soncem user posted image
Aja pa tamal je ze dosegel nazaj porodno tezo, tko da sva zelo pridna in rasteva tko kot je treba user posted image

< Sporočilo je popravil strukla -- 25.8.2015 8:51:40 >

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
   RE: Avgustovke 2015
25.8.2015 10:45:37   
Tamara81
O ja, tole s krči je kar pestro - lahko doktoriraš zraven, pa še nisi dovolj pameten. Mi smo jih imeli pri prvi hčerki, ne spomnim se točno, kdaj so se začeli, vem pa, da niso trajali le 2 ali 3 mesece (kot naj bi) pač pa skoraj 6 :( Pomagalo ji je, da si jo nosil, ji masiral trebuščka, jo tolažil... morda kake kapljice kdaj (omejen čas), poskušala sem tudi z izločanjem stvari iz prehrane, pa ni bili kakega večjega efekta. Pri drugi, ki načeloma ni imela "rednih" krčev, pa sem opazila, da ji kakšna hrana (npr. s preveč čebule) ni ustrezala (jo je potem napenjalo) in sem se le pri tistih stvareh, za katere sem ugotovila, da ji ne pašejo "nazaj držala".

Drugače pri meni nič novega (žal tudi to, da bi s službo že končala še ne), včeraj sem imela CTG, ki ga je ginekologinja komentirala kot lep CTG - šolski primer tega, kako naj bi izgledal (ko še ne želimo, da se kaj začne), tako da naj bi se dojenček še dobro počutil v meni in bomo (upam) počakali torej na rok (oz. petkov sprejem v P).

Se mi samo zdi ali so avgustovčki še vedno le fantje? Meni jih sedaj tudi čedalje več pravi, da bo tokrat (pa res:) fant...

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
   RE: Avgustovke 2015
25.8.2015 13:08:20   
Špelička
Ojla punce!

Najprej čestitke Anaina! Še en poba user posted image .

Jaz sem bila včeraj na pregledu, nič novega, ctg popadkov ni pokazal, ginekološko me ni pregledala, pravi, da ne bi kaj sprožila. Vse je ok, sam pač nobenih znakov, da se kaj pripravlja. Najverjetneje bom spet čez rok, tudi verjetno je, da bom zopet imela sprožen porod, kar pomeni čakanje do 10. septembra user posted image . Jaz se sicer počutim čist v redu, me ob popoldnevih zna kakšen dan mal špikat. Naslednji pregled imam še pri g na pdp, naprej pa v porodnišnici.

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
   RE: Avgustovke 2015
25.8.2015 15:01:36   
sladkorčica
Živijo nosečke

Jah pri krčih pomoje res lahko doktoriraš pa se ne veš vsega....odkrito se tud jst tega najbol bojim če al pa ko pridejo na vrsto. Hrana ziher vpliva sam po drugi strani pa tud moramo neki jest drugac nebo mleka. Se spomnim snahe lansko leto je že čist vse črtala z jedilnika na koncu je menda živela sam se od zraka....ampak krči so bli vseen

..sam pri njenem zdravju se je fajn poznalo kajti je čist opešala. ...Jst načeloma se izogibam surovega sadja in zelenjave bom pa postopoma probala.danes na primer sem par listkov solate bomo vidli kaj bo....

Drage nosečke naj vam čimprej mine do poroda....Ctg ju pa ne verjemite dost ker sem s probala na lastni koži ko je teklo od mene zaradi popadkov ctg ni zaznal nič ...pol pa še najde kašna stara sestra ko ti pribijejo da to ni še nič da sploh nimam popadkov....Groza. ...ce bi.mogla bi ji eno po kepi dala.

Držim pesti za vse.

Imejte še skrajno lepouser posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
   RE: Avgustovke 2015
29.8.2015 10:24:53   
sladkorčica
Ojla avgustovke....

Nobene več ni tukiuser posted image ste šle vse rodit? ???

Pri nas imamo kar pestro....kakšen dan je dobro kakšen dan slabo....mal nam že krči nagajajo. ...Pa zelo pazim pri hrani pa kljub temu.....Drugače se lepo dojiva. ...Lepo pridobiva na teži. ....

Uživajte pa javite se kaj

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
   RE: Avgustovke 2015
29.8.2015 14:07:47   
jesse16
Živijo
jaz sem še tukaj, kot vedno.

