|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 16:21:02   
kaboname
pozdravljeni
kmalu se bomo mogli odločiti kaj položiti po tleh v novi hiši, ki ima talno gretje povsod.Nekako nisva čisto odločena kaj dati po tleh, V spodnjih prostorih bo kuhinja skupaj z dnevno in jedilnici, zgoraj spalni prostori ,...Rada bi nekaj da ne bo preveč občutljivo, lahko za čistit,...

tako da prosim za mnenja pozitivne in negativne izkušnje lahko tudi kakšno slikico, link
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 16:35:39   
noranate
V dnevno sobo bi jaz dala definitivno parket, ker boste imeli talno gretje, oljen parket, je tudi super, če pridedo kakšne praske, ne rabiš brusit vso sobo ampak samo tisti delček.
V kuhinjo pa kakšne vinil plošče, ploščice. Soseda ima nekaj takega v kuhinji in hodniku http://www.keramika.com/slovenija/ploscice-imitacija-lesa-halcon-lupe/

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 18:10:20   
RIJA*
mi imamo povsod parket, edino kuhinja, kopalnica, pralnica in vhodni hodnik so v keramiki. mi keramika sicer ni najbolj všeč, ampak je bolj praktična za vzdrževanje površin, kjer je pač več umazanije.

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 18:24:44   
mateyka
uf, jaz pa nikol ne bi mogla dat en material, ki se "dela", da je neki drugega (npr. ploščice ali linolej, ki zgleda kot les - ko 1x vidiš da to ni les, mi zgleda tko "poceni" fora user posted image ) ampak ok, to sem jaz, enim je kul user posted image


no, pa še mojih 5 centov user posted image

če bi mela ploščice, bi potem raje dala kaj temu podobnega (za kuhinjo in mogoče jedilnico, dnevna mi ni glih za ploščice, razen če si ob obali in maš izhod na teraso ali kaj podobnega):
user posted image
user posted image

les pa naj bo potem pravi les..
je pa res, da so meni všeč plavajoči podi v kaki orehovi barvi (če so kvalitetni, sploh niso nek bav bav) ali temnejši barvi lesu - to mi je ful lepo in lahko ga imaš povsod (kuhinja, dnevna, jedilnica)
user posted image
user posted image

samo, spet je ot odvisno kako opremo maš. če bi mela neko temnejšo kuhinjo, bi dala svetlejši laminat..
user posted image
user posted image

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 18:27:17   
RIJA*
mateyka, meni je temen parket top...samo si pa ob sončnih dnevih vedno znova čestitam, da sem vseeno dala zelo svetel javor.....user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 18:40:22   
mateyka
mi mamo v tem fletu en tak antracit dokaj drag pod v enem kosu (kuhinja z jedilnico in glavni hodnik) - tak trd kot uni v bolnicah recimo (ma ne vem točno kako se temu material reče - trdi linolej?), in nisem mela tega "prašnega" problema. se mi pa vidijo vse smetke, ker so svetlejše od poda. user posted image samo če na hitro posesamo 1x na dan, niti ni nek svinjak...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
11.1.2015 19:13:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 19:15:24   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Uf, una predzadnja kuhinja, taka bo moja, ko pridem do nje, temno siva, moderna, mat, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.



temno siva je tudi moja sanjska barva kuh. elementov

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 19:25:17   
malaMravljica
mi imamo v jedilnici, kuhinji in dnevni oljen hrastov parket oz tiste vecje dile. Mega. Sem se malo bala kako bo v kuhinji, pa se super obnese. Kopalnica, stopnisce, wc ploscice in po sobah imamo pluto, ma ce jo enkrat zamenjamo za hrast bo super.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 19:47:46   
mateyka
vem, da je metulj333 1x govorila, da je hrastov poden v kuhinji preveč občutljiv (ga ma pa še zdaj - drugilč afaik user posted image )

