|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
28.8.2015 13:05:54   
Passion
Hehe to pa verjamem, da je cel proces z enoletnikom na dopust user posted image ampak vazno je to, da boste uzivali in si vsi malo spocili na dopustu.user posted image

No mu bom povedala, da ni treba, da ga je strah, ker bo obrnjen samo proti meni. user posted image

Jaaa sem tudi jaz videla, da smo že v zadnjem tromesečju. Juhuuu. Kako je slo hitro. user posted image Komaj cakam december user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Decembrke 2015
28.8.2015 13:32:48   
asyka
Passion ne bi vedla, nimam tega čez :D na začetku je bila 1x debata o tem pa je večina rekla, da želi da ostane skrivna pa je zdaj tak ostalo... se mi zdi, da nobene kaj preveč ne moti, ker se večinoma kar dodajajo med sabo, ko kje katero srečajo na netu. Vsak dan kakšna nova prideuser posted image

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Decembrke 2015
29.8.2015 0:45:39   
laraz
Teddybear, verjetno si name mislila, pa bi me lahko v teh dveh mesecih lahko še kaj pokontaktirala, zakaj ni nič. Je bilo eno obdobje, ko sem dobivala vsak dan ogromno prošenj za prijateljstvo, sporočil, tudi od takih, ki niso pričakovale (verjetno firbec), zato sem pa tudi napisala, da mi pošljite sporočilo na zs tu ali na fb (še vedno Lara Zlatoper, taka oranžna profilka). Pa kontaktiraj me še enkrat in se ti opravičujem, če sem te spregledala. Kar se pa zasebnosti tiče, smo se odločile, da ostanemo skrite, ker nočem firbcev, pa tista, ki bi se nam rada pridružila nas že nekako najde. Veliko takih skupin ostaja skrita za vedno, saj boljše funkcionira tako. Iz izkušenj drugih mamic.
Če še katera ni dodana, dajte me kontaktirat, pa ne samo prošnjo za prijateljstvo, prosim tudi sporočilo na privat, da bom vedela za kaj se gre.
Lep vikend punce!

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Decembrke 2015
7.9.2015 19:33:40   
biba85
Nosecke kje se skrivate, tema je ze cist zamrla?!user posted image
Kako ste? Sama se pocutim cist vredu, trebuscek je ze kar zrastel, trenutno sem 24t 5\7. Kg so se pocasi zaceli nabirat, tako da sem trenutno na skoraj +4kg.
Komaj cakam naslednji pregled, ceprav bo verjetno cist obicajen. Na koliko tednov imate ve preglede? Kako pogosto vam naredi uz? Mene verjetno kmalu caka ta test nosecniske sladkorne user posted image , ste ga ze vse opravile?
Oglasite se kaj, da ne bom klepetala sama s sabouser posted image

(odgovor članu laraz)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Decembrke 2015
7.9.2015 19:51:56   
scorpionka
hej :) js sm novinka.. js mam 26t in mam jutri pregled. Nazadnje je poslušala samo srčka in me merila, tako da upam da bom jutri mela UZ, ker se najino dete še vedno skriva in ne veva kaj se skriva v trebuščku. Tut js še nism mela testa za sladkorno, tko da me to še čaka user posted image
Ima še katera močno znižano železo v krvi? Meni je padlo iz 130 na 105 in me je G kar malo nadrlauser posted image
Katera ve kaj najbolj dviguje, razen tablet/sirupov, itd.?

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Decembrke 2015
7.9.2015 21:07:28   
Jessy82
Ojla vsem!

Se vam tudi jaz pridružim, vas že od vsega začetka spremljam, ampak sm še malo počakala, preden se oglasim. Bom razložila zakaj in malo povedala o sebi.