Ja krči so križ pri nas je bojše, nam pomaga antiflat,pa ne dajem mu D3 ampak olevit, pa je bojše.
Sicer jih ima še vedno ampak se mi zdi da ne več tako hude.
Super za dojenje, jaz sem velik zagovornik dojenja in mi sploh ne gre v glavo da nekatere rajši hranijo dojenčke na flaško. Jaz sem mu morala dva dni dodajati adaptirano mleko in sem mislila da se mi bo zmešalo koliko je to dodatnega dela user posted image groza.
Kar se hrane tiče jem vse razen surovega sadja in zelenjave ne. Vse je pekuhano ali pečeno. Sem pa opazila da ga full zvija po krompirjevi solati, pa sem jo brez čebule jedla, tako da mi ostane samo pesa.
Drugače pa uživamo, se potepamo, včeri smo šli celo na teren brez atija, samo mi trije in je bilo super. Dobil je že več kot 1kg teže v 1 mesecu.

Sladkorčica veliko se cartajte in upam da tale vročina hitro mine, me prov jezi ker morava biti čez dan spet notriuser posted image

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
   RE: Avgustovke 2015
29.8.2015 14:20:17   
sladkorčica
No super Jesse16 sem mila da tud tebe ni več. ....

Ja tele d3 kapljice....hhm nevem al naj mu jih dajem al naj raje nabavim oleovit....Ja jst sm zdaj pa jedla telečjo golaž 2 dni nazaj in od takrat ni miru. Ponavadi se je kmalu po dojenju pokakal pa je blo....Zdaj pa ne in se mu vidi da ga šraufa na polno.sicer mi vsaj ponoči ne joka.ampak ma prav rutino zvečer pa zjutri.....dala sm mu ene kapljice os sevniške lekarne lekobeba pa je fajn potegnu.ce je pomagal pa ne znam povedat

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 8:50:03   
Tamara81
Pozdravljene,

sladkorčica in jesse16 tudi jaz sem tu oz. nazaj. Konec prejšnjega tedna je bila polna luna, ki baj tudi vpliva na polnjenje porodnišnic.
Jaz sem bila v P naročena v petek 28. 8., vendar me je v sredo popoldan nekaj zvilo (kaka trebušna, ki jo j e prej imela ta starejša hčerka) tako da sem driskala in bruhala, ob tem dehidrirala in (lahko tudi zato, kot sem kasneje izvedela) dobila popadke. Tako ni bilo poti nazaj in 27. 8. ob 9:11. uri sem v operacijski spoznala svojo tretjo hčerko HANO, Evo avgustovčki, pa smo dobili tudi deklico user posted image Merila je 52 cm v dolžino in tehtala 3680 g.
Že pre porodno sobo sem tam srečala kolega in kolegico, ki sta tudi predčasno prišla spoznat svojega sinčka, z njo pa sva bili potem tudi na intenzivni in v sobi. Ker je bila v P v Lj. velika gneča so nas kmalu dali iz intenzivne na A oddelek, nato pa premestili tudi z oddelka za carske reze na C oddelek. Včeraj pa sva bili veseli, ko sva izvedeli, da lahko odideva tudi domov (kjer naju je poleg družinskih članov pričakala tudi štorklja user posted image ), kjer se sedaj veselo crklava in čakava na patronažno.

Uživajte!

p.s.: Sem se vam hotela javit tudi iz P, pa ni nekaj net ni delal, nekaj, omrežje, tako da ni šlo...

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 9:16:06   
jesse16
Končno imamo eno punčko user posted image . Tamara čestitam za punčko. user posted image Super da sta že doma. So sestrice vesele?
Kako so sprejele? Mojo malo ljubosumje daje ampak ker mali veliko spi, nekako kr gre da se takrat posvečam taveliki.

Sladkočica poznam te kapljice baje pomagajo. JAz sem drugače tudi golaž jedla pa ni bilo nič. Poskusi drugič manj začinjenega jesti pa boš videla kaj bo.
Olevit je pa tako meni se zdi da je bojše kot po D3.
A ima katere kaj problemov z kožico? Meni se zdi da gre premalo dol, komi čakam 3. ko imamo posvetovalnico da vidim kaj bo zdravnica rekla.
Drugače smo pa bili včeraj že stari 1 mesec in je mali full zrastu, tako da sem morala že 56 dati nazaj v vrečo imamo že 62 številko user posted image

Kako ste kaj? Kako prenašate vročino?

< Sporočilo je popravil jesse16 -- 31.8.2015 9:17:13 >

(odgovor članu Tamara81)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 10:15:46   
sladkorčica
Tamara iskrene čestitke za punči. ....Ja končno res ena punčka.....