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 20:26:24   
malaMravljica
Mi smo imeli hrastov pod v kuhinji ze doma, sam je bil lakiran. Po ene uff.. + dveh desetletjih so ga pobrusil,ker je na najbolj obljudenih tockah sel lak dol in zdej je kot nov. Moj tu pa tudi po enem letu brez prask ali cesarkoli. Sem se mal bala kako bo, ker je oljen, se je dobro odrezal. Nam zelo ustreza.
Ne vem pa kako je parket in talno gretje, a gre to skup?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 20:52:08   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: kaboname
talno gretje
ne bo preveč občutljivo, lahko za čistit,...


v glavnih prostorih kamen ali ploščice; občutek stopiti na takšna topla tla je super; težava zna biti poleti, ko znajo biti tla prehladna

lesene talne obloge takšne, ki so namenjene za na talno; občutek pozimi ne bo tako prijeten kot na ploščicah, poleti ne tako neprijeten

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 20:59:03   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
Ne vem pa kako je parket in talno gretje, a gre to skup?



seveda.

kuhinje?

jaz bi imela sterilno belo....brez ročajev, brez nepotrebnih ovinkov....tako za lene user posted image pošpricaš, obrišeš in voila...

ker s tole temno kar jo imam zdaj, se user posted image namatram, pa nikoli ne zgleda prav čisto user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj dati po tleh v hiši
11.1.2015 21:03:19   
Stanislava_
Parket, parket, parket.

Barva odvisna od velikosti prostorov, količine svetlobe in pohištva, če je to tudi, kar ste izbrali prvo.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj dati po tleh v hiši
12.1.2015 5:06:38   
Hope2
Mi smo imeli vedno parket povsod, razen kopalnice in WC. Meni zgleda grozen prehod parket-ploscice. Sicer smo se selili nekje na 2,5 leti, zato tezko ocenim kako stanje parketa je bilo v kuhinjiuser posted image . ampak v tem casu je bilo perfektno.
Nazadnje smo imeli tocno takega kot je na 3 sliki. Jap vsaka smet se pozna, vsaka kapljica,vsaka mucka, prahek- to ni parket za na hitro spucat, pa vogale pustit, ker se pol vse pozna.user posted image
Zdaj imamo ploscice povsod, ker parket tukaj v hisi ne prezivi. Pozimi ko je cca 15-25 stopinj smo v stunfih in nas zebe- s tega vidika mi ploscice niso vsec- pa se ob pucanju so 100_x_ bolj flekaste kot parket.

V kopalnici smo imeli podobne ploscice kot na prvi sliki. Isto vsaka kapljica, vsak prah.... V predsobi smo imeli beli kamen- tega je bilo treba pucat vsak dan, pozimi ali v dezju veckrat na dan- k sreci si samo z cunjo potegnil.

Se pa navadis, celo ce ti je vsec, kar si si ustvaril- nenazadnje ugotovis, da je treba vsako stvar vseeno pucatuser posted image .

Pa prej sem imela bel pult v kuhinji in sem lepo sproti na hitro spucala, zdajle imam crnega in mam obcutek da je skoz umazan, valjda ko ga pol tolk ne pucam- ker se ne vidiuser posted image .

Ga pa vedno biksnem s ploscicami za wc v bivalnih prostorih. Imela sem ze temno sive ploscice in zdaj rjave. Moji moski sedijo med lulanjem in so ploscice ciste. Ko pridejo gosti, pa moski stojijo in pol so po tleh vidne vse pikice- tole pa mi gre na jetrauser posted image , ceprav mi je sele po tem kapnilo, kako svinjski so lahko wc, ker dvomim, da vsi ribajo tla in stene vsak dan. In koncno vidim kateri moski je najvecji pacek- odkar mi je to enkrat zletelo iz jezika (z zenskami na kavi) se je stanje izboljsalo- ocitno so povedale domauser posted image .