Stara sem 33 in je to moja 3. nosečnost. Doma imava navihanega 4-letnega fanta. Prihajam pa iz Savinjske. Prva nosečnost je bila ok, v 5. mesecu sem v službi skupaj padla in sem potem do konca ostala doma. Razen malo povišanega sladkorja težav nism imela (nič bruhanja, zatekanja, hrepenenja po sladkem,...). Zredila sem se cca 12 kg. V drugi nosečnosti ( mogla bi bit marčevka 2015) pa je sledil šok, ki si ga nihče ne želi. Na nuhalni je bil rezultat grozno slab, razmerje za Down je bilo 1:4. user posted image . Šla sem na biopsijo v Lj, kjer je hitri test potrdil Down, poleg tega je imelo dete še vodi v telesu in ne bi preživelo. Po mukah in neprespanih nočeh sva se odločila za splav, tudi zaradi starejšega.

Po 6 mesecih nam je spet uspelo zanosit, glede na Down v prejšnji nosečnosti, nama je pripadala amniocenteza. Tokrat je vse ok, pričakujemo pa še enega fanta. user posted image

Zaradi "težav" s sladkorjem v prejšnjih nosečnostih, mi je G kar dala na začetku napotnico za diabetika. Zdaj imam po dveh mesecih spet kontrolo. Vse je pa znotraj mej, ampak bodo spremljali.

Trenutno se počutim vredu, na začetku mi je bilo malo slabo, ampak se je dalo zdržat. Imam nizek hemoglobin, sem na tabletah Ferrum lek.
Scorpionka pogooglaj malo kaj zvišuje nivo železa, goveje meso, rdeča pesa, borovnice, marelice, sveža špinača,... Kupi se tudi sok rdeče pese in ga zmešaš z juicom. Je potem lažje prebavljiv.

Kaj več pa še v drugih postih. Uživajte.

(odgovor članu scorpionka)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Decembrke 2015
7.9.2015 21:08:58   
Jessy82
Aja, rok imam pa 15.12., zdaj končujem 26. teden. Je pa G rekla, da bi bilo naslednjič, dobro naredit uz, da se pregleda rast ploda.

(odgovor članu Jessy82)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Decembrke 2015
7.9.2015 23:38:15   
Shana86
Živjo punce.

Ena neprespana nosečka se oglaša z morja user posted image Proklete nemirne noge, že v prvi nosečnosti so me mučile, zdaj spet... raje vidim, da me zagrabi krč kot pa tole.

Pozdravljene nove user posted image Žal mi je za grozno izkušnjo z Downom user posted image Mene je že splav v 11.tednu januarja vrgel s tira, tega si ne predstavljam. Glavno, da zdaj pričakujete zdravo detece user posted image

Železo -tudi jaz sem imela nizkega, že v prvem trimesečju, mi je ful pomagal Eisensulfat (na recept). Ko sem v prvi nosečnosti jmeala Ferrum, mi je v enem mesecu dvignil iz 105 na 107... Nič. Zdaj pa iz 108 na 129. Drugih stvari se ti v lekarni ne splača kupovat, od hrane imajo največ železa telečja jetrca. Zelenjava je brez veze, je železo v taki obliki, da se ful slabo absorbira, bi mogla pojest eno tono rdeče pese vsak dan user posted image

