|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Cista
26.1.2008 21:03:19   
pikalonca
Pa še to G lahko vidi z globinskim UZ al pa onim navadnim, če maš pregrade na jajčnikih ali pa kaj drugega? Mene je moja G rekla, da to se ne da nič videt user posted image user posted image user posted image

Če se z zunanjim Uz kaj vidi ne vem, meni so delali vaginalnega.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Cista
26.1.2008 23:04:29   
Anonimen
Ne boj se. Cista ni nič strašnega, naredi se lahko vsaki ženski, tudi tistim, ki še niso rodile. Tiste ciste, ki so napolnjene z vodo ponavadi same počijo. Js sem imela cisto, ki je bila napolnjena s krvjo in sem morala na laporoskopijo, da so mi jo odstranili. Nič strašnega.


Srečno.user posted image

(odgovor članu pikalonca)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Cista
14.3.2008 13:26:13   
keka85
Upam, da res ni nič strašnega..namreč pravkar sem prišla od gin. zaradi krvavitev med tabletkami (ki so bile zelo) majhne. mislila sem ,da me bo standrardno pregledala, ko me je poslal na UZ. Tam je pa druga ugotovila, da imam cito, velikosti 4x4.5 cm in mi je že začela govoriti o operaciji in o tem ali je benigna ali maligna. ko sem ležala sem imela občutek da sploh ne govori meni, ker nisem mogla verjet! Operacij me je strah kot user posted image križa, potem pa še to čakanje, če je benigna ali maligna...ali ste ve tudi ta odgovor morale čakati? danes zvečer izvem.user posted image Moja gin. je bila sicer bolj optimistična in me je malo pomirila, ko je videla da sem bila bleda kot stena. je rekla, da bomo počakali naslednji cikel in videli, če bo cista izginila. SRČNO UPAM DA JA!! tista ko je delala UZ je še rekla, da tvorba ni prekrvavljena...kaj to pomeni?

hvala za vaš odgovor

PRESTRAŠENA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Cista
14.3.2008 14:28:08   
Anonimen
Ne vem, ampak upam, da bo vse ok.

Lp in srečnouser posted image

(odgovor članu keka85)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Cista
14.3.2008 14:37:31   
baguSka
da tvorba ni prekrvavljena...kaj to pomeni?


to pomeni da ni krvava cista, ampak vodena.. ta obicajno zgine sama od sebe.. ce ne takoj v naslednjem ciklu, pa v naslednjem.. ni nevarna..

(odgovor članu keka85)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Cista
14.3.2008 14:49:38   
keka85
baguska ne morem se ti dovolj zahvalit za odgovor. sedaj razmišljam, kaj je v bistvu rekla o prekrvavljenosti, ker sem bila čisto v šoku ko mi je najavila novico, da sem potem tudi poslušala zelo slabo... še eno vprašanje: a je normalno, da ti vzamejo kri in pregledajo za tumor? user posted image to me je najbolj vstrašilo!user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Cista
14.3.2008 19:46:09   
Barachiel
keka85 kaj naj rečem... DA IMAŠ ODLIČNO/EGA GINEKOLOGA. Če bi se meni kdaj tako posvetili, bi bila presrečna. Jaz sem bila decembra na UZ sečil in mi je zdravnica na desnem jajčniku ugotovila cisto veliko 6x4,5 cm. Čez 14 dni sem imela pregled pri G in o cisti hvala Bogu ne duha ne sluha, ker je šla očitno že sama od sebe naprej. Hočem reči, da kakorkoli te je že strah boš vsaj vedela na čem si, seveda pa ti želim, da je to čisto nedolžna cista, ki ti ne bo povzročila težav user posted image  Kakor pa vem iz izkušenj prijateljic pa ti cisto najprej nekaj časa samo opazujejo in operirajo samov primeru, če raste.

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu keka85)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Cista
14.3.2008 19:52:42   
baguSka
a je normalno, da ti vzamejo kri in pregledajo za tumor? to me je najbolj vstrašilo!


seveda je normalno.. vedno je boljse preverit, kot ne.. bodi vesela, da so te temeljito pregledali in te niso pustili kar domov.. ;)

(odgovor članu keka85)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Cista
14.3.2008 19:54:46   
baguSka
Kakor pa vem iz izkušenj prijateljic pa ti cisto najprej nekaj časa samo opazujejo in operirajo samov primeru, če raste.