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.1.2015 5:09:34 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj dati po tleh v hiši
12.1.2015 9:32:36   
Leela
Meni osebno je najbolj všeč ladijski pod, ampak je predrag za moje finance. V dnevni imam hrastov parket, širši, in zgleda kot ladijski pod user posted image .
Za kuhinjo bi bil preobčutljiv. V kuhinji imam ploščice ampak bi rajši imela vinil. Nimam talnega gretja in so ploščice premrzle. Ker imate talno gretje je to velik + za ploščice.
Prehod med parketom imam narejen tako, da je parket položen v 1/3 kuhinje (je za otokom) tko, da je manj viden.
Če bi še enkrat delala bi mogoče dala tudi epoksi smolo čez vse.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj dati po tleh v hiši
12.1.2015 9:51:56   
limonca*
Imamo isto kot vi - zgornje nadstropje spalnice, spodaj bivalne prostore in talno gretje povsod.

Zgoraj imamo parket,, spodaj keramiko, hodnik in stopnišče keramika. Če bi se še enkrat odločala bi verjetno dala vsepovsod keramiko, ker mi je super. :) lepo se očisti, ni premrzla.. super.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj dati po tleh v hiši
12.1.2015 13:26:24   
sazi
Parket povsod.
Mi ga imamo v kombinaciji s talnim gretjem - super. Vedno hodimo bosi, česar si pri ploščicah ne predstavljam (jeseni in pomladi, če gretje ni vklopljeno, so premrzle, pretrde pa itak ves čas).

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kaj dati po tleh v hiši
14.1.2015 14:30:04   
emajulija
Zdravo! Tudi midva sva se precej časa odločala, kaj dati po tleh, ker imava tudi povsod talno gretje.... na koncu sva se odločila za ploščice v imitaciji lesa in sva zelo zadovoljna user posted image baje je, če imaš talno, najboljše imeti ploščice, ker boljše prevajajo toploto kot les in je izkoristek boljši...vsaj tako so svetovali nama. Ker jih ne misliva menjavat, sva se odločila za malo bolj dražjo varianto in izgledajo super, kot pravi les ... tudi kar se tiče čiščenja in vzdrževanja, so ploščice super, nobenega prahu po kotih, nobenih prask, enostavno brisanje user posted image pri nas talno gretje deluje samo v kurilni sezoni, takrat po stanovanju hodimo kar v nogavicah ali bosi...v nekurilnem času pa so tla hladnejša zato imamo copate... zame je edini minus to, da so ploščice pač trde user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kaj dati po tleh v hiši
14.2.2015 16:53:39   
kaboname
punce hvala za vaša mnenja zaenkrat smo prišli tako daleč da bo v zgornjih prostorih vinil spodaj pa verjetno ploščice , ker imamo potem direkten izhod na teraso, bodo pa ploščice v imitaciji lesa
hvala za ideje in predlogeuser posted image user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kaj dati po tleh v hiši
16.2.2015 15:03:07   
ronja
Nam se v kuhinji super obnese vinil, lahko ga daš tudi na talno gretje. V dnevni je edino oljeni parket in nama je zakon (ni pa za v kuhinjo, vsaj ne pri naši uporabi in sedanjih cenah;D). Zgoraj bi dala jaz parket, če pride v poštev, v kuhinjo pa vinil. Pa v Kemoplast pojdi, ker je res fajn, če ti dobro dela garancija, če je karkoli narobe, midva imava res super izkušnje z njimi! Ker lahko bi celo zadevo zvalili samo na estrih, ki je prispeval svoje...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kaj dati po tleh v hiši
26.1.2017 15:59:08   
robista
Meni so čudovite keramične ploščice v imitaciji lesa, sploh za kopalnico.
Tukaj: http://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/ploscice-imitacija-lesa imajo veliko izbiro takšnih ploščic.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kaj dati po tleh v hiši
27.2.2020 12:33:22   
mpritr1
Za vinilne talne obloge boš boste tukaj našli kar nekaj informacij, kot so cene za polaganje in material, preverjeni mojstri, itd... Ni za kaj =)

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?