No jaz pa ju3 (čez par minut haha) vstopam v 29.teden. Že, ne morem verjet. Trebuh je ogromen, kg pa pomoje cca +5. Tudi mene verjetno čaka test za sladkorno. Preglede imam načeloma nekje na 4-5 tednov, zdajle sem imela malo pogostejše, ker so me nekaj mučili lažni popadki in zmehčan maternični vrat. Mi pa vsakič naredi ful na hitrco uz user posted image Sem pa še en dan na morju v Dalmaciji, uživamo na polno. Mojo 18-mesečnico pa itak od vsega morja, kamenčkov, bazenov, čolnov... najbolj zanima gugalnica user posted image Pa zdaj je ugotovila, da je zelo fino, da jo zvečer iz sprehoda iz mesta nosi mamica... jaz pa občutek, da mi bo odpadla medenica in spodaj vse padlo ven. Ajde, voziček imamo itak že od začetka praktično samo za prevažanje robe user posted image No nošenje, ali pa 2 koraka naprej, 10 v desno, 3 v levo, 2 obrata - saj ne vem, kaj je slabše user posted image Če jo nesem, vsaj kam pridemo... Sicer se počutim dobro, če odštejem nemirne noge... Verjetno zato, ker veliko plavam, hodim na sprehode in na plaži uživam na ležalniku. Prve dneve sem bila na ležalki in je bilo obupno, medenica me je grozno bolela. Bom videla, kako bo, ko bo spet služba. Takle čas sem prvič že skliznila na dopust, bolniško, dopust in na porodniško user posted image Zdaj imam do porodniške za delat še enih 6-7 tednov se mi zdi. Dopusta imam še 12 dni. Še razmišljam, če bi ga raje pustila za po porodniški,menda po novem ne propade.

Aja dete pa živahno! Spet user posted image Se pa malo drugače giblje, kot prvo. Več je hitrih gibov, prva je bolj slajdala sem in tja

No grem še enkrat poskusit spat...

Lp

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Jessy82)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Decembrke 2015
10.9.2015 8:44:21   
Passion
Oj user posted image jaz imam tudi kar precej bolece boke ... pa vse te sramne kosti me bolijo, ze na dotik user posted image Najbolj zjutraj, ko vstanem. Zdaj sem v 27.tednu :) in na 4 kg plusa. Sem pa brala, da od zdaj do 33.tedna najvec pridobis na tezi. Bo to drzalo po vasih izkusnjah? :)

Kako ste kaj z nabavo oblekic in stvari? :)



(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Decembrke 2015
10.9.2015 10:12:42   
Shana86
Hej hej user posted image

Jaz sem tudi na +4, sem se tehtala po 2 tednih user posted image Očitno sem zaradi več poćivanja, ker nisem bila v službi, imela več energije za miganje - ker sem se vsak večer konkretno nabasala v restavraciji, z obvezno extra čokoladno torto na koncu, pa sem vseeno nazaj prišla z eno kilo manj user posted image Moj se je pa zredil in je jezen user posted image

Glede pridobivanja - ne vem, če je ravno kakšno pravilo, res pa je, da se zdajle dete najbolj redi in raste, pa še nam se začne malo skladiščiti za dojenje user posted image Pa otekanje in to... Jaz sem prvič do 20.tedna dobila že 6kg, pa potem do konca samo še 4, torej vsega skupaj 10, rodit sem šla s 64kg. S tem da nisem pazila, koliko pojem, in od 20.tedna dalje zaradi bolečin v simfizi nisem praktično nič migala, tudi tisto telovadbo za nosećke mi je fizioterapevtka prepovedala. Pa računaj, da že samo s porodom izgubiš cca 6 kg (dete, posteljica, plodovnica, maternica se skrči...), če si na koncu otečena, pa še več. Jaz sem potem tistih +4 držala, dokler sem dojila. Prav zanimivo. Verjetno je fora v hormonih. Ko sem nehala dojiti, so mi šli v dveh tednih takoj 3 dol, pa sem bila že spet noseča.

Tako da ne se sekirat, dokler dete lepo raste, ti pa nisi kot balon in se dobro počutiš, je vse okej user posted image Tiste kile bodo že šle... Meni se je v zadnjih dveh tednih tako napihnil trebuh, da sem se počutila kot kit, čisto nič sexi, pa cele dneve v kopalkah... depresija. Zdaj pa sem prišla do ogledala in ugotovila, da rit in stegna pa kar sodelujejo, trebušček je lepo net user posted image Tako da sploh nisem grozna in zdaj verjamem možu, da me ne hvali samo zato, da bo zvečer akcija user posted image

