|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
10.10.2015 15:18:08   
levcka
Čestitam Ninanana :) Želim vam čim več cartanja in lepih trenutkov.

Vaš Jakob je pa še malo večji, kot je bil naš Enej, ko se je rodil. ;)

(odgovor članu NINANANA1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
   RE: Septembrke 2015
10.10.2015 15:23:21   
NINANANA1986
Hvala LEVČKA;)

Midve sva navajeni velikih fantov;) bratec od Jakoba, ki bo star pa 3 leta pa je imel ob rojstvu 4440 g:)

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
   RE: Septembrke 2015
10.10.2015 15:49:03   
levcka
Uff to je pa kilaža :)
Meni je v KR rekla babica, u madonca tale je pa velik in težek. ☺

(odgovor članu NINANANA1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
   RE: Septembrke 2015
10.10.2015 18:21:35   
Anonimen
Se opravicujem, da vdiram v vaso temo. Cestitam vse mamicam. Sama bom postala mamica v decembru in se pocasi pripravljam in nakupujem. Zanima me, ali ste morale siroko povijat? Ce je sploh potrebno kupit te povijalne plenice ali ne? Katero najmanjo velikost oblacil mi svetujete, da naj kupim? Lepo se cartajte s svojimi otrockil

(odgovor članu levcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1904
   RE: Septembrke 2015
11.10.2015 12:58:27   
aspera
Živjo punce.

Da se malo javim, vidim, da ste me ene že pogrešale...

Jaz sem imela na dan pdp-ja (28.9.) kontrolo v Kranju in ker sem imela še bolj malo plodovnice, nek sumljiv izcedek in grozno stanje s hemeroidi, se je dr.Handžar kar odločil, da me zadrži in da mi bojo čez par dni naredili CR user posted image . Je rekel, da imam veliko dejavnikov tveganja in da je pametneje, da mi naredijo CR. Ni mi pa bilo jasno zakaj sem morala čakat in ležat v Kranju od ponedeljka do četrtka, da so mi naredili CR.
1.oktobra sva s pomočjo CR dobila hčerkico (3170g, 50cm), ki pa je bila ob rojstvu ful slabotna in ni napredovala, tako da so jo morali imeti v ogrevani posteljici, vstavljeno je imela sondo za hranjenje in še infuzijo. Jaz sem bila itak 2 dni čisto fertik od CR in na intenzivni, tako da je nisem imela ob sebi in sem res pogrešala ta prvi stik z otrokom user posted image .
Ker je bila punčka drug dan po rojstvu še kar slaba in jim nekateri izvidi niso bili všeč, so jo odpeljali v Ljubljano na pediatrično, kjer je bila še cel teden.
Ni mi potrebno omenjati, da sva skoraj znorela od skrbi, vse me je bolelo od CR, samo jokala sem... u glavnem, to je zame najbolj mučno obdobje v življenju.
Ker je potem v Ljubljani napredovala in se začela lepo hranit po flaški z mojim izčrpanim mlekom (se čudim, da imam ob vsem tem stresu sploh kaj mleka, ampak mi z elektronsko črpalko uspe načrpati 50-90ml, kakor kdaj) in dodatkom adaptiranega mleka, sva jo lahko po nekaj dneh odpeljala domov, ampak najinih skrbi še zdaleč ni konec, ker njeni izvidi niso vsi ok, pa na določene preiskave in izvide se še čaka user posted image .

Sedaj se pa doma borimo s hranjenjem. Ker je malo hipotona, težko sesa oz. se hitro utrudi in potem veliko spi in nama zaspi med hranjenjem. Tako da včasih poje po 40ml, včasih po 70ml/tam nekje na 3 ure. Jutri pride patronažna in jo bomo spet stehtali in upam, da napreduje s težo. Ful težko podira kupčke, zato ima tud težave s polivanjem in ko bruhne, ji še skozi nosek vse ven udari, bogica moja user posted image . Še dobro, da sva kupila tisti aspirator za na sesalec, da ji lahko fajn očistiva nosek potem, ker drugače težko diha.

Toliko zaenkrat... Midva upava na najboljši možen izid, sva pa v takem stresu in skrbeh, da ne morem povedat user posted image .

Uživajte s svojimi otročki, sploh ne veste koliko je vredno, če imate zdrave otroke, pa tudi če vas včasih malo "pojezijo".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
   RE: Septembrke 2015
11.10.2015 14:53:26   
levcka
Aspera držim pesti, da bo vse ok. Sem veliko mislila nate. Upam, da je pikica pridobila na teži, da te ne bo še patronažna psihirala s tehtnico.

