|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 77 [78] 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
8.11.2015 17:50:48   
Lupidupi
hejla drage mamice!

Po dolgem času se tudi jaz malo javljam. Še ne dolgo nazaj smo vse tako nestrpno pričakovale škratke... danes pa jih že veselo cartljamo :).
Torej... naš škratek bo 17.11 dopolnil 2 meseca. Na prvi svetovalnici je pridobil 760g in zrastel za 4 cm. Dojenje nama je potekalo odlično.. vse do zadnjič, ko sem dobila prvo menstruacijo. Dojki mi je mali začel zavračati. Baje, da se to lahko zgodi, ker takrat ženske oddajamo drugačen vonj. Tako, da si zdaj že 3 dni mleko izstiskam in mu dajem po flaški. Upam, da ko M mine, da bo zopet veselo zagrabil.
A ima katera podobne izkušnje? Kako so se malčki vam odzvali, ko ste dobile M?

Nasploh je naš fant zelo priden. Do 1 meseca je imel hude krče, ki so se zdaj hvala bogu vidno zmanjšali. user posted image
Imela sva manjši problem z vraščenima nohtama na nogici, ki smo jih dobro oskrbovali, tako, da so zdaj v redu. user posted image

Kakšen imate kaj nočni ritual?
Naš poteka nekako takole:

- Ob 7 ( po stari uri 8 ) zvečer ga okopam, da ga voda malo zmatra, opravim celotno nego + sčiščim nosek, naoljam z sivkinim oljem za boljše spanje
- Ga podojim pri dušeni svetlobi v spalnici in odložim v pojstljico
- Dam mu dudo ( katero naravnost obožuje ) in grem iz sobe
- Če slučajno zajoka se vrnem in mu zopet dam dudico, nato pa zaspi user posted image
- Privič se zbudi ob 2 zjutraj, ga zopet podojim in nato odložim v pojstljico... brez večjega problema zaspi nazaj
- Nasljednjič pa se zbudi ob 7 zjutraj in potem ima spanja dovolj...

Pridejo tudi dnevi, ko ga žal krči najbolj jezijo ravno ponoči ... ampak, tudi to bo kmalu mimo :D

Lep dan in veliko veselih trenutkov z vašimi user posted image

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
   RE: Septembrke 2015
10.11.2015 12:45:33   
Maicoo
Helou Lupidupi, lepo, da si se oglasila :) tudi naša bo 17.11. že 2 meseca!

Čeprav nama je princeska napolnila življenje tako, kot sploh nisem mislila, da je možno, še vseeno malo pogrešam tisti čas pričakovanja, pa trebušček.. ko gledam slike za nazaj, mi je tako toplo pri srcu.
Mi smo rabili nekaj časa, da smo se ujeli. Prve tedne sem ful slabo spala; sem se zbudila ob vsakem njenem "čudnem" zvoku ponoči user posted image
Tudi pri nas so krčki očitno končno pojenjali, že kakšen teden ali več jih ni imela. Bilo pa je zelo hudo. Zamenjali smo kakih pet različnih AM in s pomočjo pediatra končno našli takega, ki je ok.

Naša večerna rutina gre tudi tako nekako; v miru umivanje in kopanje, jo lepo zavijem, grem na stol, ki ga imava ob njeni posteljici v sobi, kjer je tiho in čisto nežna svetloba, tam jo nežno zibam in potem nahranim; ponavadi ob 19h ali 20h in ponavadi že sama zaspi kar na rokah po podrtem kupčku. Spi do cca. 3h ali 4h zjutraj. Po hranjenju zopet zaspi do kakih 6h-7h. Potem pa noče več spat (čeprav bi takrat takoooooo pasalo še mal pospat). Ko jo zvečer enkrat odloživa, se običajno ne zbuja več, oz. zdaj se že dolgo ni. Zaenkrat imava ful srečo glede tega, da se ponoči naspimo.