Oblekice - moram v akcijo, ja... vem, da sem prvič za začetek imela premalo oblek, tako da moram dokupiti. Zlasti bodije na preklop in bombažne žabice. Pa zimski pajac. Pa posteljico za starejšo hčerko, pri 21 mesecih še ne bo sposobna za navadno z nizko ograjico, med spanjem je totalni akrobat. Hvala bogu se ni treba ukvarjati z vozički, previjalnimi... vam nisem fouš user posted image Ve že nabavljate?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Decembrke 2015
11.9.2015 17:27:42   
biba85
Midva sva nekaj oblaci ze nakupila. Sami se mi ne sanja, koliko kosov je dovolj za zacetekuser posted image , da ne peres vsak dan.Kje kupujete bodije na preklop? Tu na nasem koncu je slaba izbira teh bodijev, vecina so klasicni.user posted image Sama trenutno nakupujem se v nevtralnih barvah, si se nekak ne upam kupit roza barve, ceprav so nama 2x potrdili puncko user posted image
Tudi jaz moram kupiti zimski pajac, katero velikost boste kupile? A spalno vreco je katera uporabljala? Kje pa kupujete posteljnino? Koliko sem gledla, so cene le te kar visoke.

Drugace pa je pocutje cist vredu, zvecer sem malo utrujena, saj veliko migam cez dan. So pa se mi spet pojavili ponoci krci v nogah, kljub pitju magnesola, bom morala povecat dozo na 2 tableti na dan.Sem imela tri dni bolecino v mecih med hojo user posted image . Se se katera spopada s tem?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Decembrke 2015
11.9.2015 21:15:54   
sunshine_89
Živjo user posted image No jst mam srečo pa se oblekic sploh ne bom spravla kupovat. Dobim vse od sestre, ki je par dni nazaj rodila pa je dobila oblekce od 4 različnih parov. Pa še od enga para dobim (marca enkrat je dobil otroka) vse oblekice, ki jih je ta do sedaj prerastel - tko da sem glede tega bolj ali manj preskrbljena. Če pa bo kakšna malenkost primanjkovala bom pa potem dokupila. Povrhu vsega tega je pa od fanta mami že nekaj za oblečt prinesla, ker se ni mogla upret revijam, pa do decembra je še dolga tko da bo verjetno še kaj kupila.. user posted image

Drugače sem pa zdaj v 27.tednu na +4 in si bom že mogla kaj za oblečt kupit - hlače sam še ene gor spravim, sam mam problem če se hočem usedt.. mah k sem tok lena da se mi ne da po trgovinah hodt.. user posted image Drgač se počutim kar vredu, sam zlo sem brez energije, bi sam spala, pa občutek mam da se mi bo trebuh razpoču user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Decembrke 2015
12.9.2015 13:12:23   
Passion
Ja mene tudi noge bolijo, pa kolki, vse me cuka po nogah. Ah. Posebno je hudic ponoci s tem. Povrh me pa se vse te sramne kosti bolijo, ze na dotik.
Jaz tudi sploh nimam predstave s temi oblekicami, koliko jih rabis. Pa se vse povsod se te stevilke toliko razlikujejo. Potem imas nekje st 60 in je ze za 3m, drugje za 2m. Ah. Upam, da bodo v soli za starse dali seznamcek kaj v resnici sploh potrebujemo. Jaz imam zaenkrat par bombaznih bodijev, nekaj plisastih, nekaj nogavick ... najbrz rabimo se zabice, hlacke, majcke ... ne vem. Gledam za ta zimski pajac pa mi nikjer ni noben posebno vsec. Poleg tega sem ga zasledila samo v parih trgovinah. Mogoce je se prezgodaj. :)

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Decembrke 2015
13.9.2015 11:16:35   
Shana86
Živjo!