Anonimen jaz nisem kupila povijalnih plenic. Niti jih nisem rabila, ker ne povijamo na široko. Drugače sem pa jaz to zasledila v Beli štacunci od Tosame.

< Sporočilo je popravil levcka -- 11.10.2015 14:54:55 >

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
   RE: Septembrke 2015
11.10.2015 17:35:12   
ema_
Aspera najprej cestitke ob rojstvu pikice user posted image V mislih sem z vami in upam da se cimprej pozdravi in zrihta! Tebi pa zelim veliko moci in pozitivnih misli!Drugace je pa tudi nas tako slabo sesal,da nam je doma zelo shujsal,ampak zdaj pocasi napredujemo user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
   RE: Septembrke 2015
12.10.2015 15:02:37   
kunigundek
Aspera, user posted image . Ne skrbi preveč, taka mala bitjeca so rojeni borci in prepričana sem, da bo še vse v redu. Ti želim, da se zadeva čimprej uredi, da odmislite skrbi in začnete uživati kot družinica. Malo obveščaj, kako vam gre. Ti pošiljam kup pozitivne energije!

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
   RE: Septembrke 2015
12.10.2015 20:24:01   
Maicoo
Aspera,
cestitke za malo soncico!
Cisto razumem tvojo zaskrbljenost, zalost,... Zal tud tebi ni bilo prizaneseno glede porodne izkusnje. Carski rez je naravnost beden in potem tisto dvigovanje iz postelje z unim trikotnikom..brr, ko se samo spomnim. In to verjetno ni ravno pomagalo pri tvojem pocutju in energiji pri spopadanju s tezavami tvoje soncice...
Tud jaz mislim, da so tamali borci in da bodo tud vasi izvidi kmalu vsi bp! Poglej iz svetle plati, da vseeno ni hudo bolna in je vse premostljivo. Jo bodo ze postimali! Drzim pesti! Porocaj, kako gre.

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
   RE: Septembrke 2015
12.10.2015 20:53:21   
aspera
Hvala punce user posted image .

Danes smo spet imeli patronažno na obisku in naju je pohvalila, da jo lepo hraniva in rihtava, ker pridobiva na teži in tudi drugače ok zgleda. Kaj bojo pa pokazali določeni izvidi je pa še neznanka in do takrat se je zame ustavil čas. Upam na najboljše oz. vsaj ne na najhujše.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
   RE: Septembrke 2015
12.10.2015 22:54:57   
sabincica
Aspara- držim pesti, da bo s tvojim sončkom vse ok, in da bodo izvidi dobri. In kot si rekla,da je tvoj otroček zdrav, je res največji ''poc'', ki je možn, da se ti zgodi. Z mojim sma celo nosečnost norela, kaj če bo to, kaj če bo ono, skoz gnala paniko in Hvala, ne vem komu, da je za1x vse ok.

Anonimna- široko povijanje ni več v praksi, zdj so sm ''pamperske''. Ti bodo v bolnici povedal, ko bo imel 2. dan po rojstvu ultrazvok kolkov in sečil, če je potrebno tako previjanje. Nč ne kupuj v naprej, vsaj ne tistih s trakci. Če jih boš rabla, jih bo že šel kdo od tvojih kupit, jih opra, posušil in zlikal. Kar se tiče pa tetra plenic...jaz jih imam okoli 30 komadov. 11 pisanih ostale pa navadne bele in jih ful uporabljam (za kupček podirat, bruhec brisat, za v posteljo in v voziček položit, da kr naprej posteljnine ne perem, ko ga previjam in se mi redno polula na previjalni mizi, za podlagat hrbet ko ga dam spat, za senčko ko vozičkam, pri kopanju rabiš vsaj 3 komade, ....

Naš šklajt pridno raste- skoz je lačn, sploh čez dan, če bedi jema vsako uro in pol, če spi pa na 2- 2,5 ure. spi pa zelo malo. skoz sm neki okol gleda, čebla, krili z nogicam in rokicam, pa skoz morma hodit po hiši...to mu je zakon...da je v gibanju (vozek, avto al pa da mamico sprehaja user posted image ...čez 2 dni imamo posvetovalnico.

jaz imam pa jutri odvzem krvi za ščitnico in da preverijo kako je z mojo anemičnostjo. Imam mal slab občutek, ker se mi zdi, da nisem čist izpravna ( mi pride vsaj 1x na dan slabo, pa tudi roke mi spet dreveniji, tako da mislim, da mi bo mogel povečat odmerek Euthyrox-a za ščitnico).