Jesse16 jst nevem več kaj naj jem....V soboto zvečer sem jedla cokolino in je mali ves pikast po vratku bradici malo po licu. ..Zdaj sem pogruntala če slučajno mleko in mlečni izdelki škodijo. ...nevem čist sem zmedena....Vceraj ponoči ni blo celo noč miru skoz je bil nemiren kakal mi je nonstop....Tako da ce ma kera izkušnje z mlečnimi izdelki kak info dobrodosel

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 10:28:31   
strukla
Jst sm kr nehala jest mlecne izdelke, pa cokolado pa citruse cist preventivno. Te tri mesce bom ze lahko brez, pol bom pa postopoma spet ampak v mejah normale. Se mi pa zdi da je ful boljs s tamalim odkar ne jem mleka. Vsaj kar se prebave in krckov tice.
Vrocina nam tok zelo ne nagaja, ker vsake tok zalaufam klimo da se mal ohladimo pa je tko kr znosno. Moj je sel dans spet v sluzbo tko da sva s tamalim sama. Je kar tezje, k ni nobenga k bi skuhu, mal pomagu s tamalim ampak bomo ze :) mi je pa ful polival pa ene parkrag tud bruhu ker se tok nabase med vsakim obrokom tko da ga zdej prej odstavljam, sam to pomeni tud manjse odmore za spanec med obroki, tko da mam sam urco pa pol vmes da kej porihtam. Spat si pa sploh ne upam ce sm sama z njim da mi ne bi kej bruhu med spanjem. Joj komi cakam da mine vsaj prvi mesec pa pol !

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 12:08:40   
jesse16
Sladkorčica mozoljčki so lahko tudi od čiščenja kože. Moj je tudi po celi glavi pikast in po vratu. Če je alergija naj bi blil pikast po celem telesu. Tako je meni patronažna rekla.


Strukla škoda da si sama z njo, moj je bil prvih 14 dni z mano doma in mi je full pomagal.
Če ti toliko poliva in bruha poskusi med dojenjem podreti kupček, pa vzglavje ji dvigni.
A je že priišla patronažna?

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 12:30:26   
sladkorčica
Jesse16 ja čist je možno da sploh ni od nobene hrane da se koža čisti. Jutri pride patronažna pa jo bom uprasala kaj bo rekla. Mogoče mi je pa zdaj ponoči nagajal zaradi polne luneuser posted image .....

Ja moj je mogel tud že 2 krat v službo odkar ima dopust in se bo moral....Kaj čmo bomo mogle pregurat.....

Strukla ti še lahk mirne duše mal uležeš k malemu sam na bok ga obrni....to ce mal poliva to baje ni nič hudega ker oni nimajo se želodčne zaklopke zato je tko.no vsaj patronažna je meni tako povedala.

Tudi pri nas uzgemo klimo. Da se malo prelufta sam imam v zgornjem štuku. Klimo tako da mali nebo nic zaradi tega trpel. Grem pa samo zjutri pa zvečer ven čez dan je noro se mi tako smili ko mu je vroče tako da se izogibam popoldanskem soncu.
Pa tud sama se še zmeri precej potim to Me kar oblije ko stopim ven. Komaj ampak res komaj čakam malo jesenske temperature. ...

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 12:44:37   
sladkorčica
Jesse16 nujno mi čimprej javi kako se doziranje oleovit kapljice pa proti krčkom antiflat. Danes jih je moj priskrbel pa pozabil navodila. Nemško pa žal ne znam

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 15:01:32   
jesse16
Sladkorčica, šele zdele sem videla.
Antiflat 8 kapljic ali 0,5 ml, saj imaš zraven priloženo inzulinko.
Olevit 1 kapljica oziroma polovična doza D3. Mi imamo 2 kapljice D3, se pravi olevit 1 kapljica.
Antiflat naj bi dobil samo 4 dnevno, jaz ga dajem čez dan ponoči pa ne. Obvezno pa ob večernem obroku okol 21 ure zvečer. Kasneje pa ne več. Pa nimamo težav.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 15:53:04   
Špelička
Tamara81 čestitke za punčaro!

Končno je prišel tudi moj pdp, danes sem imela kontrolo pri g, ctg kaže ravno črto, je pa hb maternični vrat zmehčan in skrajšan. Predlagala mi je, naj se veliko sprehajam in naj ne počivam, če želim spraviti zadevo v tek user posted image . Čez tri dni naj grem v p, če ne bo še nič akcije. Počutim se zelo dobro, špika me pa čisto nič, še spim odlično.

Kako lepo je brati vaše poste o dojenčkih, še malo še malo pa bo tudi pri nas veselo! user posted image

Jutri gre naša prvorojenka prvi dan v vrtec, vsi smo v pričakovanju tega veselega dne!

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
   RE: Avgustovke 2015
31.8.2015 16:09:43   
sladkorčica
Špelička tudi zate bo slej ali prej konec oz začetek lušne ga. ...

Aha potem če te razumem teh 8 kapljic razporedi na dan?a mu daš na zlicko?Ne jst pa nisem dobila te inzulin ke zraven nevem kok to....No bom že nakapala. So pa sigurno avstrijske kapljice ker en tuki to tam gor nabavlja. ...No očitno sym jdt tega nismo dobila.... Kdaj pa vitamin das?zjutri al zvečer?


(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?