Bodije naročam kar na clar.si. Se mi zdijo fajn. Tudi cvikam s punčkastimi, čeprav naj bi bila zihr punčka user posted image No, videlo se je samo 1x. Včasih imam tako močan občutek, da je fantek...
Spalne vreče pa jaz za začetek ne bi - se še ne premetavajo in dejansko ostanejo pokriti. Potem je druga zgodba user posted image Če se prav spomnim, sem na začetku oblekla bodi in čez tisto pižamico - pajac v enem kosu (ima tudi nogice noter), pa ne vem a sem štumfke tudi dala za ponoči... Pa pokrila s kovterčkom. Kapico mi je patronažna rekla, da samo, če je v spalnici pod 18 stopinj, sicer je ne potrebuje.
Zimski pajac bom kupila v eni trgovini v City parku (upam, da ga bojo imeli). Sem imela pri prvi sposojenega in sem ga morala vrniti. Velikost je pa 0-3 mesecev. Na začetku bo ful prevelik, ampak okej. Zimsko vrečo za voziček imam še od prve, sem jo kupila za športni voziček, imam pa tudi ovčjo kožico za v košaro. Samo pomoje bom tokrat uporabljala kar vrečo (podložena z ovčko), ker jo že imam... Se je treba opremiti, če pričakujemo na začetku zime user posted image
Ravno zdajle tudi naročava kamin - da bo novembra postavljen. Ga ima katera, kakšne izkušnje? Naju je izučilo pri prvi, ko je bil tisti žled kakšna dva tedna pred mojim PDP, par dni smo bili brez elektrike, midva pa vse na elektriko - ogrevanje, toplo vodo, kuhanje... Mogoče so mi zato morali potem sprožiti porod, ker se ji zabičala, naj še malo ostane notri, v takem nisem mogla imeti novojenčka user posted image

Ja, jaz imam tudi zdajle dva dneva spet občutek, da mi bo razneslo trebuh... Tudi diham težko.

Če katero zanima, v petek sem bila na CSD. Sem se pozanimala, katere papirje moram oddati. Rok je pa največ 60 dni pred PDP in najmanj en dan pred nastopom porodniške! Vsi papirji so na netu, razen potrdilo o PDP da ginekolog.
- http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/druzina/obr_s1_pril_potrdilo_zaposlitev08_2__NOVI.pdf (izpolnijo v službi - najbolje po zadnji plači pred nastopom porodniške, oz.kakor se vam najbolj splača za izračun porodniške)
- http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/druzina/DODATEK_K_VLOGI_PRO_paket.pdf
- http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/druzina/vloga_matere_s1_1__za_uveljavitev_pravic_ob_rojstvu_otroka.pdf
- http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/druzina/Dogovor_stars_sam_priloga_S-3.pdf
- http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/druzina/obr_s1_pril_potrdilo_zaposlitev08_2__NOVI.pdf (odda oče)
- http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/druzina/vloga_oceta_ali_druge_osebe.pdf (odda oče)
+ še tisto potrdilo o PDP

A katera mogoče ve, kako je z izrabo dopusta? Ju3 bom poklicala k nam v kadrovsko, menda so ene smešne fore, ne prenese se kar avtomatsko...

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 13.9.2015 11:30:58 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Decembrke 2015
13.9.2015 11:33:21   
Shana86
Aja glede krčev - menda pomaga, če magneziju dodaš še kalcij. Sprobala pa nisem. Prvič sem imela grozne krče, v praktično vseh mišicah. Ko me je zagrabil, me je potem mišica konkretno bolela še par dni. Nisem mogla spati... Pomagalo ni pa nič... Magnezij mi je ublažil samo tiste krče od raztezanja maternice, na skeletne mišice ni bilo učinka. Ampak ja, se splača probat povečati Magnesol na 3x1 in dodati kalcij...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Decembrke 2015
14.9.2015 9:38:21   
Shana86
Na hitro - dopust še vedno PROPADE, razen če ga ne moreš izkoristiti (npr da te ginekolog da na bolniško - kar pa pomeni nižjo plačo in nižjo porodniško user posted image ).