A se vaši sončki že kaj zanimajo za igračke? Ali so še vedno najbolj zanimivi obrazi? Meni je tooolk dobro, k se na polno smejčka že, pa "gruli" z "uuu, aaa, guuu" user posted image


< Sporočilo je popravil Maicoo -- 10.11.2015 12:47:09 >

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
   RE: Septembrke 2015
13.11.2015 11:25:25   
levcka
Živjo mamice in čmrljčki:) Vidim, da se imate super. Mi smo bili tudi prvega novembra stari 2 meseca. Na pregledu smo bili težki 6040g in velik že 62cm. :)

Krčke smo imeli do sedaj parkrat. Vsega skupaj nekje 1 uro, če jih seštejem. Ga pa okoli mlaja in polne lune malo "meče".

Glede spanja je pa tudi spet full priden. Zaspi okoli pol osmih zvečer po tem, ko ga umijem in nahranim. Včasih traja pol urce da zadpi. Včasih par minut. Kupčka včasih podre, včasih pa tud ne. Čez dan pa kakor kdaj, včasih spi 2 uri v kosu, včasih pa po 10 minut večkrat na dan.

Sva se pa končno uspela čez dan samo dojiti. Ponoči ima pa še vedno flaško. Ker se zbudi še okoli 1ih in potem 4ih do 5ih. Ob sedmih pa potem ustanemo.

V glavnem spremembe so nekako edina stalnica pri nas ;)

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
   RE: Septembrke 2015
15.11.2015 18:06:32   
sabincica
HY mamice...

Meni nekaj ni jasno...vsepovsod berem,da pri polno doječih otrocih ni možno dobiti menstruacije. Ti Lupidupi si jo dobila. IN očitno tudi jaz včeraj. VSaj zdi se mi da je to to...čišča je pri meni trajala po CR samo 14 dni, sedaj pa sveža kri in precej intenzivno. No še vedno zvozim dan z nekaj ultratankimi vložki, samo mi je čudno.

Lupidupi, a ti ko si dobila M, si imela svežo kri, al je bilo bol tko vse rjavkasto? Krčev nimam, sem jih imela pa 14 dni nazaj in G na poporodnem pregledu omenila in je rekla, da bi verjetno v tem času, ko so krči mogla imeti M, ali pa jih imam, ker dojim. Poleg tega že 10 dni jemljem K.tabletke- cerezete, tako da mi je exstra čudno. No jutri bom vseeno preverila pri svoji G, kako je s tem?

Naš mali škljat, ki tudi pridno ratuje vedno večji, bo jutri 16.11. dopolnil 2 meseca in tako bomo spet praznovali njegov RD. Je v 2. mesecih zrastel za 10 cm in se zredil za skoraj 1,8 kg in je res ful jedec.


Kar se tiče pa našega večera, gre pa takole...za1x se kopamo samo 2x na teden, vsak dan okoli pol 6ih pa ga umijem s toplo vodo in krpico in temeljito naoljim z domačim olivnim oljem..vse skupaj traja skoraj 1 uro...potem ga nahranim in se cartamo do ene 8ih, in zopet jeuser posted image ...potem se trudimo z uspavanjem in nam običajno z nošenjem uspe, da spi do ene 9ih včasih celo do 10ih. Sledi še eno hranjenje, previjanje...in takoj zaspi. Spi do pol 2eh včasih celo do 2eh zjutraj. in potem Zopet se zbudi okoli pol 6ih in zopet takoj zaspi. Vajo ponovimo okoli pol osmih, se zopet previjemo in spimo do pol 10ih....potem pa jutranje umivanje, preoblačenje, zopet jemo ( čez dan, ko ne spi, je vsako 1,5 ure), sprehod (tudi do 3 ure) itd.


Ful ima rad da se mu dogaja in ne mara preveč dneva zamudit s spanjemuser posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
   RE: Septembrke 2015
15.11.2015 20:31:21   
Lucy89
Pozdravljene mamice!