Cartite seuser posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
   RE: Septembrke 2015
15.10.2015 13:55:18   
Maicoo
Hej mamice septemberčkov in septemberčic!
Kako ste kaj v teh deževnih dnevih? Meni se kar malo meša, k ne moreva niti malo ven na zrak vozičkat... Celi teden ta mraz in dež.
Zadnji teden se moj svet vrti okoli tamalinih krčev in mojih hemoroidov. Oboje je naravnost grozno, borim se proti obojemu kakor vem in znam, jokava pa obe. No jaz tudi med njenimi krči, ker ji včasih prav sape ali glasilk zmanjka user posted image user posted image Razen tega je pa tooolk lepa pikica, res pridno raste in se redi.., ko je ne matrajo krčki, se tudi že posmejčka, ma user posted image

Kako ve prenašate tole deževje? A vseeno kam greste s tamalimi na npr. obiske, ali ste pač doma?

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
   RE: Septembrke 2015
15.10.2015 14:06:56   
malček1
Meni se moja malčica smeje samo v spanju, kar je po moje bolj povezano s prebavo. Opažam pa da se mi na previjalni gleda nazaj. ž
Ima še katera te probleme. Drugi teden imamo pediatra, bomo videli, kaj nam bo rekla na to temo.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
   RE: Septembrke 2015
15.10.2015 14:14:04   
Preggy
Tale vreme res ni fajn, ampak komj cakam da nabavim nosilko da greva lahko vsaj nankratek sprehod tudi ce je dez :)
Na obiske ne hodimo se in mislim pocakat se nekaj casa, no edino k dedkom in babicam se imamo namen odpravit kmalu :)

Moja se smejcka budna in v snu..mi tudi gleda nazaj, v spanju pa vcasih kar zavija z ocmi nazaj in kar mal grozno zgleda, baje pa je to normalno :)

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
   RE: Septembrke 2015
15.10.2015 15:30:10   
Maicoo
Preggy, kaksno nosilko bos kupila?
Jaz sem sprobala storkljo od kolegice, pa je bila tamala notri tako zmeckana in tudi strah me je bilo, da mi bo ven padla :/

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
   RE: Septembrke 2015
15.10.2015 15:32:27   
Preggy
Za vikend grem v nabavo in bom strucko s sabo vzela da kar tam sprobava, ampak se nagibam k nakupu boba 4g. Prijateljica mi jo je priporocila, potem pa sem se malo brskalanin zasledila ogromno zadovoljnih uporabnic. Je res malo drazje ampak baje da cena odtehta svoje.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
   RE: Septembrke 2015
15.10.2015 22:41:36   
sabincica
Hy hy...

Mi smo imeli pa včeraj pediatra. Naš škljat se je od kar sma iz bolnice zredil za 1 kg. Sedaj ima 4kg in 50 gramov. Zrastel je za 5 cm. Je rekla, da je ful odziven in da se zna že pri 3.mesecih puzat. user posted image
Jutri ima 1 mesec in praznujemo user posted image .

Grem pa z njim najnanj 3x na teden do stare meme, obiske imamo skoz, tako da nič ne kompliciramo. Prav uživa v avtu...sm da se mu dogaja.

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
   RE: Septembrke 2015
18.10.2015 22:09:53   
levcka
Da se še jaz malo oglasim :)

Mi smo imeli posvetovalnico v sredo. Mali je velik že 59cm in tehta 5375 gramov. Je bil pohvaljen za vse.

Sem pa šla v sredo tudi k svetovalki za dojenje in je ugotovila, da ima mali priraščen jeziček, tako da je poklicala v Kranjsko porodnišnico in govorila s pediatrinjo in mi uredila termin že za petek. Tako da smo bili potem v petek spet v KR in so mu prerezali čisto malo, tako da zdaj lahko normalno sesa in stegne jeziček ven iz ust. Jaz sem jokala zunaj, moj ga je pa z medicinsko sestro držal, ko so mu rihtali jeziček. Mali je pa samo malo zajokal, ker je moral biti pri miru.

V petek sem šla potem dati še kri zaradi železa in pa prehled sem imela pri ginekologu. Mi je rekel, da se mi nič ne vidi, da bi rodila. Pa malega je full pohvalil, ko smo se srečali na hodniku :)

Mamice, če imajo vaši otročki krčke - vetrovne kapljice od Sevniške lekarne nam zelo pomagajo.

Boba wrap imam pa tudi jaz in je mali kar zadovoljen v njem.

Upam, da ste ok in da so vaši sončki in sončice zdravi in zadovoljni.