Takoj da jaz skliznem na dopust 15.10. user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Decembrke 2015
14.9.2015 20:47:37   
biba85
Shana, sem ze mislila,da sem edina,ki ima malo "tezave" pri nakupu punckastih oblaciluser posted image Sva pa se odlocila da greva na 3d, in da vidim, ce nama bodo tudi tukaj potrdili puncko.
Sama nimam izkusenj s kamini, niti nisem kaj prevec navdusena nad njimi. Ker bomo rodile pozimi, je res fajn se kaksna druga varianta ogrevanja.
Tudi sama sem docakala datum tega testa sladkorne, se en teden. A ste imele vse zraven limono? Meni ni noben nic omenil limone, sama pa sem pozabila vprasat.
Aja, a so vam kaj preverili lego otrocicka? Sama sem imela pregled v 25 tednu in mi je naredila uz, da je preverila polozaj.A kasneje okrog 29.tedna se kaj preverjajo?
Katero lupinico priporocate? Sva kupila vozicek 2v 1 in moreva dokupit lupinico, pa malo gledam in berem. Naj bi bile od maxi cosi-ja ok. Kaj pravite, a je ok, ce kupis lupinico rabljeno?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Decembrke 2015
15.9.2015 10:50:47   
Shana86
Evo mene s pregleda. Danes začenjam 30.teden. Kri je hb zdaj vredu, voda je bila pa slaba, kao premalo pijem.. Na UZ otroček živahen, sem dobila še eno 3d fotko in 100% zagotovilo, da je res punčka user posted image Je pa že obrnjena na glavo. Maternični vrat se je pa spet precej skrajšal, 2cm v enem mesecu, tako da me G hoče dati na bolniško, 3x me je vprašal, če res ne bi šla user posted image Ampak dokler je MV še dovolj dolg in dete ni v nevarnosti, nočem bolniške. Se mi zmeša doma. Pomoje bom itak samo še dva tedna delala, potem pa 12 dni dopusta, kak dan delat, en teden bolniške in na porodniško user posted image

Biba, se mi zdi, da po navadi okrog 34.tedna preverijo lego otročka in ocenijo težo, da izključijo zastoj v rasti. Vsaj pri večini G je tako. Itak boš pa kmalu sama vedela, kako je obrnjen, se dobro čuti. Testu sladkorne sem pa tokrat ušla user posted image Smo ga enostavno zamudili, dela se do 28.tedna, je danes G rekel ups user posted image Pomoje zato, ker prvič nisem imela sladkorne, ker je dete na uz okej in ker sem samo na +5 kg. Limone jaz nisem imela, tudi nobena druga takrat ne.

Lupinico imamo mi kar od pegperego, sem kupila ves set. So pa praktično vse totalno skritizirane s strani fizioterapevtov... valda, če pa ljudje (sem opazovala na morju) praktično ves dan vlačijo okrog dojenćke v lupinici.. še doma - v lupinico in na pult, halooo. To pa verjamem, da je slabo za razvoj, lupinica ni namenjena temu, notri se dete ne more nič premikat. Tako da midva sva izbrala lupinico glede na to, za kar je narejena - VOŽNJO. Torej varnostne teste sva pregledala. Tistih max pol ure na dan, ko je ob taki uporabi dete v lupinici, me pa noben fizioterapevt ne bo prepričal, da mu položaj škodi... Sem bila že pri prvi striktna z uporabo košare.
Pomoje je rabljena okej, če ni bila karambolirana. Tako kot vsi avtosedeži.