Sabinca, tudi sama jemljem kont.tabletke (kot ti) in mi je ginekologinja povedala, da lahko med jemanjem pričakujem krvavitve (podobne menstruaciji). Tabletke pa ješ naprej, brez presledka. Tudi prijateljica (ki je tabletke),, je pred časom dobila menstruacijo (tudi rodila avgusta), tako da je to čist normalno :).
Naš Mark bo pa v petek dopolnil 12 tednov. Rastemo kot gobica, v enem mescu smo se zredili za 1670g, je sestro na pregledu skoraj kap, tako da jih imamo iz začetnih 2400g, danes blizu 6kg :) smo pa samo dojeni. Še ima katera druga problem z žgočim občutkom v dojkah? Vsako jutro in večer si dodatno črpam mleko, saj je občutek v njih zelo nekako pekoče-moteč (mali očitno ne more vsega pojest, ali pa je proizvodja tako hitra:)).
Glede večerne rutine...hahaha.. ko smo prišli z bolnišnice, smo prvi mesec in pol lepo spali od prib. 20.00-24.00, 00.30-4.30, in do 7 zjutraj, nato je prišla faza ko smo spali od okrog 20.00-23.30, 24-6.00 in vstali )rekord je bil 6h v kosu), danes pa lahko rečem, da se mali ur sploh več ne drži, včasih se zbudi na 2h in pol, včasih na 5h.. odvisno od dneva in utrujenosti. Ponavadi je tam med 3.00 in 5.00 zelo veselo, takrat je namreč odlične volje, in se smeje na vsa usta :))
Na srečo brez problema zaspi nazaj, ko ugasnemo luč.
Še vedno imamo probleme z napenjanjem... mali prdi cel dan in noč kot zmešan (kar je zdravnica rekla da je za pričakovati, glede na to koliko poje, in kako se redi). Pomaga, se mi zdi da nič, edino po vetrovnih kapljicah se lepo sprdi user posted image user posted image . Tudi kakamo več ne vsak dan user posted image (na dva dni). Rekord je bil 5 dni brez kakanja (kar je baje pri dojenih otrocih normalno...). Ne vprašajte kakšna plenička je bila peti dan user posted image .
Drugače pa se imamo super in uživamo vsak dan posebej... še prehitro bodo naši dojenčki postali malčki user posted image user posted image .

Lp vsem!

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
   RE: Septembrke 2015
16.11.2015 22:05:13   
sabincica
Hyhy. Sem danes preverila pri svoji G in je rekla da lahko krvavitve trajajo prve 3 mesece v blažji obliki...

Ravnokar smo zaključili praznovanje za 2.meseca RD našega škljata. Je rekla moja sestra, da mora bit zdj naš škljat pa res zdrav, glede na to kolikokrat smo že nazdravili😆😆😆.

Upam da res!!!☺

Lahko noč

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
   RE: Septembrke 2015
18.11.2015 14:14:08   
levcka
Pozdravljene mamice, kako ste? Jaz sem danes totalno nenaspana, ker mali že dve noči zaporedoma "žura". Noče zaspat nazaj potem, ko ga nahranim. Pa šr zbuja se ob petih, najkasneje šestih. Da je pa mera polna, pa še podnevi ne spi, razen zunaj v vozičku ali ko se vozi v avtu. Ah ja, očitno ga spet nekaj daje. Jaz sem pa mogla to ven spravit iz sebe. Ve me vsaj razumete. ;) Kako so kaj vaši škratki?

Jaz sem imela eno krvavitev edino 1.10 tam okoli enkrat in so mi rekli, da je to menstruacija, ampak do sedaj je še nisem imela več. Ne jem pa nobenih kontacepcijskih tablet. Niti nimam nobene druge zaščite.