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
   RE: Septembrke 2015
19.10.2015 10:50:21   
malček1
Levcka - pri kateri svetovalki za dojenje pa si bila. Gre sedaj dojenje kaj boljše - popije kaj več.


(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
   RE: Septembrke 2015
19.10.2015 11:33:35   
levcka
Malček1 jaz sem bila pri Alenki Venedik na Bledu. Mali se zdaj vsaj lepo pristavi in sesa. Se mi zdi, da poje več. Sva dobila pa tudi set za hranjenje po cevki. Kar je super. Cevko daš dojenčku zraven bradavice in tako je oboje. Pa še dojke szimulira, da proizvedejo več mleka. Moje so zdaj full bolj polne in kar teče iz njih občasno :)

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
   RE: Septembrke 2015
27.10.2015 15:09:08   
Maicoo
Halo mamice, kje ste, kako ste?
Kako kaj vaši sončki?

Naša škratka bo čez dva dni stara 6 tednov. Je precej jokav in nemiren dojenček, dajejo jo krčki in po novem ima še simptome tihega refluksa. Kljub vsemu se probava čimbolj povezat z njo v trenutkih, ko je ne boli in se že lepo smejčka, pa tudi nasplošno baje super napreduje. To, da odštevam dneve do obdobja, ko se bodo nehali krči in bo nehala stalno jokat, se pa še ni spremenilo.. razmišljam celo o koledarju za križanje dnevov do 3-4 meseca user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
   RE: Septembrke 2015
31.10.2015 8:54:47   
malček1
Se vam otročki že nasmehnejo - tisti pravi hoteni nasmeh, ki ni povezan z ugodjem ob prebavi. Sem prebrala, da se začnejo smehljati od 4-6 tedna. Naša je sedaj stara 5 tednov pa se mi še ni nasmehnila. Je pa res, da veliko joka.

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
   RE: Septembrke 2015
31.10.2015 15:21:19   
Preggy
Nasa se veliko smeji, med spanjem, slacenjem/previjanjem, med igro..in danes se je tako lepo smejala ockotu da je bilo res carobno videti, sva se oba topila..se kr smejcka. Ampak jokat pa zna tudi, predvsem glasno..ubistvu bi rekla da se dobesedno dere, in takrat jo lahko samo z zizo pomirim.

Na kaksen nacin vi pomirite svoje ko se zacnejo tako histericno dret? Ker zize ji ne morem vedno dat, saj ji je prevec in potem poliva in bruha..

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
   RE: Septembrke 2015
1.11.2015 17:26:11   
kunigundek
Takole, naša ima danes 2 meseca. Še vedno je vse v redu, ogromno je in lička ima tudi zdravo polna. Preggy, kadar se tako histerično dere, jo jaz samo močno stisnem k sebi, pa pomaga. Seveda ne tako močno, da bi jo speštala user posted image . Tudi jaz sem OK, ginekolog je rekel, da eno leto počakat, potem pa lahko določimo terapijo za potencialnega novega škrata. Brez Fragmina pri meni ne bo šlo. Se mi pa sploh ne mudi, ker že tale tako popestri dan, da bom nekaj časa uživala v vsem, kar pogrunta. Se mi zdi, da je vsak dan nekaj. Se mi je pa prejšnji teden zamašil en mlečni vod. Ojoj. Sem sicer hitro sanirala, ampak definitivno nočem vedeti, kako je, če preraste v mastitis. Je bilo že to dosti zoprno odmašiti. Upam, da ste ostale dobro in uživate v lepi jeseni. Aspera, dostikrat si mi v mislih. Upam, da je vse v redu z vami...

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
   RE: Septembrke 2015
3.11.2015 16:05:05   
Preggy
Kundigunek hvala!! Sem sprobala in moram reci da v vecini primerov pomaga, oa zraven sem
Ji narahlo na uho sssss sepetala.. No ko jo oa zgrabi trma pa ne pomaga nic :) sem pa ugotovila da se zelo umiri pri zvoku sesalca, danes je celo zaspala sama.. Tako da sem nasla na youtubu video zvoku sesalca za otroke, hahahh..ja ocitno jim res pase :) tako da ji vcasih malo prizgem in moram reci da pomaga, se umiri in celo zaspi.

Ce opazis znake mastitisa, si dajej toplo oblogo na dojko pred podojem, masiraj. Po podoju pa daj skuto.. Meni je res pomagalo. Sicer ni bil mastitis hvala Bogu je pa zacetek bil in me je tako peklo.

Upam da ste vse v redu s svojimi bebicami in se lepo cortate..

Aspera tudi meni si v mislih in upam da je vse v redu. Javi se nam kaj..

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?