Aja včeraj sem kupila banjico in stojalo user posted image Sta bila ravno znižana in se mi je zdelo brez veze vse odlašati na zadnji mesec.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Decembrke 2015
15.9.2015 14:17:06   
biba85
Ohh...ze v 30 tednu si? Se malo :) Sama bom jutri dopolnila 26teden. Mi pa ful hitro cas bezi, se mi zdi, da je se nedolgo nazaj, kar sva zagledala plusek, sedaj pa bo kmalu ze zunaj user posted image

Tudi midva imava namen uporabljati lupinico izkljucno za voznjo.Tudi sama sem opazovala podobno kot ti na morju starse z vozicki in jih res kar nekaj vozi otrocke v lupinici. Pri rabljeni me malo skrbi, da ne bi opazila, da je bila udelezena v avtomobilski nesreci oz. da mi lastniki tega ne bi povedali. Moram malo prespat in premislit zadevo:)

Kje si kupila to banico s stojalom, ter po kaksni ceni? Tudi sama sem jih gledla v bc, ampak se mi niso zdele ravno stabilne user posted image . Sama sem se tudi odlocila, da raje prej nabaviva stvari, ne pa zadnji mesec, saj vprasanje, ce se mi bo pozneje se dalo hodit okrog.
Tiste, ki ste ze mamice, kaj vse ste uporabljale za nego popka in za kopanje?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Decembrke 2015
15.9.2015 18:53:16   
Shana86
Sem kupila v BC, za komplet sem dala 55 evrov minus popust (20%), sem pa kupila enako, kot sem imela sposojeno in je bila stabilna. Tudi potem, ko je bila mala že zelo mobilna, se ni prevrnila. Je pa popust do danes.

Za kopanje: trdo milo za dojenčke, tetra pleničke, tetra krpice, brisačka s kapuco.

Za popek: hm se ne spomnim več dobro... Pomoje sem imela tiste ta mini fiziološke, vatirane paličke in nekaj za vsak slučaj tudi sterilnih gazic in tamponov. Nič alkoholnih robčkov.

Letim.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Decembrke 2015
17.9.2015 18:48:23   
biba85
Evo nas s 3d pregleda:) Dobili smo 100% zagotovilo, da je pupa, smo se lahko tudi sami prepricali;) Tehta ze skoraj 1kg, sem pa dopolnila 26tednov. Na zacetku je bila zelo sramezljiva, je skrivala obrazek za rokicami in nogicami. :) Pozneje je pa na veliko zehala, zgleda da tudi ona ne more spat ;)
Se ima katera probleme s spanjem? Sama ze cel teden zelo slabo spim, se prebujam na vsaki 2h in ne morem nazaj zaspat, ne najdem pravega polozaja. Ce sem obrnjena na levi bok me zacne vse tiscat in boletuser posted image . Cez dan pa komaj normalno funkcioniram, skoz zeham in sem utrujena.

A vam je danes tudi takom vroce? Sama se nenormalno potim, kot da bi bilo 35stopinj:), zgleda, da sem se kar navadila na hladnejse dni;).

user posted image , a pecete kaj peciva? Sama moram jutri nekaj specti za trgatev pa nimam ideje kaj najuser posted image . ....nekaj takega, kar lahko komot primes v roko? Potico bo naredila mama, ostalo imam pa jaz.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Decembrke 2015
17.9.2015 19:03:07   
Shana86
Iiiii super za pupo user posted image

Ja, meni je tudi ful vroče, teče od mene, prav grozno... Sicer nikoli ne. Že cel teden sem na glavo, danes pa sploh.

Isto je s spanjem - nemirne noge, išias, bolečine v medenici, križu, ne morem dihat, zgaga... Je vedno nekaj. Ko po dveh urah najdem položaj, me pa prime lulat in jovo na novo user posted image Če pa slučajno spim, pa itak hčerka ne. Tako da že sedaj zvečer ne spim zaradi tamlajše, potem pa ne zaradi tastarejše user posted image Se bom morala navadit...