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
   RE: Septembrke 2015
19.11.2015 12:13:06   
Maicoo
Levcka, ce te kaj potolazi, mi smo zadnji dve noci skoraj na istem! Mala je bila res ze pridna, prespala skoraj celo noc, sem se cela ponosna ze okol hvalila, pol pa tole. Ne vem, a je kaksna luna al kaj, ker je danes ponoci imela cist iste fore. Midva sva se ze odvadila njenih podvigov ponoc in me je kar mal iz tira vrglo. :) poleg tega je zadnja dva dni tud cez dan tecka, samo, da jo polozim ali pa nosim v polozenem polozaju (klasicni bejbi polozaj v rokah), histericno joka. Samo cimbolj pokonci pride v postev. Ahh ja, buca mala. :)

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
   RE: Septembrke 2015
20.11.2015 14:46:46   
ema_
Živjo mamiceuser posted image Po dolgem času se tudi jaz malo javljam.Časa imam res zelo malo, še posebej za računalnik user posted image Naš fantek je včeraj dopolnil 8 tednov user posted image Naslednji teden imamo tehtanje in pediatrinja bo preverila kako je z zvračanjem glavice v levo, kajti skoz ima glavico obrnjeno v desno ne glede nato kako ga obrnemo, kje stojimo in ga ogovarjamo...Tako da sem mu kupila spalno kost kjer je glavica lepo naravnost in je stanje precej boljše user posted image Zdaj glavico lepo obrne tudi v levo.Glede večerne rutine je pa nekako takole.Najprej hranjenje med 19 in 20-to uro, eno uro zatem sledi kopanje (če ga hranim po kopanju ni šans da zaspi, se čisto razživi ), nato traja uspavanje do 22, 23-ih user posted image Prvič se zbudi okrog 2. ure, naslednjič pa okrog 5-ih, pol 6-ih user posted image In od takrat naprej je pri nama v postelji ker drugače nikakor ne zaspi.Tudi krčki so najbolj hudi ravno takrat zato tako na pol dremamo še nekje do 7-ih, pol 8-ih, nato pa gasa pokonci user posted image Dopoldne in popoldne spi le če je v vozičku in se seveda guga, drugače kar ne gre in ne gre user posted image (tako da se kar bojim tegale deževja ki bo) Je pa ena velika carta,samo da se ga nosi in stiska in je presrečen user posted image Ter da je vedno nekdo zraven,ne zdrži sam niti 5 min user posted image Zdaj se tudi že veselo smejčka tako da je res super user posted image Lepo bodite in pridno se cartajte user posted image

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
   RE: Septembrke 2015
21.11.2015 9:59:43   
ema_
Aja glede KT.Tudi jaz imam cerezete in sem imela M user posted image Ni šlo za rahle krvavitve, ki so lahko prisotne ob jemanju ampak prav za svežo kri,ki je trajala 4 dni,torej tako kot M.Očitno je tudi to mogoče user posted image Lepo bodite v tem zoprnem deževnem vremenu user posted image

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
   RE: Septembrke 2015
23.11.2015 20:21:42   
malček1
Vaši otročki hitro rastejo, tudi moja mala punčka kar dobro napreduje. Jaz imam steklenićko proti kolikam od MAM, pa me zanima kdaj začneš uporabljati cucelj z dvema luknjema. Je mogoče katera že zamenjala eno luknjo za dve.

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
   RE: Septembrke 2015
27.11.2015 17:42:23   
levcka
Tudi jaz imam MAM flaško. Pa še nisem zamenjala cuclja. Naš mali bo 1.12 star 3 mesece. Nekje sem zasledila, da naj bi bila ena luknjica dovolj od 0 do 6 mesecev.

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
   RE: Septembrke 2015
2.12.2015 9:36:39   
Lucy89
Zdraavo!