No, moje izkusnje so ble pa vseen mal drugacne.. Mene je ze po prvem pregledu poslal na urgenco user posted image  In ko sem v enem tednu dala narazen ze ene 5im ginekologom, sem koncno nasla nekoga, ki mi je potrdil, da sploh ni nic nevarna cista.. Matr sm bla besna na svojga G. Si predstavljate?? Itak se nism nikol vec vrnila k njemu..
In nikol je nisem operirala, kot je on to hotu, pa je danes nimam vec.. No, ze takrat je nisem vec mela. On bi me pa kr rezu!?user posted image user posted image

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Cista
14.3.2008 21:51:59   
keka85
Punce, rada bi se vam zahvalila za podporo. danes sem bla čisto iz sebe in sem ob 18 uri izvedela, da so vsi izvidi normalni in da tudi (zaenkrat) rezanja ne bo, ker mi je rekla moja G, da bomo to samo naprej opazovali. od veselja sem se kar zjokala po novici, saj sem si v glavi odvijala že najbolj črn film...glede na to, kako mi je razložila tista, ki mi je UZ delala, bi že zdej morala biti na mizi...neverjetno, da te ena tako vstraši, drugi se pa ne zdi nič tako strašnega..prav hvaležna sem moji gin.

Ta forum bom pa od sedaj naprej spremljala, saj se mi zdi izredno koristen in predvsem izredno v podporo.

Še enkrat hvala vsem, ki ste me potolažile, ko mi je bilo hudo.user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Cista
15.3.2008 11:36:48   
Barachiel
kek85 me veseli, da se je vse dobro uredilo user posted image

beguSka verjamem, da si tudi ti takoj doživela šok. No kakor sem že zapisala sta imeli 2 moji prijateljici tudi cisto pa so pri obeh samo opazovali kako se razvija, no potem je šla eni sama naprej, drugo pa so operirali, ampak tudi ta poseg ni nek bav bav tako, da imaš itq čisto malo zarezico in se brazgotina skoraj ne vidi. Za razliko od mene (imam namreč tud slabo izkušnjo z G) ker imam prerezan trebuh, ker me je moja G toliko časa pacala, da sem imela zaradi zarastlin zaraščeno maternico, jajčnik in črevo - posledica je bila razlitje ovuliranega jajčeca in notranje krvavitve. Imela sem urgentno operacijo sredi noči in se potem 2 meseca nisem sestavila skupaj. Skreatka hočem vama povedat, da imata očitno super G, ki se zavzame za vaju in to šteje veliko. No in k sm že ravno pri G - katerega pa imata vi2 user posted image  Namreč sama ravno razmišljam, da bi mogoče menjala.

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu keka85)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Cista
15.3.2008 21:59:09   
keka85
jaz imam dr. Kočnarjevo iz Brežic. je odlična ginekologinja za moje pojme. vedno na voljo in vedno pripravljena pomagati. user posted image

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Cista
16.3.2008 14:22:47   
Barachiel
Aha, hvala za odgovor, ampak so pa Brežice zame malo predaleč user posted image  user posted image

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu keka85)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Cista
4.5.2008 19:05:56   
enchanted
čau punce!

sama sem bla 3 tedne nazaj operirana zarad ciste na jajčniku. za cisto pa sem zvedla ene tri tedne pred operacijo na rednm g pregledu.
kar me je zeloooo šokiralo, saj tega niti nisem pričakovala, M je bla normalna, bolelo me ni nič.
Cista je bila res zelo velika, zato sem tud morala na operacijo. po operaciji so mi povedal, da je bla cista velka 15x18cm, in je vsebovala 1,5 litra tekočine (najverjetneje voda, ampk izvid še čakam). tako da je bla res zelooo velika. drgač sem pa stara šele 21 in nisem še nikol rodila. tako d punce, resno je treba hodt na preglede... sej pravm, jz sem bila čist šokirana ko sm zvedla, nism pričakovala in tut bolelo me ni. doktorji so pravl, da tako velke ciste še niso vidl... res fenomen pa čudo d me ni nič bolelo. tako, da od zdej naprej grem na vse možne preglede, če me samo neki zaboli.

Lep dan ;)

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Cista
16.6.2008 13:35:01   
mng
Kako dolgo pa ste čakale na operacijo. Sama imam endometrično cisto.

(odgovor članu enchanted)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?