Hm pecivo... malo poguglaj. Drugače zelo simpl za spečt in lahko se prime v roke npr. jogurtov biskvit s poljubnim sadjem. Pa kakšen marmorni kolač, pita, limonine rezine... Je kar nekaj tega. Kaj pa piškoti? Je pa res veliko dela z njimi... Sama trenutno redko pečem, ker mi enostavno ne znese. Še vrt imam za pospravit pred zimo... Plevel je višji od paradajza user posted image Sicer sem rada pekla, za moževo 30ko sem naredila 6 tort.

Danes sem imela tako naporno službo, da res ne vem več, zakaj ne grem na bolniško... ljudje so obupni... še nikoli v življenju se ni nihče tako drl name kot ena stranka danes, pa še totalno neupravičeno... obup. Me je imelo, da bi spakirala in šla, res. Včasih sem prav žalostna... Tako se trudim, vsem hočem samo najboljše, potem pa takle hladen tuš in to zaradi birokratskih omejitev, ki se jih nisem jaz zmislila in ne morem nič... brez veze.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Decembrke 2015
18.9.2015 10:33:21   
sunshine_89
Če se boš piškotke spravla pečt priporočam tele: http://www.kulinarika.net/recepti/3401/sladice/cokoladni-cookiji/ (sama namesto sladkorja dam not kakav, pa polovico manj masla), se jih da zlo hitr nardit pa do sedaj so bili še vsi ki so jih poizkusili navdušeni nad njimi user posted image Jst sem jih zdej že 3 vikende zaporedoma spekla (delam 2x porcijo), ker mi tok zlo sladko paše, sam ta vikend se bom pa poizkušala zadržat (upam da uspešno), ker imam v ponedeljek spet kontrolo sladkorja user posted image

Ali mogoče še katera razmišlja o ambulantnem porodu? ... oz. ali ima katera že izkušnje s tem?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Decembrke 2015
19.9.2015 12:23:50   
Passion
Wiii same puncke bomo imeli decembra :) Pri nas enaki problemi kot pri tebi Shana ... boki, kolki, dihanje, zgaga ...
Mi je zal za reakcijo v sluzbi, ljudje so zmesani danes, tudi pri nas je cela zmeda, sicer ne v sluzbi, ker se nisem zaposljena, ampak kakorkoli sem tudi jaz precej zalostna in me ta stres kar pokoplje, ko imas okrog sebe take idijote. Mah.

A mogoce katera ve, kaj se mi bolj splaca: napisat morem samo se magistrsko nalogo zato sem vzela absolventa. Pripada mi starsevski dodatek(250eur) na mesec. Ali bi se mi bolj splacalo it na zavod in dobivat socialno pomoc, samo potem ne vem ce mi pripada starsevski dodatek.

Moj ima sp. nekje sem slisala da bi lahko on uveljavljal porodnisko in kao prejemal placo. Ampak kaj to placo bi mu dala drzava ali kako? Samo nek trik mora biti tukaj. Na socialnem delu so tako malo zgovorni, komaj da kaj izdavijo. Bog ne daj da bi kaj prevec povedali.

Hmm ... ambulanti porod .. to prvic slisim :-) za kaj se gre? :)

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Decembrke 2015
20.9.2015 22:41:21   
Shana86
Passion nimam pojma o teh zadevah, tako da nimam pametnega nasveta user posted image Mogoče odpri novo temo in vprašaj še druge?

Ambulantni porod - a to je, da greš isti dan po porodu domov? Jaz ne bom. Mi je blo fajn, da je prve dni nekdo bdel nad nama in da je bila pomoč tam, če bi se kaj zakompliciralo... Tudi dostavljenih obrokov se ne branim user posted image Če bom šla takoj domov, me bo okupirala hčerka, zihr bom kuhala, pa to in ono bo za postoriti... Ne znam se bremzati, že prvič sem se prehitro aktivirala in je prišlo za mano. Tako da bolje, da sem zaprta par dni v porodnišnici user posted image Sm pa vseeno komaj čakala, da grem domov, in tudi tokrat verjetno bom.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?