Kje ste mamice? :) Kaj je novega z vasimi dojencki?
Mi imamo danes prvo cepljenje in komaj cakam, da se resimo tega :$. Upam, da bo nas malcek dobro prenesel 'pikec', in bomo imeli mirno noc.
V petek bomo stari ze 14 tednov. Javim zvecer kaksna bo reakcija.
Lp

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
   RE: Septembrke 2015
2.12.2015 20:23:54   
levcka
Mi smo imeli tudi danes cepljenje. Malo je zajokal, ko je dobil drugo cepivo in potem je se malo jamral. Trenutno spi in je vse ok. Vročine nima, temperatura je bila 37.4 ko je šel spat. Držim pesti, da bo vse ok. Je pa spet zrastel za 2 cm in se zredil. Tako da imamo zdaj 64.1cm in pa 6640g :) Pravi korenjakec je naš Enej :)

Lucy kako je bilo pri vas? Upam, da vsem noč mine čimbolj mirno. Jaz šibam spat, da se bom naspala ;)

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
   RE: Septembrke 2015
2.12.2015 20:41:24   
Lucy89
Heei.

Tudi mi smo preziveli, uapm, da bomo imeli mirno noč... trenutno malček spi, ampak vsake toliko nekaj pojamra in zajoka, ko vstane, mu izmerim temperaturo user posted image .
Levčka mi smo ob rojstvu imeli 2400g, danes pa 6520g, me je skoraj kap :)). Veliki pa smo 60,5 cm. Kravic sploh ni hotel pasti.. vedno ko ga damo na trebuh je jok in stok, se sploh ne trudi dvignit glavo user posted image . Drugače pa napredujemo vsakodnevno. Komaj čakam, da se bomo nosili v sedečem položaju (bolj pokončno :=).

lp vsem!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
   RE: Septembrke 2015
3.12.2015 9:32:47   
levcka
Mi smo se ponoci do pol tretje ure zbujali na 2 uri. Potem je pa lepo zaspal in spal do sestih. Sem ga potem podojila prvo na eno zizo in je zaspal do 7:15 in potem se na drugo in je spal do 8:30. Tako da sem tudi jaz malo notri prinesla vsa ta vstajanja. Je pa jar jamral v spanju.

Lucy upam, da ste bili vi bolj "pridni"

Kravice pa pri nas zdaj full pase. Je imel pa nekje 14 dni nazaj obdobje, ko je samo jokal, ce sem ga dala na trebuh. Pa sem zacela tako, da je bil prvi dan par minut in sem ga ogovarjala potem pa vsak dan par minut vec. Ce sem videla, da mu ne pase vec, sem ga pa obrnila. Zdaj je pa ves srecen ko ga dan na trebuh in kravice pase kot tavelik ;)

Vi ste pa kar pridobili na tezi :) Mi smo pa baje solski primer, ker se redi okoli 600g na mesec :)

< Sporočilo je popravil levcka -- 3.12.2015 9:36:21 >

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
   RE: Septembrke 2015
3.12.2015 17:28:46   
Lucy89
Heilaaa.

Smo imeli mirno noč, vse kot ponavadi )mogoče je malenkost več prespal danes tekom dneva). Zadnji teden se navajamo, da greva spat med 21.30 in 22.00 (ne spi več v dnevni, ampak v svoji postelji ki je seveda v najini spalnici, ob popolni temi :). Zadnje tri dni spimo prvo rundo od okrog 21.00,22.00 do 3,4,5 zjutraj (smi imeli en dan rekord 6,5h v kosu, me je skoraj kap), potem pa še dve rundi po 2-3h. Opazila sem tudi, da mali po konkretnem hranjenju (dojenju), lahko komot prespi 6 ur, zato ga ne jemljem iz postelje ob vsakem par-sekundnem joku (večinoma joka v spanju), ampak mu dam samo vetrovno kapljico na dudico, in veselo spimo dalje, dokler se dejansko ne zbudi in sam odpre oči, takrat smo pa ziher lačni :))
Vročine ni bilo, imamo pa rahlo rdečico okrog pikeca (kot če bi ga pičil komarček), ampak na dotik ni občutljivo (sem mu dala gor hladen obhladek, pa ni nic pojamral).
Upam, da bomo mi tudi začeli veselo pasti kravice, drugače nam razvojna ne uide user posted image .
Redimo se res z nadzvočno hitrostjo, že dva meseca po kilogram in pol. Pomoje hoče mali nadoknadit na teži :). Je tudi velik jedec, podojimo se že v prib. 5 min, ekspresno, bi lahko rekli...
Levcka si vprasala mogoce kaj glede uvajanja hrane v 4 mesecu? Sem pozabila vprašati, če se danes lahko kopamo.. pomoje ne.

Lpuser posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
   RE: Septembrke 2015
3.12.2015 18:38:22   
levcka
Ah pri nas smo pa se vedno delno na flaški. Sploh ko gre spat. Drugače se mi zbuja na 2 uri in potem ni nič od noči ne za njega in ne zame. Pa še podnevi morava potem funkcionirat. No on ponavadi zaspi v vozičku, ko se vozičkamo okoli tudi po 2, 3 ure. Pol je pa spet v pogonu. Se pa doji od zjutraj ko vstane tam okoli 6ih pa do predzadnjega hranjenja ko gre spat. To je pa nekje okoli pol sedmu ure zvečer.

Nič nisem spraševala za gosto hrano, ker so svetovne smernice za uvajanje goste hrane pri 6 mesecu, sploh če je otrok polno dojen. Tako da ne rabiš se sekirat. Pa tako ali tako imamo čez en mesec spet cepljenje. Boš lahko takrat vprašala ;)

Kako ste kaj druge mamice in vaši škratki? aspera na tebe se pa full velikokrat spomnim. Upam, da ste super :)

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
   RE: Septembrke 2015
4.12.2015 19:13:38   
aspera
Da se malo javim...

Nismo super, u bistvu preživljamo nočno moro. Najina punčka ni zdrava, odkrili so ji redko kromosomsko napako, ki ne napoveduje nič dobrega za njen razvoj. Ni mi potrebno omenjati, da se nama je podrl svet in ne veva kako bomo sploh živeli naprej. Že sedaj ima polno težav in sva v teh dveh mesecih bili veliko po bolnicah. Tako sva se veselila tega otročka, sedaj sva pa čisto obupana.
Ne izključujejo pa možnosti, da je do tega prišlo zaradi umetne oploditve, oziroma ICSI postopka, ko na silo združijo jajčece in semenčico in v bistvu ni naravne selekcije. Tako da sploh ne veva, če bi probala imeti še kakšnega otroka, ker v ICSI postopek sedaj zelo dvomiva, naravno nama pa po vsej verjetnosti ne bo ratalo. Itak bi morala v naslednji nosečnosti na amniocintezo, ampak si ne predstavljam, da mi skoraj na polovici nosečnosti rečejo, da je zopet kaj narobe in moram prekiniti nosečnost.

Lepo, da vsaj ve uživate s svojimi otročki in da vam lepo napredujejo.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
   RE: Septembrke 2015
4.12.2015 21:25:55   
Lucy89

Aspera, želim vam veliko veliko zdravja, upam, da se vse izteče na najboljši možen način! user posted image user posted image


(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
   RE: Septembrke 2015
10.12.2015 12:21:13   
kunigundek
Draga aspera, mi je res hudo, da se vam je tako zakompliciralo. In to po vseh težavah že od prej. Želim vam veliko zdravja in optimizma. Srečno! user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil kunigundek -- 10.12.2015 12:23:48 >

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
   RE: Septembrke 2015
10.12.2015 15:00:45   
Anonimen
aspera : upam da boste čimlažje prebrodil vse težave, ki bodo nastale zaradi kromosomske napake tvojega otroka. Hotela sem ti samo povedati, da ne obupaj zaradi ICSI postopka. Tudi jaz sem zanosila po tem postopku. Sicer sem šla na amnio zaradi slabih izvidov nuhalne, ampak naslednjič bom šla tudi ali na amnio ali na biopsijo , ki se jo dela prej v nosečnosti. Verjetno si že bila na pogovoru pri genetiku, če pa še nisi bila ti bodo znali svetovati kako v nasledji nosečnosti čimprej ugotoviti če je vse OK. To se dogaja tudi tistim , ki so naravno zanosile ampak verjetno je tukaj večja verjetnost čeprav noben tega uradno ne prizna. Jaz sem se tega zelo bala in sem šla že na NS z velikim strahom , potem pa še dolgo čakanje na amno in potem na izvide.

Res držim pesti, da boste otroku in sebi zagotovil lepo življenje kljub oviram s katerimi se boste spopadli.

(odgovor članu kunigundek)
  Neposredna povezava do sporočila: 1947
   RE: Septembrke 2015
22.12.2015 16:10:02   
Lucy89
Tale naš forum pa je čist zamrl :) user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
   RE: Septembrke 2015
28.12.2015 14:07:41   
sabincica
Hy hy mamice....

Se tudi jaz malo javim...naš škljat je sedaj star 3,5m. za 3. mesece, je imel 16. decembra 1. cepljenje.
Obvezno+ dodatno za pnevmokoke. Je dobro prenesel. Malo joka ob piku, in rdečice , vročine ni imel. v 3. mesecih je zrasel za 14 sm in se poredil za 2.700 kg.
Smo za1x zdravi. Je polno dojen, vendar bom vseeno po dopolnjenemu 4. mesecu začela z uvajanjem GH.

Kravice pase rad, ful se veliko smeji in si ves čas nekaj čeblja. Težav s spanjem za1x nimamo, razen po dnevi, ko spi samo in izključno ko vozičkamo (tudi po 3 ure skupaj).

Aspara- ti verjamem, da je težko. Vseeno potegnita iz tega vse kar je lepega in bodita optimistična. Veselita se tistih lepih trenutkov, ko ne bodo tako boleči. Upam, da bolezen ne bo napredovala oz. se stopnjevala in bodo ostala na minimumu. Ostanita močna.
Srečno!

Mamice, tudi vam vse lepo in srečno v 2016!

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
   RE: Septembrke 2015
31.12.2015 15:11:30   
levcka
Pozdravljene mamice in škratki :)

Kako ste? Midva z malim sva zunaj na sončku, ker naš fantič čez dan spi izključno in samo v vozičku. Tako da Sabincica nisi sama v tem :) Mi je pa fino, da je bilo septembra še tako lepo vreme, da se je hitro navadil biti zunaj in zunaj uživa :) Jaz malo manj, ker imamo same klance in vozičkam po klancih. No je pa tudi dobra stran tega, vse kile so šle že dol in lahko nosim tiste obleke, ki sem jih pred nosečnostjo :)

Jutri ima naš mali mini rojstni dan - star bo 4 mesece. Ne morem verjet kako čas beži.

Imamo že nekaj cez 7 kg in tudi zrastli smo že precej. 5.1 imamo spet cepljenje. Upam, da ga bo preživel tako kot je prejšnjega brez vročine in drugih nevšečnosti. Ga pa full matrajo zobki. Danes sem opazila, da ima spodaj na obeh enkicah že 2 beli bunkici, tako da bosta kmalu pokukala ven. Ne vem kam se mu toliko mudi. Kot da ne bi bil rad dojenček. Kravice full rad pase. Včeraj se je pa že prestavil, sicer ne naprej, ampak postrani. Je bil tako posrečen, da sem se mu mogla smejat začet. Se pa tudi on rad smejčka in joka res malo. Pa še takrat ga hitro vzamem v naročje, ker mi je brezveze da joka.

Aspera želim vam vse lepo.

Vsem skupaj pa srečno in predvsem zdravo 2016 :)

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 77 [78] 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 77 [78] 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?